Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom

8,3
67 324 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Orlando Bloom

W tym temacie piszcie w jakiej gazecie i na której stronie napisali o Orlando Bloomie?

"Dziewczyna" -najnowsza na stronie 28 jest małe zdjęcie Orlanda z krótką notatką o nim.

Euhenia_2

W „ŚWIECIE SERIALI” nie ma Caroliny Tejery.

W „TO I OWO” jest opis „Księżyca w nowiu” i dwa zdjęcia jedno duże Taylora Lautnera z Bellą a drugie mniejsze Roberta i Kristen oraz recenzja „Twojego na zawsze” z jednym zdjęciem Roberta Pattinsona i Emilie de Ravin pod prysznicem:-):
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=579&pos=36
Tego zdjęcia jeszcze nigdzie nie publikowali:-).

W „BRAVO”(2,50 zł) na okładce jest ROBERT PATTINSON :-))))). Niestety zdjęcie to już gdzieś widziałam i nawet mam w swoim zbiorze:-(. Jest na początku numeru kilka zabawnych zdjęć Taylora Lautnera jak gra w mecz wraz z innymi popularnymi aktorami- jest na trzech fotach z ośmiu , które pochodzą z tego meczu- strony 4-5. Na stronie 7 mała fotka Beyonce z krótką notką o niej. Dwie foty Orlanda, ale szkoda mówić…. sama zobacz Koa są natronie 16:-(. Nie dość , że tak mało o nim piszą, to jeszcze się z niego śmieją:-(. Są dwie strony o Robercie Pattinsonie z mnóstwem całuśnych fotek i nie tylko:-). Dwie strony O Jacksonie Rathbonie i 3 foty- podoba mi się ta czarno – biała- strony 24-25. Jest śliczny plakat Edwarda i Belli, dokładnie ten:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=264&pos=7
Ładny prawda?:-)

Wywiad z Loganem Lermanem głównym bohaterem „Percego Jacksona i Bogów Olimpijskich: Złodziej pioruna”. Jest też niezbyt ładna fota Seana Beana, ale ważne, że o nim wspominają:-). Plakat z „Twojego na zawsze”. Na ostatniej stronie jest malutkie zdjęcie Belli i Edwarda. Nie ma Megan.

Euhenia_2

"Tego zdjęcia jeszcze nigdzie nie publikowali:-)." - A nie:) W obecnym programie TV jeszcze widziałam takie. Ciut większe nawet (Chyba w "Programie TV" o ile pamięć mnie nie myli)

EM_DE_KE_AS

EM_DE_KE_AS:
“Alvina widziałam przy okazji Świąt Bożego Narodzenia. Ta zabawna komedyjka leciała na Canal + w Wigilię:) Fajna była.” – podobno są dwie części :D Ciekawe jakie przygody mają wiewiórki w tej drugiej, i czy ich wiewiórczy boysband, albo „animalband” przetrwa.

„Jak się czuję po seansie z Lindsay...
http://www.filmweb.pl/topic/1336377/8+10+Szacun+dla+Jamie+Le...
Co by się nie powtarzać;)” – dzięki za link. Widzę, że Jamie dobrze zagrała, zawsze ją roznosi energia na ekranie, więc chyba nie miała problemów z zagraniem nastolatki :-) A co do Lindsay, to wydaje mi się, że w każdym filmie gra raczej tak samo, nie widziałam jej nigdy w jakichś poważniejszych rolach, cały czas tylko w komediach. Nie mogłabym jej sobie wyobrazić, żeby wystąpiła w biografii księżnej Diany :-) A Wy w jakich rolach nie mogłybyście sobie jej wyobrazić? Albo na miejscu których bohaterek filmowych? :-) Ja na przykład nie wyobrażam jej sobie na miejscu Keiry Knightley w „Piratach”, bo ta rola wymagała klasy, wrażliwości i odrobiny pokory, a nie wiem, czy Lindasy to posiada ;) Nie, żeby była jakąś straszną aktorką, ale lepiej pasuje do komedii o nastolatkach :) Jako Belli w „Zmierzchu” też jej jakoś nie widzę, ale za to pasowałaby do „Legalnej blondynki”.

Euhenia- dzięki za przejrzenie „TV 14” :)
„Strona 7 Sandra Bullock – dwa zdjęcia, piszą o tym , że dostała jednocześnie Złotą Malinę i Oscara.” – nawet z dnia na dzień :-) Jednego dnia za najgorszą kobiecą rolę, a drugiego (znacznie się wznosząc do góry) zdobyła Oskara za najlepszą kreację w filmie „The Blind Side”. Bardzo zabawnie podeszła kiedyś do tego Halle Berry, również zdobyła Złotą Malinę, a później przyznano jej Oskara. Gdy odbierała statuetkę, w jednej ręce trzymała Złotą Malinę, a w drugiej Oskara i mówiła, że bardzo za niego dziękuje :-) Chciała pokazać, że się w ogóle nie przejmuje, że dostała Złotą Malinę, i że jeszcze stać ją na coś lepszego.

„Jest Johny Depp z Vanessą oraz w kółeczku zdjęcie samej twarzy, ale bardzo ładne Angeliny Jolie z filmu „Tourist”, podobno Vanessa boi się, że amerykańska seksbomba odbierze jej ukochanego i poprosiła o to by zrezygnował z roli w tym filmie- strona 7.” – też gdzieś czytałam o tym, że Vanessa nie chce, żeby Johnny zagrał z Angeliną. Melanie Griffith też się bała o swojego Antonio :-) Ale takiego duetu jak Johnny i Angelina jeszcze nie było, mogłoby się to okazać czymś interesującym; dwójka atrakcyjnych, emanujących charyzmą gwiazd w jednym filmie. A jeśli chodzi o Megan Fox – z kim w duecie chciałybyście ją zobaczyć?

„A czy oglądałyście już może "Lektora"?” – BARDZO chciałabym go obejrzeć, mogłabym go nawet wypożyczyć, ale wciąż nie ma go w mojej wypożyczalni:-(. A co sądzisz o roli Rapha Fiennesa w tym filmie? O ile dobrze pamiętam gra w nim mężczyznę, który jest zakochany w bohaterce granej przez Kate.” – tak, gra dorosłego mężczyznę, który w wieku kilkunastu lat przeżył romans z dwa razy starszą od siebie kobietą. W zasadzie nie pojawia się go aż tak dużo na ekranie, akcja skoncentrowała się wokół Davida Crossa i Kate Winslet, jednak Ralph Fiennes też dał dużo z siebie w scenach ze swoim udziałem – widać jak przez całe życie ciążyły na nim te wspomnienia, których doznał jako nastolatek (związek ze starszą od siebie kobietą). Zagrał bohatera, który nie rozliczył się z przeszłością, przez to nieco zamkniętego w sobie, wydaje mi się, że nosił cały czas brzemię pewnej sytuacji (nie mogę powiedzieć jakiej, żeby nie zdradzić za dużo :-)) i miał trochę wyrzutów sumienia z powodu sprawy, która miała miejsce po ich romansie.

„Przeglądałam też „TELETYDZIEŃ”, ale nie cały , jest też recenzja filmu „Twój na zawsze ” i jedno zdjęcie Roberta.” – jednak najbardziej podobało mi się to, które zamieścili w recenzji w „Teleświecie”, była to raczej scena z filmu. W zeszłym tygodniu przeglądałam „Galę” i widziałam to oficjalne zdjęcie-plakat z „Remember Me”, o którym wspominałaś. Bardzo ładne. Właśnie podoba mi się w „Gali” to, że dają reklamy filmów, poświęcając całą stronę. Kiedyś dali też zdjęcie z filmu „Elizabethtown”, również na całą stronę. Zachowałam je, bo miało dla mnie dużą wartość :-) A dzisiaj z kolei widziałam bardzo ładny plakat „Remember Me”, jeszcze takiego dużego nigdzie nie widziałam, a był on...na przystanku tramwajowym :D Będę go znowu mijać w najbliższym czasie, to go sobie znowu popodziwiam :-) Ciekawe, czy zamieszczą kiedyś ten plakat w „Popcornie”, albo „Bravo” (kiedyś zamieszczali w nim plakaty filmowe).

EM_DE_KE_AS:
„Takie reklamy aż chce się oglądać. Kate wygląda jak diva:)
http://www.youtube.com/watch?v=xTcti0tW8SU&feature=relat...” – jak zawsze elegancka i klasyczna, pasuje do reklamy kosmetyków, bo ma wyrazistą i zmysłową urodę, szczególnie jej usta są wydatne, więc ma na czym szminkę zaprezentować :-) Pasują jej takie mocno podkreślone usta (jak w „Titanicu”). Mogłaby też kiedyś zostać twarzą marki odzieżowej i reklamować sukienki, dobrze w nich wygląda. Oprócz talentów aktorskich Kate posiada jeszcze jeden – ma całkiem dobry wokal, nagrała kiedyś tę piosenkę do filmu (tylko nie pamiętam już jakiego, ale chyba był animowany):
http://www.youtube.com/watch?v=SsMo8UuB8XQ

koa222

"Nie, żeby była jakąś straszną aktorką, ale lepiej pasuje do komedii o nastolatkach :)" -O tak, tym bardziej, że jakiś czas temu widziałam film z nią [tragiczny zresztą - choć to komedia miała być] - "Wyznania małoletniej gwiazdy" - zresztą z Megan Fox. Euhenia, nie wiem czy widziałaś ten film? Mnie nie przypadł do gustu. Właściwie tylko Megan tam niezła była;D Tylko i aż.

"ma całkiem dobry wokal, nagrała kiedyś tę piosenkę do filmu (tylko nie pamiętam już jakiego, ale chyba był animowany): " - uwielbiam tą piosenkę:D
Z tego filmu:) Pamiętam jak pisali o tym w gazetach:)
http://www.filmweb.pl/f140486/Opowie%C5%9B%C4%87+wigilijna,2001

„A czy oglądałyście już może "Lektora"?” - Ja tak. W TV na [chyba] Canal+ leciał niedawno. Może będą jeszcze powtarzać, więc nic straconego:)

EM_DE_KE_AS

„"Tego zdjęcia jeszcze nigdzie nie publikowali:-)." - A nie:) W obecnym programie TV jeszcze widziałam takie. Ciut większe nawet (Chyba w "Programie TV" o ile pamięć mnie nie myli)” – Dzięki za informację:-). Przeglądałam z gazet z programem tylko „TELEŚWIAT”, „TV 14”, ”TELETYDZIEŃ” oraz „TO I OWO”. Szkoda, że w żadnej z nich nie zamieścili jakiegoś większego artykułu o Robercie:-(.

„O tak, tym bardziej, że jakiś czas temu widziałam film z nią [tragiczny zresztą - choć to komedia miała być] - "Wyznania małoletniej gwiazdy" - zresztą z Megan Fox. Euhenia, nie wiem czy widziałaś ten film?” – Tak, obejrzałam go dla Megan:-). Nie lubię Lindsay Lohan i ona mnie w tym filmie - jak zwykle zresztą - denerwowała. Czytałam , gdzieś , że podobno Lohan z Fox od czasu tego wspólnego filmu się nie cierpią:-).

„Mnie nie przypadł do gustu. Właściwie tylko Megan tam niezła była;D Tylko i aż.”- Tak, jedynie ona się wyróżniała.

„Może będą jeszcze powtarzać, więc nic straconego:)”- Mam też nadzieję, że „VIVA” da jakąś nową ciekawą kolekcję filmów , bo ta kolekcja „AMORE” już się kończy, ostatni film wyjdzie już jutro z „Vivą”, będzie to „Miłość i inne nieszczęścia” za 19,99 zł (jednocześnie też dołączą do „Vivy” „Ostrożnie: pożądanie” z poprzedniej kolekcji za 9,99 zł). Fajnie byłoby gdyby dodali „Lektora” do nowego zbioru filmów dodawanych do tego dwutygodnika:-).

„A jeśli chodzi o Megan Fox – z kim w duecie chciałybyście ją zobaczyć?”- Na przykład z Orlando Bloomem i żeby zagrali parę:-). Może by między nimi coś zaiskrzyło? -:-). Co o tym sądzicie?

„A Wy w jakich rolach nie mogłybyście sobie jej wyobrazić?”- Ona po tych wszystkich skandalach, jako aktorka jest już skończona, ale na pewno nie wyobrażam sobie Lindsay Lohan jako nawet złej wampirzycy w żadnej części „Zmierzchu”. Jest na to zbyt zniszczona i nie dodała by splendoru żadnemu z filmów, w których by zagrała. A propos podobno producenci „Zmierzchu” zaproponowali tak świetnym twórcom jak Sofii Coppoli i Gusowi van Santowi reżyserię ostatniej części sagi „Przed świtem”:-). Może tacy reżyserzy sprawią , że krytycy dadzą spokój „Zmierzchowi”:-).
Poza tym –według mnie- Lindsay nie pasuje również do ról kostiumowych na przykład do „Księżnej”, bo ma zbyt współczesną urodę. Postać którą grała w tym filmie Keira Knightley budziła współczucie, bo była nie kochaną , nie szanowaną przez męża, zdradzaną kobietę, ba nawet można by powiedzieć, że była mu potrzebna tylko w jednym celu: do urodzenia syna. Nie sądzę, by Lindsay potrafiła zagrać tak udręczoną i godną podziwu kobietę wzbudzając choć trochę empatii wśród widzów. Lohan - jak sądzę - nie pasuje również do filmów akcji, w których kobieta jest tylko ozdobnikiem, na przykład do Bonda, bo nie budzi sympatii. No chyba, żeby zagrała czarny charakter, ale nie w Bondzie , w innym filmie sensacyjnym. Przygody szpiega to za dobry film dla niej:-).

„Jako Belli w „Zmierzchu” też jej jakoś nie widzę, ale za to pasowałaby do „Legalnej blondynki””.- Ale Lindsay Lohan nie ma tyle wdzięku i wrażliwości , nie wspominając o talencie , co Reese Whiterspoon. „Legalna blondynka” jest jedną z moich ulubionych komedii i nie wyobrażam sobie by ta cała Lohan mogła się w niej pojawić nawet w malutkim epizodzie. O roli Belli w „Zmierzchu” nawet nie warto wspominać.
„Ja na przykład nie wyobrażam jej sobie na miejscu Keiry Knightley w „Piratach”, bo ta rola wymagała klasy, wrażliwości i odrobiny pokory, a nie wiem, czy Lindasy to posiada ;)”– Zgadzam się do roli Elizabeth Swann brakuje jej ogłady i subtelności oraz urody.

„Nie, żeby była jakąś straszną aktorką, ale lepiej pasuje do komedii o nastolatkach :)”- To chyba teraz będzie musiała zmienić zawód, bo po tych wszystkich ekscesach narkotykowo- alkoholowych nie wygląda na nastolatkę, ani dwudziestolatkę, ale na trzydziestolatkę po przejściach.

„Ale takiego duetu jak Johnny i Angelina jeszcze nie było,” –Oj tak:-) . Bardzo mnie interesuje ten film „Tourist” . Oglądam każde zdjęcie z jego planu :-). Na JustJared pojawiły się ostatnio nowe zdjęcia Johnnego i Angeliny podczas kręcenia jednej ze scen. Angelina jest bardzo elegancka w tym stroju w rękawiczkach, wygląda jak arystokratka , a Johnny nosi długie rozpuszczone włosy, w których mu - moim zdaniem - najlepiej:-) :
http://justjared.buzznet.com/2010/03/16/angelina-jolie-two-new-tourist-co-stars/
Podobno w filmie ma być intymna scena Johnngo z Angeliną pod prysznicem:-). Ale nie sądzę, aby Vanessa miała się czego obawiać:-). Zbyt wiele jest różnic między Johnnym, a Angeliną . Ot choćby to, że ona lubi życie w blasku fleszy w Ameryce, a Depp ukrywa się przed światem na prowincji Francji za wysokim murem swojej rezydencji:-). Gdyby doszło do romansu, nie byłoby chyba miejsca na świecie , gdzie zdołaliby się ukryć przed paparazzi:-)

Dziękuję Koa, za opis roli Ralpha Fiennesa w „Lektorze”. On nawet w małej roli nie daje się łatwo zapomnieć:-).

„Kiedyś dali też zdjęcie z filmu „Elizabethtown”, również na całą stronę. Zachowałam je, bo miało dla mnie dużą wartość :-)”- Ależ Ci zazdroszczę , ja nie mam tego plakatu. Posiadam tylko kilka recenzji kinowych i na DVD tego filmu. Czy to któryś z tych 17 plakatów?:
http://www.filmweb.pl/f104009/Elizabethtown,2005/plakaty

„A dzisiaj z kolei widziałam bardzo ładny plakat „Remember Me”, jeszcze takiego dużego nigdzie nie widziałam, a był on...na przystanku tramwajowym :D”. Będę go znowu mijać w najbliższym czasie, to go sobie znowu popodziwiam :-)”- Jak byłam w kinie na ostatniej części „Piratów z Karaibów” to tam był ustawiony taki ogromny , większy niż naturalnych rozmiarów plakat z wyciętą sylwetką Orlanda, a ja miałam ogromną ochotę zabrać go ze sobą:-)

„Oprócz talentów aktorskich Kate posiada jeszcze jeden – ma całkiem dobry wokal, nagrała kiedyś tę piosenkę do filmu (tylko nie pamiętam już jakiego, ale chyba był animowany):
http://www.youtube.com/watch?v=SsMo8UuB8XQ”- Jestem pod wrażeniem, nie tylko pięknie zaśpiewana, ale też ładna piosenka. Orlando też ładnie śpiewa, powiedziała tak o nim Juliette Lewis , która ma swój zespół . Dowiedziałam się o tym oglądając wywiad z z Juliete i Orlandem na festiwalu w Sundance dla „Vanity Fair” . Orlando ładnie w tym filmiku wygląda. Jest ubrany w szary sweter i szarą koszulę. Rozmawiają o „Sympathy for Delicious” :
http://www.youtube.com/watch?v=QwZ24h9nP9I
Podoba mi się bardzo też ostatnia reklama „ME & CITY” jaką nagrał Orlando z modelką Agyness Deyn . Dzięki Bogu nie z Kapelusznikiem:-):
http://www.youtube.com/watch?v=LY67GW6whuY&feature=related

Euhenia_2

"Na przykład z Orlando Bloomem i żeby zagrali parę:-). Może by między nimi coś zaiskrzyło? -:-). Co o tym sądzicie? " - Hmm... czy ja wiem. A może...James Marsden;D
Przystojniak. Myślę, że pasowali by do siebie. A to też mój ulubiony aktor:)

W "In Style: nie ma Orlanda, Megan ani Kristen. Nie ma też ROberta. Jest za to ładne foto Kate Winslet:) A także jej styl w dziale "Metamorfozy" - jak się zmieniała na przestrzeni lat:) - czyli coś dla mnie.

Euhenia - w In Style jest Kate Bosforth w cielistej sukience - (taki róż nie róż;)

EM_DE_KE_AS

Dziękuję za sprawdzenie „IN STYLE”:-).

„Jest za to ładne foto Kate Winslet:) A także jej styl w dziale "Metamorfozy" - jak się zmieniała na przestrzeni lat:) - czyli coś dla mnie.” – Ja chciałabym w takim dziale Carolinę Tejerę:-). Ona praktycznie do każdego nowego serialu zmieniała się: kolor włosów, fryzurę i makijaż:-).

„Euhenia - w In Style jest Kate Bosforth w cielistej sukience - (taki róż nie róż;)”- Dzięki za informację. Ostatnie widzę panuje moda na takie cieliste kolory:-). Mnie się bardzo podoba ten trend. Myślę , żeby na lato kupić sukienkę w takim kolorze:-). Jak będą takie:-)

Sprawdziłam sobie na filmwebie, kto to jest ten James Marsden. Po zdjęciu go nie poznałam, dopiero po liście filmów i przypomniałam go sobie z X Mena. Na pewno jest przystojny, ale ja obstaję przy Orlandzie:-).

Euhenia_2

„VIVA” – na okładce K. Cichopek- ładne zdjęcie jakby połączenie „Awatara” ze „Zmierzchem”i sesja:-). W środku Oscary duże zdjęcie Kate Winslet (dwa), Sandry Bullock i Charlize Theron z mamą i bez. Nowa kolekcja filmów w „Vivie” to musicale. 1 kwietnia będzie „Mamma mia”. „W Światowym życiu””: Beyonce- małe zdjęcie nie wyraźne z wakacji, dwie foty Alicji Bachledy- Curuś z Colinem w czarnej sukience i cytrynowej. Oraz Angelina Jolie z rodziną duże zdjęcie. Artykuł bardzo duży o Nami Campbell i jej nowym facecie. Nie ma Megan, Orlanda ani Roberta Pattinsona

Euhenia_2

Euhenia:
Wreszcie doczekałyśmy się okładki Joy'a z naszą ulubioną Megan:D
W środku także artykuł o niej - zdjęcie z "Zabójczego ciała", z "Transformers" i z "Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi".

Oprócz tego:
- Robert Pattison - zdjęcia z filmu "Twój na zawsze" w dziale o filmach str 28 - ładne fotki raczej rzadko spotykane. Szczególnie to dolne - oczywiście opis filmu - wszystko na całej jednej stronie
- Mój MacConnaghey i mój Shah Rukh Khan (mało fotek o nim dają w jakiejkolwiek gazecie dlatego cieszę się, że w Joyu zamieścili taką piękną fotkę Shah Rukha)
- Z tyłu - Leonardo :D z "Wyspy tajemnic".
- Śliczne zdjęcie mojej ulubionej piosenkarki - Ani Dąbrowskiej:D
- Sexy fotka:) JEsus Luz - czarno-biała. Nie przepadam za nim, ale fotka jest hoho:D
- Wywiad z Samuelem Palmerem
- Dodatek - o dietach
- ładne foto Claudii Shiffer - str. 90
- moja Angelina i Sandra Bullock
- W krzyżówce mój ulubiony gwiazdor serii o Jasonie Bourn'ie - Matt Damon
- i uwaga - Mister mokrego podkoszulka - na przedostatniej stronie, w dziale ze śmiesznymi fotami - w niebieskiej koszuli - Orlando Bloom;D - dziewczyny przeczytajcie opis do tej fotki (w czarnej ramce;D)

GLAMOUR:
- plakat z filmu "Twój na zawsze" - taki sam jak był w SHOW - czarno-biały. Tyle, że mniejszy format
- str. 159 - zdjęcie Orlando Blooma - ładne. Wielkość - jakieś 3, na 5cm - [na oko]. No i na stronie mieszczą się 6 fotek z facetami. M.in mój Matt Damon i Patrick Dempsey (a na stronie obok - też 6 fotek przystojniaków. m.in także Robert Pattison),
- str. 179 - Ucieszycie się - ładne foto Roberta - jego twarz na całą stronę z ładnym spojrzeniem ów mena;D
- Węgrowska, Penelope Cruz, Doda, moje ulubione Joanna Liszowska i Halle Berry

EM_DE_KE_AS

Dodam jeszcze, że cena Glamoura jest atrakcyjna, bo to urodzinowy numer. 2.99zł.
Z moją ulubiona Anią Przybylską na okładce + karta rabatowa ze zniżkami do fajnych sklepów;D

EM_DE_KE_AS

EM DE KE AS dziękuję za opis tych magazynów:-)

„Wreszcie doczekałyśmy się okładki Joy'a z naszą ulubioną Megan:D”- Nareszcie:-). Ładne jest zdjęcie na okładce?-:-)
Oprócz Megan, jest jeszcze Orlando i Robert, ale im się ten numer naprawdę udał:-)

„- i uwaga - Mister mokrego podkoszulka - na przedostatniej stronie, w dziale ze śmiesznymi fotami - w niebieskiej koszuli - Orlando Bloom;D - dziewczyny przeczytajcie opis do tej fotki (w czarnej ramce;D)”- Czyżby podobnie jak w najnowszym „BRAVO” też się z niego naśmiewali? -:-(

„GLAMOUR: - str. 159 - zdjęcie Orlando Blooma – ładne”- W „Glamour” to już bardzo dawno nie dawali zdjęć Orlanda, ale miłe zaskoczenie:-)

„- str. 179 - Ucieszycie się - ładne foto Roberta - jego twarz na całą stronę z ładnym spojrzeniem ów mena;D”- Aż dwa zdjęcie Roberta, to super i jeszcze ta obniżona cena:-).

Dziś w „DZIEŃ DOBRY TVN” był krótki wywiad z Robertem Pattinsonem i Piercem Brosnanem w związku z polską premierą filmu „Twój na zawsze”. Oglądałyście może? Dobrze , że włączyłam telewizor. Mam dzięki temu namiastkę tego niedzielnego wywiadu z Robertem , który nie mogłam obejrzeć z powodu wyjazdu.

Euhenia_2

"Ładne jest zdjęcie na okładce?-:-)" - Tak. Megan w zielonym naszyjniku.
To jest nawet dokładnie ta fotka:
http://megan-fox.com/gallery/displayimage.php?album=40&pos=180

"Oprócz Megan, jest jeszcze Orlando i Robert, ale im się ten numer naprawdę udał:-) " - Też tak pomyślałam. Zresztą Glamour też się udał:)

"Czyżby podobnie jak w najnowszym „BRAVO” też się z niego naśmiewali? -:-( " - Nie wiem jakie jest w "Bravo":) Ale tu naśmiewają się bardziej z Mirandy, niż z niego - sądząc właśnie po tym co napisali obok

"Aż dwa zdjęcie Roberta, to super i jeszcze ta obniżona cena:-)." - Dokładnie:) I moja ulubiona Ania Przybylska:D

"Dziś w „DZIEŃ DOBRY TVN” był krótki wywiad z Robertem Pattinsonem i Piercem Brosnanem w związku z polską premierą filmu „Twój na zawsze”. Oglądałyście może?" - Nie, nie widziałam:|

EM_DE_KE_AS

Euhenia serdeczne dzięki za informację o tym, że w „Bravo” napisali coś o Jacksonie Rathbone :-) Aż mu dwie strony poświęcili, ale niestety napisali coś strasznego – chcą go usunąć z obsady za niedopilnowanie scenariusza :( Nawet go nie zdążyłam obejrzeć w „Zmierzchu”, a oni chcą go już wyrzucić...wstawię avatara ku jego pamięci :-) Bardzo ładnie ujęli się za nim jego przyjaciele z planu filmowego, twierdząc, że Jackson jest ostatnio nieco „roztrzepany”, dlatego zdarza mu się gubić różne rzeczy.
„Dwie foty Orlanda, ale szkoda mówić... sama zobacz Koa są natronie 16:-(. Nie dość , że tak mało o nim piszą, to jeszcze się z niego śmieją:-(.” – widziałam, nie zasłużył sobie na to, żeby tak z niego żartować :-(
„Są dwie strony o Robercie Pattinsonie z mnóstwem całuśnych fotek i nie tylko:-).” – a w tym ta sesja z modelkami, która nie przypadła mu do gustu, bo po kilku godzinach był już tak skrępowany, że nie wiedział o czym z nimi rozmawiać :-) Podoba mi się to największe ujęcie, na którym jest z Emilie de Ravin, bardzo romantyczna fotka.

„Jest śliczny plakat Edwarda i Belli, dokładnie ten:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=264&am...
Ładny prawda?:-)” - kilka razy widziałam to zdjęcie w internecie gdy oglądałam sobie fotki ze „Zmierzchu”, to jedno z moich ulubionych, jest ładnie skomponowane – Bella i Edward wyglądają na szczęśliwych, a w tle widać przepiękny las, a teraz „Bravo” zrobiło z tego jeszcze piękny plakat, z którego się cieszę :-) Przez te fotki Roberta, Jacksona i plakaty z Robertem, to czasopismo zyskało nieco ostatnio w moich oczach, dotąd miałam je za magazyn mieszający ludziom w mózgach, w którym na każdej stronie wyskakuje Miley albo Paris :-)

Widziałyście torebkę piosenkarki Ke$hy na stronie 5? Jest okrągła i najeżona kolcami, przypomina mi broń średniowieczną – tzw. cep bojowy – kulę z metalowymi kolcami :-) Ciekawe, czy po każdym jej otworzeniu musi sobie przylepiać plastry na palce? :-)

„Jest na początku numeru kilka zabawnych zdjęć Taylora Lautnera jak gra w mecz wraz z innymi popularnymi aktorami- jest na trzech fotach z ośmiu , które pochodzą z tego meczu- strony 4-5.” – i jak widać już przylgnęła do niego łatka wilkołaka, bo wspominają coś o jego szybkości :) Na „Just Jared Jr.” też jest parę fotek Taylora, EM_DE_KE_AS, chyba pisałaś, że go lubisz? (Taylor na zakupach :-)):
http://justjaredjr.buzznet.com/2009/05/24/taylor-lautner-best-buy-guy/

„Jest też niezbyt ładna fota Seana Beana, ale ważne, że o nim wspominają:-)” – tak, to najważniejsze :-) Może napiszą o nim wreszcie w „Teleświecie”, w rubryce „gwiazda tygodnia”, jeśli gra ostatnio w tak głośnym filmie.

EM_DE_KE_AS – jutro na „TVN7” o 13.25 będzie ładny film pt. “Czarny Książę”, naprawdę warto obejrzeć, ma wzruszającą historię. Polecałam go poprzednim razem, ale wtedy oglądałaś zawody z Robertem Kubicą i nie miałaś czasu :-) „Czarny Książę” przegrał wtedy wyścig z Kubicą, jakby dwuznacznie to nie brzmiało :) Ale chyba dlatego, że Robert miał szybszy pojazd.

Przejrzałam „Świat & Ludzie” – nie ma nic o Orlando ani Megan.
„Twój Styl” – duży artykuł a Andrzeju Chyrze :-) (przeprowadził się do Francji), zdjęcie Leonardo DiCaprio z jakiegoś nowego thrillera, ma plaster na czole.
„Na żywo” – Alicja Bachleda i Colin Farrell – artykuł i kilka zdjęć Colina z różnych filmów. Zdjęcie Deppa (str.20) w brązowym kapeluszu i okularach w rogowych oprawkach. Strona 23 – zdjęcie z filmu „Remember Me” – (na nim Robert, Pierce Brosnan i Emilie de Ravin). Dalej artykuł o Russellu Crowe.
„Świat Seriali” - artykuł o serialu „Pamiętniki wampirów” i zdjęcie, dalej spory artykuł o „Zagubionych” – opis fabuły, ranking popularności. Artykuł o Matthew Fox. W tych magazynach nie ma niczego o Orlando, ale jakby miał być artykuł podobny do tego w „Bravo”, to ja dziękuję :-)

koa222

Koa, dziękuję za przejrzenie gazetek:-).
„W tych magazynach nie ma niczego o Orlando, ale jakby miał być artykuł podobny do tego w „Bravo”, to ja dziękuję :-)”- Ja również:-).

„widziałam, nie zasłużył sobie na to, żeby tak z niego żartować :-(„ – Mogli by nawet napisać o jego związku z Kapelusznikiem, byleby dali ładne zdjęcia ORLANDA i nie zamieszczali złośliwych komentarzy :-).

EM DE KE AS, dziękuję za zdjęcie okładki „Joy`a” z Megan. Rzeczywiście bardzo ładne. Śliczne są te kamienie na szyi.

„Nie wiem jakie jest w "Bravo":) Ale tu naśmiewają się bardziej z Mirandy, niż z niego - sądząc właśnie po tym co napisali obok”- O jak miło, że śmieją się tym razem z Kapelusznika:-). Muszę to zobaczyć.

„Dokładnie:) I moja ulubiona Ania Przybylska:D”- O... to pewnie oglądasz „Klub szalonych dziewic” na TVN`ie z nią?

„Przez te fotki Roberta, Jacksona i plakaty z Robertem, to czasopismo zyskało nieco ostatnio w moich oczach, dotąd miałam je za magazyn mieszający ludziom w mózgach, w którym na każdej stronie wyskakuje Miley albo Paris :-)” – Ja też kupuję „Bravo”, tylko gdy jest coś o sadze „Zmierzch” i nie czytam praktycznie nic poza artykułami o tym filmie i aktorach w nich grających:-).

„Euhenia serdeczne dzięki za informację o tym, że w „Bravo” napisali coś o Jacksonie Rathbone :-) Aż mu dwie strony poświęcili, ale niestety napisali coś strasznego – chcą go usunąć z obsady za niedopilnowanie scenariusza :( Nawet go nie zdążyłam obejrzeć w „Zmierzchu”, a oni chcą go już wyrzucić...wstawię avatara ku jego pamięci :-) „ –Właśnie dzisiaj czytałam ten artykuł. Myślę, że nie musisz się martwić, bo „Bravo” to jednak mało wiarygodne źródło informacji, a nie znalazłam potwierdzenia tej rewelacji na stronach „Filmwebu”:-). Jest jedna wiadomość z 6 stycznia 2010 r., że przez niego wyciekł scenariusz „Zaćmienia”, ale jeden pierwszych wersji odrzuconych i nie wspominają , aby mieli wyciągać z tego jakiś konsekwencji wobec Rathbone:
http://www.filmweb.pl/Ca%C5%82a+prawda+o+scenariuszu+%22Za%C4%87mienia%22+w+Inte rnecie,News,id=57194

„a w tym ta sesja z modelkami, która nie przypadła mu do gustu, bo po kilku godzinach był już tak skrępowany, że nie wiedział o czym z nimi rozmawiać :-)”- Powiedział nawet, że nabawił się podczas robienia tej sesji zdjęciowej uczulenia na waginy:-). Cytuję słowa Roberta:
„Naprawdę nie znoszę wagin. Mam alergię na waginy. Sesja trwała dwanaście godzin. Te kobiety były nagie przez pięć, sześć godzin! Nie miałem pojęcia, jak z nimi rozmawiać. Dzięki Bogu miałem kaca!”

„Podoba mi się to największe ujęcie, na którym jest z Emilie de Ravin, bardzo romantyczna fotka”.- O tak, mnie również:-)

„„Jest śliczny plakat Edwarda i Belli, dokładnie ten:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=264&am...
Ładny prawda?:-)” - kilka razy widziałam to zdjęcie w internecie gdy oglądałam sobie fotki ze „Zmierzchu”, to jedno z moich ulubionych, jest ładnie skomponowane – Bella i Edward wyglądają na szczęśliwych, a w tle widać przepiękny las, a teraz „Bravo” zrobiło z tego jeszcze piękny plakat, z którego się cieszę :-)” – Jeden z najładniejszych, jakie widziałam w gazetach z Bellą i Edwardem:-)

Koa, a jakie są Twoje ulubione tzw. „STILLS`y” ze „Zmierzchu” i „Księżyca w nowiu”, które bardzo chciałabyś, aby zostały opublikowane, jako plakat lub duże zdjęcie w gazecie? Moimi ulubionymi są te ze „Zmierzchu”:
-bardzo romantyczne:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=54
-po prostu magiczne:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=8
- te już mam:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=5
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=33
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=94&pos=37

Natomiast z „Księżyca w nowiu” podobają mi się te:
piękny plakat by był z tego zdjęcia. Bella i Edward leżą na trawie::
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=264&pos=24
-piękny pan:-):
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=264&pos=19
- romantyczna scena:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=264&pos=18
Szkoda, że stills`ów z „Księżyca w nowiu” z Robertem jest tak mało:-(

„Widziałyście torebkę piosenkarki Ke$hy na stronie 5? Jest okrągła i najeżona kolcami, przypomina mi broń średniowieczną – tzw. cep bojowy – kulę z metalowymi kolcami :-) Ciekawe, czy po każdym jej otworzeniu musi sobie przylepiać plastry na palce? :-)” – Strasznie nie praktyczna ta torebka:-). W śreniowieczu mogłaby jej przynajmniej używać do samoobrony, zamiast gazu łzawiącego:-)

„„Jest też niezbyt ładna fota Seana Beana, ale ważne, że o nim wspominają:-)” – tak, to najważniejsze :-) Może napiszą o nim wreszcie w „Teleświecie”, w rubryce „gwiazda tygodnia”, jeśli gra ostatnio w tak głośnym filmie.” – Myślisz, że jest szansa? Mi się wydaje , że Sean jest niestety wciąż zbyt mało popularny w Polsce , aby o nim mieli pisać:-(.

Euhenia_2

"EM DE KE AS, dziękuję za zdjęcie okładki „Joy`a” z Megan. Rzeczywiście bardzo ładne. Śliczne są te kamienie na szyi. " - nie ma za co.

"O... to pewnie oglądasz „Klub szalonych dziewic” na TVN`ie z nią?" - Obowiązkowo. I tylko dla tej aktorki. Bo np. pani Dereszowskiej to nie mogę na ekranie znieść, więc gdyby nie Ania Przybylska, to pewnie bym nie oglądała:)

EM_DE_KE_AS

"O... to pewnie oglądasz „Klub szalonych dziewic” na TVN`ie z nią?" - Obowiązkowo. I tylko dla tej aktorki. Bo np. pani Dereszowskiej to nie mogę na ekranie znieść, więc gdyby nie Ania Przybylska, to pewnie bym nie oglądała:)”- Ania Przybylska jest zdecydowanie ładniejsza i zgrabniejsza od Dereszowskiej. A dlaczego nie lubisz tej aktorki? Gra w tym serialu jakąś zołzę?

Dotarłam do tego zdjęcia Orlanda całego mokrego wychodzącego z wody w "Joyu`" z podpisem, że Miranda jak wróci do domu to będzie mu suszyć głowę:-). Zdecydowanie ładniejsza fota od dwóch mniejszych w "Bravo" i podpis zabawny , ale nie ubliżający.

Euhenia_2

"A dlaczego nie lubisz tej aktorki? Gra w tym serialu jakąś zołzę? " - Nie zołzę to nie. Ale po pierwsze wszędzie ją widzę - w Lejdis, i innych produkcjach, po drugie nie lubię jej sposobu gry. Zawsze tak samo gra. Mam wrażenie, że każdą rolę gra identycznie.

"Zdecydowanie ładniejsza fota od dwóch mniejszych w "Bravo" i podpis zabawny , ale nie ubliżający" - Właśnie:D Nie ubliżający;)

W "Gali" - nie ma Orlanda, Megan ani Roberta za to jest Keira Knightely - duże foto.

W "Program Tv" - Robert Pattison zdjęcia plus info o nim

EM_DE_KE_AS

Euhenia:
„W „TO I OWO” jest opis „Księżyca w nowiu” i dwa zdjęcia jedno duże Taylora Lautnera z Bellą a drugie mniejsze Roberta i Kristen oraz recenzja „Twojego na zawsze” z jednym zdjęciem Roberta Pattinsona i Emilie de Ravin pod prysznicem:-):
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=579&am...
Tego zdjęcia jeszcze nigdzie nie publikowali:-).” – szkoda, że już nie dostałam tego numeru w sklepie, fajna fotka :-)

„Przeglądałam z gazet z programem tylko „TELEŚWIAT”, „TV 14”, ”TELETYDZIEŃ” oraz „TO I OWO”. Szkoda, że w żadnej z nich nie zamieścili jakiegoś większego artykułu o Robercie:-(.” – ja ostatnio przypadkiem przejrzałam sobie starsze numery „Teleświata”, i nagle jeden mnie mile zaskoczył – „wpadłam” na zdjęcie Roberta, dokładnie w tym ubraniu, tylko, że był odwrócony przodem do fotografa (i nawet z tym samym pasemkiem włosów na czole):
http://www.music-and-movies-stuff.com/wp-content/uploads/2008/12/robert-p-1-apr0 8.jpg
Może też masz Euhenia to zdjęcie, jeśli kupiłaś wtedy numer 1 „TŚ” z 2009 roku ? (z Reese Witherspoon na okładce). Czy Wam też czasem zdarza się przeglądać jakieś starsze numery magazynów, a nagle z przyjemnością znajdujecie niespodziewanie zdjęcie jakiejś gwiazdy, którą lubicie? Jeszcze ostatnio przeglądałam „Gwiazdy” (dodatek do „Faktu”), gdy nagle na jednej stronie pojawiła się fotka Orlando Blooma, ale tuż obok niego był Zac Efron. Porównywali ich obu, twierdząc, że Zac będzie następcą Orlanda. Zniesmaczył mnie ten artykuł o_O To zasługuje na skandal, że Efron mógłby być jego następcą.

„„O tak, tym bardziej, że jakiś czas temu widziałam film z nią [tragiczny zresztą - choć to komedia miała być] - "Wyznania małoletniej gwiazdy" - zresztą z Megan Fox. Euhenia, nie wiem czy widziałaś ten film?” – Tak, obejrzałam go dla Megan:-). Nie lubię Lindsay Lohan i ona mnie w tym filmie - jak zwykle zresztą - denerwowała. Czytałam , gdzieś , że podobno Lohan z Fox od czasu tego wspólnego filmu się nie cierpią:-).” – to chyba już nie zagrają w jednym filmie :) Ciekawe co je tak poróżniło ;) Słyszałam, że aktorki z serialu „Seks w wielkim mieście” również ostatnio nie mogą dojść między sobą do porozumienia.

„Może będą jeszcze powtarzać, więc nic straconego:)”- Mam też nadzieję, że „VIVA” da jakąś nową ciekawą kolekcję filmów , bo ta kolekcja „AMORE” już się kończy, ostatni film wyjdzie już jutro z „Vivą”, będzie to „Miłość i inne nieszczęścia” za 19,99 zł (jednocześnie też dołączą do „Vivy” „Ostrożnie: pożądanie” z poprzedniej kolekcji za 9,99 zł). Fajnie byłoby gdyby dodali „Lektora” do nowego zbioru filmów dodawanych do tego dwutygodnika:-)." - to byłby świetny pomysł, żeby dodać „Lektora” :-) Film jest ambitny i dobry, więc dystrybutorzy powinni go dołączyć do swojej kolekcji, jeśli chcą, żeby była wartościowa. Ostatnio wyszła kolekcja z filmami akcji pt. „Wybrańcy Mocy”, można tam dostać m.in. „300” (albo zaczekać do piątku i włączyć TVN ;D), „Mrocznego rycerza”, „Batmana” (chyba wszystkie części jakie dotąd wyszły, czyli z Michaelem Keatonem, Georgem Clooneyem, Christianem Balem, Valem Kilerem), „Supermana”, i o zgrozo - „V jak Vendetta” – prawdziwy usypiacz filmowy, co on robi w tej kolekcji? :). Tu jest cała lista:
http://www.kolekcje.info/kolekcja-wybrancy-mocy,10.html
Jeśli w najbliższym czasie wyjdzie jakaś nowa kolekcja, jestem ciekawa co będzie jej motywem przewodnim, czy np. „akcja”, „filmy Oskarowe”, „komedie romantyczne”, zawsze je porządkują na jakieś gatunki. Mogliby wypuścić teraz „fantastyczno - przygodową”, do której by dodali „Piratów z Karaibów”, albo wreszcie cykl horrorów, takiego chyba jeszcze nie było. Wtedy chciałabym obejrzeć „Silent Hill” z Seanem Beanem, jeśli cena byłaby przystępna. A Wy jaką chciałybyście kolekcję ? W jakim gatunku? Euhenia napisałaś, że chciałabyś, żeby znalazł się w niej „Lektor”, to może mogłaby to być kolekcja poświęcona dramatowi? (może „Przystań” by też wtedy dodali).

„„A jeśli chodzi o Megan Fox – z kim w duecie chciałybyście ją zobaczyć?”- Na przykład z Orlando Bloomem i żeby zagrali parę:-). Może by między nimi coś zaiskrzyło? -:-). Co o tym sądzicie?” - jeśli już Megan miałaby zagrać z Orlando, i jeśli coś by wtedy z tego wyszło, to przynajmniej Megan zależałoby bardziej na nim niż Mirandzie, tak mi się wydaje. Czasem gdy widzę fotki Orlando i Mirandy, dziewczyna wygląda na jakąś znudzoną tym związkiem :( Jeśli Megan i Orlando wystąpiliby w jednym filmie, to raczej widziałabym ich jako rodzeństwo, mają podobne rysy twarzy, ciemne włosy, szczupłą sylwetkę. Ja natomiast chciałabym ją zobaczyć u boku Liama Neesona w jakimś kryminale :-) Mogliby zagrać parę agentów. Albo z Meryl Streep, fajnie by wyglądały jako matka i córka (choć może nie są do siebie podobne), albo chociaż jako teściowa i synowa w jakimś dramacie – z początku by się nie lubiły, a z czasem zawiązałaby się między nimi nić porozumienia (coś jak Jennifer Lopez z Jane Fondą, tylko, że one grały w komedii, w której prawie pourywały sobie głowy :D).

Na „JJ” wreszcie dali fotki Orlando bez tej kobiety. Już dawno nie wyglądał na tak wypoczętego. Założył bluzę w kolorze wiosny, i zrobił eksperyment z szalikami, splótłszy je w jeden szalik. Oprócz tego z cierpliwością rozdawał autografy :) :
http://justjared.buzznet.com/2010/03/19/orlando-bloom-autographs-on-the-go/

EM_DE_KE_AS:
„"ma całkiem dobry wokal, nagrała kiedyś tę piosenkę do filmu (tylko nie pamiętam już jakiego, ale chyba był animowany): " - uwielbiam tą piosenkę:D
Z tego filmu:) Pamiętam jak pisali o tym w gazetach:)
http://www.filmweb.pl/f140486/Opowie%C5%9B%C4%87+wigilijna,2...” – a czy znasz może jeszcze jakieś piosenki Kate Winslet? Chętnie bym posłuchała, jeśli znajdziesz jakąś na YouTube :-)

„„A czy oglądałyście już może "Lektora"?” - Ja tak. W TV na [chyba] Canal+ leciał niedawno. Może będą jeszcze powtarzać, więc nic straconego:)” – jakie masz wrażenia po tym filmie? Podobała Ci się ta historia? Mi wydawała się przejmująca. A ten aktor, który grał jej nieletniego kochanka świetnie sobie poradził w tej trudnej roli. I wreszcie Oskar powędrował do aktorki, która w każdym calu na niego zasłużyła.

koa222

"a czy znasz może jeszcze jakieś piosenki Kate Winslet? Chętnie bym posłuchała, jeśli znajdziesz jakąś na YouTube :-) " - Kate śpiewała piosenkę w filmie "Rozważna i romantyczna". Kate śpiewa tam taką ładną piosenkę przy fortepianie, nie jest to długie, ale zapadło mi w pamięć. Tylko nie natrafiłam na you tube na ten fragment:(

"jakie masz wrażenia po tym filmie? Podobała Ci się ta historia? Mi wydawała się przejmująca. A ten aktor, który grał jej nieletniego kochanka świetnie sobie poradził w tej trudnej roli. I wreszcie Oskar powędrował do aktorki, która w każdym calu na niego zasłużyła." - Oczywiście film powędrował do ulubionych:)
Historia rzeczywiście przejmująca, a nawet niekiedy wzruszająca. Jeśli chodzi o Oscara, hmmm. Naprawdę dużo filmów widziałam z Kate. Owszem zagrała świetnie, ale np bardziej podobała mi się w "Drodze do szczęścia", "Marzycielu", "Małych dzieciach", "Więzach miłości". Nawet w "Świętym dymie" - no i oczywiście w "Titanicu". Ja się dziwię Akademii Filmowej, że nie dostała Oscara za rolę Rosę, czy za rolę Sarah Pierce w "Małych dzieciach" - za obie role była nominowana. Według mnie to jakieś nieporozumienie.
Tym bardziej, że dostała Oscara właśnie teraz za Lektora. Dla mnie Kate w każdym filmie gra rewelacyjnie, ale bardziej zasłużyła na tą nagrodę [o takim prestiżu nagrodę] za role w wyżej wymienionych. Nie mówię wszystkich - wystarczyłby choć jeden z powyższych tytułów (np. "Marzyciel" - za drugoplanową żeńską).
Jako jej fanka - pewnie przyznałabym jej Oscara za całokształt;D No bo naprawdę, niekiedy swoją grą Kate potrafi przyćmić nawet kiepski film. To się ceni. Takie coś mają w sobie nieliczni. M.in. Meryl Streep (też moja ulubiona) i Jodie Foster (już nie ulubiona, ale cenię ją za aktorstwo).

EM_DE_KE_AS

EM DE KE AS , dziękuję za przejrzenie gazetek:-).

„MAGAZYN 13 LATKI”(5.50 zł) plakat Roberta Pattinsona – dokładnie ten:
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=579&pos=0

„PARTY” na okładce : Anna Mucha. Artykuł na stronę o Angelinie Jolie i Bradzie Pitt- są 4 zdjęcia, na których ledwo widać Jolie z dziećmi, fotki zrobione przez paparazzi(str.16). Oscary 2010- fota Sandry Bullock oraz artykuł – na 4 strony- 8 fot –również z okładek gazet.
WYWIAD Z JOHNNYM DEPPEM na 3 strony 38-40:-)))). Reklama na stronę „Wyspy tajemnic” z Leonardo DiCaprio. W „Zbliżeniach” piękna willa Scarlett Johansson, która jak nadmieniają w artykule jest położona blisko domu Orlanda:-).Zdjęcie Paulli , trzy zdjęcia Alicji Bachledy - Curuś w „Modzie”. Dwie foty Jolie w artykule o „Urodzie”, Halle Berry w artykule o „Zdrowiu”. Orlando w horoskopie. Artykuł o A. Żuławskim- 2 zdjęcia Sophie Marceau. Na ostatniej stronie mała zdjęcie samej głowy Megan Fox oraz Paulli(cała sylwetka).

Euhenia_2

Euhenia, dzięki za opisy. Miałam Ci wlaśnie opisać Party;D

W To i Owo jest artykuł o moim Leo.

Koa, Euhenia, lubicie Nicole Kidman? Będzie z nią film na TVN - Tłumaczka". Pytam bo nawet ładne foto jest włąśnie w tym programie:)
Bardzo ładna jest ta duża fotka z Sophie Marceau w Party:)

EM_DE_KE_AS

"Euhenia, dzięki za opisy"- Nie ma za co :-).

„W To i Owo jest artykuł o moim Leo.”- Piszą o nim pewnie , dlatego, że zagrał główną rolę w „Wyspie Tajemnic”, która w tym tygodniu ma premierę. Ciekawe czy dobry jest ten film? Wybierasz się może do kina na niego? Ja idę w tym tygodniu- jak już się chwaliłam :-)- na „Twojego na zawsze” z R. Pattinsonem:-).

„Koa, Euhenia, lubicie Nicole Kidman?”- Ja, nie. Wydaje mi się taką chłodną i dumną osobą

„Będzie z nią film na TVN - Tłumaczka"”- Film chcę obejrzeć:-).

„Pytam bo nawet ładne foto jest włąśnie w tym programie:)”- Aha, dzięki :-).

„Bardzo ładna jest ta duża fotka z Sophie Marceau w Party:)”- Tak, muszę przeczytać artykuł o tym reżyserze, jej byłym mężu:-). Niezły z niego numer, na pewno nie można go nazwać dżentelmenem.

„Nie zołzę to nie. Ale po pierwsze wszędzie ją widzę - w Lejdis, i innych produkcjach, po drugie nie lubię jej sposobu gry. Zawsze tak samo gra. Mam wrażenie, że każdą rolę gra identycznie.”- Z Dereszowską widziałam tylko w ”Lejdis”, ale w tym filmie najbardziej polubiłam postać graną przez Edytę Olszówkę, jej naiwność (pranie bielizny i znoszenie humorów mężczyzny /Więckiewicza/ , który jej ani nigdy nie dziękował, ani nie szanował okłamując i zdradzając ją) budziła litość.

Euhenia_2

Dziękuję EM DE KE AS za informacje o tym zdjęciu w „PROGRAMIE TV” bardzo ładnie Robert na nim wyszedł:-). Bardzo mi się podoba ta fota:-)

„KINO” nie ma Roberta, Blooma i Megan.

“FILM” – w artykule o najseksowniejszych mężczyznach jest fota niewielka Roberta Pattinsona i Johnnego Deppa, Russell Crowe, trochę o dziwo Willem Dafoe też się znalazł:-). Jest mikroskopijne zdjęcie Roberta Pattinsona – piszą o jego roli w adaptacji powieści „Bel – Ami” Guya de Maupassanta. Jest tez fota mała , ale ładna Orlanda z tego filmu „The Good Doctor”, podobno to ma być thriller w stylu Hitchcocka!!!-:-). Już się nie mogę doczekać:-).

“BOUTIQUE” na okładce jest Twoja EM DE KEK AS Beyonce – w środku ŁADNA DUŻA SESJA ZDJĘCIOWA (!!!), poza tym Johnny Depp- też bardzo dużo ładnych zdjęć- także z różnych wcieleń filmowych:-).

Przejrzałam „TELEMAX”, „ZWIERCIADŁO”, "URODĘ"( na okładce Marta Żmuda Trzebatowska) nie ma naszych ulubieńców.

„COSMOPOLITAN” na okładce jest Marino Łuczenko. Nie ma Megan, Orlanda, Roberta.

W „SUKCESIE” na okładce Sonia Bohosiewicz jest WYWIAD Z SANDRĄ BULLOCK i Jedno duże zdjęcie ładne na całą stronę Sandry, oraz chyba dwa mniejsze.

W najnowszym „POPCORNie” jest plakat TAYLORA LAUTNERA. Poza tym jest artykuł na stronę o Robercie Pattinsonie, zdjęcie głównie z „Twojego na zawsze”. Poza tym jest jeszcze jedna fota w innym miejscu.

„DZIEWCZYNA” w horoskopie zdjęcie Orlando Blooma.

„ELLE” na okładce Heidi Klum- jest zdjęcia , ale małe Roberta z filmu „Twój na zawsze”.

Euhenia_2

"Dziękuję EM DE KE AS za informacje o tym zdjęciu w „PROGRAMIE TV” bardzo ładnie Robert na nim wyszedł:-). Bardzo mi się podoba ta fota:-)" - Nie ma za co - fajnie, że Ci się podoba:)

"“BOUTIQUE” na okładce jest Twoja EM DE KEK AS Beyonce – w środku ŁADNA DUŻA SESJA ZDJĘCIOWA (!!!), poza tym Johnny Depp- też bardzo dużo ładnych zdjęć- także z różnych wcieleń filmowych:-). " - Dzięki:) Nie wiedziałam że jest już nowy numer:)

Dzięki za opis "SUKCESU". A czy magazyn "FILM" jest z prezentem? Z jakimś filmem?

Widziałam jeszcze w Popcornie małe foto Orlanda - w [c]horym skopie;D

EM_DE_KE_AS

"Dzięki za opis "SUKCESU"."- Nie ma za co:-)

A czy magazyn "FILM" jest z prezentem? Z jakimś filmem?"- Te , które ja oglądałam były bez prezentu, ale jest też wydanie tego miesięcznina z filmem "Biały oleander".

Euhenia_2

"Te , które ja oglądałam były bez prezentu, ale jest też wydanie tego miesięcznina z filmem "Biały oleander". " - Dzięki za info:)

EM_DE_KE_AS

„Podobno Leonardo DiCaprio w okresie po zagraniu w „Titanicu” był obsypywany wszelkimi tytułami „Najpiękniejszy, najseksowniejszy, naj coś tam ....” , a wcale się nie czuł atrakcyjny:-). Natomiast pisali kiedyś w „Tele świecie”, że Antonio Banderas mimo tego ,że jest bardzo przystojny, nie korzysta ze swoich wdzięków , bo ma bardzo zazdrosną żonę, która go krótko trzyma:-).” – tak to jest gdy młody aktor zagra w hicie, od razu staje się tym „naj”, ale czasem mam wrażenie, że takie zaszczyty przypisują też tylko po to, żeby zwiększyć sprzedaż magazynów, albo napędzać sprzedaż biletów. Media korzystają z chwilowej popularności aktorów, np. takiego Zaca Efrona, który niekoniecznie jest jakiś wyjątkowo utalentowany, albo przystojny, ale zdobył któreś tam miejsce w rankingu na najgorętsze lub najbardziej seksowne gwiazdy filmowe (bleee). Czasem nawet przeciętne osoby obwołują tymi „super-naj” :-) Tak się nakręca ten biznes :-) Takiego aktora można porównać do komety, albo spadającej gwiazdy - jest to tak niezwykłe i rzadkie zjawisko, że każdy chciałby choć przez chwilę żyć w jej blasku (analogicznie mówiąc – magazyny chciałyby pisać o tych aktorach, a reżyserzy obsadzać ich w swoich filmach) , złączyć się z całym światem w tej euforii „czczenia” gwiazdy, żeby sobie napędzić więcej kaski :-) Nie ma to jak dobra reklama :-) Ale oczywiście zdarzają się też gwiazdy, które zgarniają te tytuły całkiem zasłużenie, np. Johnny Depp, który na pewno nigdy nie będzie gwiazdą jednego sezonu, albo Meryl Streep, na których oczywiście media też w jakiś sposób zarobią, ale oni przynajmniej posiadają talent. Zastanawiam się, kiedy wreszcie Depp zdobędzie jakiegoś Oskara, już miał tyle dobrych ról...chyba ta cała akademia filmowa uparła się na niego...albo tak ich poraził swoimi umiejętnościami aktorskimi, że uważają, iż Oskar to dla niego za mało :D (taki żarcik :-)) A jakbyście mogły mu przyznać Oskara, tą którą rolą zasłużyłby względem Was na niego?

„Natomiast pisali kiedyś w „Tele świecie”, że Antonio Banderas mimo tego ,że jest bardzo przystojny, nie korzysta ze swoich wdzięków , bo ma bardzo zazdrosną żonę, która go krótko trzyma:-)” – co za marnotrawstwo męskiej atrakcyjności :-) Nawet zauważyłam, że gdy Antonio zaczął być z Melanie zaniedbał się trochę – nosi nietwarzową brodę, nie przykłada wagi do fryzury :( Masz rację Euhenia - Melanie zdecydowanie za krótko go trzyma :-) To zazdrośnica jedna :-)

„Koa, jest też zdjęcie w najnowszym „Party” Daniela Craiga z Satsuki Mitchell- podobno się pobrali po sześciu latach narzeczeństwa.” – wielkie dzięki za wiadomość o Danielu i Satsuki. Nie wiedziałam, że wzięli ślub, dopiero teraz się o tym dowiedziałam. Życzę im dużo szczęścia, wyglądają na dobraną parę. Fajnie wiedzieć, że Daniel wybrał na towarzyszkę życia całkiem skromną i zwykłą dziewczynę, a nie jakąś zapatrzoną w siebie boginię ekranu :-) albo co gorsza, modelkę noszącą obrzydliwe kapelusze :-)

„”"W artykule są trzy foty Roberta- jedno z filmu "Księżyc w nowiu" z Kristen i z filmu "Twój na zawsze" (to samo co w "Joy`u") oraz jedno bardzo ładne większe Roberta z Cannes." – czy te fotki są dobrej jakości?” – Tak są dobrej jakości. Ta najnowsza „Gala” w ogóle jest bardzo udana, przeczytałam już każdy artykuł:-). Rzadko czytam całą gazetę od początku do końca:-)” – kupiłam sobie ten numer „Gali” sprzed dwóch lub trzech tygodni – gdy wspomniałaś o zdjęciach Roberta i wywiadzie z Kubą Wojewódzkim, musiałam ją mieć :-) Fotki Roberta rzeczywiście bardzo udane, podoba mi się szczególnie to duże zdjęcie na 10 stronie z festiwalu w Cannes, na którym jest ubrany w granatową bluzkę w białe paski. To zdjęcie jest piękne. Świetnie na nim wyszedł. A ostatnio dowiedziałam się, że właśnie powstała jego woskowa figura, która trafiła do Muzeum Madame Tussauds. Robert został na zawsze uwieczniony w swej młodej postaci niczym wampir ;) Jak myślicie, czy dobrze im wyszła ta figura? :
http://www.pudelek.pl/artykul/23731/woskowy_czy_prawdziwy_zdjecia/

Pirat Orlando także ma swoją własną woskową figurę. Jest prawie identyczna (wydaje mi się, że skóra pod oczami powinna być trochę ciemniejsza):
http://icydk.com/wp-content/uploads/2006/07/can%20you%20tell1.jpg
A Johnny Depp wygląda jak prawdziwy (!) Jeszcze nie widziałam, żeby tak porządnie zrobili czyjąś figurę:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://i4.photobucket.com/albums/y128/spac eygirl/Orli/20at0kk.jpg&imgrefurl=http://s11.invisionfree.com/Orlando_Forever/ar /t613.htm&usg=__yrcugfI7sNYb5DOgourDqu8WNR0=&h=795&w=1125&sz=137&hl=pl&start=4&u m=1&itbs=1&tbnid=nDfJvYlkfpujdM:&tbnh=106&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dorlando%2B bloom%2Bwax%2Bfigure%2Bphoto%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DX%26tbs%3Disch:1

„„Przedtem Robert chodził z Anną Kendrick (która gra w "Zmierzchu" "Jessikę").”- Naprawdę?! O Tym jeszcze nie słyszałam? Kiedy z nią chodził? Jeszcze przed „Zmierzchem”?” – było coś o tym na „osławionej” stronie „Who’s dated who”, poświęconej gwiazdom oraz ich wszystkim partnerom, z którymi były w związku. Na stronie Roberta było zdjęcie Anny, ale widzę, że się jednak pomylili i wprowadzili użytkowników w błąd, bo ostatnio usunęli jej zdjęcie z jego strony, i teraz jest tam tylko Kristen i jeszcze jedna dziewczyna, której nie znam:
http://www.whosdatedwho.com/celebrities/people/dating/robert-pattinson.htm
Jeszcze gdzieś czytałam, że Robert kiedyś powiedział, że na początku kręcenia „Zmierzchu” trochę flirtował z Anną, ale ona nie brała go na poważnie i traktowała go raczej jak brata :-) Wychodzi więc na to, że są tylko dobrymi znajomymi. Chociaż widziałam takie zdjęcia z Robertem i Anną, które mogły zmylić, że może coś było między nimi ;) :
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.blogcdn.com/www.tmz.com/media/ 2008/11/1111_patkinson_launch03.jpg&imgrefurl=http://igossip.com/gossip/Robert_P attinson_Number_Ann_Kendrick/849047&usg=__zM0B4L76rqVYxKgaQPmgB7CxZyE=&h=315&w=4 00&sz=31&hl=pl&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=Z4ORhG57nHwFAM:&tbnh=98&tbnw=124&prev=/ images%3Fq%3Drobert%2Bpattinson%2Banna%2Bkendrick%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26s a%3DX%26tbs%3Disch:1

koa222

"A jakbyście mogły mu przyznać Oskara, tą którą rolą zasłużyłby względem Was na niego?" - "Piraci z Karaibów" - a za część "Skrzynia Umarlaka" dałabym mu nawet dwa - do pary;D
Właściwie to jemu należy się za całokształt. Tak samo Kate Winslet. Też za całokształt. Meryl Streep też. Deznelowi Washingtonowi też by się przydał Oscar za całokształt;D

"Melanie zdecydowanie za krótko go trzyma :-) To zazdrośnica jedna :-)" - :D Ot to fakt. I dlatego jej nie znoszę:/... ;D

EM_DE_KE_AS

"W Bravo Girl" - małe zdjęcie Megan. Nie ma Orlanda.
Robert Pattison - widziałam w "Dziewczynie" [to chyba była ta gazeta] arykuł na stronę na temat najnowszego filmu i fotki z filmu "Twój na zawsze"

EM_DE_KE_AS

EM DE KE AS , dziękuję za sprawdzenie gazetek:-).

„Fotki Roberta rzeczywiście bardzo udane, podoba mi się szczególnie to duże zdjęcie na 10 stronie z festiwalu w Cannes, na którym jest ubrany w granatową bluzkę w białe paski. To zdjęcie jest piękne”- Mnie też się podoba:-)

„ A ostatnio dowiedziałam się, że właśnie powstała jego woskowa figura, która trafiła do Muzeum Madame Tussauds. Robert został na zawsze uwieczniony w swej młodej postaci niczym wampir ;) Jak myślicie, czy dobrze im wyszła ta figura? „- Nie! Ta figura nie oddaje w pełni uroku Roberta , bo zachwiane są niektóre wymiary i odległości . Po pierwsze ma za ciemne włosy, za duży noc, za małe oczy. No i po co ten zarost?! -:-( . Powinni byli zrobić go tak, jak wyglądał w „Zmierzchu”. A Wam się podoba?

„co za marnotrawstwo męskiej atrakcyjności :-) Nawet zauważyłam, że gdy Antonio zaczął być z Melanie zaniedbał się trochę – nosi nietwarzową brodę, nie przykłada wagi do fryzury :(”- To zupełnie jak Russell Crowe:-). On też niedawno wyglądał, jak wielkie nieszczęście do czasu zdjęć do „Robin Hooda”.:-). Podobno na planie tego filmu miał nawet w swojej przyczepie siłownię:-). To wpływ reżysera, Ridleya Scotta , z którym często pracuje . Podobno tylko on potrafi okiełznać Crowe`a:-).

„ Życzę im dużo szczęścia, wyglądają na dobraną parę. Fajnie wiedzieć, że Daniel wybrał na towarzyszkę życia całkiem skromną i zwykłą dziewczynę, a nie jakąś zapatrzoną w siebie boginię ekranu :-) albo co gorsza, modelkę noszącą obrzydliwe kapelusze :-)”- No właśnie. Może i Orlando pójdzie za jego przykładem.

„Nie wiedziałam, że wzięli ślub, dopiero teraz się o tym dowiedziałam.”- Szkoda, że nie ma zdjęć , jak wyglądali państwo młodzi w dniu ślubu, bo ceremonia odbyła się w tajemnicy:-).

Euhenia_2

Tu jest więcej zdjęć figury Roberta z Muzeum Madame Tussauds:
http://mrpattinson.com/gallery/thumbnails.php?album=719
http://mrpattinson.com/gallery/thumbnails.php?album=718

Euhenia_2

EM_DE_KE_AS:
„W "Program Tv" - Robert Pattison zdjęcia plus info o nim” – dzięki za informację, obejrzałam sobie to zdjęcie :-) Wyglądał na nim na trochę „pokiereszowanego” (miał rany na twarzy), zastanawiałam się przez chwilę czy nie kupić tego magazynu, ale może w innym będą lepsze fotki :-)

„"a czy znasz może jeszcze jakieś piosenki Kate Winslet? Chętnie bym posłuchała, jeśli znajdziesz jakąś na YouTube :-) " - Kate śpiewała piosenkę w filmie "Rozważna i romantyczna". Kate śpiewa tam taką ładną piosenkę przy fortepianie, nie jest to długie, ale zapadło mi w pamięć. Tylko nie natrafiłam na you tube na ten fragment:(„ – udało mi się to znaleźć, rzeczywiście fragment tego filmu nie jest za długi, a szkoda, bo ładnie zaśpiewała, przy czym jej wokal bardzo pasował do epoki, w której rozgrywał się film:
http://www.youtube.com/watch?v=JYe-BI66l1w

Wreszcie pojawiła się w sklepach nowa kolekcja filmowa pt. „Mistrzowie Kina”, zawiera dzieła takich reżyserów jak David Lynch, Woody Allen, Pedro Almodovar i Ingmar Bergman, do wyboru do koloru, nawet znajdzie się tam dramat z Antonio Banderasem pt. „Zwiąż mnie” :D (ciekawe, czy to Antonio będzie kogoś wiązał, czy to on będzie wiązany :D). Tu jest cała lista: http://sklep.rp.pl/product_info.php?products_id=566
Najgodniejszymi do polecenia z tej kolekcji są moim zdaniem – „Broken Flowers” z Billem Murreyem. Film opowiada o mężczyźnie, który pewnego dnia dowiaduje się, że ma syna, tylko nie wie z kim :-) Postanawia odwiedzić wszystkie swoje kochanki, które miał kiedykolwiek, żeby się przekonać, z którą ma to dziecko. Film nie posiada zawrotnej akcji, ale jest bardzo ciekawy. Bohater musi stanąć twarzą w twarz z własną przeszłością, wrócić do starych historii ze swojego życia, w trakcie tej podróży dowiaduje się różnych rzeczy o swoich byłych miłościach, nieraz bardzo bolesnych, innym razem zaskakujących. Nadmienię, że nie wszystkie kobiety ucieszyły się z tego, że znowu pojawił się w ich życiu, u niektórych miał „przechlapane” :-)
Warto też obejrzeć „Prostą historię” - (oczywiście niekoniecznie z tą kolekcją, ale jak będzie np. w telewizji) - film o starszym człowieku, który postanowił odwiedzić swojego chorego brata, przemierzając Amerykę jedynie na kosiarce (to wszystko co miał). Po drodze spotyka różnych ludzi, którym opowiada o swoim życiu, a oni, zaskoczeni jego otwartością, również zaczynają się otwierać i opowiadać historie swojego życia, rozmawiają z nim o swoich obawach i marzeniach. Dobry jest też film „Sekrety i kłamstwa”. Opowiada o młodej kobiecie szukającej swojej biologicznej matki, która ją oddała, ponieważ urodziła ją w wieku kilkunastu lat i była zbyt niedojrzała na opiekę nad swoim dzieckiem. W wieku dwudziestu paru lat odnajduje ją, ale jej matka ma już nową rodzinę, w tym drugą, młodszą córkę, którą urodziła kilka lat po oddaniu tej pierwszej.

Przejrzałam „Na Żywo” – nie ma prawie niczego o naszych ulubieńcach, jest tylko zdjęcie Leonarda DiCaprio na 12 albo 13 stronie, ale trochę dziwnie na nim wygląda, jakby miał pomalowane oczy czerwonymi cieniami :-)
„Życie Na Gorąco” – na stronie 7 Kate Winslet – bardzo ładne zdjęcie, jej twarz wygląda bardzo świeżo i promiennie, dalej artykuł o tym, że rozstaje się z mężem :-(
str. 29 – artykuł o Davidzie Faustino, znanym przede wszystkim z serialu „Świat według Bundych”, strona 30 – artykuł o Chucku Norrisie xD, strona 58 – ładna fotka Kristen Stewart w sukni z rozdania Oskarów i jeszcze jedna fotka w tej samej sukni, ale z bosymi stopami – zdjęła buty na afer-party :-)
„Świat i Ludzie” – zdjęcie Kate Winslet, jej męża i ich synka i jeszcze jeden artykuł o ich rozstaniu.

koa222

"udało mi się to znaleźć, rzeczywiście fragment tego filmu nie jest za długi, a szkoda, bo ładnie zaśpiewała, przy czym jej wokal bardzo pasował do epoki, w której rozgrywał się film: " - no tak:) Ten fragment też - rzeczywiście. Choć ja miałam na myśli inną piosenkę też z tego filmu tylko ładniejszą. Nie wiem czy widziałąś film - to jest moment, w którym Kate siedzi przed otwartym oknem przy fortepianie i śpiewa i nagle taka mała dziewczynka biegnie na zewnątrz i krzyczy "Edward przyjechał" (czy coś w tym stylu). Utkwiło mi to w pamięci głównie przez tą dziewczynę bo przerywa tak ładną piosenkę...:) Ale fakt, jej głos pasuje do epoki, w której żyła Marianne.
Znalazłąm takei coś:
http://www.youtube.com/watch?v=rTYd2F2XBNk&feature=related
Koa zauważ - Kate i jej gra w tej wersji "Hamleta"była bardzo przejmująca. Moż epo tym fragmencie aż tak tego nie widać - choć to jeden z bardziej dramatycznych momentów, kiedy Ofelia (postać któą grała Kate) traci zdrowe zmysły. Obłąkanie spowodowała silna trauma, po tym jak Ofelia dowiaduje się o śmierci swojego ojca.
Bardzo mi się podobała kreacja stworzona przez Kate w tym filmie. Ech. No i wzruszam się zawsze kiedy słyszę tę zaśpiewaną a capella piosenkę. Niewinnie, nieco dziecinnie, ale z emocją.
Trochę więcej scenek z tego filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=qs0m9dGI5zQ&feature=related

A tu tak dla odmiany, bardziej zabawnie:)
http://www.youtube.com/watch?v=4yN5pzfMCl8&feature=fvw
Pamietasz jak mówiłam, ze film "Romanse i papierosy"
nie przypadł mi do gustu (i jak do dziś jest to jedyny film z Kate który ma u mnie poniżej 7/10 - bo dałam 4/10). Tyle że podobała mi się gra Kate. No i tak jest. Bo zawiodłam się na Gandolfinim i tym bardziej na Susan Sarandon (zresztą na niej się zawiodłam także przy "Elizabethtown"). A jeśli chodzi o Kate - to była tu jeszcze taka fajna scena z nią pod wodą. Właśnie w "Romansach i papierosach"
A w tym linku - zabawna interpretacja piosenki. Osobiście jednak wolę Kate w bardziej "ambitnych" rolach. Choć faktem jest, że wiele nudnych scen w "Romansach" ubarwiła mi swoją osobą;)

No i oczywiście jeszcze tutaj śpiewała. Też a capella, ale za to przejmująca scena:
http://www.youtube.com/watch?v=jCbCqNgad-Q

Jeszcze w "Iris":
http://www.youtube.com/watch?v=m-9Xh8_0bfk&feature=PlayList&p=19DDB0A06D05C09B&p laynext=1&playnext_from=PL&index=36
Wyjątkowo pięknie zaśpiewane. I też a capella

Tak przy okazji, Koa: czy widziałaś te filmiki? Z humorem;)
http://www.youtube.com/watch?v=DPTV8PZo-Tc
http://www.youtube.com/watch?v=3Xoug4pGwys&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zmLfT6ZAZbA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=cEnjiGwVw6o&feature=related

"artykuł o tym, że rozstaje się z mężem :-( " - Właśnie. Musiałam to kupić - zresztą zarówno piękne foto jest w "Rewii" - w białej garsonce. Kate jak zwykle olśniewa choć tamto foto jest starsze. Zmroziło mnie kiedy przeczytałam o tym na pudlu...:/ Wyjątkowo jej się nie ułożyło, choć nic na to nie wskazywało. W końcu była szczęśliwa po nieudanym małżeństwie z Jimem. A tu nagle takie coś... i w dodatku piszą że zostawił ją dla tej aktorki z "Vicky Cristina Barcelona" (znacznie mniej urodziwa i znacznie mniej utalentowana):( Buu...

Z drugiej strony zawsze wierzyłam, że moja ulubiona para z "Titanica" będzie razem (tak było po sukcesie tego filmu). Potem jednak mieli swoje życie. Ale teraz...hehehe pomarzyć wolno;D
I nie trudno teraz się domyśleć jakie emocje czułam, kiedy widziałam to:
http://www.youtube.com/watch?v=8d17XrcTqeY
:) Cóż. Ten fragment (a szczególnie moment, w którym Kate mówi do Leo "I love you"), przyprawił mnie o więcej łez niż jakakolwiek jej rola dramatyczna:D No i podziękowała jemu jako pierwszemu, a nie mężowi. A w tych info o ich rozstaniu piszą że własnie na planie "Drogi" dochodziło między nią a Mendesem do spięć;)
I w głębi duszy chyba nadal podświadomie wierzę, że kiedys będą razem. Heeh. Ja tak myślalam jak byłam dzieckiem, kiedy widziałam poraz pierwszy "Titanica".

Dzięki za info o Świat and ludzie. Zapomniałam zajrzeć do tej gazety. Czy są tam ładne foty Kate? I czy a=rtykuł jest długi czy krótki?

EM_DE_KE_AS

Koa, dziękuję za przejrzenie gazetek:-)
„strona 58 – ładna fotka Kristen Stewart w sukni z rozdania Oskarów i jeszcze jedna fotka w tej samej sukni, ale z bosymi stopami – zdjęła buty na afer-party :-)”- O jak miło, że o niej wspominają:-)

„W "Program Tv" - Robert Pattison zdjęcia plus info o nim” – dzięki za informację, obejrzałam sobie to zdjęcie :-) Wyglądał na nim na trochę „pokiereszowanego” (miał rany na twarzy), zastanawiałam się przez chwilę czy nie kupić tego magazynu, ale może w innym będą lepsze fotki :-)” – Mnie się bardzo podoba to zdjęcie , bo ładnie się na nim uśmiecha:-)

„udało mi się to znaleźć, rzeczywiście fragment tego filmu nie jest za długi, a szkoda, bo ładnie zaśpiewała, przy czym jej wokal bardzo pasował do epoki, w której rozgrywał się film:
http://www.youtube.com/watch?v=JYe-BI66l1w” . - Uwielbiam takie filmy, jak „Rozważna i romantyczna” oraz „Duma i uprzedzenie”. Dziękuję Koa za link. Kate ma bardzo ładny głos , a jej uroda pasuje idealnie do XVIII , XIX wieku:-).

„nawet znajdzie się tam dramat z Antonio Banderasem pt. „Zwiąż mnie” :D (ciekawe, czy to Antonio będzie kogoś wiązał, czy to on będzie wiązany :D)”- Koa, to Antonio Banderas zagra w tym filmie psychicznie chorego mężczyznę , który uwiąże w łóżku swoją byłą dziewczynę, co staje się początkiem zmysłowej gry...:-). Czytałam kiedyś opis tego filmu.

„Tu jest cała lista: http://sklep.rp.pl/product_info.php?products_id=566”- Dzięki za link. Nie wiem czy na jakiś film się skuszę, bo tylko pierwszy jest za 10 zł następne już po 30zł. A Wy?

Dzięki Koa, za opis filmu „Broken Flowers” musi być zabawny. Zwłaszcza w tych scenach, gdy Bill Murray zachodzi do kobiet, u których jak napisałaś ma „przechlapane” :-). Bill Murray jest zresztą świetnym komikiem. Najbardziej podobał mi się w „Dniu świstaka” i „Pogromcach duchów”.

„Prostą historię” i „Sekrety i kłamstwa” zapamiętam i obejrzę, jak będą w telewizji. Dziękuję za opis:-). Widziałaś jeszcze jakieś filmy z tej kolekcji?

„Choć ja miałam na myśli inną piosenkę też z tego filmu tylko ładniejszą. Nie wiem czy widziałąś film - to jest moment, w którym Kate siedzi przed otwartym oknem przy fortepianie i śpiewa i nagle taka mała dziewczynka biegnie na zewnątrz i krzyczy "Edward przyjechał" (czy coś w tym stylu). Utkwiło mi to w pamięci głównie przez tą dziewczynę bo przerywa tak ładną piosenkę...:) Ale fakt, jej głos pasuje do epoki, w której żyła Marianne.
Znalazłąm takei coś:
http://www.youtube.com/watch?v=rTYd2F2XBNk&feature=relat...”- Ta jest rzeczywiście ładniejsza. Bardzo smutna.

„Bardzo mi się podobała kreacja stworzona przez Kate w tym filmie.”- „Hamleta”z Kate Winslet też nie widziałam. Wogóle wielu filmów z Kate nie widziałam jak się okazuje , ani „Iris”, ani „Romansów i papierosów”.

"artykuł o tym, że rozstaje się z mężem :-( " – Naprawdę się rozstają ? Czy to taka plotka(?), jak na planie „Wrogów publicznych”, gdy pisali o romansie Deppa z Marion Cottilard. Może to tylko fałszywy alarm.

„A tu nagle takie coś... i w dodatku piszą że zostawił ją dla tej aktorki z "Vicky Cristina Barcelona" (znacznie mniej urodziwa i znacznie mniej utalentowana):( Buu... „ – A jak się nazywa ta aktorka z którą ma romans mąż Winslet?

„I w głębi duszy chyba nadal podświadomie wierzę, że kiedys będą razem. Heeh. Ja tak myślalam jak byłam dzieckiem, kiedy widziałam poraz pierwszy "Titanica". „- Pasowali do siebie , teraz też, ale Leonardo nie lubi zobowiązań, woli być póki co wolny, takie robi wrażenie, a Winslet ma już dzieci, które podobno mówią do Dicaprio per wujku:-).

Euhenia_2

"„Hamleta”z Kate Winslet też nie widziałam. Wogóle wielu filmów z Kate nie widziałam jak się okazuje , ani „Iris”, ani „Romansów i papierosów”. " - Eunenia, polecam szczególnie "Iris" bo to ładna historia pisarki, którą na starość "dopada" Alzheimer. Kate gra tę pisarkę z czasów młodości, a w tą rolę z okresu starczego wciela się Judi Dench.
Jeśli lubisz szekspirowskie dramaty, to polecam "Hamleta". Kate jako Ofelia - przekonująca, a i Kenneth Brannagh świetny w swojej roli.
Zapewne "Więzów miłości" też nie widziałaś. A ten film zapadł mi w pamięć szczególnie. Kate gra w nim kobietę, która jest w kazirodczym związku ze swoim kuzynem. Czasy znowu (chyba przedwojenne). Film o braku akceptacji takich osób, nietolerancji, ale też trudnościach z jakimi się borykała Sue (Kate Winslet) i jej mąż Jude. Warto zobaczyć. Leci od czasu do czasu na TVN7. Przynajmniej w tamtym roku go dawali. Tylko późno. Ewentualnie czasem na Ale kino. Nie wiem czemu tak późno - może ze względu na kilka scen. Jedna erotyczna, i jedna bardzo dramatyczna - i przejmująca [W wykonaniu Kate].

"Może to tylko fałszywy alarm." - Nawet na oficjalnej stronie Kate podano do informacji, że rozstaje się z Mendesem. To chyba nie plotka:( Niestety

"A jak się nazywa ta aktorka z którą ma romans mąż Winslet?" - Rebecca Hall
http://www.filmweb.pl/o188432/Rebecca+Hall
Zamienił stryjek siekierkę na kijek - o ile to prawda...:/

"a Winslet ma już dzieci, które podobno mówią do Dicaprio per wujku:-)" - Ale im fajnie:) Sympatycznego mają "wujka":D

"ak na planie „Wrogów publicznych”, gdy pisali o romansie Deppa z Marion Cottilard" - a teraz, Angelina gra z Deepem w "The Tourist" - i też już przypisują że Vanessa zazdrosna...i że sie boi o Johnny'ego.
O łaaa, właściwie się nie dziwię. Deep to mega ciacho. Jeszcze dziś mam przed oczami te sceny z "Człowieka, który płakał", gdzie jego rola była właściwie drugoplanowa, ale za to jak się już pojawiał, to swoim spojrzeniem, wręcz elektryzował. Ale myślę że Vanessa ni ema się czego obawiać;D

EM_DE_KE_AS

„- Eunenia, polecam szczególnie "Iris" bo to ładna historia pisarki, którą na starość "dopada" Alzheimer. Kate gra tę pisarkę z czasów młodości, a w tą rolę z okresu starczego wciela się Judi Dench.”- Dzięki, postaram się obejrzeć, jak go kiedyś wyemitują.

„Zapewne "Więzów miłości" też nie widziałaś. A ten film zapadł mi w pamięć szczególnie. Kate gra w nim kobietę, która jest w kazirodczym związku ze swoim kuzynem.”- Także nie widziałam. Mam spore zaległości:-). Ten film ma bardzo ciekawą fabułę : trudna miłość, to coś dla mnie:-). A czy widziałaś może ”Małe dzieci” z Kate? Podobno książka jest świetna.

„Jeśli lubisz szekspirowskie dramaty, to polecam "Hamleta". Kate jako Ofelia - przekonująca, a i Kenneth Brannagh świetny w swojej roli.”- Bardzo lubię. Mam "Romea i Julie":-), ale miło by było mieć wszystkie jego dzieła pod ręką, niestety ja nie mam. EM DE KE AS, a jaki jest Twój ulubiony dramat Szekspira?
Z dzieł Szekspira chciałabym bardzo zobaczyć „Makbeta” w wykonaniu Seana Beana:-). Na pewno był przekonujący:-). Grał osiem lat temu Makbeta w teatrze londyńskim. Tu są zdjęcia jego w tej roli, jeśli miałabyś ochotę obejrzeć:
http://www.themightybean.com/apps/photos/album?albumid=3630776

„ Nawet na oficjalnej stronie Kate podano do informacji, że rozstaje się z Mendesem. To chyba nie plotka:( Niestety”- Szkoda, tak niewiele jest trwałych małżeństw w tym biznesie. Tworzyli sympatyczną parę.

"A jak się nazywa ta aktorka z którą ma romans mąż Winslet?" – Rebecca Hall.http://www.filmweb.pl/o188432/Rebecca+Hall „ – Dziękuję za odpowiedź . Faktycznie nie dorównuje Kate Winslet urodą: Rebecca jest raczej pospolita. To zdjęcie zamieszczone na filmwebie, jest dobrze zrobione (czytaj: poprawione), bo we filmach już tak fajnie nie wygląda:-). Widziałam ją jedynie „Prestiżu”, a „Vicky, Cristina, Barcelona” na pewno też wkrótce obejrzę, to się jej jeszcze przyjrzę jako aktorce:-). Póki co to nie wiem co ten Sam Mendez w niej widział?

„Ale myślę że Vanessa ni ema się czego obawiać;D” – Też tak myślę:-).
W ogóle zdrada to jest smutna sprawa, co innego gdyby oboje mieli siebie dość, a nie takie upokorzenie, któremu na dodatek przygląda się cały świat. Dlatego nie chciałabym być żoną aktora lub reżysera, bo z racji zawodu są narażeni na zbyt wiele pokus:-).

Na poprawę nastroju znalazłam zabawny filmik z Orladem pod tytułem: „Czy Orlando Bloom ma Alzheimera?” z tego roku z festiwalu w Sundance:-). Trwa tylko 40 sekund:-):
http://www.youtube.com/watch?v=_5I89UfzLbo&feature=fvsr

Euhenia_2

"A czy widziałaś może ”Małe dzieci” z Kate? Podobno książka jest świetna" - Tak:) Też mi się podobał. Na nim w kinie byłam nawet. Ale ksiąki nie czytałam.

"EM DE KE AS, a jaki jest Twój ulubiony dramat Szekspira? " - Właśnie "Romeo i Julia". Choć "Hamleta" polubiłam właśnie po obejrzeniu filmu. Zaintersowała mnie ta historia.

"Z dzieł Szekspira chciałabym bardzo zobaczyć „Makbeta” w wykonaniu Seana Beana:-). Na pewno był przekonujący:-). Grał osiem lat temu Makbeta w teatrze londyńskim. Tu są zdjęcia jego w tej roli, jeśli miałabyś ochotę obejrzeć: " - Dzięki za linka:) Może kiedyś jak bedzie w tv to obejrzę

"Póki co to nie wiem co ten Sam Mendez w niej widział? " - Ja właśnie też nie wiem. Szczególnie jak się uśmiecha to brzydko wygląda.

"Na poprawę nastroju znalazłam zabawny filmik z Orladem pod tytułem: „Czy Orlando Bloom ma Alzheimera?” z tego roku z festiwalu w Sundance:-). Trwa tylko 40 sekund:-): " - Hehe, rzeczywiście fajne:)

EM_DE_KE_AS

Euhenia:
”„A Wy w jakich rolach nie mogłybyście sobie jej wyobrazić?”- Ona po tych wszystkich skandalach, jako aktorka jest już skończona, ale na pewno nie wyobrażam sobie Lindsay Lohan jako nawet złej wampirzycy w żadnej części „Zmierzchu”. Jest na to zbyt zniszczona i nie dodała by splendoru żadnemu z filmów, w których by zagrała. „ – niestety to prawda, Lindsay coraz bardziej się stacza. Chyba brakuje jej w kimś oparcia, kogoś, kto by ją wyprowadził na prostą. Jeszcze przez ten alkohol dodatkowo dodała sobie kilkanaście lat w wyglądzie. Już nie pamiętam zdjęcia, na którym widziałabym ją trzeźwą. Zachowuje się jak jakaś gwiazda rocka z lat 70’ albo 80-tych – dąży ku całkowitej samozagładzie.

„Poza tym –według mnie- Lindsay nie pasuje również do ról kostiumowych na przykład do „Księżnej”, bo ma zbyt współczesną urodę. Postać którą grała w tym filmie Keira Knightley budziła współczucie, bo była nie kochaną , nie szanowaną przez męża, zdradzaną kobietę, ba nawet można by powiedzieć, że była mu potrzebna tylko w jednym celu: do urodzenia syna. Nie sądzę, by Lindsay potrafiła zagrać tak udręczoną i godną podziwu kobietę wzbudzając choć trochę empatii wśród widzów. Lohan - jak sądzę - nie pasuje również do filmów akcji, w których kobieta jest tylko ozdobnikiem, na przykład do Bonda, bo nie budzi sympatii. No chyba, żeby zagrała czarny charakter, ale nie w Bondzie , w innym filmie sensacyjnym. Przygody szpiega to za dobry film dla niej:-).” – ja również nie mogłabym jej sobie wyobrazić w filmie kostiumowym, do takiej roli potrzeba umiarkowanego i subtelnego charakteru, a Lindsay żyje na krawędzi. Już zawsze będzie mi się kojarzyła z komediami :-) Tak jak piszesz - do Bonda też by nie pasowała. Wydaje mi się, że dlatego też, gdyż dziewczyna Bonda musi mieć klasę i powinna być tajemnicza, oraz bardzo kobieca.
„Przygody szpiega to za dobry film dla niej:-).”” – przygody szpiega np. w komedii sensacyjnej :-) To mogłoby jej się udać i do niej pasować.

„„Nie, żeby była jakąś straszną aktorką, ale lepiej pasuje do komedii o nastolatkach :)”- To chyba teraz będzie musiała zmienić zawód, bo po tych wszystkich ekscesach narkotykowo- alkoholowych nie wygląda na nastolatkę, ani dwudziestolatkę, ale na trzydziestolatkę po przejściach.” – niestety tak, będzie musiała go zmienić. Albo grać kobiety „po przejściach”.

„„Ale takiego duetu jak Johnny i Angelina jeszcze nie było,” –Oj tak:-) . Bardzo mnie interesuje ten film „Tourist” . Oglądam każde zdjęcie z jego planu :-). Na JustJared pojawiły się ostatnio nowe zdjęcia Johnnego i Angeliny podczas kręcenia jednej ze scen. Angelina jest bardzo elegancka w tym stroju w rękawiczkach, wygląda jak arystokratka , a Johnny nosi długie rozpuszczone włosy, w których mu - moim zdaniem - najlepiej:-) :
http://justjared.buzznet.com/2010/03/16/angelina-jolie-two-n...” – Angelina wygląda bardzo szykownie w tym nowym filmie, chyba jeszcze nie była w żadnym tak ładnie ubrana. Tak, Johnnemu jest najlepiej w dłuższych włosach, uwidaczniają mu ładną linię podbródka i kości policzkowe.

„Podobno w filmie ma być intymna scena Johnngo z Angeliną pod prysznicem:-). Ale nie sądzę, aby Vanessa miała się czego obawiać:-). Zbyt wiele jest różnic między Johnnym, a Angeliną . Ot choćby to, że ona lubi życie w blasku fleszy w Ameryce, a Depp ukrywa się przed światem na prowincji Francji za wysokim murem swojej rezydencji:-). Gdyby doszło do romansu, nie byłoby chyba miejsca na świecie , gdzie zdołaliby się ukryć przed paparazzi:-)” - z ostatnich informacji udzielonych przez Angelinę naprawdę nie wynika, żeby miała się zainteresować Deppem, powiedziała, że bardziej podoba jej się Vanessa :D Ciekawe co na to Vanessa :-)

„Dziękuję Koa, za opis roli Ralpha Fiennesa w „Lektorze”. On nawet w małej roli nie daje się łatwo zapomnieć:-).” – to prawda :-)

”„A dzisiaj z kolei widziałam bardzo ładny plakat „Remember Me”, jeszcze takiego dużego nigdzie nie widziałam, a był on...na przystanku tramwajowym :D”. Będę go znowu mijać w najbliższym czasie, to go sobie znowu popodziwiam :-)”- Jak byłam w kinie na ostatniej części „Piratów z Karaibów” to tam był ustawiony taki ogromny , większy niż naturalnych rozmiarów plakat z wyciętą sylwetką Orlanda, a ja miałam ogromną ochotę zabrać go ze sobą:-)” – pięknie by zdobił wnętrze pokoju :-)

„Oprócz talentów aktorskich Kate posiada jeszcze jeden – ma całkiem dobry wokal, nagrała kiedyś tę piosenkę do filmu (tylko nie pamiętam już jakiego, ale chyba był animowany):
http://www.youtube.com/watch?v=SsMo8UuB8XQ”- Jestem pod wrażeniem, nie tylko pięknie zaśpiewana, ale też ładna piosenka. Orlando też ładnie śpiewa, powiedziała tak o nim Juliette Lewis , która ma swój zespół . Dowiedziałam się o tym oglądając wywiad z z Juliete i Orlandem na festiwalu w Sundance dla „Vanity Fair” . Orlando ładnie w tym filmiku wygląda. Jest ubrany w szary sweter i szarą koszulę. Rozmawiają o „Sympathy for Delicious” :
http://www.youtube.com/watch?v=QwZ24h9nP9I” – on potrafi też śpiewać ?? Jeszcze nigdy nie miałam go okazji posłuchać. Ilu jeszcze rzeczy o nim nie wiemy :-) Dzięki za film, aż mi się humor poprawił :-) Bloom wyglądał na szczęśliwego siedząc obok Juliette, chyba im się dobrze współpracowało. Bardzo często widuję go na zdjęciach w szarych zestawieniach, musi lubić ten kolor. Na tym video też wyglądał całkiem schludnie.

„„A jeśli chodzi o Megan Fox – z kim w duecie chciałybyście ją zobaczyć?”- Na przykład z Orlando Bloomem i żeby zagrali parę:-). Może by między nimi coś zaiskrzyło? -:-). Co o tym sądzicie?” - szczerze powiem, że wolałabym go raczej zobaczyć u boku kogoś innego, bardziej taktownej dziewczyny o dobrym sercu. Np. Juliette Lewis – widać, że kobieta ma dobre maniery, a przy tym jest delikatna i uczuciowa. A widziałaś może jak oni na siebie patrzyli na tym filmie, do którego wcześniej podałaś mi linka, na którym opowiadali o pracy nad „Sympathy For Delicious”? Wyglądali tak, jakby byli sobą zainteresowani :-) Jakby Orlando miał jej prawie powiedzieć „gdybym nie był zajęty...” :-)

EM_DE_KE_AS:
„Dzięki za info o Świat and ludzie. Zapomniałam zajrzeć do tej gazety. Czy są tam ładne foty Kate? I czy a=rtykuł jest długi czy krótki?” – chyba nie był taki długi, coś tam tylko piszą o ich rozstaniu. Fotografia nie jest wyraźna, zrobiona ukradkiem przez kogoś, kto chyba miał akurat pod ręką aparat :-) Podobna do tego zdjęcia po prawej – trzymają synka zwróconego przodem do siebie, a Kate miała na sobie jakiś jasny sweter albo bluzę:
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2006/10/wi nsletchild_228x179.jpg&imgrefurl=http://www.thisislondon.co.uk/showbiz/article-2 3369303-winslet-quits-movies-for-full-time-motherhood.do&usg=__b612EqryHPt-EJ5rP PWrXb19UJ0=&h=179&w=228&sz=16&hl=pl&start=268&um=1&itbs=1&tbnid=sezGQaLblZ5B6M:& tbnh=85&tbnw=108&prev=/images%3Fq%3Dkate%2Bwinslet%2527s%2B%2Bson%2Bsam%2Bmendes %2Bphotos%26start%3D260%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1

Może chcecie sobie rozwiązać quiz pt. „Kim jesteś ze „Zmierzchu””? Można się dowiedzieć, którego z bohaterów przypomina się najbardziej charakterem. Mi wyszła „Esme Cullen” :-) A Wam? :
http://quizilla.teennick.com/quizzes/9258102/kim-jestes-ze-zmierzchu

„Nie wiem czy widziałąś film - to jest moment, w którym Kate siedzi przed otwartym oknem przy fortepianie i śpiewa i nagle taka mała dziewczynka biegnie na zewnątrz i krzyczy "Edward przyjechał" (czy coś w tym stylu). Utkwiło mi to w pamięci głównie przez tą dziewczynę bo przerywa tak ładną piosenkę...:)” – nawet nie dali jej się wyśpiewać do końca :-)

„Ale fakt, jej głos pasuje do epoki, w której żyła Marianne.
Znalazłąm takei coś:
http://www.youtube.com/watch?v=rTYd2F2XBNk&feature=relat...
Koa zauważ - Kate i jej gra w tej wersji "Hamleta"była bardzo przejmująca. Moż epo tym fragmencie aż tak tego nie widać - choć to jeden z bardziej dramatycznych momentów, kiedy Ofelia (postać któą grała Kate) traci zdrowe zmysły. Obłąkanie spowodowała silna trauma, po tym jak Ofelia dowiaduje się o śmierci swojego ojca.
Bardzo mi się podobała kreacja stworzona przez Kate w tym filmie.” –dzięki za video. Nawet widać po niej, że jakiś czas temu musiała przeżyć coś, co zawaliło jej świat (śmierć ojca). Bardzo przekonująco zagrała w tej scenie. Kiedyś oglądałam ten film, ale dosyć dawno, chciałabym go sobie odświeżyć w pamięci. Najbardziej zapadło mi w pamięć to, że „Hamlet” był bardzo widowiskowy i poetycko nakręcony, duża w tym zasługa reżysera - Kennetha Branagha, który zagrał też tytułowego bohatera. Uważam, że jest świetnym reżyserem, potrafi wydobyć głębię z każdego filmu, pokazać akcję w sposób prawdziwy, niekiedy brutalnie szczery. Polecam Wam obejrzeć też „Frankensteina” – mocny, dobry horror, również jego autorstwa.

„Trochę więcej scenek z tego filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=qs0m9dGI5zQ&feature=relat...” – dzięki za film, muzyka „Evanescence” została dobrze zsynchronizowana ze scenami z „Hamleta”, podoba mi się to video. Jest nastrojowe.

„No i oczywiście jeszcze tutaj śpiewała. Też a capella, ale za to przejmująca scena:
http://www.youtube.com/watch?v=jCbCqNgad-Q” - pamiętam tę scenę :-) To był bardzo spokojny fragment, i jednocześnie smutny, ponieważ ten spokój wynikał z tego, że większość ludzi unoszących się na wodzie wokół niej już nie żyła, w tym jej Jack, dlatego było tak cicho. Chwilę potem była najsmutniejsza scena w całym filmie – Rose próbuje obudzić Jacka, ale on już dawno umarł z zimna, trzymając ją do końca za rękę.
Jeszcze mi się takie video podoba z ładnym podkładem wokalnym:
http://www.youtube.com/watch?v=MIcubNRN7A0&feature=related

„Jeszcze w "Iris":
http://www.youtube.com/watch?v=m-9Xh8_0bfk&feature=PlayL...
Wyjątkowo pięknie zaśpiewane. I też a capella „- tu też ładnie zaśpiewała, potrafi chwycić odpowiednią tonację, a jednocześnie jej głos nie traci na delikatności. Oglądałaś ten film, w którym Kate to śpiewa? O czym on opowiada? Chyba wygląda na jakiś z rodzaju dramatu?

koa222

„z tego roku z festiwalu w Sundance:-). Trwa tylko 40 sekund:-): " - Hehe, rzeczywiście fajne:)”- Cieszę się, że Ci się spodobał:-).

W „ZWIERCIADLE” najnowszym na okładce jest Monika Belluci.

W „TV 14” na okładce jest Anna Przybylska. Artykuł o niej na ćwierć strony na str. 3. Gwiazdą numeru jest Piotr Adamczyk. Jedna strona o Jennifer Lopez – ładne zdjęcie – str.6. Str. 15 małe zdjęcie Daniela Craigha z filmu „Casino Royale”.

W „TELETYGODNIU”(na okładce Beata Tyszkiewicz) zamieścili tylko krótką recenzję „Księżyca w nowiu” na DVD i zdjęcie z okładki płyty, tej:
http://www.empik.com/saga-zmierzch-ksiezyc-w-nowiu-film,prod56410327,p

Euhenia_2

"
W „ZWIERCIADLE” najnowszym na okładce jest Monika Belluci." - Wielkie dzięki. Nie wiedziałam o tym:)

W SHOW - Robert Pattison z papierosem. Nie ma Orlanda ani Megan.

EM_DE_KE_AS

A... i jeszcze opis Księżyca w nowiu - Taylor Lautner, Kristen i Pattison w "Super tv"

EM_DE_KE_AS

”"artykuł o tym, że rozstaje się z mężem :-( " - Właśnie. Musiałam to kupić - zresztą zarówno piękne foto jest w "Rewii" - w białej garsonce. Kate jak zwykle olśniewa choć tamto foto jest starsze. Zmroziło mnie kiedy przeczytałam o tym na pudlu...:/ Wyjątkowo jej się nie ułożyło, choć nic na to nie wskazywało. W końcu była szczęśliwa po nieudanym małżeństwie z Jimem. A tu nagle takie coś... i w dodatku piszą że zostawił ją dla tej aktorki z "Vicky Cristina Barcelona" (znacznie mniej urodziwa i znacznie mniej utalentowana):( Buu...” – szkoda mi jej małżeństwa, wyglądali z Samem na zgodną parę, taką, którą łączą podobne doświadczenia życiowe. Jak można zostawić Kate dla kogoś takiego... Zobaczyłam jej profil na Filmwebie, pamiętam tę aktorkę z filmu „Prestiż”, nie jest tak bardzo charyzmatyczna jak Kate, urodą też jej tak bardzo nie dorównuje. Ale gdyby teraz Leonardo też był wolny... I przypadkiem chciałby pocieszyć Kate po rozstaniu...hehe...może by z tego coś wyszło :D

„Z drugiej strony zawsze wierzyłam, że moja ulubiona para z "Titanica" będzie razem (tak było po sukcesie tego filmu). Potem jednak mieli swoje życie. Ale teraz...hehehe pomarzyć wolno;D” – no pewnie, że wolno :-) Ja też chciałam, żeby ze sobą byli, żeby ich spotkanie na planie filmowym miało szczęśliwy finał :-) Ale może kiedyś...zechcą ze sobą być, w końcu tak dobrze się znają i oboje lubią.

„I nie trudno teraz się domyśleć jakie emocje czułam, kiedy widziałam to:
http://www.youtube.com/watch?v=8d17XrcTqeY
:) Cóż. Ten fragment (a szczególnie moment, w którym Kate mówi do Leo "I love you"), przyprawił mnie o więcej łez niż jakakolwiek jej rola dramatyczna:D” – powinni za to dostać Oskara :D Tym bardziej, że ta scena pochodziła prosto z serca, nikt by tego lepiej nie zagrał :-) A jak się na nią patrzył jak przemawiała... był prawie urzeczony. Może Leo skończy niedługo z tymi swoimi modelkami i weźmie się za prawdziwą, szczerą, rodzinną i ciepłą kobietę jak Kate.

„No i podziękowała jemu jako pierwszemu, a nie mężowi. A w tych info o ich rozstaniu piszą że własnie na planie "Drogi" dochodziło między nią a Mendesem do spięć;)
I w głębi duszy chyba nadal podświadomie wierzę, że kiedys będą razem. Heeh. Ja tak myślalam jak byłam dzieckiem, kiedy widziałam poraz pierwszy "Titanica".” – to coś chyba już mówi, że jemu pierwszemu podziękowała :-) Może czuje z nim większą więź? Poza tym zna go dłużej niż męża i właśnie wobec Leo może być szczersza. Znalazłam kilka ich zdjęć :D Czy nie wyglądaliby ze sobą ładnie?:
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.wsws.org/images/j15-revo-480.j pg&imgrefurl=http://www.wsws.org/articles/2009/jan2009/revo-j15.shtml&usg=__rTf0 k8IoJvP5AnxwuDezW2I3e_A=&h=320&w=480&sz=32&hl=pl&start=100&um=1&itbs=1&tbnid=K1a Vzo3rj4q9-M:&tbnh=86&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3Dkate%2Bwinslet%2Bwith%2Bson%2Bs am%2Bmendes%2Bphoto%26start%3D80%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3 Disch:1

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.jang.com.pk/thenews/jan2009-we ekly/nos-25-01-2009/instep/images/inthepic_1.jpg&imgrefurl=http://jang.com.pk/th enews/jan2009-weekly/nos-25-01-2009/instep/inthepic.htm&usg=__6DtAfjl6tJv4VMTHzt YrO9PhjG8=&h=309&w=305&sz=22&hl=pl&start=173&um=1&itbs=1&tbnid=__NQCaMPreagEM:&t bnh=117&tbnw=115&prev=/images%3Fq%3Dkate%2Bwinslet%2Bwith%2Bson%2Bsam%2Bmendes%2 Bphoto%26start%3D160%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1

„A tu tak dla odmiany, bardziej zabawnie:)
http://www.youtube.com/watch?v=4yN5pzfMCl8&feature=fvw
Pamietasz jak mówiłam, ze film "Romanse i papierosy"
nie przypadł mi do gustu (i jak do dziś jest to jedyny film z Kate który ma u mnie poniżej 7/10 - bo dałam 4/10). Tyle że podobała mi się gra Kate. No i tak jest. Bo zawiodłam się na Gandolfinim i tym bardziej na Susan Sarandon (zresztą na niej się zawiodłam także przy "Elizabethtown"). A jeśli chodzi o Kate - to była tu jeszcze taka fajna scena z nią pod wodą. Właśnie w "Romansach i papierosach"
A w tym linku - zabawna interpretacja piosenki. Osobiście jednak wolę Kate w bardziej "ambitnych" rolach. Choć faktem jest, że wiele nudnych scen w "Romansach" ubarwiła mi swoją osobą;)” – dzięki za film. Haha, zabawny :-) Kate jest w nim taka żywa i energiczna, jak rzadko w którym filmie, bo zazwyczaj gra zrównoważone i spokojne bohaterki. A moment jak je – sama zrobiłam się głodna jak to zobaczyłam :-)

„Pamietasz jak mówiłam, ze film "Romanse i papierosy"
nie przypadł mi do gustu (i jak do dziś jest to jedyny film z Kate który ma u mnie poniżej 7/10 - bo dałam 4/10).” – pamiętam dobrze. Właśnie niedawno przeglądałam sobie program telewizyjny i zobaczyłam, że ten film będzie w tv, od razu mi się przypomniało jak kiedyś pisałaś, że nie był najciekawszy, więc postanowiłam mieć się na baczności i nie obiecywać sobie po nim zbyt wiele :-)

„No i tak jest. Bo zawiodłam się na Gandolfinim i tym bardziej na Susan Sarandon (zresztą na niej się zawiodłam także przy "Elizabethtown").” – dlaczego Susan Sarandon nie spodobała Ci się w „Elizabethown”? Nie była dość przekonująca czy z innego powodu? Mi bardzo podobał się jej występ w „Elizbatehtown”, dobrze zagrała roztrzęsioną kobietę, która nagle straciła męża. Najsmutniejsze było to, że po jego odejściu nie mogła znaleźć sobie miejsca, próbowała czymś zapełnić tę pustkę – zapisała się na różne kursy, próbowała złapać się ostatniej deski ratunku, byle tylko nie popaść w depresję i czymś się zająć. Na szczęście miała u boku dwoje dzieci, które próbowały ją jakoś wspierać :-) W tym jednego, atrakcyjnego syna o piwnych „oczętach” :D

”Tak przy okazji, Koa: czy widziałaś te filmiki? Z humorem;)
http://www.youtube.com/watch?v=DPTV8PZo-Tc
http://www.youtube.com/watch?v=3Xoug4pGwys&feature=relat...
http://www.youtube.com/watch?v=zmLfT6ZAZbA&feature=relat...
http://www.youtube.com/watch?v=cEnjiGwVw6o&feature=relat...” – świetne te filmy, najbardziej spodobała mi się scena w kościele gdy prosiła o znak, a później jak reżyser krzyknął „cięcie!”, wstała i powiedziała bardzo mocne słowa :D Była przez chwilę skupiona i pełna wiary, a później powiedziała coś takiego :-) Dotychczas miałam ją za grzeczną aktorkę, ale widzę, że stać ją na więcej :-)

A od siebie mam taki jeden zabawny film z „Piratów”, scena z pistoletami :):
http://www.youtube.com/watch?v=oAJNWjFIWcU
I jeszcze jedna scena, która była na początku pierwszej części – „Klątwy Czarnej Perły”. Wszyscy myśleli, że Jack Sparrow płynie majestatycznym statkiem, a okazało się, że to mała tonąca łódka (i jeszcze w jakim stylu przybył do portu – z dumnie podniesioną głową :) ):
http://www.youtube.com/watch?v=qFG6KAd2ITI&feature=related

Ostatnio wychodzi dużo kolekcji filmowych. Wczoraj ukazała się nowa pt. „Portrety kobiet” – filmy poświęcone płci pięknej (wreszcie coś nam zadedykowali ;) ). Będzie można dostać m.in.: „Wszystko o mojej matce”, „Lolitę”, „Elizabeth”, „Portret damy” (nudny jak nie wiem co), „Przypadkową dziewczynę”, „Dziewczynę z perłą”. Wszystkie filmy po 9,90 (!):
http://www.dodatkidogazet.pl/film/eq-tytul,5053,period,1,order,2,desc,1.html
Polecam przede wszystkim „Elizabeth” – opowieść o królowej Elżbiecie I, której przyszło objąć tron angielski w trudnych czasach – musiała zmagać się z tym, że wówczas w Anglii nastąpił rozłam religijny na kościół katolicki i protestancki, przy czym Elżbieta była zwolenniczką protestantyzmu. Jej siostra – królowa Maria poprosiła ją na łożu śmierci, aby Elżbieta, gdy stanie się królową, zrobiła wszystko co w jej mocy, aby podążać i umacniać wiarę katolicką. Oprócz tego film był nominowany do Oscara za kostiumy i muzykę.

koa222

Dziękuję EM DE KE AS za sprawdzenie gazetek, właśnie dzisiaj przeglądałam to „SHOW”, nawet spore to zdjęcie, ale Robert zasłonił prawie całą twarz kapturem:-).

Dziękuje Koa za wiadomość o nowej kolekcji filmów. Piszesz , że „Portret damy” jest nudny, a ja właśnie ten film chciałam nawet kupić, bo go nigdy nie widziałam , a Johna Malkovicha, który w nim gra, uważam za naprawdę dobrego aktora i przez niego chciałam go zobaczyć. Poza tym jest jeszcze Christian Bale i Viggo Mortensen w obsadzie:-). No i uwielbiam filmy, których akcja rozgrywa się w XVIII i XIX wieku. Niech sobie wyobrażę tylko te krajobrazy, dawne posiadłości, piękne stare wnętrza i stroje:-). Naprawdę nawet troszeczkę nie jest ciekawy? Ten film nie ma żadnych zalet?

Koa, mam jeszcze jedno pytanie: kto jest gwiazdą świątecznego numeru „Teleświata”? Bo widziałam tylko okładkę z Sandrą Bullock.

Pamiętacie, jak w okresie świąt Bożego Narodzenia kupiłam „VIVĘ” ze „Snem Kasandry”, który był zepsuty? Dziś dopiero otrzymałam film od wydawnictwa, ale nie „Sen Kasandry” tylko inny , bo ten akurat skończył się, a mają problemy, żeby go dorobić. Więc jak zadzwoniłam w zeszłym tygodniu do nich (po raz czwarty czy piąty- już nie pamiętam), powiedzieli mi, że mogą mi przysłać inny i wybrałam „Marię Antoninę” z Kirsten Dunst:-). Już od dawna chciałam go obejrzeć:-). Żałuję tylko, że nie dowiem się jak się skończył „Sen Kasandry”:-(.

W ”SWIECIE SERIALI” nie ma Tejery.

„BRAVO” na okładce Justin Bieber. Strona 7 Kristen Stewart w sukni z Oscarów. Orlando strona 8 – tym razem nie podoba się redakcji jego fryzura filmu „The Good Doctor”:-(. Dwie strony o „ZAĆMIENIU”: 5 zdjęć Roberta , również z planu „Bel- Ami” oraz jedno Taylora Lautnera bez koszuli. Strona 20 zdjęcie Beyonce- duże , ale chyba niezbyt ładne. Plakat Roberta z „Twojego na zawsze”, z „Alicji w Krainie Czarów” z Johnnym Deppem w centrum. Mała fotka Roberta strona 37- tylko głowa. Dwie strony o „Alicji w Krainie Czarów”. Na ostatniej stronie zdjęcie Jacksona Rathbone z dzieciństwa i aktualne- niewielkie obok mała fota Johnnego Deppa i Kristen Stewart.

Euhenia_2

„“BOUTIQUE” na okładce jest Twoja EM DE KEK AS Beyonce – w środku ŁADNA DUŻA SESJA ZDJĘCIOWA (!!!), poza tym Johnny Depp- też bardzo dużo ładnych zdjęć- także z różnych wcieleń filmowych:-).” – przejrzałam dzisiaj to wydanie „Boutique”, już dawno nie widziałam tak porządnego artykułu o Johnnym Deppie z tyloma dobrymi zdjęciami. Na stronie 16 jest jeszcze fotografia Roberta Pattinsona w skórzanej kurtce i koszuli w kratę. Podobno znalazł się w gronie najbardziej wpływowych mężczyzn brytyjskiej mody.
„Uroda” - strona 30 – Kate Bosworth, w artykule dotyczącym fryzur. Radzą co można zrobić z długimi włosami – można pójść za przykładem Kate i zrobić sobie miękkie fale :-)
„Gala” – piszą o Kate Winslet i jej mężu. Dodatkowo zamieścili dużo porządnych zdjęć. Dalej zdjęcie Leonardo DiCaprio, znowu z plastrem na czole :-) Chyba go nieźle tłuką w tym najnowszym filmie :-)

„W SHOW - Robert Pattison z papierosem. Nie ma Orlanda ani Megan.” –dzięki za wiadomość EM_DE_KE_AS :-) Bardzo mi się podoba to zdjęcie :-) Jest na nim taki wyciszony i zamyślony. Podobają mi się zdjęcia robione aktorom z ukrycia, gdy oni w ogóle się tego nie spodziewają – wyglądają wtedy naturalnie i spokojnie.

„„DZIEWCZYNA” w horoskopie zdjęcie Orlando Blooma.” – dzięki za wiadomość Euhenia. Do takich horoskopów powinni ładować Kapelusznika – na małej fotce jestem w stanie ją znieść :-) Gdzieś na pierwszych stronach „Dziewczyny” było jeszcze zdjęcie Kristen i Roberta, obok informacja, że na ich wzór zrobiono laleczki – moim zdaniem nie są do siebie podobni, a lalka Roberta mogłaby być zrobiona z białego plastiku – wtedy byłaby bardziej przekonująca :-)

„Koa, mam jeszcze jedno pytanie: kto jest gwiazdą świątecznego numeru „Teleświata”? Bo widziałam tylko okładkę z Sandrą Bullock.” – jeśli chodzi o rubrykę „Potret gwiazdy” to jest nią Sandra Bullock, a „Wywiad z gwiazdą” – Wojciech Mecwaldowski z serialu „39 i pół”, ten, który grał jakiegoś prezesa i miał w swoim gabinecie na ścianie wielki obraz ze swoją podobizną :-)

”Pamiętacie, jak w okresie świąt Bożego Narodzenia kupiłam „VIVĘ” ze „Snem Kasandry”, który był zepsuty? Dziś dopiero otrzymałam film od wydawnictwa, ale nie „Sen Kasandry” tylko inny , bo ten akurat skończył się, a mają problemy, żeby go dorobić. Więc jak zadzwoniłam w zeszłym tygodniu do nich (po raz czwarty czy piąty- już nie pamiętam), powiedzieli mi, że mogą mi przysłać inny i wybrałam „Marię Antoninę” z Kirsten Dunst:-). Już od dawna chciałam go obejrzeć:-). Żałuję tylko, że nie dowiem się jak się skończył „Sen Kasandry”:-(.” – właśnie chciałam Cię ostatnio zapytać o to, jak się potoczyła ta sprawa z tym nieszczęsnym „Snem Kasandry” :-) Szkoda, że już go nie mieli :( Ale nie ma się co martwić, może dodadzą go niedługo do jakiegoś pisma (oby znowu nie do „Vivy” :D) Albo po prostu można zaczekać do następnego roku aż puszczą to w tv. Zdarza się, że całkiem dobre filmy puszczają dwa lata po premierze kinowej, a ten jest z 2008 roku, więc może niedługo będzie w telewizji. Wybrałaś więc „Marię Antoninę” – pozazdrościć wyboru :-) Też chciałabym to obejrzeć. Może okazać się rozrywkowy, to jest taka „Maria Antonina” XXI wieku – nakręcona w nowoczesnej wersji. Podoba mi się w nim to, że wykorzystano ciekawe kostiumy. Wydaje mi się, że Maria Antonina w wykonaniu Kirsten będzie bardzo niepokorna i zabawna :-) Jak obejrzysz to w najbliższym czasie napisz, czy Ci się podobało :-)

„„BRAVO” na okładce Justin Bieber. Strona 7 Kristen Stewart w sukni z Oscarów. Orlando strona 8 – tym razem nie podoba się redakcji jego fryzura filmu „The Good Doctor”:-(.” – widziałam nawet do kogo a raczej do czego porównali jego fryzurę, chyba niektórym ludziom w tej redakcji musi się bardzo nudzić :-) Ja w tej fryzurze nie widzę niczego złego. Na szczęście nie tylko jemu się dostaje w tym magazynie.

„Dwie strony o „ZAĆMIENIU”: 5 zdjęć Roberta , również z planu „Bel- Ami” oraz jedno Taylora Lautnera bez koszuli.” – podobają mi się te wszystkie fotki, szczególnie ta z Kristen ze „Zmierzchu”, i z jego najnowszego filmu „Bel Ami”.
„Plakat Roberta z „Twojego na zawsze”,” – podoba Ci się ten plakat? Bo mi tak, tylko mógłby być trochę wyraźniejszy.

„Dwie strony o „Alicji w Krainie Czarów”. Na ostatniej stronie zdjęcie Jacksona Rathbone z dzieciństwa i aktualne „ – kto by się spodziewał, że wyrośnie na tak przystojnego mężczyznę :-) Już wiadomo dlaczego chcieli go zaangażować do „Zmierzchu”...z takim wyglądem :)

koa222

"Może Leo skończy niedługo z tymi swoimi modelkami i weźmie się za prawdziwą, szczerą, rodzinną i ciepłą kobietę jak Kate." - Właśnie:) I miłą i sympatyczną. Nie tak jak wiecznie naburmuszona Bar:/ [w dodatku to "piwne" imię. Jemu musi ktoś powiedzieć, że jego dziewczyna w Polsce kojarzy się z piwnym barem;D]

"Czy nie wyglądaliby ze sobą ładnie?" - Właśnie na tym zdjęciu szczególnie bardzo do siebie pasują:
http://www.wsws.org/images/j15-revo-480.jpg

"http://www.youtube.com/watch?v=oAJNWjFIWcU" - hehe to jedna z moich ulubionych scen. Rozbraja mnie zawsze śmiejący się tutaj Deep. Właśnie...jemu powinni dać Oscara za rolę Jacka Sparrowa - za wszystkie 3 części. Swoją grą przyćmił wszystkich nawet Geoffrey'a Rusha.

"Będzie można dostać m.in.: „Wszystko o mojej matce”, „Lolitę”, „Elizabeth”, „Portret damy” (nudny jak nie wiem co), „Przypadkową dziewczynę”, „Dziewczynę z perłą”. Wszystkie filmy po 9,90" - Dzięki za info. Choć z tych wszystkich najbardziej interesowałaby mnie "Dziewczyna z perłą" z moja ulubioną Scarlett. Tylko, że ja już widziałam ten film.

EM_DE_KE_AS

„Na stronie 16 jest jeszcze fotografia Roberta Pattinsona w skórzanej kurtce i koszuli w kratę. Podobno znalazł się w gronie najbardziej wpływowych mężczyzn brytyjskiej mody.” – A tak, było tam zdjęcie Roberta , pamiętałam , że gdzieś widziałam jego fotę tylko nie wiedziałam , gdzie:-). Dzięki Koa za przypomnienie i dziękuję za przejrzenie gazetek.

„Koa, mam jeszcze jedno pytanie: kto jest gwiazdą świątecznego numeru „Teleświata”? Bo widziałam tylko okładkę z Sandrą Bullock.” – jeśli chodzi o rubrykę „Potret gwiazdy” to jest nią Sandra Bullock, a „Wywiad z gwiazdą” – Wojciech Mecwaldowski z serialu „39 i pół”, ten, który grał jakiegoś prezesa i miał w swoim gabinecie na ścianie wielki obraz ze swoją podobizną :-)”- Dziękuję za odpowiedź:-).

„ właśnie chciałam Cię ostatnio zapytać o to, jak się potoczyła ta sprawa z tym nieszczęsnym „Snem Kasandry” :-) Szkoda, że już go nie mieli :( Ale nie ma się co martwić, może dodadzą go niedługo do jakiegoś pisma (oby znowu nie do „Vivy” :D)” – Nie wiem , czy mam ochotę jeszcze kupować ten film:-). Po tym „wypadku” ze „Snem Kasandry” następnym razem dłużej się będę zastanawiać z jaką gazetą kupuję film , żeby kontakt z biurem reklamy, nie okazał się jakimś dużym problemem.

„Albo po prostu można zaczekać do następnego roku aż puszczą to w TV”. – Wolę tak zrobić:-).

„Wybrałaś więc „Marię Antoninę” – pozazdrościć wyboru :-) Też chciałabym to obejrzeć. Może okazać się rozrywkowy, to jest taka „Maria Antonina” XXI wieku – nakręcona w nowoczesnej wersji”. – Właśnie ta nowoczesność trochę mnie martwi, wolałabym , aby był nakręcony realistycznie:-). Podobno w tle jest nowoczesna muzyka, a Kristen w jednej scenie nosi tenisówki:-).

„Podoba mi się w nim to, że wykorzystano ciekawe kostiumy.”- Do filmu dołączony jest dodatek w postaci książeczki, jest tam wiele zdjęć wnętrz i kreacji, w których dominuje róż. Nawet na okładce płyty są śliczne różowe pantofelki:-).

„Wydaje mi się, że Maria Antonina w wykonaniu Kirsten będzie bardzo niepokorna i zabawna :-)” – Myślę, że tak poza tym taka też była Maria Antonina, podobno jak we Francji lud cierpiał głód , ona pławiąc się w luksusach miała powiedzieć „Nie mają chleba, to niech jedzą ciastka”:-).

„Jak obejrzysz to w najbliższym czasie napisz, czy Ci się podobało :-)” – Postaram się obejrzeć już w święta:-)

„widziałam nawet do kogo a raczej do czego porównali jego fryzurę, chyba niektórym ludziom w tej redakcji musi się bardzo nudzić :-) Ja w tej fryzurze nie widzę niczego złego. Na szczęście nie tylko jemu się dostaje w tym magazynie.”- Tak, to trochę pocieszające:-). Ta fryzura na szczęście jest tylko do filmu, mogliby więc zamieszczać jego zdjęcia prywatne, ale wtedy nie mogliby by się z niego pośmiać, a o to chyba im chodzi:-(.

„Plakat Roberta z „Twojego na zawsze”,” – podoba Ci się ten plakat? Bo mi tak, tylko mógłby być trochę wyraźniejszy.” – Mnie również . W „Magazynie 13- latki” jest tylko niewiele lepszej jakości taki sam plakat Roberta, ale w środku nie ma artykułu o nim , no i tam zupełnie nie ma co czytać:-(.

„kto by się spodziewał, że wyrośnie na tak przystojnego mężczyznę :-) Już wiadomo dlaczego chcieli go zaangażować do „Zmierzchu”...z takim wyglądem :)”- Jest bardzo przystojny, a w "Zmierzchu" ma świetną fryzurę, powienien ją nowić również prywatnie:-). Jestem ciekawa jak Ci się spodoba jego gra po obejrzeniu „Zmierzchu” i „Księżyca w nowiu”:-).

„Nie tak jak wiecznie naburmuszona Bar:/ [w dodatku to "piwne" imię. Jemu musi ktoś powiedzieć, że jego dziewczyna w Polsce kojarzy się z piwnym barem;D]”- Dziwne ma imię, to prawda:-). Kate Winslet , by do niego lepiej pasowała.

„Choć z tych wszystkich najbardziej interesowałaby mnie "Dziewczyna z perłą" z moja ulubioną Scarlett. Tylko, że ja już widziałam ten film.”- Ja go mam od dwóch chyba lat na półce leży i zawsze, jak zaczynam go oglądać, to ktoś mi przerywa tak ,że go jeszcze nigdy do końca nie obejrzałam:-).

Wiesz EM DE KE AS, kto jest na okładce najnowszego „FILMU”? Alicja Bachleda- Curuś i Colin Farrell:-). Nie wiem jaki artykuł jest w środku , bo gazeta jest zapakowana z filmem: „OBŁĘD” z Keirą Knightley i Adrienem Brodym za 9,99 zł.

Euhenia_2

"Wiesz EM DE KE AS, kto jest na okładce najnowszego „FILMU”? Alicja Bachleda- Curuś i Colin Farrell:-). Nie wiem jaki artykuł jest w środku , bo gazeta jest zapakowana z filmem: „OBŁĘD” z Keirą Knightley i Adrienem Brodym za 9,99 zł." - Własnie widziałam w gablocie ale nie miałam czasu zobaczyć. I to widziałam numer bez prezentu:) A "Obłęd" to ja mam - z "Vivy" - sprzed paru lat.

"Ja go mam od dwóch chyba lat na półce leży i zawsze, jak zaczynam go oglądać, to ktoś mi przerywa tak ,że go jeszcze nigdy do końca nie obejrzałam:-)." - To tak samo jak mój "Aleksander" - Miałam obejrzeć w święta to znowu czasu nie było:( Jeeej. Może w te święta:D

EM_DE_KE_AS

Wczoraj wybrałam się do kina na „Remember Me”, coś czułam, że ten film będzie dobry :-) Naprawdę warto było na niego pójść, był wzruszający. Wszyscy aktorzy zagrali świetnie. Szczególnie podobała mi się gra Chrisa Coopera – był niezwykle przekonujący. Grał policjanta, który przez cały film był bardzo nadopiekuńczy w stosunku do swojej córki (z powodu pewnego wydarzenia z przeszłości), zawsze się o nią martwił i próbował ją chronić przed tzw. złym towarzystwem, chociaż ich relacje w tym filmie nie zawsze należały do udanych. Robert zagrał po prostu świetnie. Zerwał całkowicie z wizerunkiem wampira (nie było po nim ani śladu), więc całkowicie wyszedł z roli Edwarda. Byłam pod wrażeniem, że tak dobrze przeszedł od jednej roli do drugiej, jest szansa, że nie zaszufladkują go na zawsze tylko jako Edwarda Cullena. Do tego jeszcze udało mu się zgubić angielski akcent, ale mimo tego jego głos nie stracił na atrakcyjności. Jak zawsze mógł się pochwalić dobrą dykcją i ładną barwą głosu, a było go dużo, ponieważ Robert był także narratorem filmu. Jego bohater („Tyler”) miał skomplikowane relacje z ojcem, nie mogli dojść do porozumienia, główną przeszkodą był fakt, że jego ojciec (Pierce Brosnan) podporządkował swoje życie karierze i to ona była najważniejsza (ważniejsza od własnych dzieci). Ale film nie jest też pozbawiony elementów humoru :-) Mimo, że to melodramat, znalazły się tam też wesołe sceny. Ogólnie mówiąc Robert pokazał tu bardzo złożoną charakterystykę swojej postaci – grany przez niego Tyler był raz zabawny, raz opiekuńczy, innym razem impulsywny, a przy tym cechował się inteligencją. Naprawdę film godny polecenia, na długo się go zapamięta. Całości dopełnia dobry scenariusz i piękna ścieżka dźwiękowa.

„"Może Leo skończy niedługo z tymi swoimi modelkami i weźmie się za prawdziwą, szczerą, rodzinną i ciepłą kobietę jak Kate." - Właśnie:) I miłą i sympatyczną. Nie tak jak wiecznie naburmuszona Bar:/ [w dodatku to "piwne" imię. Jemu musi ktoś powiedzieć, że jego dziewczyna w Polsce kojarzy się z piwnym barem;D]” – haha, „piwne imię” – dobre :D Ale może lepiej mieć takie piwne imię niż „piwny” brzuch :-) Ciekawe czy znalazł się kiedyś w takie sytuacji, gdzie przyszedł do jakiejś knajpy ze swoją dziewczyną, która musiała na chwilę odejść. W tym czasie ktoś się go zapytał „Gdzie Bar?” Leo: „Za barem” :-)

„"Będzie można dostać m.in.: „Wszystko o mojej matce”, „Lolitę”, „Elizabeth”, „Portret damy” (nudny jak nie wiem co), „Przypadkową dziewczynę”, „Dziewczynę z perłą”. Wszystkie filmy po 9,90" - Dzięki za info. Choć z tych wszystkich najbardziej interesowałaby mnie "Dziewczyna z perłą" z moja ulubioną Scarlett. Tylko, że ja już widziałam ten film.” – nie ma za co, więc raczej nie nabędziesz niczego z tej kolekcji :-) ? Ja się chyba skuszę na „Elizabeth”. Zagrał w nim też Daniel Craig, padł tam ofiarą prymitywnych renesansowych tortur z użyciem ognia :-) (trochę go przypiekli za karę).

„A tak, było tam zdjęcie Roberta , pamiętałam , że gdzieś widziałam jego fotę tylko nie wiedziałam , gdzie:-). Dzięki Koa za przypomnienie i dziękuję za przejrzenie gazetek.” - proszę bardzo.

„Nie wiem , czy mam ochotę jeszcze kupować ten film:-). Po tym „wypadku” ze „Snem Kasandry” następnym razem dłużej się będę zastanawiać z jaką gazetą kupuję film , żeby kontakt z biurem reklamy, nie okazał się jakimś dużym problemem.” – jeśli chodzi o filmowe dodatki jeszcze nigdy nie zawiodłam się na „Gali” – zawsze trafiałam na dobrą jakość filmu i płytki się nie zacinały. Kiedyś kupiłam parę filmów z „Tiną”, oraz „Naj”, tam też nie było niespodzianek :-) A tutaj widzę, że aby kupić film z „Vivą” trzeba mieć dwie rzeczy – paragon i dużo cierpliwości :) I jeszcze nawet to nie gwarantuje, że zwrócą właściwy film :( Skandal :(

„„Wybrałaś więc „Marię Antoninę” – pozazdrościć wyboru :-) Też chciałabym to obejrzeć. Może okazać się rozrywkowy, to jest taka „Maria Antonina” XXI wieku – nakręcona w nowoczesnej wersji”. – Właśnie ta nowoczesność trochę mnie martwi, wolałabym , aby był nakręcony realistycznie:-). Podobno w tle jest nowoczesna muzyka, a Kristen w jednej scenie nosi tenisówki:-).” – też tak słyszałam o tych tenisówkach :-) Nie wiadomo co jeszcze wymyślili w tym filmie, może jeszcze będą tam serwować na królewskim stole hamburgery z „McDonald’s” :D A jeśli nakręciliby zwykłą wersję „Marii Antoniny” to kogo chciałabyś zobaczyć w roli tytułowej? Czy Kirsten by się nadawała do tak poważnej roli? Ja chciałabym zobaczyć Keirę Knightley, albo kogoś jeszcze innego, kogo uroda pasuje do czasów rewolucji francuskiej, czyli musiałaby być taka ponadczasowa – np. Scarlett Johansson.

koa222

EM DE KE AS , MOGĄ MI SIĘ WYMSKNĄĆ JAKIEŚ SPOILERY , BO PISZĘ DO KOA O „TWOIM NA ZAWSZE”, KTÓRA TEŻ GO JUŻ W KINIE OGLĄDAŁA, WIĘC UWAŻAJ:-).

„Wczoraj wybrałam się do kina na „Remember Me”, coś czułam, że ten film będzie dobry :-)„- Ja byłam w środę w zeszłym tygodniu o 9:00 rano w Multikinie. Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się coś takiego . Wyobraź sobie byłam sama w sali:-). W pewnym momencie na początku seansu wszedł pracownik kina chyba po to by zobaczyć, czy w ogóle ktoś jest w sali, bo rozejrzał się i zaraz wyszedł:-).

SPOILER
„Naprawdę warto było na niego pójść, był wzruszający”- Ja też tak uważam. Było w tym filmie kilka rzeczywiście smutnych momentów, najbardziej wstrząsnął mną sam koniec. Ja jestem przyzwyczajona , że w kinie oglądam za zwyczaj komedie, filmy przygodowe, lub filmy pełne efektów specjalnych, natomiast produkcje ambitne, dramaty wolę oglądać w domu. Film mnie naprawdę przytłoczył swoim klimatem. W „Twoim na zawsze” już na początku czuć jakieś wiszące w powietrzu zło, coś złowieszczego. Czytałam w recenzji, że akcja filmu rozgrywa się w jakimś czasie bliskim tragedii 11 września 2001 r. , ale nie wiedziałam czy przed czy po , a w kinie w ogóle o tym zapomniałam. Tym bardziej zaskoczyła mnie końcówka.

SPOILER
„Wszyscy aktorzy zagrali świetnie. Szczególnie podobała mi się gra Chrisa Coopera – był niezwykle przekonujący. Grał policjanta, który przez cały film był bardzo nadopiekuńczy w stosunku do swojej córki (z powodu pewnego wydarzenia z przeszłości), zawsze się o nią martwił i próbował ją chronić przed tzw. złym towarzystwem, chociaż ich relacje w tym filmie nie zawsze należały do udanych” - Tak, zdecydowanie dobrze zagrał . Był też bardzo agresywny, nie tylko w stosunku do Roberta- chociaż wobec niego miał pewne powody- ale i w stosunku do własnej córki. Dla mnie zaskoczeniem i rzeczą trudną do uwierzenia po lekturze Zmierzchu” i możliwości zatrzymanie jedną ręką sporej ciężarówki przez bohatera granego prze Roberta, że ten policjant w „Twoim za zawsze” jest od naszego ulubionego wampira zdecydowanie silniejszy fizycznie:-).

„Robert zagrał po prostu świetnie. Zerwał całkowicie z wizerunkiem wampira (nie było po nim ani śladu), więc całkowicie wyszedł z roli Edwarda. Byłam pod wrażeniem, że tak dobrze przeszedł od jednej roli do drugiej, jest szansa, że nie zaszufladkują go na zawsze tylko jako Edwarda Cullena.”- Ja też muszę przyznać, że Robert Pattinson świetnie w tym filmie zagrał. Myślałam, że będzie gorzej niż w „Zmierzchu”, a wyszło rewelacyjnie. Nie tylko my tak uważamy, bo na forum Roberta oraz „Twojego na zawsze” inni filmwebowicze także w większości są zdania, że zagrał w nim lepiej:-). Co nie znaczy , że zagrał źle w sadze o wampirach tylko, że grając wampira i mówiąc mądre kwestie, jak przystało na 107 latka , które wypowiada wyglądając na siedemnastolatka, nie wygląda to tak naturalnie, jak jego rola zbuntowanego dwudziestolatka w „Remember Me”, która odpowiada jego wyglądowi.

„ Jego bohater („Tyler”) miał skomplikowane relacje z ojcem, nie mogli dojść do porozumienia, główną przeszkodą był fakt, że jego ojciec (Pierce Brosnan) podporządkował swoje życie karierze i to ona była najważniejsza (ważniejsza od własnych dzieci)”. – Gra Pierce`a Brosnana też mi się podobała. Pasował na ojca Roberta , bo są do siebie podobni, zwłaszcza kształtem twarzy i kolorem oczu. Nie uważasz Koa?

SPOILER
„Ale film nie jest też pozbawiony elementów humoru :-) Mimo, że to melodramat, znalazły się tam też wesołe sceny.”- Zwłaszcza jak Emilie de Ravin wylewała Robertowi garnek wody na głowę, a on ją zaniósł pod prysznic i tam ją zmoczył:-). Śmieszna też była scena , w której zeskrobywał coś z ubrania, w pierwszej scenie, gdy miał się pojawić na spotkaniu w rodziną na cmentarzu. W ogóle to mieszkanie, które wynajmował z kolegą , to obraz nędzy i rozpaczy, jak to ujął Robert „wiem , że mieszkamy w chlewie”:-).

„Ogólnie mówiąc Robert pokazał tu bardzo złożoną charakterystykę swojej postaci – grany przez niego Tyler był raz zabawny, raz opiekuńczy, innym razem impulsywny, a przy tym cechował się inteligencją.” – Naprawdę zaskoczył mnie tym jak świetnie zagrał w "Twoim za zawsze". Chciałabym zobaczyć go jeszcze w roli malarza Salwadora Dali w „Little Ashes”. Ciekawe czy wyjdzie kiedyś na DVD w Polsce?

„ haha, „piwne imię” – dobre :D Ale może lepiej mieć takie piwne imię niż „piwny” brzuch :-) Ciekawe czy znalazł się kiedyś w takie sytuacji, gdzie przyszedł do jakiejś knajpy ze swoją dziewczyną, która musiała na chwilę odejść. W tym czasie ktoś się go zapytał „Gdzie Bar?” Leo: „Za barem” :-)”- Podoba mi się Twoje poczucie humoru:-). Z ciekawości zerknęłam do słownika języka angielskiego i słowo „bar” również oznacza po prostu : „baton”, „belkę”, „zaporę”, „poprzeczkę”, „izbę sądową” oraz jako czasownik: „zagradzać” i „przeszkadzać”. Nie dość, że to imię nie brzmi zbyt ładnie , to jeszcze kojarzy się z wieloma innymi niezbyt przyjemnymi miejscami jak z sądem czy z banalną belką:-).

„Ja się chyba skuszę na „Elizabeth”. Zagrał w nim też Daniel Craig, padł tam ofiarą prymitywnych renesansowych tortur z użyciem ognia :-) (trochę go przypiekli za karę).” – ja mam ten film , ale go jeszcze nie obejrzałam do końca, a zwłaszcza do momentu pojawienia się Daniela Craiga. Nawet nie wiedziałam, że on tam gra:-). Może w te święta obejrzę:-).

„ jeśli chodzi o filmowe dodatki jeszcze nigdy nie zawiodłam się na „Gali” – zawsze trafiałam na dobrą jakość filmu i płytki się nie zacinały.” – Ja również, ale mam niewiele filmów z „Gali”. Szkoda, że tak rzadko dołączają filmy.

„Kiedyś kupiłam parę filmów z „Tiną”, oraz „Naj”, tam też nie było niespodzianek :-) A tutaj widzę, że aby kupić film z „Vivą” trzeba mieć dwie rzeczy – paragon i dużo cierpliwości :)”- Paragonu nie musisz zachowywać, bo tylko zepsuty film należy wysłać na podany przez nich adres, a potem trzeba już tylko czekać, czekać i jeszcze raz czekać:-).

„Nie wiadomo co jeszcze wymyślili w tym filmie, może jeszcze będą tam serwować na królewskim stole hamburgery z „McDonald’s” :D” – Mam nadzieję , że nie przesadzą z tą nowoczesnością.:-). W każdym bądź razie na jednym zdjęciu ze stołem suto zastawionym, nie ma hamburgerów (uff :-)) , ale jest mnóstwo deserów i tortów w różowym lukrze:-).

„A jeśli nakręciliby zwykłą wersję „Marii Antoniny” to kogo chciałabyś zobaczyć w roli tytułowej? Czy Kirsten by się nadawała do tak poważnej roli?” – Kirsten Dunst mi nie przeszkadza, znakomicie sprawdziła się przecież w „Wywiadzie z wampirem” :-).

Euhenia_2

W najnowszej "VIVIE" jest maleńka wzmianka o Kate Winslet z jej zdjęciem z mężem. Jest duży artykuł o Timie Burtonie i Helenie Bonham Carter. Nie ma Megan, Roberta ani Orlanda.