PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=672982}

Dzikie serce

Corazón indomable
2013
7,3 1,1 tys. ocen
7,3 10 1 1102
Dzikie serce
powrót do forum serialu Dzikie serce

Zakładam temat bo nie zauważyłam by w sumie telcia miała tak żeby od tak sobie powymieniać się zdankami na temat danego odcinka...A serial jest komentowany pod kilkoma np pytaniami dot.serialu . A więc powstaje więc dziewczyny do dzieła!!!

I dziś kolejny buziaczek w nosek i czółko...co się dziwić skoro już tyle dni mieszka w chatce dziadka... Z kolei załamał mnie ten jej wyczyn z przeprosinami...No ale dziewczynie chce się do męża ... No i te psy zaproponowane przez Lucie !!!

jagodajulia

Ale Octavio jednak wahał się, czy to MC, czy nie MC.
Bez przesady, aż tak się nie zmieniła.
Ładna sukienka, makijaż i od razu takie wątpliwości, czy to ona czy nie ona ???
Przesadzają.

jagodajulia

Wystarczy chcieć,a Oni chcieli żeby w jeden dzień wszystkiego się nauczyła...Atu trochę cierpliwości i dziewczyna jak ta lala;) Teraz jeszcze czekać na przemianę Solity,w końcu po MC mają popracować nad Solitą.

11koala19

Cieszę się, że MC wreszcie wychodzi na ludzi, że jej przemiana jest w toku.
Ładnie dziś wyglądała w operze.

Rozbawiło mnie, gdy Maricruz pokazywała Meksyk palcem na wielkim globusie. Jeszcze taką śmieszną minkę zrobiła.
Ona bywa taka sympatyczna :D

Solita w ciąży z Eusebio - nieeee ! Biedaczka.

MC też w ciąży - miałam wielką nadzieję, że jednak MC nie zrobią ciąży, ale zrobili.
Już w tylu telach był ten wątek, że protka zachodzi w ciążę, ukrywa to przed ojcem dziecka i samotnie boryka się z sytuacją.
Chociaż w CI mogliby to sobie darować !!! Te tele są na jedno kopyto.
I jeszcze Solita ciężarna. Atak bocianów :D

Vanessa100

Wg mnie z Solity ciążę mogli sb darować. Nie dość, że głuchoniema, zgwałcona to jeszcze w ciąży z tym gwałcicielem...

jagodajulia

Też tak uważam. Strasznie scenarzyści dręczą Solitę.

jagodajulia

Duza przesada. dziewczyna zachowuje sie i wyglada na twarzy jak dziecko (rewelacyjnie gra ta aktorka Solite ) a tu gwalt i jeszcze dziecko tego bydlaka :(((
Powinni Solite nauczyc brajla albo chociaz pisac i czytac (nie wiem czy potrafi) to wtedy by mogla sie komunikowac chociaz pisemnie z ludzmi.

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Alfabet Braille'a jest dla niewidomych, a Solita widzi. Powinni ją nauczyć języka migowego. I najbliższe osoby też, żeby miała z kim rozmawiać:)

Edi13

Jednak migowy jest trudny. Solita by sie moze i nauczyla ale zeby sie mogla z rodzina komunikowac to i Maricruz i inni tez musieliby sie nauczyc. Ale pisanie i czytanie to podstawa. Potem by wlasnie mogli ja poslac do jakiejs szkoly zeby i ona troche sie wyedukowala nie tylko Maricruz. A tak nawet sie z nia dogadac nie moga. Nie wiedza co ja boli jak jest chora itp itd.

Vanessa100

Znowu nie widzę postu...:/
Jakby jeszcze ta ciąża Solity była do czegoś potrzebna, a to zbędny element. Powinni nauczyć Solitę języka migowego, a nie tylko same nieszczęścia na nią zsyłać.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

może jeszcze do Solity los się uśmiechnie
Ładnie dziś Maricruz wyglądała w operze, a mina Octavio bezcenna

xKseniax

Może ;)

Tak, MC bardzo ładnie wyglądała. I podobała mi się jej sukienka, którą miała na sb na początku odcinka.

jagodajulia

Heh ja też mam problemy z postami.
Ile można? Kiedy to naprawią?

Solita - spadły na nią chyba plagi egipskie :D

Plus dla Octavia, że po wahaniach, czy ta piękna dama to MC, czy nie MC, jednak skojarzył wiele faktów i uznał że to MC :D
Bo np. JM w Nie igraj z aniołem, długo nie mógł rozpoznać Blanki w Ivette ;);)

Vanessa100

Też się zastanawiam kiedy problem z postami zostanie rozwiązany.

Ale Octavio do końca nie jest pewny, że MC i ta kobieta z teatru to na pewno MC. Jedyny plus to taki, że chociaż zauważył pewne podobieństwo :P

jagodajulia

Powoli myśli, ale jednak próbuje myśleć :D
I za to dałam mu małego plusa z litości :D

Vanessa100

Dokładnie :) Zawsze coś :D
Szkoda tylko, że nie kupi sb telefonu i nie zadzwoni do brata, aby porozmawiać z MC tylko listy pisze :P

jagodajulia

Octavio taki ubogi jest :D
Wiecznie pieniędzy nie ma ;)

MC ostatnio coraz ładniej wygląda. W ładnych sukienkach teraz chodzi.
I dziś na koniec odcinka, jak szarlotkę podawała Alejandrowi, podobała jej niebieska sukienka i jej makijaż.

Tak ją dziś jakoś filmowali, że jej włosy wyglądały na kruczoczarne.
Osobiście w takich podoba mi się bardziej, ale co kto lubi.

Vanessa100

Dokładnie, biedny jak mysz kościelna :P

Tak, a od dzisiaj to już chyba będzie ciągle mieć makijaż i coraz ładniejsze stroje ;) Wydaje mi się, że teraz ma czarne , bo albo jej pofarbowali, albo dostała doczepy, bo teraz już ma proste i takie lśniące te włosy.

jagodajulia

mnie zastanawia jeszcze kiedy naprawią opcję sprawdzania ostatniego posta, jest to szczególnie irytujące jak wątek jest długi, a tu trzeba lecieć do ostatniej strony, bo ostatni post nie wyświetla się automatycznie.

jasmin35

Z tym ostatnim postem, to już chyba tak na stałe mi się wydaje.
Też uważam, że to beznadziejne.

Vanessa100

w starym Filmwebie można było bez problemu przejść od razu do ostatniego posta, a tutaj mnóstwo błędów :( coś się nie starają :(

Vanessa100

jak on się na nią gapił w tej operze, haha ;) pewnie go musiał kark potem boleć ;)

jasmin35

Chętnie bym mu masaż zrobiła :D

Vanessa100

kurczę jak nie lubiłam Octavio, tak muszę przyznać, że w tym odcinku nawet mi się podobał wizualnie, taki słodki był w tej operze :)

ocenił(a) serial na 9
jasmin35

myślę,że Octavio będzie się zmieniał

xKseniax

Ja też myślę, że Octavio się zmieni

xKseniax

Ja też mam nadzieję, że Octavio będzie się zmieniał ;)

jasmin35

Dla mnie on już wiele, wiele razy był słodki ;)

Vanessa100

hmmmm zauważyłam, moje olśnienie nastąpiło dopiero dziś:)

jasmin35

A moje olśnienie nastąpiło w 5 odcinku (z nocą poślubną).
Przez pierwsze 4 odcinki Arenas niezbyt mi się podobał.

Vanessa100

o, to w miarę szybko Cię urzekł:) dziś zmiękczył trochę moje zatwardziałe serce haha:) za to Maricruz zgrzyta zębami :)

Vanessa100

To mi się spodobał od pierwsze odcinka :D Najpierw głos, a później tak uroczo się uśmiechnął u już wpadłam :P

jagodajulia

;(
Mnie ujął w 5.
Cała się wtedy rozpłynęłam jak kostka lodu na słońcu.

Ostatnio rozpłynęłam sięteż, gdy się żegnali - gdy ona przyszła do niego i wyznała, że to ona go postrzeliła.
A potem pocałunki, Przytulanki. Coś pięknego ;)

Vanessa100

Jak się żegnali to mi było smutno :( Octavio karmił ją kłamstwami, a ona to wszystko łykała, tak mi jej żal było... I na końcu jak powiedział: Idź już... To było takie smutne.....:'(

Vanessa100

jak kostka lodu na słońcu xD

widzę, że Arenas ma niepokojący wpływ na swoje fanki haha:)

jasmin35

Dla mnie przystojny i mający "to coś" mężczyzna to najważniejszy element telenowel ;)

Vanessa100

Ja sie do niego NADAL nie przekonalam. Czasem ma przeblyski jak zrobi taka minkę misia i wtedy troche mi serce mieknie ale jak pomysle jak potraktowal Maricruc to sama mam ochote sie na nim mścic. Solidarnosc jajników a co :-)))))))))))))))

monia198923

Ja kilka razy nieźle wkurzyłam się na Octavia.
I możliwe, że jeszcze się wkurzę.
Jednak żywię do niego pewną sympatię, bo Arenas go gra ;)

Vanessa100

Dla mnie też :D (ale mimo, że był słodki to i tak wkurzał)

jagodajulia

Dziwię się że Octavio nie oszalał jeszcze sam psychicznie przez swoje podejrzenia i ciągłe wrażenie że widzi MC.On wie swoje a każdy mówi mu co innego ,sam kumpel zasugerował że coś z nim nie tak he he bo wszędzie widzi MC :) Mi MC dzisiaj podobała się w tej zielonej tuniczce... No i jak mi się serducho cieszy że zmądrzała , i aż miło patrzyć jak z zawziętością chce się zemścić na tych co ją skrzywdzili.

ocenił(a) serial na 9
11koala19

rozdwojenie jaźni biedaczek dostanie

xKseniax

Szczerze to biedakowi współczuję.... wszyscy zbijają go z dobrego tropu a ta jeszcze więcej go nienawidzi....

ocenił(a) serial na 9
11koala19

Fakt Octavio porzucił MC, ale nie wiedział że Lucia tak będzie traktować jego żonę, mimo wszystko starał się nią opiekować na odległość. Na największy gniew zasługuje Miguel i Lucia ze strony MC. Octavio też będzie musiał swoje pocierpieć bo MC nic nie wie,że Octavio wysyłał pieniądze i tęsknił za nią.

xKseniax

Tak, porzucił i ją okłamał. Poza tym wiedział jaki jest jego brat i bratowa. I jeżeli dobrze pamiętam, to powiedział MC, aby nie przychodziła na ranczo, gdy on wyjedzie.

jagodajulia

On ma dobre i złe cechy....Jego postać jest zrobiona w taki sposób że pomimo tego gorszego zachowania jednak widzowie nie mają do niego dużej empatii bo widzimy że jednak przejawia on w sobie te dobre strony ,że w jakiś sposób zależy mu na MC choć sam tego nie wie...W pewny sposób daje się lubić...Cieszę się bo od maja zaczynam staż a będę kończyć o 15:30 więc spokojnie zdążę na serial:)

jagodajulia

Ale z Lucii podstępne i wredne babsko....
A Miguel to pantoflarz...Rozumiem że trzeba słuchać żonę ale w granicach zdrowego rozsądku i nie na szkodę niewinnych osób. Biedna Solita :( Przynajmniej domyślają się że mogła paść ofiarą gwałtu... Śliczna i wzruszająca scena jak MC dowiedział się że jest córką Alejandra... :)

xKseniax

Rzeczywiscie BIEDACZEK z niego dosłownie i w przenośni. Nawet na telefon nie ma wielki pilot:))))))))

monia198923

Ciekawe, czy stać go chociaż na pilot do telewizora ;)

Vanessa100

Na pilot ma tylko na telewizor ciągle zbiera :))

Vanessa100

Ale jednak Blanca a Ivette sporo sie rózniły. Blanca miala proste wlosy i byla jak ciotka klotka a Ivette miala loki, i byla wampem z mocnym makijazem. Uwazam ze ciezko bylo w to uwierzyc ze to jedna i ta sama osoba.
A tu Maricruz ma identyczne wlosy! I lekki makijaz jedyne co to zupelnie inne ciuchy i chód. Ale OD RAZU widac ze to MARICRUZ:))) A Eduardo powiedzial ze prawie wcale niepodobna do MA. Ten to chyba tylko po ciuchach ludzi rozpoznaje :)))

ocenił(a) serial na 8
monia198923

Eduardo można wybaczyć, bo widział Maricruz chyba raptem 2 razy i jeszcze zbaraniał na punkcie Aracely, ale Octavio powinien się zorientować. Z resztą takie są telenowele, że muszą być tajemnice i wątki nie wyjaśnione, żeby było co wyjaśniać przez kilkaset odcinków