Czy dowiadujemy sie w 3 sezonie kogo i dlaczego zabil Aleksander/Borys (maz Reginy?).
Jestem po calodniowym maratonie, ale wydaje mi sie, ze jego historia nie zostala wyjasniona, a nurtowal mnie jego watek.
Jednak troche byla, bo brat zabitego otworzyl beczki i spowodowal apokalipse. Gdyby Aleksander nie zabil jego brata, ten policjant by sie tam nie znalazl.
była tylko na tyle, że to jest taka dźwignia, która porusza inne zdarzenie jakby to powiedział Adam :) sama historia Borisa i kogo zabił i dlaczego nie ma znaczenia dla głównej osi fabularnej
A czy on przypadkiem nie zabił właśnie Aleksandra Kohlera, którego tożsamość przyjął?
Tak, zabil Aleksandra i przejal jego tozsamosc. Intryguje mnie tylko kim oryginalny Aleksander byl.
Ale tworcy wydaje mi sie ze zrobili kilka takich zabiegow zeby zainteresowac widza, na przyklad historia co sie stalo z okiem jednego z policjantow nigdy tez nie zostaje dokonczona, mimo, ze kilka razy zaczyna opowiadac :)
Zabił brata Clausena i przejął jego tożsamość. Nie jest to z jednej strony kluczowe dla fabuły, ale z drugiej strony, w Winden 1.0 to właśnie Clausen przyczynia się do Apokalipsy, a w Winden 2.0 sam Aleksander. Nie jest więc najważniejszy, ale jest jednym z niezbędnych pionków