Całe wakacje czekałam i wreszcie się doczekałam, zapraszam do pisania swoich opinii na bieżąco, bo wydaje mi się, że tamte posty trochę poumierały:)
Mukades piękna nie jest, ale ten salih to już brzydal nad brzydale :P
szkoda małego Murata , ile on może mieć lat?
Chyba ok 7-8. I też mi go bardzo szkoda.
A Vuralowi też przez jakiś czas współczułam ale od dłuższego czasu już nie
A mnie nawet szkoda tej Mukades, mimo że to taka franca. Bo co to za małżeństwo z mężczyzną, którego się nie kocha i który na dodatek jest opóźniony intelektualnie? W tej rodzinie to ona musiała nosić spodnie i myśleć o wszystkim, bo mąż nie za bardzo się do tego nadawał. A jej by się przydał facet z jajami. Wtedy może nie była by taka wredna.
ale z Rahmim sypiała dość chętnie,po prostu głupia oddała sie salihowi on ja olał jak zaszła w ciążę a potem z premedytacją wiedząć, że żadni teściowie jej nie przeszkodzą i jej sekret o ciąży nie wyjdzie na jaw i facet w pełni władz umysłowych by jej nie wzioł bo by sobie obliczył że to nie jego dziecko, a biedny Rahmi tak się cieszył ze ona jego chce ,
kto wie kiedy pocałunek Kerima i Fatmagul ? nie mogę się doczekać
A to ciekawe. Bo większość moich znajomych z niecierpliwością czeka na moment kiedy będą razem spać i to nie tylko razem w jednym łóżku....ale też coś więcej.
żeby Kerima nago pooglądać? :)
pewnie bedzie tez fajny moment, choć już powoli dociera do Fatmagul, że się w nim zakochała
To turecki serial, więc aż tak odważnych scen nie będzie. Zobaczą pewnie co jedynie, jak oboje leżą w łóżku.
Günaydın!
ale od czego jest wyobraźnia haha,
zawsze jak piją herbatę w tych uroczych szklaneczkach to mi się pić chce
a może zasycha mi w gardle jak widzę Kerima :P
czekam na dzisiejszy odcinek i jak kupi Fatmagul .... i się ....... nie chę spojlerować
A zaspoileruje. Czytałam, że w dzisiejszym odcinku Mukaddes dowie się że....jest w ciąży!
Naprawdę nie wpisywałyście nigdy w Google hasła, żeby zobaczyć fotosy, na których są razem? :P
To ja to tutaj zostawię: https://www.google.pl/search?q=fatmagulun+sucu+ne+fatmagul+ve+kerim&source=lnms& tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjAsfr2ou_PAhUDlCwKHcV8BLAQ_AUICCgB&biw=1360&bih=638#img rc=umVWU3tk60d9FM%3A
Wiek Murata to zagadka. Kiedy Rahmi ożenił się z Mukkades to Fatma miała 12 lat. Teraz ona ma 21 czyli Murat powinien mieć 8 -9 lat. To dlaczego on chodzi ciągle do przedszkola?
No muka bedzie w ciazy ale zastanawia.mnie.kto bedzie.ojcem.dziecka. dowie sie co salih knul z.munirem ale.wiecej nie wiem.
* Ale wyszło że Mukaddes daje Salihowi a on sobie używa. W końcu sam powiedział że jak może być w ciąży, skoro są razem kilka dni.
* Widziałam dzisiaj klatę Engina super :) ....szkoda tylko trochę, ze wtedy było ciemno w pokoju.
* Meryem chyba się zakochała.
* I ciekawe dokąd tak gna Fatmagul? W końcu zamknęła restaurację.
SPOJLER!!!
Fatma poszła do prokuratury złożyć skargę na Mustafę.
A Kadir też coś czuje do Meryem :-)
goła klata Kerima :P tylko po co zakładał koszulkę? może Fatmagul jakby zobaczyła to by się chociaż zarumieniła i przestała myśleć o mustafie, ciekawy sen ,oj kocha już Kerima, dobrze ze doniesie na mustafe do prokuratury haha ,
Kadir i Meyrem super że się zakochują ( ciekawe czemu całe życie była sama i jaka jest historia rodziców Kerima)
i cieszy mnie bardzo ze Fatmagul taka samodzielna sie staje, rozkwita przy Kerimie. Jej imię jest nieprzypadkowe. Oznacza "Powściągliwa", ale też "Dojrzewająca Róża". przy mustafie nie mogla rozkwitnąć i dojrzeć, stać się kobietą
Kerim.jutro.sie dowie ze.Musta byl w restauracji i sie wscieknie,.fatma.zacznie.beczec i cos.mu powie, jutro.dowiemy sie co, a.on.ja przytuli ☺
* Scena Kerima i Fatmy bardzo sympatyczna. Wszystko odbywa się stopniowo, bez pośpiechu.
* W areszcie robi się tłok. Teraz cała trójka jest razem za kratkami. Spoiler - wiem że przez Mustafę zginie Vural ciekawe jak to się stanie? Mam nadzieję, że nie będzie tak, że Edogan, Selim i Vural wyjda na wolność i będą odpowiadać z wolnej stopy?
* Asu wykazała się wielkodusznością. Tak sobie pomyślałam, że ona i ten facet mogli by być niezłą parą.
Niestety tak będzie, juz niedlugo na wyjda na wolność, Mustafa zabije, a początkowo Kerim będzie za niego siedział, prawde będzie znać Asu, miejmy nadzieje, ze zmadzeje....
Taka ciekawostka
Aktorka grająca matkę Mustafy czyli Sacide Tasaner jest prywatnie matką Erdogana (Kaan Tasaner)
Erdogan poszedl rozdzielac Vurala z tamtym, a z tylu gosc wyzeral jajecznice z patelni ☺
* Munir cierpi z pewnego powodu. Chciał bzyknąć Asu, myślał że się uda, ale się przeliczył.
* Perihan początkowo myślałam, że zwariowała.
* Niestety ale trzeba będzie czekać aż dwa dni, by dowiedzieć się co Fatmagul odpowie Kerimowi.
ale scena boska , wspaniale jej się oświadczył :) taki prezent na urodziny:)
do poniedziałku nie wytrzymam :(
Ale przecież oni już brali ślub! Więc jak on chce się z nią żenić? W grę wchodzi jedynie ślub przed imamem. A wątpię, by Fatma mogła wejść do meczetu w białej sukni.
może wiesz wreszcie prawdziwy ślub w białej sukni, za zgodą obojga, nie z przymusu, z nocą henny i wszystkie zwyczaje tureckie przed ślubem, ślub z miłości przed przyjaciółmi, z weselem , taki jak powinni mieć gdyby normalnie sie poznali, zakochali :)
jak zjedli gwałcicielom jajecznice hehe , cała scena genialna
Munir to ma pecha do kobiet...:D
Jedyną osobą która zwariuje w tym serialu będzie matka Vurala po jego śmierci
Ślub Kerima i Fatmagul będzie tylko uroczystym dopełnieniem tego w urzędzie. Wtedy Fatma była nieszczęśliwa, teraz Kerim pewnie chce dać jej piękne wspomnienie. Tak myślę.
spoiler tylko dla chętnych i ciekawych :)
http://www.telenoweloo.fora.pl/grzech-fatmag-l,88/grzech-fatmag-l-odcinek-76-77- 78-79-80,1977.html
A czy rodzice Mustafy jeszcze pojawią się w serialu? Jestem ciekawa kogo obarczą winą, za to że ich synalek zostanie skazany na 20 lat? Asu, Fatmagul a może obydwie?
pojawią się już niedługo, streszczenie to coś , ale zobaczyć na żywo Kerima i Fatmagul to wspaniałe uczucie <3