Całe wakacje czekałam i wreszcie się doczekałam, zapraszam do pisania swoich opinii na bieżąco, bo wydaje mi się, że tamte posty trochę poumierały:)
Pytanie jak długo potrwa ta cała afera? Ile potrwa, nim wyjaśni się sprawa śmierci Vurala?
Piękna scena na zakończenie sezonu. Szczególnie, że w końcu Fatmagul się do niego przytuliła też go obejmując :) I ten bieg za radiowozem. Niestety Kerim odjeżdżając zobaczył ją w rękach psychopaty.
to niesprawiedliwe, że nasze odcinki są połową ich :(
na święta np 1 listopad powinni dać cały !!!!!!!!!!!!!!
chyba podejże tureckie :P
Tylko że jeden odcinek turecki trwa jakieś 1,5 - 2 godziny. A gdzie wcisną Klan?
Widziałam dzisiaj....Klan odcinek 3005. Ciekawe kto to w ogóle jeszcze ogląda?
Sprawiedliwe, sprawiedliwe, bo oni mieli jeden odcinek tygodniowo a my 2,5. Na pewno 1 listopada w ogole nie puszcza, ciekawa jestem jak w.poniedzialek ?
* Fatmagul schowała rzeczy Kerima do szafy w pokoju w którym ona śpi. To chyba o czymś świadczy?
* Leman się załamała, ale jakoś mi jej nie żal.
* Czy tylko ja mam wrażenie, że Asu nie usunęła ciąży?
* Czy tylko ja uważam, że Asu powinna związać się z tym jej znajomym któremu dała kasę na to, by zaczął nowe życie? Nie pamiętam jak miał na imię.
* Mustafa.....lepiej nic nie napiszę.
*Ten facet ma na imię Sami, a Asu zmieniła fryzurę i wygląda jak dama.
*Leman jak zwykle obwinia wszystkich tylko nie siebie
*Selim to skończony dupek i chodząca łajza
*Uwielbiam docinki Erdogana i Resata. Widać , że bratanek nie przepada za swoim stryjem i vice versa
*Mukkades niczego się nie nie nauczyła, ona chyba nigdy nie zmądrzeje. Mogła zostać z tym całym Salihem. Bo skoro Rahmi wychowuje jego syna to on mógł wychowywać dziecko Rahmiego ...:)
*A Fatmagul jest zakochana w Kerimie tylko jeszcze się do tego nie przyznała sama przed sobą.
* Też mi się wydaje, że Asu jest w ciąży... No i bardzo ładnie jej w tych wlosach. Ciekawe skąd wie, że to nie Kerim jest winny. Musiała tam być, ale nie widzieć Mustafy.
* Fatma ma piękny pokój, taki jasny, pasuje do niej. Widać, że coś czuje do Kerima.
* Rahmi już nie jest zły na Mukaddes, a ona nic się nie zmienia. Dalej wścibska i wredna.
A i był błąd w tłumaczeniu. Lektor, zamiast powiedzieć Kadir, powiedział Kerim. (scena rozmowy Kerima z adwokatem w więzieniu). :D
A czy gdy Kerim.nie.wyjezdzal ze.spotk z Vuralem.Asu nie.jechala.taksownka ? Powinien zginac Selim, bo jest taki bezplciowy..
Chyba to mogła być ona, jeszcze raz włączyłam sobie ten moment i widzę, że jak Kerim wyjeżdżał samochodem, to by wjechał w taksówkę. A akurat Asu miała wyjeżdzać z hotelu, więc to by się się zgadzało.
Nie tylko pokój Fatmagul jest piękny w willi Kadira, kuchnia też. I te widoki z okna, taras ;) Fatmagul jak się przejmowała suknią, żeby się nie pogięła. Nie wiem jak wy, ale ja czekam na Meryem i Kadira :D
W ostatnim odcinku jest taka scena Asu na lotnisku z noworodkiem na rekach. Jeżeli akcja ostatniego odcinka dzieje się 5 miesięcy po obecnym to znaczy że nie usunęła ciąży. Powinna być teraz w jakimś 4 ms. Pożyjemy, zobaczymy
Tak w ostatnim odcinku serialu. I jeśli dobrze pamiętam to razem z Asu był ten jej przyjaciel były alfons. Może będą jednak razem
Po dzisiejszym odcinku utwierdzam się w już i tak mocnym przekonaniu że ktoś powinien Mukkades porządnie zdzielić przez łeb ale wg mnie ona jest niereformowalna.
Mustafa jak zwykle robi z siebie żałosnego gnojka - to spojrzenie na restaurację Fatmy, manipulowanie Asu do której mi ręce i nogi opadają, albo może dziewczyna lubi toksycznych facetów. Mam nadzieję że rozmowa z Meltem sprawi że się ogarnie.
A na Fatmę aź miło patrzeć jak rozkwitła a ostatnia scena po prostu cudowna :-)
Mukkades jest niereformowalna. Już ja raz ktoś zdzielił porządnie przez głupi łeb i nic, czyli tacy jak ona się nie zmieniają. Ale ja myślę, że jej brakuje miłości. Salih jej nie kochał, Rahmiego to ona nie kocha. Zazdrości Meryem zainteresowania Kadira, a Fatmie miłości Kerima i kiedyś Mustafy.
* Ja kibicuję by Asu na koniec związała się z tym taksówkarzem Samim. Myślę że była by z nich niezła para.....w każdym razie, lepszy on niż Mustafa.
* Wyjaśnijcie mi co znaczyła scena w której chyba Asu leżała w łóżku z Vuralem i się do niego przytulała. Chyba ją przegapiłam.
* Zna ktoś tytuł piosenki, która leciała w ostatniej scenie dzisiejszego odcinka?
Asu mnie zaczyna denerwować. Jak można być tak ślepą i głupią. Znowu dała się zmanupuliwać Mustafie.
Ta scena z Vuralem była. Ja to pamiętam. Vural miał wtedy niezłe jazdy. Blagal Asu o wybaczenie bo go potrzebował od jakiejś kobiety.
Piosenki nie znam.
Czy mi się wydawało czy nie było dzisiaj nikogo z rodzinki Addamsów bo jakoś tak się oczyścila atmosfera:-D
Był Erdogan z mamusią oraz rodzice Vurala. Nie było za to Munira ani Selima, ani jego rodziców.
To bylo dawno gdy ona pracowala.jako prostytytka, Vural po nia dzwonil i chcial by go przytulala...kazal jej powiedziec ze mu przebacza jak by byla Fatmagul.
ostatnia scena przepiękna,jak on spojrzał z zapytaniem, ona mrugnęła na tak, on prawie się popłakał ze szczęścia, a ona zakochana i szczęśliwa w obięciach
i ta piosenka równie fajna co ta co razem śpiewali )
Aj, piękna, piękna. To było takie naturalne, takie wyczekiwane i takie kojące dla nich obojga, że aż trudno uwierzyć, że jeszcze niedawno Fatmagul mówiła do Kerima monosylabami ;)
Ja tez tak sie zastanawialam kiedy ona sie zlamala w sensie przekonala do niego, bo jeszcze po tym jak on sie zglosil na policje byla na niego zla...
Tak ostatnia scena cudowna, Asu raz dwa sie wyprowadzi od Mustafy, ale zostanie jego żona
Spóźniony zapłon.....w poprzednim odcinku dostrzegłam, że aktorka grająca matkę Mustafy jest podobna do Kaana Tasanera, czyli naszego szalonego Erdogana.