PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406760
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron
Enigm

Może w 8x4 pojawi się polski aktor Sakowski, którego w sumie nie widziałem w 3 odcinku :)

ocenił(a) serial na 8
bezidei

xD Tak swoją drogą jesteśmy chyba jedyną nacją, która ma w zwyczaju szukać takich rzeczy, lub za granicą pyta o to "a co wiesz o Polsce? Znasz Lewandowskiego?" itp. przy poznawaniu kogoś. Jakaś mania, tak samo jak z uczeniem przekleństw. Inne nacje nie zauważyłem, by to robiły a przedstawicieli iluśtam zagranicą spotkałem.

poslo

Zgadzam się zw wyjątkiem tego, że to nie mania a kompleks :)

ocenił(a) serial na 8
bezidei

Kompleks objawiający się manią :) W sumie ciekawe, czy ktoś to rozpracował w ujęciu socjologicznym, bo to na swój sposób ciekawe.

ocenił(a) serial na 8
poslo

Ciekawe bo to ciekawe... przynajmniej nauczę się tutaj czytać to co piszę drugi raz przez brak opcji edit.

ocenił(a) serial na 8
Enigm

Czyli wyciek się sprawdza - to nie wróży dobrze zakończeniu tego serialu.

ocenił(a) serial na 8
0ri0n123

wszystko co sie ma wydarzyc powiedzieli i pokazali juz w pierwszym sezonie wiec nie ma o czym mowic.Teraz tylko kończa to o czym była mowa na poczatku konsekwentnie prowadza do pewnych zakończeń.

ocenił(a) serial na 8
Ami_656

Oczywiście, twórcy wszystko już zaplanowali w pierwszym sezonie. To dlatego wpadli na pomysł o Aryi i NK zaledwie 3 lata temu?

ocenił(a) serial na 8
0ri0n123

trzeba ogladac z głowa na pewno wiedzieli ,ze zabije go ktos z ludzi bez twarzy ,a całe szkolenie Arii i to co ja doprowadziło do tego momentyuu było zapowiedziane,
i to jest wyraźnie powiedziane w pierwszym sezonie, to co oni pierdziela w wywiadach nie ma dla mnie znaczenia, znaczenie ma to co jest mowione w serialu

ocenił(a) serial na 10
0ri0n123

w każdym razie widzowie, którzy z rozczarowaniem piszą "ueeee i ta Arya tak znikąd wyskoczyła" najwyraźniej przespali cały sezon VI.

0ri0n123

A jaki był wyciek bo mi to umknęło . Jamie specjalnie wraca na południe żeby zabić siostrę ? Danka wykorzysta smoka by spalił całe królestwo ? Bran zasiądzie na żelaznym tronie

ocenił(a) serial na 8
Taio

Po co sobie psujecie przyjemność z oglądania? Chociaż dzisiaj to co chwile przewijałem do przodu, bo po co te tcze rozmowy np Tyriona z siostrą?

bytrek

Ten serial i tak jest przewidywalny do bólu a zwłaszcza 8 sezon na który trzeba bylo czekać około 2 lat. A ostatnie minuty odcinka miały być emocjonujące, ale nie były po prostu oglądałem już tyle świetnych seriali że mnie w ogóle to nie zaskoczyło.

ocenił(a) serial na 8
Taio

Właśnie też mam ten problem z GoT (od sezonu 7 w sumie) - stał się strasznie nijaki. Te śmierci miały szokować, a wychodzą jakieś bez emocji. Gdzie się podział ten poziom serialu w sezonach 1-4?

ocenił(a) serial na 8
Taio

[Spoiler]

https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/bio60o/hate_to_say_it_but_dany_is_goi ng_to_be_killed_by/

ocenił(a) serial na 8
0ri0n123

[Spoiler]

https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/a4ea1k/spoilers_i_know/

ocenił(a) serial na 7
0ri0n123

Nie wszystko się sprawdziło , np Jaime doprowadzający Missandei . ale reszta jest zgodna .

ocenił(a) serial na 10
0ri0n123

quiz wzrokowy na zachete przed finałem :) https://www.youtube.com/watch?v=R-3TsBnZzJM

użytkownik usunięty
Enigm

Tyle złych rozwiązań w tym odcinku i uproszczeń, że szkoda strzępić ryja...
Gdzie się podział ten serial z pierwszych czterech sezonów?

ocenił(a) serial na 9

Podobało Martin nie czuwania nad serialem właśnie od 5 sezonu, noi siema przykłada na jakość.

ocenił(a) serial na 10
tweetykrk

hm, szósty sezon był IMO najlepszy w całym serialu (genialne pokończenie kilku major subplotów), s kolei pięty najgorszy, nudny jak makaron ze serem. Podobnie jak 4 i 5 tok sagi -Martin wyraźnie stracił formę i kierunek opowieści. Sezony 7 i 8 faktycznie infantylne, ale oglądają się genialnie. Bitwa o Winterfell - najlepsza rzacz, jaką widziałem w życiu w TV

ocenił(a) serial na 7
Enigm

Nocny król zginą , armia nieumarłych pokonana , setki zabitych , martwych , a tam tylko ze 10-15 stosów , jak , nie wiadomo .
Ucztują biesiadują , ale żeby ktoś zapytał , jak pokonano zagrożenie zagrożeń , to nikt nie wpadnie , no bo co to kogo interesuję jak zginą ktoś kto był , niezniszczalny i niepokonany , a w sumie juz zapomnieliśmy , nie wybaczę i nie zapomnę tej hańby jaką okryto NK ....
Gendry , nowy Lord prosi o rękę super hiper skoczną , no na prawdę , ależ to naiwne .
Dalej Jon romansuję ze swoją ciotką , i tej jest teksty " Sam i Bran muszą milczeć , bo prawda nas zniszczy " to z jakiejś telenoweli , no na prawdę .
A ten Jon taki głupi , wszystko wygada , szkoda że nie pokazali reakcji Sansy i Arii , na prawdę .
A Sansa trzeba przyznać jest niehonorowa kobieta , wszystko wypaple .
Dalej idiotyczny plan powrotu na południe , płyńmy flotą bez żadnych zabezpieczeń , bez uwagi , no bo przecież flota Eurona gdzieś się tu czai , a co tam najwyżej stracimy smoka , zbędną Missandei i flotę ( małą bo mała ale jednak ) .
Knucie się rozpoczeło , póki co na mała skalę "8 osób to już nie sekret to informacja " no skoro ktoś paplę na prawo i lewo to nie ma sie czemu dziwić , zreszta widać że Tyrion się jeszcze waha w przeciwieństwie do Varysa ( który moze wreźcie coś zrobi ) .
Cersei jak zwykle miernie ( a dlaczego nie zabiła Danki , miała świetną okazję , nie rozumiem ) Euron tak samo , i te teksty Tyriona , " nie jesteś potworem " , nie , jest miernota , a z Tyriona zrobili osobę o wątpliwej inteligencji .
Widać że Dance odbija , to jest tak pokazane że tylko głupi sie nie domyśli co będzie dalej , więc słabo , bardzo słabo , ale przynajmniej Missandei i smoczek nie żyje , i było miło zobaczyć krzywy ryj Danki :D .

PS: Duch został sam , a nie , z Samem wiecznie żywym , z Tormundem nieszczęśliwym i Branem p****okim .

Pallando

Jon jest albo mega durniem jeżeli rzeczywiście olewa tron i "dba tylko o dobro królestw" albo mego spryciarzem jeżeli jednak chce sam posadzić 4 litery na tronie.

ocenił(a) serial na 7
rodmans

Nie , jest durniem , ma to w oczach .

Pallando

Dorzuć jeszcze Bronna, który ot tak wchodzi sobie do zamku i grozi braciom

ocenił(a) serial na 7
rodmans

Tak , ni z tego ni z owego , ale przynajmniej człowiek rozsądny , myśli , jako jeden z niewielu .

Pallando

Bronn to mój ulubieniec, ale to jego pojawienie się z kapelusza to kolejne śmianie się z widza.

ocenił(a) serial na 8
rodmans

ta scena mnie osłabiła :-), wchodzi do Winterfell wypełnionego wrogami Ceresei, spaceruje swobodnie po zamku, grozi napiętą kuszą braciom Lannisterom, wymusza na nich jakieś z dupy przysięgi czy obietnice a potem znika w mrokach nocy...

Dar0962

To był niezły strzał w pysk widza :D

Pallando

i jeszcze zastanawia mnie wycieczka Aryi. ona pojechała sama/z Ogarem do KL, żeby zabić Cersei? czy po prostu wyjechała trochę wcześniej niż cała armia? jak pojechała sama to pewnie pojawi się dopiero w scenie wyskoku ze sztyletem na Cersei :-)

ocenił(a) serial na 8
rodmans

Arya zapewne ostrzy sobie zęby i sztylet na Ceresei aOgar na przerośniętego braciszka :-)

ocenił(a) serial na 7
rodmans

No trzeba ją wykatapultować , a trzeba ją najpierw zrobić ...

ocenił(a) serial na 7
Pallando

Ta scena gdzie Tyrion i Cersei rozmawiają służy aby ją pokazywać na dowód, że serial się popsuł. To taki moment, gdzie człowiek raz za razem pyta "co?!", "dlaczego?!". Tyrion, który niedawno odgrażał się, że zabije Cersei, nagle mówi do niej jaka to jest dobra. Po tym jak stracili smoka i okręty nagle żądają kapitulacji, Cersei odwołuje łuczników, aby przypadkiem nie zrobić krzywdy wrogom, Daenerys przybyła sama, aby wystawić się na niebezpieczeństwo, Qyburn odbywający tę bezsensowną rozmowę z Tyrionem.

Jakiś zbiór losowych scen i absurdów.

ocenił(a) serial na 6
Pallando

I co się złego stało że Sansa powiedziała Tyrionowi? Tyrion pije więcej a Varys dołączył do #TeamJon i planuje pozbycie się Danki. Wy w ogóle oglądacie te odcinki czy tylko czytacie streszczenia w sieci???

ocenił(a) serial na 7
Ageha

A to że tak Dama nie robi , przysięgała , a wypaplała jak w podstawówce ( właśnie to złego , to taki dziecinny schemat , nie uchodzi w poważnym serialu . ) .
Gdyby nawet nie wiedzieli , to i tak musieliby co zrobić z Danką , bo juz widać że jej odbija , a Varys , służy królestwom nie królom , co podkreślał wielokrotnie , i Tyrion ( i co z tego że pije , pił juz wcześniej ) tak samo by uczynił gdy zobaczyłby co Danka planuję z KP .
A ta informacja daje im tylko logiczny powód do zdrady i odp na pytanie co po Dance , tylko tyle .
Tak oglądamy , choć ja tylko po to żeby zobaczyć jak te miernoty będą jeden po drugim zdychać :) , jedyny plus jaki ostał sie w tym serialu .

ocenił(a) serial na 7
Pallando

I mścić sie nad głupotami , Stannisa wybaczyłem , NK nie wybaczę nigdy , NEVER !

ocenił(a) serial na 6
Pallando

A dziwisz się że powiedziała, wreszcie wie w co gra Jon i bardzo się o niego boi. Wyraźnie było widać że Sansa posikała się (było widać łzy w oczach ) jak Tyrion ją spytał co jej jest. Posłuchała rady Jona, że czasami trzeba zaufać wrogowi i efekt jest w postawie Varysa.
Mówisz że masz problem z tym co zrobili z Stannisem i NK? ja już dawno rozdzieliłem sobie serial i książki. Nie wyobrażasz sobie jak przyjemnie ogląda się ten serial bez takiej kotwicy.

ocenił(a) serial na 7
Ageha

A w co gra jeśli mozna wiedzieć ?
Bo dla mnie jest prostym idiotą , niedługo by pełzał przed Danką , a ślepy nad wyraz .
Jeszcze do tego niewdzięcznik który poświęca rodzinę i Ducha dla jakieś ciotki co piątej klepki nie ma , i teraz nagle maja mu otworzyć oczy że , Jaime otwierał oczy kilka sezonów .

I co Tyrion zmienia ? Co , Dankę zaciuka z Varysem , już to widzę , i wiem jak to sie skończy .
On ma być remedium na zmartwienia Sansy ? Chyba że Sansa pragnie tronu , to wtedy by pasowało , " Chaos jest drabiną " , uczyła sie od najlepszych , ale te słowa mogą prowadzić tylko do chaosu , nie ratunku dla Jona .

A dla mnie , jak juz uparliśmy sie na marynistykę , NK i Stannis , byli żaglami , teraz ten statek nie płynie , i zaczynaj jeszcze przeciekać od głupot , uproszczeń i cudów .

ocenił(a) serial na 6
Pallando

W co gra Jon Snow pytasz.
Pierwsze i najważniejsze Jon nie jest zakochany w Daenerys, może dobrze mu się ją bzyka, jest bardzo ładna tego nie można jej odmówić ale to Dany jest zakochana w nim.
Drugie i najważniejsze to co sobie Sansa uświadomiła już w 2 odcinku podczas rozmowy w bibliotece (ten spontaniczny chichot Sansy )to to, że Jon Snow, nasz Johnny Boy rozkochał w sobie i uwiódł Dankę aby zapewnić sobie jej armie i smoki w walce z Nocnym Królem.
Miałem zamiar zrobić Ci taką rozpiskę na jakie sceny 7 sezonu powinieneś zwrócić uwagę ale chyba nie miałbyś na to czasu a że zostają tylko 2 odcinki raczej Cie już nie przekonam ale obejrzyj ten film z Youtube, mniej więcej pokazuje sceny uwodzenia i manipulowania Danki (usuń spacje):
https://www.youtube.com /watch?v= hJ8cq9JhEqc

ocenił(a) serial na 7
Ageha

Co ty nie powiesz , NK , pokonany , a on dalej sie przed nią płaszczy , robi wiele żeby nie była na niego zła , i on ma ją wykorzystywać , klękanie i użalanie to sposób na wykorzystanie ? On też ja kocha przez co jeszcze głupszy sie zrobił , widać to i wielu o tym mówi . To też sprawia dlaczego jest takim idiotą .
Nie tak wygląda wykorzystywanie , jak chcesz zobaczyć wykorzystywanie spójrz na Cersei i Eurona .
No nie przekonasz , bo i ta teoria to tak na siłę , szczególnie że zachowanie Jona kompletnie do tego nie pasuję .

ocenił(a) serial na 6
Pallando

Obejrzyj film...

ocenił(a) serial na 7
Ageha

Teoria jak ich wiele , z każdej sceny można coś wyciągnąć , jak sie chce , różne spojrzenie , różny odbiór , a jak jest według DDków się okaże .

ocenił(a) serial na 6
Pallando

Czy ta teoria do końca jest słuszna i czy ma jakiś sens, tak jak mówisz to DD-cy decydują. Natomiast powiem jedno jeszcze nie słyszałem od Jona żadnego wyznania uczuć do Danki czy to do niej samej czy do kogoś innego. Powtarza tylko jak katarynka, że będzie ona dobrą Królową.
Pamiętam jak leciał 7 sezon to jak wielu ludzi gadało że kompletnie nie ma między tą dwójka ani grama chemii, a ja wtedy doszedłem do wniosku czy przypadkiem nie jest to mydlenie nam oczy przez twórców. Ale dobra dajmy temu już spokój. Pożyjemy zobaczymy.
A obejrzyj jeszcze to jak masz chwilkę(usuń spacje): https://www.youtube.com/ watch?v= aRqMWFYVEac&t=1s

Pallando

Masz ból dupska to nie oglądaj xD zrób lepszy serial lol, sracie na wszystko co wypuszczą a i tak oglądacie, po co wylewanie tego kwasu? FR dobry tok myślenia cZeMu nIe zAbILi danny? Bo typie konflikt się toczy między nią a Cers jak jedna z nich umrze to się serial skończy xD, wiec nie oglądajcie jak już tak wam nie pasuje as simple as that??

ocenił(a) serial na 7
Kruko123

Te swoje xd jak i swoje rady wsadź sobie tam gdzie światło nie dociera .
Mam subskrypcję HBO , mam , a więc płacę i wymagam .
Takie prawo konsumenta , to nie komunizm że muszę klaskać i mówić ok , to nie jest portal wzajemnej adoracji filmowej , ale portal o opiniach , pozytywnych i negatywnych .
Więc mam prawo krytykować jak mi sie nie podoba , i mam prawo bronić i wychwalać jak mi sie podoba .
A co mnie to obchodzi , książki Martina mówią wyraźnie , nie ma postaci , bezpiecznych , niezastąpionych , żadna śmierć nie sprawi że historia sie skończy , jak w życiu .
A jak by tobie wmawiali przez dwa lata że będzie cud cudów , największe widowisko telewizyjne w historii , po prostu geniusz , a potem okazuję się że jest gorzej niz kiedykolwiek , to co byś zrobił ?
Przykład teoretyczny .
Twój kolega zapowiada Ci widowisko którego nigdy nie zapomnisz , ty czekasz 2 lata i przychodzi ta chwila a on przychodzi pluję ci w twarz , a następnie mówi że to był ten pokaz , nie byłbyś wściekły i mściwy ?

ocenił(a) serial na 8
Pallando

Powiedziałbym że ma dobry marketing, that's all.

ocenił(a) serial na 7
Enigm

Jedyne czego nie rozumiem, to podwójne standardy, nie wiem czego sie spodziewali Tyrion czy Varys, wiadome było że Danuta jedzie podbic 7 królestw jak miałaby to zrobić, jeśli nie poprzez najazd na Królewska Przystań, kiedy robił to Stannis jakos nikt w szoku nie był.. Danka naprawde wiele straciła, smoki, Joraha teraz Misandei, Jon tronu nie chce i ten tekst Sansy "Ty sie jej boisz" omg serio.. Generalnie wszystkie przecieki sie potwierdzają, bardzo szkoda.

ocenił(a) serial na 7
byledopiatku

Tak , ale według nich miała to zrobić , przy jak najmniejszych stratach , bo chcą żeby ludzie odbierali jej władzę nie z pozycji strachu , ale ufności , tak moralizatorsko .
Dla dobra ludu .
Nie wszystkie , ale póki co większość , niestety ( choć przynajmniej większość zginie , a to w tej sytuacji plus ) .

Pallando

ale aktualnie można zrozumieć Dankę - tak naprawdę to nie ma aktualnie komu ufać. pomogła Północy (która "pamięta" - co chyba oznacza też wdzięczność), straciła w walce sporo swoich sił (wojsko, Jorah, smok) a Sansa stroi fochy - zero wdzięczności. Jon, który ględzi o pokoju, stabilizacji i wmawia jej, ze jego pochodzenie się nie liczy głupim paplaniem o tym swoim pochodzeniu jeszcze podjudza Sansę i destabilizuje pozycję Danki. w czasie gdy Danka się wykrwawiała na Północy Cersei wzmacniała swoje siły, umocnienia, budowała balisty. i wciąż wszyscy traktują jak "obcą". serio - zaczynam ją rozumieć. idąc za głosem serca to powinna ich wszystkich spalić od razu. a idąc za głosem rozumu - wynająć Lbt i zlikwidować po cichu

ocenił(a) serial na 7
rodmans

Dokładnie tak uważam, nie byłam jej turbo fanem, aczkolwiek podobały mi sie smoki, uważam, że nie zasłuzyła sobie na takei traktowanie, starała sie zrobić najlepiej dla wszystkich, słuchała tych ich wypocin w 7 sezonie, coby nie zabijac niewinnych i tak się jej odwdzięczaja, no WTF