PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63862
6,4 11 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Poprzedni temat znowu nam się kończy/skończył, a spotkania rodzinne i AA gdzieś się podziać muszą :D
A to takie najważniejsze rzeczy z poprzedniego tematu

Tytuły członkowskie:
Bzyczek - Smerfetka
Chris - Wynalazca trzepacza paprotki
Magdalena - krejzol
Grzybek - Romantyk
Kawusia - najmłodszy członek stada

Lista "bee":
1. Dinah Laurel Lance
2. Oliver Jonas Queen
3. Thomas "Tommy" Merlin
4. Ray Palmer
5. Amanda Waller
6. Nowy DJ z grzywą Biebera (Chase)

Nowa lista podejrzanych o zabójstwo Sary
Ra's 
Slade
Nyssa
Malcolm
Felicity
Digg
Laurel
Olivier
Maseo
Katane
Palmer
Roy
Komodo
Magdalena
Christhoper
Syn oliviera
Shado
Gosposia Queenów
Mała Sara
Walter Steele 
Moira
Robert
ojciec Shado
i ta cała reszta która była na wyspie i nie zyje 
Iris
Wonder Woman
Dr Wells 
reszta obsady serialu Arrow i The Flash 
Batman 
Joker
Alfred 
Tadzio
Norek 
Tusk
Nie powiem, mamy tych nazwisk do skreślania co Oliver :P

Chyba o niczym nie zapomniałam? :D

ocenił(a) serial na 8
Christopher_filmweb

Paprotka będzie sie mściła na Laurel za to że próbuje wkraczać między Olicity i panoszy sie po ArrowCave :)

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

o tak cudowna wszechstronnie uzdolniona Laurel - po prostu cud miód i orzeszki ;p;p

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

czyli Oliver wróci w 12 odcinku? może te trzy odcinki bez niego jakoś przecierpię;p

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Poprawka Listy "bee":
1. Dinah Laurel Lance
2. Oliver Jonas Queen
3. Isabel Roshev
4. Thomas "Tommy" Merlin
5. Ray Palmer
6. Amanda Waller
7. Nowy DJ z grzywą Biebera (Chase)

Ale z nas nienawistni ludzie :D

Kawusia25_2

Powinniście dopisać mnie do listy jako osobę pozbawiającą nadziei:D

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

Filmik z cyklu Tiko Romantico oczywiście z Felką i Oliverem w roli głównej:)
https://www.youtube.com/watch?v=bQaeuqGcOyE

i na humor :D sama Felka :P
https://www.youtube.com/watch?v=bQaeuqGcOyE

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Tytuły członkowskie:
Bzyczek - Smerfetka
Chris - Wynalazca trzepacza paprotki
Magdalena - krejzol
Grzybek - Romantyk
Kawusia - najmłodszy członek stada
BlueRose - odbieracz nadziei :)

ocenił(a) serial na 9
Kawusia25_2

Hej rodzinko :) Dawno mnie tu nie było a już tak wiele się zmieniło widzę że pojawił się nowy temat i nowy tytuł dla naszej koleżanki ;) Uważam że BlueRose całkowicie na niego zasłużyła po tym jak przeczytałem poprzednie posty i cały czas odbierałaś dziewczynom nadzieje na piękne chwile Olcity ja też jednym z fanów Olcity i mi też odebrałaś taką nadzieję . Trochę ciężko będzie jak Olivera nie będzie przez te kilka odcinków ale mam nadzieję że jakoś to przeżyje ale w sumie jak Laurel ma obrywać cały czas to może nie bd tak źle ;)

Grzybek_22

Witaj Grzybku:) Przepraszam i przyrzekam się poprawić:) Też jestem fanką, ale wiem, że Guggenheim jest wielkim fanem Whedona, dlatego pozostaje nieco sceptyczna. Jestem pewna, że na pewno się jeszcze doczekamy tych trwalszych "chwil" ale bliżej końca sezonu ( jak scenarzystom wyczerpią się pomysły na wszelkie możliwe przeszkody):D:D

ocenił(a) serial na 7
BlueRose_0709

BlueRose głos rozsądku;D

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

Pesymistka;p;p Albo realistka?;-p

MagdaLena121

hahahah, dual identity:D Ale raczej głos rozsądku jak to Agatka ujęła:D

ocenił(a) serial na 8
BlueRose_0709

głos rozsądku w naszych maniach i oczekiwaniach wzgledem Olicity :D

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

czasem ten Głos rozsądku zasiewa we mnie ziarno niepewności względem Olicity ;p

MagdaLena121

hahahhaah:) Nie martw się na pewno będą razem, ale dopiero wtedy gdy scenarzysci sami będą już mieli dosyć , albo kiedy Amell , Rickards i Ramsey w końcu wyjdą z siebie i trzasną ich z liścia:D

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

wiem wiem:-) przypomina mi się tu Delena z TVD- tam scenarzyści męczyli fanów tak jak nas z Olicity;p

MagdaLena121

Nie orientuję się bo nie oglądam żadnych innych seriali obecnie, ale kojarzę Archiwum X kiedy chyba zajęło im to 10 sezonów:D

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

jak w Arrow zajmie to 1o sezonów to ja prawdopodobnie rzucę się z dachu;p;p

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

aż tyle to nie, ciekawe ile będzie wogole. Amell ma podpisany kontrakt na razie na 6, wiec... przeboleję te 10 sezonów zabawy Olicity o ile uśmiercą Laurel :P

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

jeśli uśmiercą Laurel to przeboleje nawet 15 sezonów;p;p

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Najlepiej by było gdyby Palmer zabrał ze sobą Laurel do innego serialu. Przynajmniej bylibyśmy od niej wolni :P

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

o i upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu;p;p

MagdaLena121

Magda, miałam Cię zapytać juz wczesniej odnosnie tego trailera i ciagle zapominam dlaczego Oliver wpada jako Arrow do Thei mieszkania?

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

myślałam nad tym. Myśle ze on dowie się że Thea go okłamywała że była cały czas przez te miesiące z Malcolmem. Druga opcja jest taka że chce się od niej czegoś dowiedzieć i zastosuję taktyki Arrow. jak wiadomo Thea prawy Oliverowi nie powie a Arrow być może tak.

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

A ja myślałam nad tym, że Oliver wpadnie do niej do mieszkania bo zobaczy ją z Malcolmem czy coś, ale to chyba nie realne. I ciągle się zastanawiam czy jej powie, że jest Arrow :P

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

normalnie 40 min to za mało czasu żeby tyle pokażać nam, ja nie wytrzymam podczas seansu. jestem bardziej nakręcona niż na crossover :P

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Ja nie mogę się tak nakręcać, bo jak się tak nakręciłam na crossover to się troszkę rozczarowałam. Nie wiem czemu.Crossover był boski i w ogóle. Także może za dużo spoilerów? Kto wie :D

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

mnie nie rozczarował crossover, a już odc Arrow to dla mnie było mistrzostwo :) więc i ten nie może :D

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Nie żebym była rozczarowana całym crossoverem. Broń boże! Flarrow był boski. Tylko nie wiem, jakiegoś małego elemencika mi brakowało. Taki tyci tyci tyci, że aż nie widoczny :)

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

ale nie wiesz dokładnie czego?/może więcej Olicity?/ albo humoru?/akcji?/ :D

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Chyba akcji, wiesz? Bo olicity uwielbiam w całym flarrow. Humor zresztą też. I nawet bardziej mi się podobał niż na co dzień :P Chyba to wina akcji bo oglądam 1 sezon z kolegą i trochę brakuje mi tej akcji. Dlatego tak bardzo nie mogę się doczekać walki Ras i Olivera :P

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

ale w odc Arrow uważam że było dużo akcji właśnie :) we Flashowym ciut mniej mimo tej mega walki. no ale jak juz masz takie odczucia to nic nie poradzisz.
Stephen Amell mowil ze walka w odc 9 ma byc najwiekszą i najlepsza chyba walką w historii serialu albo TV nawet, wiec trzymam kciuki zebys sie nie rozczarowala :)

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

tak Kawusia też myślałam nad tym czy jej powie prawde.
Ja tylko jestem ciekawa czy nasza teoria się sprawdzi i Thea okaże się mordercą Sary.
Byle do środy:-)

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Byłoby ciekawie jakby się okazało, że masz rację :D Ale musimy z tym poczekać do środy niestety. Ale nie powinno zejść długo. Szczególnie, że mam tyle do nauki :( A chciałam coś dla was napisać przed mid seasonem :(

MagdaLena121

Magda widziałaś Asian promo? Robi sie coraz ciekawiej:)

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

widziałam. nawet wrzuciłam tu linka;p ja jestem w ciężkim szoku. Co o tym myślisz?

MagdaLena121

A ja nie. Uważam, ze to kolejny chwyt. Utwierdzam się w przekonaniu, że to Thea lub Malcolm. Na pewno to nie Oliver. Oliver poświęci dla Thei, stad te jego słowa, że nie ma niczego czego by nie zrobił by kogoś chronić. Prawdopodobnie to słowa do Thei. Słuchaj, dziwnym zbiegiem okoliczności kiedy Sara zginęła Oliver próbował się skontaktować z Theą, a ona była niedostepna. Kolejny zbiegi okoliczności: niski wzrost, zbieżność DNA mordercy i Olivera, obecność Malcolma w SC. Vertigo też odpada, to daje halucynacje a nie powoduje sklerozy. Poza tym najważniejsze pytanie dlaczego miałby zabić Sarę?

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

myśle tak jak Ty. to Thea ją zabiła a nie wyszło że to ona dlatego że dna Thea nie ma w bazie danych. Oliver będzie ją chronić przed Nyssą,Ra;sem a nawet Laurel i dlatego się przyzna do morderstwa Sary. poświęci się żeby ratować swoją jedyną rodzinę jaka mu pozostała,
A co do tego pytania to Oliver nie miał zadnego powodu żeby zabić Sare- kochał ją troszczył się o nią wiec to nie ma żadnego sensu.

MagdaLena121

zwłaszcza po słowach Olivera czy Sara przyjechała na dłużej... W drugim odcinku Oliver miał za zadanie zabić Tommy'ego w ramach testu Argusa, wiec Thea mogła zabić innego członka LoA też w ramach testu ( i tu widzę rolę Malcolma lub Al Ghula)

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

raczej Malcolma.

Kawusia25_2

oj tak, niech Atom wezmie ją ze sobą do Flasha, i wtedy niech sobie dostanie nawet ten canary cry:d

ocenił(a) serial na 8
BlueRose_0709

dokładnie, nie wiem czemu oni tak sie uczepili tej Laurel. widzą że nie jest lubiana to ... wyeliminować i już !!
a do Flasha lepiej niech nie przechodzi jednak bo zepsuje mi i ten serial który kocham :D

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Na 6 sezonów? ja gdzieś czytałam że na 5

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

w którymś Facebookowym Q & A Stephen o tym mówił ::)

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

ja w nich nigdy nie zwątpię, zawsze pozytywne myśli kochani :D
a co do Deleny?/ to owszem długo to się ciągnęło ale jakoś za Eleną nie przepadam, Damon to co innego. moja ulubiona para to Stefan i Caroline :P

bzyczek881126

Czasem mam wrażenie, że prędzej się spikną córka Diggle'a i syn Olivera (o ile to syn) niż nasi ulubieńcy:D

ocenił(a) serial na 8
BlueRose_0709

hihi i byłby Arrow 20 lat później ... :D

bzyczek881126

a tu scena po 20 latach: Oliver: "Felicity, po głębszym zastanowieniu doszedlem do wniosku, że nie mogę już być Arrowem, ale za to mogę być z tobą "Will you marry me?" Felicity zaskoczona umiera na zawal, the end:D

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

i Fani Olicity zawłamani;p;p czyba że się okaże ze Felka ma siostrę bliżnaczkę wtedy Oliver za nią się weżmie;p;p

ocenił(a) serial na 8
BlueRose_0709

smutne to, ale mimo wszystko się uśmiałam :D hahaha
ah BlueRose ty zawsze z odpowiednimi słowami :)