W tym temacie piszcie w jakiej gazecie i na której stronie napisali o Orlando Bloomie?
"Dziewczyna" -najnowsza na stronie 28 jest małe zdjęcie Orlanda z krótką notatką o nim.
„No nic nowego - właściwie same podsumowanie poprzedniego i tego roku. Ale ta fotka z Zaharą i Madoxxem śliczna. Szczególnie podoba mi sie fryzura Anfie (może dlatego że podobnie się cieszę i podobna kolorem do moich;)hihi” – Czyli nosisz rozpuszczone włosy z lekko podkręconymi końcówkami? Mnie również podoba się jej fryzura : jest kobieca i naturalna. Pytałam o artykuł, bo go czytałam i w sumie także niczego nowego się nie dowiedziałam o tej parze:-)
„ Euhenia czy rzeczywiście jest w planach "Piraci...4"?? Bo u Deepa w filmografii juz figuruje ale mało info o tym...” – Tak. Zdjęcia rozpoczynają się już w przyszłym roku w maju bądź w kwietniu . Reżyser wciąż nie jest znany , o obsadzie też jeszcze nie pisali, poza Deppem nie wiadomo czy ktoś z aktorów z poprzedniej trylogii zagra w „Piratach z Karaibów 4” . Gore Verbiński teoretycznie mógłby wyreżyserować ten film , jak i poprzednie części , chociaż na początku tego roku zrezygnował z reżyserii tego filmu, bo był zajętymi pracą nad ekranizacją gry „BioShok”, ale okazało się, że ona nie powstanie, więc jest szansa na to, że po raz kolejny wyreżyseruje „Piratów…” Mam przynajmniej taką nadzieję:-). Poza tym pojawiły się również plotki, że reżyserem czwartej części ma być Rob Marshall reżyser m.in. „Chicago” i „Wyznań gejszy”. Piraci z Karaibów 4 ” mają trafić do kin w 2011 roku i rozpoczną NOWĄ TRYLOGIĘ.
Kupiłam „VIVĘ” (na okładce: TOMASZ KAROLAK). W środku:
-Wywiad z Tomaszem Karolakiem prowadzi Ola Kwaśniewska(jest też na dwóch zdjęciach z Karolakiem w przebraniu misia :-))
- W rubryce „Światowe życie”:
- cała strona o Angelinie Jolie jest jej zdjęcie z córkami.
- Penelope Cruz i Javie Bardem
- Mariusz Czerkawski
-Britney Spears
-Demi Moore i Ashton Kutcher
-Halle Berry z córeczką
-Whitney Houston- zdjęcie w okularach
- Zbigniew Zapasiewicz i Leszek Kołakowski
- to samo co w „Gali” – gwiazdy na obrazach, są portrety takie same jak w „Gali” Kate Winslet i Drew Barrymore oraz nowe: Nicole Kidman jako dama z łasiczką:-), oraz Julia Roberts w nowoczesnej wersji „Portretu damy”.
- Claudia Schiffer
- malutkie zdjęcia gwiazd jak ćwiczą: Halle Berry, Matthew McCounaghy, Reese Whiterspoone oraz Sting
- Nicole Richie
Następnie jest wywiad z Agnieszką Szulik i Adamem Badziakiem. Nawet ładna sesja zdjęciowa.
- artykuł o dzieciach Michaela Jacksona na 4 strony
- wywiad z Agnieszką Krukówką (kilka jej zdjęć)
- artykuł o księżniczkach z Monako. Między innymi zdjęcie Grace Kelly z młodości.
-artykuł o kryzysie w Kalifornii zatytułowany „Kalifornia: Koniec Raju?”
-wywiad z Robertem Kupiszem
- MODA męska, wśród modeli pozuje również Kayah
- reklama z byłą dziewczyną DiCaprio- Bar Rafaeli – 4 zdjęcia
- PRZEPISY
- w horoskopie zdjęcie uśmiechniętego Antonio Banderasa
- w „Alfabecie Towarzyskim”
- zdjęcie Piotra Kraśko z rodziną, poza tym Daria Widawska, Marek Włodarczyk z synem, Patrycja Markowska, Artur Barciś i Cezary Żak, Paweł Nastula, Mezo, Karol Okrasa, Karolina Wajda, Monika Richardson, Kinga Rusin, Anna Maria Jopoek, Piotr Rubik, Olivier Janiak, Bożena Dykiel, Patricia Kazadi.
"Na okładce "Teleświata" jest Jessica Simpson." - dziękuję za informację :-) Przejrzałam sobie "Galę" z tymi reprodukcjami obrazów mistrzów. Najbardziej podobało mi się jak przerobili Drew Barrymore - ta reprodukcja najbardziej przypominała obraz. Nieźle wyszła też Cate Blanchett, choć tutaj ta przeróbka za bardzo przypominała już zwykły rysunek. Najgorzej wyszła Angelina, ma zbyt "nowoczesną" urodę, by uwieczniać ją w dziełach mistrzów, nie wyszła przekonująco. Nie podobała mi się też Scarlett Johansson, nie wyszła zbyt interesująco. Nie wiem co sądzić o tym jak wyszła Amy Winehouse :-)
"Czyli nosisz rozpuszczone włosy z lekko podkręconymi końcówkami? " - I podobnej dlugości i często robię przedziałek na bok:)
"ak. Zdjęcia rozpoczynają się już w przyszłym roku w maju bądź w kwietniu . Reżyser wciąż nie jest znany , o obsadzie też jeszcze nie pisali, poza Deppem nie wiadomo czy ktoś z aktorów z poprzedniej trylogii zagra w „Piratach z Karaibów 4”"- Dobrze byłoby gdyby reżyser się nie zmienił. Mogliby dodać kogoś nowego ale stara obsada powinna zostać. No Deep - to mus. Orlando i Keira też. A propos Keiry - nie wiem czy wiecie (ja nie wiedziałam) czytałam ostatnio w "Party" właśnie w tym porównaniu jej do Natalie Portman, że Keira grała dublerkę Natalie w gwiezdnych wojnach właśnie dlatego że są podobne do siebie.
do EM_DE_KE_AS:
"Co do Jude'a Law'a - też go lubię:) Widziałam go w "A.I-Sztuczna inteligencja" i w "Holiday", "Wróg u bram". Mówicie że "Droga do zatracenia" jest dobrym filmem? Warto obejrzeć?" – nawet więcej - świetnym :-) Naprawdę polecam, dobrze trzyma w napięciu. "Droga do zatracenia" jest filmem gangsterskim. Cała fabuła toczy się wokół ojca chcącego uratować swojego syna (i siebie samego) przed wyrokiem wydanym na nich przez gangsterów. Ojciec (Tom Hanks) ucieka z synem do małego miasteczka, a w ślad za nimi podąża Jude Law, który ma ich "załatwić". Judowi trafiła się tu rola czarnego charakteru, moim zdaniem zagrał bardzo dobrze. A dzisiaj w telewizji będzie "Wróg u bram" z Judem, film wojenny i trochę przydługi. Dawno też już nie puszczali "Wzgórza nadziei", chciałabym to sobie znowu obejrzeć.
Wspominałaś, że lubisz Matthew McConaughey’a. Który film najbardziej z nim lubisz? Jeśli o mnie chodzi, Matthew niestety nie należy do moich ulubionych aktorów, nie jest w moim guście, choć myślę, że jest przystojnym i zdrowo wyglądającym mężczyzną (te kręcone blond włosy i nawet niezła figura ;) ). Kupiłaś sobie kiedyś jakiś film z Matthew na dvd?
"Lubię Elvisa uwielbiam jego piosenki szkoda że tak mało o nim piszą. Ale o tym nie wiedziałam że chciał się zapisać do tej sekty:) Fajna ciekawostka:)" – ja też go lubię :) I jego piosenki również, są bardzo ciepłe i uczuciowe. Dla mnie jest to jeden z najlepszych piosenkarzy, jaki kiedykolwiek istniał. Wiesz EM_DE_KE_AS, że Elvis Presley miał brata bliźniaka? Niestety jego brat zmarł wkrótce po narodzinach.
"Napisałam kiedyś że będe musiała się wybrać na 'drogę do zatracenia' - taaa chyba do telewizora jak puszczą;)" – w kinie już to raczej nie leci, bo film jest z 2002 roku ;) Ale w telewizji czasem to puszczają. Możesz kupić sobie bilet na seans telewizyjny ;)
"Lost to mój ulubiony serial. Widziałam wszystkie sezony czekam teraz na kolejny - chyba już piaty (sama się pogubiłam;). Co do serialu najnudniejszym sezonem był dla mnie trzeci, ale kiedy równocześnie po zagubionych puścili równiez ulubionego (ale z każdym sezonem coraz to mniej) Skazanego na śmierć, to przekonałam się że co jak co ale jeszcze zagubieni mają jakąś fabułę i akcję. Skazany ostatnio jest nudny. Zresztą ilez można uciekać z więzienia..." – mi jakoś "Lości" nigdy nie przypadli do gustu. Orientuję się tylko tyle, że między bohaterami tego serialu co jakiś czas wybuchają namiętne uczucia, ktoś się w kimś zakochuje, później odkochuje itd. ;) EM_DE_KE_AS czy mogłabyś napisać coś więcej o tym serialu? Czy na środku tej wyspy była zbudowana jakaś baza? Do czego ona służy?
"Skazanego na śmierć, to przekonałam się że co jak co ale jeszcze zagubieni mają jakąś fabułę i akcję. Skazany ostatnio jest nudny. Zresztą ilez można uciekać z więzienia..." – obejrzałam cały pierwszy sezon "Skazanego" – był rewelacyjny. Nie mogłam się doczekać każdego następnego odcinka, ale drugiego sezonu już nie oglądałam. Był trochę nudny, w ogóle mi się nie podobał pomysł, że Michael trafił (znowu :-( ) do więzienia, które w dodatku rządziło się swoimi własnymi prawami, nie było w nim żadnych strażników itd. W ogóle jakiś smutny był ten sezon – więźniowie musieli walczyć z innymi więźniami o przeżycie.
A czy podobał Ci się tatuaż-mapa Michaela? Tatuażyści musieli się nad nim strasznie napracować, był bardzo zawiły i dokładny :-) A lubisz w ogóle Wentwortha Millera?
"Aha ja również będę wdzieczna za info o artykułach o Audrey;) Ostatnio ją polubiłam choć sama sobie się dziwię bo kilka lat temu wkurzała mnie - a raczej te plakaty z Amelii kiedy patzryły na mnie te wielkie oczy....;)" – pamiętam te oczy z plakatu. Amelia patrzy się tak, jakby chciała za chwilę wywinąć komuś nie lada numer :-) Ostatnio, z okazji nowego filmu z Audrey było o niej dużo artykułów w różnych magazynach (może jeszcze są), np. w "Elle", (była na okładce).
"kiedys miałam takie jak Edyta Górnia k teraz - po Komunii obciachałam swoje śliczne długie fale. Ale żałowałam. Teraz jedynie robię fryzurkę a'la Eva Longoria - cieniowane i w takiej mi najlepiej." – wiem co czujesz :-) Ja nawet jak skrócę sobie włosy o 5 centymetrów, to później tego żałuję. A fryzura Evy Longorii zawsze mi się podobała, bo ma ładne gładkie włosy.
"Jeszcze jaaaak...W "Desperado" też był śliczny ach....." – tak, w tym filmie i przede wszystkim w tym filmie Antonio też dobrze wyglądał :) Tak samo też w "Zabójcach" – choć miał trochę krótsze włosy niż w "Desperado", ale też mu pasowały.
"oglądałam kiedyś "Oczy szeroko zamknięte" i "Vanilla Sky" ale niestety zasnęłam na nich więc nie wiem o czym są w ogóle kiedyś to nadrobię - jednak powód zaśnięcia: późna pora...powinni ndawać takie filmy wcześniej." – na początku myślałam, że powodem Twego zaśnięcia było to, że te filmy były "aż tak" ciekawe ;)
"A właśnie, kiedy puszczali Oczy szeroko zamknięte (nie dość że późno) musiałam czytać bo dali z napisami. Widziałyście moze wersję z lektorem?" – ja jeszcze nie oglądałam tego filmu.
"A własnie...przypomniało mi się- oglądacie Modę na sukces?? Bo ja już nie od jakiegoś czasu. No bo...ileż można;) Mam wrażenie że amerykanie czasami nie znają umiaru w tych serialach...A "nasi" rodzimym "Klanem" i "M jak miłość" chyba chcą powoli im dorównać. Moim zdaniem każdy serial musi kiedyś mieć swój koniec, tak jak i miał początek, a robienie czego już tylko dla kasy nie zawsze wychodzi na dobre. To samo zresztą tyczy się tzw. "dwójek", "tójek" w filmach (choć są wyjątki). Jednak weźmy np "Dirty Dancing" - ktoś moze uważać inaczej ale ja - powiedzmy że wychowana na "jedynce" nie mogę zdzierżyć "Dirty Dancing2" bo to już nie to samo." – nie oglądam "Mody na sukces". Kiedyś z ciekawości obejrzałam kilka odcinków, i orientuję się o co w tym serialu chodzi, a chodzi przede wszystkim o to, że Brooke nie może się zdecydować za kogo wyjść za mąż ;) Jak dla mnie cała akcja jest zbyt "ugładzona" i jest za mało napięcia. Wolę seriale, gdzie jest więcej humoru i akcji, jak np. "Przyjaciół" (oglądacie ich może? Albo kiedyś oglądałyście?). "Klanu" też nie oglądam, "N jak Nuda", to znaczy chciałam powiedzieć "M jak Miłość" też nie. Nie wiem po co oglądać takie seriale, jeśli we własnym domu mamy podobne życie. Po co żyć życiem kogoś innego? Właśnie dlatego lubię tylko takie seriale, które naprawdę wciągają, są zabawne, inteligentne, z dobrą akcją, jak np. "MacGyver". Na takich nie zasypiam po 5 minutach :)
Zgadzam się z Tobą, że "Dirty Dancing 2" to już nie to samo. Ten film moim zdaniem, został zrobiony "na siłę", i w rezultacie nie wyszedł za dobrze. Jak zobaczyłam jego początek i głównego bohatera granego przez Diego Lunę, który za wszelką cenę chciał się wykreować na drugiego Patricka Swayze, przełączyłam ten film, bo nie mogłam go oglądać. Co za marnotrawstwo taśmy filmowej :-) A co do tego filmu – czy przypominacie sobie jakieś inne filmy, których w ogóle nie dałyście rady obejrzeć? (np. z racji nie najlepszej akcji, albo ogólnie tego, że film był nudny).
Tym razem nie kupiłam "GALI" , ale tylko przejrzałam ją i na ostatniej stronie tej gazetki jest bardzo ładne zdjęcie Orlanda z promocji "Piratów z Karaibów 3" w przebraniu pirata z długimi włosami:-).
Dzięki za informację, już dawno nie widziałam w żadnym magazynie zdjęcia, na którym jest piratem. Teraz jest na wszystkich zazwyczaj z tym okropnym Kapelusznikiem :-( Muszę obejrzeć to zdjęcie, i zobaczyć jaki był kiedyś szczęśliwy, gdy jeszcze jej nie znał (i miał długie włosy):-)
Dowiedziałam się, że w Empiku jest dzisiaj premiera filmu "Zmierzch". To coś dla Ciebie Euhenia, może byłabyś zainteresowana?
http://www.empik.com/promocje/film/zmierzch?gclid=CMiZ3MqMnpwCFcgSzAodBxzRgw
Ja wolałabym przeczytać najpierw książkę, w końcu wampiry to coś co lubię ;) Zamówiłam sobie tę książkę w bibliotece, ale przede mną czeka jeszcze 7 osób :(
A ja czekam na moje filmy w telewizji ("Lektor" i "Droga do szczęścia"). Do tego czasu skończę z pewnością czytac książki o tych samych tytułach. Też chcę najpierw przeczytać. Wiem, że będę wiedziala podczas oglądania jak się kończy ale za to będe mogła skupić się na tym, jak to, co przeczytałam zostało przedstawione w filmie. I to jest chyba główny powód dla którego lepiej przeczytać serię książek Tolkiena i Harrego Pottera a dopiero potem brać się za film. Bo widziałam "Drużynę pierścienia" i "Dwie wieże" i mi się okropnie nie podobały, a jestem pewna że gdybym wcześniej przeczytała pewnie patrzyłabym na film pod innym kątem a teraz nie zmusze się do przeczytania bo w podświadomości wpisało się że film był nudny.
Będe musiała kiedyś zobaczyć "Drogę do zatracenia". A czy widziałyście może "Drogę do przebaczenia" z Joaquinem Phoenix'em? Na podstawie książki pod tym samym tytułem. Ja nie widziałam, bo go przegapiłam a leciał nie tak dawno. Też podobno dobry.
"Wspominałaś, że lubisz Matthew McConaughey’a. Który film najbardziej z nim lubisz? Jeśli o mnie chodzi, Matthew niestety nie należy do moich ulubionych aktorów, nie jest w moim guście, choć myślę, że jest przystojnym i zdrowo wyglądającym mężczyzną (te kręcone blond włosy i nawet niezła figura ;) ). Kupiłaś sobie kiedyś jakiś film z Matthew na dvd?" - Najbardziej lubię "Powiedz tak" - tam właściwie go polubiłam;) Jakoś ujął mnie najbardziej w tej scenie kiedy niósł na rękach pijaną Lopez albo na początku jak uratował ją przed wypadkiem. Takie słodkie się to wydało;) A "Saharę" jakiś czas temu nabyłam w jednej z gazet - tylko nie miałam okazji jeszcze oglądnąć. Jakoś nie mogę się zabrać tak samo zresztą mam w przypadku "Aleksandra" z moją Angeliną. Ciężko mi się za nie zabrać:D Z Matthew widziałam jeszcze "Czas zabijania" gdzie zagrał z moją ulubioną Bullock. Niedawno dowiedziłam się że kiedyś chodzili ze sobą prywatnie;)
"EM_DE_KE_AS czy mogłabyś napisać coś więcej o tym serialu? Czy na środku tej wyspy była zbudowana jakaś baza? Do czego ona służy?"- Z tego co mi wiadomo ta baza była tam na długo przed wypadkiem. Nie widziałam najnowszego sezonu, który teaz leci na AXN, a od września będe mogła w końcu zobaczyć. Podobno tam wiele się wyjaśnia co do przeszłości wyspy. Podczas tych sezonów które już byly wiele się wyjaśniło co do stacji Dharma - bo tak ja nazywają. Rozbitkowie doszli do tajemniczych kaset wideo (które są poszatkowane na części) w których jakiś chińczyk wyjaśnia na czym polega istota stacji. Odnaleźli też kilka włazów (kiedy odkryli pierwszy nie sądzili jeszcze że jest ich więcej), w których znajdowała się zywność, prysznic i prawie wszystkie rzeczy którym im brakowało - wszystko z logo "Dharma" - były to rzeczy przeznaczone dla pracowników Dharmy. Żeby dokładnie wiedzieć co i jak trzeba obejrzeć:D Polecam Serial nie jest taki straszny. Trzeba tylko przebrnąć przez początek nudnej trzeciej serii - bo według mnie właśnie początek ów był nieciekawy. Najlepszy sezon to pierwszy i drugi. No i ciekawy czwarty. W piątej serii podobno ma się wyjaśnic jeszcze jakiś zwiażek wcześniejszy sprzed wypadku rozbitków z wyspą. A co do bazy jeszcze - to włąśnie z tych kaset rozbitkowie dowiedzieli się (w 2 sezonie) że istotne jest za pomocą specjalnego przycisku i komputera wciskanie tego przycisku w określonym czasie by nie dopuścić do zagłady nie tylko wyspy ale i końca świata;D Brzmi śmiesznie - ale oni w to uwierzyli (oczywiście nie wszyscy).
"obejrzałam cały pierwszy sezon "Skazanego" – był rewelacyjny. Nie mogłam się doczekać każdego następnego odcinka, ale drugiego sezonu już nie oglądałam. Był trochę nudny, w ogóle mi się nie podobał pomysł, że Michael trafił (znowu :-( ) do więzienia, które w dodatku rządziło się swoimi własnymi prawami, nie było w nim żadnych strażników itd. W ogóle jakiś smutny był ten sezon – więźniowie musieli walczyć z innymi więźniami o przeżycie.
A czy podobał Ci się tatuaż-mapa Michaela? Tatuażyści musieli się nad nim strasznie napracować, był bardzo zawiły i dokładny :-) A lubisz w ogóle Wentwortha Millera?" - w takim razie mówisz o trzecim sezonie - to tam trafił do Sony - według mnie najnudniejsza seria tego sezonu. Pierwsza, tak jak mówisz rewelacja, druga też ciekawa ale już mniej jednak dalej wciągało to czy uda im się uciec. Rzeczywiście treci sezon był smutny, ponury. Jakiś taki rozwleczony. Zastanawiam się czy zabierać się w tym roku za czwarty sezon Skazanego jak bedą puszczać. Chyba że będzie ciekawszy od trzeciego, ale wątpię. O tatuazu zytałam że bardzo długo się mordowali nad nim i to ponoć kalkomania w kawałakach, którą zmywali mu po każdym dniu zdjęciowym a na drugi dzień na nowo to samo (ale już inne oczywiście) przyklejali. Lubię Wentwortha.
"pamiętam te oczy z plakatu. Amelia patrzy się tak, jakby chciała za chwilę wywinąć komuś nie lada numer :-)" - dokładnie. Ja też tego nie zapomnę;D-choć wtedy mnie strasznie denerwował ten plakat i wszystkie foty zawsze wyrzucałam, teraz
"Tak samo też w "Zabójcach" – choć miał trochę krótsze włosy niż w "Desperado", ale też mu pasowały. " - Koa. czy "Zabójcy" jest dobrym, ciekawym filmem? Często puszczają e tv, al enie widziałam z własnej winy - odpycha mnie Staloone którego nie mogę zdzierżyć w żadnym niemal filmie. Nie wiem dlaczego. Bo nie przypominam sobie, żebym jakikolwiek film z jego udziałem oglądneła w całości. Co najwyżej były to krótkie fragmenty "Rambo", którychś tam części i właśnie fragmenty "Zabójców" - zawsze musiałam natrafić podczas przełączania kanałów właśnie na scenę z nim, dlatego zdziwiłam się kiedy kilka lat temu dowiedziałam się że tam gra Antonio. Cz jest w ogóle sporo scen z Banderasem? Bo jak tak to kiedyś może się zmuszę...Dla Antonia nawet zdierżę tego Stallone'a;D
"na początku myślałam, że powodem Twego zaśnięcia było to, że te filmy były "aż tak" ciekawe ;)" - hehe:) No nie właśnie że ciekawe, tylko zawsze muszą się kończyć po 2.00 w nocy:( Szkoda że nie po 23 albo około 1.00 ale po drugiej to już lekka przesada. Rano trzeba wstać;)
Co do "Mody" - można włączyć po roku, dwóch latach nie oglądania i i tak wiesz o co chodzi. Na swój sposób to jest "sukces" - nie znam innego serialu, który po włączeniu po długiej przerwie można dalej wiedzieć o co chodzi. Tylko jedno się zmienia: partnerzy Brooke i partnerki Ridźa;D
O tak Diego - widać było że się starał ale nie wychodziło mu. Oglądnęłam niestety DD2 do końca, ale nigdy więcej do tego filmu nie wrócę.
"czy przypominacie sobie jakieś inne filmy, których w ogóle nie dałyście rady obejrzeć? (np. z racji nie najlepszej akcji, albo ogólnie tego, że film był nudny)." - o tak: miałam kiedyś nieprzyjemność oglądać kawałek (bo wyłączyłam dziadostwo po pierwszych 15 minutach) film pt. "Gdzie jesteś Amando". Co mnie przekonało do zmiany kanału? Głownie "wspaniałe aktorstwo" Casey'a Afflecka. Po prostu strasznie sie go oglądało na ekranie. Był tak niemrawy i tak nudnie bez emocji i jakiegokolwiek zaangazowania grał, że grzechem było zobaczyć to do końca. To samo jeśli chodzi o film "Dziedzic Maski". Naprawdę lubię komedie. Uwielbiam komedie. "Maska" z Jimem Carrey'em śmieszy mnie do dziś. Ale wspomniany "Dziedzic maski" sprawił że zwątpiłam;( Nie wiem jak można nakręcić tak bzdurnie zrobiony film z tak marnym aktorstwem. Oczywiście przełączyłam po jakimś czasie bo się zmęczyłam. Na "Elizabethtown" (któremu wystawiłam chyba 3 gwiazdki) pmiętam że wychodziłam częściej i nie na reklamach po papu (a to nie świadczy dobrze o filmie bo na ciekawym filmie to ja mogę nawet głodować do pierwszej reklamy;) Kompletnie nie poruszyła mnie ta historia, a najbardziej irytowały mnie sceny z Susan Sarandon tanczącą i śpiewającą. Film wprawdzie widzialam do końca, bo chciałam zobaczyć jak się to skończy. Jednak spodziewałam się po tym filmie (i po takich reklamach sprzed lat) czegoś więcej. Film "Narodziny obłędu" i "Kiedy dzwoni nieznajomy" - to dwie produkcje które choć są o czym innym, to jednak porównuję je do do jednego: w obu przypadkach główne bohaterki chodzą po ciemnych pomieszczeniach i nic się nie dzieje. Widziałam do końca i żałuję. Film "Rącze konie" z moim ulubionym Matt'em Damonem - oglądałam tylko przez wzgląd na tego aktora i potwornie się wynudziłam ale widziałam do końca. Z tym że za nic nie mogę sobie dziś przypomnieć o co chodziło ani tym bardziej jak się skończyło. Wczoraj wyłączyłam polsatowską propozycję - film francusko-włoski "Cenę pożądania" bo interesująca fabuła, ale niestety nudnie zrobiony i a późno. "Fatalny trójkąt" - z Tori Spelling - z góry nie polecam tego filmu lepiej przeznaczyć ten czas na dobrą ksiażkę. Taka beznadzieja to się trafia raz albo trzy razy na rok. Wiele by wymieniać. "Futro: portret wyobrażony Diane Arbus" - ciekawie zrobiony ale męczący. Widziałam cały i się zmęczyłam. Nie warto było. "Nie zadzieraj z fryzjerem" - żałuję że to widziałam choć ma u mnie 3/10 (wspomnienie "Dziedzica maski" nie daje mi wystawić temu filmowi z Adamem Sandlerem niżej niż 3). "Porzucona" z Katie Holmes! O tak! Ten film też "porzuciłam" po 15 minutach. "Romanse i papierosy" widziałam cały ale przemęczyłam się ze względu na świetną Kate. I jedynie Kate mi się podobała w tym filmie. Zawiodłam się na aktorstwie Gandolfiniego i Sarandon.
A jakie aktorki i aktorzy denerwują was najbardziej z byle powodu? Bo ja np nie lubię widzieć na ekranie Goldie Hawn - nic mi kobieta nie winna ale po prostu nie trawię tak jak i Sylvestra Stallone'a. Tori Spelling podobnie choć już szybciej ją zdzierżę. Z polskich to chyba najbardziej Kożuchowska, Dereszowska, Cielecka, Koroniewska.
A propos też nie wiem jak można kręcić takie nudne seriale tyle lat (jak "N jak nuda"- wiadomo o co chodzi) i polska Moda na sukces ("Klan"). Producenci polskich seriali nie wiedzą że czasem nawet najlepszy, najciekawszy serial może znudzić. Kiedyś (na początkach jeszcze) ogladałam Klan i Na wspólnej. Ale po prostu zrobiły się nudne. M jak miłość i Plebanii nie oglądam.
Przejrzałam trzy dodatki telewizyjne do dzienników:
"RZECZPOSPOLITA" - NA OKŁADCE MEG RYAN
"GAZETA WYBORCZA" - NA OKŁADCE MADONNA
"DZIENNIK POLSKI"- NA OKŁADCE JULIA ROBERTS
Nie ma Blooma.
Kupiłam „TWÓJ STYL” . Jest dostępny z filmem „Mała Moskwa” za 11,95 zł.
Na okładce „ Danuta Stenka, Kinga Rusin i Magdalena Cielecka. A w środku:
Wywiad z Andą Rottenberg.
Reklama ze Scarlett Johansson.
Małe zdjęcie Madonny i Anny Wintour.
Wywiad z Demi Moore i jej zdjęcia z reklamy wody perfumowanej Heleny Rubinstein.
Wywiad „ BEZ RETUSZU” z Danutą Stenką, Magdaleną Cielecką, Anną Marią Jopek, Bogną Sworowską, Kingą Rusin.
Wywiad z Romą Gąsiorowską.
Wywiad z Michałem Żebrowskim.
Różne artykuły nie na temat gwiazd.
Wywiad z „KSIĘŻNICZKĄ TENISA” Marią Szarapową. Dużo zdjęć.
W rubryce moda na wrzesień 2009 zdjęcia Natalie Portman, Liv Tyler Gwyneth Paltrow, Lucy Liu.
W rubryce „MUZYKA” Juliette Lewis - ładne zdjęcie.
W rubryce „FILM” recenzje: Bękartów wojny”, „Pierwszy krzyk”, „Gigante”, „Sierota”, „Enen”, „Janosik. Historia prawdziwa”, „Obsesja”(zdjęcie Beyonce).
Duży artykuł na temat kaprysów gwiazd: Kylie Minoge, Britney Spears oraz Madonna. Zdjęcia wszystkich trzech pań.
Duży artykuł o popularnych kucharzach: Anthony Bourdan, Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Marco Pierre White. Mają swoje programy w TV i są bardzo popularni.
W "Życiu na Gorąco" nie ma niczego o Orlandzie. W "Tele Tygodniu" na stronie 54 jest zdjęcie Johnnego Deppa (z filmu "Na żywo", który będzie na Polsacie, 17 sierpnia o 20.00).
"Kupiłam "TWÓJ STYL" . Jest dostępny z filmem "Mała Moskwa" za 11,95 zł." - jak byłam w kinie na "Quantum of Solace", to puszczali przed nim reklamówkę m.in. właśnie z tym filmem. Jeszcze go nie oglądałam, jestem ciekawa czy Ci się spodoba. Jak go obejrzysz mogłabyś napisać jak go oceniasz?
"W rubryce moda na wrzesień 2009 zdjęcia Natalie Portman," - Euhenia czy mogłabyś napisać w co jest ubrana Natalie? Lubię styl w jakim się ubiera, jestem ciekawa po jakie fasony sięgnęła na wrzesień.
„"Kupiłam "TWÓJ STYL" . Jest dostępny z filmem "Mała Moskwa" za 11,95 zł." - jak byłam w kinie na "Quantum of Solace", to puszczali przed nim reklamówkę m.in. właśnie z tym filmem. Jeszcze go nie oglądałam, jestem ciekawa czy Ci się spodoba. Jak go obejrzysz mogłabyś napisać jak go oceniasz?”- Jasne:-).
"W rubryce moda na wrzesień 2009 zdjęcia Natalie Portman," - Euhenia czy mogłabyś napisać w co jest ubrana Natalie? Lubię styl w jakim się ubiera, jestem ciekawa po jakie fasony sięgnęła na wrzesień.” - Ma czerwoną suknię do kolan, bez ramiączek z mnóstwem szerokich falban.
„Ja wolałabym przeczytać najpierw książkę, w końcu wampiry to coś co lubię ;) Zamówiłam sobie tę książkę w bibliotece, ale przede mną czeka jeszcze 7 osób :(„ – U mnie w bibliotece jeszcze przed wakacjami było tak samo :-( : dziennie pytało się o nią co najmniej dwadzieścia osób, a bibliotekarz jak już ten cud się ziścił i książka była, wyjmował ukradkiem egzemplarz z szuflady( a nie z półki) prosząc, żeby nie trzymać dłużej niż tydzień:-) .Teraz kiedy jeszcze więcej mówi się o jej ekranizacji, bo zgarnia co rusz nagrody na MTV Movie Award czy Teen Choice Award , musi budzić jeszcze większe zainteresowanie.
Koa, dziękuję za informację o tym, że w „Empiku” w sprzedaży jest już „Zmierzch”. Ja ze dwa razy jeszcze w lipcu pytałam sprzedawców w tym sklepie, kiedy będę mogła kupić ten film i mówiono mi zawsze, że oficjalna data sprzedaży to 26 sierpnia, a 12 sierpnia to tylko data kiedy można go zamówić przez Internet , a odebrać film mogę i tak dopiero 26 sierpnia. A ja akurat byłam w „Empiku” w środę 12 sierpnia. Wchodzę i co widzę po przeciwnej stronie drzwi ? Wszędzie półki z filmem „Zmierzch”, plakaty Belli i Edwarda, wydanie specjalne gazetki „Empiku” z pochmurną twarzą najpiękniejszego wampira na świecie. Zatem zwracam się do pierwszej najbliższej mnie stojącej osoby pracującej w tym sklepie, czyli ochroniarza i pytam naiwnie wciąż nie dowierzając czy mogę już dziś kupić „Zmierzch” , a pan zdziwiony moim pytaniem odpowiada „skoro leży na półce to oczywiście, że mogę”:-). No i opuściły mnie wszelkie więzi zdrowego rozsądku, sknerstwa oraz umiarkowania i sięgnęłam po najdroższą wersję „Zmierzchu” dwupłytową edycję limitowaną za 69, 99 zł, czyli nie mydlmy sobie oczu zabiegiem marketingowym, po prostu stówę bez trzydziestu złotych i jednego grosza. Przy kasie jeszcze raz spytałam panią, dlaczego błędnie informowano mnie wcześniej o dacie sprzedaży, a pani odpowiada, że ona też dziś się o tym dowiedziała tuż przed otwarciem sklepu, kiedy wykładali towar(po co takie tajemnice?). Wyszłam ze sklepu "golutka"(znaczy bez pieniędzy, bo wydałam wszystko co miałam przy sobie, niepodziewałam się zupełnie, że coś tam wtedy kupię poza gazetką), ale naprawdę bardzo szczęśliwa.
Obejrzałam już film i naprawdę bardzo mi się podobał. Sposób w jaki jest nakręcony jest znakomity, akcja toczy się w zawrotnym tempie. Film trzyma w napięciu, aż do końca. Zdjęcia są przepiękne, krajobrazy przyprawiają o zawrót głowy, aż zapragnęłam zwiedzić okolice Washingtonu, zwłaszcza te niesamowicie wyglądające lasy :-). O aktorstwie można by dyskutować, myślę, że recenzje, w których można przeczytać często o złej grze Kristen Stewart i Roberta Pattinsona są dalece przesadzone, bo moim zdaniem wypadli wiarygodnie. Podobali mi się , bo grali bardzo naturalnie. Edward w książce wydawał mi się bardziej zdecydowany, niebezpieczny i pewny siebie, natomiast Robert Pattinson dostał tą rolę, bo spełniał dwie najważniejsze cechy wampira, bohatera książki Stephenie Meyer : był niebezpieczny i przystojny, a dodatkowo mnie pozytywnie zaskoczyło to, że swoją grą wyrażał cierpienie i rozdarcie wampira– niebezpiecznego potwora jakim jest, a którym wcale nie chce być i bynajmniej nie czuje się przystojnym facetem za którym szaleją wszystkie dziewczyny w szkole. Poza tym nikt inny nie mógłby zagrać Edwarda Cullena, bo jego uroda pasuje do tego filmu wprost idealnie. Natomiast Bella w filmie w porównaniu z książką wydawała mi się mniej nieśmiała i bierna, a to też wyszło na korzyść. Co do czarnych charakterów to także nie mam żadnych zastrzeżeń, świetny był zwłaszcza Cam Gigandet. Znakomita jest również muzyka zwłaszcza piosenka Linkin Park. Dodatków na drugiej płycie jest tyle, że nie zdążyłam ich wszystkich obejrzeć za jednym razem:-). Polecam gorąco ten horror. Dawno nie obejrzałam filmu, który tak bardzo by mi się spodobał, podobnie mialam z książką:-)
A Ty Koa jaki film ostatnio obejrzałaś?
Przejrzałam "Bravo" na okładce Daniel Radcliffe, na stronie 5 jest ładne, ale malutkie zdjęcie Orlanda(z krótkimi włosami). Oto co o nim piszą: "Orlando Bloom nie zagra w czwartej części "Piratów z Karaibów", bo jest zakochany! To właśnie dla dziewczyny, pięknej Mirandy Kerr, zrezygnował z udziału w filmie. Nie skusiła go ani wizja kolejnej przygody, ani duża sumka, którą zaproponowali producenci. Fakt, takiego skarbu, jak Miranda trzeba pilnować" :-(. I jak tu ją lubić? Chociaż "Bravo" to nie jest gazeta, której ufam:-).
Na stronie 4 Megan Fox maleńkie zdjęcie.
Natomiast "GALA" jest ta sama co przez tygodniem, bo to wydanie dwutygodniowe.
"Fakt, takiego skarbu, jak Miranda trzeba pilnować" - to ostatnie zdanie mnie rozśmieszyło - "skarbu" :-) Jak Miranda jest skarbem, to na Antarktydzie rosną palmy ;-)
"Orlando Bloom nie zagra w czwartej części "Piratów z Karaibów", bo jest zakochany!" – do czego to doszło, przez tę kobietę przestanie się rozwijać zawodowo. Nawet już nie chce występować w "Piratach", filmie, który z pewnością był dla niego przygodą życia.
Ostatnio pojawiły się dosyć ciekawe plotki – podobno Orlando już dwa razy oświadczał się Mirandzie, a ona dwa razy odmówiła przyjęcia jego zaręczyn. Podobno ma się jej oświadczyć ponownie w to lato i gdyby znowu odmówiła, zakończyłby związek :-) Wydaje mi się, że Bloom poważnie traktuje ten związek i chciałby się wreszcie ustatkować, lecz Miranda nie jest jeszcze zbyt dojrzała do małżeństwa. Chyba bardziej wolałaby być stanu wolnego i zająć się swoją karierą modelki. W tym przypadku w ogóle stoją na rozstaju dróg – on poświęca dla niej karierę, a ona wprost przeciwnie – w dalszym ciągu bierze udział w półnagich sesjach fotograficznych :-( To jest chyba związek bez przyszłości..(hurrrra :D)
W "Na Żywo" jest kilka niewielkich artykułów dotyczących gwiazd oraz ich wielkich gestów. Jest zdjęcie Johnnego Deppa (str. 13), nawet przyzwoite – ma na sobie ładną czarną koszulę w białe pionowe paski, ciemne dżinsy oraz okulary, a obok jest informacja o tym, że kiedyś zostawił w restauracji jednemu z kelnerów 4 tysiące dolarów napiwku.
"Twoje Imperium" – EM_DE_KE_AS coś dla Ciebie – Matthew McConaughey (str. 9 ) w samych szortach i z pięknie wyrzeźbioną sylwetką. Piszą też dalej o gwiazdach i ich aktorskich początkach – jest zdjęcie Daniela Craiga i obok informacja - Daniel powiedział, że gdy był początkującym aktorem to często nie miał dachu nad głową, więc spał na ławce w londyńskim parku :-) Teraz patrząc na to z perspektywy czasu, musiało to wyglądać komicznie – ktoś taki jak Daniel, mężczyzna, który kiedyś zostanie dobrym aktorem oraz odważnym i wysportowanym agentem Jej Królewskiej Mości, śpi sobie jak nigdy nic na ławce. Teraz tę ławkę powinni wstawić do muzeum i obok napisać na tabliczce: "Na tej ławce spał kiedyś Daniel Craig" :-)
„Ostatnio pojawiły się dosyć ciekawe plotki – podobno Orlando już dwa razy oświadczał się Mirandzie, a ona dwa razy odmówiła przyjęcia jego zaręczyn.” – I całe szczęście. Niech on się wreszcie opamięta i ją zostawi!
„ W tym przypadku w ogóle stoją na rozstaju dróg – on poświęca dla niej karierę, a ona wprost przeciwnie – w dalszym ciągu bierze udział w półnagich sesjach fotograficznych :-( To jest chyba związek bez przyszłości..(hurrrra :D)” - Dołączam się do okrzyków radości: hurra! :-).
„ Piszą też dalej o gwiazdach i ich aktorskich początkach – jest zdjęcie Daniela Craiga i obok informacja - Daniel powiedział, że gdy był początkującym aktorem to często nie miał dachu nad głową, więc spał na ławce w londyńskim parku :-) Teraz patrząc na to z perspektywy czasu, musiało to wyglądać komicznie – ktoś taki jak Daniel, mężczyzna, który kiedyś zostanie dobrym aktorem oraz odważnym i wysportowanym agentem Jej Królewskiej Mości, śpi sobie jak nigdy nic na ławce. Teraz tę ławkę powinni wstawić do muzeum i obok napisać na tabliczce: "Na tej ławce spał kiedyś Daniel Craig" :-)” – Nie wiedziałam , że aż tak źle mu się powodziło na początku kariery. Kiedyś mieszkał w parku , a za pieniądze za rolę w pierwszym filmie o Bondzie kupił sobie CAŁĄ KAMIENICE w Londynie. Teraz może codziennie spać w innym pokoju:-).
„"Fakt, takiego skarbu, jak Miranda trzeba pilnować" - to ostatnie zdanie mnie rozśmieszyło - "skarbu" :-) Jak Miranda jest skarbem, to na Antarktydzie rosną palmy ;-)” - Zabawne:-).
„Bo czego to doszło, przez tę kobietę przestanie się rozwijać zawodowo. Nawet już nie chce występować w "Piratach", filmie, który z pewnością był dla niego przygodą życia.” - Ja nie przejmowałabym się tym co piszą w „Bravo” na ten temat, to nie jest gazeta, której zależy na prawdzie, raczej jest nastawiona na tanią sensację. Nawet na „Filmwebie” nie pisali na temat obsady czwartej części „Piratów z Karaibów”, więc najprawdopodobniej nie jest to jeszcze nawet ustalane. Ciekawa jestem czy chociaż scenariusz jest już w połowie gotowy :-). Swoją drogą , wydaje mi się, że już w trakcie jego pisania scenarzyści powinni wiedzieć czy Will Turner będzie jego bohaterem i w zasadzie producenci powinni się zapytać Orlanda, czy chce w nim zagrać? Prawda?
W Joyu - zdjęcie Orlanda z plaży - nawet spoko:)
EUHENIA!!! URODA - musimy to mieć!!! Śliczne foty Megan Fox i artykuł o niej
Viva:
- na okładce moja Lisza - w środku dużo bardzo ładnych fotek w artykule
- artykuł o Owsiaku
- przeróbki zdjęć gwiazd na wampirzyce - whoopi goldberg, madonna, beyonce, charlize theron
- angelina jolie - pojechała do obozu dla uchodźców w bagdadzie
- sarkozy, halle berry, kate moss, nicholson, sean penn, beckchamowie, adamczyk, lopez,
- reklama filmu - za dwa tygodnie - "Nie kłam kochanie" i michael clayton do wyboru
- artykuł o cher - jej córka jest o krok od zmiany płci
- artykuł o szaron tate, krzysztofie kolbergerze,
- zapowiedź nowej kolekcji filmów - filmy science fiction
nie ma orlanda
EM DE KE AS , wielkie dzięki za informacje o artykule w "Urodzie" na temat Megan Fox. Muszę koniecznie go zobaczyć :-)
"Ma czerwoną suknię do kolan, bez ramiączek z mnóstwem szerokich falban." – dzięki za informację. Znalazłam parę zdjęć, na których Natalie ładnie się ubrała, podoba mi się jej styl:
http://justjared.buzznet.com/photo-gallery/976911/natalie-portman-elle-april-200 8-02/
A tutaj w kreacji "na cebulkę", kilka rzeczy nałożonych na siebie. Ubranie pasujące na późne lato, lub wczesną jesień. Pod spodem ma czarną sukienkę (lub długi top, trudno to stwierdzić, bo jest tylko pół zdjęcia), a na tej sukience coś, co wygląda na tunikę zrobioną z delikatnej siateczki, ozdobioną gęstym ornamentem przy dekolcie, oraz delikatniejszym na ramionach. Właśnie ten ornament na ramionach przypomina mi jakieś gałęzie lub kwiaty i dlatego wydaje mi się, że całe ubranie (wpadające w szarobrązowy kolor) byłoby idealną kreacją na ciepłą jesień. Poza tym Natalie wygląda w tym bardzo kobieco i tajemniczo:
http://lavender.fortunecity.com/mockingbird/686/natalie.portman.12.jpg
Czy chciałybyście się ubrać w taki sposób, jak wygląda Natalie na ostatnim zdjęciu? Czy może bardziej tak jak na tym pierwszym?
"U mnie w bibliotece jeszcze przed wakacjami było tak samo :-( : dziennie pytało się o nią co najmniej dwadzieścia osób," – to strasznie dużo :-o Euhenia a długo w ogóle musiałaś czekać na tę książkę? Trochę żałuję, że nie wypożyczyłam jej w bibliotece zaraz po tym, jak zaczęli ją reklamować w radiu, mniej więcej pod koniec 2007 roku, wtedy nie była jeszcze nikomu znana i nie chciało jej przeczytać aż tyle osób. Już wtedy wzbudziła moją ciekawość. Nie wiem dlaczego, ale jakoś odłożyłam wypożyczenie jej w bibliotece, chyba byłam wtedy zajęta czytaniem czegoś innego, poza tym nie sądziłam, że jest tak dobra. Niedawno przeczytałam sobie w księgarni z ciekawości kilka stron, akcja nie nudzi, jest napisana żywym, ciekawym językiem. Jak już nie będę się jej mogła bardzo oprzeć i doczekać się jej, to ją najwyżej kupię ;) Fajnie byłoby mieć w domu całą kolekcję, ale kosztowałaby ona aż 160 złotych :-( (teraz sobie wyobrażam ile "Harry Potter" musi kosztować). Ale jak kiedyś zacznę czytać "Zmierzch", to nie chciałabym się sugerować absolutnie wyglądem aktorów grających w filmie, chciałabym ich sobie wyobrazić na swój własny sposób, dopiero później obejrzeć film.
"W Joyu - zdjęcie Orlanda z plaży - nawet spoko:)" – EM_DE_KE_AS – dzięki za informację :-) Mam nadzieję, że pirat się trochę opali :)
Dziękuję za przejrzenie "Vivy":
"- przeróbki zdjęć gwiazd na wampirzyce - whoopi goldberg, madonna, beyonce, charlize theron" – ach, ta wszechobecna moda na wampiry ;)
"- artykuł o szaron tate," – o tej pierwszej żonie Romana Polańskiego? To straszne, co jej się przytrafiło – została zamordowana z paroma innymi osobami we własnej willi gdy była w ósmym miesiącu ciąży. Była bardzo piękną kobietą i zagrała nawet z Romanem Polańskim w filmie "Nieustraszeni pogromcy wampirów", to właśnie tam się poznali (polecam film, jest dobry).
W najnowszym "Tele Tygodniu" w nowościach dvd wyszedł właśnie film "Księżna" z Keirą Knightley i Ralphem Fiennesem, a także "Zmierzch" – obok jest świetne zdjęcie Kristen i Roberta – tuż przed pocałunkiem – Robert patrzy się na nią wampirzym, magnetyzującym spojrzeniem.
"Cosmopolitan" – strona 34 – zdjęcie Megan Fox.
Strony 92-97 – Euhenia polecam obejrzeć, mi się bardzo to spodobało – na tych stronach są fotografie z sesji mody, której motywem przewodnim jest film "Zmierzch". Model i modelka są wystylizowani na Bellę Swann i Edwarda Cullena (model ma nawet taką samą fryzurę); noszą podobne ubrania co ta para. Zdjęcia są robione w plenerze, wyglądają niesamowicie – na niektórych unosi się mgła. Jednym słowem – fotograf dobrze podłapał klimat filmu.
Podoba mi się styl Natali z tego zdjęcia:
http://justjared.buzznet.com/photo-gallery/976911/natalie-portman-elle-april-200 8-02/
Mam podobną kurtkę i jeansy. Tylko takiej bluzki w paski nie;)
W "Party"
- Alicja Bachleda (lubię ją) - czy jest w ciąży z Collinem.
- Pazurowie, Anna Mucha, Jusis i Makowiecki, Janiak i Malinowska z dzieckiem na spacerze, George Clooney (lubię go) EUCHENIA - Megan Fox i Robert Pattison - Nowe symbole seksu (ładne foto Megan Fox), Radosław Majdan - będzie w Tańcu z gwiazdami - będziecie oglądać?
- Lubię Demi Moore - jest obszerny artykuł o niej.
- dom Ewy Szabatin
- ranking - głupie wypowiedzi gwiazd - Britney, Mariah Carey, Stallone Aguilera, Paris Hilton, Doda i Rutowicz.
- wywiad z synem Daniela Olbrychskiego
- piękne suknie - drogie błyskotki - Jolie, Backinsale, Penelope Cruz, Jessica Alba, Cameron Diaz
- Rihanna, Charlize Theron. J Aniston, Kukulska, Liv Tyler,
- nowe filmy: "Brudna prawda" z moją ulubioną Katherine Heigl którą polubiłam w filmie "Miłość nadchodzi powoli", a więc na dłuuugo przed "Chirurgami" (który to serial bardzo lubię) - powrót "Janosika" - premiera 4 września
- artykuł o Elizabeth Taylor - moja ulubiona aktotka obok Marilyn Monroe, Rity Hayworth i Brigitte Bardot
Dziękuję za informację o Robercie Pattinsonie i Megan Fox w "Party". Jutro idę do "Empiku" to postaram się zajrzeć do tych gazetek(pamiętam o "Urodzie" z Megan Fox na okładce:-)), jak i do innych m.in. do "Gali".
„- Alicja Bachleda (lubię ją) - czy jest w ciąży z Collinem”. – W Teleświecie” zamieścili takie zdjęcie Alicji, że nie budzi ta informacja moich wątpliwości:-) . Szkoda, tylko, że Colin ma już dziecko które jest bardzo chore, oby dziecko Alicji nie odziedziczyło w genach tej choroby.
-„Megan Fox i Robert Pattison Nowe symbole seksu (ładne foto Megan Fox)” – A Robert ładnie wyszedł? :-). Moim zdaniem oboje są bardzo atrakcyjni.
- „Radosław Majdan - będzie w Tańcu z gwiazdami - będziecie oglądać?” – Chyba tak, nie żebym jakoś bardzo miała ochotę , ale w domu będą oglądać:-) . A Ty EM DE KE AS będziesz oglądać?
- „Lubię Demi Moore - jest obszerny artykuł o niej”. – Nie przepadam za nią .
- „nowe filmy: "Brudna prawda" z moją ulubioną Katherine Heigl którą polubiłam w filmie "Miłość nadchodzi powoli", a więc na dłuuugo przed "Chirurgami" (który to serial bardzo lubię)” – Całkiem sympatyczna. Też lubiłam „Chirurgów” zwłaszcza pierwsze odcinki.
„Podoba mi się styl Natali z tego zdjęcia:
http://justjared.buzznet.com/photo-gallery/976911/natalie-po...
Mam podobną kurtkę i jeansy. Tylko takiej bluzki w paski nie;)”
Dziękuję za link do zdjęcia. Podoba mi się ten strój Natalii zwłaszcza kolorystycznie wszystko jest bardzo dopasowane: czarna kurtka, czarna bluzka w białe paski i czarne dżinsy. Podoba mi się jej styl. W „Joy`u” modelka Ilona Felicjańska kiedyś doradzała jakie rzeczy kupować by nie mieć problemów w co się ubrać lub co z czym dopasować. Według niej należy zdecydować się na dwa podstawowe kolory i kupować rzeczy tylko w tych kolorach lub zbliżonych i nie będzie rano problemów pod tytułem „nie mam co na siebie włożyć?”:-). Uważam , że to dobra rada staram się od jakiegoś czasu do niej stosować :-).
No pewnie będę "Taniec" oglądać, chyba że będzie się kłócić ze "skazanym na śmierć" (ale jak "skazany..." będzie nudny to pewnie będę oglądała taniec.) Ale decyduję się wyłącznie dlatego że ma być tam Natasza. Więc długo sobie nie pooglądam, bo nie jest lubiana więc szybko odpadnie (no i ma doświadczenie taneczne). A szkoda.
Co do zdjęcia Patissona w Party - nawet ładnie wyszedł.
Też czytałam że syn Colina ma chorobę genetyczną i tak samo pomyślałam.
Przejrzałam „Urodę” z Megan Fox na okładce- piękne zdjęcie również w środku bardzo ładne fotki:-).
Ta wampirza sesja w „Cosmopolitanie” bardzo udana , ale brakowało mi w niej tego, że nie byli to prawdziwi Bella i Edward, czyli Kriten Stewart i Robert Pattinson:-(. A właśnie mam pytanie czy nie widziałyście przypadkiem Kristen lub Roberta w innym filmie tzn. nie w „Zmierzchu”? Jak wypadli? EM DE KE AS, tak w ogóle zamierzasz obejrzeć „Zmierzch”? Polecam. Mi się bardzo podobał. Do tej pory obejrzałam 5 razy:-).
W „In Style” na okładce Diane Kruger jest duży artykuł o Joshu Duhamelu- żołnierzu z „Transformersów”.
EM DE KE AS, coś dla Ciebie: w najnowszej „Gali” jest artykuł na 3 strony o Halle Berry oraz malutki o Alicji Bachledzie – Curuś – już chyba w każdej polskiej gazecie napisali o tym, że jest w ciąży z Colinem :-).
W „Glamour” na okładce Renee Zelwegger. Nie zauważyłam w środku nic ciekawego.
Na okładce „Boutique” jest Jessica Biel – jest duży artykuł o niej i zdjęcia.
Orlanda nigdzie nie ma.
Do EM_DE_KE_AS:
"Mam podobną kurtkę i jeansy. Tylko takiej bluzki w paski nie;)" - ja mam takie spodnie, bluzkę mam dłuższą trochę od tej, a kurtki nie mam ;) Ale bardzo mi się podoba taki styl, jak na tym zdjęciu - niezobowiązujący ale elegancki i nowoczesny.
"Alicja Bachleda (lubię ją)" - też ją zaczynam ostatnio lubić. Po raz pierwszy obejrzałam ją w "Panu Tadeuszu", a później w "Z miłością nie wygrasz", filmie niemieckiej produkcji, gdzie (jeśli dobrze pamiętam) Alicja mówi dużo po niemiecku. Widziałam w najnowszym "Party" jej zdjęcia - cały czas trwają spekulacje odnośnie tego, czy Alicja jest naprawdę w ciąży, ale te zdjęcia nie pozostawiają żadnych wątpliwości, że chyba jednak jest w ciąży, ma wyraźnie zaokrąglony brzuszek. Wygląda też na tych zdjęciach na bardzo szczęśliwą. Chyba związek z Colinem służy naszej polskiej aktorce - więcej się uśmiecha i wygląda sympatyczniej niż dotąd.
"Radosław Majdan - będzie w Tańcu z gwiazdami - będziecie oglądać?" - nie przepadam za nim, ale może obejrzę kilka odcinków, żeby zobaczyć kto będzie występował w tej edycji. Oglądałyście może edycję, w której uczestniczył Mariusz Pudzianowski? :-) To było po prostu bezcenne by zobaczyć go jak tańczy - mężczyzna przypominający posturą dąb okazał się dobrym tancerzem, tańczył z wdziękiem i dużym wyczuciem. Jak go oglądałam, to się aż uśmiechałam sama do siebie, bo mu tak dobrze szło :-)
"- ranking - głupie wypowiedzi gwiazd - Britney, Mariah Carey, Stallone Aguilera, Paris Hilton, Doda i Rutowicz." - też to widziałam :-) Najlepsze (w tym sensie, że najmniej mądre) było to, co powiedziała Britney Spears: "Jestem co prawda pacyfistką, ale popieram karę śmierci. Myślę, że przestępca który na nią zasłuży, powinien mieć jakąś nauczkę na przyszłość" :-O
"- artykuł o Elizabeth Taylor - moja ulubiona aktotka obok Marilyn Monroe, Rity Hayworth i Brigitte Bardot" - też lubię Ritę Hayworth, myślę, że była jedną z najpiękniejszych aktorek.
"Lubię Demi Moore - jest obszerny artykuł o niej" – ja jakoś nie lubię jej za bardzo.
"nowe filmy: "Brudna prawda" z moją ulubioną Katherine Heigl którą polubiłam w filmie "Miłość nadchodzi powoli", a więc na dłuuugo przed "Chirurgami" (który to serial bardzo lubię)" - kiedyś bardzo lubiłam ten serial, był ciekawy, ale później trochę mi się znudził, scenarzyści chyba nie wiedzieli już co wymyślić, bo zaczęli wymyślać jakieś nieprawdopodobne historie.
EM_DE_KE_AS jakie są Twoje ulubione filmy, które nigdy Ci się nie nudzą i za każdym razem masz ochotę je obejrzeć? (takie najbardziej ulubione z ulubionych)
Do Euhenii:
"Szkoda, tylko, że Colin ma już dziecko które jest bardzo chore, oby dziecko Alicji nie odziedziczyło w genach tej choroby." – właśnie. Myślę, że Colin bardzo się cieszy z następnego dziecka, oby urodziło się zdrowe. Ciekawe do kogo będzie podobne ;) Żeby tylko nie odziedziczyło po Colinie charakteru – jak wiadomo Colin zasłużył sobie na miano hollywoodzkiego podrywacza ;)
"A Robert ładnie wyszedł? :-). Moim zdaniem oboje są bardzo atrakcyjni." – dołączę się do tego, co napisała EM_DE_KE_AS – wyszedł ładnie – ma na sobie szarą marynarkę, a pod spodem czarną, lekko rozpiętą koszulę. Natomiast jeśli chodzi o dolną część ubioru, bardzo mi przypomina stylem Orlanda – założył zwykłe czarne dżinsy oraz czarne buty.
Czy widziałyście może w "Party" na stronie 66, za kogo przebrał się Szymon Majewski? – jak zobaczyłam to zdjęcie, to prawie spadłam ze śmiechu z łóżka – Majewski przebrał się za Nergala (lidera zespołu "Behemoth", rzekomego chłopaka Dody). Nawet mu to wyszło :)
"Według niej należy zdecydować się na dwa podstawowe kolory i kupować rzeczy tylko w tych kolorach lub zbliżonych i nie będzie rano problemów pod tytułem "nie mam co na siebie włożyć?":-). Uważam , że to dobra rada staram się od jakiegoś czasu do niej stosować :-)." – podoba mi się ta rada :)
Widzę Euhenia, że masz nowy avatar, bardzo mi się podoba :-) (poprzedni z Seanem też był ładny, bardzo wesoły :) ), ale ten jest bardziej tajemniczy. EM_DE_KE_AS – Ty też masz fajny avatar, podobają mi się te płatki fruwające naokoło Angeliny, wygląda tak, jakby brała ślub gdy właśnie padał śnieg, czy to zdjęcie jest z jakiegoś określonego filmu ?
"Ta wampirza sesja w "Cosmopolitanie" bardzo udana , ale brakowało mi w niej tego, że nie byli to prawdziwi Bella i Edward, czyli Kriten Stewart i Robert Pattinson:-(. A właśnie mam pytanie czy nie widziałyście przypadkiem Kristen lub Roberta w innym filmie tzn. nie w "Zmierzchu"? Jak wypadli? EM DE KE AS, tak w ogóle zamierzasz obejrzeć "Zmierzch"? Polecam. Mi się bardzo podobał. Do tej pory obejrzałam 5 razy:-)." – tak, gdyby to oni we własnej osobie pozowali do tej sesji, niewątpliwie byłaby jeszcze lepsza, ale może kiedyś ktoś wpadnie na taki pomysł, żeby zatrudnić ich w roli modeli, najlepiej Annie Leibovitz, bo ona robi świetne zdjęcia.
Ja jeszcze nie widziałam żadnego filmu z Kristen, przed "Zmierzchem" nawet nigdy o niej nie słyszałam. Roberta oglądałam tylko w "Harrym Potterze", w którym już wtedy wyglądał jak wampir :)
Wow! Obejrzałaś "Zmierzch" już 5 razy ! Jeśli Ci się tak podoba, to musi coś w nim być :) Będę musiała obejrzeć kiedyś ten film.
Dzięki za przejrzenie gazetek :-)
"Na okładce "Boutique" jest Jessica Biel – jest duży artykuł o niej i zdjęcia." – nie dość, że jest już na okładce "Boutique", to jeszcze musi być na "Teleświata" :-( Ostatnio często jest na okładkach. Czyżby wyszedł nowy film z Jessicą?
Przejrzałam dziś dodatki telewizyjne do dzienników:
"Rzeczpospolitej"- na okladce Kate Hudson, jest też w środku artykuł o "Housie"
"Dziennika Polskiego" - na okładce: Salma Hayek
"Gazety Wyborczej" - na okładce: Julia Roberts w środku jest wywiad z nią
"Polska THE TIMES"- na okładce: Antonio Banderas
O Orlandzie nie napisali.
„"Radosław Majdan - będzie w Tańcu z gwiazdami - będziecie oglądać?" - nie przepadam za nim, ale może obejrzę kilka odcinków, żeby zobaczyć kto będzie występował w tej edycji.” – Podobno mają tańczyć m.in.: Weronika Rosati, Natasza Urbańska i Grażyna Wolszczak.
„Oglądałyście może edycję, w której uczestniczył Mariusz Pudzianowski?” – Tak, kibicowałam właśnie jemu:-).
„"Lubię Demi Moore - jest obszerny artykuł o niej" – ja jakoś nie lubię jej za bardzo”. – Ja także.
„Myślę, że Colin bardzo się cieszy z następnego dziecka, oby urodziło się zdrowe. Ciekawe do kogo będzie podobne ;) Żeby tylko nie odziedziczyło po Colinie charakteru – jak wiadomo Colin zasłużył sobie na miano hollywoodzkiego podrywacza ;)” –Właśnie, chociaż może naszej rodaczce się uda się go „udomowić”, jak to wcześniej udało się Vanessie Paradis z Johnnym Deppem:-). Alicja ma ładne i duże oczy więc dobrze by było gdyby dziecko miało właśnie oczy po mamusi:-). Jeżeli chodzi o talenty to chyba nie będzie mieć wyboru i zostanie aktorem lub aktorką:-).
"A Robert ładnie wyszedł? :-). Moim zdaniem oboje są bardzo atrakcyjni." – dołączę się do tego, co napisała EM_DE_KE_AS – wyszedł ładnie – ma na sobie szarą marynarkę, a pod spodem czarną, lekko rozpiętą koszulę. Natomiast jeśli chodzi o dolną część ubioru, bardzo mi przypomina stylem Orlanda – założył zwykłe czarne dżinsy oraz czarne buty.”- Dziękuję za dokładny opis. Podoba mi się, że podobnie jak Orlando nie przywiązuje dużej uwagi do strojów, ale ubiera się klasycznie i prosto:-).
„Czy widziałyście może w "Party" na stronie 66, za kogo przebrał się Szymon Majewski? – jak zobaczyłam to zdjęcie, to prawie spadłam ze śmiechu z łóżka – Majewski przebrał się za Nergala (lidera zespołu "Behemoth", rzekomego chłopaka Dody). Nawet mu to wyszło :)”- Przeglądałam dość szybko „Party”, szkoda, że go nie dostrzegłam:-(
„Widzę Euhenia, że masz nowy avatar, bardzo mi się podoba :-) (poprzedni z Seanem też był ładny, bardzo wesoły :) ), ale ten jest bardziej tajemniczy.”- Dziękuję. Fotografia przedstawia głównych bohaterów „Zmierzchu”: Bellę i Edwarda, stąd wydaje się tajemnicza, bo sesja zdjęciowa naśladuje nastrój filmu, który jest także tajemniczy i mroczny:-).
„Dzięki za przejrzenie gazetek :-)” – Nie ma za co:-).
"Na okładce "Boutique" jest Jessica Biel – jest duży artykuł o niej i zdjęcia." – nie dość, że jest już na okładce "Boutique", to jeszcze musi być na "Teleświata" :-( Ostatnio często jest na okładkach. Czyżby wyszedł nowy film z Jessicą?” – tak, i obawiam się, że będziesz miała ochotę go obejrzeć choćby z tego powodu, że gra w nim Colin Firth:-). Ten film to „Wojna domowa”, powstał na podstawie sztuki „Easy virtue” Noela Howarda(nie znam go, tylko czytałam w gazecie) . Akcja toczy się w latach 20. tych ubiegłego wieku i opowiada o wyzwolonej Amerykance , rozwódce, z zawodem kierowcy rajdowego(!), która poślubiła Anglika młodszego od siebie i przyjechała do Anglii poznać swoich teściów, których grają właśnie Colin Firth i Kristin Scott Thomas. Teściowa od razu nie polubiła synowej , siostry pana młodego również, tylko Colinowi przypadła do gustu śmiała i pyskata żona syna . Ja mimo tego , że również nie przepadam za tą aktorką(Biel), mam ochotę ten film obejrzeć, bo podoba mi się fabuła i oczywiście dla Colina Firtha:-)
„Ja jeszcze nie widziałam żadnego filmu z Kristen, przed "Zmierzchem" nawet nigdy o niej nie słyszałam”. – Ja również, aczkolwiek jej filmografia jest imponująca (bardzo dużo filmów). W wieku 12 lat zagrała córkę Jodie Foster w thrillerze „Azyl”. Nie widziałam żadnego filmu z nią wcześniej przed „Zmierzchem”, ale chciałabym to nadrobić :-). Mam nadzieję, że w telewizji puszczą niedługo jakieś filmy z nią.
„Roberta oglądałam tylko w "Harrym Potterze", w którym już wtedy wyglądał jak wampir :)” – :-) W niedzielę tydzień temu był film z nim pod tytułem „Klątwa pierścienia” z 2004 roku(lub „Pierścień Nibelungów”- są dwa tytuły). Był to drugi film w jego filmografii, a pierwszym był „Vanity Fair” z Reese Whiterspoon z tego samego roku , miał wtedy 18 lat. Zagrał w „Klątwie pierścienia” niewielką rólkę, ale pokazywano go przez cały film. Obejrzałam go i nawet mi się podobał. Opowiadał o królach(Robert zagrał młodego księcia), o smoku i klątwie krasnoludów ...:-). Tu jest zdjęcie Roberta z tego filmu(świetna fryzura - żartuję oczywiście):-):
http://mrpattinson.com/gallery/displayimage.php?album=87&pos=5
No i oczywiście widziałam Roberta jeszcze tylko w „Harrym Potterze”. Poza tym to już nigdzie. Czekam na film z nim na DVD „Little Ashes”, w którym wcielił się w postać młodego malarza Salvadora Dalego . Film opowiada o jego przyjaźni i romansie z poetą Lorką w czasie studiów . Jestem ciekawa jak poradził sobie z tak trudną rolą.
"„Ja jeszcze nie widziałam żadnego filmu z Kristen, przed "Zmierzchem" nawet nigdy o niej nie słyszałam”. – Ja również, aczkolwiek jej filmografia jest imponująca (bardzo dużo filmów). W wieku 12 lat zagrała córkę Jodie Foster w thrillerze „Azyl”. Nie widziałam żadnego filmu z nią wcześniej przed „Zmierzchem”, ale chciałabym to nadrobić :-). Mam nadzieję, że w telewizji puszczą niedługo jakieś filmy z nią. " - ooo, nie wiedziałam że to ona ją grała. Jak nie widziałaś "Azylu" to polecam. Bardzo dobry thriller. Taki powiedziałabym inny niż zazwyczaj. Nie przegap, jak zobaczysz gdzieś że puszczają na którymś kanale (a był jakieś kilka miesięcy temu nawet, chyba na tvn)
"Chyba związek z Colinem służy naszej polskiej aktorce - więcej się uśmiecha i wygląda sympatyczniej niż dotąd. "- też to zauważyłam, może dlatego ostatnio ją polubiłam, bo kiedyś mnie drażniła. Ale wygląda na sympatyczną osóbkę no i bardzo dobrze gra.
"Oglądałyście może edycję, w której uczestniczył Mariusz Pudzianowski? " - Musiałam TO zobaczyć!:D Tym bardziej że lubię Pudziana. Szkoda że już nie piszą o nim tak często...
"Najlepsze (w tym sensie, że najmniej mądre) było to, co powiedziała Britney Spears: "Jestem co prawda pacyfistką, ale popieram karę śmierci. Myślę, że przestępca który na nią zasłuży, powinien mieć jakąś nauczkę na przyszłość" :-O" - Hehehe - i tak nic nie przebije Joli Rutowicz: "Jak można żyć z jedną wątrobą?" Głupota tej panny jest porażająca
"EM_DE_KE_AS jakie są Twoje ulubione filmy, które nigdy Ci się nie nudzą i za każdym razem masz ochotę je obejrzeć? (takie najbardziej ulubione z ulubionych)"- na dzień dzisiejszy widziałam 13 razy "Titanica" m.in dlatego ma on u mnie (jako jedyny na 400 obejrzanych produkcji) 10 gwiazdek (jest jeszcze kilka powodów). I pewnie nie znudzi mi się nigdy bo wiem że mogłabym obejrzeć Titanica 3 razy tyle z tym samym zainteresowaniem i zafascynowaniem co podczad pierwszego seansu. Sporo by tego było ale takie naj naj naj:
Do takich filmów zaliczyłabym jeszcze "Holiday" (widziałam go 5 razy i chetnie bym jeszcze raz zobaczyła), "Bodyguard" (coś z 4 razy o ile nie 5), "Grzeszna miłość", "Desperado", "Dirty Dancing", "Gia", "Wyznania gejszy", "Pachnidło", "Selena", "Skryta namiętność", "Przeminęło z wiatrem", "Psychoza" (ale najlepsza - pierwsza część no i dobra druga bo trójka to już takie sobie), "Truman show", "Uwierz w ducha", cała seria "Zabójczej broni" i wszystkie części "Piratów z Karaibów" ze szczególnym wskazaniem na Skrzynię umarlaka którą ubóstwiam;)
Koa i Euhenia - a wy jakie macie ulubione które mogłybyście oglądać po kilka razy i więcej? "Zmierzch" i "Piraci(...)"to na pewno a czy coś jeszcze?
"Czy widziałyście może w "Party" na stronie 66, za kogo przebrał się Szymon Majewski? – jak zobaczyłam to zdjęcie, to prawie spadłam ze śmiechu z łóżka – Majewski przebrał się za Nergala (lidera zespołu "Behemoth", rzekomego chłopaka Dody). Nawet mu to wyszło :)" - na pierwszy rzut oka to się wlaściwie idzie nabrać:D
"Ty też masz fajny avatar, podobają mi się te płatki fruwające naokoło Angeliny, wygląda tak, jakby brała ślub gdy właśnie padał śnieg, czy to zdjęcie jest z jakiegoś określonego filmu ?"-Tak to fotka z filmu "Gia". Angie zagrała tam modelkę uzależnioną od heroiny. Dziewczynę, która z niezależnej osoby stała się sławna. Jeśli nie widziałyście. Polecam. Często wracam do tego filmu. Warto zobaczyć do jakiego stopnia można się stoczyć i jak szybko. A Jolie wyglądała tu bardzo ładnie w tej roli. A na tej fotce to właśnie ujęcie z pokazu mody ślubnej. Chyba jedna z moich ulubionych scen z tego filmu:)
"najlepiej Annie Leibovitz, bo ona robi świetne zdjęcia. "- o tak - widziałam sporo sesji jej autorstwa są naprawdę świetne.
Dziękuję za przejrzenie "Gali" :)
"- zdjęcia z reklam (piękne!) Keiry Knightley(Chanel) i Scarlett Johansson(Dolce & Gabbana) " - skoro takie ładne, to muszę obejrzeć.
"- Sarah Jessika Parter i Hugh Grant" - muszę sobie obejrzeć jakiś film z Grantem, bo ostatnio jakoś chodzi mi po głowie :-) Komedie, w których gra zawsze wprawiają mnie w dobry humor, jak np. "Notting Hill". Ten aktor jest "rozluźniający" :)
Do EM_DE_KE_AS:
"też to zauważyłam, może dlatego ostatnio ją polubiłam, bo kiedyś mnie drażniła. Ale wygląda na sympatyczną osóbkę no i bardzo dobrze gra. " - mnie Alicja też kiedyś drażniła, ale od czasu gdy jest z Colinem zauważyłam jej weselszą stronę charakteru :) Przedtem wydawała mi się nieprzystępna, a nawet trochę wyniosła.
"Musiałam TO zobaczyć!:D Tym bardziej że lubię Pudziana. Szkoda że już nie piszą o nim tak często... " - ja też go lubię :-) Wydaje mi się inteligentnym, przyjaznym człowiekiem, z fajnym poczuciem humoru. Jak go widzę w telewizji to mi się wesoło robi :-) Widziałyście ten odcinek "Tańca...", gdzie był przebrany za Shreka? Wyglądał zabawnie :)
"Hehehe - i tak nic nie przebije Joli Rutowicz: "Jak można żyć z jedną wątrobą?" Głupota tej panny jest porażająca" - też to czytałam :) Aż nie chce mi się wierzyć, że ona powiedziała to na poważnie :-O (ps. jak widać, choć może się to wydawać "nieprawdopodobne", można żyć z jedną wątrobą :-) A nawet z dwiema nerkami :)) Ciekawe czym Jola była zajęta na lekcjach biologii ;)
W sobotę o 20.40 na tvp2 będzie lecieć świetny, trzymający w napięciu thriller pt. "Czerwony smok". W rolach głównych występuje Edward Norton i Ralph Fiennes, więc jest to coś dla fanów tych dwóch aktorów. Norton gra agenta FBI, któremu udało się uwięzić za kratkami jednego z najniebezpieczniejszych seryjnych zabójców - Hannibala Lectera (Anthony Hopkins). Po jakimś czasie policja prosi go o schwytanie kolejnego, nieuchwytnego seryjnego mordercy. Okazuje się, że w śledztwie pomóc mu może właśnie Hannibal Lecter.
"EM DE KE AS, tak w ogóle zamierzasz obejrzeć „Zmierzch”? Polecam. Mi się bardzo podobał. Do tej pory obejrzałam 5 razy:-). " - ooo to znaczy że musi być ciekawy;) Nie wiem jeszcze. Możliwe że się skuszę jak kiedyś w tv puszczą.
"
EM DE KE AS, coś dla Ciebie: w najnowszej „Gali” jest artykuł na 3 strony o Halle Berry oraz malutki o Alicji Bachledzie – Curuś – już chyba w każdej polskiej gazecie napisali o tym, że jest w ciąży z Colinem :-)."- Widziałam:)
"Podobno mają tańczyć m.in.: Weronika Rosati, Natasza Urbańska i Grażyna Wolszczak." - dzięki za wiadomość. Jestem ciekawa jak zatańczy Weronika, prawie-dziewczyna-Bonda. Ta aktorka ma dosyć nietypowy charakter z psychologicznego punktu widzenia - za wszelką cenę chce dorosnąć, już jako nastolatka ubierała się i malowała jak dorosła kobieta, również za partnerów wybiera sobie dużo starszych od siebie mężczyzn. Może ma duszę starszą od samej siebie ? ;) Jej rodzice są dobrze sytuowani i zapewinili jej dobry start w życie, mimo tego Weronika nigdy nie czuła się szczęśliwa, jak przyznała kiedyś w jednym z wywiadów: "Urodziłam się by cierpieć". Przypomina mi trochę Scarlett O'Harę z powieści "Przeminęło z wiatrem". Scarlett też była wiecznie lekko rozkapryszona, miała odrobinę żalu do świata i kochała się w dużo starszych od siebie mężczyznach.
""Oglądałyście może edycję, w której uczestniczył Mariusz Pudzianowski?" – Tak, kibicowałam właśnie jemu:-). " - Euhenia to fajnie, miło mi to słyszeć, że też jemu kibicowałaś :-)
"Właśnie, chociaż może naszej rodaczce się uda się go "udomowić", jak to wcześniej udało się Vanessie Paradis z Johnnym Deppem:-). Alicja ma ładne i duże oczy więc dobrze by było gdyby dziecko miało właśnie oczy po mamusi:-). Jeżeli chodzi o talenty to chyba nie będzie mieć wyboru i zostanie aktorem lub aktorką:-)." - coś mi się też wydaje, że właśnie Alicja zrobi z nim "porządek" :), może Colin się przy niej wyciszy.
Vanessa Paradis ma zdecydowanie dobry wpływ na Deppa, który wcześniej był niepokorny, a teraz stał się wreszcie odpowiedzialnym ojcem. Mam nadzieję, że Orlando też znajdzie sobie jakąś fajną, dojrzałą dziewczynę, która będzie go inspirowała do działania :-(
"Dziękuję za dokładny opis. Podoba mi się, że podobnie jak Orlando nie przywiązuje dużej uwagi do strojów, ale ubiera się klasycznie i prosto:-)." - nie ma za co :-) Ja właśnie najbardziej lubię takie gwiazdy, które wolą się ubrać na luzie - wygodnie ale zarazem ładnie, niż takie, które przesadnie o siebie dbają, chcą doprowadzić każdy element swojego ubioru do perfekcji, jak np. David Beckham, który zyskał kiedyś miano "metroseksualisty" - bo dbał o siebie aż do przesady. On i Victoria stali się już dosłownie niewolnikami mody.
Pod tym względem najbardziej lubię styl Orlanda, Johnnego Deppa, Daniel Craig też się ładnie ubiera.
"tak, i obawiam się, że będziesz miała ochotę go obejrzeć choćby z tego powodu, że gra w nim Colin Firth:-)." - masz rację :-) Postaram się nie zwracać uwagi na to, że gra tam Biel i skoncentruję się na Colinie :)
Dzięki za opis filmu! Na Kristin Scott Thomas też "przymknę oko", bo też nie należy do moich ulubionych aktorek.
"Ja również, aczkolwiek jej filmografia jest imponująca (bardzo dużo filmów). W wieku 12 lat zagrała córkę Jodie Foster w thrillerze "Azyl". - rzeczywiście, masz rację, ona zagrała w "Azylu", kiedyś już go oglądałam, ale dosyć dawno, już nawet nie pamiętam, że ona w tym zagrała :)
"W niedzielę tydzień temu był film z nim pod tytułem "Klątwa pierścienia" z 2004 roku(lub "Pierścień Nibelungów"- są dwa tytuły)" - szkoda, że nie wiedziałam, że on w tym gra, obejrzałabym kawałek, żeby zobaczyć jak zagrał i kogo zagrał :-)
"Zagrał w "Klątwie pierścienia" niewielką rólkę, ale pokazywano go przez cały film. Obejrzałam go i nawet mi się podobał. Opowiadał o królach(Robert zagrał młodego księcia), o smoku i klątwie krasnoludów ...:-). Tu jest zdjęcie Roberta z tego filmu(świetna fryzura - żartuję oczywiście):-):" - zabawne :-) Pewnie w średniowieczu taka fryzura musiała być ostatnim krzykiem mody :-)
Krasnoludy...królowie...klątwy, a więc był to film z pogranicza fantastyki, całkiem ciekawy gatunek :-)
"Czekam na film z nim na DVD "Little Ashes", w którym wcielił się w postać młodego malarza Salvadora Dalego . Film opowiada o jego przyjaźni i romansie z poetą Lorką w czasie studiów . Jestem ciekawa jak poradził sobie z tak trudną rolą." - też jestem ciekawa. Ogólnie lubię filmy biograficzne, ukazujące życie artystów. Bardzo często się zdarzało, że zanim osiągnęli sukces, ich życie było dosyć burzliwe i pełne porażek.
"zapomniałam napisać, że Jessica Biel gra tą Amerykankę:-)" - dzięki za wiadomość, bo się chciałam Ciebie o to właśnie zapytać :-)
Dziś przejrzałam parę zagranicznych gazetek "In Style". Edycja niemiecka (jeszcze był numer czerwcowy): na okładce Lindsay Lohan, na stronie 46 Megan Fox
Numer wrześniowy: na okładce Eva Longoria, strona 204 – zdjęcie Deppa na całą stronę i duży artykuł. Nie wiem o czym, bo nie znam za dobrze niemieckiego :-) , strona 256 – zdjęcie Pattisona.
Edycja angielska: na okładce Diane Kruger, na stronach 59 i 60 zdjęcia Orlanda, bez niej, co widać, bo jest w dobrym humorze :-)
Edycja francuska: na okładce Paulina Rubio. W środku nie ma niczego o naszych gwiazdach.
Przejrzałam najnowszą „Galę” – na okładce : Jolanta Fraszyńska.
- zdjęcia ze ślubu Milly Jovovich – 1 strona
- Krótkie artykuliki:
- Karolina Malinowska i Ilowier Janiak
- Nicolas Sarkozy
- Jennifer Aniston i Gerard Butler
- Angelina Jolie (są jej dwa zdjęcia w sklepie) i Brad Pitt w artykule „Urządzają gniazdko”
- Jolanta Fajkowska, Katarzyna Dowbor
- Sarah Jessika Parter i Hugh Grant
- Amy Winehouse
- zdjęcia z reklam (piękne!) Keiry Knightley(Chanel) i Scarlett Johansson(Dolce & Gabbana)
- Anna Mucha na zdjęciu z prób do „Tańca z gwiazdami”
- wywiad z Jolantą Raszyńską
- wywiad z Michałem Pirógiem
- wywiad z Urszulą Grabowską
- duży artykuł o modelkach pod tytułem „GRUNT TO RODZINKA”: Heidi Klum, Gisele Bundchen, Karolina Kurkowa, Natalia Vodianova, Eva Herzigova, Helena Christensen, Claudia Schiffer, Cindy Crawford
- wywiad z Iloną Łepkowską
- artykuł o Renee Zellweger
- zdjęcie Diane Kruger, Justina Timberlake(duże na całą stronę), oraz mniejsze Roberta Pattinsona, Hugh Jackmana, Antonio Bracciani, Matthew McCounghey(bez koszulki, jak biegnie:-)), Willa Smitha, Leonardo DiCaprio w rubryce „STYL MODA, ZDROWIE…”.
- zdjęcie z filmu Owena Wilsona i Kate Hudson
- recenzje filmów: „Largo Winch”, „13 Dzielnica: Ultimatum”, „Rocknrolla”
- w horoskopie zdjęcie Sophii Loren
-zdjęcia z festiwalu w Sopocie
- na ostatniej stronie zdjęcie Brada Pitta i Diane Kruger, Michaela Jacksona, Iggiego Popa , Leonarda Cohena
Orlanda nie ma.
""Oglądałyście może edycję, w której uczestniczył Mariusz Pudzianowski?" – Tak, kibicowałam właśnie jemu:-). " - Euhenia to fajnie, miło mi to słyszeć, że też jemu kibicowałaś :-) - Hehe, Koa - to jest nas już trzy;)
Euhenia:
Dzięki za dokładny opis "Gali" teraz widzę że kilka rzeczy pregapiłam (szczególnie tego Leonarda) A fotka Scarlett z reklamy mnie powaliła zastanawiam się czy nie kupić dla tej fotki tej gazety;)
TWOJE IMPERIUM:
(dokładnie nie pamiętam) ale zapamiętałam Antonia Banderasa i Megan Fox (jej zdjęcie w czerwonej sukni - w rubryczce miniwywiad z gwiazdą)
SHOW - nie ma Orlanda.
- Na okładce Edyta Górniak w środku kilka fotek i nagłówek - "Została sama"
- Dorota Gardias, Karolak, Julia Kamińska, Doda z Nergalem, Naomi Campbell i Tyra Banks (lubię obydwie),Madonna (fotki z Portofino), Kożuchowska i Kulesza na imprezce, Beyonce na plaży, Ricky Martin z nagą klatą i dziećmi w piasku (też na plaży;))Dereszowska, Zellwegger, Damięcki
- wywiad z Edytą Olszówką
- Mój ulubiony przystojniak Paweł Deląg - kilka ślicznych fotek
- Ranking - One kochają młodzych - gwiazdy z młodszymi partnerami: Kayah, Madonna, Makowiecki, Halle Berry, Demi Moore, Sylwia Gliwa i żona Perepeczki
- Zielińska - zdjęcia z wakacji
- artykuł o Whitney Houston - lubię ją:) - o jej odbiciu się od dna (miejmy nadzieję, że to już na stałe)
- Uwaga dziewczyny - modne są czarno białe kolory - w najnowszym SHOW: sukienki z takim połączeniem - Doda, Longoria , Kożuchowska, Demi Moore i Dita Von Teese. Najbardziej podoba mi się sukienka Longorii i Dody. Choć Dita i Demi Moore też mają fajne
- Skrzynecka z mężem - dużo fotek (nie wiem jak wy ale ja tam za nią nie przepadam)
- styl Kate Moss
- śliczne fotki - Kate Winslet, Angeliny Jennifer Lopez - ich fryzury...Oprócz nich Anne Hatchaway (lubię ją) i Gwyneth Paltrow i Keira Knightley
- "co się stało z ich biustem?" - Edyta Górniak, A. Szulim, Tori Spelling (ona chyba ma najgorzej), anne Hatchaway i Victoria Beckham
- Liv Tyler
- gwiazdy ćwiczą jogę - McConnaghey, Reese Whitterspoon, Beata Sadowska, Heather Graham, W. Marczuk-Pazura, Janice Dickinson. - próbowałyście kiedyś ćwiczyć jogę? Myślę się nauczyć ale jakoś nie mogę się zabrać;)
- Heidi Klum pożerająca Hamburgera;D
- Salma Hayek z mężem
- nowe filmy: "Janosik" i "Demony wojny" (z B. Pittem)
- przy krzyżówce - Julia Roberts. Dalej Spears, Charlize Theron, E. Pazura, I.Felicjańska, Natalia Lesz,
Cichopek, Gardias, Ola Szwed, Maryla Rodowicz - w "wykrywaczu kłamstw"
Nie ma Orlanda
EM DE Ke AS dziękuję za sprawdzenie tych gazetek i dokładne opisanie „Show”.
„""Oglądałyście może edycję, w której uczestniczył Mariusz Pudzianowski?" – Tak, kibicowałam właśnie jemu:-). " - Euhenia to fajnie, miło mi to słyszeć, że też jemu kibicowałaś :-) - Hehe, Koa - to jest nas już trzy;)” – W najnowszym „Teleświecie” jest wypisane kto będzie tańczył w tej najnowszej edycji „Tańca z gwiazdami”. Czy wiecie już komu będziecie kibicować? Czy to zależy od tego jak będzie ktoś tańczył czy od tego czy lubicie daną gwiazdę czy nie, a tańczyć wcale dobrze nie musi?
„Euhenia:
Dzięki za dokładny opis "Gali" teraz widzę że kilka rzeczy pregapiłam (szczególnie tego Leonarda) A fotka Scarlett z reklamy mnie powaliła zastanawiam się czy nie kupić dla tej fotki tej gazety;)” – Mnie również powaliło wygląda na niej jak Anioł. Keira też wyszła całkiem ładnie, jednakże zdjęcie Scarlett bardziej mi się spodobało.
„TWOJE IMPERIUM:
(dokładnie nie pamiętam) ale zapamiętałam Antonia Banderasa i Megan Fox (jej zdjęcie w czerwonej sukni - w rubryczce miniwywiad z gwiazdą)” – o... jestem ciekawa tego wywiadu.
„ Uwaga dziewczyny - modne są czarno białe kolory - w najnowszym SHOW’ – o to świetnie lubię się tak ubierać:-)
„ Skrzynecka z mężem - dużo fotek (nie wiem jak wy ale ja tam za nią nie przepadam)”- Ja też , ale 100 razy wolę , gdy Skrzynecka prowadzi „Taniec z gwiazdami” od Mołek
„gwiazdy ćwiczą jogę - McConnaghey, Reese Whitterspoon, Beata Sadowska, Heather Graham, W. Marczuk-Pazura, Janice Dickinson. - próbowałyście kiedyś ćwiczyć jogę? Myślę się nauczyć ale jakoś nie mogę się zabrać;)” - Nie, ale miałam kiedyś taki zamiar i kupiłam nawet kiedyś płytę z ćwiczeniami z jogą i leży na półce, nawet jej nie obejrzałam, a co dopiero mówić o ćwiczeniach :-).
„Nowe filmy: "Janosik" i "Demony wojny" (z B. Pittem)”- A nie przypadkiem „Bękarty wojny” zamiast „Demonów wojny”? Podobno to hit(1 miejsce w Światowym box-office:
http://www.filmweb.pl/%C5%9Awiatowy+box-office+B%C4%99karty+masakruj%C4%85+konku rencj%C4%99,News,id=54029), ale jakoś nie wiem co się po nim spodziewać, filmy Quentina Tarantino kojarzą mi się na ogół z przemocą, a nie przepadam za tym. EM DE KE AS, nie wybierasz się na ten film do kina ze względu na to, że gra tam Brad Pitt?
EM DE KE AS, coś dla Ciebie w najnowszym „Bravo” jest kolejne porównanie (po „Gali”)Megan Fox i Angeliny Jolie na dwóch stronach. Są też fotki Orlando Blooma w horoskopie i w niewielkim artykule.
Przez pomyłkę napisałam ten tekst pod wypowiedzią EM_DE_KE_AS z 28 sierpnia, więc wklejam go jeszcze raz, żeby było chronologicznie.
Dziękuję za przejrzenie "Gali" :)
"- zdjęcia z reklam (piękne!) Keiry Knightley(Chanel) i Scarlett Johansson(Dolce & Gabbana) " - skoro takie ładne, to muszę obejrzeć.
"- Sarah Jessika Parter i Hugh Grant" - muszę sobie obejrzeć jakiś film z Grantem, bo ostatnio jakoś chodzi mi po głowie :-) Komedie, w których gra zawsze wprawiają mnie w dobry humor, jak np. "Notting Hill". Ten aktor jest "rozluźniający" :)
Do EM_DE_KE_AS:
"też to zauważyłam, może dlatego ostatnio ją polubiłam, bo kiedyś mnie drażniła. Ale wygląda na sympatyczną osóbkę no i bardzo dobrze gra. " - mnie Alicja też kiedyś drażniła, ale od czasu gdy jest z Colinem zauważyłam jej weselszą stronę charakteru :) Przedtem wydawała mi się nieprzystępna, a nawet trochę wyniosła.
"Musiałam TO zobaczyć!:D Tym bardziej że lubię Pudziana. Szkoda że już nie piszą o nim tak często... " - ja też go lubię :-) Wydaje mi się inteligentnym, przyjaznym człowiekiem, z fajnym poczuciem humoru. Jak go widzę w telewizji to mi się wesoło robi :-) Widziałyście ten odcinek "Tańca...", gdzie był przebrany za Shreka? Wyglądał zabawnie :)
"Hehehe - i tak nic nie przebije Joli Rutowicz: "Jak można żyć z jedną wątrobą?" Głupota tej panny jest porażająca" - też to czytałam :) Aż nie chce mi się wierzyć, że ona powiedziała to na poważnie :-O (ps. jak widać, choć może się to wydawać "nieprawdopodobne", można żyć z jedną wątrobą :-) A nawet z dwiema nerkami :)) Ciekawe czym Jola była zajęta na lekcjach biologii ;)
W sobotę o 20.40 na tvp2 będzie lecieć świetny, trzymający w napięciu thriller pt. "Czerwony smok". W rolach głównych występuje Edward Norton i Ralph Fiennes, więc jest to coś dla fanów tych dwóch aktorów. Norton gra agenta FBI, któremu udało się uwięzić za kratkami jednego z najniebezpieczniejszych seryjnych zabójców - Hannibala Lectera (Anthony Hopkins). Po jakimś czasie policja prosi go o schwytanie kolejnego, nieuchwytnego seryjnego mordercy. Okazuje się, że w śledztwie pomóc mu może właśnie Hannibal Lecter.
Koa, dziękuję za polecenie „Czerwonego smoka”. Na pewno go obejrzę.
"- zdjęcia z reklam (piękne!) Keiry Knightley(Chanel) i Scarlett Johansson(Dolce & Gabbana) " - skoro takie ładne, to muszę obejrzeć. – Warto. Zdjęcie Keiry z reklamy jest bardzo ostre i bardzo odważne, natomiast Scarlett jest uwodzicielskie, ale delikatne.
„"Musiałam TO zobaczyć!:D Tym bardziej że lubię Pudziana. Szkoda że już nie piszą o nim tak często... " - ja też go lubię :-) Wydaje mi się inteligentnym, przyjaznym człowiekiem, z fajnym poczuciem humoru. Jak go widzę w telewizji to mi się wesoło robi :-) Widziałyście ten odcinek "Tańca...", gdzie był przebrany za Shreka? Wyglądał zabawnie :)” – Bardzo mu pasował ten strój:-). Żałuję, że nie wygrał tego programu.
Kupiłam „VIVĘ”(znów jest droga 5,90 zł :-( ). Na okładce Kasia Tusk.
W środku wywiad, a właściwie artykuł o Kasi Tusk.
W rubryce „Światowe życie” :
- Alicja Bachleda Curuś(duże zdjęcie na 1 stronę z Colinem) – artykuł niewielki o ciąży aktorki.
-Angelina Jolie z Bradem Pittem na premierze „Bękartów wojny”. Dwa zdjęcia na 3/4 strony.
- poniżej George Clooney
- Cindy Crawford, Keira Knightley( w następnym numerze „Vivy” będzie dołączony film z nią „Pokuta”- warto obejrzeć, polecam!), Cezary i Edyta Pazurowie
- Linda Ewangelista, Jane Birkin, Barack Obama
- Sting, dwa zdjęcia Brigitte Bardot(jak była młoda i teraz)
- artykuł na stronę o polskich medalistkach
- 1 strona o Halle Berry(3 jej fotki)
-Informacja o nowej kolekcji filmów w „Vivie”
- 17.09 – POKUTA(polecam)
- 01.10 – DUMA I UPRZEDZENIE(oglądałyście może ten film? Dobry jest?)
- 29.10 – MISS POTTER
- 12.11 - MARIA ANTONINA
- 26.11 - ELIZABETH. ZŁOTY WIEK
- 10.12 - KOCHANICE KRÓLA
- 21.12 - OSTROŻNIE POŻĄDANIE
- artykuł o Madonnie i Jesusie Luz
- wywiad z Tomaszem Jacykowem
- artykuł o Robercie i Jackie Kennedych
- wywiad z Krystyną Demską – Olbrychski
- wywiad z Paullą - bardzo ładna czarno- biała sesja fotograficzna
- MODA, URODA…po pięć zdjęć Kate Moss i Gisele Bundchen – porównują je.
- w horoskopie zdjęcie Beyonce
- O Orlandzie niestety nie napisali :-(
w najnowszym brawo girls na stronie 15 jest caly artykuł o nim z mega wypasionym plakatem! Polecam, powiesilam juz nad łóżkiem
Kogo plakat powiesiłaś sobie nad łóżkiem: Toma Feltona, Green Day czy Tokio Hotel? Chyba nie piszesz o Orlandzie, bo w "Bravo Girl" zamieścili tylko takie plakaty jak widać na oficjalnej stronie tego dwutygodnika:
http://www.bravo.pl/magazyn/bravo_girl/bravo-girl-nr-182009/ida,507793/
Przejrzałam najnowszą "GALĘ" (na okładce Weronika Rosati)nie ma Orlanda.
EM DE KE AS, na 6 stronie najnowszego "Teleświata" jest fotka Joanny Liszowskiej zprogramu "Jak oni spiewają".
EM DE KE AS, na 6 stronie najnowszego "Teleświata" jest fotka Joanny Liszowskiej zprogramu "Jak oni spiewają".
- Widziałam, widziałam:)
Gala wyjątkowo nieciekawa przynajmniej dla mnie - chyba tylko Demi Moore i Kate Moss.
W "BRAVo" dość fajny dodatek - mówie o tym kalendarzu. Megan Fox i Taylor Lautner mnie interesują;) Ah, właśnie Euhenia - czy w zmierzchu Lautner m dużą rolę? Pytam z ciekawości bo możliwe że się skuszę do oglądniecia (o ile będzie kiedyś na jakimś canal+) (może za rok;)hehe)
Euhenia:
W Party jest Megan Fox - duży artykuł na 3 strony. Cieszę się że zamieścili tylko jedną fotkę Angie. Bo denerwują mnie te porównania. Owszem, i tak kupuję niemal każdą gazetę gdzie jest Megan. Tylko że swoje artykuły wklejam do osobnych zeszytów i muszę je potem ciachać;)
A co do tego artykułu - Euhenia - zobacz jak Megan ładnie wyglądała w 2003 roku. Choć jakoś tak mało podobna do siebie - może przez ten blond. Jak sądisz - w którym wcieleniu jej ładniej? Bo według mnie obie są ładne.
Oprócz tego:
- na okładce kasia cichopek - w środku też o niej - zauwazyłam że na okładkach SHOW i Party od jakiegoś czsau naprzemiennie pojawia się albo Cichopek, albo wojewódzki, albo anna mucha
- a propos muchy - o niej tez jest w party
- ola kwaśniewska,
- arykuł: doda-nergal, kayah, charlize theron, monika richardson i sean penn (fotki z ukrycia)
- ładne fotki scarlett johannson - ale nie z sesji D&G (a szkoda bo nie mam tamtej Gali:(
- fotki gwiazd bez makijażu: eva longoria, pamela anderson, lindsay lohan i geri halliwell
- styl gwiazd komentowany przez duet horodyńska-malinowska (zresztą nie przepadam za nimi) - te "gwiazdy" to np piotr sałata....eh. Anna Popek (lubię ją), dariusz kordek reszta dla mnie mało znana
- rihanna, wywiad z żebrowskim, j.lo, liv, tyler, milla jovovish, siostra deląga, gwen stefani, julia roberts
- halle berry - potwierdzają że jest w ciąży (lubię halle berry)
- hubert urbański, michelle obama - jej styl ubierania się
- weronika rosati, weronika ksiązkiewicz, alicja bachleda curuś,
- artykił o Otylii Jędrzejczak
- artykuł z wycieczki Madonny - fotki z plaży i z oceanu ;)
- ranking: drew barrymore, lucy liu (lubię je obie choć nie widziałam "Aniołków Charliego"-fotka właśnie z tego filmu) i Cameron Diaz; farrah fafcett, matt, damon, brandon routh (lubie go) cezary pazura, johnny deep, jack nickolson, heath ledger, no i nowy janosik i marek perepeczko
- jessica biel, katie holmes, beyonce, jennifer conelly, jessica albabritney, kim kardashian (teraz jest blondynką! i o dziwo według mnie wygląda starzej niż w kruczoczarnych włosach. Nie wiem czemu bo mówi się że blond raczej odmładza. widać ta zasada dotyczy w przypadku osób nieco starszych albo po prostu niektórym osobom blond nie pasuje.
- Nagie piersi gwiazd...Sharon Stone, Kate Moss, Amy Winehouse, Kylie Monogue,
- Natasza Urbańska, Katy Perry, marysia sadowska, zielińska - makijaże gwiazd.
- artykuł o rodzinie douglasów - fotka mojej ulubionej caherine zety-jones
- moje ulubione: freida pinto, aishwarya rai (szkoda że nie duże), prianka chopra
- premiera filmu bękarty wojny (Euhenia - myślałam o pójściu na to do kina ze względu na Pitta)
i nie ma ani ciuka Orlanda
A w "Na żywo" - nie wiem czy widziałyście - robert pattison otoczony fankami, i z tyłu tej fotki - ujęcie ze "zmierzchu". Pattison chcąc uciec przed fankami wybiegł na ulicę i wpadł na taksówkę...
Wszystko to w artykule - "Cena sławy"
Orlanda nie ma
"Ciekawe czym Jola była zajęta na lekcjach biologii ;)"- Eeee, malowaniem paznokci? Przeglądaniem katalogów Avon/Oriflame?;D
"Widziałyście ten odcinek "Tańca...", gdzie był przebrany za Shreka? Wyglądał zabawnie"- dla niego oglądałam wszystkie odcinki - i dla Tamary Arciuch (też ją lubię) nawet w ostatnim SHOW był artykuł z ladnymi fotkami.
"Czy wiecie już komu będziecie kibicować? Czy to zależy od tego jak będzie ktoś tańczył czy od tego czy lubicie daną gwiazdę czy nie, a tańczyć wcale dobrze nie musi?"- Zrobiłam to: zrezygnowałam z nowej serii "Skazanego na śmierć" la "Tańca z gwiazdami", dlaczego o tym piszę? Bo zrobiłam to by kibicować Nataszy Urbańskiej. I będę kibicowała właśnie jej, bo Iga Wyrwał, to pewnie odpadnie niedługo. Jednak jak się okaże że Nataszy nie będzie w tym programie już po kilku odcinkach to uduszę!! ;D
EM DE KE AS, wielkie dzięki za informację o artykule ze zdjęciem Roberta Pattinsona, nie wiedziałam o nim :-).Zerknęłaś może na temat powyżej, pisałam tam co jest w najnowszej „Vivie” i jest między innymi Twoja ulubiona Angelina Jolie.
Oprócz tego jest nowa kolekcja filmów, w tym „Duma i uprzedzenie”, który kiedyś chciałam obejrzeć i zastanawiam się czy nie kupić. A Wy zamierzacie jakiś film z tych z "Vivy" nabyć?
„Jednak jak się okaże że Nataszy nie będzie w tym programie już po kilku odcinkach to uduszę!!” – kogo? :-) Natasza świetnie sobie poradziła w tym pierwszym odcinku „Tańca z gwiazdami” zajęła pierwsze miejsce. Myślę, że będzie jeszcze długo w programie. Czy lubisz jeszcze jakąś inną gwiazdę , która występuje w tej edycji? Ja będę kibicować Kwiatkowskiemu, temu który zajął drugie miejsce we francuskiej edycji „Idola”. Wydaje się bardzo sympatyczny, chociaż na razie przynajmniej nie tańczy najlepiej.
„I będę kibicowała właśnie jej, bo Iga Wyrwał, to pewnie odpadnie niedługo”. – Zdecydowanie tak, raczej nie zatańczyła zbyt dobrze. Nie będzie mi jej żal, jak odpadnie, bo nigdy wcześniej o niej nie słyszałam.
„Gala wyjątkowo nieciekawa przynajmniej dla mnie - chyba tylko Demi Moore i Kate Moss.” – Zgadzam się poza tym kupiłam już „Vivę” i mam co czytać:-).
„W "BRAVo" dość fajny dodatek - mówie o tym kalendarzu.” – Tak poza tym jest plakat Roberta Pattinsona i pięknej Megan Fox, który pochodzi z jej najnowszego filmu ”Jennifer`s Body” w polskim tłumaczeniu „Zabójcze ciało”(fajny tytuł:-)). Wydaje się całkiem ciekawy , opowiada o licealistce(czyli Megan Fox), którą opętał demon i dziewczyna zaczyna zabijać kolegów z klasy. Zastanawiam się czy nie pójść do kina na ten film:-). To jest komedia i horror w jednym, a scenariusz napisała laureatka Oscara za „Juno”(niestety nie widziałam jeszcze) Diablo Cody(chyba taki pseudonim sobie wymyśliła:-)). A Ty EM DE KE AS nie masz ochoty obejrzeć tego filmu? A właśnie znam fajną stronę o Megan Fox, jest tam mnóstwo jej zdjęć z premier, programów, skanów z gazet ... Tu jest link:
http://megan-fox.com/gallery/
„Megan Fox i Taylor Lautner mnie interesują;) Ah, właśnie Euhenia - czy w zmierzchu Lautner m dużą rolę? Pytam z ciekawości bo możliwe że się skuszę do oglądniecia (o ile będzie kiedyś na jakimś canal+) (może za rok;)hehe)”- Taylor Lautner występuje tylko w kilku (chyba w czterech) krótkich scenach w „Zmierzchu”, ale w kolejnych częściach sagi Stephenie Meyer czyli w „Księżycu w nowiu”( druga część), Zaćmieniu”(trzecia część), oraz „Przed świtem” (czwarta część) jest go o wiele więcej. Na przykład w „Księżycu w nowiu” ma dużo większą rolę niż sam Robert Pattinson(!). Poza tym Taylor podobał mi się w „Zmierzchu” mimo, że go było niewiele . Widać, że gra bardzo naturalnie. EM DE KE AS, dlaczego lubisz tego aktora? Widziałaś go w jakimś innym filmie?
EM DE KE AS jeżeli lubisz filmy o miłości, a dokładnie romanse połączone z horrorem to powinnaś obejrzeć sobie „Zmierzch” i jak ten film Ci się spodoba to 20 listopada tego roku mogłabyś się wybrać do kina na „Księżyc w nowiu” z Twoim ulubionym Taylorem Lautnerem :-). Mam nadzieję, że skusisz się i obejrzysz „Zmierzch”, bo jestem ciekawa jakie będą Twoje wrażenia? :-) Czy spodoba Ci się tak bardzo jak mi?
„Euhenia:
W Party jest Megan Fox - duży artykuł na 3 strony. Cieszę się że zamieścili tylko jedną fotkę Angie. Bo denerwują mnie te porównania. Owszem, i tak kupuję niemal każdą gazetę gdzie jest Megan. Tylko że swoje artykuły wklejam do osobnych zeszytów i muszę je potem ciachać;)” – :-) Żeby było sprawiedliwie to powinnaś kupować po dwa egzemplarze gazet , w których są Megan i Angie, i wklejać do obu zeszytów :-).
„A co do tego artykułu - Euhenia - zobacz jak Megan ładnie wyglądała w 2003 roku. Choć jakoś tak mało podobna do siebie - może przez ten blond. Jak sądisz - w którym wcieleniu jej ładniej? Bo według mnie obie są ładne.” – Widziałam jej zdjęcie w blond włosach na tej stronie Megan Fox, którą Ci powyżej poleciłam i jednak bardziej mi się ona podoba w ciemnych włosach. Wydaje mi się , że wygląda w nich bardziej interesująco i niebanalnie(w Hollywood jest już za dużo aktorek -blondynek:-)).
„- na okładce kasia cichopek - w środku też o niej - zauwazyłam że na okładkach SHOW i Party od jakiegoś czsau naprzemiennie pojawia się albo Cichopek, albo wojewódzki, albo anna mucha” – No właśnie, a mnie przynajmniej żadna z tych osób nie interesuje:-).
„- premiera filmu bękarty wojny (Euhenia - myślałam o pójściu na to do kina ze względu na Pitta)” - Jak się wybierzesz to mam nadzieję, że napiszesz czy Ci sie podobał, bo ciągle czytam informacje na filmwebie, że ten film to kinowy hit (trzeci raz na pierwszym miejscu światowego box-office!)
„i nie ma ani ciuka Orlanda” – :-) to fatalnie (!), ale dziękuję za informację.
Do Euhenii:
"Ten film to "Wojna domowa", powstał na podstawie sztuki "Easy virtue" Noela Howarda(nie znam go, tylko czytałam w gazecie) . Akcja toczy się w latach 20. tych ubiegłego wieku i opowiada o wyzwolonej Amerykance , rozwódce, z zawodem kierowcy rajdowego" – w niedzielę w "Kinomaniaku" przedstawiali właśnie ten film. Ku mojemu zaskoczeniu prowadzący wypowiadał się o nim bardzo pozytywnie, porównał go nawet do "Czterech wesel i pogrzebu", powiedział też, że sam był zaskoczony tym filmem. Podobały mu się dialogi (podobno są dobre!) Puszczali urywki filmu, według mojej oceny jest bardzo energetyczny, cały czas coś się w nim dzieje. Myślę, że kiedyś warto go obejrzeć. Aha i jeszcze jeden aktor zwrócił moją uwagę – Ben Barnes, zagrał chyba męża Jessiki Biel. Mówi się, że może on zostać następcą Orlando Blooma, zwrócił moją uwagę urodą – strasznie lubię mężczyzn o takiej urodzie – brunetów z brązowymi/piwnymi/czarnymi oczami, o miękkich rysach twarzy. Jak będą kiedyś lecieć w telewizji filmy z tym aktorem, muszę je obejrzeć, np. takie jak "Opowieści z Narnii: Książę Kaspian". Widziałam go już w "Gwiezdnym pyle", szkoda, że to nie on zagrał głównej roli. Podaję link do niego:
http://www.filmweb.pl/o599807/Ben+Barnes
Za dwa dni będzie premiera dramatu "Dorian Gray", w którym zagrał z Colinem Firthem:
http://www.filmweb.pl/f483446/Dorian+Gray,2009
Są tam zdjęcia z tego filmu. Można zauważyć, że ma niesamowicie czarne oczy.
Widziałyście może już go w jakimś filmie?
Euhenia czy obejrzałaś "Czerwonego smoka"? Podobał Ci się?
"W najnowszym "Teleświecie" jest wypisane kto będzie tańczył w tej najnowszej edycji "Tańca z gwiazdami". Czy wiecie już komu będziecie kibicować? Czy to zależy od tego jak będzie ktoś tańczył czy od tego czy lubicie daną gwiazdę czy nie, a tańczyć wcale dobrze nie musi?" – chyba raczej wolę kibicować gwieździe, którą lubię, wszystko jedno jak by tańczyła, niż kibicować komuś, kto świetnie tańczy, ale za nim nie przepadam :-)
"Bardzo mu pasował ten strój:-). Żałuję, że nie wygrał tego programu." – ja również tego żałuję, że Mariusz Pudzianowski nie wygrał "TzG", tańczył świetnie, ale wydaje mi się, że miejsce, które zdobył też jest powodem do dumy :-)
"Do EM_DE_KE_AS:
"- a ja go widziałam kiedys w tv (jakiś rok temu). I muszę powiedzieć że przypadł mi do gustu:) Jak nie widziałyście to polecam, choć zależy od gustu - co się komu podoba:) Potem powiecie wrażenia czy się podobało:)" – dzięki za polecenie filmu "Miłość w czasach zarazy" i za jego opis :) Jeśli kiedyś będzie leciał w tv to na pewno obejrzę.
"Jeśli chodzi o aktorów - nie przepadam za Javierem Bardemem, ale tu mi się nawet podobał w tej roli. Oglądaliśmy "Miłość w czasach zarazy" całą rodzinką i wszystkim się spodobał:) A i dodam jeszcze że dawno nie widziałam tak dobrego filmu na podstawie książki - książki nie czytałam (i możliwe, że jest lepsza od filmu), ale swoją opinię opieram na tym, iż zazwyczaj jak "chodzę po kanałach" i natrafiam na filmy bazujące na powieści to przeważnie nie potrafię się zainteresować bo po prostu są nudne od pierwszych pięciu minut. A ten mnie zainteresował." – ja też za nim nie przepadam (za Javierem Bardemem) ale obejrzałabym sobie ten film ze względu na fabułę. EM_DE_KE_AS a czy czytałaś kiedyś jakąś dobrą książkę, na której podstawie zrobili później film i okazał się on równie dobry co książka? Euhenia to też pytanie dla Ciebie, też jestem ciekawa Twojej odpowiedzi pod tym względem, bo wiem, że lubisz książki i filmy, tak jak ja :-)
"tak, polubiłam go po pierwszej części "Skazanego" - wydal mi sie sexy - a zdziwiłam się bo osobiście wolę typ długowłosego Antonia Banderasa..." – ja też go kiedyś polubiłam po "Skazanym", bo wygląda mi na kogoś wrażliwego i inteligentnego. Oprócz "Skazanego" obejrzałam go jeszcze w dramacie "Piętno", opowiadającym o profesorze oskarżonym o rasizm (w tej roli Anthony Hopkins). Wentworth zagrał Hopkinsa - wcielił się w postać z lat jego młodości, tzn. pokazał jak wyglądała jego młodość, zanim został profesorem. Jeśli dobrze pamiętam, na początku starał się zarobić na życie biorąc udział w walkach bokserskich. W tych latach też przeżył pierwszy zawód miłosny. Film powstał na podstawie książki, kiedyś się nawet zastanawiałam czy jej nie kupić, ale jakoś z niej zrezygnowałam, nie wiem dlaczego, może nie wydała mi się aż tak ciekawa ;) Jakiś czas później obejrzałam właśnie ten film zrobiony na jej podstawie – w jakiś sposób jest przejmujący, ale nie należy do najciekawszych filmów.
"Oglądalam kawałkami. Widziałam występ Mariah Carey - którą lubię szczególnie i wyłącznie za starsze piosenki (a propos lubię też Toni Braxton - a tak malutko o niej piszą - dajcie znać jak coś będzie gdzieś)" – ok. jak coś znajdę o Toni to dam znać. Na razie mam teledysk, z jedną z jej najlepszych piosenek :):
http://www.youtube.com/watch?v=6mK3N72UlNc
EM_DE_KE_AS a słyszałaś kiedyś tę piosenkę Mariah? To jedna z jej starszych, czyli takich, które lubisz. Mi się bardzo zawsze podobała:
http://www.youtube.com/watch?v=4SvA90J-YqM
"A właśnie jaki jest wasz stosunek do filmów Bolly? Ja ich kiedyś nie lubiłam - ale tak to jest jak coś krytykujesz a nie wiesz o czym mówisz - jak powiedziała mi koleżanka. I skusiłam się na "Kroki w chmurach" właśnie z Aishwaryą - a kupiłam tylko dlatego że było na Walentynki za 1.50 z Wyborczą." – nie przepadam za bardzo za tym gatunkiem filmowym, bo prawie nie znam aktorów, którzy w nim grają a po drugie filmy produkcji Bollywood wydają mi się strasznie grzeczne :) Wolę kino, gdzie jest więcej akcji, i gdzie chociaż znam i lubię jednego aktora. Ostatnio coś tam obejrzałam z tej produkcji, czyli "bolly", najbardziej podobają mi się orientalne kostiumy noszone przez kobiety, są przepiękne – zwiewne, kobiece i kolorowe. Jest jeszcze jedna rzecz, która mi się podoba w tych filmach – poczucie humoru, niebanalne, zaskakujące :) Więc z reguły tylko takie rzeczy podobają mi się w filmach bollywood.
"Mnie strasznie podobają się sukienki z czasów - jak w "Titanicu". W ogóle po tym filmie zakochałam się w takiej właśnie wiktoriańskiej sztuce, wystroje wnętrz, etc. A ubiory tamtejszych dam były przepiękne." - dopóki nie pojawilaby się jakaś inna "Coco";)" – ja również lubię wiktoriańskie wystroje wnętrz, oraz ubrania. Szkoda, że tamte czasy nie mogą wrócić choć na chwilę. Chciałabym założyć taką elegancką, drobiazgowo wykończoną suknię, jaką nosiły damy w "Titanicu".
"W sumie gdyby nie Coco Chanel pewnie ta moda utrzymałabby się dłużej" – trafne spostrzeżenie. Ale przynajmniej tyle z tego teraz pożytku, że jak jest gorąco, to można założyć krótką spódnicę ;)
"Szczerze - to i lepiej - dziś takie suknie to raczej nie na miejsc u - wiem, ale chciałoby się mieć taką umiejętnoś wędrówki w czasie - chętnie przenioslabym się wlaśnie do takich czasów:D" – to ja też chcę się przenieść :D Chciałabym zobaczyć jak żyli ludzie w tamtych czasach – wybrać się na dwór królewski, przejść się po jakimś starym zamku, pooglądać obrazy, zobaczyć co robi królowa itd. ;)
"uwielbiam komedie wszystkie z Jimem Carrey'em, Szczególnie "Maska" i "Ace Ventura". Choć lubię ogólnie jego jako aktora - byłam mile zaskoczona po filmie "Majestic", "Truman Show",i "Numer 23"." – ja też go lubię. Najbardziej w filmie "Ace Ventura", "Głupi i głupszy", "Bruce Wszechmogący" i "Truman Show". W "Ace Venturze" była taka jedna szczególnie zabawna scena – Ace starał się odnaleźć sportowca, który nosił sygnet z brakującym kamieniem, i dlatego po kolei starał się ich wszystkich sprawdzić – raz się przebrał za nastolatka i poszedł po autograf jednego ze sportowców. Gdy zobaczył z bliska jego rękę, którą składał autograf, a na jednym z palców sygnet – niestety ze wszystkimi kamieniami – musiał szukać dalej. Poszedł "odwiedzić" kolejnego sportowca. Gdy go odnalazł, specjalnie go czymś obraził, a później nadstawił grzecznie twarz, a tamten z całej siły go uderzył, pozostawiając mu na twarzy odcisk sygnetu. Ace zajrzał potem do lustra, policzył na twarzy każdy odcisk z sygnetu – niestety okazało się, że były tam wszystkie kamienie :) Właśnie z tej ostatniej sceny zawsze chce mi się śmiać, jak specjalnie nadstawia głowę, żeby tamten zrobił mu odcisk sygnetu :)
"Cenie sobię humor w filmach - sensacyjnych - dlatego wszystkie części "Zabójczej broni" to coś dla mnie:)" – też lubię "Zabójczą broń". Moimi ulubionymi scenami są te, jak Mel Gibson mówił coś zwariowanego, albo zachowywał się w taki sposób, a Danny Glover przewracał oczami i patrzył się na niego jak na jakiegoś wariata :) W końcu Mel zagrał tu postać dosyć szalonego policjanta, który łamał wszelkie procedury policyjne w myśl zasady "cel uświęca środki". Nawet w każdej części "Zabójczej broni" policyjna pani psycholog pytała się go, czy nie potrzebuje pomocy i zapraszała go do swojego gabinetu :)
"Na ostatniej stronie - Johnny Deep - i pytanie czy założy sukienkę? Otóż Johnny marzy by zagrać Carol Channing - "rola kobiety byłaby dla mnie wyzwaniem". Wiecie? Jeśli rzeczywiście do tego dojdzie to chciałabym to zobaczyć:D" – wydaje mi się, że przebrał się już kiedyś za kobietę w filmie "Ed Wood". Ta kobieta miała wyjątkowo duże ramiona :-)
Mam takie pytanie – w którym filmie Johnny Depp podobał Wam się najbardziej ze względu na styl ubioru?
"Foty Paulli - lubie ją - i jej piosenki. Piszą o jej zmianie wyglądu. Szczerze? Kiedy zobaczyłam jej wcześniejsze foty lekko się zdziwiłam, żeby nie powiedzieć że zdębiałam. Teraz może i jest mniej ładna niż Edyta Górniak - do której ją porównują, ale wygląda lepiej niż ona sama kilka lat wcześniej. Zupełnie nie ta sama osoba." – tak, teraz Paulla wygląda dużo lepiej niż kiedyś. Wydaje mi się, że sporo schudła, wreszcie fryzjerzy zrobili jej też lepszą fryzurę. Wiecie może co ostatnio Elżbieta Zapendowska powiedziała o Paulli? Powiedziała, że "Paulla jest kopią, a na dodatek marną", a Robert Leszczyński (jeden z jurorów idola), że "To jest taka Górniak dla ubogich". Szczerze powiem, że zrobiło mi się żal Paulli, nie zasłużyła sobie na to, żeby tak o niej mówiono. To nie jest przecież jej wina, że jej głos jest podobny do głosu Edyty.
"Jeśli nie widziałyście Czarnej Dalii - a lubicie kryminały szpiegowskie stylizowane na starsze czasy - o detektywach itp polecam - będzie w niedziele na TVP 1 o 23.00" – dzięki za polecenie, od dawna chciałam obejrzeć ten film i właśnie go nadrobiłam. Szczerze powiem, że spodziewałam się po nim czegoś lepszego, wyobrażałam go sobie inaczej. Myślałam, że to będzie poważny film, a tymczasem okazał się lekkim filmem, dialogi miejscami były chaotyczne i nie można było zrozumieć o co chodzi. Zasnęłam w połowie filmu :-)
"dla niego oglądałam wszystkie odcinki - i dla Tamary Arciuch (też ją lubię) nawet w ostatnim SHOW był artykuł z ladnymi fotkami." – też lubię Tamarę Arciuch. Bardzo dobrze ją dobrali do roli agentki Maksa Skalskiego w serialu "Niania".
"i nie ma ani ciuka Orlanda" – zabawne :-) Może niedługo w jakimś piśmie będzie zdjęcie nie tylko kciuka, albo nawet całej ręki, a najlepiej całej sylwetki :-) Tylko żeby bez tej Mirandy, nie wyglądają razem za dobrze :(
"EM_DE_KE_AS a czy czytałaś kiedyś jakąś dobrą książkę, na której podstawie zrobili później film i okazał się on równie dobry co książka?" - ostatnio - "Droga doszczęścia" którą to książkę przeczytałam przed obejrzeniem filmu. Kiedyś, kiedyś to było "Rozważna i romantyczna" potem widziałam kilka wersji,ale najbardziej podobała mi się ta z Kate Winslet - i może dlatego że to Kate? No nie wiem:) Było tego więcej - bardziej z lektur. Nie czytałam Tolkiena - Władcy - i pewnie nie przeczytam bo widziałam film który mnie zanudził choć wierzę że ksiązka jest ciekawsza. Zawsze tak jest.
"EM_DE_KE_AS a słyszałaś kiedyś tę piosenkę Mariah? To jedna z jej starszych, czyli takich, które lubisz. Mi się bardzo zawsze podobała."- Tą piosenkę lubię obok "Without You" i "Hero". Ostatnio nawet coraz bardziej podoba mi się "Obsessed" choć sceptycznie się do niej nastawiałam jak słyszłam ją pierwszy raz. teraz jakos bardziej się przekonuję - choć nie równa się w ogóle do starszych:)
:) No ja oglądam tylko te filmy bolly z Aishwaryą Rai, Prianką Choprą (a tych widziałam jeden - Zaufanie - "Yakeen" - polecam całkiem niezły thriller - niewiele muzyki, ciekawa intryga - trochę nierealna ale spoko. Tylko humoru to w nim wiele nie ma bo to thriller.) i z Shahrukh Khanem. Co do humoru - ok. Lubię humor - szczególnie w wykonaniu Shah Rukh Khana - no nie wiem to chyba jego uśmiech to sprawia. Jednak drażnią mnie te bzdurne, wręcz karykaturalne i głupkowate sceny w stylu jak w "Albeli" niejaki Govinda. Mnie nie śmieszą. Co do strojów - rzeczywiście zwiewne, lekkie i kolorowe:) Bardzo ładne:)
"Też bym sobie chciała założyć takie wdzianko" - jak Rose w Titanicu. Wiem, że to brzmi dziecinnie.No nie poradzę - takie mi się podoba. I moim marzeniem jest mieć pokój w stylu kajuty Rose z I klasy...Tylko że tak to ja raczej nie zrobię nigdy...Hehe a szkoda
"Ale przynajmniej tyle z tego teraz pożytku, że jak jest gorąco, to można założyć krótką spódnicę ;)" - no, właściwie to nie wyobrażam sobie 30 stopniowego upału i takich sukien. Ale elegancko to wygląda. Jeszcze z białą parasolką i z białymi rękawiczkami...koronkowymi...;)
"wybrać się na dwór królewski, przejść się po jakimś starym zamku, pooglądać obrazy, zobaczyć co robi królowa itd. ;)"- i pomieszkać w takim zamku i co najważniejsze - poznać różne zawiłe historie rodzinne tych domowników (na stanowiskach - królów, książąt). Wiem, że to jest w ksiązkach, ale być tam i słyszeć jak ludzie tamtego czasu opowiadają Ci o tym. Zresztą książki nie znają wszystkich tajemnic;)
"Nawet w każdej części "Zabójczej broni" policyjna pani psycholog pytała się go, czy nie potrzebuje pomocy i zapraszała go do swojego gabinetu :)" - O tak. Te sceny są najlepsze. Te gdzie Mel nagina prawo policyjne a Glover nie może tego znieść bo on jest bardziej "obowiązkowy". A szczególnie zapadła mi w pamięć scena (chyba z Zabójczej Broni 2 albo 1 - już nie pamiętam dokładnie) - Mel wdziera się do jasnego pomieszczenia, gdzie jest szajka bandziorów wparowuje tam z pistoletem, udaje przed zdziwionymi bandziorami psychola (udaje albo i nie - tego nie wiem), a potem strzela w stojące za nimi olbrzymie akwarium, woda się rozbryzguje, rybki szaleją po podłodze, a Mel robi łubudu tym bandziorom;)
Albo sceny z nastawianiem barku:) Zresztą jest też wiele innych. Np ta z Dannym Gloverem na ubikacji....I ten kibelek wylatujący w powietrze i spadający prosto na samochód...:D
A nie widziałam "Ed Wood". Pytasz jaki strój filmowy był najlepszy? Ja stawiam na "Piratów" oczywiście. Nie podoba mi się stój z "Charlie - fabryka czekolady" choć filmu nie widziałam.
"Szczerze powiem, że zrobiło mi się żal Paulli, nie zasłużyła sobie na to, żeby tak o niej mówiono. To nie jest przecież jej wina, że jej głos jest podobny do głosu Edyty." - No tak. Zresztą ja nie sądzę żeby ona specjalnie chciała "robić się na Górniak". Wątpię. Myslę że to raczej zbieg okoliczności. Dosyć fatalny jak się okazuje. Bo piosenki ma bardzo ładne - ostatnio widziałam teledysk "I prosto w serce" i o zgrozo bardzo podobna była do Edyty (w niektórych ujęciach). Piszę o zgrozo - bo mnie to akurat nie obchodzi - Lubię zarówno Paullę jak i Górniak. Ale takie sytuacje - jak podobny głos i wygląd później wywołują takie sytuacje - porównania - albo mówienie że jest marną kopią albo "Edytą Górniak dla ubogich". Choć akurat wypowiedz pana Leszczyńskiego nie bardzo jest według mnie trafna. Bo akurat muzyka Paulli - szczególnie teksty niektórych piosenek są moim zdaniem piękne. I ładne melodie. Wątpię żeby w Polsce lubili ją ludzie "ubodzy" (tu chodzi o ubogość raczej ze względu muzyki i poglądów). Ja sama nie uważam się za jakiegoś wielkiego krytyka muzycznego. Lubię słuchać różnych utworów niemal ze wszystkich lat przedziału 40-50 - do lat dzisiejszych. Queen, Presley i Pink FLoyd. I nie uważam się za ubogą jeśli chodzi o muzykę ale jakoś lubię posłuchać sobie Paulli choć jestem wielką fanką Pink Floyd (na przyklad). Ta wypowiedź rani nie tylko samą piosenkarkę jak i ludzi lubiących ją ale też nie ślepo zapatrzonych w chłam jaki im poddaje TV. A niestety dużo tego jest obecnie. Mam na myśli śpiewajace Miley, Dody (choć kilka piosenek są niezłe na jakąś impre) jakieś Piaski czy też Ewy Farny (nie wiem jak Ty Koa, ale nie przepadam za hitem lata "Cicho" tak samo za superpiosenką "Choć przytul, przebacz" Piaska), albo inne Feel'e...Jooooojjjj... Nie moje klimaty...:D
"też lubię Tamarę Arciuch. Bardzo dobrze ją dobrali do roli agentki Maksa Skalskiego w serialu "Niania". " - a ja ją polubiłam w "Adam i Ewa"
"Tylko żeby bez tej Mirandy, nie wyglądają razem za dobrze" - rzeczywiście:) Jakoś wizualnie lepiej wyglądali kiedy był z Kate Bosforth
"EM DE KE AS, wielkie dzięki za informację o artykule ze zdjęciem Roberta Pattinsona, nie wiedziałam o nim :-)."-Nie ma za co;)
"Zerknęłaś może na temat powyżej, pisałam tam co jest w najnowszej „Vivie” i jest między innymi Twoja ulubiona Angelina Jolie."-Mówisz o najnowszej Vivie, tej za 5.90? Tej z wywiadem z Paullą? Mam zamiar kupić:) dla tego wywiadu. I paru innych rzeczy.
"Oprócz tego jest nowa kolekcja filmów, w tym „Duma i uprzedzenie”, który kiedyś chciałam obejrzeć i zastanawiam się czy nie kupić. A Wy zamierzacie jakiś film z tych z "Vivy" nabyć?" - za drogo z filmem;) Poczekam aż potanieje, choć interesuje mnie raport mniejszości i "ja robot"
"EM DE KE AS jeżeli lubisz filmy o miłości, a dokładnie romanse połączone z horrorem to powinnaś obejrzeć sobie „Zmierzch” i jak ten film Ci się spodoba to 20 listopada tego roku mogłabyś się wybrać do kina na „Księżyc w nowiu” z Twoim ulubionym Taylorem Lautnerem :-). Mam nadzieję, że skusisz się i obejrzysz „Zmierzch”, bo jestem ciekawa jakie będą Twoje wrażenia? :-) Czy spodoba Ci się tak bardzo jak mi? "- Zaciekawiłaś mnie:) Szczególni epołączenie romansu i horroru. Nie chcę porównywać, ale widziałam "WYwiad z wampirem" i się mi spodobał, to może i "Zmierzch" mi się spodoba.
"Żeby było sprawiedliwie to powinnaś kupować po dwa egzemplarze gazet , w których są Megan i Angie, i wklejać do obu zeszytów :-)."- Heh, nie, jakoś przeboleję;) Zresztą nie ma problemu z rozciachaniem tego:)
"A Ty EM DE KE AS nie masz ochoty obejrzeć tego filmu? A właśnie znam fajną stronę o Megan Fox, jest tam mnóstwo jej zdjęć z premier, programów, skanów z gazet ... Tu jest link:"- Wiesz że nie wiedziałam że ta fotka z kalendarza z Megan to z najnowszego filmu.. Słyszałam o nim ale nie wiedziałam że zakończyły się już zdjęcia i że wszedł do kin. A raczej ma wejść 18 września...No to się nie mogę doczekać:) Jakoś nie wchodziłam na filmweb na jej filmografi,ę dość dawno (bo mnie denerwują komentazre poniżej - niektóre - to żeby ich nie widzieć) i teraz dopiero przeglądnęłam fotki z tego filmu. Megan wygląda tam bosko."Zabójcze ciało" - rzeczywiście ciekawy tytuł...
"Czy lubisz jeszcze jakąś inną gwiazdę , która występuje w tej edycji? "- No właściwe to tylko Natasza. Bo Wyrwał to nie ma na co liczyć ona odpadnie pewnie niedługo.
"Ja będę kibicować Kwiatkowskiemu, temu który zajął drugie miejsce we francuskiej edycji „Idola”. Wydaje się bardzo sympatyczny, chociaż na razie przynajmniej nie tańczy najlepiej."- Sympatyczny, możliwe. Mnie tam się wydał trochę zbyt pewny siebie i zarozumiały. Oczywiście każdy z nas może myśleć inacej:)
A znowu ten sportowiec (nie pamiętam nazwiska) - ten Marcin jakoś tam jeszcze bardziej zarozumiały...przynajmniej takie odniosłam wrazenie. Chajzera nie uwielbiam jakoś specjalnie, ale nawet nieźle tańczy. No Majdan też całkiem całkiem. Co mnie zaskoczylo. O właśnie - bardzo lubię tego tancerza Czarneckiego, co tańczy właśnie z Wyrwał:) Jakby gdzieś był w jakiejś gazecie dajcie znać. Choć malutko o nim piszą - częściej o gwiazdach z którymi tańczy.
"EM DE KE AS, dlaczego lubisz tego aktora? Widziałaś go w jakimś innym filmie?"- Wiesz, nie widziałam go w żadnym filmie dlatego pytałam o zmierzch (nie sądziłam że ta saga ma aż 4 części:). Ciekawe, czy te dwie ostatnie też zostaną (a może już zostały?)zekranizowane...A podoba mi się jego wygląd właściwe. Pierwszy raz zobaczyłam go w dość nietypowym miejscu - na głupim pudlu i tam właśnie dowiedziałąm się że koleś gra w zmierzchu:) I jakoś tak mi się wizualnie spodobał. Choć właściwie takie małolaty to już nie na to żeby się mnie podobały:) W końcu gość ma 17 lat (a wygląda na mniej) więc jest takim bardziej idolem dla osób ok 15. Ale co mi tam - buźkę ma niebrzydką, i jak mówisz - naturalnie gra, więc może i ma potencjał. Może będzie kiedyś anany jeszcze bardziej - z wielu innych ról, dobrych...
"Widziałam jej zdjęcie w blond włosach na tej stronie Megan Fox, którą Ci powyżej poleciłam i jednak bardziej mi się ona podoba w ciemnych włosach. Wydaje mi się , że wygląda w nich bardziej interesująco i niebanalnie(w Hollywood jest już za dużo aktorek -blondynek:-))." - a właśnie, a ja dopiero w Party widzialam tą fotkę. I w tym miejscu dzięki wielkie za linka, jakoś nie trafiłam na niego wcześniej - dziwne - bo jak polubiłam megan to starałam się poszukać czegoś o oniej na wielu stronach. Nie iwem, czy widziałaś tą:
http://www.celebrities.pl/megan_fox/
Mnie szczególnie podoba się ta fotka czarnobiała:
http://www.celebrities.pl/megan_fox/megan1.jpg
I masz rację - za dużo już aktorek blond: Cameron Diaz, Aniston, Pamela Anderson. Jeszcze kilkadziesiąt by się znalazło;)
"premiera filmu bękarty wojny (Euhenia - myślałam o pójściu na to do kina ze względu na Pitta)” - Jak się wybierzesz to mam nadzieję, że napiszesz czy Ci sie podobał, bo ciągle czytam informacje na filmwebie, że ten film to kinowy hit (trzeci raz na pierwszym miejscu światowego box-office!)" - jeśli pójdę bo nie przepadam za wojennymi chyba że zmuszę się dla Pitta...;)
"Bravo Girl" - nie zauważyłam Orlanda, ale jest Megan Fox (niewielkie ale jest) - po tym dziale gdzie są filmy. Jest jeszcze Drew Barrymore i mój Leo DiCaprio - i kilku innych - zdjęcia kiedyś i dziś
W "Świecie Kobiety" i w "Olivii" - w tych dwóch gazetach artykuły o Halle Berry (lubię ją - dlatego zapamiętałam) bardzo ładne fotki są. Orlanda raczej nie widziałam.
W najnowszym "Cosmopolitanie" - nie ma wprawdzie Orlanda, ale za to jest cała jedna strona o Patissonie (kilka fotek - na jednej wygląda jakoś dziwnie bo oczy przymrużył), i ładne zdjęcie Megan Fox (nieduże - już kiedyś chyba w Party albo w Show było podobne). Na okładce - Cameron Diaz - i w środku artykuł o niej