W tym temacie piszcie w jakiej gazecie i na której stronie napisali o Orlando Bloomie?
"Dziewczyna" -najnowsza na stronie 28 jest małe zdjęcie Orlanda z krótką notatką o nim.
Koa,
bardzo dziękuję za przypomnienie mi o tym filmie :-). Już go kiedyś oglądałam, ale dla Seana chętnie obejrzę jeszcze raz :-).
Gdyby nie grał w nim Sean i Maria pewnie ten film nie byłby już taki dobry :) Przed ekran przyciągnęli mnie właśnie oni. Muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobała rola Seana, zagrał bardzo przekonująco. Sean bardzo pasuje do horrorów. Muszę kiedyś obejrzeć "Silent Hill", który mi kiedyś poleciłaś.
W najnowszym dodatku do "Faktu", "Gwiazdach" jest parę zdjęć Johnnego Deppa. Piszą, że lubi spędzać czas z rodziną na swoim jachcie. Napisali też o nim w artykule o aktorach, którzy wyglądają jak kloszardzi :)(ostatnio panuje taka moda na niedbały wygląd). Johnny na jednym zdjęciu ma na sobie poplamione i poszarpane spodnie, chustę przywiązaną do paska od spodni, która zwisa mu do kolan. Jest też zdjęcie Nicka Nolte (który kiedyś był modelem!) - potarganego, w wymiętym płaszczu. Joaquin Phoenix również przerzucił się na taki wygląd - zapuścił gęstą brodę, a w jego spodniach, które czasy świetności mają dawno za sobą, widnieje też spora dziura.
Ostatnio gwiazdy (szczególnie te młodsze) wydają mnóstwo pieniędzy, żeby zatuszować swój status społeczny i wyglądać jak bezdomny - taka moda ostatnio panuje :)
Dziękuję za sprawdzenie tych gazet i opisanie co w nich jest:-).
„Przeczytałam też ostatnio, że Kapelusznik chciałby zostać aktorką :-o Mówi, że chętnie zagrałaby razem z Orlandem w jednym filmie :/ lub gdyby znalazła się jakaś ciekawa rola, która by ją zainteresowała, to wzięłaby udział w filmie. Jeśli będzie w nim grać główną rolę to na pewno nie wybiorę się na ten film :)” – Ja także na pewno nie pójdę, chyba, że z Orlandem, ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie :-o. Nie wydaje mi się, żeby jej się udało zrobić karierę w filmie i to jeszcze w Hollywood. W końcu ile sławnych modelek zostało sławnymi aktorkami?: nie udało się to ani Cindy Crawford, ani Claudii Schiffer. Kapelusznik ma bardzo wysokie ambicje: nie dość jej, że poderwała Orlanda, żeby się wybić wśród wielu na prawdę pięknych modelek „Victoria`s Secret”- zresztą o wiele ładniejszych od niej, jak choćby Carmen Kass czy Alessandra Ambrosio- to jeszcze chce grać w filmach i to nie byle jaką postać, ale jakąś ważną rolę, oto cytat: „Jeśli trafię na dobrą, intrygującą rolę, na pewno się zgodzę. Banalne i mało wyraziste postaci mnie nie interesują.” Koa, brakuje mi po prostu słów, żeby napisać jak bardzo mnie ona denerwuje:-(
„Emmanuelle pasowałaby wiekowo, nie jest ani za młoda ani za "stara" na dziewczynę Bonda – jest w wieku Orlanda, ma 32 lata”. Dziękuję za link:-). Emmanuelle jest faktycznie bardzo ładna: ma mocno dziewczęce rysy twarzy. Aż się zdziwiłam, że ona ma już 32 lata, bo wygląda na o wiele młodszą. Niestety nie pamiętam, abym oglądała z nią jakiś film. Z wyglądu na dziewczynę Bonda na pewno się nadaje:-). Jestem również ciekawa jakby wypadła w roli dziewczyny agenta 007 - Scarlett Johansson? Ona mi się najbardziej kojarzy z inteligentnymi kobietami i w taką postać mogłaby się wcielić w filmie o przygodach Bonda. Mogłaby zagrać drugą agentkę z konkurencyjnego wywiadu, kobietę piękną ,nieprzewidywalną i przebiegłą, która wodzi za nos agenta :-).
„Nie chciałabym natomiast ujrzeć obok niego Angeliny Jolie, która ma jak na kobietę za bardzo "męski" charakter :-) i te dwie postacie za bardzo by się ze sobą "ścierały".” – Na szczęście Jolie postanowiła zagrać w „Sin City 2”czyli „Mieście Grzechu 2” , do tego filmu o wiele lepiej pasuje:-):
http://www.filmweb.pl/Jolie+%27damulk%C4%85+wart%C4%85+grzechu%27+w+%22Sin+City+ 2%22,News,id=50669
„Kogo chciałabyś zobaczyć w kolejnym "Bondzie" w męskiej roli drugoplanowej?” – Trudne pytanie. Wszyscy, których bym chciałabym zobaczyć zagrali już w filmach o jakiś super-bohaterach, jak Gary Oldman(„Mroczny Rycerz”), Liam Neeson(„Batman: Początek”)oraz Kevin Spacey(„Superman: Powrót”). Ale wydaje mi się, że na przeciwnika Bonda pasowałby ktoś młodszy, jak na przykład: Guy Pierce , który świetnie zagrał czarny charakter w filmie „Hrabia Monte Christo” oraz policjanta w „Tajemnicach Los Angeles”. Myślę, że sprawdziłby się w tej roli:
http://www.filmweb.pl/o4736/Guy+Pearce
„A ja zawsze oglądałam powtórki i nigdy mi się ten serial nie nudził, przede wszystkim za sprawą przystojnego Richarda :-)” A wiesz Koa, o której można obejrzeć „McGyvera” na Pulsie? Skandal! O 12:00 w nocy!!!
„Orlando interesuje się filozofią buddyjską i nigdy nie słyszałam, żeby upił się na jakiejś imprezie do nieprzytomności lub przedawkował narkotyki. Nawet przestał palić papierosy. Przez to praktykowanie buddyzmu stał się bardziej wyciszony”. – Widać po nim , że jest bardzo opanowany i jak piszesz wyciszony oraz nie urządza żadnych skandali, ale on nadal pali:-), bo widziałam jego zdjęcia z New York, I Love You” z papierosem:-). Oto dowód:-):
http://www.orlandobloomwebworld.com/cpg132/displayimage.php?album=1074&pos=24
„A czy Ty czytałaś kiedyś jakąś książkę Barbary Cartland?” - nie, ale może kiedyś sięgnę po jej książkę.
„ Tom Cruise i Katie Holmes są w nieformalnej separacji? Po części to się nie dziwię Kate, ponieważ od dłuższego czasu nie wyglądała na zadowoloną będąc z Tomem :( Pewnie nie wytrzymała tego, że stara się ją cały czas kontrolować” - Ja mam w tej sprawie inne zdanie. Wydaje mi się, że to Katie Holmes wykorzystała swego męża. Zrobiła się bardzo sławna dzięki niemu, a to, że prasa i wiele ludzi jest mu nieprzychylna z powodu tego, że jest scjentologiem, bardzo jej się podoba, bo wystarczy, że zrobi smutną minę do paparazzich przechadzając się z córką, to wszyscy krzyczą, że to wina Toma, że on ją dręczy. Ale skoro wychodząc za Cruisa tak szybko wyrzekła się swojej dawnej wiary czyli katolicyzmu(widać co się dla niej najbardziej liczy), a przeszła na scjentologię, to chyba sama jest sobie winna i powinna zobowiązania nowej religii(czy lepiej sekty) przyjąć z takim entuzjazmem, jak oświadczyny sławnego i popularnego milionera. W ogóle jej nie współczuje, bo uważam, że nie ma czego:-).
„Też widziałam w "Bravo" ten dodatek o "Zmierzchu", było w nim też kilka zdjęć Zaca Efrona, z czasów młodości. Z ulgą odłożyłam to pismo z powrotem na półkę :)” – Zabawne:-).
„Niedawno Bloom wybrał się z Kate Moss na spotkanie charytatywne, z którego udał się do londyńskiego klubu. Wyszedł stamtąd bardzo późno w nocy, więc zostawił swój motocykl i postanowił wrócić do domu taksówką, żeby było bezpieczniej” - Dziękuję za wiadomość :-). Widziałam jakieś jego zdjęcia w Internecie z Kate , ale żadnego artykułu o tym nie czytałam.
„Ostatnio zauważyłam, że Orlando gra teraz w nowym filmie pt. "Main Street". Jest to dramat, a oprócz Blooma gra w nim jeszcze Amber Tamblyn, Ellen Burstyn, Colin Firth(!) :), Andrew McCarthy i inni. Akcja filmu dotyczy mieszkańców pewnego małego amerykańskiego miasteczka, do którego pewnego dnia przybywa ktoś obcy, wskutek czego życie mieszkańców diametralnie się zmienia. Orlando gra oficera policji :-) Napisali też żartobliwie, że ta rola bardziej przypomina prawdziwe życie, niż jego poprzednie role” - Dziękuję za informacje.
„Viggo mógł się wydawać "nijaki", jak to ujęłaś :), ponieważ przeszedł wewnętrzną przemianę – gdy był młodym chłopakiem został płatnym mordercą. Później za wszelką scenę chciał zapomnieć o tym epizodzie swojego życia i przeszedł całkowita przemianę – zmienił nazwisko i stał się spokojnym, uczynnym obywatelem i przykładnym ojcem rodziny”. – To prawda. Viggo wydawał mi się zbyt spokojny i nijaki w tym filmie, również dlatego, że aktorzy grający tych „złych” w tym filmie byli aż do przesady źli w charakteryzacji i w przerysowanej grze:-).
„Euhenia czy byłaś w kinie na którymś z filmów nagrodzonych w tym roku Oscarem?” – nie, jeszcze nie byłam. Poczekam na ich premiery na DVD. Natomiast już teraz mam ochotę iść do kina na drugą część „Transformersów”, których premiera będzie 26 czerwca (2009 r.) oraz na „Wrogów publicznych” z Johnnym Deppem , 21 sierpnia (2009 r.), a także obowiązkowo na „New York , I Love You” i mam nadzieję, że się pośpiesza z Polską premierą tego filmu:-). A Ty Koa na premiery kinowe jakich filmów czekasz najbardziej?
„Poszłam na niego do kina przede wszystkim ze względu na Ralpha Fiennesa, ale gra Winslet przesłoniła dosłownie wszystkich aktorów.” – Dziękuję za polecenie mi „Lektora”. Do kina raczej nie pójdę na ten film, ale muszę go koniecznie obejrzeć, kiedy wyjdzie na DVD:-).
„Wtedy zatrudniłabym u siebie Ralpha Fiennesa, bo jest dla mnie naprawdę dobrym i charyzmatycznym aktorem, a także Audrey Tautou, Liama Neesona, Orlanda, Cate Blanchett, Colina Firtha (do tego to jego spojrzenie :-)), Johnnego Deppa, Michaela Caine’a, Jareda Leto, Michaela Keatona A Ty Euhenia kogo chciałabyś zatrudnić, gdybyś była sławną reżyserką, i każdy chciałby u Ciebie zagrać?” – Film z taką obsadą na pewno zarobiłby kilkaset milionów dolarów. Ja zatrudniłabym praktycznie pawie wszystkich tych co Ty wymieniłaś:-) To znaczy na pewno Colina Firtha – jego duże okrągłe oczy - na mnie również robią wrażenie :-). Poza tym także mojego Sean-usia Beana w roli „czarnego charakteru”:-)oraz Toma Cruisa. Myślałam też o Russellu Crowe , ale trochę się go boję:-).
Euhenia czy obejrzałaś już "Gwiezdny pył"? – Tak. Najbardziej podobały mi się postaci grane przez Roberta de Niro i Michele Pfeiffer, czyli zniewieściały pirat i wiedźma - mająca obsesję na punkcie młodości. Nie dziwię się jej zważywszy na to, jak wyglądała bez czarodziejskiego kawałka gwiazdy :-). Główni bohaterowie Tristan i Gwiazda (czyli Claire Danes) nie byli ani ładni, ani ciekawi. Poza tym nie przekonali mnie co do tego, że są w sobie zakochani. Szkoda, że nie było więcej zabawnych scen zwłaszcza w scenach z parą głównych bohaterów. Muzyka była ładna, ale efekty specjalne raczej słabe. Najlepsze fragmenty filmu to te z obecnością Kapitana Szekspira i Lamii i to właśnie oni uratowali „Gwiezdny pył”, wystawiam mu za to ocenę „BARDZO DOBRY”.
„Sean bardzo pasuje do horrorów. Muszę kiedyś obejrzeć "Silent Hill", który mi kiedyś poleciłaś.” - „Silent Hill” jest zdecydowanie lepszym horrorem od „Życia za śmierć”. Szkoda tylko, że w tym pierwszym filmie Seana jest nieco mniej. Podobno miała powstać druga część, w której miało być więcej Beana, ale teraz chyba się na to nie zanosi. Przynajmniej ja nic o tym nie słyszałam.
„Gdyby nie grał w nim Sean i Maria pewnie ten film nie byłby już taki dobry :) Przed ekran przyciągnęli mnie właśnie oni. Muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobała rola Seana, zagrał bardzo przekonująco.”- Cieszę się, że podobał Ci Sean-uś w tym filmie:-).
„Napisali też o nim w artykule o aktorach, którzy wyglądają jak kloszardzi :)(ostatnio panuje taka moda na niedbały wygląd). Johnny na jednym zdjęciu ma na sobie poplamione i poszarpane spodnie, chustę przywiązaną do paska od spodni, która zwisa mu do kolan.”- Co do tego pirata to wydaje mi się, że on tę modę zapoczątkował już jakiś czas temu i proszę....doczekał się ....wreszcie jest modny!:-)
„Ostatnio gwiazdy (szczególnie te młodsze) wydają mnóstwo pieniędzy, żeby zatuszować swój status społeczny i wyglądać jak bezdomny - taka moda ostatnio panuje :)” - Tak i nawet muszę powiedzieć, że to mi się podoba. Wydaje mi się, że to nie ładnie gdy ktoś obnosi się ze swoim bogactwem kłując w oczy biedniejszych. Nie tylko w ubiorem , ale i innymi drogimi rzeczami. Nie denerwuje mnie to, ale śmieszy, gdy ktoś zaczyna się popisywać jakimś drogim gadżetem, na przykład ekskluzywnym samochodem prosto z salonu, a jadąc do kogoś w odwiedziny co 5 minut wygląda przez okno czy jakiś złodziej mu go nie ukradł mu go z parkingu lub jakiś opryszek nie robi mu rysów na błyszczącym lakierze :-). Dla świętego spokoju już lepiej mieć stare auto, nieco sfatygowane, ale sprawne. Podobno nawet Johnny Depp na co dzień jeździ starym Renault.
Obejrzałam jeszcze jeden film o super-bohaterze - po „Iron -manie”, „Mrocznym Rycerzu” i „Supermanie”- zatytułowany „Hancock”, gdzie w tytułową rolę wciela się Will Smith, który pije, klnie i nawet pomaga trochę ludziom, ale będąc zamroczony alkoholem ta jego pomoc wyrządza również wiele szkód. Pomysł na film był bardzo dobry, ale efekt jak dla mnie dużo poniżej oczekiwań. Zupełnie go nie polecam: nudny i momentami niezrozumiały. Oglądałaś go już Koa?
Kupiłam „Vivę” z Krzysztofem Ibiszem na okładce. Na początku napisali dużo o Salmie Hayek, która jest tak bogata dzięki małżeństwu z francuskim milionerem Pinaultem, że aktorstwo teraz może traktować wyłącznie jako hobby :-).Dalej jest kilka stron o Michelle Obama. Krótkie artykuły o Monice Belluci i Madonnie, Kate Moss, Stevenie Spielbergu, Cate Blanchett oraz artykulik o Robercie Pattinsonie i Zacu Efronie, jako o następcach Brada Pitta. Redakcja „Vivy” uważa, że tym następcą prędzej zostanie Robert Pattinson niż Zac Efron. Z dwojga złego ja także wolę już Pattinsona:-). A Ty Koa, którego wolisz słodkiego Zaca czy wampira? Są tam dwa zdjęcia z okładek pism amerykańskich tych dwudziestolatków : na okładce „GQ” znalazł się Robert(nawet ładnie wyszedł nie wygląda, jak zwykle, tzn. jak wampir), a na „Interview” jest Zac(wygląda jak dzieciaczek, nie mężczyzna :-)). Na kolejnych stronach są krótkie notatki o tym co porabiają : Paris Hilton, Halle Bery, Joaquin Phoenix, Catherine Zeta -Jones, Anne Hathaway(na zdjęciu z nowym chłopakiem, podobno on jest łowcą posagów i kobieciarzem), Książe Karol i Camilla. Na całej stronie jest opisany konflikt Tori Sperling z matką o majątek Aarona Sperlinga ojca i męża tych pań. Na całą stronę wywiad i dwa zdjęciami Reese Whiterspoon. Poza tym:
- Wywiad i mnóstwo zabawnych zdjęć Krzysztofa Ibisza(poddającemu się rozmaitym zabiegom upiększającym, a nawet operacjom plastycznym :-)). On oczywiście w ten sposób dementuje plotki o tym jakoby miał sobie wstrzyknąć botoks w twarz i nie tylko.
-Artykuł o Julii Roberts(od str.54-58), ale zdjęcia są niezbyt ładne.
- Wywiad z Nelly Rokitą od str. 60 –do 67.
- Duży artykuł o nowych aktorach dwudziestolatkach podbijających Hollywood:
piszą o każdym z nich i zamieszczają zdjęcia: Roberta Pattinsona i Kristen Stewart, Amandy Seyfried, Zaca Efrona, Vanessy Hudgens, Jonas Brothers oraz Hayden Panettiere. Lekturę „Vivy” Zaczęłam od tego artykułu, bo najbardziej mnie zaciekawił i bardzo się zdenerwowałam:-(. Nie spodobał mi się mianowicie fragment, który znajduje się w tym reportażu. Koa, myślę, że Tobie też nie przypadnie do gustu, zacytuję ten urywek(jest na stronie 75): „W kuluarach szepcze się, że Efron ma zastąpić Orlando Blooma w czwartej części „Piratów z Karaibów”, bo Orlando...zestarzał się (ma już 32 lata!) i nikogo już nie kręci. Zac się cieszy, bo od lat podziwia Johnny`ego Deppa, czyli Kapitana Jacka Sparrowa, a zagranie u jego boku w filmie byłoby dla niego jak spełnienie marzeń. A co jeśli i jego gwiazda zblednie przy Efronie?” Myślę że, autorka tego tekstu za daleko się zagalopowała ze stwierdzeniem, że przesłoni Deppa, a co do zdania na temat Orlanda to chyba sama to wymyśliła, poza tym plotka o tym, że Zac ma zagrać w czwartej części „Piratów z Karaibów” była bardzo dawno temu i została - co jeszcze bardziej ją kompromituje – przez samego Efrona natychmiast zdementowana;
- Wywiad z Jackiem Olszewskim, są zdjęcia jego córeczki od str. 78 do 85
- Wywiad z Kamillą Baar str. 86 -90;
- w „Cudach Świata” o gorylach górskich;
- Moda- m.in. są zdjęcia pięknych koronkowych sukni Penelope Cruz i Evy Herzigovej;
- W artykule „Dojrzałe Piękno” fotka Demi Moore,( wiem , że ona miała dużo operacji plastycznych, ale przy tej fotografii z pewnością majstrował grafik i wygładził ją do granic możliwości – wygląda na najwyżej 25 lat :-)). Są jeszcze zdjęcia naturalniejszych Juliette Binoche, Sharon Stone i Andie MacDowell;
- Przepisy;
- W horoskopie fotka Penelope Cruz;
- W „Alfabecie towarzyskim” są m.in.: Scarlett Johansson(2 zdjęcia), Cameron Diaz; Leonardo DiCaprio(dostał na „Nickelodeon Kids` Choice Awards 2009” nagrodę za wyjątkowe osiągnięcia w dziedzinie ochrony środowiska), Miley Cyrus oraz Jonas Brothers.
Dziś przejrzałam najnowszą "Galę", ale nie ma w niej Orlando Blooma. Zauważyłam także reklamę, że do następnej "Gali" będzie dołączony film "Iluzjonista". Nie wiem, czy jest dobry, bo go jeszcze nie oglądałam, ale gra w nim Edward Norton.
W najnowszym "Joy" jest zdjęcie Orlanda i tej kobiety na lotnisku. Idą trzymając się za rękę, Orlando uśmiecha się i udaje, że jest szczęśliwy :) W "Elle", "Twoim Stylu" i "Party" niestety nie ma niczego o piracie.
W piątek (24.04) puszczą pierwszy odcinek serialu "Dynastia Tudorów" (o 22.05, TVP1)- może chciałabyś go obejrzeć? Oglądałam kiedyś parę odcinków i wydał mi się bardzo realistyczny, śmiały, nawet trochę nieprzyzwoity :-) Warto go nawet obejrzeć ze względu na fantastyczne kostiumy z eopoki. Akcja toczy się w czasach króla Henryka VIII - w XVI w. (w roli króla wystąpił Jonathan Rhys Meyers).
Dziękuję za przypomnienie o tym serialu "Dynastia Tudorów". Dużo o nim ostatnio piszą w gazetach :-). "Warto go nawet obejrzeć ze względu na fantastyczne kostiumy z epoki" - tak to prawda. Widziałam na zdjęciach- są piękne :-). Poza tym Jonathan Rhys Meyers jest dobrym aktorem. Podobał mi się w filmie Woodego Allena "Wszystko gra", który emitowała "Jedynka" w ostatnią sobotę po dwudziestej. Trudną miał rolę. Obejrzałaś go, Koa?
Dziękuję również za sprawdzenie tych czasopism.
"W najnowszym "Joy" jest zdjęcie Orlanda i tej kobiety na lotnisku"- A niech to ....czy on musi się z nią publicznie pokazywać :-(.
Przejrzałam "Bravo"(na okładce: Lady Gaga)niestety nie ma naszego ulubionego pirata. Jest za to ładne zdjęcie Roberta Pattinsona, nawet nie widać, że to wampir :-). Przeglądałam dziś również gazetki z programem dodane do dzienników: "POLSKA THE TIMES", "RZECZPOSPOLITA", "GAZETA WYBORCZA" oraz "DZIENNIK POLSKI" i nic nie znalazłam.
Przejrzałam "GALĘ" - (NA OKŁADCE: KATARZYNA CICHOPEK) jest Orlando na dwóch zdjęciach, pochodzą z filmu "MAIN STREET". Orlando jest ubrany w mundur policjanta:-). Na jednym zdjęciu jest Kapelusznik.
Przejrzałam:
„KURIER TV”
„FILM”
„ŻYCIE NA GORĄCO”
„IMPERIUM TV”
„ŚWIAT SERIALI”
„PARTY”
„SUPER TV”
TELE TYDZIEŃ”
„PROGRAM TV”
„TELEMAX”
"IN STYLE”(na okładce: Salma Hayek)
„SHOW”(na okładce: Doda)
i nic, tylko w
„BRAVO”(na okładce: Britney Spears) – jest zdjęcie(nawet duże) Orlanda w artykule na temat eleganckiego i wygodnego ubierania się. Jest uśmiechnięty i bez Mirandy(jedno wynika z drugiego) :-)
Bez obrazy.
Po co zakładać taki temat? Pisać na której stronie jest jakieś mini zdąjtko jakiegoś marnego aktorzyny. W dodatku o wymiarach 1,5 na 1cm - bo o ile wiem takie są w "Party" przy horoskopach?
Ogólnie po jakiego grzyba...zaśmiecać forum idiotycznymi informacjami w jakiej gazecie, na której stronie jest wzmianka, wertujecie wszystkie gazety po koliei włącznie z programami i wypisujecie każdą gazetę i każdą stronę???
Nie obraźcie się, ale dla mnie to jest chore. Delikatnie mówiąc
Do Ed ki
Śmieszna jesteś. Nie wiesz? Jak ktoś jest czyimś fanem to zbiera różne rzeczy dotyczące swego idola, jego wizerunki, artykuły itd. Nic w tym złego.
Ed_ka to chyba nigdy nie miałaś w rękach "Party" – zdjęcia tam są duże i ładne. Jakbyś sama zobaczyła w nim zdjęcie swojego ulubionego aktora/aktorki to pewnie sama byś je kupiła. Nie sprawdzam tych gazet tylko dla siebie – może akurat jakiś fan wejdzie na tę stronę i się dowie, że jest jakieś zdjęcie o jego ulubionym aktorze w którejś gazecie i będzie chciał je sobie obejrzeć. Wiesz ile jest na świecie osób, które zbierają wycinki nawet z najmniejszymi zdjęciami swoich ulubieńców i wyklejają nimi całe zeszyty? Chyba nie chcesz powiedzieć że oni wszyscy są chorzy, bo to co napisałaś tak zabrzmiało??
"Ogólnie po jakiego grzyba...zaśmiecać forum idiotycznymi informacjami" – chyba za krótko siedzisz na FW, bo jeszcze nie widziałaś NAPRAWDĘ idiotycznych informacji, które się pojawiają na forach innych aktorów.
"Nie wydaje mi się, żeby jej się udało zrobić karierę w filmie i to jeszcze w Hollywood. W końcu ile sławnych modelek zostało sławnymi aktorkami?: nie udało się to ani Cindy Crawford, ani Claudii Schiffer. Kapelusznik ma bardzo wysokie ambicje: nie dość jej, że poderwała Orlanda, żeby się wybić wśród wielu na prawdę pięknych modelek "Victoria`s Secret"- zresztą o wiele ładniejszych od niej, jak choćby Carmen Kass czy Alessandra Ambrosio" – dobrze powiedziane. Kapelusznik chyba przecenia swoje możliwości i chce się wybić na wyżyny za wszelką cenę. Masz rację, jeszcze nie zdarzyło się tak, aby któraś z modelek zrobiła karierę aktorską, niestety nie wszyscy są stworzeni do wszystkiego :-)
"Koa, brakuje mi po prostu słów, żeby napisać jak bardzo mnie ona denerwuje:-(" – mi również :-(
Znalazłam fotki z jednego pokazu mody, spójrz na tę kobietę, szczególnie te wyciągnięte ręce – chyba zaczyna jej uderzać woda sodowa do głowy:
http://justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2009&mon=02&evt=kerr-sass&pic =miranda-kerr-sass-and-bide-13.jpg
http://justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2009&mon=02&evt=kerr-sass&pic =miranda-kerr-sass-and-bide-01.jpg
"Jestem również ciekawa jakby wypadła w roli dziewczyny agenta 007 - Scarlett Johansson?" - nie brałam jej jeszcze pod uwagę, ale też jestem ciekawa. Scarlett jest inteligentna, niebanalna i uwodzicielska. Może jest trochę za poważna, ale to dodaje jej jakiegoś, moim zdaniem, "niebezpiecznego" uroku. Myślę, że dobrze by wyglądała przy Danielu. Mogliby ją oprócz tego przefarbować na ciemno, czyli tak jak wygląda teraz. Bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że obok Daniela miałby stanąć ktoś, kto ma identyczny odcień blondu jak on :-) Trochę by to zabawnie wyglądało. No, może nie musieliby jej farbować aż na czarno, albo rudo, ale chociaż zrobić z niej ciemną blondynkę. Przy Danielu dobrze wyglądają kobiety, które z nim kontrastują.
"Na szczęście Jolie postanowiła zagrać w "Sin City 2"czyli "Mieście Grzechu 2" , do tego filmu o wiele lepiej pasuje:-): " – to dobrze. Gdyby wystąpiła w "Bondzie" to ten film chyba by mi się podobał o połowę mniej :) Niech się od niego trzyma z daleka. A tak na marginesie, gdyby już miała w nim być, to najlepiej by się nadawała na zagranie drugoplanowej roli męskiej :)
"Ale wydaje mi się, że na przeciwnika Bonda pasowałby ktoś młodszy, jak na przykład: Guy Pierce , który świetnie zagrał czarny charakter w filmie "Hrabia Monte Christo" oraz policjanta w "Tajemnicach Los Angeles"" – bardzo, ale to bardzo podoba mi się ten wybór. Guy Pearce jak dla mnie jest trochę mroczny, niepokojący i zagadkowy. Byłby dobrym czarnym charakterem. A ja z kolei chciałabym zobaczyć w roli czarnego charakteru Roberta Carlyla. Ten aktor jest w stanie zgrać chyba wszystko:
http://www.filmweb.pl/o4932/Robert+Carlyle
Może chciałabym też zobaczyć Antonia Banderasa. Jego kreacja czarnego charakteru w filmie "Zabójcy" była mistrzowska. Gdyby zagrał w taki sam sposób w "Bondzie", to film niewątpliwie znowu odniósłby sukces:
http://www.filmweb.pl/f11903/Zab%C3%B3jcy,1995
Zastanawiam się też nad Erikiem Baną. Mógłby zagrać jakiegoś terrorystę, z charakteru podobnego do Bonda – opanowanego na zewnątrz i niebezpiecznego wewnątrz.
Z kolei aktualnie w "Quantum Of Solace" rola "tego złego" przypadła Mathieu Amalricowi, który, moim zdaniem, dobrze wypadł z Danielem w jednym filmie.
"A wiesz Koa, o której można obejrzeć „McGyvera” na Pulsie? Skandal! O 12:00 w nocy!!!" – widziałam, przeginają :(( O tej godzinie, o której go teraz puszczają obejrzałam może z dwa odcinki. O tej godzinie już mi się oczy zamykają.
"Widać po nim , że jest bardzo opanowany i jak piszesz wyciszony oraz nie urządza żadnych skandali, ale on nadal pali:-), bo widziałam jego zdjęcia z New York, I Love You” z papierosem:-)" – zanim zaczął spotykać się z Mirandą nie palił. Zobacz do czego doprowadza go ta kobieta. Chyba żyje przez nią cały czas w stresie i musi czasem zapalić.
A propos palenia - zgadnij kto po 30 latach postanowił je rzucić :-) - Bill Nighy. Powiedział dodatkowo, że gdyby miał dać dzisiaj dobrą radę ludziom, to powiedziałby, żeby nie sięgali po papierosy: (do artykułu dołączyli zdjęcie Billa jako podstarzałej gwiazdy rocka z filmu "To właśnie miłość" :)):
http://film.onet.pl/0,0,1943893,plotki.html
"Ja mam w tej sprawie inne zdanie. Wydaje mi się, że to Katie Holmes wykorzystała swego męża. Zrobiła się bardzo sławna dzięki niemu, a to, że prasa i wiele ludzi jest mu nieprzychylna z powodu tego, że jest scjentologiem, bardzo jej się podoba, bo wystarczy, że zrobi smutną minę do paparazzich przechadzając się z córką, to wszyscy krzyczą, że to wina Toma że on ją dręczy" – tak też mogło być :-) Katie teraz umiejętnie to wykorzystuje.
"A Ty Koa na premiery kinowe jakich filmów czekasz najbardziej?" – może najbardziej na "New York I Love You", na "Lucyfera" z Danielem, oraz na "Doriana Greya" – ten ostatni jest ekranizacją powieści Oscara Wilde’a. Jedną z głównych ról gra Colin Firth. Jest to opowieść o przystojnym, młodym człowieku (Ben Barnes w tej roli) dotkniętym nadnaturalnym zjawiskiem – mężczyzna ten w ogóle się nie starzeje. Ale za to jest w posiadaniu własnego, tajemniczego portretu, który starzeje się za niego. Premiera tego filmu jest przewidziana dopiero na wrzesień (podobnie jak "New York i Love You"). Jeszcze nie ma przypisanego gatunku, ale wydaje mi się, że będzie to thriller w połączeniu z dramatem:
http://www.filmweb.pl/f483446/Dorian+Gray,2009
"To znaczy na pewno Colina Firtha – jego duże okrągłe oczy - na mnie również robią wrażenie :-). Poza tym także mojego Sean-usia Beana w roli "czarnego charakteru":-)oraz Toma Cruisa. Myślałam też o Russellu Crowe , ale trochę się go boję:-)." – zabawne :) Słyszałam, że Russell gra właśnie Robin Hooda. Oto jak wygląda z łukiem i strzałą; więc nie wygląda aż tak strasznie :):
http://www.imdb.com/media/rm1090620160/nm0000128
Czy obejrzałaś może "Pan i Władca: Na krańcu świata", a jeśli tak, to czy Ci się podobały statki i ta cała historia?
"Najbardziej podobały mi się postaci grane przez Roberta de Niro i Michele Pfeiffer, czyli zniewieściały pirat i wiedźma - mająca obsesję na punkcie młodości. Nie dziwię się jej zważywszy na to, jak wyglądała bez czarodziejskiego kawałka gwiazdy :-)"- wyglądała prawie jak koszmar z ulicy Wiązów :-)
"Główni bohaterowie Tristan i Gwiazda (czyli Claire Danes) nie byli ani ładni, ani ciekawi. Poza tym nie przekonali mnie co do tego, że są w sobie zakochani." mnie również nie przekonali. Przypomina mi to miłość Kapelusznika do Orlanda.
"Muzyka była ładna, ale efekty specjalne raczej słabe. Najlepsze fragmenty filmu to te z obecnością Kapitana Szekspira i Lamii i to właśnie oni uratowali "Gwiezdny pył", wystawiam mu za to ocenę "BARDZO DOBRY"" – a mi podobały się najbardziej w tym filmie – muzyka (tak jak Tobie), efekty specjalne i dobra akcja. Jak zaczęłam oglądać początek, to myślałam, że zapowiada się na nudny film, ale na szczęście później się rozkręcił.
"Co do tego pirata to wydaje mi się, że on tę modę zapoczątkował już jakiś czas temu i proszę....doczekał się ....wreszcie jest modny!:-)" – tak, kiedyś nawet widziałam na ulicy osobę z czarną torebką na ramię, a na tej całej torebce były namalowane trupie czaszki :-) Nawet jak oglądałam zdjęcia z rozdania jakichś nagród, to widziałam, że gwiazdy miały na sobie różne apaszki (również ze wzorem w czaszki), chusty na głowie zawiązane z boku, gorsety itd. Wszyscy się wtedy ubierali po piracku.
"Wydaje mi się, że to nie ładnie gdy ktoś obnosi się ze swoim bogactwem kłując w oczy biedniejszych. Nie tylko w ubiorem , ale i innymi drogimi rzeczami." – właśnie, poza tym wydaje mi się, że niektórzy myślą, że w ten sposób będą bardziej lubiani. Wystarczy spojrzeć na Dodę, która obwiesza się takimi luksusowymi cudeńkami i jeździ drogim samochodem, ale czy przez to jest bardziej lubiana? Chyba jest wprost odwrotnie :-)
"Obejrzałam jeszcze jeden film o super-bohaterze - po "Iron -manie", "Mrocznym Rycerzu" i "Supermanie"- zatytułowany "Hancock", gdzie w tytułową rolę wciela się Will Smith, który pije, klnie i nawet pomaga trochę ludziom, ale będąc zamroczony alkoholem ta jego pomoc wyrządza również wiele szkód. Pomysł na film był bardzo dobry, ale efekt jak dla mnie dużo poniżej oczekiwań. Zupełnie go nie polecam: nudny i momentami niezrozumiały. Oglądałaś go już Koa?" – dzięki, że mnie uprzedziłaś, żeby nie oglądać tego filmu :-) Z jego opisu widać, że scenarzyści raczej nie postawili na dobre dialogi albo ciekawą akcję, ale chyba bardziej liczyli na łut szczęścia, że kogoś on zainteresuje.
Z przedostatniego "Party" dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy – pisali m.in. o tym, jakie role odrzucili gwiazdorzy. Na pewno Cię to zainteresuje :-) Brad Pitt odrzucił rolę w "Titanicu". Podobno bardzo tego żałował i w zamian zagrał w innej superprodukcji - "Troi", która nie spodobała się krytykom. Nazwali go po tym "greckim herosem z amerykańskiego boysbandu". Poza "Titanikiem" odrzucił też rolę w "Charliem i fabryce czekolady", "Matrixie", "Apollo 13", "American Psycho" i "Wzgórzu nadziei". Chyba w tym ostatnim wyszło na korzyść tego filmu, bo są tam wątki miłosne, więc chyba by sobie z nimi nie poradził.
Sean Connery – odrzucił rolę w serialu "Shogun" (zagrał ją Richard Chamberlain), a także Obi-Wan-Kenobiego w "Gwiezdnych wojnach" z 1977 roku. Nie chciał też zagrać w "Na linii ognia", i Architekta w "Matriksie".
John Travolta – odrzucił rolę w "Forreście Gumpie".
Tom Cruise – miał zagrać zamiast Johnnego Deppa w "Edwardzie Nożycorękim", zamiast Keanu Reevesa w "Matrixie", w "Pięknym umyśle" (zastąpił go Russell Crowe), nie chciał też zagrać w "Obywatelu Milku" – tegorocznym filmie Oskarowym.
Julia Roberts – miała zagrać w "Nagim instynkcie", "Niemoralnej propozycji" i "Zakochanym Szekspirze".
Harrison Ford – nie chciał zagrać w "Czułych słówkach" (nie mogę go sobie wyobrazić w tym filmie :)), nie chciał też zagrać w "Liście Schindlera" – zastąpił go Liam Neeson.
Sharon Stone odrzuciła rolę w pierwszej części "Batmana" i w "Batmanie i Robinie", i w "Świat to za mało", gdzie jej proponowano zagranie dziewczyny Bonda.
Oprócz tego dowiedziałam się też ciekawej rzeczy o Nicolette Sheridan z "Gotowych na wszystko" – jej ojczymem był sam Telly Savalas ("Kojak") (!)
W najnowszym "Party" niestety nie ma niczego o Orlandzie :-( Piszą trochę o romansie Alicji Bachledy-Curuś i Colina Farrella (wyglądają na bardzo zakochanych), o Edycie Górniak, która wyprowadziła się od męża, o wampirze Pattinsonie, który jest porównywany przez krytyków do Roberta De Niro i Keanu Reevesa, są zdjęcia Rafała Maseraka, Prezydenta Obamy i jego dzieci, którym, tak jak obiecał, kupił psa. W dziale "moda" proponują na ten sezon sukienki i spódnice w kwiaty – zaczęła już się tak ubierać Jennifer Aniston, Eva Mendes i Kate Hudson. W dziale "uroda" są zdjęcia m.in. Sandry Bullock i Scarlett Johansson, z policzkami wyraźnie podkreślonymi różem – będzie w tym roku modny.
W "Dziewczynie" i w "Na Żywo" nie ma niczego o Orlandzie.
W magazynie "Hot" na 61 stronie jest zdjęcie ładnej, turkusowej bransoletki. Może chcesz ją sobie Euhenia obejrzeć? Pamiętam, że lubisz ten kolor. Widziałam kiedyś w sklepie bardzo podobną i o połowę tańszą – kosztowała 50 zł., ale jak na zwykły plastik to i tak dużo.
"Kupiłam "Vivę" z Krzysztofem Ibiszem na okładce. Na początku napisali dużo o Salmie Hayek, która jest tak bogata dzięki małżeństwu z francuskim milionerem Pinaultem, że aktorstwo teraz może traktować wyłącznie jako hobby :-)" – poszczęściło jej się :-) Ale zawsze wydawała mi się sympatyczna, więc jej życzę wszystkiego najlepszego.
"Z dwojga złego ja także wolę już Pattinsona:-). A Ty Koa, którego wolisz słodkiego Zaca czy wampira?" – oboje są okropni ;) Ale już chyba wolałabym Pattinsona, przynajmniej nie chce za wszelką scenę zostać wielką gwiazdą jak cukierkowy Zac. Poza tym w Robercie podoba mi się to, że wygląda na spokojnego chłopaka.
"Na całej stronie jest opisany konflikt Tori Sperling z matką o majątek Aarona Sperlinga ojca i męża tych pań." – pamiętam, że już dosyć długo kłócą się o ten majątek Aarona.
"Poza tym:
- Wywiad i mnóstwo zabawnych zdjęć Krzysztofa Ibisza(poddającemu się rozmaitym zabiegom upiększającym, a nawet operacjom plastycznym :-))." – krążą pogłoski, że ostatnio poddał się wstrzyknięciu botoksu w skórę w okolicach oczu i próbuje to zatuszować zakładając większe okulary :) Ale jak na swoje lata i tak nie wygląda źle.
"Zaczęłam od tego artykułu, bo najbardziej mnie zaciekawił i bardzo się zdenerwowałam:-(. Nie spodobał mi się mianowicie fragment, który znajduje się w tym reportażu. Koa, myślę, że Tobie też nie przypadnie do gustu, zacytuję ten urywek(jest na stronie 75): "W kuluarach szepcze się, że Efron ma zastąpić Orlando Blooma w czwartej części "Piratów z Karaibów", bo Orlando...zestarzał się (ma już 32 lata!) i nikogo już nie kręci. Zac się cieszy, bo od lat podziwia Johnny`ego Deppa, czyli Kapitana Jacka Sparrowa, a zagranie u jego boku w filmie byłoby dla niego jak spełnienie marzeń. A co jeśli i jego gwiazda zblednie przy Efronie?" – jestem prawie zbulwersowana tym co napisali o Orlandzie - że się zestarzał. Przecież on ma tylko 32 lata! Gdzie tu mowa o starości?? Jak na pirata, albo w ogóle na człowieka to jego wiek jest w sam raz :-) Już tysiąc razy bardziej wolę obejrzeć w tym filmie Orlanda niż tego mężczyznę...nie, to złe słowo - chłoptasia Zaca.
Piszą też : "A co jeśli i jego gwiazda zblednie przy Efronie?" – nie ma takiej możliwości, w końcu Johnny Depp to Johnny Depp! W jaki sposób miałby być przesłonięty przez tego nowicjusza Efrona z twarzą słodszą od tortu (bleeee)? :D
Dzięki za przejrzenie wszystkich magazynów. Może w następnych numerach będzie coś o Orlandzie.
W "Bravo" ładnie wyszedł, podoba mi się w tej czarnej marynarce.
"Poza tym Jonathan Rhys Meyers jest dobrym aktorem. Podobał mi się w filmie Woodego Allena "Wszystko gra", który emitowała "Jedynka" w ostatnią sobotę po dwudziestej. Trudną miał rolę. Obejrzałaś go, Koa?" – tak, obejrzałam ten film z Jonathanem. Nie sądziłam, że posunie się do tego, by zabić Scarlett Johansson, żeby na jaw nie wyszło, że jest z nim w ciąży. Popełnił zbrodnię doskonałą – w wyniku sprzyjających mu okoliczności policjanci nie byli w stanie oskarżyć go o morderstwo. Film był naprawdę dobry. Gra Scarlett i Jonathana doskonała.
Euhenia czy widziałaś jedną z najnowszych reklam Keiry Knightley? Zaangażowała się ostatnio w kampanię przeciwko przemocy wobec kobiet. Jestem pod wrażeniem, że zrobiła tak ważny krok w sprawie, jaką jest przemoc domowa. Ostatnio w ogóle angażuje się w podobne projekty, jak np. nagłaśnianie praw człowieka. Można tu obejrzeć tę reklamę:
http://www.imnotobsessed.com/2009/04/02/keira-knightley-records-domestic-abuse-c ommercial-for-womensaid
„Nie sprawdzam tych gazet tylko dla siebie – może akurat jakiś fan wejdzie na tę stronę i się dowie, że jest jakieś zdjęcie o jego ulubionym aktorze w którejś gazecie i będzie chciał je sobie obejrzeć” - Ja także. Poza tym lubię przeglądać gazetki i nie chciałabym przegapić jakieś dużego artykułu o Orlandzie :-).
„Znalazłam fotki z jednego pokazu mody, spójrz na tę kobietę, szczególnie te wyciągnięte ręce – chyba zaczyna jej uderzać woda sodowa do głowy” – Mnie również się tak wydaje: ona chyba myśli, że cały świat kręci się tylko wokół niej. Denerwuje mnie również jej zwyczaj wydymania ust i rozdawania w powietrze całusów, podczas różnych pokazów. Widać to na przykład tu:
http://mirandakerrfan.net/gallery/displayimage.php?album=528&pos=24
oraz tu:
http://justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2009&mon=02&evt=kerr-sass&pic =miranda-kerr-sass-and-bide-02.jpg
„Gdyby wystąpiła w "Bondzie" to ten film chyba by mi się podobał o połowę mniej :) A tak na marginesie, gdyby już miała w nim być, to najlepiej by się nadawała na zagranie drugoplanowej roli męskiej :)” - tak , rzeczywiście Angelina Jolie ma więcej testosteronu niż nie jeden mężczyzna:-)
„A ja z kolei chciałabym zobaczyć w roli czarnego charakteru Roberta Carlyle. Ten aktor jest w stanie zgrać chyba wszystko” – ja go niestety widziałam tylko w „Goło i wesoło”. W tym filmie pierwotnie miał zagrać Sean, ale odrzucił tę rolę , bo uznał , że fabuła za bardzo dotyczy jego osobistych doświadczeń życiowych, ponieważ jego ojciec także miał zakład stolarski w Sheffield w czasie kryzysu, o którym opowiada ta komedia. Pewnie także był w podobnych kłopotach być może i nawet w depresji tak, jak bohaterowie „Goło i wesoło” , bo chyba nie dlatego nie zagrał w nim , bo wstydził się zrobić striptiz:-). Koa, w jakim filmie Robert Carlyle tak Cię zachwycił, swoją grą, że wierzysz , że umiałby zagrać wszystko? (A tak nawiasem mówiąc to zauważyłam, że Robert zagrał już w jednym filmie o Bondzie zatytułowanym „Świat to za mało” u boku Pierce Brosnana i akurat tego nie oglądałam).
Co do Antonio Banderasa jako przeciwnika Bonda nie mam żadnych wątpliwości. Oglądałam „Zabójców” i urodziwy Hiszpan był naprawdę przekonujący:-)
„Zastanawiam się też nad Erikiem Baną. Mógłby zagrać jakiegoś terrorystę, z charakteru podobnego do Bonda – opanowanego na zewnątrz i niebezpiecznego wewnątrz.” – Nie dziwię Ci się, że przypomina Ci terrorystę po obejrzeniu „Monachium.” Jestem jak najbardziej na TAK. Obawiam się jednak, że Eric byłby dużą konkurencją dla Daniela Craiga, ponieważ ten Australijczyk jest młody, przystojny i trochę w typie powiedziałabym Pierce`a Brosnana, który grał Bonda przed Danielem.
„Euhenia czy widziałaś jedną z najnowszych reklam Keiry Knightley?” – Nie, nie widziałam jej. To dobrze , że jakaś gwiazda zajmuje się takimi trudnymi sprawami, jak przemoc domowa. Nie pamiętam, aby kiedyś taki temat poruszała jakakolwiek inna aktorka i do tego występując jeszcze w takim ważnym i prawdziwym filmiku. Dziękuję za link:-).
„A propos palenia - zgadnij kto po 30 latach postanowił je rzucić :-) - Bill Nighy. Powiedział dodatkowo, że gdyby miał dać dzisiaj dobrą radę ludziom, to powiedziałby, żeby nie sięgali po papierosy”. – A Orlando Bloom, Robert Pattinson(22 lata!), Sean Bean i jego 27- letnia żona, wciąż palą :-). Nie wiem co w tym nałogu jest takiego pociągającego? Śmierdzi z ust, szkodzi na cerę i nie tylko oraz jest (chyba)coraz droższy, chociaż to ostatnie nie ma dla nich pewnie większego znaczenia :-). Jestem w stanie usprawiedliwić tylko Orlanda. Mając taką dziewczynę cieszę się, że nie wpadł w inne bardziej niebezpieczne nałogi ;-).
Wracając do Roberta Pattinsona to wydaje mi się teraz po przeczytaniu dwóch tomów powieści Stephenie Meyer, że nie jest taki okropny:-). Myślę , że został doskonale obsadzony. Jego uroda jest niewątpliwie bardzo egzotyczna, idealnie wręcz pasuje na pięknego potwora, wampira jakiego gra. Przytoczę fragment książki na dowód: opisuje on kilka osób , wśród których znajduje się Edward Cullen, czyli grający go Robert Pattinson: „Nie mogłam oderwać wzroku od tej dziwnej grupy, ponieważ ich twarze, tak odmienne, a tak do siebie podobne, były nieludzko wręcz piękne. Takich twarzy nie spotyka się w rzeczywistym świecie, co najwyżej na wygładzanych komputerowo fotografiach w czasopismach o modzie lub na obrazach starych mistrzów, gdzie należą do aniołów. Trudno było zdecydować, które z piątki jest najpiękniejsze – może jasnowłosa piękność albo chłopak o kasztanowych włosach”(= Edward Cullen czyli Robert Pattinson). Nawet w piątek, jak oglądała „Harry`ego Potter`a” to grający w nim Robert przypominał mi wampira w jednej scenie, gdy tańczył ze swoją dziewczyną w smokingu z wysokim kołnierzykiem. Wyglądał dokładnie jak hrabia Drakula z filmu Coppolli:-). Co do książki Stephenie Meyer, to bardzo mi się podobała. Może nie jest napisana jakoś rewelacyjnie, bo też pisarka ta jest początkująca(„Zmierzch” jest jej dopiero drugą powieścią)i jest to literatura młodzieżowa, ale jak dla mnie fabuła jest rewelacyjna, niezwykle interesująca historia: horror połączony z romansem. Nie dziwię się, że postanowiono ją zekranizować. Związku z tym, że film jest dużo lepszy od książki- w opinii na przykład „Kinomaniaka”- to tym bardziej czekam niecierpliwie na jego premierę na DVD(dopiero pod koniec sierpnia:-( ), kiedy będę mogła go wreszcie zobaczyć. Podobno scenarzystka filmu zmieniła trochę historię opisaną w książce, ale nie na tyle by była nie zgodna z powieścią . Koa, polecam Ci przeczytaj chociaż pierwszą cześć cztero-tomowej sagi, zatytułowaną „Zmierzch”, która ma 412 stron. Ja przeczytałam ją w trzy dni. Nie mogłam się po prostu oderwać:-). Dawno mi się tak nie zdarzyło, żeby mnie jakaś książka , aż tak wciągnęła. Drugi tom też jest bardzo dobry, nosi tytuł „Księżyc w nowiu”(470 stron). Zacytuję Ci jeszcze jeden fragment, który mi się spodobał na temat wampirów: „w mrocznym, przepastnym świecie duchów i demonów nie masz istoty równie strasznej, równie odpychającej, a mimo to darzonej taką fascynacją, bojaźnią przesyconą, co wampir, który ni demonem, ni duchem nie jest, lecz jeno tajemnicze i potworne cechy obojga dzieli”. Są to słowa wielebnego Montagne Summers(1880-1948)- brytyjskiego duchownego katolickiego, autora wielu publikacji o wampirach.
Interesujące są te filmym, które chcesz obejrzeć „Dorian Grey” oraz „Lucyfer”. Fabuła obrazu z Colinem Firthem przypomina „Przypadek Benjamina Buttona” z Bradem Pittem , ale obsada jest DUŻO lepsza:-).
„Słyszałam, że Russell gra właśnie Robin Hooda. Oto jak wygląda z łukiem i strzałą; więc nie wygląda, aż tak strasznie :).” – Moim zdaniem prezentuje się świetnie:-). Wreszcie udało mu się schudnąć, dzięki temu wyprzystojniał. Podobno Ridley Scott jest jedynym reżyserem , którego Russell słucha i tylko on jest w stanie wymusić na Gladiatorze, aby schudł i nie się spóźniał 3 godziny na plan filmowy!:-). Stąd właśnie moje obawy: czy jakbym była reżyserem, a Crowe moim aktorem, to nie wiem czy umiałabym wymusić na nim taką dyscyplinę:-).
„Czy obejrzałaś może "Pan i Władca: Na krańcu świata", a jeśli tak, to czy Ci się podobały statki i ta cała historia?” – Obejrzałam, ale nie do końca. Statki owszem były piękne, a Crowe również grał bardzo przekonująco. Ale film jak dla mnie był, aż za bardzo realistyczny. Po tym jak pokazali amputację ręki biednego małego chłopca na statku z powodu rany jakiej doznał w czasie ostrzeliwania okrętu, zastanawiałam się, czy nie wyłączyć telewizora , ale zaczęłam czytać gazetę. Po pewnym czasie nawet nie widziałam, kiedy przestałam rozumieć, co się dzieje na ekranie. To wszystko wina „Piratów z Karaibów” ! Tak się już przyzwyczaiłam się, że żcyie na morzu to wolność, wesoła przygoda i nikomu włos z głowy nie spada, że ten film był dla mnie zbyt przytłaczający. Godzinę przed jego końcem wyłączyłam. Może go kiedyś obejrzę całego, ale wtedy nie byłam przygotowana na takie smutne momenty, jak krzywda tego chłopca, mimo tego, że wykazywał się taką dzielnością.
Dziękuję za opisanie tego co piszą w „Party” . Wydaję mi się , że najwięcej wartościowych ról odrzucił Tom Cruise, ale jednocześnie cieszy mnie to, że nie zagrał „Edwarda Nożycorękiego”, bo nie potrafię sobie w tej roli wyobrazić kogoś innego poza Johnnym Deppem, podobnie z „Martiksem” oraz z „Pięknym umysłem”. Trudno mi sobie wyobrazić też Johna Travoltę jako Foresta Gumpa:-)
„W magazynie "Hot" na 61 stronie jest zdjęcie ładnej, turkusowej bransoletki. Może chcesz ją sobie Euhenia obejrzeć? Pamiętam, że lubisz ten kolor. Widziałam kiedyś w sklepie bardzo podobną i o połowę tańszą – kosztowała 50 zł., ale jak na zwykły plastik to i tak dużo.” – Dziękuję, że o mnie pamiętałaś. Akurat potrzebna jest mi pilnie elegancka sukienka.
„Ale już chyba wolałabym Pattinsona, przynajmniej nie chce za wszelką scenę zostać wielką gwiazdą jak cukierkowy Zac. Poza tym w Robercie podoba mi się to, że wygląda na spokojnego chłopaka”- Tak, też tak uważam. Poza tym Robert ma talent i wydaje się być bardzo skromny i nieśmiały , a podobno zaczął grać na pianinie mając zaledwie 4 latka, obecnie gra również na gitarze i ma własny zespół muzyczny, liceum ukończył z wyróżnieniem, a w ścieżce dźwiękowej do „Zmierzchu” zostały wykorzystane dwie jego piosenki. Podobno zaraz po skończeniu promowania „Zmierzchu” uciekł z Ameryki zaszywając się , gdzieś w Londynie. Nie goni zatem wcale za sławą. Poza tym zgadzam się z Tobą co do osoby Zaca Efrona nawet w tytule pewnej niedawnej wiadomości na filmwebie nazwali go „lalusiem”. Natomiast jego dziewczyna Vanessa Hudgens dodała oliwy do ognia mówiąc, że my nie długo będziemy jak ”Victoria i David Beckahamowie” . Czy już naprawdę nie mają kogo naśladować? :-)
„Jestem prawie zbulwersowana tym co napisali o Orlandzie - że się zestarzał. Przecież on ma tylko 32 lata! Gdzie tu mowa o starości?? Jak na pirata, albo w ogóle na człowieka to jego wiek jest w sam raz :-) Już tysiąc razy bardziej wolę obejrzeć w tym filmie Orlanda niż tego mężczyznę...nie, to złe słowo - chłoptasia Zaca” – z wiekiem to już naprawdę przesadzili :-(. Dodatkowo uważam, że jakby w tym filmie zagrał Efron to drastycznie spadł poziom „Piratów z Karaibów”. Pamiętam , że pisałaś o tym , że w „Bravo” przeprowadzili sondę z pytaniem: kto powinien zagrać w czwartej części przygód „Piratów z Karaibów” - i wygrał z dużą przewagą głosów Orlando pokonując Zaca . Wiele osób jest zatem podobnego zdania co my. A właśnie słyszałaś, Koa(? ), że czwartej części przygód Jacka Sparrowa nie wyreżyseruje Gore Verbinski, bo podobno chce się bardziej skupić nad filmem , który obecnie kręci, czyli „BioShock”(dziwny tytuł). To chyba nie za dobrze wróży „Piratom”?
„Piszą też : "A co jeśli i jego gwiazda zblednie przy Efronie?" – nie ma takiej możliwości, w końcu Johnny Depp to Johnny Depp! W jaki sposób miałby być przesłonięty przez tego nowicjusza Efrona z twarzą słodszą od tortu (bleeee)? :D” - dobrze powiedziane :-)
„W "Bravo" ładnie wyszedł, podoba mi się w tej czarnej marynarce” – tak , też lubię gdy ubiera się elegancko. Podobał Ci się jego ubiór w „Elizabethtown”? Tam był bardzo szykownie i klasycznie ubrany w niektórych scenach.
Koa, pewnie pamiętasz , ale na wszelki wypadek przypominam dziś „Casino Royale” z Danielem!:-)
Tak, pamiętam. Ale dzięki za przypomnienie :-) Już od tygodnia nie mogę się doczekać tego filmu. Zdaje mi się, jakbym była na nim w kinie w zeszłym roku, a nie w 2006 :)W dodatku nie spodziewałam się, że go tak szybko puszczą. Wreszcie coraz lepsze filmy lecą w te weekendy - najpierw "Elizabethtown", a teraz "Casino Royale". Może za tydzień puszczą "Przystań" ? :-)Bardzo bym chciała to zobaczyć.
"Wreszcie coraz lepsze filmy lecą w te weekendy - najpierw "Elizabethtown", a teraz "Casino Royale". Może za tydzień puszczą "Przystań" ? " - Byłoby wspaniale! Chciałabym zobaczyć jeszcze "Dobry rok" z Russellem Crowem. Może się kiedyś doczekam:-).
Przejrzałam "Życie na gorąco" i "Świat seriali" niestety nie napisali o Orlandzie.
W najnowszej "Gali" (na okładce: Cezary i Edyta Pazurowie)także nie ma Blooma, ale jest artykuł o Izabelli Miko, która zagra w remake`u "Zmierzchu tytanów" u boku samego Liama Neesona i Ralpha Fiennesa(jest ich obu zdjęcie, trochę zabawne- bo obaj są do siebie przytuleni). Ponadto fotka Alicji Bachledy - Curuś razem z Colinem Farrellem - chyba we wszystkich polskich gazetach piszą o ich romansie, włącznie z najnowszym "Teleświatem" :-). Dalej jest relacja ze ślubu Cezarego Pazury; wywiad z Arturem Barcisiem; rozmowa z polską modelką Anną Jagodzińską oraz w "Kulisach kariery" HUGH JACKMAN - są trzy ładne jego zdjęcia, a artykuł o nim zatytułowali "MĘŻCZYZNA IDEALNY"(!):-); ponadto wywiad z Miką Urbaniak; relacja z powtórnego ślubu Salmy Hayek, która zaprosiła na przyjęcie nawet swojego byłego narzeczonego Edwarda Nortona:-).
Słyszałam już o tym, że Izabella Miko (teraz prawie napisałam "Kate Bosworth", bo są do siebie dosyć podobne, nawet charakterem) ma zagrać z samym Liamem Neesonem, tylko pozazdrościć :-) Młodziutka aktorka przed trzydziestką (i jeszcze w dodatku z Polski a nie z Ameryki czy Wielkiej Brytanii) a już trafiła się jej szansa zagrania z wielkim aktorem.
"u boku samego Liama Neesona i Ralpha Fiennesa(jest ich obu zdjęcie, trochę zabawne- bo obaj są do siebie przytuleni)." muszę je zobaczyć ze względu na to, że ich cenię i lubię :)
"chyba we wszystkich polskich gazetach piszą o ich romansie, włącznie z najnowszym "Teleświatem" :-)." - skończyli pisać o wampirze Pattinsonie to teraz zaczną o nich (Colinie i Alicji):)
W weekend będzie film z Colinem - "Aleksander". Mogę go polecić, jest bardzo widowiskowy i ciekawy. To jeden z tych filmów, przy którym reżyser, aktorzy i scenarzyści włożyli ogrom naprawdę ciężkiej pracy, można go porównać do "Troi" albo "Gladiatora". Angelina Jolie dobrze pasowała na matkę Colina, zagrała podstępną kobietę, a ona w końcu coś o tym wie, zabierając koleżance po fachu męża ;) Więc zagrała tu przekonująco. Ponadto jedną z mniejszych ról drugoplanowych zagrał w nim Jonathan Rhys-Meyers.
W najnowszym "Życiu Na Gorąco" nie napisali nic o Orlandzie :( W środku jest zdjęcie Daniela, wraz z jego nowo zakupionym samochodem (audi):
http://justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2009&mon=04&evt=craig-sweats& pic=daniel-craig-sweats-05.jpg
W "Tinie", "Świat I Ludzie" i "Na Żywo" (piszą o Michaelu J. Foxie, który nie poddaje się chorobie Parkinsona), o Orlandzie też niczego nie ma.
"Ed_ka to chyba nigdy nie miałaś w rękach <Party>"
Widać, że piszesz, a nic o mnie nie wiesz. Akurat jeśli chodzi o "Party" i "SHOW" to nie przegapiłam jeszcze ani jednego numeru obu z tych gazet.
"zdjęcia tam są duże i ładne."-akurat to wiem, co wynika z powyższego
"Jakbyś sama zobaczyła w nim zdjęcie swojego ulubionego aktora/aktorki to pewnie sama byś je kupiła." - Tak robię....
"Wiesz ile jest na świecie osób, które zbierają wycinki nawet z najmniejszymi zdjęciami swoich ulubieńców i wyklejają nimi całe zeszyty?"- j.w
"chyba za krótko siedzisz na FW, bo jeszcze nie widziałaś NAPRAWDĘ idiotycznych informacji, które się pojawiają na forach innych aktorów."-zalogowana jestem na FW chyba od dwóch lat (+/- kilka miesięcy),ale przez ten czas zdążyłam obejrzeć kilkadziesiąt naprawdę idiotycznych wpisów, ten jednak mnie powalił na kolana bo myslałam że widziałam już najbardziej idiotyczny post - jednak nie - wystarczyło wejść na forum o Bloomie.
"Ogólnie po jakiego grzyba...zaśmiecać forum idiotycznymi informacjami"
Nie zrozumiałas mojego postu - dlatego że nie znasz mnie - bo jak widzisz jestem jedną z tych "fanek z zeszytem" mam ich juz spooooro. Ale jednak nie piszę takich głupot na forum. Wiesz oc co chodzi? O to zaśmiecanie właśnie, bo dla mnie jest to niepotrzebne. Można sobie to poopowiadac w gronie przyjaciółek - no, chyba że nie masz przyjaciółek które też kleją te zeszyty....no to wtedy to Cię rozumiem.
"Nie sprawdzam tych gazet tylko dla siebie – może akurat jakiś fan wejdzie na tę stronę i się dowie, że jest jakieś zdjęcie o jego ulubionym aktorze w którejś gazecie i będzie chciał je sobie obejrzeć."
I to jest chyba najbardziej sensowne zdanie jakie wyłuskałam z powyższej Twojej wypowiedzi. Ok, odpowiedziałaś na moje pytanie po co zaśmiecać - no chyba tylko o to chodzi...Ok.
"Chyba nie chcesz powiedzieć że oni wszyscy są chorzy, bo to co napisałaś tak zabrzmiało??"
To tylko tak zabrzmiało - tak jak się domysliłaś. Bo widzisz - te zeszyty i wycinki nie jest to dla mnie chore, ale pisanie na forum co jest w jakiej gazecie itp to juz tak...Na jedno to podziwiam - jak Wy to robicie siedzicie w kiosku? Zapisujecie na kartce co w jakiej gazecie? Bo wiecie ja bym z tym miała problem - chodzi mi o zapamiętanie co jest w jakiej gazecie w dodatku jeszcze jak duże i jak wygląda...
Arcytrudne - nie bez kozery otworzyłam tego posta...Bo mnie to własnie intryguje najbardziej. Wiecie, kiedy ja co tydzień przeglądam każdy program w poszukiwaniu mojej ukochanej Angeliny albo Kate Winslet, albo Leonarda, albo Antonia Banderasa no to mam problem z zapamiętaniem wlasnie co gdzie i jak wygląda. A wy nie dość że jakoś to pamiętacie to jeszcze tak dokładnie piszecie to na forum - dokładnie, o to mi chodzi. i tu zaczyna się temat tych zdjęc w "Party" - jak wygląda zdjęcie w Party przy horoskopie?? Jest duże na całą stronę?? I śliczniutkie i wyraźne? Ja sobie nie przypominam.
Euchenia napisała:
"W "In Style" jest na stronie 103 małe zdjęcie Orlanda i krótki artykuł o jego podróży na Antarktydę lodołamaczem. "
A Ty Koa:
"W najnowszym "Teleświecie" w rubryce "Horoskop" jest małe ale ładne zdjęcie Orlando. Chyba pochodzi z czasów gdy grał w "Piratach z Karaibów" bo ma na nim dłuższe włosy."
jeśli już piszecie taki temat to piszcie o konkretnych informacjach nie olodolamaczach czy o jakichs tycich foteczkach ledwo widocznych. Konkretnych czyli np - Duży artykuł jakaś ładna sesja z tym waszym Bloomem (choć za nim nie przepadam) Wtedy miało by to sens... większy tak myślę. Wiem o co chodzi - każdy nanwet najmniejszy wycinek i najbdurniejszy - tez tak mam wiem. owszem. Ale nie ma sesnsu pisać tego na forum. Konkrety, konkrety - ładne duże foty a tu przeglądając całe forum widze przeważnie że piszecie o bzdurkach. Bzdurkę przeważnie łatwo w gazecie dorwać nawet mimochodem, ale o wiele trudniej naprawdę duży artykuł - np w jakiejś drogiej gazecie...O takich rzeczach pisac to tak - np W najnowszym "Twoim stylu" jest śliczna sesja Blooma" - wtedy ktoś to przeczyta i pomysli - "A no to musze uzbierac kaskę bo to drogie, zalezy mi na tym artykule" - tym bardziej jak zobaczy ten artykuł i się spodoba. Bo bzdurkę to już na pewno ten ktoś ma - bzdurnych info i małych foteczek to w gazetach jest jak nasrał.
To tylko taki przykład był.
Do Euhenii 2
"Śmieszna jesteś."
To chyba Ty nie ja...
Nie wiesz? Jak ktoś jest czyimś fanem to zbiera różne rzeczy dotyczące swego idola, jego wizerunki, artykuły itd. Nic w tym złego."
Wiem od lat.
Pozdrawiam
Do Ed- ki,
Nie interesuje mnie Twoja opinia o sensie i potrzebie zakładania takiego czy owego tematu bądź też jej braku. Założyłam go nie po to by dyskutować z kimkolwiek czy jest potrzebny czy nie. TEN TEMAT SŁUŻY DO TEGO, ŻE JEŻELI KTOKOLWIEK MA JAKĄŚ INFORMACJĘ O TYM CZY W JAKIMŚ CZASOPIŚMIE NAPISANO O ORLANDO BLOOMIE, TO MOŻE TUTAJ O TYM NAPISAĆ. DLATEGO PROSZĘ CIĘ ABYŚ NIE ZAŚMIECAŁA TEGO TEMATU WYPOWIEDZIAMI NIE NA TEMAT.
PS: Jak zauważę jakiś artykuł o interesujących Cię aktorach i aktorkach (Angelina Jolie, Kate Winslet,Antonio Banderas )to tu w tym temacie też o tym napiszę, jak zauważyłaś obie z Koą mamy dobrą pamięć do: tytułów gazet, numerów stron i rozmiaru oraz jakości zdjęć.
Pozdrawiam
"jak zauważyłaś obie z Koą mamy dobrą pamięć do: tytułów gazet, numerów stron i rozmiaru oraz jakości zdjęć."
Podziwiam...
"Nie interesuje mnie Twoja opinia o sensie i potrzebie zakładania takiego czy owego tematu bądź też jej braku. Założyłam go nie po to by dyskutować z kimkolwiek czy jest potrzebny czy nie."
Tylko wyraziłam swoje zdanie
"TEN TEMAT SŁUŻY DO TEGO, ŻE JEŻELI KTOKOLWIEK MA JAKĄŚ INFORMACJĘ O TYM CZY W JAKIMŚ CZASOPIŚMIE NAPISANO O ORLANDO BLOOMIE, TO MOŻE TUTAJ O TYM NAPISAĆ."
To własnie chciałam wiedzieć, odpowiedziałaś, może i jest w tym jakiś sens
"DLATEGO PROSZĘ CIĘ ABYŚ NIE ZAŚMIECAŁA TEGO TEMATU WYPOWIEDZIAMI NIE NA TEMAT. "
Phhh, śmieszne...
"k zauważę jakiś artykuł o interesujących Cię aktorach i aktorkach (Angelina Jolie, Kate Winslet,Antonio Banderas )to tu w tym temacie też o tym napiszę"
Własciwie to fajnie. będe tu zaglądać czściej.
Nie chciałam zaśmiecać Ci posta...tylko spytałam i wyraziłam swoją opinię...Oki traktujesz to [ten post] jako wymianę info z filmwebowiczami gdzie jest coś ciekawego na temat waszego idola. Ok. Szanuję. Trochę to dla mnie dziwaczne. Ale ok. Może jak kiedyś coś zobaczę [Orlanda], nie będziecie o tym wiedzieć to podrzucę wam info. Jak widzisz jestem nawet normalna i można się ze mną dogadać;) Nie traktuj moich słów jako jakieś naskakiwanie czy coś, tylko pytałam bo przypadkiem tu trafiłam a zainteresowałam się bo w sumie siedze w podobnych rzeczach od ohoho ilu lat...
Pozdrawiam...i zajrzę tu jeszcze.
"zalogowana jestem na FW chyba od dwóch lat (+/- kilka miesięcy),ale przez ten czas zdążyłam obejrzeć kilkadziesiąt naprawdę idiotycznych wpisów, ten jednak mnie powalił na kolana bo myslałam że widziałam już najbardziej idiotyczny post - jednak nie - wystarczyło wejść na forum o Boomie" – no dobra, jesteś zalogowana na FW od tych dwóch lat "(+/- kilka miesięcy)" – to niemało. Więc nie chodzi tu o krótki czas, jaki na nim przebywasz, że jeszcze nie przeczytałaś naprawdę idiotycznych informacji. Więc chyba chodzi tu bardziej o częstotliwość wchodzenia na FW. Bo możesz być zalogowana i 10 lat, a wchodzić rzadko. Poszperaj trochę wnikliwiej po portalu, to znajdziesz takie informacje, że naprawdę padniesz ze śmiechu, przy których temat "w jakiej gazecie..." wyda Ci się bardzo poważny. Mogę Ci dać przykład takiego jednego tematu, jak użytkownicy chwalą się tym, że znają się osobiście z jakimś sławnym aktorem, z drugim rozmawiali przez gg, poszli z nim do restauracji, na randkę, albo gadają sobie z nim codziennie przez maila :)
Jeśli chcesz wiedzieć, to ja w tym temacie nie widzę niczego "idiotycznego", wprost przeciwnie. Ludzie nie tylko oglądają filmy z ulubionymi aktorami, ale czytają też o nich artykuły, kolekcjonują zdjęcia itp. (tak jak napisałaś, że sama to robisz), więc NAPRAWDĘ NIE WIEM, i się chyba nie dowiem dlaczego nie podoba Ci się ten temat? Pewnie sama zaglądasz na strony swoich ulubionych aktorów – Kate Winslet , Antonia Banderasa (którego też lubię) i, o ile pojawiają się tam takie informacje, w której gazecie można coś o nich znaleźć, sama idziesz do sklepu i przeglądasz daną gazetę i w duchu dziękujesz, że ktoś napisał coś o tym.
Napisałaś : "Po co zakładać taki temat? Pisać na której stronie jest jakieś mini zdąjtko jakiegoś marnego aktorzyny. W dodatku o wymiarach 1,5 na 1cm - bo o ile wiem takie są w "Party" przy horoskopach?"
Ja: "Ed_ka to chyba nigdy nie miałaś w rękach "Party" – zdjęcia tam są duże i ładne."
Napisałaś: "-akurat to wiem, co wynika z powyższego" – Ed_ka przeczysz sama sobie.
"Nie zrozumiałas mojego postu - dlatego że nie znasz mnie - bo jak widzisz jestem jedną z tych "fanek z zeszytem" mam ich juz spooooro." - raz piszesz, że po co zakładać temat o tym, że na którejś stronie jest maleńkie, prawie niewidoczne zdjęcie aktora o wymiarach 1,5 na 1cm, bo kogo obchodzą takie zdjęcia, a później piszesz, że sama masz zeszyt wyklejony takim małymi zdjęciami – dlaczego cały czas przeczysz sama sobie? Wyczuwam tu nutę hipokryzji. ;)
"Bo widzisz - te zeszyty i wycinki nie jest to dla mnie chore, ale pisanie na forum co jest w jakiej gazecie itp to juz tak." – to było dobre :D Zbieranie artykułów jest normalne, ale dawanie informacji na ten temat na forum już nie Ahahahahhah :D
"Na jedno to podziwiam - jak Wy to robicie siedzicie w kiosku? Zapisujecie na kartce co w jakiej gazecie? Bo wiecie ja bym z tym miała problem - chodzi mi o zapamiętanie co jest w jakiej gazecie w dodatku jeszcze jak duże i jak wygląda." - nie trzeba , jak to określiłaś – siedzieć w kiosku, wystarczy dobra pamięć. Poćwicz ją, może Ci się przyda ;)
"jeśli już piszecie taki temat to piszcie o konkretnych informacjach nie olodolamaczach czy o jakichs tycich foteczkach ledwo widocznych. Konkretnych czyli np - Duży artykuł jakaś ładna sesja z tym waszym Bloomem (choć za nim nie przepadam) Wtedy miało by to sens..." – problem w tym, że takich dużych artykułów prawie nie ma, to nie nasza wina, że większość artykułów jest niewielka (a i tak nawet tych artykułów nie pojawia się wiele, więc każdy, nawet najmniejszy jest cenny). Nie żądaj od ludzi zbyt wiele ;)
"Ale nie ma sesnsu pisać tego na forum. Konkrety, konkrety - ładne duże foty a tu przeglądając całe forum widze przeważnie że piszecie o bzdurkach." – każdy ma własny punkt widzenia – dla jednych to bzdury, dla kogoś innego coś ciekawego.
"Bzdurkę przeważnie łatwo w gazecie dorwać nawet mimochodem, ale o wiele trudniej naprawdę duży artykuł - np w jakiejś drogiej gazecie.." – sama sobie odpowiadasz na zadane przez siebie pytanie – no właśnie – na naprawdę duży artykuł trudno jest trafić, więc nie wymagaj od kogoś, że ktoś będzie pisał tylko o takich artykułach, których nie można nigdzie znaleźć. Nie wiem co tu ma do rzeczy cena gazety – jak dotąd więcej artykułów było w tych tańszych.
"Może jak kiedyś coś zobaczę [Orlanda], nie będziecie o tym wiedzieć to podrzucę wam info. Jak widzisz jestem nawet normalna i można się ze mną dogadać;)" – tylko pamiętaj, żeby to był duży, ładny, długi artykuł, z ogromnym zdjęciem, a najlepiej kilkoma ogromnymi. Fotografie mają być kolorowe i wyraźne, minimum format A4, bo chyba nie podrzucisz nam jakichś małych bzdurnych artykułów, którymi gardzisz, i których Twoim zdaniem nie powinno się na tym forum umieszczać? :P
Pozdrawiam mimo to :-)
Do Koa,
Dziękuję za sprawdzenie tych czasopism :-)
„Ponadto jedną z mniejszych ról drugoplanowych zagrał w nim Jonathan Rhys-Meyers.” – To on wystąpił w „Aleksandrze ? Nie wiedziałam. Oglądałam kiedyś tylko fragmenty tego filmu.
„Angelina Jolie dobrze pasowała na matkę Colina, zagrała podstępną kobietę, a ona w końcu coś o tym wie, zabierając koleżance po fachu męża ;) Więc zagrała tu przekonująco” – Ją dobrze zapamiętałam, rzeczywiście była bardzo wiarygodna:-)
„W środku jest zdjęcie Daniela, wraz z jego nowo zakupionym samochodem (audi):.” – Orlando też ma audi. Co za zbieg okoliczności:-)
Kupiłam „Vivę”(kosztuje tylko 1.99 zł) na okładce jest Hanna Lis. Na początku jest ogromnie długi wywiad z tą właśnie dziennikarką :-(. A dalej między innymi:
- na całej jednej stronie jest Tomasz Lis,
- Lady Gaga w bardzo ekstrawaganckich sukienkach,
- Hugh Jackman(dwie fotki)razem z dziećmi bawił się w Disneylandzie, a na pytania dziennikarzy, jak radzi sobie z maluchami odpowiedział: „Wszystko dzięki jeździe konnej. Moi trenerzy nauczyli mnie, jak wymuszać posłuszeństwo na zwierzęciu bez bicia”:-). Ma facet poczucie humoru :-)
- Beyonce i Jay-Z,
-Jessica Biel i Justin Timberlake(malutkie fotki),
- Jennifer Aniston i Gerard Butler( podobno się spotykają),
- artykuł o ślubie Salmy Hayek,
- artykuł na stronę o Susan Boyle z brytyjskiego programu „Mam talent”,
- duży artykuł o Angelinie Jolie i Bradzie Pitt. Najpierw opisują jakąś plotkę na temat ich związku, a potem wyjaśniają czy to prawda, czy też fałsz. Dużo jest jej zdjęć. Podobno miała operację nosa: „kiedyś był nieco kartoflowaty, dziś jest wąski i smukły”. Na dowód dołączają dwa zdjęcia: przed i po operacji. Ja nie widzę różnicy :-);
-wywiad z Bogusławem Lindą;
- Wywiad z Miką Urbaniak;
- w „Cudach świata” – „Rumaki z morskiej piany”;
- wywiad z Aldoną Orman;
- nie napisali niestety o Orlandzie :-(;
- Artykuł, chyba najciekawszy o „Kobietach sukcesu”. Wymienię nazwiska osób, o których piszą w tym artykule: Penelope Cruz, Gisele Bundchen, Tyra Banks, Wendi Deng, Stella McCartney, Rita Wilson, Stephenie Meyer. Oto co piszą o tej ostatniej : ”Jeżeli ktoś dziś czyta książki, to musi to być „Zmierzch” Stephenie Meyer. Czteroczęściowa saga o wampirach sprzedała się już w ponad 42 milionach egzemplarzy na całym świecie, przetłumaczono ją na 37 języków. Film na podstawie pierwszej części pobił wszelkie rekordy już podczas pierwszego weekendu wyświetlania. To Stephenie jest następczynią mistrzyni bestsellerów J. K. Rowling i kolejnym dowodem na to, że kobieta , która wybrała pracę jako gospodynia domowa, marzy o czymś więcej niż gotowaniu obiadu i „oporządzeniu” męża i dzieci. Nawet jeśli jest mormonką! Dziennikarze śmieją się, że Stephenie Meyer przywróciła magię romantycznej miłości. Że może dzięki jej książkom nastolatki uwierzą , że seks na pierwszej randce nie ma nic wspólnego z uczuciem. Ale wampiryczne historie połykają nie tylko nastolatki. Ich mamy coraz częściej sięgają po ksiązki z półek córek. Dlaczego? A któż by nie chciał jeszcze raz poddać się romantycznym marzeniom o księciu z bajki, a jeśli już nie księciu to przynajmniej o pięknym i wrażliwym wampirze? I co z tego, że jest wiele mądrzejszych książek, skoro właśnie trafia do serc milionów?”. Nic dodać nic ująć! Koa, jeszcze raz gorąco polecam Ci tę książkę :-)
Pfff...
To nie hipokryzja. p prostu dla mnie w momencie gdy zobaczyłam ten post było po prostu dziwne to że piszecie o każdej najmniejszej informacji...
Zadałam pytanie odpowiedziałyście i koniec i po co dalej to ciągnąć?
Odpowiedź jaką otrzymałam przyjęłam do wiadomości.
Zamknijmy ten temat.
Zajmijmy się czym innym - (aha - ostatni raz: zgadlaś zabijam się za najmniejszym zdjęciem Kate Winslet i Aishwaryi Rai - tej drugiej to już szczególnie. Kocham każde male zdjęcie Antonia a jak już dadzą jakieś duże foty to już coś). Nie mam do nikogo pretensji, tylko po prostu w chwili zobaczenia tego postu głupotą było dla mnie pisanie o tej każdej bzdurce.
Pozdrawiam mimo wszystko:)
"Zadałam pytanie odpowiedziałyście i koniec i po co dalej to ciągnąć?" - no właśnie po co to ciągnąć.
A jakie są Twoje ulubione filmy z Antonio Banderasem i Kate Winslet Ed_ka?
Nadal pozdrawiam :)
"Poza tym lubię przeglądać gazetki i nie chciałabym przegapić jakieś dużego artykułu o Orlandzie :-)." – ja również Euhenia :-) Lubię oglądać zdjęcia gwiazd, dowiedzieć się o nich czegoś nowego, albo ogólnie poczytać jakieś porady, lub obejrzeć najnowsze trendy w modzie.
"Denerwuje mnie również jej zwyczaj wydymania ust i rozdawania w powietrze całusów, podczas różnych pokazów. Widać to na przykład tu:" – dzięki za zdjęcia. Ale ten Kapelusznik jest irytujący :( Jak na 26 lat zachowuje się bardzo dziecinnie. Biedny Orlando :-( Może trafi wkrótce na kogoś bardziej hm... dojrzałego emocjonalnie :-)
Euhenia słyszałaś może o ostatnich rewelacjach dotyczących Mirandy? Jak wiadomo, Orlando na pewno chciałby się w najbliższym czasie ustatkować, ożenić, mieć dzieci itd; , a oto, co na ten temat sądzi Miranda: "Dziewczyna Orlanda Blooma – modelka Miranda Kerr nie ma w planach poślubienia aktora w najbliższej przyszłości bo jest zbyt zajęta pracą, żeby się ustatkować. Kerr przyznaje, że pewnego dnia bardzo chciałaby wyjść za mąż i założyć rodzinę, ale jeszcze nie teraz. Przyznaje, że jest teraz szczęśliwa i zbyt zajęta pracą, żeby w tej chwili o tym myśleć", mam nadzieję, że Orlando wkrótce przejrzy na oczy, spakuje manatki i poszuka jakiejś konkretniejszej dziewczyny :-)
Niedawno zapowiedzieli już pewną datę światowej premiery "New York I Love You" – ma być 16 października. Już nawet pojawił się zwiastun:
http://www.filmschoolrejects.com/news/new-york-i-love-you-gets-october-16-releas e-date.php
"Pewnie także był w podobnych kłopotach być może i nawet w depresji tak, jak bohaterowie "Goło i wesoło" , bo chyba nie dlatego nie zagrał w nim , bo wstydził się zrobić striptiz:-)." Pewnie tak. Ten film mógł być dla Seana zbyt osobisty, żeby w nim zagrać. A co do striptizu, to na pewno nie miałby się czego wstydzić, w każdym znaczeniu tego słowa :-) (trochę szkoda, że Daniel też w nim nie zagrał :D Ciekawe gdzie on wtedy był gdy robili casting ;) ).
W tym roku na czele rankingu "Najbardziej Atrakcyjnego Mężczyzny" przeprowadzonego przez brytyjski magazyn "Hello" stanął Robert wampir Pattinson. Sprawdziłam, kto był na pierwszym miejscu rok wcześniej. Euhenia na pewno Cię ucieszy, że właśnie pierwsze miejsce zdobył Sean Bean :-) Wygrał nawet z doktorem Housem ;) Sean zdobył ogółem 25 % głosów (głosowało 778,000 ludzi):
http://www.topnews.in/light/sean-bean-tops-hello!-magazine%E2%80%99s-%E2%80%98mo st-attractive-man%E2%80%99-list-25206
"Koa, w jakim filmie Robert Carlyle tak Cię zachwycił, swoją grą, że wierzysz , że umiałby zagrać wszystko? (A tak nawiasem mówiąc to zauważyłam, że Robert zagrał już w jednym filmie o Bondzie zatytułowanym "Świat to za mało" u boku Pierce Brosnana i akurat tego nie oglądałam)." – chyba najbardziej w filmie "Trainspotting", gdzie zagrał drobnego przestępcę i byłego narkomana, a jego postać była jednocześnie komiczna i tragiczna. Jego bohater lubił wdawać się w bójki, nawet jak nie było ku temu powodu. Może kiedyś znowu puszczą ten film w telewizji, to zobaczysz co on tam robił :)
A wiesz, już nie pamiętam, że Robert zagrał w "Świat to za mało", dzięki za przypomnienie.
"Obawiam się jednak, że Eric byłby dużą konkurencją dla Daniela Craiga, ponieważ ten Australijczyk jest młody, przystojny i trochę w typie powiedziałabym Pierce`a Brosnana, który grał Bonda przed Danielem." – masz rację. Wydaje mi się, że Eric jest nawet trochę atrakcyjniejszy od Daniela (jest wyższy, ma południowy typ urody i trochę delikatniejszą budowę ciała), więc byłby sporą konkurencją. Z kolei Daniel jest bardziej męski i zdecydowany, jednak jego typ urody też mi się podoba.
"A Orlando Bloom, Robert Pattinson(22 lata!), Sean Bean i jego 27- letnia żona, wciąż palą :-). Nie wiem co w tym nałogu jest takiego pociągającego? Śmierdzi z ust, szkodzi na cerę i nie tylko oraz jest (chyba)coraz droższy, chociaż to ostatnie nie ma dla nich pewnie większego znaczenia :-)" – To nam się powiększa to grono palaczy ;) Nie wiedziałam, że Sean ma taką młodziutką żonę. Ja też nie wiem co takiego ciekawego jest w paleniu – niszczy się sobie samemu zdrowie, ubranie przesiąka dymem papierosowym, nie wspominając już o oddechu :) W dodatku od palenia żółkną zęby, więc w rezultacie ktoś kto pali wygląda jak żółtozębny pirat :-)
"Jestem w stanie usprawiedliwić tylko Orlanda. Mając taką dziewczynę cieszę się, że nie wpadł w inne bardziej niebezpieczne nałogi ;-)." – zabawne ale i prawdziwe :-) Być może jest jeszcze jedna jaśniejsza strona ich wspólnego związku – modelki dbają o siebie, wiedzą jak zdrowo jeść (zazwyczaj, bo nie mówię już o tych przypadkach, gdzie głodzą się tak, że aż widać im kości), więc może Miranda podsuwa czasem Orlandowi do jedzenia jakąś zdrową żywność, może przejmie po niej jakieś dobre nawyki :-)
"Wracając do Roberta Pattinsona to wydaje mi się teraz po przeczytaniu dwóch tomów powieści Stephenie Meyer, że nie jest taki okropny:-)." ja jeszcze się do niego nie przekonałam, nie wydaje mi się jakiś wyjątkowo atrakcyjny. Ale jest w nim coś zagadkowego.
"Myślę , że został doskonale obsadzony. Jego uroda jest niewątpliwie bardzo egzotyczna, idealnie wręcz pasuje na pięknego potwora, wampira jakiego gra." z tą egzotycznością to masz rację, na wampira się nadał :-) Niestety w filmie (z tego co widziałam na zdjęciach) wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości. Zadziwiające jest to, że z natury jest blady, więc charakteryzatorzy nie musieli się chyba napracować, by dodać mu wampirzej bladości.
Może się kiedyś do niego przekonam. Znalazłam zdjęcie z planu "Zmierzchu", zrobione między ujęciami. Wygląda na nich jak prawdziwy wampir – jest blady i akurat uwodzicielsko się uśmiechnął, co jego twarzy dodało wyrazu wampirzej przebiegłości i czaru :) :
http://www.pudelek.pl/artykul/17130/lubie_agresywne_kobiety/
Euhenia gorąco dziękuję za przytoczenie fragmentu książki, muszę przyznać, że mnie zaciekawił i prawie wprawił w trans, jakim wampiry hipnotyzują swoje ofiary :)
"Nawet w piątek, jak oglądała "Harry`ego Potter`a" to grający w nim Robert przypominał mi wampira w jednej scenie, gdy tańczył ze swoją dziewczyną w smokingu z wysokim kołnierzykiem. Wyglądał dokładnie jak hrabia Drakula z filmu Coppolli:-)." – akurat też obejrzałam niedawno "Harrego Pottera", i zauważyłam w nim Roberta (pasuje do takich mrocznych filmów). Tak, bardzo przypominał Drakulę :-)
"jest to literatura młodzieżowa, ale jak dla mnie fabuła jest rewelacyjna, niezwykle interesująca historia: horror połączony z romansem." – no właśnie, bardzo lubię w książkach ładne wątki miłosne, czy jest ich dużo w tej książce?
"Zacytuję Ci jeszcze jeden fragment, który mi się spodobał na temat wampirów: "w mrocznym, przepastnym świecie duchów.." dzięki za cytat, prawie przyprawia o ciarki :-) Przypomniał mi on "Egzorcyzmy Emily Rose", i scenę, gdzie ksiądz próbował w stodole wypędzić z dziewczyny złego ducha (może nie był to wampir, ale jakoś fragment tej książki kojarzy mi się z tym fragmentem filmu).
"Koa, polecam Ci przeczytaj chociaż pierwszą cześć cztero-tomowej sagi, zatytułowaną "Zmierzch", która ma 412 stron. Ja przeczytałam ją w trzy dni. Nie mogłam się po prostu oderwać:-)." – wow, ta książka musiała być naprawdę dobra! Dzięki za polecenie. Teraz, po Twojej recenzji, postaram się poszukać w najbliższym czasie tego tytułu.
Gdyby mieli nakręcić wkrótce jakiś film o wampirach kto Twoim zdaniem najbardziej nadawałby się do roli wampira lub wampirzycy :-) ?
"Po tym jak pokazali amputację ręki biednego małego chłopca na statku z powodu rany jakiej doznał w czasie ostrzeliwania okrętu, zastanawiałam się, czy nie wyłączyć telewizora ," – ta scena była bardzo realistyczna i okropna, współczułam temu chłopcu :-(
"Akurat potrzebna jest mi pilnie elegancka sukienka." - czy już sobie wymarzyłaś jej kolor?
"Poza tym Robert ma talent i wydaje się być bardzo skromny i nieśmiały , a podobno zaczął grać na pianinie mając zaledwie 4 latka, obecnie gra również na gitarze i ma własny zespół muzyczny" - widać, że jest jest bardzo utalentowany muzycznie, nie wiedziałam o tym. Wygląda właśnie trochę na kogoś takiego uwrażliwionego na sztukę. Na mnie sprawia wrażenie poety bujającego w obłokach ( w pozytywnym znaczeniu).
Johnny Depp też miał kiedyś własny zespół muzyczny, podobnie jak Keanu Reeves. Z kolei Jared Leto ma własną kapelę rockową pod nazwą "30 Seconds to Mars", której udało się nawet odnieść spory sukces – jedna z jej płyt otrzymała status platynowej płyty.
"Poza tym zgadzam się z Tobą co do osoby Zaca Efrona nawet w tytule pewnej niedawnej wiadomości na filmwebie nazwali go "lalusiem"" – Ha ha :D To bardzo odpowiednie słowo :-) Podobno Efron ma już swojego następcę (mimo, że ma dopiero 20 kilka lat. Chyba się za bardzo pospieszyli już mu go przypisując). Jest nim Chace Crawford, nie znam go za dobrze, ale trzeba przyznać, że są do siebie podobni:
http://www.pudelek.pl/artykul/16470/on_zastapi_efrona/
"Natomiast jego dziewczyna Vanessa Hudgens dodała oliwy do ognia mówiąc, że my nie długo będziemy jak "Victoria i David Beckahamowie" . Czy już naprawdę nie mają kogo naśladować? :-)" – właśnie :-) Widać, że tej dwójce bardzo zależy na sławie, co więcej, są przekonani, że już wkrótce staną się tak sławni jak David i Victoria, chyba się za bardzo przeceniają :-)
"A właśnie słyszałaś, Koa(? ), że czwartej części przygód Jacka Sparrowa nie wyreżyseruje Gore Verbinski, bo podobno chce się bardziej skupić nad filmem , który obecnie kręci, czyli "BioShock"(dziwny tytuł). To chyba nie za dobrze wróży "Piratom"?" – to niedobra wiadomość :( Dotąd wszystkie filmy wyreżyserowane przez niego bardzo mi się podobały, świetnie nakręcił m.in. "The Ring", "Polowanie na mysz" no i "Piratów". Potrafi w bardzo ciekawy sposób przedstawić każdy film, który prawie wciąga widza w ekran. Jeśli on by nie mógł nakręcić następnego filmu o piratach, to chciałabym, żeby to był Edward Zwick – wyreżyserował m.in. "Ostatniego samuraja" i "Opór".
"Podobał Ci się jego ubiór w "Elizabethtown"? Tam był bardzo szykownie i klasycznie ubrany w niektórych scenach." – tak, ładnie tam wyglądał, był bardzo elegancki w garniturze, białej koszuli i czarnym krawacie. Ale jeszcze bardzo podobał mi się w koszuli w kratę, w którą był ubrany pod koniec filmu. Była prosta i zwyczajna, ale bardzo mu pasowała:
http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/orlandobloom.jpg
Podobał mi się też w szarej koszulce:
http://images.allmoviephoto.com/2005_Elizabethtown/2005_elizabethtown_056.jpg
"Orlando też ma audi. Co za zbieg okoliczności:-)" – naprawdę? :D Jeżdżą nawet podobnymi samochodami? To już kolejna rzecz, która ich łączy zaraz po podobnym stylu ubierania się, tej samej szkole aktorskiej, którą skończyli, narodowości, tatuażach, podobnym wzroście. Chyba też gustują w tych samych rzeczach :-)
Dzięki za przejrzenie "Vivy". Hanna Lis wydaje mi się sympatyczną kobietą, szkoda, że nie układa jej się kariera zawodowa :-( "Na początku jest ogromnie długi wywiad z tą właśnie dziennikarką :-(" - ja też nie lubię zbyt długich wywiadów.
"na pytania dziennikarzy, jak radzi sobie z maluchami odpowiedział: "Wszystko dzięki jeździe konnej. Moi trenerzy nauczyli mnie, jak wymuszać posłuszeństwo na zwierzęciu bez bicia":-). Ma facet poczucie humoru :-)"– o rany! :-) Rzeczywiście ma poczucie humoru, delikatnie porównując maluchy do zwierząt ;)
"-Jessica Biel i Justin Timberlake(malutkie fotki)," – dobrze, że malutkie, nie przepadam za nimi :-(
""kiedyś był nieco kartoflowaty, dziś jest wąski i smukły". Na dowód dołączają dwa zdjęcia: przed i po operacji. Ja nie widzę różnicy :-);" – zabawne :-) Poza tym Angelina z wiekiem zaczyna mi przypominać wampirzycę – robi się coraz bledsza i chudsza.
Przejrzałam "Panią Domu", "Naj", "Rewię", "Tinę", "Olivię", "Cosmopolitan", "Świat I Ludzie", "Joy" (w środku jest zdjęcie Johnnego Deppa i krótki artykuł o tym, że aktor przerzucił się ostatnio na garnitury. Są zdjęcia Scarlett Johansson z różnych okresów jej życia, pokazują jak się zmieniała na przestrzeni lat poczynając od roku 1994, jest też artykuł o Dodzie). W "Party" dalsze losy Tomasza Kammela i jego miłości – Katarzyny Niezgody. Cher powróciła na scenę muzyczną. Przemysław Saleta ma nowe hobby – bierze udział w wyścigach motocyklowych. Sarah Jessica – Parker i Matthew Broderick oczekują narodzin bliźniąt, które zostaną urodzone przez matkę zastępczą. Jest też artykuł o Joannie Koroniewskiej i Macieju Dowborze oraz Alicji Bachledzie – Curuś i Colinie Farrellu. W tym sezonie bardzo modnym kolorem będzie różowy, więc można go nosić bez obaw, że będzie się posądzonym o to, że jest się fanem Dody ;) Z fasonów ubraniowych modne będą koszule w kratę zwężane w talii. O Orlandzie niczego nie było. Za to w dodatku do "Faktu" – "gwiazdach" są jego dwa zdjęcia – jedno z "Władcy pierścieni" i jedno, na którym jest ubrany w czarną marynarkę i białą koszulę. Jest też mały artykuł, w którym piszą, że mimo sławy woda sodowa jeszcze nie uderzyła mu do głowy :-) W wolnych chwilach lubi czytać książki i angażuje się w działalność na rzecz ruchu ekologicznego. Piszą też, że nie mógł sobie wymarzyć lepszego debiutu niż rola we "Władcy pierścieni".
Koa, możesz napisać co więcej było w "Fakcie" z Piątku? Bo nie miałam okazji zobaczyć, i nie wiem czy jest co żałować...
ekhm...
No tak, chyba w tym momencie zrozumiałam, że to nie taka głupota...z tym pisanie co i gdzie...
A, nie tylko oni...;)
Mam więcej ulubieńców...
Bardzo lubię "Desperado"
I poza filmem "Titanic", "Święty dym", "W stronę Marrakeszu" - tylko nie za bardzo "Romanse i papierosy".
No i nabyłam Tele świat z ta fotą z Titanica;)
i czekam na poniedziałek...na Party (czy tam na SHOW) nie wiem które to w tym tygodniu ma wyjść...
Pozdrawiam
Dziękuję za przejrzenie tych wszystkich czasopism i napisanie o tym co w nich jest:-)
"Akurat potrzebna jest mi pilnie elegancka sukienka." - czy już sobie wymarzyłaś jej kolor?”- Chciałam , aby była właśnie turkusowa, ale nie znalazłam odpowiedniej, w której było by mi ładnie i skończyło się na bardzo długiej czarno – białej , ale podoba mi się to w niej , że przynajmniej wysmukla sylwetkę:-).
„Podobno Efron ma już swojego następcę (mimo, że ma dopiero 20 kilka lat. Chyba się za bardzo pospieszyli już mu go przypisując). Jest nim Chace Crawford, nie znam go za dobrze, ale trzeba przyznać, że są do siebie podobni”- Tak to prawda. Jak dla mnie obaj mają wygląd zbyt dziecinny.
„Jeśli on by nie mógł nakręcić następnego filmu o piratach, to chciałabym, żeby to był Edward Zwick – wyreżyserował m.in. "Ostatniego samuraja" i "Opór".” – Zgadzam się byłby to dobry wybór. Widziałam jego „Ostatniego samuraja”. Ma talent.
„tak, ładnie tam wyglądał, był bardzo elegancki w garniturze, białej koszuli i czarnym krawacie. Ale jeszcze bardzo podobał mi się w koszuli w kratę, w którą był ubrany pod koniec filmu. Była prosta i zwyczajna, ale bardzo mu pasowała” – Mnie również się podoba. Nawet jego fryzura w „Elizabethtown” była dość fajna: za krótka na kucyk, ale ładnie okalała twarz.
„Jessica Biel i Justin Timberlake(malutkie fotki)," – dobrze, że malutkie, nie przepadam za nimi :-( „- Zabawne:-) . Dobrze wiedzieć, jak o nich gdzieś napiszą to nie będę o tym Tobie pisać, bo Cię nie interesują:-)
„Poza tym Angelina z wiekiem zaczyna mi przypominać wampirzycę – robi się coraz bledsza i chudsza” – Ale to jej nie gwarantuje roli w „Zmierzchu”, bo tam wampiry są piękne i młode:-).
„W tym sezonie bardzo modnym kolorem będzie różowy, więc można go nosić bez obaw, że będzie się posądzonym o to, że jest się fanem Dody ;)”- Dobrze wiedzieć:-)
„O Orlandzie niczego nie było. Za to w dodatku do "Faktu" – "gwiazdach" są jego dwa zdjęcia – jedno z "Władcy pierścieni" i jedno, na którym jest ubrany w czarną marynarkę i białą koszulę. Jest też mały artykuł, w którym piszą, że mimo sławy woda sodowa jeszcze nie uderzyła mu do głowy :-) W wolnych chwilach lubi czytać książki i angażuje się w działalność na rzecz ruchu ekologicznego. Piszą też, że nie mógł sobie wymarzyć lepszego debiutu niż rola we "Władcy pierścieni".” - Tak to prawda zacząć grać w filmach od takiego wielkiego hitu na miarę „Titanica” z rekordowym wynikiem oglądalności, żeby trzy lata później zagrać w następnym przeboju czyli w „Piratach z Karaibów”. On ma naprawdę szczęście:)
„Euhenia słyszałaś może o ostatnich rewelacjach dotyczących Mirandy?” Nie, ale to są świetne wiadomości: nie poślubi Orlanda , ani nie będzie mieć z nim dzieci , bo nie ma obecnie na to czasu. Dziś będę świętować z tej okazji:-).
„Być może jest jeszcze jedna jaśniejsza strona ich wspólnego związku – modelki dbają o siebie, wiedzą jak zdrowo jeść (zazwyczaj, bo nie mówię już o tych przypadkach, gdzie głodzą się tak, że aż widać im kości), więc może Miranda podsuwa czasem Orlandowi do jedzenia jakąś zdrową żywność, może przejmie po niej jakieś dobre nawyki :-)” – Daje to też nadzieję, że niedługo zerwie z nią podobnie jak z Kate Bosworth . Podobno w jego poprzedniej dziewczynie przeszkadzało mu to, że ciągle mówiła o jakiś dietach:-).
„Niedawno zapowiedzieli już pewną datę światowej premiery "New York I Love You" – ma być 16 października” - Wreszcie! Wielkie dzięki za informację:-). To nie tak daleko: jeszcze około cztery miesiące. Oby tylko z polską premierą nie zwlekali.
„A co do striptizu, to na pewno nie miałby się czego wstydzić, w każdym znaczeniu tego słowa :-)” – Też w to nie wątpię. Zresztą Sean Bean nie jest taki nieśmiały:-). Oglądałam przynajmniej dwa jego filmy, w których były dość odważne sceny nawet bardziej śmiałe niż w „Goło wesoło” w : „Essex Boys” i „Bravo Two Zero”.
„W tym roku na czele rankingu "Najbardziej Atrakcyjnego Mężczyzny" przeprowadzonego przez brytyjski magazyn "Hello" stanął Robert wampir Pattinson. Sprawdziłam, kto był na pierwszym miejscu rok wcześniej. Euhenia na pewno Cię ucieszy, że właśnie pierwsze miejsce zdobył Sean Bean :-)” – Jakże mi z tego powodu miło:-). To z pewnością nie pierwsza jego wygrana w takim rankingu. Wydaje mi się, że po premierze „Władcy Pierścieni: Drużyna Pierścienia” też był gdzieś na wysokim miejscu. Myślę , że zawdzięcza to nie tylko urodzie, ale i charyzmie, która w tym zawodzie jest niezbędna, aby móc długo grać i widzom się nie znudzić. Myślę, że Daniel też ma w sobie to coś. Koa, a czy Craig zajął też kiedyś pierwsze miejsce w tym rankingu magazynu „Hello”?
Oglądałam „Transpotting” bardzo dawno temu i zapomniałam , że Robert Carlyle tam grał.
„Może kiedyś znowu puszczą ten film w telewizji, to zobaczysz co on tam robił :)” – Postaram się go obejrzeć, oby tylko był emitowany dość wcześnie:-)
„W dodatku od palenia żółkną zęby, więc w rezultacie ktoś kto pali wygląda jak żółtozębny pirat :-)”- Zabawne. Uwielbiam piratów, ale nie do tego stopnia, aby stać się jednym z nich , czyli „żołtozębnych”. Pamiętasz , Koa, jak w kpt. Jack Sparrow mówił do kogoś z bliskiej odległości? To było bardzo śmieszne, jak ludzie z niesmakiem się odsuwali z powodu jego nieświeżego oddechu:-).
Przejrzałam :
„IN STYLE”( na okładce: Sandra Bullock)- nic nie ma .
„COSMOPOLITAN” – nic
„FILM”(na okładce : Julia Roberts)- nic
„GALA”(NA OKŁADCE : Katarzyna Herman)- nic
„FUN CLUB”- dwa zdjęcia Blooma : małe z dzieciństwa i jeszcze mniejsze- aktualne.
„URODA”(na okładce: Agnieszka Włodarczyk) – nic
„ŻYCIE NA GORĄCO”- jest Robert Pattinson, ale Orlanda nie ma.
„ŚWIAT SERIALI” - nic
Ostatnio na „Allegro” pojawiły się ciekawe przedmioty z Orlandem : zegarek(34 zł) i skórzana różowa szkatułka(45 zł):
http://www.allegro.pl/item641474233_skorzana_szkatulka_z_zegarkiem_orlando_bloom .html
http://www.allegro.pl/item639140185_orlando_bloom_zegarek_pasek_skora.html
Myślę, że młodszym fanom Orlanda na pewno taki prezent sprawiłby przyjemność. Chociaż ten zegarek ze zdjęciem Willa Turnera, wygląda nawet elegancko, bo jest na czarnym pasku:-).
„Gdyby mieli nakręcić wkrótce jakiś film o wampirach kto Twoim zdaniem najbardziej nadawałby się do roli wampira lub wampirzycy :-) ?” - Zależy od jego fabuły. Czy wampiry byłyby dobre czy złe? Na pewno w każdym filmie (oprócz komedii) chętnie widziałabym Seana Beana w mocnej wyrazistej roli, które mu najbardziej pasują. Z aktorek - Meryl Streep- ona potrafi zagrać wszystko.
„Na mnie sprawia wrażenie poety bujającego w obłokach ( w pozytywnym znaczeniu).” – Robert Pattinson u mnie również wywołuje takie odczucie:-).
„Zadziwiające jest to, że z natury jest blady, więc charakteryzatorzy nie musieli się chyba napracować, by dodać mu wampirzej bladości” - Tak to prawda:-). Zawdzięcza to, temu, że ma kasztanowe włosy. Ludzie z takim kolorem włosów są zazwyczaj bardzo bladzi. Na tym zdjęciu z czasów gdy grał w „Harrym Potterze” dobrze widać kolor jego włosów:
http://www.robertpattinsononline.com/gallery/displayimage.php?album=24&pos=45
„Niestety w filmie (z tego co widziałam na zdjęciach) wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości.”- To prawda, ale też zależy od zdjęcia. Podobno Robert sam się bał, jak zareagują jego koledzy, gdy zobaczą „Zmierzch” z jego tak olśniewającym wyglądem:-). Z pewnością będą sobie robić z niego żarty:-). Mi się podobają duże oczy Pattinsona oraz mały zgrabny nosek:-). Natomiast zęby ma jak typowy wampir . Zauważyłaś Koa, że kły mu odstają? Jak byś miała ochotę obejrzeć, to na tych akurat zdjęciach ładnie wyszedł:
http://justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2009&mon=05&evt=pattinson-amf ar&pic=robert-pattinson-amfar-07.jpg
Koa, powiększ sobie to zdjęcie, klikając na nie. Ładnie wyglądają tu jego włosy:
http://www.robertpattinsononline.com/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=7 &pos=3
Natomiast tu ubrany na czarno wygląda świetnie. Jest mu dobrze w tym kolorze podobnie jak Orlandowi. Obok Roberta na tej fotce stoi filmowa (i książkowa)ukochana Edwarda Cullena - Bella Swann, czyli aktorka Kristen Steward:
http://www.robertpattinsononline.com/gallery/displayimage.php?album=283&pos=14
Na tych zdjęciach wygląda bardzo ładnie. Rozdaje autografy w jakimś sklepie. Ogólnie wydaje się być sympatyczny, a klientów traktuje w sposób bardzo uprzejmy:
http://www.robertpattinsononline.com/gallery/thumbnails.php?album=270
http://www.robertpattinsononline.com/gallery/displayimage.php?album=270&pos=26
http://www.robertpattinsononline.com/gallery/displayimage.php?album=270&pos=6
Z ciekawostek to czytałam o nim, że do roli wampira, czyli pięknego potwora, który nie sypia i nie je, odchudzał się tak bardzo, że omal to nie zagroziło jego życiu. Urodził się w Londynie, ma dwie starsze siostry. Jego tata sprowadza używane samochody z USA do Anglii, a mama pracuje w agencji modelek. Robert nie ma dziewczyny i jej nie chce mieć. Zresztą w tej sprawie nie wypowiada się zbyt jednoznacznie. Nie lubi latać samolotem dlatego nie chciałby by jego dziewczyna mieszkała zbyt daleko od niego, więc najlepiej żeby była sąsiadką:-).
"jest to literatura młodzieżowa, ale jak dla mnie fabuła jest rewelacyjna, niezwykle interesująca historia: horror połączony z romansem." – no właśnie, bardzo lubię w książkach ładne wątki miłosne, czy jest ich dużo w tej książce? -- Pytanie! Koa, „Zmierzch” to książka stworzona dla Ciebie! Opowiada ona o miłości nastoletniej Belli(17 lat) do pięknego(używam tego przymiotnika tak często, bo w książce tak jest najczęściej określany) i śmiertelnie niebezpiecznego wampira i właśnie oni są głównymi bohaterami pierwszego tomu czterotomowej sagi Stephenie Meyer. Zagrażająca życiu miłość głównej bohaterki do wampira jest tu najważniejsza. Zdradziłam Ci już w tym fragmencie , który wcześniej cytowałam, że wampirów jest więcej. Nie chcę opowiadać nic ponadto, bo zdradzę za wiele i zepsuje Ci lekturę. Koa, jeszcze dam ci radę nie czytaj plotek o tym filmie, ani o aktorach w nim grających , bo przez przypadek możesz się natknąć na jakąś informację o treści tej powieści, ja niestety w ten sposób dowiedziałam się co się stanie w drugim tomie „Księżyca w nowiu” zanim po niego sięgnełam. Przeczytałam też już „Zaćmienie”. Muszę powiedzieć , że co kolejny tom jeszcze bardziej ciekawy.
„Euhenia gorąco dziękuję za przytoczenie fragmentu książki, muszę przyznać, że mnie zaciekawił i prawie wprawił w trans, jakim wampiry hipnotyzują swoje ofiary :)”- Nie ma za co .
Teraz, po Twojej recenzji, postaram się poszukać w najbliższym czasie tego tytułu.”- Nie mogę się doczekać , kiedy uda Ci się do niej dotrzeć:-). Jestem ciekawa czy spodoba Ci się ona tak bardzo jak mi. Spróbuj najpierw bibliotece. „Zmierzch” został wydany w 2007 roku, więc całkiem możliwe , że już tam trafił, a nawet pozostałe tomy: „Księżyc w nowiu”, „Zaćmienie” . „Przed świtem” został wydany w marcu tego roku, więc z tym może być gorzej. Ja też go jeszcze nie czytałam.
W najnowszym SHOW też nie ma nic o Orlandzie, za to o Krzysiu Ibiszu i jego rozwodzie;)
Ładny artykuł o Ani Przybylskiej i moja Katw Winslet;)
Jeśli chodzi o Tele tydzień na okładce - śliczne zdjęcie Doroty Gardias i artykuł o niej na 2 stronki:) Orlanda nie zauważyłam. Tak samo w Super tv z ładniutką okładką edyty Górniak,ale w środku mniejsze zdjęcie...też ładne.
Ed_ka w "Fakcie" z piątku nie było niczego o Antoniu ani o Kate więc nie masz czego żałować ;) Napisali trochę o tym, że Agnieszka Włodarczyk wydaje drugą płytę, trochę o Bartku Kasprzykowskim - gwiazdce serialu "Teraz albo nigdy!", o romansie Alicji Bachledy-Curuś i Colina Farrella, Sebastian Karpiel - Bułecka cały czas jest singlem i czeka na tą jedną jedyną, pisali też o gwiazdach, które były w rekordowo krótkim małżeństwie (zwyciężyła Britney Spears i Jason Alexander, byli małżeństwem "aż" przez 55 godzin :-)) piszą też o Angelinie Jolie i Bradzie Picie (ich związek przechodzi ostatnio kryzys).
A mi Antonio najbardziej podobał się w "Femme Fatale", "Desperado", "Zabójcach" i komedii "Zbyt wiele", a Kate Winslet w "Życie za życie", "Marzycielu" i "Lektorze", w tym ostatnim najbardziej.
W najnowszym "Tele Tygodniu" nie napisali nic o Orlandzie. Na stronie 31 jest niewielki artykuł na temat Jonathana Rhysa Meyersa, według tego co mówią o nim koledzy z ekipy filmowej Jonathan jest bardzo sympatycznym człowiekiem, a praca z nim to przyjemność :-) Dzieciństwo Jonathana nie należało do najweselszych - pochodzi z rozbitej rodziny i część dzieciństwa spędził w sierocińcu. Jego ojciec opuścił rodzinę, gdy Jonathan miał 3 lata.
W "To & Owo", w rubrykach dotyczących nowości dvd ukazał się film "Zmierzch". W "Popcornie" dalej piszą o "Zmierzchu" :-) O Orlandzie niczego nie ma. W "Filmie" piszą o tym, że znane gwiazdy zaangażowały się w kampanię dotyczącą ochrony lasów deszczowch, wziął w niej udział m.in. Daniel Craig, Harrison Ford, książęta William i Harry, Żaba Kermit :-) i Robin Williams:
http://www.youtube.com/watch?v=wxpmBlvaynU
Do Ed-ki i Koa,
Dziękuję za informację:-).
Koa, zajrzałam do "To & Owo" po Twojej informacji. Ładne zdjęcie zamieścili z tego filmu "Zmierzch" :-). Jeszcze raz dziękuję za wiadomość:-)
Nie miałam pojęcia o tym, że Jonathan Rhys Meyers miał takie traumatyczne dzieciństwo.
Przejrzałam "BRAVO"( na okładce: Miley Cyrus)piszą trochę o gwiazdach "Zmierzchu": Kristen Steward i Robercie Pattinsonie. Dodatkiem do tego dwutygodnika są koperty ze zdjęciami aktorów z tego właśnie filmu. Nie ma nic o Orlandzie.
Poza tym przeglądnęłam dodatki do dzisiejszych dzienników, czyli gazety z programami:
"RZECZPOSPOLITA" - nie ma
"POLSKA THE TIMES" - nie ma
"DZIENNIK POLSKI"- nie ma
"GAZETA WYBORCZA"- na okładce jest zdjęcie Johnnego Deppa z filmu "Sweeney Todd...", a w środku wywiad z nim na dwie strony i duże zdjęcie(!):-)
"Koa, zajrzałam do "To & Owo" po Twojej informacji. Ładne zdjęcie zamieścili z tego filmu "Zmierzch" :-). Jeszcze raz dziękuję za wiadomość:-)" - cieszę się, że Ci się podobało :-)
Nie wiem czy wiesz Euhenia, ale Jonathan Rhys Meyers nigdy nie poszedł do żadnej szkoły aktorskiej(!), powiedział też, że nie zamierza do żadnej pójść, a aktorstwa nauczył się po prostu obserwując innych aktorów z planów filmowych.
"Przejrzałam "BRAVO"( na okładce: Miley Cyrus)" - ta okładka musi być straszna :)
Dzięki za przejrzenie tych gazet. Przeczytałam sobie w Gazecie Wyborczej artykuł o Johnnym, nie wiedziałam, że jest ojcem chrzestnym dziecka Tima Burtona. Spodobało mi się też to co powiedział o "Sweeneyu Todzie", bo bardzo trafnie to określił, a mianowicie, że Sweeney Todd jest martwy za życia.
Na JJ są nowe fotki Orlanda. Jest uśmiechnięty i wyluzowany, bardzo duża odległość od tej kobiety wprawiła go w dobry humor:
http://justjared.buzznet.com/2009/05/29/orlando-bloom-burberry-day/
W najnowszym Popcornie
plakaty z szurnietą Miley,
Rihanna, Agnieszka Chylińska i Paulla. Dużo o tej Miley kilka fotek jest. Rihanny też. Nie ma Orlanda w ogóle nawet najmniejszej fotki.
Artykuł o dzieciach sławnych gwiazd - czyli dzieci Gwen Stefani, Angeliny, Toma Cruise'a, Wiśniewskiego, Britney, Beckhama, Jacksona. I znów Miley. artykuł o tytule "Zmierzch 2", czyli o tym że ruszyły zdjęcia do kontynuacji.
Fotki Pattisona. Artykuł o Ewie Farnie (Farnej? Tak chyba się odmienia) i Matt Pokora - zresztą oni na okładce.
W zapowiedziach filmów - premier kinowych - nowa komedia z Matthew McConnaghe'em, Sandrą Bullock i nowy "Terminator - Ocalenie"
Zapowiedź płyty Eminema - nowej po 5 latach milczenia
Fotka Eminema na koncu gazety i m. in. Marilyna Mansona i robbiego williamsa
Artykuł o grze sims - 10 faktów o tej grze - statystyki, tytuły kolejnych części, ciekawostki itp.
Fotki Dody, Katy Perry, Madonny Nicole Sherzinger.I Tokio Hotel (a myslałam że o nich już nie piszą nigdzie).
Artykuł o zespole Grupa Operacyjna, zdjęcie Jima Carrey'a - nieładne bo się na nim krzywi (wiem to komik ale mogli dać ładniejsze zdjęcie)
Fotka mojego ulubionego Hugh Jackmana - od czasów kiedy zobaczyłam go po raz pierwszy w "Kate i Leopold"...
W dziale ze śmiesznymi zdjęciami (z dymkami) - Pattison, Eminem, Amy Winehouse, nick jonas, jason statham, ashley tisdale (noi wspomniany hugh).obok krzyżówki znowu ta miley (! -nie za dużo tego o niej?) i lady gaga i jacys mniej znani - przynajmniej mnie. Aha - i reklama płyty jaya delano. W horoskopie - foty rihanny, jennifer aniston (a tfu), aguilery, mansa zelmerowa (dość duże i nawet ładne choć za nim nie przepadam), emmy watson, gabrielli cilmi, 50 centa, no i bill z tokio hotel...
I nigdzie o bloomie, ani o moim antoniu i kate. Zero Leonarda. Za to pocieszam się hugh - choć jest to kadr z najnowszego filmu gdzie wystawia te pazury...
Heh
Dzięki za info Koa - rzeczywiście nie żałuję, z tymi małżęnstwami - pewnie znalazła się tam też Jennifer lopez - ją też lubię. Wszytkich których lubię mniej czy bardziej mam w ulubionych osobach i...wiem że jest ich dużo. Ja wymieniłam tylko tych których lubie naj naj. No i nie ujęłam wszytkich oprócz nich jest właśnie J.Lo, Aishwarya Rai (bardzo malutko o niej piszą), Catherine Zeta-Jones, Hugh Jackman, Marion Cotillard (też malutko a szkoda bo zagrała wybitnie Edith Piaf), Marilyn Monroe, Rita Hayworth, Gillian Anderson, Monica Bellucci, Eva Longoria, Mel Gibson, brad Pitt, Patrick Swayze, Paul Newman, Matthew McConaughey:)
Co do filmów z Kate Winslet - najbardziej "Titanic" bo to wybitne dzieło ogólnie. Polecam "Holiday" - rola komediowa ale całkiem przyjemny filmik.
Antonio w "Femme fatale" taaak,ale gorące sceny z nim w "Grzesznej miłości" z Angeliną hmhm....pamiętam to jak dzis;) hehe nie no warto ;)
Muszę zobaczyc Lektora na razie nie mam okazji ale na pewno zobaczę. na razie czytam "Drogę do szczęścia (na film poczekam w tv - najpierw chcę znać ksiażkę). Lektora na razie mam na półce jak skonczę "Drogę", to przeczytam też i "Lektora". Mówisz - że film fajny? No zobaczę koniecznie:)
Pozdrawiam
W "Na Żywo" piszą o gwiazdach, które w wolnych chwilach lubią czytać książki - są to m.in. Daniel Radcliffe (często zabiera ze sobą do czytania tomiki poezji), Angelina Jolie, Doda nawet czyta, oraz..Paris Hilton (myślałam, że ona bardziej interesuje się kosmetykami :-)) Jest też zdjęcie Orlanda (jest w zielonym płaszczu i granatowej czapeczce) zaczytanego w Fiodorze Dostojewskim.
Koa,
Dziękuję za informację:-). A duże jest to zdjęcie Orlanda w "Na żywo"?
Przejrzałam najnowszą „VIVĘ” i niestety nic nie ma o Orlandzie. Kupiłam „GALĘ” (na okładce: Kinga Rusin, kosztuje 3,50)jest to wydanie dwutygodniowe do 14 czerwca. A w środku:
Str.10 – artykuł o Melu Gibsonie
Str.12- Kylie Minoge- dwa piękne zdjęcia
Str.14-15 – Rubik i jego żona, Britney Spears, „PET SHOW BOYS”- wywiad
Str.16 –zdjęcia Michelle Williams z córką i Hugh Jackman także z córką oraz Piotr Kupicha
Str.18-19 -Edyta Górniak, Katarzyna Maciąg, Melanie Gryffith, oraz Tobey Maguire(odchudza się do kolejnej części „Spidermana”) i Leonardo DiCaprio
Str. 20-21 – Cyntia Nixon, Książe Karol, Agnieszka Chylińska, informacja o Gisele Bundchen, która podobno jest w ciąży z Tomem Brady`m oraz zamieścili zdjęcie uśmiechniętej pary
Str. 22-23- Anna Mucha, Halle Berry, Avryil Lavigne
Następnie duży artykuł o festiwalu w Cannes. Są zdjęcia Aishwaryi Ray, Elizabeth Banks, modelki Doutzen Kroes, Penelope Cruz, Diane Kruger, Hilary Szwank, Eva Longoria, Sharon Stone, Monika Bellucci, Michelle Yeoh oraz Evy Herzigowej, fotka Angeliny Jolie razem z Bradem Pittem , Claudia Schilffer.
Str.44 –51 wywiad Kingą Rusin
Str.52- 57 - artykuł o kolejnym romansie Davida Beckhama, podobno to już koniec ich małżeństwa. Victoria ma już dosyć jego romansów.
Str.58- 61- wywiad z Borysem Szycem
Str. 62-65 - wywiad z Joanną Szczepkowską
Str. 66- 71 - Artykuł o Colinie Farrellu(bardzo ładne i duże jego zdjęcie na stronie 66-67). Jest również jego zdjęcie z Angeliną Jolie
Str. 72- 75 - artykuł „Z rodziną na zdjęciu” jest m.in. Jolie z tatą Jonem Voight`em, Drew Barrymore, Aaron i Tori Spellingowie, Teresa i Weronika Rosati.
Str. 76- 81 wywiad z Janem Jakubem Kolskim
Str. 82 – 83 – artykuł o Amy Winehouse zatytułowany ”Nad krawędzią”
Str. 84 – 89- wywiad z Grzegorzem Turnau
Str. 90- 91 - wywiad Sylwią Glinką
Dalej są artykuły o modzie i urodzie oraz przepisy. Zdjęcie Wentwortha Millera.
W rubryce „Kultura” piszą o filmach „Terminator” „Stan gry” „Duchy moich byłych”, „Afonia i pszczoły” oraz „Baby Love”.
O Orlandzie nie napisali.
Nowe Party z dzisiaj:
Na okładce Edyta Górniak z synkiem (całkiem ładne foto)
W środku o:
- Anna Mucha
- Edyta i Cezary Pazura (strona obok - ładne foto Ani Przybylskiej - reklama tuszu do rzęs)
- Daria Widawska (odpoczywa po chorobie)
- Madonna ze swoim kochsiem (piszą że ponoć wzięli potajemny ślub)
- Tomasz Kot (nie ma pracy bo nie kręcą "Niani")
- Malinowska i Janiak - czy poświecą karierę dla dziecka?
- Małe infa - o Rubiku, Kozyrze, Gardias, Samojłowicz, Adamczyku, Nowickim i jego świeżo poślubionej żonie, Dave Gahan - z Depeche Mode
- duży artykuł o Edycie Górniak - niedługo rozprawa sądowa...
- artykuł o Michaelu Jacksonie - foto Michael, foto jego siostry Janet
- Michał Żebrowski z ukochaną - ich plany na przyszłość
- duży artykuł o Salmie Hayek (kolejna moja ulubiona aktorka), jej mężu i zdjęcia z Seszeli,
- Rankinag - sławne dzieciaki - Julka Wróblewska, Dakota Fanning, (durna) Miley, Tola Szlagowska:/ , Jonas Brothers :/ i co gorsza na pierwszym miejscu Zakuś i Vaneska :/
- Wywiad z Maciejem Orłosiem
- codzienne życie gwiazd - mini artykuły - Beata Tyszkiewicz, Hilary Duff, Cielecka, mój Hugh Jackman :), Rodowicz, Bruce Willis
- artykuł o Tomie Cruisie - a właściwie o Suri - Toma tylko jedno foto
- gwiazdy w Cannes - Angelina Jolie, Eva Longoria (prawda że śliczną Eva miała suknię? dalej - Penelope cruz, Monica bellucci i Sophie Marceau, Sharon Stone (te 3 ostatnie i Eva Longoria - też je lubię;)
- Modowe triki gwiazd - Zellweeger, Nigella Lawson, Uma Thurman, Edyta herbus,
- "słynny" osąd Malinowskiej i Horodyńskiej na temat ciuchów gwiazd - Julia Kamińska (piszą że wygląda ładnie a mnie się akurat nie podoba ta sukienka bez talii, właściwie nie poznałam że to ta Julia...makijaż taki ostry...), Hanna Lis, Karolina ferenstein, Młynarska, Lidia Kopania
- Rihanna, Joanna liszowska (Lisze też lubie i Rihannę), Monika Brodka i Włodarczykowa i Aguilera - makijaże gwiazd
- Salma Hayek, Agnieszka Szulim, Mariah Carey, (o biustach) Cameron Diaz Lindsay Lohan, Tara Reid (o cellulicie)
- ładne foto J. Alby:) i już nie tak ładne Fergie
- Marcia Cross, Kate Beckinsale, Gwen Stefani, Naomi Campbell
- Kate Hudson George Clooney
- premiery kinowe - film z Matthew McConnaghey'em - mniejsze fotki z innych filmów z Matthew
- Lenny Kravitz, Minogue. Lauryn Hill,
- w horoskopie Hugh Jackman, Heidi klum, Olga Bończyk, Teri Hatcher Figura, De niro, C.Pazura, Adam Sztaba, Szapołowska, Drew Barrymore, Ethan Hawke, Sandra Bullock
- fota w krzyżówce - Nicole Kidman
- cocktailparty - Longoria, Penelope cruz, Paris Hilton:/, Hilary Swank, R.Pattison, Pitt i tarantino, Pitt i Angelina, Dita von Teese, M. Carey, Bellucci i Marceau - czyli relacja z Cannes
- polski cocktail - herbuś, rosati, kukulska, szabatin,Ewa Gawryluk, foremniak, kręglicka, woliński, Janiak, Eggurola, horodyńska, skrzynecka, reklama płyty lauryn hill,
- artykuł o Coco Chanel - i ładne zdjęcie M. Momroe - niewielkie ale ładne;) no i jeszcze księżna Diana
- ostatnia strona Barrymore i Rachel Weish, Sophie Marceau i Bellucci na słynnej okładce "The match" Piróg, Angelina Jolie, Julia Roberts Madonna, i o "trzynastoletnim ojcu" - gdyż okazało się iż chłopiec jednak nie jest ojcem tylko jego o rok starszy kolega - głośna sprawa w Wielkiej Brytanii
Nie ma Orlanda...
"A duże jest to zdjęcie Orlanda w "Na żywo"? "
Euhenia zdjęcie Orlanda w "Na Żywo" ma dokładnie 6,5 cm x 6,5 cm :)
"W najnowszym Popcornie
plakaty z szurnietą Miley," - Ed_ka, jak to przeczytałam, to prawie oplułam monitor ze śmiechu, bo bardzo dobrze to ujęłaś.
"W zapowiedziach filmów - premier kinowych - nowa komedia z Matthew McConnaghe'em, Sandrą Bullock i nowy "Terminator - Ocalenie"" - podobno "Terminator: Ocalenie" został już pokonany przez "Noc w muzeum 2" Czy może widziałyście pierwszą lub drugą część tej komedii, czy warto ją obejrzeć?
"zdjęcie Jima Carrey'a - nieładne bo się na nim krzywi" - jak zawsze robi zabawne miny :-)
"obok krzyżówki znowu ta miley (! -nie za dużo tego o niej?)" - tak, Miley wylewa się ze wszystkich magazynów :( Na szczęście w "Teleświecie" nie piszą o niej za dużo.
Dzięki za przejrzenie "Popcornu".
"rzeczywiście nie żałuję, z tymi małżęnstwami - pewnie znalazła się tam też Jennifer lopez - ją też lubię." - tak, Jennifer Lopez też tam była. Znalazła się na siódmym miejscu - jej małżeństwo z Crisem Juddem trwało 9 miesięcy. Na drugim miejscu był Eddie Murphy i Tracey Edmonds (13 dni), później Drew Barrymore i Jeremy Thomas (29 dni) - wytrzymali ze sobą prawie miesiąc :), Nicholas Cage i Lisa Marie Presley - 3,5 miesiąca, Janet Jackson i James Debarge - byli małżeństwem przez 4 miesiące, Carmen Electra i Dennis Rodman - 5 miesięcy. Teraz podziwiam niektóre hollywoodzkie małżeństwa, które wytrzymały ze sobą 30 lat.
"Polecam "Holiday" - rola komediowa ale całkiem przyjemny filmik. " - Ok. dzięki za polecenie.
"Antonio w "Femme fatale" taaak,ale gorące sceny z nim w "Grzesznej miłości" z Angeliną hmhm....pamiętam to jak dzis;) hehe nie no warto ;) " - pamiętam, że Melanie Griffith (żona Antonia) była wtedy o te sceny bardzo zazdrosna ;)
"Lektora na razie mam na półce jak skonczę "Drogę", to przeczytam też i "Lektora". Mówisz - że film fajny? No zobaczę koniecznie:)" - bardzo polecam, to prawie dzieło, "Lektor" jest ambitny, ma ciekawy scenariusz, jest wzruszający, na pewno po obejrzeniu go długo się o nim pamięta. Jest też trochę kontrowersyjny - opowiada o miłości nastolatka do ponad trzydziestoletniej kobiety. Poszłam na niego ze względu na Ralpha Fiennesa, ale nie grał w nim niestety za dużo (akcja skoncentrowała się głównie na Kate Winslet i tym młodym aktorze, który grał jej kochanka), jednak warto go obejrzeć, bo film jest bardzo przejmujący.
Dzięki za przejrzenie "Party".
"duży artykuł o Salmie Hayek (kolejna moja ulubiona aktorka), jej mężu i zdjęcia z Seszeli," - też ją lubię, bardzo sympatyczna aktorka, świetnie zagrała we "Fridzie".
"Rankinag - sławne dzieciaki - (...) - Jonas Brothers :/ i co gorsza na pierwszym miejscu Zakuś i Vaneska :/" - dołączam się do Twoich odczuć co do Jonas Brothers i Zaca i Vanessy - :/:/:/
"i o "trzynastoletnim ojcu" - gdyż okazało się iż chłopiec jednak nie jest ojcem tylko jego o rok starszy kolega" - też niedawno gdzieś się dowiedziałam, że on wcale nie był ojcem tego dziecka. To co tam się dzieje przechodzi już ludzkie pojęcie :)
Euhenia dziękuję, że przejrzałaś Galę :)
"Str.12- Kylie Minoge- dwa piękne zdjęcia" - to jedna z tych bardziej fotogenicznych gwiazd :) Jej zdjęcia nigdy nie musiały być nadmiernie retuszowane, żeby ładnie wyglądała.
"artykuł o kolejnym romansie Davida Beckhama, podobno to już koniec ich małżeństwa. Victoria ma już dosyć jego romansów." - ciekawe czy po tym Zac i Vanessa chcą ich jeszcze naśladować ;)
"Zdjęcie Wentwortha Millera. " - już dawno nie widziałam żadnych jego zdjęć. Ciekawe co u niego słychać.
W "Życiu Na Gorąco" i "Tele Tygodniu" nie ma niczego o Orlandzie.
Hehe widzę, że jest nas więcej ("nas"-mam na mysli tych którzy nie znoszą Miley Sriley i klanu z HSM). Bardzo mni eto cieszy bo już myslałam że świat stoi na głowie;)
Też ją polubiłam właśnie po "Fridzie", i po "Desperado". W "Pytając o miłość" też fajnie zagrała z Collinem farrelem.
Jestes kolejna rawdę osobą która mówi że "Lektor" to przejmujący film. Na pewno zobaczę.
Jim carreynu zazwyczaj się krzywi wiem - ale ta fota z Popcornu wyjątkowo nieładna.
Pamiętam te wywiady z Melanie - dość głośno było o tych scenach - miały być w ogóle wycięte...
Rzeczywiście ucichło coś o Wentwortcie - ojjj, niefajnie bo lubię go. powinni częściej skupiać się na nim zamiast na Zakusiu (o bleeeh)
Kylie - wyjątkowo urodziwe zdjęcie widziałam w "Glamour" pod koniec gazety przy info o muzyce i filmach. Z tyłu bodajże Lenny Kravitz - albo coś pomyliłam;) jakoś tak. Ale ta fotka rzeczywiście śliczna. Zobacz sobie
Ja nie widziałam Nocy w muzeum. Ani pierwszej ani drugiej.
„Euhenia zdjęcie Orlanda w "Na Żywo" ma dokładnie 6,5 cm x 6,5 cm” - Koa, dziękuję za odpowiedź i za sprawdzenie gazetek:-).
Ed-ka, dziękuję za napisanie o tym co jest w „Party” i o tym , że jest zdjęcie Roberta Pattinsona. Ostatnio go polubiłam:-). Słyszałyście, że na MTV Mowie Award , które odbyło się w ostatnią niedzielę zgarnął trzy statuetki za „Najlepszy filmowy pocałunek” , „Za najlepszą scenę walki” i „Za przełomową rolę męską”. A film „Zmierzch” zwyciężył w kategorii „Najlepszy film”. W sumie ten horror zdobył pięć nagród, bo jeszcze Kristen Stewart wygrała w kategorii „Najlepsza aktorka”. Ta ekranizacja musiała się naprawdę udać. Żałuję, że nie obejrzałam go w kinie. Teraz zamierzam poczekać do drugiej połowy sierpnia na jego premierę na DVD i go sobie kupić:-)
„Hehe widzę, że jest nas więcej ("nas"- mam na myśli tych którzy nie znoszą Miley Sriley i klanu z HSM). Bardzo mnie to cieszy bo już myślałam że świat stoi na głowie;)” - Ja także za nią nie przepadam:-). Oglądałam dwa odcinki jej serialu i nie zachwycił mnie.
„Też ją polubiłam właśnie po "Fridzie", i po "Desperado". W "Pytając o miłość" też fajnie zagrała z Collinem Farrelem.”- Według mnie Salma Hayek jest dobrą aktorką i ma śliczną twarz.
„Podobno "Terminator: Ocalenie" został już pokonany przez "Noc w muzeum 2" Czy może widziałyście pierwszą lub drugą część tej komedii, czy warto ją obejrzeć?” – Nie, niestety nie widziałam ani pierwszej ani drugiej części:-(. Widocznie musiała być naprawdę zabawna skoro pobiła nawet „Terminatora” z Bale`m:-).
„To jedna z tych bardziej fotogenicznych gwiazd :)” – zdjęcia Kylie Minoge te o których pisałam a które są w aktualnej „Gali” pochodzą z reklamy hiszpańskiej firmy jubilerskiej Tous. Kylie wygląda na nich świetnie. Myślę, że nie będą mieli problemów w sklepach ze sprzedażą tych błyskotek :-)
„„Zdjęcie Wentwortha Millera. " - już dawno nie widziałam żadnych jego zdjęć. Ciekawe co u niego słychać.” - Na temat Wentwortha Millera piszą w najnowszej „Gali”, że wystąpił w reklamie nowego Chevroleta Cruz`a , która jest emitowana w Chinach. Najtańszy model kosztuje 50 tys. złotych. Koa, jak chcesz zobaczyć jego zdjęcie to jest na stronie dokładnie 106 w rubryce „Styl autosfera”
Mi Salma Hayek podobała się jeszcze w dramacie "Czas motyli", gdzie razem ze swoimi siostrami chciała obalić rządy pewnego dyktatora, i w komedii "Polubić czy poślubić". A w "Desperado" stworzyła bardzo ładną parę z Antonio, ich związek był bardzo namiętny ;)
"Jim carreynu zazwyczaj się krzywi wiem - ale ta fota z Popcornu wyjątkowo nieładna. " - pewnie trudno określić czy on sobie żartował, czy naprawdę zrobił taką minę ;) Znalazłam video, na którym udaje różne postacie z filmów: http://www.youtube.com/watch?v=Fh1ghJDHpgU
Ja też lubię Wentwortha Millera, ciekawe czy jeszcze kręcą w ogóle ten "Prison Break".
"Na temat Wentwortha Millera piszą w najnowszej "Gali", że wystąpił w reklamie nowego Chevroleta Cruz`a..." - Euhenia dziękuję za wiadomość :)
"Słyszałyście, że na MTV Mowie Award , które odbyło się w ostatnią niedzielę zgarnął trzy statuetki..." - Robert zapowiada się na obiecującego aktora. Też trochę żałuję, że nie poszłam na ten film do kina, lecz może dobrze się stało - wtedy już by mi się nie chciało czytać książki, a mam zamiar się za nią zabrać :-)
"Chciałam , aby była właśnie turkusowa, ale nie znalazłam odpowiedniej, w której było by mi ładnie i skończyło się na bardzo długiej czarno – białej , ale podoba mi się to w niej , że przynajmniej wysmukla sylwetkę:-)." – bardzo ładne, klasyczne zestawienie, mi również podobają się takie rzeczy. Przypominają mi one Audrey Hepburn, która lubiła właśnie takie czarno-białe kreacje, które bardzo jej pasowały:
http://www.imdb.com/media/rm2608764928/nm0000030
http://www.imdb.com/media/rm3662583808/nm0000030
http://www.imdb.com/media/rm2523568128/nm0000030
http://www.imdb.com/media/rm3127547904/nm0000030
"Tak to prawda. Jak dla mnie obaj mają wygląd zbyt dziecinny." – prawda, i Zac i jego następca wyglądają dziecinnie. Przynajmniej Robert Pattinson wygląda przy nich jak normalny mężczyzna.
"Mnie również się podoba. Nawet jego fryzura w "Elizabethtown" była dość fajna: za krótka na kucyk, ale ładnie okalała twarz." – mi również podobała się jego fryzura w "Elizabethtown", swobodnie się układała, pasowała mu.
"Dobrze wiedzieć, jak o nich gdzieś napiszą to nie będę o tym Tobie pisać, bo Cię nie interesują:-)" – dzięki, bo naprawdę nie przepadam za Jessiką i Justinem :-)
"Ale to jej nie gwarantuje roli w "Zmierzchu", bo tam wampiry są piękne i młode:-)." – jak nie do "Zmierzchu" to może Angelina będzie pasować do następnej części "Underworld", tam grały naprawdę stare wampiry :-)
"Tak to prawda zacząć grać w filmach od takiego wielkiego hitu na miarę "Titanica" z rekordowym wynikiem oglądalności, żeby trzy lata później zagrać w następnym przeboju czyli w "Piratach z Karaibów". On ma naprawdę szczęście:)" – tak, jest wielkim szczęściarzem jeśli chodzi o filmy, a nawet jest nim w życiu prywatnym – wyszedł cało z wypadku, po którym groziło mu trwałe kalectwo. Szkoda, że w życiu uczuciowym wiedzie mu się średnio, bo chyba tylko tak można określić jego związek z Kapelusznikiem :)
"Nie, ale to są świetne wiadomości: nie poślubi Orlanda , ani nie będzie mieć z nim dzieci , bo nie ma obecnie na to czasu. Dziś będę świętować z tej okazji:-)." – przyłączam się :-)
"Daje to też nadzieję, że niedługo zerwie z nią podobnie jak z Kate Bosworth . Podobno w jego poprzedniej dziewczynie przeszkadzało mu to, że ciągle mówiła o jakiś dietach:-)." – nie wiedziałam tego :-) Mam nadzieję, że Miranda też będzie z nim często rozmawiać o dietach :)
"Też w to nie wątpię. Zresztą Sean Bean nie jest taki nieśmiały:-). Oglądałam przynajmniej dwa jego filmy, w których były dość odważne sceny nawet bardziej śmiałe niż w "Goło wesoło" w : "Essex Boys" i "Bravo Two Zero"." – ja jeszcze nie oglądałam filmu, w którym Sean pokazał się w bardziej odważnych scenach ;) Ale nie wątpię, że nie ma przed tym żadnych oporów. Podobnie jak Daniel. W jednym z wywiadów przeprowadzonych tuż po premierze "Quantum Of Solace" delikatnie żałował, że nie mógł pokazać trochę więcej ciała ;)
"Myślę, że Daniel też ma w sobie to coś. Koa, a czy Craig zajął też kiedyś pierwsze miejsce w tym rankingu magazynu "Hello"?" – z tego co wiem, to chyba nie zajął jeszcze nigdy pierwszego miejsca w "Hello", ale od kilku lat trzyma się dzielnie w pierwszej dziesiątce.
"Pamiętasz , Koa, jak w kpt. Jack Sparrow mówił do kogoś z bliskiej odległości? To było bardzo śmieszne, jak ludzie z niesmakiem się odsuwali z powodu jego nieświeżego oddechu:-)." – tak, pamiętam. Niestety Mentosów jeszcze wtedy nie wynaleziono ;) Chyba w dodatku między tymi zębami chodziły mu jeszcze jakieś robaki ;)
Masz rację, ten zegarek z Orlandem jest nawet elegancki, i w dodatku na zdjęciu jest autograf. Tło zdjęcia dobrze pasuje do czarnego paska. Jakbyś chciała sobie kupić taki zegarek, to które zdjęcie Orlanda chciałabyś mieć na tarczy?
"Zależy od jego fabuły. Czy wampiry byłyby dobre czy złe? Na pewno w każdym filmie (oprócz komedii) chętnie widziałabym Seana Beana w mocnej wyrazistej roli, które mu najbardziej pasują. Z aktorek - Meryl Streep- ona potrafi zagrać wszystko." – zgodzę się z tym, że Meryl Streep wypadłaby dobrze w roli wampirzycy, Sean również. Natomiast według mnie do roli wampira pasowałby Keanu Reeves, bo jest anemiczny i oszczędny w ruchach i blady, a wampiry właśnie takie są, Angelina Jolie – w roli złej i niebezpiecznej wampirzycy, Ian Holm – zagrał przerażająco w "Z piekła rodem", wypadłby dobrze jago zły wampir :), bardzo chciałabym też zobaczyć w tej roli Orlanda (w roli pozytywnej), byłby czarującym i tajemniczym wampirem; Helena Bonham Carter – też dobra aktorka, która potrafi wszystko zagrać a przy tym jest uwodzicielska, Willem Dafoe – w roli negatywnej, bardzo dobrze mu idzie granie czarnych charakterów.
"Zawdzięcza to, temu, że ma kasztanowe włosy. Ludzie z takim kolorem włosów są zazwyczaj bardzo bladzi. Na tym zdjęciu z czasów gdy grał w "Harrym Potterze" dobrze widać kolor jego włosów:" – nie wiedziałam, że ma kasztanowe włosy, wyglądają tak, jakby były w kolorze ciemny blond (może akurat widziałam tylko takie zdjęcia, gdzie ten kasztan nie rzucał się w oczy)ale to i lepiej, moim zdaniem kasztanowe włosy są bardzo interesujące; w związku z tym dodają Robertowi niezwykłego wyglądu. Dzięki za zdjęcie, fajnie wygląda w tej potarganej fryzurze :)
"Mi się podobają duże oczy Pattinsona oraz mały zgrabny nosek:-). Natomiast zęby ma jak typowy wampir . Zauważyłaś Koa, że kły mu odstają?" – czyżby nie usunęli mu do końca charakteryzacji? (taki żart ;)) , no ładne ma oczy, trochę zamyślone, a nos rzeczywiście zgrabny, choć trochę spłaszczony :-) I kły są...rzeczywiście, widać to na tych zdjęciach. To bardzo intrygujące. On się po prostu urodził wampirem ;) Poza tym do twarzy mu w czarno-białych kolorach:
http://www.robertpattinsononline.com/gallery/displayimage.php?album=270&pos=15
Dzięki za opisanie życiorysu Roberta, bardzo lubię dowiadywać się różnych ciekawostek o aktorach. Nie wiedziałam, że tak bardzo się odchudzał, aby wypaść przekonująco w "Zmierzchu".
"Nie lubi latać samolotem dlatego nie chciałby by jego dziewczyna mieszkała zbyt daleko od niego, więc najlepiej żeby była sąsiadką:-)." – zabawne :)
"Pytanie! Koa, "Zmierzch" to książka stworzona dla Ciebie!" – dzięki za polecenie. Jeśli tam jest dużo ładnych wątków miłosnych to jak najbardziej muszę to przeczytać.
"Spróbuj najpierw bibliotece. "Zmierzch" został wydany w 2007 roku, więc całkiem możliwe , że już tam trafił, a nawet pozostałe tomy" – już chciałam to kiedyś przeczytać, nawet rok wcześniej, ale jakoś się nie zabrałam do tego, być może brakowało mi tego, żeby mnie ktoś przekonał do przeczytania tej książki ;) Ale teraz widzę, warto ją przeczytać.
Znalazłam parę ciekawych stronek o Robercie z ładnymi zdjęciami. Na pierwszej jest artykuł m.in. o tym co na jego temat sądzi jego koleżanka z planu "Harrego Pottera" – Emma Watson. Uważa, że Robert "jest bardzo przystojnym mężczyzną i najbardziej czarującym wampirem na ekranie. Chwali go za jego ostatnie osiągnięcia w "Zmierzchu" i cieszy się, że film odniósł sukces". Dalej jest też artykuł o tym, że w filmie "Little Ashes" Robert nie czuł się komfortowo podczas kręcenia scen erotycznych (to zrozumiałe, w końcu jest jeszcze bardzo młodym aktorem):
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://images.celeb9.com/blog/wp-content/u ploads/2009/03/robert_pattinson6.jpg&imgrefurl=http://celeb9.com/blog/tag/little -ashes&usg=__8FoF7HXb_UeNrU_PUXi6dEsMxTI=&h=480&w=480&sz=42&hl=pl&start=38&um=1& tbnid=r9l2uEsI34JM6M:&tbnh=129&tbnw=129&prev=/images%3Fq%3Drobert%2Bpattinson%2B photos%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D20%26um%3D1
Tu ma zabawną, potarganą fryzurę:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://images.celeb9.com/blog/wp-content/u ploads/2009/03/robert_pattinson2.jpeg&imgrefurl=http://celeb9.com/blog/tag/camil la-belle&usg=__0iaPBXBsgd9VYx3BZ9kLEORiSig=&h=856&w=570&sz=92&hl=pl&start=134&um =1&tbnid=DCCDzOpc_g-avM:&tbnh=145&tbnw=97&prev=/images%3Fq%3Drobert%2Bpattinson% 2Bphotos%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D120%26um%3D1
Tu ładnie wyszedł:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://handson.provocateuse.com/images/pho tos/robert_pattinson_01.jpg&imgrefurl=http://handson.provocateuse.com/show/rober t_pattinson&usg=__RCg--gIoT4XnmOBEjaxBz7DW9Bs=&h=565&w=405&sz=42&hl=pl&start=83& um=1&tbnid=T-yDwo9Lo2DhBM:&tbnh=134&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Drobert%2Bpattinso n%2Bphotos%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D80%26um%3D1
Tu można najlepiej zobaczyć w jakim kolorze są jego włosy:
http://www.hollywoodgrind.com/robert-pattinson-had-a-stalker/
Jeszcze polecam fajną stronę (już teraz odnośnie wszystkich gwiazd), gdzie można zobaczyć z kim aktorzy i aktorki byli związani, z kim się spotykali itd. Na stronie Orlanda są m.in. Penelope Cruz (raz zjadła z nim obiad, więc od razu pomyśleli, że się z nim spotyka :-) i Jennifer Aniston (ktoś ich kiedyś zobaczył razem na jakimś przyjęciu, więc od razu pojawiły się pogłoski, że się ze sobą spotykają, więc chyba raczej trzeba traktować te niektóre "romanse" z przymrużeniem oka):
http://www.whosdatedwho.com/
Euhenia czy zauważyłaś, że zlitowali się i puszczają teraz MacGyvera pół godziny wcześniej? (od poniedziałku do czwartku o 23.30). Znalazłam ciekawą stronę ze zdjęciami Richarda Deana Andersona, warto obejrzeć:
http://www.flixster.com/actor/richard-dean-anderson
Kurczę, właśnie ni miałam okazji obejrzeć "Czasu motyli", a bardzo bym chciała...Może kiedyś puszczą w tv.
Dzięki za ten filmik. Świetna parodia znienawidzonego przeze mnie Rockiego i Sylvka Stallone'a :)
R. Pattisson zgarnął 3 statuetki...Czuję że zaczyna się Pattisomania. I "Zmierzchomania":) Wiecie. Pattison jest mi obojętny. "Zmierzch" może będę miała kiedyś okazję obejrzeć. Nie uwazam Roberta P. za jakiegos superprzystojniaka. Ale koa222 i Euchenia - na pewno zgodzicie się ze mną że lepiej żeby była ta "Zmiecrzchomania" niż te wszystkie zakusie i miley...Już wolę to. Przynajmniej widzę że film ma jakiś sens. Nie to co HSM etc.;)
Na pewno kiedyś go puszczą, ja akurat "Czas motyli" kupiłam kiedyś z "Galą", myślałam, że będzie przeciętny, ale był dobry.
Tam jest jeszcze kilka innych filmów z Carreyem, na tym na przykład udaje Jacka Nicholsona i Clinta Eastwooda:
http://www.youtube.com/watch?v=RrEReS06Ed8&feature=related
"na pewno zgodzicie się ze mną że lepiej żeby była ta "Zmiecrzchomania" niż te wszystkie zakusie i miley..." - oczywiście, że już wolę "Zmierzch" :D Mam nadzieję, że Miley nigdy w tym nie zagra i nie popsuje całego filmu ;)
A co do HSM to Disney chyba zaczyna przechodzić jakiś kryzys produkując takie filmy :-)