Dark
powrót do forum 3 sezonu

Czy dowiadujemy sie w 3 sezonie kogo i dlaczego zabil Aleksander/Borys (maz Reginy?).
Jestem po calodniowym maratonie, ale wydaje mi sie, ze jego historia nie zostala wyjasniona, a nurtowal mnie jego watek.

emily16

Bo jego historia była nieistotna....

ocenił(a) serial na 8
kuki7

Jednak troche byla, bo brat zabitego otworzyl beczki i spowodowal apokalipse. Gdyby Aleksander nie zabil jego brata, ten policjant by sie tam nie znalazl.

ocenił(a) serial na 8
emily16

Ale więcej niż zostało powiedziane nie jest ważne dla głównej fabuły Dark.

emily16

była tylko na tyle, że to jest taka dźwignia, która porusza inne zdarzenie jakby to powiedział Adam :) sama historia Borisa i kogo zabił i dlaczego nie ma znaczenia dla głównej osi fabularnej

ocenił(a) serial na 10
emily16

A czy on przypadkiem nie zabił właśnie Aleksandra Kohlera, którego tożsamość przyjął?

ocenił(a) serial na 8
BlakJoint

Tak, zabil Aleksandra i przejal jego tozsamosc. Intryguje mnie tylko kim oryginalny Aleksander byl.
Ale tworcy wydaje mi sie ze zrobili kilka takich zabiegow zeby zainteresowac widza, na przyklad historia co sie stalo z okiem jednego z policjantow nigdy tez nie zostaje dokonczona, mimo, ze kilka razy zaczyna opowiadac :)

ocenił(a) serial na 10
emily16

Aleksander Kohler był bratem policjanta Clausena.

ocenił(a) serial na 10
emily16

Zabił brata Clausena i przejął jego tożsamość. Nie jest to z jednej strony kluczowe dla fabuły, ale z drugiej strony, w Winden 1.0 to właśnie Clausen przyczynia się do Apokalipsy, a w Winden 2.0 sam Aleksander. Nie jest więc najważniejszy, ale jest jednym z niezbędnych pionków