PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=672982}

Dzikie serce

Corazón indomable
2013
7,3 1,1 tys. ocen
7,3 10 1 1102
Dzikie serce
powrót do forum serialu Dzikie serce

Zakładam temat bo nie zauważyłam by w sumie telcia miała tak żeby od tak sobie powymieniać się zdankami na temat danego odcinka...A serial jest komentowany pod kilkoma np pytaniami dot.serialu . A więc powstaje więc dziewczyny do dzieła!!!

I dziś kolejny buziaczek w nosek i czółko...co się dziwić skoro już tyle dni mieszka w chatce dziadka... Z kolei załamał mnie ten jej wyczyn z przeprosinami...No ale dziewczynie chce się do męża ... No i te psy zaproponowane przez Lucie !!!

Edi13

Z wyglądu to Octavio mógł nie poznać Maricruz...faceci tak mają:) Ale po głosie to chyba powinien ją poznać, bo mimo, że teraz ładniej się wysławia, to jednak głos jej się chyba nie zmienił w trakcie tej przemiany:)

monia198923

Też uważam, że Ivette i Blanca różniły się, aczkolwiek i tak uważam, że ten watek był idiotyczny.

A co do Eduarda to też mu wybaczam i zgadzam się z Edi13, Eduardo widział Maricruz tylko jak galopowała na koniu i później z nimi rozmawiała, więc nie dziwię się, że stwierdził, że to nie ona.

I też zgadzam się z Didi_5, o ile z wyglądu mógł jej nie rozpoznać to jednak głos jej się nie zmienił.

jagodajulia

Ja mysle ze to jest bez sensu udawanie ze nie jest Maricruz. Bo co to za roznica? Nie moze sie mscic jako Maricruz?? Moze i czekam na to az naszemu ciapciusiowi pokaze na co ja stac :))
I czekam az Lucia ja zobaczy. Moze umrze na zawał i nie trzeba bedzie sobie rąk nia brudzic :))

monia198923

A wg mnie fajne jest to udawanie, że ona nie jest Maricruz.

monia198923

"Ale jednak Blanca a Ivette sporo sie rózniły. Blanca miala proste wlosy i byla jak ciotka klotka a Ivette miala loki, i byla wampem z mocnym makijazem. Uwazam ze ciezko bylo w to uwierzyc ze to jedna i ta sama osoba."
No chyba żartujecie.
Różniły się rzeczywiście od siebie, ale nie aż tak.
Można było poznać że to ta sama osoba.

Vanessa100

Mozna bylo poznac ale jednak przemiana Blanki w Ivette była bardziej zaawansowana niz Maricruz . Włosy ma te same tylko inny ubiór i makijaż. Poza tym głos ten sam.

Vanessa100

Jednak Blanca i Ivette to były dwie różne osobowości, praktycznie dwie różne osoby. Różniły się nie tylko wyglądem ale też zachowaniem, sposobem mówienia.
Natomiast Maricruz to wciąż ta sama osoba, trochę 'wygładzona', ale po tak krótkim czasie nie mogła się całkowicie zmienić. Octavio powinien zauważyć, że była zaskoczona, gdy go zobaczyła w operze, no i powinien poznać ją po glosie. Co do Eduardo to jemu się nie dziwię, w porównaniu do Octavia spędził z nią niewiele czasu.

Didi_5

No właśnie i widział ją tam na ulicy to miał na początku wątpliwości a przecież to ta sama biała sukienka którą nosiła przez wszystkie ich wspólne dni,więc jak mógł tego nie zajarzyć... :) :P

11koala19

A może Octavio, aż taki spostrzegawczy nie jest :D

Vanessa100

Na razie Octavio widział Maricruz tylko chwilę i zamienił z nią parę słów, a raczej to MC kilka powiedziała.
Nie, ja nie żartuję. Jestem w stanie na to przymknąć oko, bo jednak trochę się różniły.

jagodajulia

Cesar Evora jednocześnie grał w CI i w Burzy?

Vanessa100

Z tego co kojarzę to coś tam się chyba zazębiało.

jagodajulia

Cieszę się, że MC już wie, że Alejandro to jej ojciec.
Myślałam, że będą to ukrywać i ukrywać, ale ona dosyć szybko się dowiedziała.
Już sekret po części się wydaje, akcja trochę naprzód ;)

Vanessa100

Ja też się cieszę, że MAricruz poznała prawdę. Teraz przynajmniej nie będzie się bała o swoją, swojego dziecka i Solity przyszłość.

jagodajulia

Aż się zdziwiłam, że MC tak wcześnie się dowiedziała ;))
Bo w telach czy serialach często ukrywają i ciągną niczym makaron ;)

Vanessa100

Bardzo podoba mi się też jej prawdziwe imię i nazwisko...
María Alejandra Mendoza :) Pięknie

11koala19

Maria Alejandra Mendoza Olivares ;)

jagodajulia

No chodzi mi tu głównie o imię i nazwisko przed ślubem...:) Bo raczej teraz nie będzie podawać nazwiska Olivares tym bardziej że chce zwodzić Octavia...

11koala19

Ale Olivares to chyba po matce, po mężu byłoby Narvaez. W Meksyku jest trochę inaczej z nazwiskami niż u nas :)

11koala19

Ale napisałaś, że podoba ci się jej prawdziwe imię i nazwisko, a ono właśnie tak brzmi: Maria Alejandra Mendoza Olivares :) (po mężu byłoby de Narvaez)

jagodajulia

Racja ....sory za pomyłkę... Coś mi się przestawiło... :)

ocenił(a) serial na 8
11koala19

Jak dla mnie to mogli jej zostawić tylko Alejandra. Po co ta Maria? Zwłaszcza że jest już jedna Maria w tej teli

Edi13

A mi sie bardzo podobaja 2 członowe imiona. Moze dlatego ze ja mam jedno nawet w dowodzie.Fajnie by bylo miec drugie :)))

ocenił(a) serial na 8
monia198923

W Polsce i tak używa się zwykle jednego. Ja mam dwa, ale tego drugiego i tak prawie nikt nie zna

Edi13

"Jak dla mnie to mogli jej zostawić tylko Alejandra.
Po co ta Maria? Zwłaszcza że jest już jedna Maria w tej teli"

Zgadzam się.
W ogóle denerwują mnie latynoskie dwuczłonowe imiona - np. Maria Alejandra, Juan Miguel, Jose Antonio.
Denerwują mnie takie.

Vanessa100

A mi się podobają te ich dwuczłonowe imiona.

jagodajulia

Co kto lubi ;)

Vanessa100

:)
I bardziej podobają mi się krótkie dwuczłonowe imiona, jak każde z nich jest dwusylabowe, np. Juan Miguel, Ana Julia, Jose Miguel, Ana Paula.

jagodajulia

Ja nie lubię takich ;)
Np. JM w Nie igraj z aniołem mógł mieć tylko Miguel.

Vanessa100

A mi się to imię bardzo podoba ;)

jagodajulia

No właśnie ale Oni całe podawają na ogół a My jak mamy dwa(a nawet i trzy bo z bierzmowania-ale to tylko patron tak naprawdę) to i tak podajemy tylko jedno... A szkoda ja też lubię ich dwuczłonowe :)

11koala19

Oni to chyba jeszcze inaczej mają, bo u nas nie ma dwuczłonowych imion. Tylko pierwsze i drugie imię.

monia198923

Na ogół się mówi że osoby z dwoma imieniami są trochę poplątanymi z osobowości jakby patrzyć na to że imię nadaje pewny charakter człowiekowi....Ja mam Małgorzata Magdalena lubię swoje imiona ale też mam różną osobowość i sama do końca nie umiem siebie określić może coś w tym jest :)nie wiem :) U mnie lekki bałagan w życiu się przejawia :)

11koala19

Ja mam tylko Monika bo moja mama jest bardzo praktyczna :). Sama ma 2 dłuuugie imiona i o ile na codzien jej to nie przeszkadza bo uzywa jednego i zdrobniałego to juz w urzedach trzeba pisac oba bez zdrobnien. A jak ktoś czesto coś zalatwia i czegos potrzebuje to moze denerwowac. I moja mama powiedziala ze NIE. Jej dzieci beda mialy jedno imie i koniec :)) "Bo po co tyle pisać" - to jej słowa hehe :)

monia198923

Ja też mam jedno, ale zawsze chciałam mieć drugie :D

jagodajulia

No ja własnie tez bym chciała miec drugie :) Mam co prawda z bierzmowania ale takie sie nigdzie nie liczy i nie pisze.

monia198923

Ale dobrze, że chociaż mamy z bierzmowania ;)

11koala19

Dzisiaj było drugie spotkanie MC i Octavia od czasu przemiany. Tym razem MC powiedziała Octaviowi, że nazywa się Maria Alejandra Mendoza.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Sam sobie Octavio zaprzecza mówi Marii Alejandrze,że przypomina mu pewną kobietę po czym później jednak stwierdza że nie.

ocenił(a) serial na 10
xKseniax

Pewnie ma jakieś zwidy czy cuś hm.

xKseniax

Może po tej rozmowie stwierdził, że tylko mu się wydawało, że to MC.

ocenił(a) serial na 3
jagodajulia

A mi się dziś podobało jak Teobaldo dogadał Raisie o tych zmarszczkach, zniszczonej cerze...

ocenił(a) serial na 5
ewelina84

Raisa nie byla dlużna

ewelina84

O kurdee myslalam ze padne ze smiechu jak jej nagadal o tym ze jest szpetna i musi sie malować na noc hahaha :)))))

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Octavio dzisiaj tak super wyglądał w tym mundurze pilota, że zmiękłam... Jestem nawet skłonna zmniejszyć mu wymiar kary, jaki dla niego przewidziałam;) Maricruz jest twardsza ode mnie:) Chociaż ona jeszcze nie wie, że Octavio nie jest aż tak zły (nie napisał listu, który dała jej Lucia, wysyłał pieniądze na dom dla niej i ciągle o niej myśli:))

Edi13

O taak ...Ja wogóle uwielbiam mundurowych :) hmmm :)Piloci,policjanci,może mniej wojskowi bo mają takie szare...Ale tak rrrr :D ale pomarzyć każdemu można ,tym bardziej że dla mnie to już zakazane owoce :)

11koala19

haha ja też lubię mundurowych - piloci, policjanci mmm ;)
Octavio super wygląda w mundurze pilota.

Vanessa100

Miodzio ;)Słodziak,z resztą Eduardo także :)

11koala19

W Amor latino też chyba byli piloci? Tylko że nie oglądałam i nie do końca znam fabułę...

11koala19

Eduardo też przystojny, tylko że uroda bardziej lalusiowata i wypacykowana