Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.
a słuchasz mathrocka, post-rocka, krautrocka, rocka progresywnego, deathrocka, new wave, shoegaze, noise rocka?
Ja z chęcią posłuchałbym jego jakieś covery U2,Led Zeppelin,Aerosmith,Guns N' Roses czy Velvet Revolvers:)
Gienek Loska jest dobry ale moim zdaniem lepszy jest Michał Szpak on to potrafi zrobić niezłe show...
No Szpak tak, ale on jest zbyt zakochany i zadufany. Dlatego nie wygral X Factora. A Gienkowi się należało, mimo, że jest taki przewrotny jak Szpan to ma kawał potężnego głosu.
Może i ma kawał dobrego głosu Gienek ale moim zdaniem Michał Szpak umie zrobić lepsze show niż Gienek , a co do wokalu to oby dwoje świetnie śpiewają ale mimo wszystko wolałem żeby Michał wygrał...
Co z tego, że umie robić show skoro połowa Polski nie może na niego patrzeć bez odruchów wymiotnych... Widzisz, według mnie wokalnie i wizualnie Gienek jest lepszy:P Jeśli chodzi o show to nie ma takich zapędów, widać więc, że uważa iż jego głos obroni się sam bez latających pegazów i sztucznych ogni. O to według mnie chodzi. Wiem jednak, że Szpak też nagra swoją płytę, dlatego oboje się wybiją.
Też tak twierdzę bo oboje są świetni mają super głosy ... a wygląd w tej chwili jest tu nie ważni bo skoro ludzie oceniają Michała po wyglądzie nie po głosie to robią największy błąd w życiu bo u artysty nie ważne jest jak wygląda ale jaki ma głos a Michał bez wątpienia ma kawał głosu tylko mu pozazdrościć zresztą Gienkowi też ... ale mimo wszystko na wygląd w ocenie wokalu się nie powinno patrzeć np. taki Steven Tyler i Mick Jagger też są brzydcy jak noc a głos mają zajeb*sty ...
nagrają płytę i za rok (oby) o nich zapomnimy, mają dobry wokal ale są przewidywalni, to juz było , mają do zaoferowania coś co było modne 20 lat temu, ale nie ma sie co dziwic gusta polaków tkwią własnie w tamtych latach...wina mediów
no tak, ale jest też wiele kapel fundamentalnych i ważnych dla rocka i metalu, których może nawet nie znasz - w takich gatunkach, jak krautrock, post-rock, noiserock, mathrock, shoegaze... One też mają rzesze wyznawców, ale przyznam, że trudniej dotrzeć do tych kapel ludziom, którzy ich nie szukają specjalnie.
No i fajnie, też lubię My Dying Bride. Co do reszty, przecież może kiedyś zmienisz zdanie, może chcąc czy nie chcąc poznasz coś nowego, co się spodoba.
Może i przyznam coś nowego bo co niektóre nowe zespoły rockowe i metalowe też mi się podobają mają dobrą muzę ale jednak klasyka najbardziej mi się podoba te nowe zespoły są dobre ale to nie to co klasyka i legendy z lat 60 ,70 i 80 -tych to było coś... dla mnie w tych latach powstały najlepsze zespoły rockowe i metalowe które są trudne do przebicia i zastąpienia przynajmniej dla mnie bo klasykę trzeba szanować...
pomyśl czasem samodzielnie, a nie powtarzaj, że klasykę TRZEBA szanować. musisz mieć własny gust, a nie lubić coś tylko dlatego, że większość to lubi.
doorshlaq to jest bezcelowe, gosc ma lat 90, siedzi w "klasyce", w tym wieku gust muzyczny juz mu sie nie zmieni, nie dojrzeje do sluchania muzy z pod znaku Mastodon, Battles, Dysrhytmia, Dillinger Escape Plan czy Russian Circles...doznałby szoku, tam perkusista móglby robić za 3 w takich gunsach czy innych arosmifach...no wiesz rock czy metal w tym kraju tkwi w latach 70,80, te kapela trzeba "szanowac", a pózniej to juz nic odkrywczego...eh zastój umysłowy postępuje
Trzeba słuchać wszystkiego,by znaleźć perełki;) Wiem,sprawiałem wrażenie ignoranta,ale naprawdę taki nie jestem:) Perełki,o których wspomniałem są wszędzie,w latach 30-tych,jak i współcześnie.To nie jest wielka filozofia,nawet bez poznania to jest wiadome.Czy w piłce nożnej od czasów Ronaldo nie ma dobrych piłkarzy i nigdy nie będzie?Otóż współcześnie są.Podobnie jest z muzyka czy filmem.To,że kiedyś powstawały klasyki i legendy nie znaczy,że obecnie też nie są tworzone:)
ja czekam na nową Battles, aczkolwiek tez odchodzę od takiej muzki ... .ostatnio jednak ( moze brak czasu) nic mnie w muzyce nie zachwyca, może nowa płyta Deftones...pojedyncze utwory GroupLove czy Naked And Famous
Lubi się to co jest dobre.. Metallika, ACDC to są dobre utwory i słucha się je bardzo fajnie ... powiedz mi jak mogę porównać taki Linkin Park do Marilyn Manson ..... Zastanów się co piszesz .. to jest mój brat i wiem co lubi a co nie.. Samael to jest zespół godny do słuchania .. a zapomniałem nie doszedłeś do takiego poziomu inteligencji żeby wiedzieć co to za zespół
Nie czepiaj się szczegółów jemu chodziło o to że Metallica i AC/DC ma dobre utwory i słucha się ich bardzo przyjemnie ... a jak ty tego nie zrozumiałaś to jesteś bardzo tępa albo udajesz głupią bo ja zrozumiałem o co chodzi ... i przestań się ciągle czepiać mojego wujka nie mieszaj go do tych badziewnych kłótni bo ja twojej rodziny nie mieszam a poza tym to jest już największy szczyt chamstwa mieszać czyjąś rodzinę do badziewnych sprzeczek które cały czas ty je zaczynasz...
Bo mam racje poczytaj trochę w necie i popytaj się trochę ludzi znających się na tym gatunku muzycznym jakiś metalowców i rockowców wielbicieli tej muzyki to powiedzą ci tak samo i będą mnie popierać nie ciebie więc sorry debilami to możecie równie dobrze nazwać wszystkich metalowców bo myślą podobnie do mnie ... a racji platyna to ty nie masz i nie potrafisz się z tym pogodzić i tyle .. nie umiesz się przyznać do porażki więc to ty uważasz że masz zawszę rację bo ja do błędu potrafię się przyznać ale do tego co mówiłem w poprzednich wypowiedziach to się nie przyznam do błędu bo to była najszczersza prawda i fakt ... bo ja w przeciwieństwie do ciebie mam kulturę osobistą i nie piszę takich idiotycznych wypowiedzi i obrażających innych jak ty i Jam_Jest_Masakrejszyn którzy ludzi z odmienną opinią traktują jak gówno to wiesz dobrze to o was świadczy, że nie potraficie po prostu pogodzić się z inną opinią i narzucacie swoją więc kto tu się uważa że ma zawsze rację .. co? ...ja nie uważam twoich wszystkich opinii za idiotyczne nawet z co niektórymi się zgadzam więc to ty uważasz że masz zawsze rację nie ja... bo ty się nigdy ze mną nie zgadzasz i zaczynasz kłótnie bez sensu w kółko więc kto tu nie ma rozumu co? ...
No widzisz, ty o wszystkim się dowiadujesz od osób trzecich i myślisz, że masz racje w każdym aspekcie życia. Wiele osób ci tutaj udowodniło, że o muzyce masz bardzo małe pojęcie. Podobnie jak Twój brat, którego zapewne też pytałeś o muzykę z myślą iż jest wielkim znawcą. Ja się z Tobą nie kłócę, tylko chciałabym żebyś przestał być ignorantem i również czytał to co inni piszą zamiast ograniczać się do pytania facetów z długimi włosami o muzykę.
Nie ja nie powiedziałem że mam dużą wiedzę o muzyce mówiłem że mam dużą wiedzę na temat muzyki Rockowej i Metalowej bo to są gatunki które mnie interesują , zagłębiam się w to muzykę chyba mam prawo nie ... a ciekaw jestem skąd ty się dowiadujesz o muzyce jak nie od osób trzecich albo z netu co ? Sama byś się o muzyce nie wykształciła nie czytając gdzieś albo nie dowiadując się od osób starszych które z daną muzyka mają dłuższą styczność i interesuje ich dany gatunek ... a ignorantką to ty jesteś bo ja szanuje i przyjmuje do wiadomości twoje wypowiedzi ty natomiast nie bo co napiszę to ty na mnie zaraz atak i to wszystko co ty robisz próbujesz mi wmówić że to ty masz rację a też mijasz się z prawdą bo nie we wszystkim mas rację nie jesteś alfą i omegą tylko człowiekiem jak ja i inni na tym forum a człowiek popełnia błędy tylko ja się umiem przyznać do błędu a ty nie...
Ja nie uważam się za znawcę muzyki, jeśli jednak 90% rozmówców mówi na temat muzyki coś (i przeglądając ich wypowiedzi dochodzę do wniosku, że na muzyce mają pojęcie) to nawet jeśli do tej pory miałam inne zdanie to PRZEMYŚLAM to zamiast siedzieć uparta z muchami w nosie mówiąc "wszyscy się mylicie, to ja mam rację".
"a ignorantką to ty jesteś bo ja szanuje i przyjmuje do wiadomości twoje wypowiedzi"
Ja również szanuję, ale w Twoim przypadku chcę nauczyć CIEBIE szanowania zdania innych i ty przyjmujesz to jako atak. I tak pewnie tego nie widzisz, bo jesteś zaślepiony uwielbieniem do własnej osoby.
"próbujesz mi wmówić że to ty masz rację"
Nie próbuję Ci niczego wmawiać, przestań wymyślać problemy. Napiszę po raz enty, że chcę byś poddał w wątpliwość swoją dotychczasową wiedzę, bo nikt nie jest nieomylny, tak jak pisałeś jakiś czas temu. Jest więc prawdopodobieństwo, że możesz się mylić, a jeśli pisze ci o tym kilka osób na forum to tym bardziej powinieneś to przemyśleć. Understand? Obraziłam cię jak do tej pory? Bo wierz mi, staram się z tobą obchodzić jak z kwiatuszkiem od jakichś dwóch miesięcy, a jeśli i tak czujesz się urażony to ja się trochę boję o Twoją przyszłość... Świat cię zje.
"alfą i omegą tylko człowiekiem jak ja i inni na tym forum "
Tak samo jak i ty.
"ja się umiem przyznać do błędu a ty nie..."
Póki co do jedynego błędu jak do tej pory przyznałeś się gdy napisałeś, że nie zauważyłeś, że wypowiedź była skierowana do Twojego brata. Z tego co zauważyłam kilka osób próbowało ci wytłumaczyć, że na AC/DC świat się nie kończy i że nie jest to legendarny zespół. Zauważ - KILKA OSÓB. Jedyną osobą, która cię poparła był Twój brat. Mimo tego upierasz się, że wszyscy się mylą a ty i Twój brat + wujek i koledzy z długimi włosami z podwórka mają rację nie podając przy tym żadnych argumentów oprócz "AC/DC to legenda, bo każdy z moich znajomych tak mówi".
Zdaje się więc, że powinieneś się troszeczkę zastanowić.
Obraziłam cię gdzieś? Zapewne tak. Przepraszam cię <glaszcze po głowie>.
Ja jestem tutaj bardziej osobą neutralną i nie wykłócam się i nie narzucam jak idiota swojego zdania. Widzisz, gdybyś poszedł do psychologa i on skupił się na Twojej ignorancji to Twoja odpowiedź by brzmiała: "AC/DC to klasyk! Ja mam zawsze rację!". Zauważ, że nie rozmawiamy tutaj już o muzyce tylko o Tobie. Rozmawiamy o tym, że jesteś tak zajęty wmawianiem sobie, że jesteś specem od muzyki, że zatrzymałeś się na pewnym etapie i nie chcesz się dalej rozwijać. Dobrze więc. Nie rozwijaj się muzycznie i wmawiaj wszystkim, że twoja jest tylko racja i to święta racja, która jest najtwojsza.
Nie nie rozmawiacie o mnie tylko mnie obgadujecie a to jest już chamstwo ... poza tym ja nic nikomu nie wmawiam ja się tylko bronie to ty i wiele innych delikwentów próbujecie mi wmówić że słuchając klasyki typu AC/DC, Metallica, Aerosmith , Gunsów , Michaela Jacksona słucham gówna ... to co ja kvrwa nawet nie mogę słuchać tej muzyki którą kocham bo nie mam gustu bo wam się ona nie podoba naprawdę i kto tu komu wmawia tak samo mi wmawiałaś że przestanę słuchać LP i co słucham nadal ale nie już w taki nałogowy sposób bo szukam w tej chwili też nowych brzmień ale mimo wszystko klasyka dla mnie pozostanie klasyką i ta muzyka mi się najbardziej podoba co nie znaczy że nie mam gustu bo gust ma każdy tylko jeden bardziej rozwinięty inny mniej ale ma każdy...
SPI*RDALAJ DEBILU dyskusję to se o swoim małym rozumku zrób... bo głupi to wy jesteście bo o metalu i o rocku wiem więcej od was a wy po prostu się z przegraną i tym że nie macie racji pogodzić więc dla tego atakujecie ludzi inteligentniejszych od was ... ba nawet w necie jest identycznie napisane jak ja mówię więc raczej wynika z tego że idioci to wy skoro macie odmienne zdanie...
Bo jest głupi a tylko głupiec zaczyna rozmowy od ataku bo wie że nie ma racji ... a kogoś o większej inteligencji gnoi ...
indy on się pytał Twojemu braciszkowi dlaczego zaczyna rozmowę od ataku. Napisałeś, że Maciej jest głupi i nie ma racji, a głosi on te same teorie co ty. Jednym słowem przyznałeś się wszem i wobec, że jesteś głupi i nie masz racji.
Nie myślałem że to była wypowiedź skierowana do Jam_Jest_Masakrejszyn a nie do mojego brata więc to mój błąd ... i nie jestem głupi i mam rację i do niczego się nie przyznałem tylko się pomyliłem każdy ma prawo się pomylić jestem tylko człowiekiem ...
Właśnie, każdy jest tylko człowiekiem i ma prawo się pomylić. Niestety niektórzy nie są tego świadom, że żyją w wielkiej pomyłce.
Ja np jestem świadom przyznałem się do błędu niestety nie każdy potrafi się przyznać a takich ludzi za bardzo nie lubię bo są irytujący...
Ja nie mówię że mam wy uważacie się za najmądrzejszych ja porostu podzieliłem się swoją wiedzą o muzyce rockowej poza tym nie możecie do końca powiedzieć że mam mniejszą od was bo mnie nie znacie a to co tu pisałem to nie cała moja wiedza więc nie oceniaj zbyt pochopnie ani po pozorach ... wy po prostu nie chcecie uznać że klasyka była dobra ja szanuję klasykę i pionierów hard rocka i heavy metalu wam mają prawo się podobać nowe zespoły bo rzeczywiście co niektóre są naprawdę dobre ale dla mnie i tak klasyka jest najlepsza bo oni są dla mnie nie do podrobienia ... dla mnie są czymś wyjątkowym mają prawo być a wy macie prawo uważać inaczej świat jest wolny każdy ma prawo do własnej opinii ... a ja szanuję wasze opinie ale nie do końca się z nimi zgadzam wy nie musicie się do końca zgadzać z moimi ... ale nie możecie mnie wyzywać od bezguścia bo słucham zespoły które wam się nie podobają ja cię od bezguścia nie wyzywam bo uważam że każdy ma własny gust jeden lubi bardziej to inny co innego tak już jest na świecie ... o o gustach się nie powinno dyskutować bo przez to nie potrzebne kłótnie i konflikty są ... a po co nam to ...
Powinieneś raczej bronić brata:) Poradzę Ci jak koledze,nie ufaj swojemu przeświadczeniu o swojej wszechwiedzy na jakiś temat,bo wiem z doświadczenia,że to jest zgubne;) Wyluzuj trochę,przedstaw swoje racje,ktoś przedstawi swoje i właśnie dzięki takiemu "schematowi" rozmowy każdy będzie wiedział więcej na temat który chce zgłębić.Proponuje też zakopać topór wojenny z Platyna,bo to niszczy całą rozmowę.Napiszesz mi pewnie,że Ty swoje powiedziałeś i kłócisz się z tymi,który Cię bezpodstawnie wyzywaja i nie zgadzają się z Twoimi poglądami.Tacy ludzie też są,to są ciężkie charaktery,ale nie można powiedzieć,że ktoś jest głupi,ktoś nie,taki po prostu jest świat,tacy są ludzie.Różni,wielobarwni,skrajnie inni i tego się nie zmieni,TRZEBA to zaakceptować,nie trzeba tolerować ale zaakceptować.A w momencie gdy sie nie toleruje lepiej nie walczyć,bo w przypadku ciężkich charakterów to prowadzi do nikad.
Ależ ja od dłuższego czasu próbuję zakopać topór wojenny z platyną to ona non stop go odkopuje bo mówi że jestem debilem i głupkiem przedstawiając swoje racje bo śmiem słuchać AC/DC i uważać ich za legendę , Metalliki , Gunsów i Aerosmith i wiele innych starych zespołów rockowych i metalowych ... a oni w dalszym ciągu na mnie atak bo nie myślę jak oni bo słucham badziewia i śmiem ich uważać za klasykę i legendy ... ja akceptuje ich opinie to oni nie chcą zaakceptować moich ... i stąd ta bezsensowna kłótnia bo ja od dawna mówię platynie żeby przestała się kłócić bo to ona kłótnie wszczyna ... i co z tego rzucam słowa na wiatr bo widocznie jej podoba się kłótnia ze mną i moim bratem i to jej przyjemność sprawia pastwienie się na innych platyna już taka jest zdążyłem już ją rozszyfrować bo wiele razy się z nią godziłem a ona dalej swoje ciągle tylko atak widać nie można z nią normalnie rozmawiać bo się wywyższa i uważa za najmądrzejszą...
Może będę chamski,ale nie obchodzi mnie to co macie na swój temat do powiedzenia.Nie obchodzi mnie,że Twoim zdaniem Platyna jest taka i taka a Ty Jej zdaniem taki i taki.Po prostu chciałbym by 75% postow nie było Waszych w formie kłótni.Może jestem idealista,ale myślę,że brak tych kłótni i wzajemnego obgadywania wprowadziłoby ład i porządek do rozmowy.Też słucham Metallici, Guns N'Roses itd,tej całej muzyki rock i metal,podkreślałem to,a nie zdarzyło mi się by ktoś mnie wyzywal.To w konkluzji może po Twojej stronie też jest problem?
Persching chłopak jest przewrażliwiony i tyle. Gdybym napisała "jem dżemor" to uznałby to jako atak. Powiadam Tobie, że posiada on wiele chromosomów X i prawdopodobnie powinien być kobietą.