PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162597
7,8 56 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

To znaczy Dorę Lange i inne dziewczyny.
Ostatni 6 odcinek jasno wskazuje na to, że to...

Maggie (żona Hurta) jest zabójcą. Bądź jednym z zabójców, lub też prowodyrem zajść, mastermajndem, szaro emincjo.

Stary co ty klepiesz, weź "ić stont", usuń konto, itp...
Wiem, ale pomyślcie:

1. Dlaczego wśród wszystkich osób na Świecie, do rewanżu na mężu, Maggie wybrała właśnie Rusta?
Bo czuła do niego miętę? Bo go znała, jak się sama tłumaczyła?
Nie.
Dokładnie po to, do czego potem doszło, żeby poróżnić obu detektywów, żeby już definitywnie nie mogli pracować nad sprawą.

No ale próba w barze.
Racja, była próba, bo mimo wszystko Maggie to cnotka, matka Polka... Murikanka i musiała sprawdzić czy da radę.

Poza tym nie przeszkadzały jej zdjęcia ofiar i ogólny klimacik w mieszkaniu Rusta.
No przyznajcie, romantycznie to tam nie było, wszystko odbyło się bardzo naturalistycznie, wręcz na odwal się.

Dlaczego?
Bo równie co sam fakt zdrady, interesowało ją to nad czym tam Rust pracuje, chciała się rozeznać czy jest dla niej zagrożeniem. To było takie rozpoznanie terenu.

Weźmy inne "za":
2. Maggie jest pielęgniarką. Pracuje w szpitalu, ma dostęp do leków i różnych innych substancji. Może była dostawcą dla sekty, dla Ledoux? A może zastąpiła go po jego brutalnej "dymisji"?

3. Ma wysoko postawionych przyjaciół. Jej ojciec, nie pamiętam kim dokładnie jest, ale pochodzi raczej z dobrej rodziny, z koneksjami.

4. Skąd córka wzięła sceny seksu, seksu zbiorowego i inne niepokojące obrazy? Matka jej pokazała, być może razem ze swoimi rodzicami. Tajne zebrania pod nieobecność Hartaw domu papy.

Ha! Mam was, tego się nie spodziewaliście.
Zostały 2 odcinki, żeby dowiedzieć się prawdy. Teraz możecie się ze mnie śmiać, ale zobaczymy kto wróci tutaj po finale serialu z podkulonym ogonem!

ŁAN
ower end ałt

zwieracz

eee chodzi taka teoria juz. :P Martin mial wyjasnienie pod nosem, mowi to w 2012 roku. a sprawe w 2002 nie chcial prowadzic juz tylko Rust. nie wiem, moze nie chcial zeby Rust oskarzyl Maggie? :D

zwieracz

Właśnie obejrzałem i tez mam podobne odczucia, z tym że na bank tym nie kręci, jest jednym ze "spiskowców" i danie Rustowi służyło dokładnie temu co napisałeś.

zwieracz

Ad. 1

Wątpię. Kobiety tak mają często, sam się o tym przekonałem, gdy żona szefa zaczęła ze mną flirtować gdy się lepiej poznaliśmy. Mój znajomy mawia często "mężczyźni sami sobie sprowadzają kochanków do domu." I to jest szczera prawda.
Klimat w domu Rusta nie przeszkadzał jej bo była żoną gliniarza - zwyczajnie się napatrzyła na tego typu rzeczy.

W szóstym odcinku uprowadzona dziewczyna Kelly Rita wspomina o twarzy olbrzyma i wpada w panikę. Nie wiem czy pamiętacie jak Rust w czwartym odcinki wspominał o metodzie skalpowania jaką uskuteczniał jeden z gangów motocyklowych, z którymi się bujał pracując w narkotykowym. Streczowali gościa kilkoma rolkami, nacinali skórę twarzy i zrywali skalp. Od razu sobie skojarzyłem te dwie akcje.

ocenił(a) serial na 10
JukkaSarasti

Zbyt naciągane, "przespała" się z nim, ponieważ wiedziała że Marty nie udźwignie zdrady jedynie z Cohlem...

"W szóstym odcinku uprowadzona dziewczyna Kelly Rita wspomina o twarzy olbrzyma i wpada w panikę. Nie wiem czy pamiętacie jak Rust w czwartym odcinki wspominał o metodzie skalpowania jaką uskuteczniał jeden z gangów motocyklowych"

Raczej to nie ma nic ze soba wspólnego, twarz olbrzyma to nasz "spaghetti-monster", on jest za wszystko odpowiedzialny :)

ocenił(a) serial na 10
Qloset

http://i.imgur.com/bMMLNei.png

ocenił(a) serial na 10
kolarek

yep

ocenił(a) serial na 10
Qloset

masz Racje tu chodzilo tylko o to by mąż nie mógł przebolec zdrady a pozatym gdyby byla ona zamieszana w zabujstwa na przesłuchaniu nie bronila by Rusta przed policja wrecz przeciwnie chciala by go pogrążyc

ocenił(a) serial na 7
Qloset

Jest jeszcze opcja wysokiego mężczyzny z bliznami na twarzy, o którym mówili dziewczyna, przygłup i zdaje się pastor w odcinku z mszalnym namiotem. Z nim to właśnie była widziana ofiara z porożem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
pezetr

UWAGA ! Bezczelny AGITATOR!

frtgbb

Dzięki za ostrzeżenie, sam by na to nie wpadł, tu trzeba przenikliwości godnej Rusta. Proponuję nie zwracać na niego uwagi.

frtgbb

Spoko, tez mnie wpienia. Ale zostawmy już go, nie warto nawet o nim pisać

ocenił(a) serial na 10
kuba910

Może trochę spokojniej i kulturalniej? Nie jestem gównem, żeby mnie tak traktować. Nie krzywdzę nikogo i nie reklamuje tutaj czegoś nadzwyczajnego, podaje tylko linka do profilu związanego z tym serialem, a piszecie o tym tak jakbym popełnił przestępstwo. W internecie pełnym reklam denerwuje cie link do strony związanej z serialem, który oglądasz? Ja tam nie sprzedaje koszulek tylko staram się reklamować serial, aby dotarł do większej ilości odbiorców.

ocenił(a) serial na 8
pezetr

Money , money. I wszystko jasne.

ocenił(a) serial na 10
frtgbb

Widać, że mało wiesz i to usprawiedliwia twoje wpisy. Facebook nie daje możliwości jakiegokolwiek zarobku. Radzę się ogarnąć i nie oskarżać mnie o takie rzeczy. Stworzyłem fanpage z racji tego, że jestem ogromnym fanem serialu.

ocenił(a) serial na 10
pezetr

Nie karm trolla, bo po co?

ocenił(a) serial na 8
Qloset

Trollem jest ktoś kto walczy ze spamowaniem? Gratuluję logiki i dziękuję za ten zaszczytny tytuł.
Po prostu zamiast się z nim wdawać w dyskusję będę teraz występował o blokowanie jego wpisów.
Chciałem po dobroci.

ocenił(a) serial na 8
pezetr

Jak pisałem gdybyś zareklamował raz , dwa razy - ok. A twoje wypowiedzi mają charakter zdawkowy i po nich następuje reklama. Wyjątkiem jest ta krótka polemika ze mną , bo jestem bodajże drugą osobą , która ośmieliła Ci się zwrócić uwagę. Jaka tu zresztą może być motywacja , reklamujesz forum dla fanów serialu , na stronie dla fanów tegoż. Zastanów się nad sobą i logiką Twojego działania.

ocenił(a) serial na 10
frtgbb

" reklamujesz forum dla fanów serialu , na stronie dla fanów tegoż "
masz rację, powinienem reklamować na stronie dla fanów klocków lego..

zrozum, że facebook ma zdecydowanie większą moc przekazu niż filmweb, jeśli ty wolisz udzielać się tu, nikt ci nie broni, ale nie udzielaj odpowiedzi za wszystkich. każdy ma prawo wyboru.

ocenił(a) serial na 8
pezetr

Tak , na stronie klocków lego jeśli chcesz powiększyć liczbę ludzi , którzy obejrzą Detektywa . Tu wszyscy widzieli. Pakuj się facegłówku , na swój f... jak jest taki super , po co tu tracisz czas. Ile masz na godzinę , jaki system wynagradzania - od wpisu , od liczby wejść , rejestracji ?
Chłystek .

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 10
frtgbb

Akurat mnie bardziej wpieniają ludzie hejtujący kogoś za promowanie stronki na fejsie, którą sam prowadzi i która jest związana z serialem. Przecież nie wstawia linków że sprzedaje majtki na allegro..

ocenił(a) serial na 8
pezetr

A Ty możesz po prostu nie spamować , bo mamy 2014 rok i jeśli masz już 18 lat , to powinieneś jakieś lekcje kultury do tej pory odebrać. Nie chcesz dyskutować o Detektywie tu , to zostań sobie tam i tam dyskutuj. Zachowujesz się na zasadzie człowieka , który przychodzi do kogoś na imprezę i mówi do gości gospodarza - słaba ta impreza chodźcie do mnie tam jest super imprezka , dobry alkohol , a nie to co tu. Zresztą co ja tłumaczę i komu. Tylko epitety się nasuwają.
Także pogadaj sobie o serialu tam na tym swoim profilu , na tym swoim portalu.

frtgbb

póki co to Ty najwięcej spamujesz, co Cię to boli, bo nie bardzo rozumiem? ktoś Ci każe zakładać konto na facebooku? skończ już ten temat

ocenił(a) serial na 8
tsgna

A jemu ktoś każe tu reklamować f...Skończę , kiedy będę chciał. Zgłoś mnie do moderatora , że spamuję. Daję upust dziecinnej złości na tego typka pezetr- a , bo mnie jego propaganda zmęczyła. Teraz Ty : powalczysz z moim spamem , zgłosisz nadużycie moderatorowi , stwierdzisz , że jestem idiotą , dzieciakiem i szkoda czasu na polemiki.Do wyboru , do koloru . Ukłony.

użytkownik usunięty
Qloset

Ale pisze jakieś pierdy tylko po to, żeby wstawić linka. Nie mam nic przeciw temu, żeby ktoś się promował, ale niech się promuje przy okazji, a nie przy okazji promowania - dyskutuje. Jak się czyta te wszystkie tematy o serialu to niestety uderzająca jest ilość sianowatych komentarzy tego kolesia pisanych ewidentnie po to, żeby co drugi post był ten link.

ocenił(a) serial na 9
zwieracz

dość naciągana teoria, jednak fajnie by było gdyby ktoś z trójki gł bohaterów był "tym złym", tylko wtedy serial naprawdę osiągnie szczyt i zostanie w pamieci, jeżeli im to wyjdzie to wielki szacun i dla mnie Detektyw > GoT

zwieracz

Ja o tym też już pisałem - przemawiają za tym dwie sprawy. Gdyby chciała się przespać z Rustem to zrobiłaby to normalnie, z płaczem typu "pociesz mnie" a gdyby chciała tylko wkurzyć Martina to nie musiałaby tak naprawdę tego robić tylko powiedzieć mu. Tak naprawdę zrobiła to w ten sposób, żeby wybić z równowagi Rusta. Tu nie chodziło o Martina tylko o Rusta. Zobaczcie na jego zachowanie - jeszcze nigdy się tak nie zachowywał. Ale ona raczej tym nie kręci - raczej jest jednym z wtajemniczonych, ale nie z samej góry. Wyżej jest jej ojciec, ale raczej też nie jest szefem szefów.

zwieracz

Właśnie jestem po szóstym odcinku. Po przeczytaniu Twojego postu trochę mi się sprawa rozjaśniła. Odważna teoria, ale chyba najlepsza jakie na tym forum padają. Maggie i ojciec są zamieszani mniej lub bardziej w morderstwa. Pozdrawiam :)

PS: Tylko kim jest facet z bliznami?

ocenił(a) serial na 10
sylwia_92_3

spoiler - http://i.imgur.com/bMMLNei.png

a tak poza tym http://imgur.com/a/fZaVQ

ocenił(a) serial na 10
Qloset

Ten drugi link... W ogóle tego nie zauważyłam. Czuję się teraz głupia. Muszę zacząć oglądać seriale z większą uwagą.

BeeBee61

Na szkolnym zdjęciu, w ostatnim rzędzie to nie przypadkiem Maggie??

ocenił(a) serial na 10
LeiaSkywalker

Nie wydaję mi się.