Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Nie, nie o tego (w sumie niedoszłego) mordercę chodziło. Chodzi o mordercę z odcinka:
A. Zemsta dentysty
B. Motyl w odcieniach szarości
C. Śmiertelny stan umysłu
D. Morderstwo w Malibu
:)
Tak jest!:) Wracał z turnieju gwiazd w tenisa i wówczas porucznik pomyślał że to instruktor;) brawo!
Ile zdjęć szczeniaczka Columbo znalazł w mieszkaniu ofiary z odcinka "W proch się obrócisz"?
Ee..zdarza się;) ale poprawnie odpowiedziałeś, brawo! Było 11 zdj pieska, plus jedno zdjęcie posiadłości:)
Teraz to ja mam zaniki pamięci;) wiem, że struł się małżami... Hmmm...w odcinku "Dziwna znajomość"?
Struł, ale mi chodzi o odcinek gdzie się nie struł tylko mu o dziwo smakowały, czyli to musiało być przed odcinkiem "Dziwna znajomość". ;)
Chcesz podpowiedzi? ;D
a) To tylko gra
b) Fałszywy alarm
c) Morderstwo pod szkłem
d) Sprawa immunitetu
W odcinku "Motyl w odcieniach szarości", ofiara miała partnera. Kim był ten partner? (Gdzie pracował)
Nie:) podam podpowiedzi:
A. Był fryzjerem
B. Był aktorem w operze mydlanej
C. Był tancerzem
D. Był modelem
:)
Wprawdzie pytanie nie było moje, ale wydaje mi się, że odpowiedź jest prawidłowa :)
Proszę wymienić dwa odcinki gdzie porucznik podczas śledźctwa chce żeby oddano strzały.
W sumie nie wiem dokładnie co masz na myśli. Przychodzi mi do głowy tylko "Kandydat na mordercę" i "Morderca ze szklarni"
Chodzi mi o to, że porucznik w toku śledzctwa w pewien sposób inscenizuje wydarzenia wykorzystując do tego strzały. Pierwszy odcinek jest błędny, co do drugiego mam wątpliwości. Chodzi ci o to, że porucznik strzelał w ziemię w szklarni? Czy to wydarzyło się bez jego obecności?
Nie, tylko sprawdzali ziemię, by zobaczyć, czy jest tam pocisk. Źle Cię zrozumiałam;)
Brawo! I to jest jeden z odcinków.
Drugi ukrywa się w propozycjach. :)
a) Playback
b) Zapomniana dama
c) Dziwna znajomość
d) Konspiratorzy
Hmmm...
Nie mam pojęcia, szczerze powiedziawszy :)
Postawię na konspiratorów :) wydaje mi się, że Porucznik kazał tam strzelać Irlandczykowi :)
Też nie mam pojęcia...Ale postawię na C " Dziwną znajomość" i układy mafijne:)
PS. M_COL, no to wymyśliłeś niezłą zagadkę, jak dwie tęgie głowy nie mogą tego rozstrzygnąć:)
Hehe i nie dałyście rady.
Prawidłowa odpowiedź to A.
Strzelano w domu do pojemnika z piachem i Columbo zrobił to osobiście! I trafił! ;D
Na pewno jako "Teść" w dzikim buszu. A muchy porywały małe brązowe dzieci :) Właśnie skończyłam oglądać polecony przez Ciebie film. Ekstra!
A co do pytania: nie mam pojęcia :D