W tym temacie piszcie w jakiej gazecie i na której stronie napisali o Orlando Bloomie?
"Dziewczyna" -najnowsza na stronie 28 jest małe zdjęcie Orlanda z krótką notatką o nim.
Ed-ka, wielkie dzięki za opis tego co jest w „SHOW”:-).
„Na okładce Doda i sensacyjne wiadomości - eks mąż Edyty Górniak zamierza współpracować z Dodą..., a...jak tak sobie myslę skoro ona rozwódka, a on jakby tak się rozwiódł, to może z tej współpracy wyniknie coś więcej;D” - to dopiero byłby skandal. Ostatnio w „Party” czytałam, że Doda spotyka się z muzykiem z zespołu rockowego (metalowego) i nawet dla niego przestała się ubierać na różowo:-).
Dziękuję za polecenie „Krwawego diamentu” postaram się go wypożyczyć w najbliższym czasie. Z opisu tego filmu wynika, ze Leonardo gra tam zdaje się złego człowieka, przynajmniej na początku.
„-Artykuł o Michaelu Jacksonie - w tym kilka jego naprawdę ładnych fotek - z dzieciństwa. Zgodzicie się ze mną na pewno, że kiedy był czarny wyglądał całkiem całkiem:)” – Tak, zdecydowanie lepiej wyglądał.
„A właśnie nie wiem jak wy, ja nie byłam jakąś straszną jego fanką choć lubię jego piosenki. Wierzycie w rzekome vitiligo? (chorobę skóry polegającej na utracie czarnego pigmentu co ponoć objawiało się białymi plamami i dlatego chodził w maseczkach?) Na forum rozgorzała dyskusja na ten temat. Ja nie wiem co o tym myśleć...Czy może to rzeczywiście wynik operacji plastycznej? O ile w ogóle można operacyjnie "się wybielić"...;)”- czytałam gdzieś o tym , że Michael wiedząc o tym , że cierpi na taką chorobę jak bielactwo zrobił sobie te wszystkie operacje plastyczne twarzy , żeby upodobnić się do białego człowieka i nie wyglądać kiedyś kiedy choroba postąpi bardziej, jak biały człowiek z rysami murzyna.
„Ładne fotki Angeliny i Megan Fox. - porównanie obu aktorek. Moim zdaniem obie są ładne. ale jeśli powstanie Tomb Raider3 z Megan w roli głównej to chyba już nie będzie to samo...” - nie oglądałam „Tomb Raidera”. Lubisz ten film?
„-M.Kożuchowska - o własnie lubicie ją? W ogóle lubicie "M jak miłość" bo ja nie jestem fanką tego serialu.” – Kożuchowska podobała mi się w „Kilerze”, ale „M jak miłość” nie oglądam, ani żadnego serialu z nią.
„Matthiew Broderick i Sarah Jessica Parker - z dziećmi - bliźniaczki sa już na świecie - całkiem ładne foto, choć za Sarah nie przepadam.” – Ja również :-).
„Maria Peszek (nie przepadam za nią, a wy? Lubicie jej piosenki? Ja raczej wolę Kasię Nosowską choc artykułów nie zbieram tylko jeśli chodzi o muzykę)” – Widziałam ją jak śpiewa jakąś piosenkę w tv i nawet nie wiem czy mi się podobała – może trochę , ale ogólnie muzycy mnie nie interesują.
„(zauważyłyście, że teraz coraz mniej piszą na temat romansu Alicji B. Curuś i Collina Farrela?)”- Może dlatego , że nigdzie się razem nie pokazują. Chyba nie zerwali?
„Ada Fijał (nie wiem kto to? Piszą że z "Klanu" to może dlatego nie wiem bo dawno już nie oglądałam tego serialu...).” - także nie znam jej.
„Diaz, Longoria, Christina Ricci, Herbuś, A. Wyszkoni-sukienki odsłaniające nogi- dziewczyny w tym sezonie pokazujemy nóżki;)” – a ja akurat kupiłam sobie długaśną sukienkę do samej ziemi:-).
„dziewczyny co myślicie o nowym filmie "Bruno" z Sashą Bronem Cohenem? jeśli to będzie takie coś jak "Borat" to moja stopa nie przejdzie przez próg sali kinowej. Po "Boracie" jestem wystarczająco zawiedziona.” – już po samych zdjęciach promocyjnych nie spodziewam się niczego mądrego po tej komedii, raczej jakieś obleśne żarty poniżej pasa, a takich filmów nie lubię:-(. W żadnym razie nie wybieram się do kina na „Bruna”.
„przy krzyżówce Lindsay Lohan - lubicie ją? Ja nie przepadam choć podobał mi się film "Twarda sztuka" głównie z powodu gry Jane Fondy” – nie lubię Lindsay Lohan. Ostatnio coraz bardziej przewraca jej się w głowie. Obawiam się , że jej kariera wisi na włosku . Widziałam kiedyś zapowiedź tego filmu „Twarda sztuka” z nią chyba faktycznie może być dobry.
W BRAVO” na okładce jest Ashley Tisdale. Krótkie artykuły o Kristen Stewart(nawet ładnie wyszła, zrobione przez paparazzi), Miley Cyrus(zdjęcie niewielkie), Robert Pattinson – dwa zdjęcia z planu jego najnowszego filmu „Remeber Me”, Madonna, Zac Efron & Jonas Brothers, Rihanna(fotka jak do dowodu)Tomasz Karolak(malutka fotka), Paula & Ewa Farna.
Poza tym:
- dwie strony zdjęć Rihanny w artykule zatytułowanym „Modny tydzień z Riri”.
- dwie strony o Ashley Tisdale,
- dwie strony o Eminemie,
- dwie strony o Ashley Tisdale i jej bracie,
- zdjęcia gwiazd z wakacji w tym ORLANDO BLOOM , Britney Spears, Christiano Ronaldo, Avril Lavigne, Amy Whitehouse, Lady Gaga, Katy Perry, Amy Whitehouse.
- zdjęcia twarzy : Miley Cyrus, Nicole Scherzinger, Dody, September, Kim Kardashian, Paris Hilton, Zaca Efrona, Piotra Kupicha,
-artykuł o rockowych legendach: Kings Of Leon, The Ting Tings, Faith No More, Arctic Monkeys, The Prodiży,
- wywiad z Mrozu,
-plakaty Miley Cyrus, Bitney Spears, Doktora Housa, HIM,
- dodatek o Michaelu Jacksonie i jego plakaty
- w PSYCHOTEŚCIE duże zdjęcie Vanessy Hudgens, oraz małe : Roberta Pattinsona, Rihanny, Paris Hilton
- w krzyżówce zdjęcia Alfonsa Herrery, Pink, obok zdjęcie duże i ładne Megan Fox w różowej sukience, oraz mniejsze zdjęcia tylko twarzy : Angeliny Jolie, Taylora Lautnera, Shia LaBeoufa, Briana Austina Grena
- recenzje filmów: "Bruno", „Wrogów publicznych”(zdjęcie Johnnego Deppa, nie ma Marion Cottilard), „Miss Marca”,
- w horoskopie zdjęcie Seleny Gomez.
"Do Orlanda pasowałaby intelektualistka, albo po prostu jakaś skromna, wesoła i "równa" dziewczyna, a nie taka interesowna i nadęta damulka :-)." – dokładnie :) Mogłaby do tego być jeszcze wrażliwa i bezinteresowna. Pamiętasz jak kiedyś pisałyśmy o tym, kto by do niego pasował? I wyszło na to, że najbardziej Jessica Alba. Ale ostatnio zastanawiam się jeszcze nad jedną "kandydatką" – co byś powiedziała na narzeczoną Daniela Craiga :-)? Oczywiście gdyby nie była zajęta. Wydaje mi się sympatyczna, spokojna i wrażliwa. Jest dwa lata młodsza od naszego pirata.
"- "PANI" – Koa, dzięki za informację o artykule na temat Russella Crowe, rzeczywiście ładne zdjęcie:-)." – nie ma za co Euhenia. Pamiętam, że go lubisz, więc dlatego o nim napisałam :)
"Cenię go jako aktora, szczególnie po obejrzeniu "Drogi do zatracenia", którą mi poleciłaś kiedyś:-)" – czułam, że Ci się spodoba ten film ;) A mi Jude spodobał się jako aktor po obejrzeniu "A. I. Sztuczna inteligencja", fajnie też zagrał w komedii "Alfie". Z kolei "Droga do zatracenia" jest dla mnie jednym z najlepszych filmów jakie oglądałam i chociaż Daniel zagrał tam czarny charakter (nie znoszę go oglądać w takich rolach :-( ) uważam, że to jedna z jego najlepszych ról pod względem aktorskim.
"A właśnie... czy wybieracie się do kina na drugą część "Transformersów"(premiera już 26 czerwca!)?" – obejrzałam zwiastun w telewizji i po tym co widziałam, chciałabym go kiedyś obejrzeć. Muszę tylko najpierw nadrobić pierwszą część ;) Euhenia a czy jest w tym filmie oprócz akcji, też trochę humoru?
"Jako szkoda, że nie zajrzałam na forum wcześniej:-(. Mam nadzieję, że obejrzałaś ten film, bo jak dla mnie był super, a Sean w jak najlepszej formie:-)." – na pewno jeszcze puszczą "Nikomu ani słowa". Ostatnio na TVN leciał "Władca Pierścieni", więc Seana było w tv pod dostatkiem :) Tak, obejrzałam "Nikomu ani słowa" – nawet dobry był, tylko trochę smutny, bo główna bohaterka straciła ojca i cały czas za nim tęskniła. A Sean jak zwykle w roli czarnego charakteru - niezawodny :-)
"JOY" – na okładce Eva Mendez, jest Orlando na str.12. Fotka jego jest maluteńka , z jachtu z urlopu w Cannes, ale przynajmniej nie ma na niej Mirandy :-)." – już wolę oglądać go na malutkim zdjęciu gdy jest sam, niż na wielkim i wyraźnym ale z Mirandą :)
"To straszne, po chemioterapii straciła jeszcze wzrok:-(" – to straszne, że Farrah Fawcett straciła jeszcze do tego wzrok :(
"Mnie on nie interesuje. Nie wiem czy Koa, go lubi." – nie jest tak, żebym lubiła Piotra Kupichę, ale nie jest też tak, żebym go nienawidziła, jest mi po prostu obojętny, ale odbieram go raczej pozytywnie. Mnie też jakoś za bardzo nie interesuje, ale piosenki Feela są dla mnie raczej przyjemne.
"Ciekawe zresztą co to była za szczęściara, która całowała się z tym urodziwym wampirem? - :-)." – no to ktoś sobie kupił kosztowny pocałunek Roberta :-) Nie wiedziałam, że pocałunek wampira może aż tyle kosztować ;) Ciekawe czy jest w to włączone lekkie, wampirze nadgryzienie w szyję :-) Ostatnio było też podobnie z Orlandem – 17 czerwca jakaś szczęśliwa fanka kupiła za 9 tysięcy funtów randkę z piratem. Pieniądze poszły na jeden z londyńskich szpitali. Robert i Orlando wykonali naprawdę ładny gest.
"Kylie Minoge z narzeczonym(przystojny facet, widać go na dwóch zdjęciach z Kylie, podobny bardzo do jej poprzedniego narzeczonego)," – zauważyłam dosłownie to samo :-)
"Ostatnio polubiłam Roberta Pattinsona i jakbyście kiedyś trafiły na niego w jakiejś gazecie to bardzo proszę napiszcie o tym :-). A wczoraj pojawiła się straszna informacja na "filmwebie" o nim właśnie.." – Oczywiście, jak znajdę coś o Robercie to dam znać . A tak, słyszałam o tym co mu się przytrafiło. Próbował uciec przed fankami i potrąciła go taksówka. Chyba skończyło się na szczęście tylko na siniakach i stłuczeniach, bo mogło się to zakończyć dużo gorzej :( Orlando też miał niedawno wypadek samochodowy (na szczęście drobną stłuczkę), ale nic mu się nie stało. Jakoś nie ma szczęścia do samochodów:
http://justjared.buzznet.com/2009/06/17/orlando-bloom-fender-bender/
EM_DE_KE_AS dzięki za przejrzenie "Party" – "W Party:
Nie ma Orlanda, ale jest duży artykuł o chorobie Farah Fafcett - biedna kobieta walczy z rakiem..." - słyszałam o tym, to straszne. Niestety niedawno odeszła :-(
"I...nietety tradycyjnie (nie wiem czy lubicie go) - Feel i P.Kupicha <ble> nie dość że go wszędzie słyszę to jeszcze wszędzie go widzę:/" – jestem ciekawa czy wolałabyś go widzieć ale nie słyszeć, czy słyszeć, ale nie oglądać? ;)
"Czy jest nowy bo pisze niby że czerwcowy numer ale nie wiem dokładnie jak długo jest już w kiosku, a drogi jest. Czy wie ktoś? Zdjcia w środku choć czarno-białe są śliczne." – niestety nie wiem EM_DE_KE_AS, ja też go nie kupuję.
"Toma Cruisea też lubię ale nie pochwalam jego działań w sekcie." – EM_DE_KE_AS mi też się nie podoba to, co Tom robi w sekcie, i że do niej należy. Wszyscy, którzy do niej należą tworzą jak gdyby jedną zamkniętą rodzinę i patrzą się nieprzychylnie na tych z zewnątrz :-) Elvis Presley też chciał się kiedyś zapisać do tej sekty, ale jak już się bardziej zapoznał z jej zasadami powiedział, że oni chcą jedynie jego pieniędzy i się na nich obraził. Do tego jeszcze określił ich niewybrednym epitetem :)
Euhenia:
"to dopiero byłby skandal. Ostatnio w „Party” czytałam, że Doda spotyka się z muzykiem z zespołu rockowego (metalowego) i nawet dla niego przestała się ubierać na różowo:-)" - jeszcze jaki skandal, wyobrażasz sobię Edytę Górniak, przeciez one się nie lubią...a tu nagle Doda z jej byłym...eee, ale może tak nie będzie tylko takie gdybanie;)
"Z opisu tego filmu wynika, ze Leonardo gra tam zdaje się złego człowieka, przynajmniej na początku."- <zły> tzn. trochę zaślepiony w sensie poglądów. Na początku. I nic więcej nie zdradzę:)
"nie oglądałam „Tomb Raidera”. Lubisz ten film?"- widziałam pierwszą część i mi się podobała. Niestey nie widziałam dwójki jeszcze:/ Muszę nadrobić. Może puszczą w tv, często puszczają. Tyle że przeważnie "jedynkę"
"Może dlatego , że nigdzie się razem nie pokazują. Chyba nie zerwali?" - Może dlatego że się nie pokazują publicznie. Może nie chcą robić szumu wokół siebie.
"W żadnym razie nie wybieram się do kina na „Bruna”. - Ja też już same zdjęcia promocyjne wywołują odruchy konwulsyjne...bądź jeszcze inne. A na Boracie też nie byłam, miałam nieprzyjemność zobaczyć w tv...Porażka.
O ile początek wydawał się śmieszny o tyle później było tylko gorzej.
"Widziałam kiedyś zapowiedź tego filmu „Twarda sztuka” z nią chyba faktycznie może być dobry" - I jest nawet niezły, i tak jak mówię głównie podobała mi się Jane Fonda bo fajnie zagrała z humorem. Nawet interesujący muszę przyznać mimo całej niechęci do panny Lohan.
Dzięki za opis "Bravo"
Koa:
Co do Jude'a Law'a - też go lubię:) Widziałam go w "A.I-Sztuczna inteligencja" i w "Holiday", "Wróg u bram". Mówicie że "Droga do zatracenia" jest dobrym filmem? Warto obejrzeć?
"jestem ciekawa czy wolałabyś go widzieć ale nie słyszeć, czy słyszeć, ale nie oglądać? ;)"- hmmm...ciekawe pytanie, bo mnie przeszkadza jego maniera głosu - jego piosenki są wszystkie na jedno kopyto - przynajmniej ja tak odczuwam, ale nie żebym krytykowała fanów:)Rozumiem, że komuś może się podobać.
"Elvis Presley też chciał się kiedyś zapisać do tej sekty, ale jak już się bardziej zapoznał z jej zasadami powiedział, że oni chcą jedynie jego pieniędzy i się na nich obraził. Do tego jeszcze określił ich niewybrednym epitetem :)" - Lubię Elvisa uwielbiam jego piosenki szkoda że tak mało o nim piszą. Ale o tym nie wiedziałam że chciał się zapisać do tej sekty:) Fajna ciekawostka:)
KOA:
"Pamiętasz jak kiedyś pisałyśmy o tym, kto by do niego pasował? I wyszło na to, że najbardziej Jessica Alba. Ale ostatnio zastanawiam się jeszcze nad jedną "kandydatką" – co byś powiedziała na narzeczoną Daniela Craiga :-)? Oczywiście gdyby nie była zajęta. Wydaje mi się sympatyczna, spokojna i wrażliwa. Jest dwa lata młodsza od naszego pirata.” – Ona też by pasowała do Orlanda. To nawet lepiej, że nie jest aktorką i jeszcze lepiej że nie jest modelką(wiadomo czemu:-)).
„Z kolei "Droga do zatracenia" jest dla mnie jednym z najlepszych filmów jakie oglądałam i chociaż Daniel zagrał tam czarny charakter (nie znoszę go oglądać w takich rolach :-( ) uważam, że to jedna z jego najlepszych ról pod względem aktorskim”. - Niedawno obejrzałam film z Danielem :-). Chyba go jeszcze nie widziałaś Koa? „Obłęd” z Adrianem Brodym i Keirą Knightley. Daniela nie było wprawdzie zbyt dużo, ale najmilej go z całego filmu wspominam, bo był zabawny. Zdradzę Ci tylko, że zagrał pacjenta szpitala psychiatrycznego(!). W głównej roli wystąpił Adrien Brody(nie przepadam za tym aktorem), który oskarżony o zabicie policjanta trafia do kliniki dla umysłowo chorych, gdzie lekarz przeprowadza na pacjentach niebezpieczne eksperymenty....Film był trochę dziwny, ale nie najgorszy.
"A właśnie... czy wybieracie się do kina na drugą część "Transformersów"(premiera już 26 czerwca!)?" – obejrzałam zwiastun w telewizji i po tym co widziałam, chciałabym go kiedyś obejrzeć. Muszę tylko najpierw nadrobić pierwszą część ;) Euhenia a czy jest w tym filmie oprócz akcji, też trochę humoru?” – Tak, nie zawiedziesz się na 100 %.Gorąco polecam: dużo humoru i akcji, piękna Megan Fox oraz rozbrajający Shia LaBeouf. Film zaczyna się od razu od takich efektów specjalnych , że po prostu szczęki opadają , a potem są jeszcze bardzie widowiskowe efekty. No cóż chyba nikt w Hollywood nie zna się lepiej na tych właśnie efektach specjalnych od Michaela Baya. Muzyka – znakomita, obsada –również ot choćby wymienię kilku: Jon Voight, John Turturro, rodzice Shii z filmu, których nazwisk nie znam, bo też nie są zbyt sławni, ale byli cudownie przezabawni zwłaszcza tata. „Transformersy” już uchodzą za kultowe, podobnie jak „Zmierzch”. Ja bym się nie wahała polecić Ci ten film nawet kupić. W „Saturnie” ostatnio widziałam go za około 30 złotych :-). Mam go w domu od dawna i wielokrotnie go oglądałam, jak dotąd jeszcze mi się nie znudził:-).
„Tak, obejrzałam "Nikomu ani słowa" – nawet dobry był, tylko trochę smutny, bo główna bohaterka straciła ojca i cały czas za nim tęskniła. A Sean jak zwykle w roli czarnego charakteru - niezawodny :-)”- Mi się bardzo podoba wygląd Seana w tym filmie. Kamerzysta kilkakrotnie pokazywał na zbliżeniach oczy Beana, a on ma takie ”zabójcze spojrzenie”:-). Cieszę się, że również Tobie film się spodobał:-).
„ już wolę oglądać go na malutkim zdjęciu gdy jest sam, niż na wielkim i wyraźnym ale z Mirandą :)”- zdecydowanie też tak wolę :-)
" – no to ktoś sobie kupił kosztowny pocałunek Roberta :-) Nie wiedziałam, że pocałunek wampira może aż tyle kosztować ;) Ciekawe czy jest w to włączone lekkie, wampirze nadgryzienie w szyję :-)” - :-) Wątpię w to :-). Robert jest chyba zbyt nieśmiały na takie wybryki:-)
„Ostatnio było też podobnie z Orlandem – 17 czerwca jakaś szczęśliwa fanka kupiła za 9 tysięcy funtów randkę z piratem. Pieniądze poszły na jeden z londyńskich szpitali. Robert i Orlando wykonali naprawdę ładny gest.” – dziękuje za informację, nie słyszałam o tym. Szkoda, że ta osoba z którą się umówił na randkę nie zawróciła mu w głowie na tyle by skończył z tym paskudnym Kapelusznikiem. Na „JustJared" ciągle pojawiają się ich wspólne zdjęcia już nawet nie chce mi się ich oglądać jak ją widzę obok Orlanda:-(
„Orlando też miał niedawno wypadek samochodowy (na szczęście drobną stłuczkę), ale nic mu się nie stało. Jakoś nie ma szczęścia do samochodów” – Dziękuję za link. To już drugi jego wypadek samochodowy , bo miał już kiedyś stłuczkę po zerwaniu z Kate Bosworth zanim zaczął się spotykać się z Kapelusznikiem. Wtedy też nic mu się nie stało, ale jego pasażerka trafiła do szpitala.
EM DE KE AS
„jeszcze jaki skandal, wyobrażasz sobię Edytę Górniak, przeciez one się nie lubią...a tu nagle Doda z jej byłym...eee, ale może tak nie będzie tylko takie gdybanie;)” - Chyba Edyta zaszła nieźle mężowi za skórę, że ten postanowił współpracować z jej najgorszym wrogiem :-).
„<Zły> tzn. trochę zaślepiony w sensie poglądów. Na początku. I nic więcej nie zdradzę:)”- niedługo się dowiem jaki będzie Leonardo w „Krwawym diamencie”, bo chcę go wreszcie obejrzeć. Już kiedyś zamierzałam go wypożyczyć, ale gdzieś przeczytałam opinię, że ten film jest gorszy od „Infiltracji”, którą już widziałam :-).
„Ja też już same zdjęcia promocyjne wywołują odruchy konwulsyjne...bądź jeszcze inne. A na Boracie też nie byłam, miałam nieprzyjemność zobaczyć w tv...Porażka.
O ile początek wydawał się śmieszny o tyle później było tylko gorzej.” – Pamiętam, że kiedyś bardzo chciałam go obejrzeć, po Twojej recenzji teraz zupełnie przeszła mi ochota na „Borata” :-)
„Co do Jude'a Law'a - też go lubię:) Widziałam go w "A.I-Sztuczna inteligencja" i w "Holiday", "Wróg u bram". Mówicie że "Droga do zatracenia" jest dobrym filmem? Warto obejrzeć?” – Tak zdecydowanie. Myślę, że nie będziesz żałować. Mi się bardzo podobał od początku do końca:-)
„Rozumiem, że komuś może się podobać” – Piotr Kupicha wydaje mi się być skromnym i sympatycznym człowiekiem. To miło, że woda sodowa- pomimo wielkiego sukcesu w Sopocie- nie uderzyła mu do głowy.
"Elvis Presley też chciał się kiedyś zapisać do tej sekty, ale jak już się bardziej zapoznał z jej zasadami powiedział, że oni chcą jedynie jego pieniędzy i się na nich obraził. Do tego jeszcze określił ich niewybrednym epitetem :)" - Lubię Elvisa uwielbiam jego piosenki szkoda że tak mało o nim piszą. Ale o tym nie wiedziałam że chciał się zapisać do tej sekty:) Fajna ciekawostka:)” – Tak, to bardzo interesujące.
Przejrzałam dziś dodatki z programem telewizyjnym do dzienników:
- w dodatku do "RZECZPOSPOLITEJ"(na okładce Sarah Jessica Parker) nie ma Orlanda
- w dodatku do "POLSKA THE TIMES" (na okładce: Arnold Schwarzenegger) nie ma
- w dodatku do "DZIENNIKA POLSKIEGO"( na okładce: EVA LONGORIA)- cała strona o tej aktorce, przedstawiono jej biografię i zamieszczono oprócz zdjęcia na okładce jeszcze dwie jej fotki.
- w dodatku do "GAZETY WYBORCZEJ"(na okładce: plakat z filmu "Star Trek") nie ma Orlanda.
W „VIVIE” na okładce Janusz Palikot:
- na stronie 3 duże zdjęcie Michaela Jacksona(obok spisu treści).
- artykuł zatytułowany „Diwy estrady”- oraz piękne zdjęcia: Ireny Jarockiej, Maryli Rodowicz, Haliny Frąckowiak, Alicji Majewskiej, Krystny Prońko, Haliny Kulickiej oraz Ireny Santor. O każdej jest krótki artykuł.
- w „Światowym życiu”:
- artykuł na stronę o góralskim weselu Michała Żebrowskiego,
- artykuł o supermodelkach oraz zdjęcia i ich superfacetach: Christy Turlington, Naomi Campbell, Stephenie Seymour, Claudia Schiffer
- dwa zdjęcia Michelle Obama, która próbuje zachęcić Amerykanów do zdrowego odżywiania się. Artykuł zatytułowali „Dama w sałacie” :-)
- Matt Damon – dwa zdjęcia
- Liv Tyler
- R. Majdan
- ORLANDO BLOOM – artykuł i zdjęcie (na ćwierć strony). Niestety na tej fotografii jest z Mirandą: spacerują po plaży:-(. Tekst jest bardzo krótki, zatytułowany: „NAJPIERW DOM, POTEM...” – „Paparazzi przyłapali parę na poszukiwaniu domu w Malibu. Spekulacje na temat zaręczyn Anglika i australijskiej modelki nie ustają, oboje jednak milczą na ten temat. Wspólne mieszkanie na dobry początek?” . Ten artykuł choć króciuteńki bardziej mi się podoba niż ten wcześniejszy w „Gali” , tu przynajmniej nie są tak pewni ich zaręczyn:-).
- Kate Moss,
- Gina Holden i Katie Cassidy
- dwa zdjęcia Brada Pitta i artykuł o tym , że kupił obraz za milion dolarów
- Andrzej Łapicki
- Christian Bale- aż trzy zdjęcia (jedno z córką , a dwa pozostałe z filmu „Wrogowie Publiczni”). Cytują jego słowa: „Mój udział we „Wrogach publicznych” to jak uśmiech losu. Główną rolę w filmie zagrał Johnny Depp. Zawsze chciałem go poznać”:-). Wcale mu się nie dziwię:-). Jest jeszcze jedna ciekawostka w tym artykule o nim, mianowicie aktor wraz z żoną nie zatrudniają żadnej opiekunki dla swojej jedynaczki tylko sami się nią zajmują. Christian codziennie (jak nie pracuje) zaprowadza Emmeline do przedszkola.
- Madonna adoptuje dziecko z Malawi
- wywiad z Januszem Palikotem i mnóstwo jego zdjęć
- coś dla EM DE KE AS artykuł(na 4 strony) o Bradzie Pitt , Angelinie Jolie i Jennifer Anniston. Podobno Brad w tajemnicy przed światem i Angeliną spotyka się ze swoją byłą żoną. Dwa zdjęcia Jolie z Bradem
- wywiad z Anną Wyszkoni + fotki
- artykuł o Michaelu Jacksonie- duży z mnóstwem jego zdjęć
- CUDA ŚWIATA
- MODA(kostiumy kąpielowe) zdjęcia w bikini : Carmen Elektry, Scarlett Johansson, Kim Cattrall, Kate Hudson, Kim Kardashian, oraz w kostiumach kąpielowych: Paris Hilyton, Keather Locklear, Mel B, Helen Mirren, Courtney Love.
- URODA(zdjęcie na całą stronę Penelope Cruz)
- KUCHNIA
- reklama: już za dwa tygodnie będzie „Dobry rok” z Marion Cottilard i Russell Crowem
- w HOROSKOPIE zdjęcie Jessici Simpson
- „Alfabet Towarzyski”: zdjęcie Edyt Górniak pozującej z Paparazii,
- „Alfabet Towarzyski. Zagranica” – zdjęcia: Kylie Minoge, Rihanna, Vera Wang.
Dzięki wielkie za opis co jest w VIVIE - ja sobi ecałkiem zapomniałam że to w tym tygodniu wyszła;)
PS. Te zdjęcia z Angie i Bradem są ładne i duże??
:) Dla mnie "Obłęd' był obłędnym filmem w sensie poytywnym. Oceniłam na 9/10. Polubiłam w tym filmie Adriena Brodyego;)
A szczególnie w filmie podobała mi się muzyka filmowa - świetnie dopasowana do tematu i zakręcona tematyka ogólnie. Lubię tkie filmy:)
Musze się wybrać na tą "Drogę do zatracenia". Mam coraz więsze chęci:)
"Pamiętam, że kiedyś bardzo chciałam go obejrzeć, po Twojej recenzji teraz zupełnie przeszła mi ochota na „Borata” :-) " - tak ja też kiedys bardzo chciałam obejrzeć bo wydawał mi sie śmieszny i tak było przez ok 20 pierwszych minut. później było coraz bardziej niesmacznie...Szczególnie kiedy zobaczyłam twarz goluśkiego grubasa w nagim kroczu owego Borata...I nie chodzi o to że to film dla dorosłych - nie jest tak niesmaczny i żenujący że aż nieśmieszny. Przekraczanie pewnych granic nie zawsze jest wskazane a tu to zrobili. Ale jak bardzo chcesz to oglądnij:) Ja żałowałam.
Tak trochę prawdy w tym jest - "Infiltracja" podobała mi się bardziej niż "Krwawy diament"
Te zdjęcia Angeliny Jolie nie są zbyt dobre , zrobione przez paparazzi : jedno jak siedzi z Pittem w samochodzie jest większe , a na drugim widać tylko jej głowę jak siedzi z Bradem przy stole. Znacznie więcej jest fotosów Jennifer ze swoim byłym mężem.
W najnowszej „GALI” (na okładce Maryla Rodowicz):
- 4 strony o pogrzebie Michaela Jacksona
- krótkie artykuliki wraz z fotkami:
Enrique Iglesiasz Anną Kurnikova
- Maciej Dowbor i J. Koroniewska
- Jennifer Aniston i Gerard Butler
- Ashton Kutcher
- Natalia Vodianova z córeczką – ładnie wyszła na zdjęciu
- Borys Szyc, Katarzyna Cichopek i Marcin Hakiel- piszą, że 8 lipca urodził im się synek Adaś
-Javier Bardem
- rozmaite wcielenia Bruna na całą stronę(w tym zdjęcia Brada Pitta, Ch. Aguilery oraz Heidi Klum, Angus Lang za których Sacha Baron Cohen się przebiera)
- wywiad z Katarzyną Grocholą
- 2 strony na temat fenomenu Harrego Pottera zdjęcia aktorów i autorki książki.
- wywiad z Marylą Rodowicz
- REKLAMA – 20 lipca z „Galą” będzie można kupić film „Miłość w czasach zarazy”
- wywiad z Rafałem Królikowskim
- UWAGA EM DE KE AS – Twoja ulubiona ANGELINA JOLIE w artykule „Megan Fox i Angelina Jolie idą na wojnę” :-). Są dwa zdjęcia na Megan i Jolie każde zajmuje całą stronę. Na następnych stronach jest mnóstwo zdjęć obu aktorek, które porównują pod każdym kątem np.: „włosy do góry”, uliczny styl” w ubiorze, nawet to , że obie mają mnóstwo tatuaży.
- wywiad z Beatą Pawlikowską
- artykuł o Hugh Grancie
- artykuł o Tomie Cruisie i Katie Holmes- jest tu jedno jego zdjęcie jednakże niezbyt ładne oraz cztery fotki jego żony.
- wywiad z Conrado Moreno
- a w rubryce Moda: zdjęcie Angie Harmon, Halle Berry, EVY LONGORII,
- w rubryce „Styl i forma” Lindsay Lohan, Denise Richards,
- zdjęcie Sarah Jessici Parker w rubryce „Styl domowe dylematy”
- w rubryce „Styl AUTOSFERA” – Joanna Horodyńska, Gary Oldman(jego także bardzo lubię :-)), Magdalena Wójcik, Clive Owen.
- RECENZJE FILMÓW: Każdy chce być Włochem”, „Horsemen”, „Lepsze rzeczy do roboty”
- w horoskopie zdjęcie Lindsay Lohan
Dzięki za opis "Gali"
Rzeczywiście śliczne te foty Angie i Megan
Napisałam kiedyś że będe musiała się wybrać na 'drogę do zatracenia' - taaa chyba do telewizora jak puszczą;)
A propos tego filmu - lubię Paula Newmana i Toma Hanksa. Więc wszyscy główni bohaterowie z owej "Drogi do zatracenia' Tym bardziej muszę kiedyś zobaczyć
W Party:
na okładce Cichopki
- Borys Szyc,
- artykuł o Andrzeju Chyrze,
- artykuł o Cichopkach, Pazurach,
- artykuł o Michale Pirogu, Sraha Jessica Parker - fota z dziećmi
- Edyta Górniak - na plaży
artykuł o Cameron Diaz
artykuł o Michaelu Jacksonie - Historie Prawdziwe.
- artykuł o Hubercie Urbańskim
- Miasteczko Porto Sevo - fotki Cindy Crawford (lubię ją), Christiano Ronaldo (mój ulubiony piłkarz obok Kaki), Paris Hilton, Geri Halliwell, Heidi Klum,
- Ranking - męskie klaty:D - Daniel Craig, Damięcki, Ryan Reynolds, Christian Bale, a pierwsza trójka to moi ulubieńcy: Matthew McConnaghey, Brad Pitt i Hugh Jackman:D - rozpływam się w zachwytach szczególnie nad nagim torsem Matthew...
- Wywiad z jedmym z moich ulubieńców z "Zagubionych" Matthiew Foxem
- gwiazdy tak jak my - David Duchovny, Sharon Stone (lubię ją) Żebrowski i Janiak
- Styl Victorii Beckham
- modne okulary - siostra Beyonce - Solange, Agness Deynn, Katie Perry Natalie Portman - EUCHENIA-Robert Pattison - ładna fotka Roberta w okularach nieduże zdjęcie ale calkiem ładne
- modowy sąd: - moja ulubiona Paulla, Natasza Urbańska i Natalia Kukulska. Poza tym nich Agnieszka Popielewicz, Markowska i ...ech...Maria Peszek - w rubryce towarzyskiej też ona...
- modna są krótkie dżinsowe spodenki - Kate Moss i Gisele Bundchen (moje ulubione)Poza tym Szulim, Lohan, Herbuś
- błyszczyki - Madonna, Monika Richardson, Ola Kwaśniewska, Wolszczak, Foremniak i moja Kate Winslet,
- fryzury gwiazd - Britney, Scarlet Johannsson, Daria Widawska, Anna Wyszkoni - krótkie cięcia
- ładne foto Sharon Stone i Liv Tyler
- Kate Moss, jessica Biel, Katie Holmes
- Kuchnia: Ewa Szabatin, Liroy, Agnieszka Frykowska, Crawford, Evan McGregor,
- Johnny Deep jako gangster we "Wrogach publicznych" - w Tele Świecie opis tego filmu i więcej fotek + fotka Deepa z moją Marion
- zapowiedź nowej części Pottera - "Harry Potter i książę Półkrwi"
- horoskop - moja J.Lo, i Audrey Tatou - ostatnio ja polubiłam...Poza tym M.Peszek, Cielecka, Hilary Swank, Aniston, Rosati i inni, nie ma Blooma
- przy krzyżówce Kate Hudson
- zapowiedź filmu - plakat - "Moja wielka grecka wycieczka" - wybieracie się?Ja nie:)
- na ostatniej stronie: Edyta Górniak, Demi Morre, Cindy Crawford i plakat z filmu Wrogowie Publiczni - Johnny Deep
Orlanda Blooma nie uwidoczniono:)
"Nie widzialam "Zmierzchu", więc nie bardzo wiem jak PATTISON tam zagrał, czy ma talent i czym tak imponuje wszystkim, ale jeśli chodzi o urodę to mi się nie podoba. kojarzy mi się z brutalem;)" – Ha ha :-) Jak go zobaczyłam, to mi też się skojarzył dosłownie z brutalem :-) Ma taki trochę nieokrzesany wygląd, ale z czasem zaczynam też zauważać, że ma dobry charakter – wydaje się spokojny, trochę nieśmiały i zamyślony. Można powiedzieć, że z powodu tych cech nie pasuje do naszych czasów, naszej epoki. Pasowałby raczej na jakiegoś XIX-wiecznego, tajemniczego księcia, lub syna kogoś wysoko urodzonego w tamtych czasach. Wydaje się taki trochę niedzisiejszy, co mu dodaje uroku.
"Cóż...Ale jeśli chodzi o dorobek filmowy to lubie Cruise. Szczególnie za "Top Gun":)" – też go lubię. Myślę że Cruise ma w sobie dużo wdzięku, a ponadto we wszystkich filmach bije od niego energia. Wygląda zawsze tak, jakby miał 100 pomysłów na sekundę :-) Mi najbardziej podobał się w "Wywiadzie w wampirem", "Koktajlu" i "Mission Impossible 2".
"- Audrey Tautou – duży artykuł i fotografie. Oto co Audrey mówi o sobie: "Uważam się za bardzo introwertyczną osobę i nie lubię opowiadać o moich przemyśleniach nawet znajomym. A co dopiero obcym ludziom". Dlatego niewiele wiadomo o jej życiu prywatnym. Podoba mi się taka postawa:-)." – Euhenia dzięki za tę informację o Audrey. Bardzo ją lubię. Ostatnio wyszedł nowy film, w którym zagrała sławną i kontrowersyjną kreatorkę mody – Coco Chanel, tą samą, która wylansowała modę na "małą czarną", uwolniła kobiety z gorsetów, wymyśliła chyba najlepiej sprzedające się perfumy na świecie – "Chanel No. 5",i tą samą, która wpadła na pomysł, żeby kobiety nosiły długie sznury pereł. To właśnie z ust Coco Chanel padły te słynne słowa: "Nie ma kobiet brzydkich, są tylko kobiety zaniedbane".
Jeśli znajdziecie jeszcze w jakimś piśmie zdjęcia Audrey lub artykuły, to jeśli możecie, powiadomcie mnie o tym, będę Wam wdzięczna :-)
"Ryan Reynolds- wywiad zatytułowany "Ani słowa o Scarlett( Johansson)", czyli nie mówi o swojej pięknej żonie. Nawet ślub wzięli po cichu. Nie którzy nie wierzyli, że tak jeszcze można w Hollywood. Fajna para:-)." - mi też się wydają fajni. Ich związek bije autentyczną świeżością, nie wydają się być sobą znudzeni. Przyjemnie razem wyglądają (nie to, co Kapelusznik z Orlandem :-( ). Ryan Reynolds specjalnie dla Scarlett porzucił piosenkarkę Alanis Morissette.
"Dziewczyny - a byłą dziewczynę Orlanda Kate Bosforth lubicie? Jest w Show jej fota," – tak, lubimy ją, Euhenia już nawet za mnie odpowiedziała :-)) Lubimy w niej właśnie ten styl ubierania się – ma dobry gust, i w cokolwiek by się nie ubrała zawsze wygląda wytwornie. Wydaje się bardzo delikatną osobą. Ona i Orlando bardzo do siebie pasowali – ona krucha, a on opiekuńczy, bardzo miło było popatrzeć na nich razem. Teraz on jest z tą okropną Mirandą :-( Pod względem aktorskim może się aż tak strasznie nie wybija, zazwyczaj występuje w rolach delikatnych kobiet (nie mogę jej sobie wyobrazić w roli twardej bizneswoman :-)). Moim zdaniem bardzo by się nadawała do zagrania kobiety-elfa, z racji swojej kruchości :-)
"w horoskopie powtórki zdjęć z poprzednich numerów - zauważyłyście, że często dają te same fotki" – tak EM_DE_KE_AS, oni chyba cały czas dają te same fotki :-( I jakie one są "wielkie" :D Wielkości avatarów na filmwebie :-)
"Makijaże gwiazd - Kate z "Lostów", Eva Longoria." – a właśnie, oglądałyście kiedyś ten serial "Lost"? Bo mi jakoś nie przypadł do gustu.
"W "Vivie" jest artykuł o modelkach, a to pewnie jest dużo ładnych zdjęć tych pań które wymieniasz. Ciekawe czy są tam fotki Natalii Vodianowej? Bardzo podoba mi się jej twarz, wygląda jak nastolatka, a ma już troje dzieci." – mi również Euhenia. Natalia ma bardzo ładną, delikatną, a zarazem wyrazistą twarz, jej uroda idealnie nadaje się do modelingu. Podoba mi się to, że nie bała się poświęcić swojej pracy dla dzieci – pierwsze z nich urodziła mając zaledwie 19 lat (!), a w tym wieku kariera modelki zaczyna nabierać właściwego tempa, mimo to ona postanowiła urodzić dziecko i postawić na rodzinę.
"- REKLAMA FILMÓW JAKIE W NAJBLIŻSZYM CZASIE BĘDĄ DOŁĄCZONE DO "VIVY":
- "NOTATKI O SKANDALU" – 9 LIPCA
-"UŚMIECH MONA LIZY"- 20.08.09
-"BEZDROŻA"- 6.08.09
-"DOBRY ROK"-23.07.09" – Euhenia dzięki za informacje na temat filmów, które mają się pojawić w "Vivie". Niedawno oglądałam "Uśmiech Mona Lizy", ze świetną rolą Julii Roberts, grającą nauczycielkę, która chciała uświadomić młode dziewczęta (jej uczennice), że wcale nie muszą być całe życie kurami domowymi i nie muszą usługiwać swoim mężom – chciała, by te dziewczęta kontynuowały naukę na studiach i zdobywały wykształcenie, by znalazły sobie jakieś pasje i hobby, oprócz gotowania mężowi i dzieciom obiadu :-) Chciała im pokazać, że kobiety też są wartościowe i mają coś do powiedzenia ( a w tamtych czasach, czyli w latach 50-tych ubiegłego wieku, kobiety były traktowane przez swoich mężów prawie jak służące).
"Hehe. Nie mogę zapomnieć tej sceny jak uciaka w "piaratach" przed tubylcami w "Skrzynie umarlaka"...:D Rozbroił mnie dogłębnie. Dawno tak sie nie uśmiałam jak wtedy. Dosłownie brzuch mnie rozbolał ze śmiechu. Zresztą było jeszcze więcej takich zabawnych scen. Ode mnie ma 9/10. Bo jest po prostu rewelacyjny:)" – EM_DE_KE_AS mi też się chciało śmiać z tej sceny, tak śmiesznie biegł, a nogi podnosił do góry tak, jakby ćwiczył :D Jeszcze jedna scena mi się podobała w "Skrzyni umarlaka" (to znaczy jedna z wielu zabawnych). Jak Will dotarł do tej wyspy, i później, na górze, zobaczył Jacka w otoczeniu tubylców, który miał na twarzy namalowanych kilka par oczu, a jak zamykał swoje własne, to na powiekach miał namalowaną jeszcze jedną parę i te oczy wyglądały jak prawdziwe :-) Zamykał oczy a i tak wydawało się, jakby się patrzył :) Zabawnie to wyglądało.
""Edyta Górniak - zmiana image'u - ładniej jej było w dłuższych włosach teraz wygląda starzej"- Poza tym długie włosy są bardziej kobiece." – masz rację Euhenia. Mi też się wydaje, że kobiety wyglądają lepiej w dłuższych włosach. Moim zdaniem żadna nie powinna nigdy ścinać włosów i robić sobie męskiej fryzury, bo nawet najładniejsza wygląda w takich włosach fatalnie :-( Nawet ja nigdy nie obcięłabym sobie włosów na tak krótko, nie czułabym się ładnie w takiej fryzurze. A poza tym mam takie włosy, które odrastają mi bardzo długo, to musiałabym się naczekać, żeby mi odrosły przynajmniej do ramion :-( A tak to takie dłuższe można sobie uczesać na wiele sposobów :-)
"jeszcze teraz mam przed oczami te dlugie czarne włosy. Świetnie wyglądał gdy wystawiał ząbki...;) A jeśli chodzi o Toma Cruise bardzo pasował do roli wampira. Też to zauważyłaś??" – tak EM_DE_KE_AS, z Toma był niezły wampir :-) Pasował na niego. Był takim "światowym" wampirem – eleganckim, z manierami, który w swoim bardzo długim, "wampirzym" życiu zwiedził spory kawałek świata.
Ja również mam przed oczami długie czarne włosy Antonia, ilekroć sobie przypomnę "Wywiad z wampirem". Zawsze z niecierpliwością czekam na scenę, gdy pojawia się w tym filmie. Wygląda w nim świetnie – złowieszczo, tajemniczo i uwodzicielsko ;)
"Jeśli chodzi o tą psychologię podczas wybierania partnerów - to ja wyczytałam też że dziewczyny/kobiety często wybierają sobie facetów którzy z zachowania, a czasem nawet i z wyglądu przypominają im ich własnych ojców. Dzieje się to podświadomie." – też kiedyś o tym czytałam. I chyba mężczyźni też wybierają podświadomie kobiety, które są podobne do ich matek. Wydaje mi się, że to się bierze z tego, że mieszkamy wspólnie z rodzicami te dwadzieścia kilka lat, przyzwyczajamy się do nich, i przez ten czas w naszej podświadomości zakorzenia się jak gdyby określony wzorzec tego, jak ma wyglądać nasz przyszły partner. I właśnie wybieramy później partnera, który wydaje nam się najbardziej znajomy (czyli podobny do naszego ojca lub matki).
Do Euhenii: czy widzisz kto jest na okładce najnowszego "Teleświata"? Myślę, że jest wreszcie na niej ktoś, kogo lubisz ;) Szkoda, że nie umieszczają na nich ostatnio mężczyzn :-( Chciałabym zobaczyć np. Johnnego Deppa albo kogoś innego, a tak to widzę cały czas Evy Longorie i Angeliny :-( Kiedyś, dawno, dawno temu (brzmi jak początek jakiejś bajki :-)) na okładce pojawił się Johnny, a nawet Jude Law, a teraz widzę cały czas te same twarze :-( Przynajmniej napisali trochę o Johhnym w środku – ostatnio był w Londynie na promocji filmu "Wrogowie publiczni" i przy okazji odwiedził szpital dziecięcy, pojawiając się tam w przebraniu Jacka Sparrowa ;) Te dzieci musiały się niesamowicie ucieszyć!
EM DE KE AS,
Dziękuję za informację o zdjęciu Roberta Pattinsona w „Party” i w ogóle za opis całej gazety :-). Muszę koniecznie zajrzeć do tego dwutygodnika:-).
„Rzeczywiście śliczne te foty Angie i Megan” - EM DE KE AS, lubisz również Megan Fox?
Koa,
Tak, rzeczywiście ten numer „Teleświata” bardzo mi się podoba. Wreszcie napisali o kimś kogo chciałam lepiej poznać, czyli Megan Fox. Jednakże bardzo żałuję, że nie napisali więcej o tym skąd ona pochodzi, kim są jej rodzice, czy ma rodzeństwo. Takie rzeczy by mnie bardziej interesowały niż to, że swoimi kontrowersyjnymi wypowiedziami wywołuje skandale. Ale jej zdjęcie w środku numeru bardzo mi się spodobało. Poza tym wreszcie napisali o Johnnym Deppie, nie wiedziałam wcześniej, że zrobił coś tak wspaniałego dla chorych dzieci przebywających w szpitalu. Trudno mi sobie nawet wyobrazić jak bardzo musiały się ucieszyć na widok Jacka Sparrowa- pirata z Karaibów:-).
„Jeśli znajdziecie jeszcze w jakimś piśmie zdjęcia Audrey lub artykuły, to jeśli możecie, powiadomcie mnie o tym, będę Wam wdzięczna :-)”- Oczywiście , że jak coś znajdę to napiszę. Jakieś dwa tygodnie temu na okładce „Zwierciadła” widziałam Audrey Tautou. Może jeszcze jest w kioskach.
„Myślę że Cruise ma w sobie dużo wdzięku, a ponadto we wszystkich filmach bije od niego energia. Wygląda zawsze tak, jakby miał 100 pomysłów na sekundę :-)” – Takie samo wrażenie wywiera na mnie:-). Jeszcze nigdy nie zawiodłam się kiedy oglądałam film z nim, nawet jak nie był zbyt dobry, to jednak Tom daje zawsze z siebie wszystko:-).
„"Makijaże gwiazd - Kate z "Lostów", Eva Longoria." – a właśnie, oglądałyście kiedyś ten serial "Lost"?” – Wytrzymałam tylko pół jednego odcinka - straszna nuda! Ale możliwe, że mi się nie spodobał również dlatego , bo nie zaczęłam go oglądać od pierwszego odcinka.
„Niedawno oglądałam "Uśmiech Mona Lizy", ze świetną rolą Julii Roberts,”- mi się nie podobał ten film. Wynudziłam się na nim dosyć solidnie:-).
„Mi też się wydaje, że kobiety wyglądają lepiej w dłuższych włosach. Moim zdaniem żadna nie powinna nigdy ścinać włosów i robić sobie męskiej fryzury, bo nawet najładniejsza wygląda w takich włosach fatalnie :-( Nawet ja nigdy nie obcięłabym sobie włosów na tak krótko, nie czułabym się ładnie w takiej fryzurze. A poza tym mam takie włosy, które odrastają mi bardzo długo, to musiałabym się naczekać, żeby mi odrosły przynajmniej do ramion :-( A tak to takie dłuższe można sobie uczesać na wiele sposobów :-)”- Racja, można eksperymentować , podkręcić, związać w kok czy zrobić warkocz. Kiedyś nie wiem co mnie podkusiło, ale obcięłam włosy do ramion i bardzo żałowałam. Teraz są dłuższe i nie mam zamiaru ich nigdy więcej tak krótko ścinać:-)
Dziękuję Wam za przejrzenie "Gali" i "Party".
"Christiano Ronaldo (mój ulubiony piłkarz obok Kaki)" – sory EM_DE_KE_AS, że to powiem, bo go lubisz, ale on jest dla mnie narcyzem, dla mnie ten chłopak jest strasznie zapatrzony w siebie, nie wiem, czy poza sobą jeszcze kogoś widzi. Jedna z jego byłych dziewczyn powiedziała kiedyś, że więcej czasu poświęcał na układaniu w lustrze swojej fryzury niż jej samej :-)
"- Ranking - męskie klaty:D - Daniel Craig, Damięcki, Ryan Reynolds," – Aaaaaaaa :D Jutro lecę po "Party" :)
"- zapowiedź filmu - plakat - "Moja wielka grecka wycieczka" - wybieracie się?Ja nie:)" – ja też się nie wybieram na to do kina, wolałabym pojechać na prawdziwą grecką wycieczkę do Grecji :-)
W najnowszym "Tele Tygodniu" piszą o uroczystości pożegnania Michaela Jacksona, która miała miejsce w hali "Staples Center" w Los Angeles (dosłownie dwa dni przed swoją śmiercią robił w tej hali próby przed londyńskim koncertem). W "Tele Tygodniu" jest kilka zdjęć z uroczystości. Oglądałyście może jej transmisję w tv? Była bardzo piękna i wzruszająca, szczególnie pod koniec, gdy przemawiała córka Jacksona. W dalszej części "Tele Tygodnia" jest wywiad z Matthew Foxem z "Zagubionych" (to coś dla Ciebie EM_DE_KE_AS, bo pisałaś, że jest jednym z Twoich ulubieńców tego serialu) piszą też o najnowszym filmie z Johnnym Deppem – "Wrogowie publiczni", już się rozpisali o tym, że role Deppa i Bale’a są genialne ;) Film musi być ciekawy z racji tych dwóch aktorów – jest pojedynkiem dwóch silnych charyzmatycznych charakterów, to będzie ciekawy duet (w środku jest zdjęcie Deppa z tego filmu).
Dalej - zapowiedź filmu "Egzorcyzmy Dorothy Mills", nie wiem dlaczego, ale już mi się ten film nie podoba, mam przeczucie, że nie warto na niego iść.
- Harrison Ford – podobno wszyscy odradzali Polańskiemu zatrudnienie go w filmie "Frantic", bo ich zdaniem Ford nadaje się tylko do kina akcji. Polański sprawił, że bardzo się pomylili :) Wydaje mi się, że bardzo dobrze wypadł w tym filmie.
- Horoskop – jest malutkie zdjęcie Colina Firtha. O naszych innych ulubionych aktorach niczego nie napisali :(
Piszą też o piosenkarce Pauli w rubryce (jeśli dobrze pamiętam) "Gwiazda na życzenie" – czyli skąd pochodzi, kiedy się urodziła itd.
"Jednakże bardzo żałuję, że nie napisali więcej o tym skąd ona pochodzi, kim są jej rodzice, czy ma rodzeństwo." – tak, szkoda, że nie napisali o tym skąd pochodzi albo czym się interesuje, takie informacje są chyba ważniejsze niż to, że postanowiła zachowywać się prowokacyjnie, żeby zdobyć sławę (trochę przypomina mi to karierę Dody). Też mi się podoba jej zdjęcie w środku, w tej czerwonej marszczonej sukience. Jak chcesz Euhenia, to możesz trochę poczytać o biografii Megan na tej stronce :
http://www.imdb.com/name/nm1083271/bio
Piszą tam, że Megan ma irlandzko-indiańskie korzenie (czyli takie same jak Johnny Depp). Jest fanką komiksów i gier video. Bardzo lubi zwierzęta – hoduje psy, koty, ptaki, wiewiórki (!), i ma też świnkę (George Clooney też kiedyś posiadał świnkę :-)).
"Oczywiście , że jak coś znajdę to napiszę. Jakieś dwa tygodnie temu na okładce "Zwierciadła" widziałam Audrey Tautou. Może jeszcze jest w kioskach." – dzięki za informację :-) Właśnie w weekend kupiłam sobie to "Zwierciadło", musiałam go szukać aż w kilku sklepach, bo je wykupili. Na szczęście jeszcze je dostałam. Zastanawiałam się, czy nie kupić na początku "Elle", bo na okładce też była Audrey, ale przejrzałam sobie z grubsza wywiad w tym ostatnim i okazało się, że ona mówi tam tylko na temat odgrywanej przez siebie postaci – Coco Chanel, czyli jaka była z charakteru, jak wyglądało jej życie, a mi bardziej zależało, żeby poczytać sobie tylko o biografii Audrey, o niej samej i właśnie w "Zwierciadle" jest ładny artykuł i wywiad w jednym o życiu Audrey.
"W BRAVO" na okładce jest Ashley Tisdale. Krótkie artykuły o Kristen Stewart(nawet ładnie wyszła, zrobione przez paparazzi), Miley Cyrus(zdjęcie niewielkie), Robert Pattinson – dwa zdjęcia z planu jego najnowszego filmu "Remeber Me" – Euhenia jak zobaczyłam te zdjęcia, to na początku myślałam, że pochodzą one z miejsca wypadku, który Robert niedawno miał uciekając przed fankami. Odetchnęłam z ulgą, gdy przeczytałam, że są to zdjęcia z jego najnowszego filmu. Ale ta krew wyglądała bardzo autentycznie.
"Jeszcze nigdy nie zawiodłam się kiedy oglądałam film z nim, nawet jak nie był zbyt dobry, to jednak Tom daje zawsze z siebie wszystko:-)." – tak, i ponadto nie zwraca uwagi na jakieś trudności, tylko po prostu robi swoje :-)
"Wytrzymałam tylko pół jednego odcinka - straszna nuda!" – ja chyba nawet połowy nie wytrzymałam :-) Mnie też znudził. Nie lubię seriali i filmów, w których akcja toczy się w jakiejś dżungli porośniętej figowcami, bo taka sceneria wydaje mi się strasznie monotonna. Wyjątkiem był "Park Jurajski", gdzie była bardzo dobra akcja, i ten film mnie jakoś nie znudził.
"- rozmaite wcielenia Bruna na całą stronę(w tym zdjęcia Brada Pitta, Ch. Aguilery oraz Heidi Klum, Angus Lang za których Sacha Baron Cohen się przebiera)" – chyba muszę to zobaczyć :-)
"- REKLAMA – 20 lipca z "Galą" będzie można kupić film "Miłość w czasach zarazy" – Euhenia czy zamierzasz go sobie kupić? Albo czy już go kiedyś obejrzałaś? Jeśli dobrze pamiętam to film powstał na podstawie powieści.
EM_DE_KE_AS, oni chyba cały czas dają te same fotki :-( I jakie one są "wielkie" :D Wielkości avatarów na filmwebie :-) - Koa to bardzo dobrze:) Ja bym chciała żeby w Party były takie, tam przynajmniej często zmieniają, a nie dają te same...toż to zbrodnia;)
"a właśnie, oglądałyście kiedyś ten serial "Lost"? Bo mi jakoś nie przypadł do gustu." - Lost to mój ulubiony serial. Widziałam wszystkie sezony czekam teraz na kolejny - chyba już piaty (sama się pogubiłam;). Co do serialu najnudniejszym sezonem był dla mnie trzeci, ale kiedy równocześnie po zagubionych puścili równiez ulubionego (ale z każdym sezonem coraz to mniej) Skazanego na śmierć, to przekonałam się że co jak co ale jeszcze zagubieni mają jakąś fabułę i akcję. Skazany ostatnio jest nudny. Zresztą ilez można uciekać z więzienia...
Aha ja również będę wdzieczna za info o artykułach o Audrey;) Ostatnio ją polubiłam choć sama sobie się dziwię bo kilka lat temu wkurzała mnie - a raczej te plakaty z Amelii kiedy patzryły na mnie te wielkie oczy....;)
Ale teraz ostatnio przekonały mnie te oczy. I aż chciałabym obejrzeć tą Coco.
"Jak Will dotarł do tej wyspy, i później, na górze, zobaczył Jacka w otoczeniu tubylców, który miał na twarzy namalowanych kilka par oczu, a jak zamykał swoje własne, to na powiekach miał namalowaną jeszcze jedną parę" - hehehe to też było dobre. Wiele było takich super scen. Cała "Skrzynia umarlaka" była prześmieszna:) Fajnie bo lubię filmy z akcją i z humorem jednocześnie (np Zabójcza broń;) - nie porównuję tu tych dwóch filmów - nie:)
Co do "Skrzyni" pamiętam jeszcze scenę jak Deep siedzi na tym długaśnym palu, który potem się przewraca...;)
"Nawet ja nigdy nie obcięłabym sobie włosów na tak krótko, nie czułabym się ładnie w takiej fryzurze" - kiedys miałam takie jak Edyta Górnia k teraz - po Komunii obciachałam swoje śliczne długie fale. Ale żałowałam. Teraz jedynie robię fryzurkę a'la Eva Longoria - cieniowane i w takiej mi najlepiej.
"tak EM_DE_KE_AS, z Toma był niezły wampir :-) Pasował na niego. Był takim "światowym" wampirem – eleganckim, z manierami, który w swoim bardzo długim, "wampirzym" życiu zwiedził spory kawałek świata."-w dodatku to był taki przebiegły szczwany lis, i pasowało mu to nawet:)
"Ja również mam przed oczami długie czarne włosy Antonia, ilekroć sobie przypomnę "Wywiad z wampirem". Zawsze z niecierpliwością czekam na scenę, gdy pojawia się w tym filmie. Wygląda w nim świetnie – złowieszczo, tajemniczo i uwodzicielsko ;)" - Jeszcze jaaaak...W "Desperado" też był śliczny ach.....
"Wydaje mi się, że to się bierze z tego, że mieszkamy wspólnie z rodzicami te dwadzieścia kilka lat, przyzwyczajamy się do nich, i przez ten czas w naszej podświadomości zakorzenia się jak gdyby określony wzorzec tego, jak ma wyglądać nasz przyszły partner. I właśnie wybieramy później partnera, który wydaje nam się najbardziej znajomy (czyli podobny do naszego ojca lub matki)." - O wlaśnie - to tak jest. Na pewno.
"sory EM_DE_KE_AS, że to powiem, bo go lubisz, ale on jest dla mnie narcyzem, dla mnie ten chłopak jest strasznie zapatrzony w siebie, nie wiem, czy poza sobą jeszcze kogoś widzi. Jedna z jego byłych dziewczyn powiedziała kiedyś, że więcej czasu poświęcał na układaniu w lustrze swojej fryzury niż jej samej :-)" - nie obrażę się - masz trochę racji. Jest z niego taki goguś ale na niektórych fotach jest przystojny. Lubię i jego i Kakę:) najbardziej ze wszystkich.
"EM DE KE AS, lubisz również Megan Fox?"- Kiedyś się wkurzałam bo porównywali ją do Angie - i dalej porównują tyle że teraz juz mnie to tak nie razi. Ba! Sama stwierdzam że rzeczywiście na niektórych fotach jest faktycznie podobna. A polubiłam ją jakoś tak jak były te ładne foty z najnowszego filmu z jej udziałem w Tele świecie. Na tych trzech fotach poniżej najbardziej przypomina mi Angie:
http://www.imdb.com/media/rm3732310016/nm1083271
http://www.imdb.com/media/rm1536395264/nm1083271
http://www.imdb.com/media/rm295474176/nm1083271
a na tych wygląda wręćz zjawiskowo.
http://www.imdb.com/media/rm4262890240/nm1083271
http://www.imdb.com/media/rm4050750208/nm1083271
http://www.imdb.com/media/rm2153812992/nm1083271
"eszcze nigdy nie zawiodłam się kiedy oglądałam film z nim, nawet jak nie był zbyt dobry, to jednak Tom daje zawsze z siebie wszystko:-). "- oglądałam kiedyś "Oczy szeroko zamknięte" i "Vanilla Sky" ale niestety zasnęłam na nich więc nie wiem o czym są w ogóle kiedyś to nadrobię - jednak powód zaśnięcia: późna pora...powinni ndawać takie filmy wcześniej. A właśnie, kiedy puszczali Oczy szeroko zamknięte (nie dość że późno) musiałam czytać bo dali z napisami. Widziałyście moze wersję z lektorem? Czy to może rzeczywiście jest tak jak gdzieś czytałam (może nawet na Filmwebie w ciekawostkach), że Stanley Kubrick zastrzegł sobie zeby pokazywać ten film w innych krajach w oryginale językowy a jak już to z napisami. Jako powód podał że chodzi mu o to żeby ludzi emogli zrozumieć ten film i zastanowić się nad nim
"Ale możliwe, że mi się nie spodobał również dlatego , bo nie zaczęłam go oglądać od pierwszego odcinka."- KIedy puszczali parę lat temu pierwszy sezon po raz pierwszy pmiętam że miałam go zacząć oglądać. Jednak zapomniałam sobi eo pierwszym odcinku. Przegapiłam. A że z natury nigdy nie oglądam seriali "w połowie", czy nawet od drugiego odcinka (tak samo zresztą jeśli chodzi o filmy - oglądanie po pół godzinie to dla mnie żadne oglądani e- tak było z "Dobrym rokiem" dlatego musze kiedy nadrobić jak puszczą w tv) więc za pół roku natrafiłam na powtórki i wtedy oglądnęłam od 1 odcinka. "Zagubieni" mnie "wciągnęli" - i to tak naprawdę końcówka odcinka. Zaintrygowała mnie. Chciałam zobaczyć co będzie dalej. Przy drugim, trzecim wciągałam się coraz bardziej:) I tak mi zostało. Jednak jestem zdania że powinni zakończyć na 5 sezonie. - chyab własnie piąty ma być ostatnim w końcu. Dobrze by było bo ileż można łazić po dżungli (choć w zasadzie teraz z tej dżungli to już wyszli). I tak wolę Zagubionych od Skazanego na śmierć. Bo pierwszy sezon Skazanego był super. Drugi już trochę mniej ale byl ok. Ale ten trzeci...sprawia że zadaję sobie pytanie - ileż można to ciągnąć...
A własnie...przypomniało mi się- oglądacie Modę na sukces?? Bo ja już nie od jakiegoś czasu. No bo...ileż można;) Mam wrażenie że amerykanie czasami nie znają umiaru w tych serialach...A "nasi" rodzimym "Klanem" i "M jak miłość" chyba chcą powoli im dorównać. Moim zdaniem każdy serial musi kiedyś mieć swój koniec, tak jak i miał początek, a robienie czego już tylko dla kasy nie zawsze wychodzi na dobre. To samo zresztą tyczy się tzw. "dwójek", "tójek" w filmach (choć są wyjątki). Jednak weźmy np "Dirty Dancing" - ktoś moze uważać inaczej ale ja - powiedzmy że wychowana na "jedynce" nie mogę zdzierżyć "Dirty Dancing2" bo to już nie to samo.
"będzie można kupić film "Miłość w czasach zarazy" – Euhenia czy zamierzasz go sobie kupić? Albo czy już go kiedyś obejrzałaś? Jeśli dobrze pamiętam to film powstał na podstawie powieści."
- a ja go widziałam kiedys w tv (jakiś rok temu). I muszę powiedzieć że przypadł mi do gustu:) Jak nie widziałyście to polecam, choć zależy od gustu - co się komu podoba:) Potem powiecie wrażenia czy się podobało:)
„będzie można kupić film "Miłość w czasach zarazy" – Euhenia czy zamierzasz go sobie kupić? Albo czy już go kiedyś obejrzałaś? Jeśli dobrze pamiętam to film powstał na podstawie powieści."” – Nie zamierzam go kupować, na filmwebie ma ocenę „Niezły”, a poza tym czytałam o nim recenzje , które raczej nie były zbyt pochlebne. Nie dosyć tego nie gra tam chyba nikt kogo lubię.
„- a ja go widziałam kiedys w tv (jakiś rok temu). I muszę powiedzieć że przypadł mi do gustu:) Jak nie widziałyście to polecam, choć zależy od gustu - co się komu podoba:) Potem powiecie wrażenia czy się podobało:)” – EM DE KE AS , dlaczego Ci się ten film podobał? Dobrzy aktorzy, interesująca fabuła czy może dobra reżyseria? Może mnie przekonasz i wybiorę się kiosku, po ten film.
- EM DE KE AS , Dziękuję za linki do zdjęć Megan.
„Na tych trzech fotach poniżej najbardziej przypomina mi Angie” . Mnie też się Megan na nich podoba. Szczególnie ładnie jej w tej białej , eleganckiej sukience oraz skromnie zaczesanych włosach do tyłu. Tuż nad czołem ma ładnie wywinięte włosy, na tym zdjęciu może tego tak nie widać , ale w „Gali”(tej najnowszej) - jest wyraźniejsza fotografia.
http://www.imdb.com/media/rm3732310016/nm1083271
„A polubiłam ją jakoś tak jak były te ładne foty z najnowszego filmu z jej udziałem w Tele świecie.”- mnie również bardzo się podobają:-). Ciekawe czy napiszą również za niedługo o Shia LaBeoufie jej chłopaku z „Transformersów?. Chciałabym bardzo, nie jest może zbyt przystojny, ale jest dobrym i bardzo sympatycznym aktorem.
„a na tych wygląda wręćz zjawiskowo” – zgadzam się z Tobą:-).
http://www.imdb.com/media/rm4262890240/nm1083271
http://www.imdb.com/media/rm4050750208/nm1083271
http://www.imdb.com/media/rm2153812992/nm1083271
„oglądałam kiedyś "Oczy szeroko zamknięte" i "Vanilla Sky" ale niestety zasnęłam na nich więc nie wiem o czym są w ogóle kiedyś to nadrobię - jednak powód zaśnięcia: późna pora...powinni nadawać takie filmy wcześniej. A właśnie, kiedy puszczali Oczy szeroko zamknięte (nie dość że późno) musiałam czytać bo dali z napisami. Widziałyście może wersję z lektorem?” – Nie, niestety nie. Właśnie mnie dokładnie tak samo jak ciebie zniechęciło do obejrzenia go do końca: późna pora emisji i konieczność czytania:-). Ale „Vanilla Sky” było świetne. Warto dokończyć ten film, jak dadzą o ”przyzwoitszej” porze:-)
„ Czy to może rzeczywiście jest tak jak gdzieś czytałam (może nawet na Filmwebie w ciekawostkach), że Stanley Kubrick zastrzegł sobie zeby pokazywać ten film w innych krajach w oryginale językowy a jak już to z napisami. Jako powód podał że chodzi mu o to żeby ludzi emogli zrozumieć ten film i zastanowić się nad nim” - Dzięki za wyjaśnienie.
„I tak wolę Zagubionych od Skazanego na śmierć. Bo pierwszy sezon Skazanego był super. Drugi już trochę mniej ale byl ok. Ale ten trzeci...sprawia że zadaję sobie pytanie - ileż można to ciągnąć...” EM DE KE AS, a czy lubisz W. Millera, wiem , że on ma sporo fanów? Ja nie oglądałam „Skazanego na śmierć”, a ten aktor nie jest też w moim typie:-).
„A własnie...przypomniało mi się- oglądacie Modę na sukces?? Bo ja już nie od jakiegoś czasu. No bo...ileż można;) Mam wrażenie że amerykanie czasami nie znają umiaru w tych serialach...A "nasi" rodzimym "Klanem" i "M jak miłość" chyba chcą powoli im dorównać. Moim zdaniem każdy serial musi kiedyś mieć swój koniec, tak jak i miał początek, a robienie czego już tylko dla kasy nie zawsze wychodzi na dobre.” – Też kiedyś oglądałam „Modę na sukces” , ale dawno temu przestałam. Polacy też powinni mieć umiar, ja już na „Klan” po prostu nie mogę patrzeć, a zawsze jest emitowany w tak dobrym czasie antenowym. Na szczęście chociaż w wakacje robią przerwę:-)
„To samo zresztą tyczy się tzw. "dwójek", "tójek" w filmach (choć są wyjątki). Jednak weźmy np "Dirty Dancing" - ktoś moze uważać inaczej ale ja - powiedzmy że wychowana na "jedynce" nie mogę zdzierżyć "Dirty Dancing2" bo to już nie to samo.” – też nie byłam zachwycona „dwójką”, ale nie była taka najgorsza, muzyka była ładna.
"- zapowiedź filmu - plakat - "Moja wielka grecka wycieczka" - wybieracie się?” - Nie. Przeglądałam wszystkie premiery i zapowiedzi kinowe na „filmwebie” i zarówno w sierpniu jak i w lipcu nie zainteresował mnie żaden film poza: ”Wrogami publicznymi”, „Transformesami” oraz „Kacem Vegas”( to komedia, okazała się wielkim hitem w Ameryce).
Koa:
„W najnowszym "Tele Tygodniu" piszą o uroczystości pożegnania Michaela Jacksona, która miała miejsce w hali "Staples Center" w Los Angeles (dosłownie dwa dni przed swoją śmiercią robił w tej hali próby przed londyńskim koncertem). W "Tele Tygodniu" jest kilka zdjęć z uroczystości. Oglądałyście może jej transmisję w tv?”- Tylko fragmenty w wiadomościach.
„ Jak chcesz Euhenia, to możesz trochę poczytać o biografii Megan na tej stronce :
http://www.imdb.com/name/nm1083271/bio” – dziękuję za link :-).
„Piszą tam, że Megan ma irlandzko-indiańskie korzenie (czyli takie same jak Johnny Depp). Jest fanką komiksów i gier video. Bardzo lubi zwierzęta – hoduje psy, koty, ptaki, wiewiórki (!), i ma też świnkę (George Clooney też kiedyś posiadał świnkę :-)). „- W domu ma zatem prawie prawdziwe Zoo:-)
„"W BRAVO" na okładce jest Ashley Tisdale. Krótkie artykuły o Kristen Stewart(nawet ładnie wyszła, zrobione przez paparazzi), Miley Cyrus(zdjęcie niewielkie), Robert Pattinson – dwa zdjęcia z planu jego najnowszego filmu "Remeber Me" – Euhenia jak zobaczyłam te zdjęcia, to na początku myślałam, że pochodzą one z miejsca wypadku, który Robert niedawno miał uciekając przed fankami. Odetchnęłam z ulgą, gdy przeczytałam, że są to zdjęcia z jego najnowszego filmu. Ale ta krew wyglądała bardzo autentycznie.” – Tak, bardzo dobrze go ucharakteryzowali:-). W tym filmie „Remember Me” , w którym to obecnie gra Robert i go tak wspaniale umalowali gra również Pierce Brosnan. Zgadnij w kogo wciela się ex- Bond? W ojca Roberta :-). Oprócz niego gra jeszcze Chris Cooper oraz Emilie De Ravin(córkę Chrisa).
Przejrzałam dziś dodatki z programem telewizyjnym do dzienników :
- „RZECZPOSPOLITA” – na okładce Romola Garai – w środku również artykuł o niej i Kieferze Sutherlandzie.
-„DZIENNIK POLSKI”- na okładce: piękna Aishwarya Rai. Artykuł niewielki o Megan Fox (ze zdjęciem) oraz o Johnnym Deppie(też zdjęcie).
- „GAZETA WYBORCZA”- na okładce Clint Eastwood
- „ DZIENNIK. POLSKA THE TIMES” – na okładce Jodie Foster
Nie ma Orlanda.
"EM DE KE AS , dlaczego Ci się ten film podobał? Dobrzy aktorzy, interesująca fabuła czy może dobra reżyseria? Może mnie przekonasz i wybiorę się kiosku, po ten film.
"- Zależy czy lubisz takie historie. Mnie się podobał, zaciekawiła mnie historia tego urzędnika pocztowego. Ukazanie jego miłości do kobiety, która też go pragnęła ale nie mogła z nim być, jej malżeństwo z mężczyzną którego nie kochała tak jak owego urzędnika - który rozbudził jej pożądanie płomiennymi listami. Zakończenie filmu - którego nie opowiem, ale napiszę, że dla mnie było piękne i nawet wzruszające. Jeśli chodzi o reżyserię ogólnie cały film jest moim zdaniem taki inny niż wszystkie. Opowiedziany trochę inaczej - niż bywa zazwyczaj w podobnych opowiastkach. Ja mu wystawiłam ocenę 7/10 a to ze względu na troszkę niedoskonałe ucharakteryzowanie głównych bohaterów - na starszych szczególnie jeśli chodzi o Ferminę.
Jeśli chodzi o aktorów - nie przepadam za Javierem Bardemem, ale tu mi się nawet podobał w tej roli. Oglądaliśmy "Miłość w czasach zarazy" całą rodzinką i wszystkim się spodobał:) A i dodam jeszcze że dawno nie widziałam tak dobrego filmu na podstawie książki - książki nie czytałam (i możliwe, że jest lepsza od filmu), ale swoją opinię opieram na tym, iż zazwyczaj jak "chodzę po kanałach" i natrafiam na filmy bazujące na powieści to przeważnie nie potrafię się zainteresować bo po prostu są nudne od pierwszych pięciu minut. A ten mnie zainteresował. I o ile nigdy nie oglądam filmu który już trwa (nawet jeśli jest to krótki czas) to tutaj zainteresowałam się mimo, iż włączyłam po około 15 minutach od rozpoczęcia, więc początku za bardzo nie znam. Ale całość dobra.
Ale jeśli nie lubisz tam nikogo - nie namawiam:) Nie każdemu może się podobać akurat ten film.
"Ale „Vanilla Sky” było świetne. Warto dokończyć ten film, jak dadzą o ”przyzwoitszej” porze:-)" - O ile w ogóle dadzą, ja zauważyłam że rzadko puszczają ten film.
"EM DE KE AS, a czy lubisz W. Millera, wiem , że on ma sporo fanów? Ja nie oglądałam „Skazanego na śmierć”, a ten aktor nie jest też w moim typie:-). " - tak, polubiłam go po pierwszej części "Skazanego" - wydal mi sie sexy - a zdziwiłam się bo osobiście wolę typ długowłosego Antonia Banderasa...
"też nie byłam zachwycona „dwójką”, ale nie była taka najgorsza, muzyka była ładna. "-fakt, niektóre kawałki były niezle. Jednak pozostaje taki niedosyt po oglądnięciu:)
"W "Tele Tygodniu" jest kilka zdjęć z uroczystości. Oglądałyście może jej transmisję w tv?”- Tylko fragmenty w wiadomościach."-Oglądalam kawałkami. Widziałam występ Mariah Carey - którą lubię szczególnie i wyłącznie za starsze piosenki (a propos lubię też Toni Braxton - a tak malutko o niej piszą - dajcie znać jak coś będzie gdzieś)
"„DZIENNIK POLSKI”- na okładce: piękna Aishwarya Rai. Artykuł niewielki o Megan Fox (ze zdjęciem) oraz o Johnnym Deppie(też zdjęcie). " - buuu, przegapiłam:-( Pocieszam sie faktem, że mam oryginalne filmy z Aishwaryą kupione właśnie w gazetach i teraz jak dają powtórki to nie muszę ich już kupować:) A właśnie jaki jest wasz stosunek do filmów Bolly? Ja ich kiedyś nie lubiłam - ale tak to jest jak coś krytykujesz a nie wiesz o czym mówisz - jak powiedziała mi koleżanka. I skusiłam się na "Kroki w chmurach" właśnie z Aishwaryą - a kupiłam tylko dlatego że było na Walentynki za 1.50 z Wyborczą. Film mnie zauroczył - a właściwie muzyka. Polubiłam aktorkę, potem kupowaałam kolejne filmy z nią, a potem polubiłam Shahrukhana (ale nie wariuję na jego punkcie jak niektórzy), potem polubiłam Priankę Choprę, Suschmitę Sen, ostatnio Kajol (po oglądnięciu filmu "Fanaa") i za każdym razem po oglądnięciu "chodzi za mną" ta muzyka z filmu. Boję się ze niedługo zacznę lubic każdy film Bolly...Choć i tak uważam że Hollywoodzkim produkcjom filmy indyjskie nigdy nie dorównają, są zwyczajnie gorsze. Jednak mam kilka takich ocenionych na 7, 8. I nie wiem czy to muzyka tak działa czy aktorzy którzy tam grają...i których lubię...;)
"- Zależy czy lubisz takie historie. Mnie się podobał, zaciekawiła mnie historia tego urzędnika pocztowego. Ukazanie jego miłości do kobiety, która też go pragnęła ale nie mogła z nim być, jej malżeństwo z mężczyzną którego nie kochała tak jak owego urzędnika - który rozbudził jej pożądanie płomiennymi listami. Zakończenie filmu - którego nie opowiem, ale napiszę, że dla mnie było piękne i nawet wzruszające. Jeśli chodzi o reżyserię ogólnie cały film jest moim zdaniem taki inny niż wszystkie. Opowiedziany trochę inaczej - niż bywa zazwyczaj w podobnych opowiastkach. Ja mu wystawiłam ocenę 7/10 a to ze względu na troszkę niedoskonałe ucharakteryzowanie głównych bohaterów - na starszych szczególnie jeśli chodzi o Ferminę.” - wielkie dzięki za Twoją recenzję . Zaciekawiłaś mnie. Lubię filmy o miłości , jeszcze bardziej o takiej która napotyka na problemy.
„ tak, polubiłam go po pierwszej części "Skazanego" - wydal mi sie sexy - a zdziwiłam się bo osobiście wolę typ długowłosego Antonia Banderasa...” - Mnie podobają się jasnoocy blondyni w typie Seana Beana – czyli tacy z charakterem:-).
„ Widziałam występ Mariah Carey - którą lubię szczególnie i wyłącznie za starsze piosenki (a propos lubię też Toni Braxton - a tak malutko o niej piszą - dajcie znać jak coś będzie gdzieś)”- Dobrze, nie ma sprawy :-).
„Pocieszam się faktem, że mam oryginalne filmy z Aishwaryą kupione właśnie w gazetach i teraz jak dają powtórki to nie muszę ich już kupować:) A właśnie jaki jest wasz stosunek do filmów Bolly?” – Obejrzałam tylko jeden(od początku do końca) „Czasem słońce, czasem deszcz” i bardzo mi się podobał. Był strasznie długi, włącznie z reklamami na Polsacie ciągnął się w nieskończoność :-), ale mimo to bardzo mi się spodobał. Muzyka była świetna i przypadła mi do gustu. Masz rację długo pozostaje w pamięci Ale nie kolekcjonuje - jak Ty- tych filmów.
Kupiłam „TWÓJ STYL” na okładce: Marta Żmuda - Trzebiatowska. A właśnie lubicie ją? Na tej okładce jest tak zmieniona , że myślałam, że to jakaś latynoska modelka :-).
-W środku REKLAMA „Małej Moskwy” . Ten film będzie dołączony do wrześniowego „Twojego stylu” do kupienia już 13 sierpnia. Chyba dobry jest. Zdobył - jak tu pisze - Grand Prix Złote Lwy 2008 oraz 5 Złotych Lwów. Oglądałyście go już może?
- do „Twojego stylu” dołączony jest dodatek o Michaelu Jacksonie.
- coś dla Ciebie EM DE KE AS reklama ze zdjęciem Doutzen Kroes – szamponu „Loreal ELSEVE”.
- artykuł o Joannie Kos -Krautze
- moda. Zdjęcia: Diane Kruger, Kirsten Dunst, Mishy Barton.
- artykuł o Katarzynie Żak, Dorocie Wellman, Katarzynie Kolendzie –Zaleskiej, Izie Kunie
- wywiad z Martą Żmudą Trzebiatowską(świetne zdjęcia – nie do poznania)
- wywiad z Rafałem Królikowskim
-ARTYKUŁY „Raport zakupoholiczki”, „Wakacyjne alter ego”,
- ŚWIETNY WYWIAD Z JOHNNYM DEPPEM. Jedno zdjęcie na całą stronę. Na kolejnych stronach kilka ładnych jego fotografii , m.in. z planu „Czekolady” z gitarą, oraz trzy z „Wrogów Publicznych” (na jednej fotce jest Marion Cotillard).
- małe(a właściwie mikroskopijne) zdjęcie Juda Lawa w artykule o „Na ścieżkach sławy”
-dużo rozmaitych artykułów nie dotyczących filmów ani aktorów
- na stronie 126 są recenzje filmów: „Miłość na wybiegu”, „Dla niej wszsytsko”(zdjęcie Diane Kruger z tego filmu), „Operacja Dunaj”(zdjęcie Tomasz Kota z filmu), „Służąca”.
- artykuł o modelkach i modzie. Zdjęcia : Peggy Moffitt, Twiggy, Naomi Camopbell, Linda Ewangelista, Christy Thurlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Kate Moss.
- przepisy- trochę dziwne. Oto jeden ze składników: jajko BIO od kury zielononóżki:-)
- wywiad z fotoreporterką, która fotografowała prezydenta USA - Baracka Obamę.
- na ostatniej stronie: 3 zdjęcia Emmy Watson(czyli Hermiony z „Harrego pottera”) z kampanii reklamowej dla „Burberry” oraz jedno z pokazu mody Chanel.
"Ale nie kolekcjonuje - jak Ty- tych filmów."-Kolekcjonuję tylko te z Aishwarya:)
W Joy-u nie ma Orlanda - tak samo jak i w SHOW, ale za to w Joy-u jest Megan Fox - jej twarz i makijaż w jej stylu. I Robert pattison - całujący się z Kirsten Stewart
EM DE KE AS, wielkie dzięki za informacje. Zaglądałam dziś do "Gali" , ale nie zauważyłam żadnego artykułu , który by nas zainteresował. Napisali m.in. duży tekst o Emmie Watson(Hermionie z "Harrego Pottera"). Zrobiła się ostatnio bardzo popularna. Wywiad z Katarzyną Figurą.
"I Robert pattison - całujący się z Kirsten Stewart" - Czy nie uważacie , że byłaby z nich ładna para ?:-). W tym artykule w "Joy`u"(też do niego zaglądałam) pisali, że oni się do tego nie przyznają, ale podobno się spotykają:-)
"Czy nie uważacie , że byłaby z nich ładna para ?:-)" - Myślę, że do siebie pasują:)
"ale nie zauważyłam żadnego artykułu , który by nas zainteresował." - a ja zauważyłam - moją Halle Berry - 2 fotki Marilyn Monroe i artykuł o K. Figurze;)
Kupiłam dziś „Vivę” (na okładce: „odważne” zdjęcie Edyty Górniak).
W środku:
- wywiad z Edytą Górniak : wiele równie odważnych zdjęć takich jak na okładce,
- w „Światowym życiu” :
- Madonna- cała strona,
- Katarzyna Cichopek z mężem- trzy zdjęcia
- Edyta Zając i Cezary Pazura
-David Duchowny- na zdjęciu z synkiem
-Sienna Miller – dwie fotki
- Helena Bonham Carter – trzy fotki z córeczką
- Adrien Brody
- Diane Kruger z Joshuą Jacksonem
- Mariah Carey – na trzech fotkach
- Denzel Washington – dwie fotografie z urlpou
- Sarah Jessica Parker z dziećmi
- Krzysztof Ibisz
- Paul Sculfor, Cameron Diaz
- Katarzyna Dowbor- króciuteńki wywiad
Następnie artykuł zatytułowany „Pożegnanie Jacksona” –zdjęcia, 2 str.
- Daniel Radcliffe – wywiad , 4 fotki ( wsumie 2 str.)
- wywiad z Izabelą „Isabel” Olchowicz
- artykuł pod tytułem „NIEŚMIERTELNI”- zdjęcie Marilyn Monroe na dwie strony(EM DE KE AS-coś dla Ciebie), Jimi Hendrix, James Dean, Jim Morrison, Janis Joplin, Elvis Presley, Fred Merkury, Michael Jackson.
-Jasiek Mela – kilka stron
-„Cuda świata”
- „Moda”- zdjęcia gwiazd – Natalia Kukulska, Kelly Osbourne, Agyness Deyn, Christina Aguilera, Claudia Schiffer, Kate Hudson, Elle Macpherson, Rihanna, Fergie, Sharon, Stone.
- w horoskopie zdjęcie Sandry Bullock
- w „Alfabecie towarzyskim” zdjęcie Ani Dąbrowskiej, Maryli Rodowicz, Marii Peszek, Patrycji Markowskiej, Paulli, Joanny Liszowskiej, Edyty Górniak, Piotra Rubika, Krzysztof Ibisz, Natalii Kukulskiej, Daria Widawska(skróciła włosy, są całkiem krótkie, nie podoba mi się w niej, lepiej jej było w rudych lokach)< Michał Piróg, Sambor Czarnota, Nina Handrycz, Aneta Kręglicka, Ewalina Flinta, Marek Włodarczyk.
Orlanda nie ma.
Ja kupiłam „Vivę” z filmem(„Dobry rok”), ale można też kupić ten dwutygodnik w atrakcyjnej cenie bez dodatków za złotówkę bez grosza:-).
"Ja kupiłam "Vivę" z filmem("Dobry rok"), ale można też kupić ten dwutygodnik w atrakcyjnej cenie bez dodatków za złotówkę bez grosza:-)." – zabawne :-) Cena tego numeru jest bardzo korzystna. Euhenia a ile kosztuje "Viva" z filmem? Dzięki za przejrzenie gazety.
"Daria Widawska(skróciła włosy, są całkiem krótkie, nie podoba mi się w niej, lepiej jej było w rudych lokach)" – tak, wtedy wyglądała zdecydowanie lepiej, loki dodawały jej twarzy uroku, wyglądała bardziej kobieco.
W "Olivii" również nie ma niczego o Orlandzie. W "Świecie kobiety" jest artykuł o Jimie Carrey'u (lubię go). Jest kilka zdjęć – na jednym jest ze swoją 22-letnią córką Jane (mają podobne uśmiechy). Jim niedługo zostanie dziadkiem :-)
W "In Style" jest zdjęcie Orlanda sfotografowanego na przyjęciu zorganizowanym przez firmę "Burberry" w Nowym Jorku. Na 26 str. zdjęcie Megan Fox – jest w sukience będącej połączeniem gorsetu i dołu podwiniętego pod spód. Str. 54 – zdjęcie Audrey Tautou :-) i Kate Winslet. Dalej artykuł o mężu Scarlett Johansson – Ryanie Reynoldsie. Gwiazdy wypowiadają się o jego charakterze itd. Dalej Ben Stiller pojechał do Ugandy, by zobaczyć jak organizacja "Save The Children" pomaga dzieciom (jest to organizacja pomagająca w edukowaniu najbiedniejszych dzieci, które inaczej nie miałyby szansy by się czegokolwiek nauczyć).
"Ostatnio w "Party" czytałam, że Doda spotyka się z muzykiem z zespołu rockowego (metalowego) i nawet dla niego przestała się ubierać na różowo:-)." - to ciekawe Euhenia :-) Ona ubiera się inaczej dla każdego partnera, zastanawiam się w jaki kolor będzie się ubierać dla kolejnego ;) Teraz lansuje się trochę na Madonnę – ubiera się na czarno, zakłada czapkę – oficerkę ozdobioną małymi diamencikami. Ona w ogóle bardzo lubi kopiować styl innych gwiazd – od Christiny Aguilery, po Victorię Adams, kiedyś nosiła podobne okulary i torebki co Victoria.
"a ja akurat kupiłam sobie długaśną sukienkę do samej ziemi:-)." – ja też lubię takie długie sukienki bo są eleganckie i kobiece. Dlatego też lubię oglądać filmy kostiumowe, gdzie mogę się napatrzeć do woli na takie kreacje (choć różniące się od tych współczesnych krojem i dodatkami – ale właśnie lubię ten przepych tych kreacji i dokładność z jaką je kiedyś szyli).
Do EM_DE_KE_AS:
"-M.Kożuchowska - o własnie lubicie ją? W ogóle lubicie "M jak miłość" bo ja nie jestem fanką tego serialu." – średnio ją lubię, ale podoba mi się w niej delikatność. Ja też nie oglądam "M jak miłość".
""Matthiew Broderick i Sarah Jessica Parker - z dziećmi - bliźniaczki sa już na świecie - całkiem ładne foto, choć za Sarah nie przepadam." – Ja również :-)." – i ja też nie :-)
"Ładne fotki Angeliny i Megan Fox. - porównanie obu aktorek. Moim zdaniem obie są ładne. ale jeśli powstanie Tomb Raider3 z Megan w roli głównej to chyba już nie będzie to samo..." – Angelina zawsze dobrze się nadawała do roli Lary Croft. Ta poszukiwaczka skarbów zawsze była indywidualistką, a Angelina też jest taka, więc mają trochę cech wspólnych. Też się zgodzę, że jakby w "Tomb Raiderze" zagrała Megan, to już nie byłoby to samo. Jeszcze brakuje jej doświadczenia aktorskiego, choć obie są do siebie trochę podobne.
"Maria Peszek (nie przepadam za nią, a wy? Lubicie jej piosenki? Ja raczej wolę Kasię Nosowską choc artykułów nie zbieram tylko jeśli chodzi o muzykę)" - tej pierwszej nie znam za dobrze, a za drugą nie przepadam. Jej piosenki nigdy mnie nie powalały na kolana :)
"(zauważyłyście, że teraz coraz mniej piszą na temat romansu Alicji B. Curuś i Collina Farrela?)" – tak, pewnie się zaszyli w jakiejś willi gdzieś z dala od ludzi i nie słychać na ich temat niczego nowego ;) Pisali kiedyś, że Colin chciał, żeby Alicja zamieszkała razem z nim w jego posiadłości. Ciekawe czy już się przeprowadziła i ciekawe jak jej się żyje z Colinem :-)
"Amy Winehouse - zdjęcia z plaży. Lubię jej muzykę:) Ją jako osobę też tylko dobrze byłoby gdyby wreszcie się opamiętała z alkoholem" – podobno prywatnie Amy jest bardzo ciepłą osobą. Ja też lubię jej muzykę, ma ładny niski zmysłowy głos. Szkoda, że tak marnuje sobie zdrowie narkotykami i alkoholem :-( A może właśnie przez to ma taką ciekawą barwę głosu ;)
"- Diaz, Longoria, Christina Ricci, Herbuś, A. Wyszkoni-sukienki odsłaniające nogi- dziewczyny w tym sezonie pokazujemy nóżki;)" – a tak, właśnie się zaczął sezon "nóżkowy" ;)
"- dziewczyny co myślicie o nowym filmie "Bruno" z Sashą Bronem Cohenem? jeśli to będzie takie coś jak "Borat" to moja stopa nie przejdzie przez próg sali kinowej. Po "Boracie" jestem wystarczająco zawiedziona." – mi Borat się podobał, Sacha zagrał człowieka dosyć nierozgarniętego, który wyjechał ze swojego rodzinnego miasta za granicę, i właśnie tam nie mógł się z nikim dogadać, w ogóle nie mógł zrozumieć innej kultury, przez co pakował się w zabawne kłopoty. Film bardzo lekki i wesoły. W "Teleświecie" były ostatnio zdjęcia, z tego drugiego filmu "Bruno", gdzie był ubrany w śmieszne stroje, na jednym zdjęciu miał nawet na sobie mini-spódniczkę, bluzkę do pępka i klapki – japonki. Miałabym chęć obejrzeć tego "Bruna" :-) EM_DE_KE_AS a lubisz oglądać komedie? Masz jakieś ulubione filmy w tym gatunku?
"-przy krzyżówcw Lindsay Lohan - lubicie ją? Ja nie przepadam choć podobał mi się film "Twarda sztuka" głównie z powodu gry Jane Fondy" – ja też za nią nie przepadam, nie jest dla mnie w ogóle dobrą aktorką, jedynym filmem z Lindsay, który mi się podobał była komedia, w której zagrała bliźniaczki – "Nie wierzcie bliźniaczkom" – bardzo sympatycznie w nim wypadła.
Ja też zakupiłam VIVĘ. Miła niespodzianka cenowa. - Tak naprawe to VIVA tyle powinna kosztować bo 6 zł bez 10 gr to zdecydowanie za drogo za tak stosunkowo cieniutką gazetkę. A tak, mam super śliczne fotki Edyty, Marilyn i mojego Elvisa i nie szarpnęło po kieszeni. Cena Vivy powinna być taka jak "Gali"
"Dlatego też lubię oglądać filmy kostiumowe, gdzie mogę się napatrzeć do woli na takie kreacje (choć różniące się od tych współczesnych krojem i dodatkami – ale właśnie lubię ten przepych tych kreacji i dokładność z jaką je kiedyś szyli)." - Mnie strasznie podobają się sukienki z czasów - jak w "Titanicu". W ogóle po tym filmie zakochałam się w takiej właśnie wiktoriańskiej sztuce, wystroje wnętrz, etc. A ubiory tamtejszych dam były przepiękne. W sumie gdyby nie Coco Chanel pewnie ta moda utrzymałabby się dłużej - dopóki nie pojawilaby się jakaś inna "Coco";)
Szczerze - to i lepiej - dziś takie suknie to raczej nie na miejsc u - wiem, ale chciałoby się mieć taką umiejętnoś wędrówki w czasie - chętnie przenioslabym się wlaśnie do takich czasów:D
"a tak, właśnie się zaczął sezon "nóżkowy" ;) "- ja się stosuję do zaleceń choć nie lubię mini. ALe takie za przed kolanko ;)
"EM_DE_KE_AS a lubisz oglądać komedie? Masz jakieś ulubione filmy w tym gatunku?" - uwielbiam komedie wszystkie z Jimem Carrey'em, Szczególnie "Maska" i "Ace Ventura". Choć lubię ogólnie jego jako aktora - byłam mile zaskoczona po filmie "Majestic", "Truman Show",i "Numer 23". Lubię komedie z Sandrą Bullock - ma kobieta talent do komedii - "Miss Agent" i "Podróż przedślubna" - super. W ulubionych mam "Pamiętnik ksieżniczki" - z sentymentu - parę lat temu jak miałam jakieś 13 - 14 lat podobało mi się teraz już mniej ale w ulubionych mam z sentymentu zresztą lubię Anne Hatchaway - za "Spustoszenie" (niekomedia - będzie w tą środę 29 lipca - jeśli macie ukończone przynajmniej 16 lat;) - bo jeśli nie ...nie no jak nie widziałayście można obejrzeć nie jest najlepszym filmem, ale jest niezły), no i za "Diabeł ubiera sie u Prady". Byłoby tego jeszcze wiecej. Cenie sobię humor w filmach - sensacyjnych - dlatego wszystkie części "Zabójczej broni" to coś dla mnie:)
Koa:
Dziękuję za link:-)
„A czy któraś z was kupowała kiedyś "Tv – Okey" ?” – Tak, kupiłam kiedyś z dodatkiem były nim pierwsze odcinki „Drużyny A”. Kiedyś uwielbiałam ten serial:-).
„ To jest właśnie prawdziwy telewizyjno-filmowy magazyn :-)” – Bardzo dobry, ale chyba jak dla mnie nie lepszy od „Teleświata”.
„Ja go dotąd widziałam tylko w kilku filmach – m.in. "Czerwonym smoku" (z Ralphem Fiennesem też) – naprawdę dobry thriller, "Podziemnym kręgu" i "Zakazanym owocu". Podobno grał też we "Fridzie" z Salmą Hayek, ale kompletnie go tam nie pamiętam :-o” – Ja również, chociaż oglądałam w miarę uważnie:-). Dzięki za polecenie tych filmów. „Włoska robota” z Edwardem i Charlese Theron ma także bardzo dobrą recenzję. Muszę to także obejrzeć. Opowiada o grupie złodziei i zemście , gdy jeden z nich zdradzi kolegów ....
„Zabawne :-) Ale to chyba lepiej, że nie miał aż 36 kobiet jak Farrell, nie jest przynajmniej podrywaczem, i to dobrze o nim świadczy :-)”- Tak, nie przepadam za podrywaczami:-).
„Ciekawe co mówi o tym psychologia :-) Czy podświadomie łączymy urodę partnera z określonymi cechami charakteru i potem, wybierając kolejnych partnerów oczekujemy, że oni też będą mieli takie same cechy charakteru co ci poprzedni? :-)” – Myślę, że jest coś w tym. Mężczyzna podobny do naszego ojca kojarzy się od razu z opiekuńczością i odpowiedzialnością.
„Jeszcze tak z ciekawości weszłam na stronę Paris Hilton, żeby zobaczyć ile ona miała partnerów – ta strona chyba nie miała końca :-o” – zabawne:-).
„A czy są na Filmwebie jakieś plakaty filmowe, które Wam się szczególnie podobają i dobrze odzwierciedlają charakter filmu?” – Ciekawe pytanie. Bardzo mi się podoba plakat do „Zmierzchu”, podobnie jak „Casino Royale”.
http://gfx.filmweb.pl/po/24/41/462441/7210352.3.jpg?l=1221824331000
Wciąż nie obejrzałam „Zmierzchu” (premiera na DVD dopiero 26 sierpnia:-( ) , ale czytałam książkę i stąd uważam, że ten poster świetnie odzwierciedla atmosferę tajemniczości i grozy w jakich rozgrywa się ta historia. Idealnie pasuje na plakat horroru również dlatego, że ukazuje Roberta Pattinsona sprawiającego wrażenie (bo tak jest)kogoś niebezpiecznego (ściślej potwora) i nieśmiałą, delikatną, nieświadomą zagrożenia nastolatkę czyli Kristen Stewart, której życie znajduje się w niebezpieczeństwie.
Podobają mi się również plakaty do „Transformersów: Zemsta upadłych”. Postery ukazują te roboty, jakby były trochę w ruchu:
http://www.filmweb.pl/f442795/Transformers+Zemsta+upad%C5%82ych,2009/plakaty
Obejrzałam już „Transformersy: Zemsta upadłych”. Znakomite były efekty specjalne, choć scenariusz w porównaniu z pierwszą częścią nieco kulał, ale mimo to bardzo mi się podobał ten film :-). Nie żałuję, że obejrzałam go w kinie. W domu te efekty specjalne nie zrobiły by takiego wrażenia, a tak to miałam odczucie jakbym była prawie w centrum tych niezwykłych wydarzeń:-). Było kilka zabawnych scen zwłaszcza z rodzicami Shii oraz z Johnem Turturro (szefem ściśle tajnego sektora nr 7). Szkoda trochę, że wątek miłosny pomiędzy Megan Fox i LaBeoufem schodził nieco na dalszy plan. Jednak największym atutem tego filmu są z całą pewnością efekty specjalne. Koa, na pewno spodobają ci się przeobrażenia zwykłego samochodu w wielkiego robota, zwłaszcza tych złych robotów na przykład Megatrona- przywódcy Deceptikonów, którego twarz nie wygląda tak sympatycznie, jak powiedzmy Bumblebee czy Optimusa Prime`a - lidera przyjaznych ludziom Autobotów. Od pościgów autostradami w pierwszej części „Transformersów” robi się gęsia skórka:-). Nie wspominając o walkach robotów: Deceptikonów z wojskiem amerykańskim(wyposażonym w samoloty, helikoptery, czołgi uff...) i wspierającymi ich Autobotami oraz parą zwykłych nastolatków: Shią i Megan.
„Kiedyś chciałam na niego iść, ale usłyszałam w radiu recenzję z tego filmu, która była bardzo podobna do Twojej, więc sobie dałam z nim spokój. "Tajne przez poufne" wyglądało bardzo dobrze w zwiastunach telewizyjnych – myślałam, że będzie to świetna komedia, ale jeśli Ty uważasz, że nie jest aż tak bardzo zabawna, to coś musi w tym być.” – w traillerach są zawarte najlepsze i bardzo dynamiczne sceny i pewnie dlatego po ich obejrzeniu łatwo uwierzyć, że film jest bardzo dobry, ale niestety większość produkcji zwłaszcza komediowych jest ostatnio bardzo słabych(jeżeli „Tajne przez poufne” było „Najlepszą komedią roku”, chyba że autorem tego podpisu na okładce płyty DVD nie jest jego producent:-)).
"A Ty Koa, jakie byś chciała mieć zdjęcia Orlanda na tarczy takiego zegarka?" – na początek pokażę, jakiego zdjęcia nie chciałabym mieć :-)
http://justjared.buzznet.com/gallery/photos.php?yr=2009&... – to chyba zrozumiałe dlaczego ;)”- doskonale rozumiem :-). Orlando z Mirandą ....:-).
To zdjęcie z promocji „Królestwa niebieskiego” też bym wybrała dla siebie:-).
http://www.imdb.com/media/rm3886389248/nm0089217
Z kolei ja ostatnio obejrzałam bardzo ciekawy hiszpański film – "Porozmawiaj z nią", w reżyserii Pedro Almodovara. Może go kiedyś oglądałaś?” – Nie , ale po Twojej recenzji postaram się obejrzeć, oby tylko nie był zbyt późno:-). Bardzo jestem ciekawa czy ta dziewczyna wyzdrowiała i co się stało gdy ta ciąża wyszła na jaw.
Obejrzałam ostatnio „Drogę do szczęścia” z Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Film bardzo mi się podobał. Zwłaszcza gra pierwszoplanowych aktorów. Jak pewnie czytałaś już para kochanków z „Titanica” wciela się w tym filmie w rolę małżonków, którzy przeżywają kryzys. Kłótnie jakie nie wątpliwie pokazywali na każdym zwiastunie „Drogi do szczęścia” są rewelacyjnie napisane. Jeżeli o mnie chodzi to gra Leo bardziej mi się podobała od gry Kate, bo była bardziej ekspresyjna i tak naprawdę to dla niego znalazłam zrozumienie i jego racje mnie bardziej przekonywały niż jego żony w tych małżeńskich sporach. Chociaż Kate Winslet też była rewelacyjna i o ile pamiętam w „Kinomaniaku” prowadzący zachwalał bardziej właśnie ją. Jestem ciekawa czy Tobie Koa, spodoba się bardziej gra jego czy jej oraz kto w tych kłótniach miał więcej racji?
W "Party" - małe foto Orlanda Blooma - w horoskopie.
Euhenia - dla Ciebie (i dla mnie) Megan Fox - porównanie do Angeliny - w rankingu sobowtórów. Johnny Deep też jest foto też w tym samym rankingu
W "Ekranie TV" Orlando Bloom - piszą że został okradziony (ale nie czytałam całej notki). Ładne foto.
Imperium Tv - Megan Fox dwa zdjęcia jedno - miniwywiad z gwiazdą - Megan w czerwonej sukni i drugie - bardzo ładne - w artykule u dołu strony - podają że ona i Liv Tyler wstydzą się nagości.
EM DE KE AS, wielkie dzięki za informacje. Jeżeli zamieścili ładne zdjęcie Orlanda to muszę kupić "Ekran Tv":-).
Koa, dzięki za informacje, że w "In Style" jest fotka Blooma. Bardzo ładna i dosyć spora:-). EM DE KE AS , zauważyłam w "In style" zdjęcie Jolie nie wiem tylko co o niej napisali. Są też fotki Kate Beckinsale , Leighton Meester, Michele Pfeiffer, Scarlett Johansson.
"Natomiast "Gala" jest ta sama co przed tygodniem, bo to wydanie dwutygodniowe." - dzięki za informację. Czy w związku z tym ten numer "Gali" jest trochę grubszy i jest więcej do czytania?
"Koa, dzięki za informacje, że w "In Style" jest fotka Blooma. Bardzo ładna i dosyć spora:-)." - nie ma za co. I ponadto Orlando objął na niej przyjaźnie jakiegoś znajomego :-) Ludzie lgną do niego. Kiedyś widziałam na JJ zdjęcia Orlanda i Jennifer Aniston. Jennifer stała obok niego i wyglądała na rozpromienioną, tzn. na bardzo szczęśliwą :)
"W "Ekranie TV" Orlando Bloom - piszą że został okradziony (ale nie czytałam całej notki). Ładne foto." – EM_DE_KE_AS dzięki za informację o jego zdjęciu. Rzeczywiście niedawno go okradli :( Złodzieje włamali się do jego domu w Los Angeles i ukradli mu biżuterię o wartości 500 tys. dolarów (!). Orlanda nie było wtedy w domu, bo był na planie filmowym w Nowym Jorku. Piszą o tym zdarzeniu m.in. na tej stronie (+ dwa zdjęcia, w tym na jednym jest ze swoim zwierzakiem Sidi :) )
http://www.popsugar.com/3507316
Na jednej ze stron dosyć żartobliwie napisali, że może złodzieje byli zazdrośni o to, że Orlando spotyka się z Mirandą i za karę go okradli ;) Ja bym tu nie miała powodów do zazdrości o kogoś takiego jak Kapelusznik :-)
Bardzo mi się podoba wypowiedź Orlanda po tym co go spotkało, powiedział: "Nikt nie umarł. Mogliśmy stracić o wiele więcej, tam nie było tego aż tak dużo. Ludzie cierpią teraz o wiele bardziej. Kiedy pomyślisz, że gospodarka wygląda teraz tak jak wygląda, a ludzie tracą domy i środki do życia, ta kradzież to nic wielkiego" – widać, że stara się myśleć pozytywnie, a także wziął pod uwagę to, że inni w tej chwili cierpią bardziej od niego. Naprawdę podoba mi się jego wypowiedź.
W "Claudii" na stronach 50-53 są ładne zdjęcia różnych fryzur – najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie – modelka ma włosy ułożone w długie, lekkie fale. Fryzura wygląda bardzo romantycznie i swobodnie. Może znajdziecie coś ciekawego dla siebie? ;)
EM_DE_KE_AS – w "Tele Tygodniu" w części horoskopowej jest niewielkie zdjęcie (tak, wiem, że te zdjęcia w horoskopach są zawsze "ogromne" :-)) Twojego ulubieńca Matthew McConaugheya – ładnie wyszedł, uśmiecha się, a jego zęby są olśniewająco białe, niczym śnieg :D
"Czy w związku z tym ten numer "Gali" jest trochę grubszy i jest więcej do czytania?" - Tak, na pewno jest nieco grubszy, ale go nie kupiłam tylko przejrzałam w "Empiku" . Żaden artykuł mnie specjalnie nie zainteresował.
Przejrzałam dziś "Rewię" oraz "Takie jest życie" i w tym ostanim tygodniku jest zdjęcie Jolie z Bradem Pittem. Blooma nie ma.
„W "Claudii" na stronach 50-53 są ładne zdjęcia różnych fryzur – najbardziej podoba mi się pierwsze zdjęcie – modelka ma włosy ułożone w długie, lekkie fale. Fryzura wygląda bardzo romantycznie i swobodnie. Może znajdziecie coś ciekawego dla siebie? ;)” – Uwielbiam kręcone włosy na zdjęciach :-). Niestety , żeby mieć takie piękne loki trzeba się w nocy pomęczyć i spać z niewygodnymi papilotami lub wałkami na włosach:-). Jak kręcę włosy to tylko w ten sposób:-). Są oczywiście i inne metody dzięki , którym można by tego uniknąć jak używanie lokówek i termoloków, termowałków , ale chyba niszczą włosy (wysuszają je wysoką temperaturą)- chociaż nie wiem dobrze , bo nie korzystałam z nich .
„Kiedyś widziałam na JJ zdjęcia Orlanda i Jennifer Aniston. Jennifer stała obok niego i wyglądała na rozpromienioną, tzn. na bardzo szczęśliwą :)” – Tak , pamiętam te fotki oglądam wszystkie z nim na „Just Jared”, zwłaszcza te na których nie ma Kapelusznika , bo bez niej wydaje się szczęśliwszy. 100 razy wolałabym , żeby Orlando chodził z Jennifer Aniston. Nawet kiedyś pojawiły się o tym plotki w kolorowych magazynach. Pisali w nich, że gdyby naprawdę byli parą z Aniston, to stanowiliby nawet konkurencję dla „najsławniejszej(„i „najpiękniejszej”- według dziennikarzy)” obecnie pary gwiazd, czyli Brada Pitta i Angeliny Jolie :-). Jaka szkoda, że im nie wyszło...
„Rzeczywiście niedawno go okradli :( Złodzieje włamali się do jego domu w Los Angeles i ukradli mu biżuterię o wartości 500 tys. dolarów” – Koa, dzięki za informację :-). Podoba mi się reakcja Orlanda na ten incydent:-). Pamiętam też jak jakaś polska pisarka co najmniej równie pozytywnie zareagowała na kradzież swojego mieszkania, komentując to zajście słowami pełnymi zrozumienia: ”Nawet złodziej musi z czegoś żyć”:-).
„Na jednej ze stron dosyć żartobliwie napisali, że może złodzieje byli zazdrośni o to, że Orlando spotyka się z Mirandą i za karę go okradli ;) Ja bym tu nie miała powodów do zazdrości o kogoś takiego jak Kapelusznik :-)” – Racja, z powodu tego paskudnego Kapelusznika należy mu się tylko współczucie:-).
Odkryłam dziś na stronie dodatkidogazet.pl , że jest ten film z Edwardem Nortonem „Iluzjonista” w „Gali. Rozrywka”. Tym razem jednak nie wahałam się i kupiłam go :-). W gazecie(na okładce : Sandra Bullock) nie ma za wiele zdjęć( głównie fotki Sandry Bullock z filmów i prywatne, Audrey Tautou w krzyżówce, Nii Vardalos oraz Ryana Reynoldsa, poza tym żadnych artykułów), na każdej stronie są krzyżówki i łamigłówki.
Przejrzałam dziś dodatki telewizyjne do dzienników:
- „Rzeczpospolita” – na okładce Cameron Diaz- jest też duży artykuł o niej i dwa zdjęcia, oraz ona temat George`a Clooney`a.
- „Dziennik Polski” - na okładce Sandra Bullock
- „Gazeta Wyborcza”- na okładce Anna Maria Jopek,
- „Polska THE TIMES” - na okładce Susan Sarandon i Goldie Hown, piszą o filmie(ale niewiele) pod tytułem „Siostrzyczki” z nimi , który będzie o 20.00 na Polsacie. Gra w nim również Geoffrey Rush, czyli niezapomniany Barbossa z „Piratów z Karaibów”:-)
Nie ma tam Blooma.
"Tak, na pewno jest nieco grubszy, ale go nie kupiłam tylko przejrzałam w "Empiku" . Żaden artykuł mnie specjalnie nie zainteresował." – ja też raczej kupuję "Galę" jak mnie zainteresuje jakiś artykuł, na pewno kupiłabym ją, gdyby zamieścili jakiś wywiad z Orlandem lub jakimś innym aktorem/aktorką, którą cenię. Ale czasem też kupuję "Galę" jak dołączą do niej jakiś ciekawy film, który chciałabym obejrzeć. I tak właśnie kiedyś kupiłam "To właśnie miłość", który mi kiedyś poleciłaś i się nie zawiodłam na nim :-) Kupiłam też kiedyś "Co gryzie Gilberta Grape’a" z Johnnym Deppem i "Innych" z Nicole Kidman. "Gala" zamieszcza dobre filmy. Może kiedyś dołączyliby też "Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły" (to moja ulubiona część :)).
"Przejrzałam dziś "Rewię" oraz "Takie jest życie" i w tym ostanim tygodniku jest zdjęcie Jolie z Bradem Pittem. Blooma nie ma" – dzięki za przejrzenie gazetek. Ciekawe co słychać u nich, dawno już o nich nie czytałam, ostatnio chyba mieli (znowu) jakieś problemy w związku. Nie wiem jak Brad z nią wytrzymuje ;) Jolie kolekcjonuje noże i sztylety i nawet jak idzie spać, pod poduszką trzyma nóż. Swojemu synkowi dała na urodziny zestaw sztyletów. Gdyby nie była aktorką to chyba zostałaby jakimś łowcą ;)
"Niestety , żeby mieć takie piękne loki trzeba się w nocy pomęczyć i spać z niewygodnymi papilotami lub wałkami na włosach:-). Jak kręcę włosy to tylko w ten sposób:-)." – ja tylko raz zakręciłam sobie włosy w ten sposób, trochę niewygodnie mi się spało z czymś takim :-) Uważam, że ta forma robienia loków jest dla cierpliwych osób ;) A czy długo trzymają się Tobie loki zakręcone na papilotach?
"Są oczywiście i inne metody dzięki , którym można by tego uniknąć jak używanie lokówek i termoloków, termowałków , ale chyba niszczą włosy (wysuszają je wysoką temperaturą)- chociaż nie wiem dobrze , bo nie korzystałam z nich ." – zazwyczaj jak już chcę mieć loki, to robię je za pomocą lokówki. Są wtedy sprężyste i dobrze skręcone ale niestety lokówka właśnie bardzo niszczy włosy, szczególnie ich końcówki, robią się wysuszone :-( Czasem sięgam też po prostownicę do włosów, bo fryzura robi się po niej gładka i miła w dotyku.
"100 razy wolałabym , żeby Orlando chodził z Jennifer Aniston. Nawet kiedyś pojawiły się o tym plotki w kolorowych magazynach. Pisali w nich, że gdyby naprawdę byli parą z Aniston, to stanowiliby nawet konkurencję dla "najsławniejszej("i "najpiękniejszej"- według dziennikarzy)" obecnie pary gwiazd, czyli Brada Pitta i Angeliny Jolie :-). Jaka szkoda, że im nie wyszło..." – tak, szkoda, byliby bardzo sympatyczną parą. Jennifer wydaje się bardzo grzeczna (ona na pewno nie trzymałaby noża pod poduszką jak Angelina ;-)). Już wolę Jennifer niż tego Kapelusznika bo wydaje się energiczniejsza i przyjaźniejsza (na początku tego tygodnia zdobiła nawet okładkę "Teleświata" :-) ).
"Pamiętam też jak jakaś polska pisarka co najmniej równie pozytywnie zareagowała na kradzież swojego mieszkania, komentując to zajście słowami pełnymi zrozumienia: "Nawet złodziej musi z czegoś żyć":-)." – ha ha, zabawne :-)
"Racja, z powodu tego paskudnego Kapelusznika należy mu się tylko współczucie:-)." – odkąd chodzi z Mirandą wzbudza we mnie właśnie to uczucie :-)
Euhenia jak obejrzysz "Iluzjonistę" to czy mogłabyś napisać czy ten film jest dobry, i czy akcja jest w miarę udana? Może kiedyś go obejrzę, mam nadzieję, że go puszczą niebawem w tv. Zaciekawił mnie ten film, bo jest z pogranicza fantastyki. Gyby jeszcze nie ta Jessica Biel to byłby idealny.
"pod tytułem "Siostrzyczki" z nimi , który będzie o 20.00 na Polsacie. Gra w nim również Geoffrey Rush, czyli niezapomniany Barbossa z "Piratów z Karaibów":-)" - on chyba na zawsze pozostanie dla mnie piratem :-) To najlepszy pirat w historii.
W najnowszym "Zwierciadle" (na okładce Beyonce Knowles) nie było raczej niczego ciekawego, w "Shape" też. W "Bravo Girl!" jest m.in. plakat Shia LaBeouf. Na str. 58 gwiazdy w kapturach - jest ładne i duże zdjęcie wampira Roberta w czarnej bluzie z kapturem i niebieskiej koszuli. Pod spodem gra-zabawa – dopasuj buty do właścicieli – zdjęcie Johnny’ego Deppa. Str. 57 – jeszcze jedno zdjęcie Roberta, ale nieduże. O Orlandzie nie ma niczego, ale o Mirandzie też na szczęście nic :-)
„ I tak właśnie kiedyś kupiłam "To właśnie miłość", który mi kiedyś poleciłaś i się nie zawiodłam na nim :-)” - bardzo mnie to cieszy:-).
„Kupiłam też kiedyś "Co gryzie Gilberta Grape’a" z Johnnym Deppem i "Innych" z Nicole Kidman. "Gala" zamieszcza dobre filmy”. – Tak, to prawda, nawet lepsze niż „Viva” tylko niestety rzadziej je dodaje.
„Nie wiem jak Brad z nią wytrzymuje ;) Jolie kolekcjonuje noże i sztylety i nawet jak idzie spać, pod poduszką trzyma nóż. Swojemu synkowi dała na urodziny zestaw sztyletów. Gdyby nie była aktorką to chyba zostałaby jakimś łowcą ;)” - Łowcą nagród lub na przykład policjantką, lub myśliwym:-)
„Ja tylko raz zakręciłam sobie włosy w ten sposób, trochę niewygodnie mi się spało z czymś takim :-) Uważam, że ta forma robienia loków jest dla cierpliwych osób ;) A czy długo trzymają się Tobie loki zakręcone na papilotach?” – Zależy jakiej pianki użyję. Jeżeli jest bardzo mocna na przykład z firmy „Taft” „Mega Strong 5” (w czarnej butelce), czyli o najmocniejszym utrwaleniu , a po zdjęciu papilotów loki spryskam jeszcze lakierem „Taft” również „Mega Strong 5” (także w czarnej butelce) to trzymają się cały dzień. Następnego dnia też są jeszcze dobrze skręcone. Jest jednak jedna wada tych produktów, powodują łupież :-(. Dlatego nie używam ich zbyt często. Piankę nakładam od samej nasady włosów, żeby były bardziej uniesione i puszyste(czytałam o tym w gazecie). Dobre są też inne pianki, na przykład z „Welli”.
„Zazwyczaj jak już chcę mieć loki, to robię je za pomocą lokówki. Są wtedy sprężyste i dobrze skręcone ale niestety lokówka właśnie bardzo niszczy włosy, szczególnie ich końcówki, robią się wysuszone :-(„ - No właśnie, każda metoda ma jakieś swoje wady:-). Ja cierpię całą noc, ale rano nie tracę czasu na kręcenie włosów loków, tylko szybko zdejmuje z nich wałki lub papiloty, spryskuję lakierem no i jestem gotowa :-). Włosy kręcę tą metodą mniej więcej dwa razy w tygodniu. Jak mi się nie chce, albo nie mam czasu, to skręcam je tylko do połowy ich długości, na wysokości szyi i wtedy wygodniej mi się śpi, bo mnie nie gniotą w głowę druty z papilotów :-). Koa, a Ty często kręcisz włosy?
„Już wolę Jennifer niż tego Kapelusznika bo wydaje się energiczniejsza i przyjaźniejsza (na początku tego tygodnia zdobiła nawet okładkę "Teleświata" :-) ).”- Tak, tylko ostatnio „Teleświat” bardzo zubożał w artykuły, odkąd stał się „cyfrowy”. Zauważyłaś? Prawie nie ma co czytać. Od tego numeru ,w którym na okładce pojawiła się Jennifer zmienili rubryki, ale obie fotki Aniston: ta z okładki i ta w środku, były bardzo ładne:-).
„Euhenia jak obejrzysz "Iluzjonistę" to czy mogłabyś napisać czy ten film jest dobry, i czy akcja jest w miarę udana? Może kiedyś go obejrzę, mam nadzieję, że go puszczą niebawem w tv. Zaciekawił mnie ten film, bo jest z pogranicza fantastyki. Gdyby jeszcze nie ta Jessica Biel to byłby idealny.” – No właśnie mi ona też bardzo przeszkadza. Jest nawet jej zdjęcie na okładce płyty : stoi obok Edwarda Nortona, niestety:-(. Film zamierzam obejrzeć w niedzielę. Na pewno napiszę czy mi się podobał i odpowiem na Twoje pytania.
„Gra w nim również Geoffrey Rush, czyli niezapomniany Barbossa z "Piratów z Karaibów":-)" - on chyba na zawsze pozostanie dla mnie piratem :-) To najlepszy pirat w historii.” – Tak, to prawda taki najprawdziwszy pirat, bo najbardziej zwariowanym na świecie jest Johnny Depp:-).
Dziękuję za przejrzenie gazetek :-).
Muszę zatem zajrzeć do tej gazetki, bo lubię obu : Shię i Roberta Pattinsona, cieszę się , że napisali o nich :-).
„O Orlandzie nie ma niczego, ale o Mirandzie też na szczęście nic :-)” – zabawne . Jeżeli o niej piszą to faktycznie tylko dlatego, że jest dziewczyną Orlanda i mam nadzieję, że tak zostanie. Przynajmniej polskie gazety nie zainteresowały się nią , ale jak byłam parę miesięcy temu w „Empiku” to w zagranicznym wydaniu „Glamour” była na okładce i poświęcono jej chyba ze cztery strony artykułu. Co za marnotrawstwo papieru i czasu:-).
Obejrzałam właśnie „Iluzjonistę”. Ten film jest dość dobry, ale nie zachwycający. Warto go obejrzeć ze względu na Edwarda Nortona, ale reżyser nie jest zbyt dobry: akcja bardzo się wlecze, chociaż zakończenie jest satysfakcjonujące. Jessiki Biel w roli ukochanej tytułowego iluzjonisty nie ma zbyt wiele- na szczęście- i tak bardzo nie przeszkadza jak przypuszczałam, ale aktorka z niej raczej słaba :-). Dobry jest za to Paul Giamatti w roli inspektora policji. Film zaczyna się od aresztowania Edwarda Nortona właśnie przez Giammattiego , a potem cofa się do przeszłości i wczesnej młodości iluzjonisty. Opowiada jak nastoletni syn cieśli , czyli Edward Norton spotkał niezwykłego magika, który go nauczył kilku prostych sztuczek Podczas prezentacji jednej z nich na rynku spotyka piękną księżniczkę (nie gra jej jeszcze Jessika Biel:-)) i oczarowuje ją , spotykają się w tajemnicy, on jej imponuje swoimi umiejętnościami. Kiedy schadzki wychodzą na jaw pewni ludzie z otoczenia bogatej dziewczyny zakazują Edwardowi spotykania się z nią pod groźbą zamknięcia w więzieniu jego samo i jego rodziny. Norton wyjeżdża w świat i powraca do Wiednia kilka lat później jako iluzjonista , który zachwyca publiczność do tego stopnia, że nawet następca tronu z narzeczoną pragnie obejrzeć jego pokaz... . Polecam ten film, bo jest dość dobry i naprawdę może się podobać, ale myślę, że nie jest aż tak dobry, żeby go kupować. Może go jeszcze kiedyś obejrzę, ale nie wiem czy Tobie się na tyle spodoba. „Iluzjonista” kosztował mnie 9,99 zł, jest dołączony do „Gali. Rozrywka”(na okładce: Sandra Bullock), można też kupić z innym filmem do wyboru – horror „Przeczucie” z Sandrą Bullock.
Przejrzałam „Świat seriali’’-jest coś dla fanów „Zbuntowanych” , bo tam tradycyjnie już piszą o tym serialu. Jest plakat „Rubi” i artykuł o serialu „Skazany na śmierć”.
W „GALI”( na okładce: Anna Mucha) :
W rubryce „O tym się mówi”:
-„Dzieła Techniki” (1 strona )- artykuł o utalentowanych grafikach , którzy przerabiają obrazy mistrzów i „wkładają” w nie twarze gwiazd. Na fotkach: Kate Winslet, Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Madonna, Cate Blanchett, ANGELINA JOLIE, Scarlett Johansson, nawet Amy Whitehouse:-). Świetna galeria! Zajrzyjcie sobie na stronę 5 “Gali” :-).
- Naomi Watts, Eva Mendes, Jennifer Lopez, Ania Wyszkoni, Kim Catrall, Ben Affleck I Jennifer Garner, Whitney Houston, Marta Żmuda Trzebiatowska, Anna Czartoryska.
- Dalej wywiad z Anną Muchą. Dużo zdjęć. Bardzo zeszczuplała.
- Uwaga EM DE KE AS! Artykuł o Angelinie Jolie i Bradzie Pitt na 4 strony. Zdjęcia zrobione przez paparazzi pary oraz ich kolejnych domów oraz z Jolie i Pitta z dziećmi w artykule zatytułowanym „To był ich rok”.
- Wywiad z Anną Dymną.
- Artykuł o Cameron Diaz – w tym zdjęcia Jude Lawa i Leonardo Dicaprio(bardzo duże – wyraźne – obejmują głównie twarz) oraz mniejsze Justina Tmberleke`a.
- Wywiad z Krzysztofem Materną
- Wywiad z Olą Szwed i Robertem Stockingerem.
- Wywiad z Niną Vardalos zatytułowany „Moja wielka grecka rodzina”.
- reklama „Glamour” na okładce jest Eva Longoria,
- W artykule na temat podróży zdjęcia Sambora Czarnoty.
- W „ Styl Smaki” –przepisy na kawę
- Zdjęcie duże Audrey Hepburn i małe Sophii Loren
- W rubryce „kultura” recenzje filmów: „Hair”, „Harrego Pottera” i „Stary kocham Cię”.
- W horoskopie zdjęcie Madonny.
- W rubryce „Galaktyka” zdjęcia z premiery Harrego Pottera”
Na ostatniej stronie zdjęcie Joanny Liszowskiej, ale maluteńkie.
Przejrzałam najnowsze "Bravo" ( na okładce: Robert Pattinson i Kristen Stewart ): nie ma Orlanda, jest zdjęcie na całą stronę Megan Fox, ale takie samo jakie wcześniej zamieścił "Teleświat" w środku numeru(w czerwonej sukience ) :-(. Jest małe zdjęcie Johnnego Deppa i większe ucharakteryzowane na postać Kapelusznika, w którego wciela się w swoim najnowszym filmie "Alicja w Krainie Czarów".
Dzięki za recenzję "Iluzjonisty" :-)
"ale reżyser nie jest zbyt dobry: akcja bardzo się wlecze," – niedobrze, nie przepadam za filmami, które się wloką :-( Może reżyser chciał przedstawić akcję w bardzo artystyczny, refleksyjny sposób i zanadto przedobrzył? ;)
"chociaż zakończenie jest satysfakcjonujące" – jeśli Jessica marnie tam kończy, to dla mnie byłoby to na pewno satysfakcjonujące zakończenie :-)
"i tak bardzo nie przeszkadza jak przypuszczałam, ale aktorka z niej raczej słaba :-)." – mi również nie wydaje się dobrą aktorką, w każdym filmie wypada tak samo :-( Jest trochę mdła, za bardzo ukrywa w sobie emocje, i nie wygląda na przystępną osobę, raczej taką chłodną. Wydaje mi się też trochę wyniosła, bo kiedyś powiedziała, że nie dostaje ambitnych ról, bo jest zbyt ładna i zbyt seksowna :-o Skromność chyba nie należy do jej zalet :-) Moim zdaniem brakuje jej tego "czegoś", co posiada np. Keira Knightley, która urodą nie ustępuje Jessice, a może się w przeciwieństwie do niej pochwalić występem w naprawdę ambitnych produkcjach, takich jak "Pokuta", "Duma i uprzedzenie", "Księżna" itd. Myślę, że różnica między tymi dwiema aktorkami (i tym, że Jessice nie proponują ambitnych ról) polega na tym, że Keira naprawdę angażuje się całą sobą w to co robi, i dlatego jest lepszą aktorką.
"Dobry jest za to Paul Giamatti w roli inspektora policji." – wydaje mi się bardzo charakterystycznym aktorem, zawsze się wyróżnia :)
"Polecam ten film, bo jest dość dobry i naprawdę może się podobać, ale myślę, że nie jest aż tak dobry, żeby go kupować." – dzięki za polecenie. Historia wydaje mi się ładna. Jak będzie kiedyś lecieć w telewizji to go obejrzę.
"Może go jeszcze kiedyś obejrzę, ale nie wiem czy Tobie się na tyle spodoba. "Iluzjonista" kosztował mnie 9,99 zł, jest dołączony do "Gali. Rozrywka"(na okładce: Sandra Bullock), można też kupić z innym filmem do wyboru – horror "Przeczucie" z Sandrą Bullock." – gdybym już miała wybierać, to też wybrałabym "Iluzjonistę". Sandra Bullock nie pasuje mi do żadnego horroru, wolałabym ją obejrzeć w komedii romantycznej.
Dziękuję za przejrzenie "Gali" :)
"Dzieła Techniki" (1 strona )- artykuł o utalentowanych grafikach , którzy przerabiają obrazy mistrzów i "wkładają" w nie twarze gwiazd. Na fotkach: Kate Winslet, Drew Barrymore, Jennifer Aniston, Madonna, Cate Blanchett, ANGELINA JOLIE, Scarlett Johansson, nawet Amy Whitehouse:-). Świetna galeria! Zajrzyjcie sobie na stronę 5 "Gali" :-). – dzięki za informację, na pewno obejrzę i napiszę, która gwiazda po "przerobieniu" najbardziej mi się podobała ;) Bardzo lubię takie przeróbki, bo wyglądają efektownie i ciekawie. Kilka lat temu, w Muzeum Czartoryskich świętowano 400- setną rocznicę urodzin Rembrandta, którą postanowili uczcić w taki sposób, że namówili polskich aktorów, aby wcielili się w postacie z obrazów Rembrandta, co moim zdaniem wyszło wprost fantastycznie. Najlepiej wypadła Anna Dymna (ucharakteryzowali ją i ubrali tak dobrze, że zdjęcie wygląda jak prawdziwy obraz), i Anna Polony. Te zdjęcia zamieścili też parę lat temu w "Gali" lub "Vivie" (już nie pamiętam dokładnie w którym z tych magazynów):
http://serwisy.gazeta.pl/kultura/51,0,3354717.html?i=7
"Artykuł o Angelinie Jolie i Bradzie Pitt na 4 strony. Zdjęcia zrobione przez paparazzi pary oraz ich kolejnych domów oraz z Jolie i Pitta z dziećmi w artykule zatytułowanym "To był ich rok"." – jeśli chodzi o te domy gwiazd, to mam pewne przemyślenie. Jak wiadomo ostatnio wszystkich dotknął kryzys, również tych najbogatszych. I gwiazdy, które miały dotąd po 4 wille, będą się musiały zadowolić teraz "tylko" dwiema willami :-) To takie szczęście w nieszczęściu, bo nadal są w posiadaniu tych dwóch, wspaniałych rezydencji ;) Może i dotknął ich kryzys, ale nadal mają dużo :-) Taka ironia losu.
"Artykuł o Cameron Diaz – w tym zdjęcia Jude Lawa" – Law bardzo mi się kiedyś podobał.
"- W " Styl Smaki" –przepisy na kawę" – ostatnio mnie interesują takie przepisy. Czy lubicie pić kawę? Bo mi najbardziej smakuje kawa rozcieńczona z mlekiem, z dużą ilością cukru, za to nie przepadam za taką typowo czarną – jest ciężka w smaku.
"nie ma Orlanda, jest zdjęcie na całą stronę Megan Fox, ale takie samo jakie wcześniej zamieścił "Teleświat" w środku numeru(w czerwonej sukience ) :-(." – widać, że nie tylko "Teleświatowi" spodobało się to zdjęcie :-)
Euhenia jestem ciekawa kto jest na okładce najnowszego "Teleświata"? Czy mogłabyś mi napisać, bo jeszcze go nie kupiłam. Mam nadzieję, że nie jest na niej znowu Eva Longoria ;)
Na okładce "Teleświata" jest Jessica Simpson. Na dwóch stronach poświęconych zagranicznej gwieździe piszą o aktorce i piosenkarce Whitney Houston.
DZIĘKI DZIĘKI;)
Mam już tą Galę śliczne foto Angie - to w tym artykule z tyłu tego dużego.A z galerii - str.5 - Kate Winslet właściwe nie podobna. Najlwpiej wyszla chyba Scarlett, Amy i Cate Blanchett. Drew Barrymore też nieźle. angelina nie za bardzo - w Twoim Imperium z tamtego tygodnia było ładniejsze foto, bardziej pasujące do jej urody.
W SHOW - artykuł o Górniak, ładne zdjęcie Megan Fox - dwa - porównanie w której fryzurze jej ładniej. Moim zdaniem w obu wygląda ślicznie nie można powiedzieć w której lepiej. W długich jest też śliczna. Według Show lepiej jej w związanych.
Ładne foty Jennifer Lopez, Dody, Mołek, Widawskiej.i Catherine Zety Jones - w krzyżówce. Artykuł o Zapasiewiczu.Na ostatniej stronie - Johnny Deep - i pytanie czy założy sukienkę? Otóż Johnny marzy by zagrać Carol Channing - "rola kobiety byłaby dla mnie wyzwaniem". Wiecie? Jeśli rzeczywiście do tego dojdzie to chciałabym to zobaczyć:D
Orlanda nie ma
A w Życiu na gorąco - foty Edyty Górniak - na okładce - w środku bardzo ładne foto w artykule.
Foty Paulli - lubie ją - i jej piosenki. Piszą o jej zmianie wyglądu. Szczerze? Kiedy zobaczyłam jej wcześniejsze foty lekko się zdziwiłam, żeby nie powiedzieć że zdębiałam. Teraz może i jest mniej ładna niż Edyta Górniak - do której ją porównują, ale wygląda lepiej niż ona sama kilka lat wcześniej. Zupełnie nie ta sama osoba.
Aha - baaaardzo cieszę się że wreszcie napisali o Whitney - ładne foty zamieścili a mm niewiele jej artykułów jak cos będziecie widziały dajcie znać.
A w Show - cieszę się jeszcze z tychfotek Scarlett Johannson też ją lubię. na niektórych z nich wygląda gorzej na niektórych bardzo łądnie
Jeśli nie widziałyście Czarnej Dalii - a lubicie kryminały szpiegowskie stylizowane na starsze czasy - o detektywach itp polecam - będzie w niedziele na TVP 1 o 23.00
A - ładne to foto Jessiki Simpson w Tele Świecie:)
EM DE KE AS, dziękuję za sprawdzenie tych gazetek.
„ W SHOW - artykuł o Górniak, ładne zdjęcie Megan Fox - dwa - porównanie w której fryzurze jej ładniej. Moim zdaniem w obu wygląda ślicznie nie można powiedzieć w której lepiej. W długich jest też śliczna. Według Show lepiej jej w związanych.” – Ładnemu we wszystkim ładnie :-).
„DZIĘKI DZIĘKI;)” - Nie ma za co:-)
„Mam już tą Galę śliczne foto Angie - to w tym artykule z tyłu tego dużego.”- Ciesze się , że ci się podoba. A jak artykuł? Wydaje mi się , że nie napisali niczego nowego o tej parze?
„A z galerii - str.5 - Kate Winslet właściwe nie podobna. Najlepiej wyszła chyba Scarlett, Amy i Cate Blanchett. Drew Barrymore też nieźle. angelina nie za bardzo - w Twoim Imperium z tamtego tygodnia było ładniejsze foto, bardziej pasujące do jej urody.” – Zgadzam się, najbardziej podoba mi się portret Scarlett oraz Amy Winehouse – zaskoczyło mnie, bo wygląda na nim tak dystyngowanie, w ogóle to do niej nie pasuje:-). Natomiast Kate Winslet w ogóle bym nie poznała, gdyby nie była podpisana.
„Na ostatniej stronie - Johnny Deep - i pytanie czy założy sukienkę? Otóż Johnny marzy by zagrać Carol Channing - "rola kobiety byłaby dla mnie wyzwaniem". Wiecie? Jeśli rzeczywiście do tego dojdzie to chciałabym to zobaczyć:D” – Ja także, ale o filmach w których ma zagrać jest tyle fałszywych plotek:-). Kiedyś pisali nawet, że ma zagrać Freddiego Mercurego.
„Foty Paulli - lubie ją - i jej piosenki. Piszą o jej zmianie wyglądu. Szczerze? Kiedy zobaczyłam jej wcześniejsze foty lekko się zdziwiłam, żeby nie powiedzieć że zdębiałam. Teraz może i jest mniej ładna niż Edyta Górniak - do której ją porównują, ale wygląda lepiej niż ona sama kilka lat wcześniej. Zupełnie nie ta sama osoba” - ciekawe jak wyglądała wcześniej?
„Aha - baaaardzo cieszę się że wreszcie napisali o Whitney - ładne foty zamieścili a mm niewiele jej artykułów jak cos będziecie widziały dajcie znać.” – Dobrze:-)
„A w Show - cieszę się jeszcze z tych fotek Scarlett Johannson też ją lubię” – Ja również:-). Cieszę się, że zagra w drugiej części „Iron Mana”. Do roli w tym filmie ufarbowała włosy na rudo.
„Jeśli nie widziałyście Czarnej Dalii - a lubicie kryminały szpiegowskie stylizowane na starsze czasy - o detektywach itp polecam - będzie w niedziele na TVP 1 o 23.00”- Lubię, ale nie wiem czy do 23 nie usnę, a co dopiero czy wytrzymam do końca filmu:-).
„A - ładne to foto Jessiki Simpson w Tele Świecie:)” – Tak rzeczywiście. We wcześniejszym „Teleświecie” też było ładne - Scarlett Johansson.
Przejrzałam dziś dodatki telewizyjne do dzienników:
„RZECZPOSPOLITA”- na okładce: Maria Bello, cała strona o niej w środku.
„GAZETA WYBORCZA” - na okładce: Chuck Norris- w środku artykuł o nim i kilka kawałów np.: „Chuck Norris doliczył do nieskończoności. Dwa razy.”
oraz ten jest lepszy: „Jedynie Chuck Norris potrafi trzasnąć drzwiami obrotowymi”:-)
„DZIENNIK POLSKI” - na okładce: Edyta Górniak, Kasia Kowalska – wywiad, oraz zdjęcia i mniejsze artykuły o : Leelee Sobieski, Mishy Barton i Jamesie Caviezelu.
„POLSKA THE TIMES” – na okładce: Edyta Górniak, w środku niewielkie zdjęcie Whitney Houston oraz bardzo ładne zdjęcie Jude`a Law oraz Antonio Banderasa z filmu „Zabójcy”.
"A jak artykuł? Wydaje mi się , że nie napisali niczego nowego o tej parze? " - no nic nowego - właściwie same podsumowanie poprzedniego i tego roku. Ale ta fotka z Zaharą i Madoxxem śliczna. Szczególnie podoba mi sie fryzura Anfie (może dlatego że podobnie się cieszę i podobna kolorem do moich;)hihi
"Kate Winslet w ogóle bym nie poznała, gdyby nie była podpisana." - Ja też nie poznałam. Właśnie wcześniej "przeleciałam wzrokiem" i dopiero w domu skapowałam że to Kate bo przeczytałam że ona.
"Kiedyś pisali nawet, że ma zagrać Freddiego Mercurego." - Właśnie niedawno też gdzieś to czytałam - tu w Show piszą w dziale "Wykrywacz kłamstw" że to prawda. Nie wiem Chciałabym żeby to była prawda mogłoby być ciekawie. Euhenia czy rzeczywiście jest w planach "Piraci...4"?? Bo u Deepa w filmografii juz figuruje ale mało info o tym...
"ciekawe jak wyglądała wcześniej?" - Zobacz sobie w "Życiu na gorąco" jak kiedyś dorwiesz w kiosku. Gdzieś z początku gazety. Tam jest chyba 4 mniejsze fotki i jedna duża (ta ladna) i ta czwarta jest tragiczna.
Dzięki za opis Dzienników:)