PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35699
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jako , że wyczerpał się stary wątek , zakładam nowy .

wiatriwoda

Tak, sceny u Pawełków dziś wyjątkowo niezłe. Ta rozmowa z Wigą, emocje... szkoda że wyszło jak wyszło ale no mogli tę rozmowę przeprowadzić wcześniej i to w innych okolicznościach. Poglądy młodego jak to dziecko no. Humorystycznie za to z Miłoszem i resztą, do tego ta propozycja rozebrania się haha xD Pensjonat "Pawełek" - Blee ;| Czy Jacek troszeczkę nie przegina teraz już z tymi swoimi wytycznymi? Mam pewne obawy co do samej sekretarki.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Absolutnie, Pies i kot wrócili. A Olka na zgodę powinna zaśpiewać i zatańczyć córce Agnieszki Małą Chinkę, Ciku-Cikulinkę - www.youtube.com/watch?v=6G2OhwIUaM0 :) .

wiatriwoda

Dziś odcinek średni , niewiele się działo. oczywiście urodziny Jaśka, scena poranna z Ramoną i prezentem dość w porządku, podobnie potem powrót Ramony i reakcja na nierozpakowany prezent, dość logicznie to wyszło. Rozmowa z Piotrem w normie, przygotowania do przyjęcia fajne, plus za ogród , oczywiście znów Beata na temat Ramony się rozkręciła i scena na podjeździe ok, aczkolwiek zabrakło mi albo jeśli już jakiś poważniejszych słów , które Ramona usłyszy albo czegoś zupełnie innego ciekawego na przyjęciu. Trochę ten wątek i napięcie z tą imprezą źle zakończyli. W innych wątkach było podobnie, wyjaśniła się akcja z suknią , tak jak myślałem niestety, rozmowa z Alicją przeciętna , podobnie wizyta policjantki- jeśli to koniec wątku to nudnie i słabo zakończony, mam nadzieję , że osoba , która wypisywała te komentarze jeszcze się ujawni, ale pewne to nie jest. Poranna scena na Truskawieckiej nawet fajna, wizyta naburmuszonej Agi i Zosi i konfrontacja z Olą dość dobrze zagrane , aczkolwiek znów i dalej wyolbrzymione na maksa przez scenarzystów. No i fotki Bożenki i Oli , sceny dość nudnawe, jedynie końcówka wątku i info o kalendarzu , może przyniesie jakiś skandalik z Olą jako kuratorką. Najsłabszy odcinek nowego sezonu.

wiatriwoda

Znalazł się Pompon :D

Vanessa100

Z emocji zapomniałem o tym napisać :) hah

wiatriwoda

No wiesz, najważniejsze wydarzenie w odcinku ;))
Ja przeczuwałam, że Pompon w końcu się znajdzie :D
Powinni o tym napisać na pomponik.pl ;)

Vanessa100

Ale jak już ciągnęli ten wątek mogli wymyśleć ciekawszy powrót :)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Może Pan Detektyw powinien przeprowadzić małe śledztwo w związku z Pomponem? Gdzie był, kiedy i z kim. Sprawa jest rozwojowa. Będą aresztowania.

Vanessa100

haha xD Ja to czytam Pomponika niemal codziennie ;)

wiatriwoda

Surmaczowa dziś też ok. czy np. u Lubiczów tj. rozmowa z Pawełkiem rano , potem krótka wizyta Olki i Agnieszki z Zosią. Ta mina Agnieszki i ten look Zośki :d Jaśkowe urodziny w ogrodzie, zabrakło Ramony. Już myślałem że wygarnie coś Beacie ale nie... Miłosz i jego ambicje! A co do kalendarzowych zdjęć to może być nieciekawie jeśli np. pojawi się tam w sądzie gdzieś czy przyniesie go sama Ewa.

Mateusz15401

Zocha rządzi. Ja wiem, że to nie wina dziewczynki, ale wygląda jakby zjadła swojego ojca.

wiatriwoda

Na miejscu Ramony już dawno bym tego Jaśka kopnęła w d...

Contessa

Hah kiedyś była czarnym charakterem , potem choć dziewczyną z charakterem , teraz co raz bardziej kopciuchem , szczególnie wczoraj taka chowana za samochodem :)

ocenił(a) serial na 3
Contessa

Jeśli ktoś nie bywa na fb - lekko przerobiony plakat do "Trędowatej" według Mniszkówny:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11223686_903146949756 740_213359861145056510_n.jpg?oh=056a8b264993e652d417c3784e3f41a1&oe=566A3576

Awdar

hahahahahha dobre ;)
"Ramonowata"

wiatriwoda

Dużo lepszy odcinek niż wczoraj . Po pierwsze rozstanie po tylu miesiącach Jaska i Ramony- to spora sprawa. Dobre sceny na Sadybie, jej wyprowadzka, Jasiek też nieźle zagrał , Ela dodała swoimi minami ;) wyszło dobrze, brakowało jakiejś fajnej muzyki jedynie. Potem ciekawy dalszy ciąg z Kobim pod Rosso- może nowa para w Klanie , Ramona też grała lepiej niż ostatnio , znów miała taki mocniejszy głos. Ponadto fajna scena Ela-Beata w ogrodzie, oczywiście satysfakcja świetnie zagrana, Ela podobnie swój stosunek , było dobrze. Dalej tez było nieźle. nawet sceny z Pomponem były spoko, rodzinna fotka, w stylu dawnego Klanu, jedynie naburmuszona Zosia była niestrawna, rozmowa o Widze może być i ciekawe zakończenie , zwiastuje dalszy ciąg kłopotów Pawła co na plus. Ponadto Alicja i Anna- nudne sceny i nudny wątek , oby to był koniec , albo dalszy ciąg , ale dużo mocniejszy niż to. No i drewno Małgosia, scena z Adamem i końcówka w domu , już wniebowzięta - reakcja hah podstawówkowa , liczyłem , że spotka Beatę w salonie, niestety nie, oby wątek poszedł szybciej do przodu.

wiatriwoda

Ja też o tym pomyślałem - Ramona i Kobi ;) A co do odcinka to przyjemnie się oglądało. Nawet cały ten cyrk z Pomponem już tak inaczej się oglądało.

Mateusz15401

Jedno łóżko , wiadomo :)

wiatriwoda

No chyba że karimata...

Mateusz15401

Chłopak musi się wyspać , bo w Rosso nie ma przelewek :)

Swoja drogą Moni i Feli widmo po wakacjach ( nie tęsknię specjalnie :))

wiatriwoda

No coś cicho tam, ale ja już bym posłuchał Moni :)

Mateusz15401

Zanosiło się na romansik z Kobim i urwali, teraz w ogóle Moni i Feli urwani.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Feliego to w Klanie albo przesadnie dużo, albo nie ma wcale. Przydałoby się trochę jego błaznowania ale wszystko w granicach rozsądku!

lach

Zgadzam się , oby nie przyszły całych tygodni z Felim :)

wiatriwoda

Odcinek na plus. Barbara na koniec trochę jak zwykle namieszała, wiadomo jak gra, ale Wiga nawet ostatnio lepiej, pomysł ze zdjęciami dość ciekawie to wyszło. Poranna rozmowa Pawłów w porządku, potem w Elmedzie -nie wiem czemu służył ten balet , więc zbędne, wizyta u tamtego gościa dość w porządku, być może mówi prawdę i to matka zmarłej jest psychiczna- to może być nawet ciekawe. Ponadto Miłosz z Bożenką - dość spoko sceny , nie przegadane, no i oferta na koniec- dość zaskakująca , wyszło na plus. Dalej oczywiście Beata z Adamem- dobrze , że ich pokazano , ale dziś bez ciekawego ich wątku, Małgosia oczywiście drewniana na maksa , Jasiek z Piotrem- trochę nudno , aczkolwiek nowa wersja z winą Beaty i z nią rozmowa dość fajnym pomysłem- zawsze choć zaogni ich relacje. No i na plus pojawienie się Michała i scena jak zawsze z Sandrą , która jest denerwująca, zdjęcia oczywiście już zaczęły mieszać , pomysł z bliźniakami dość ciekawy, na pewno będzie dalszy ciąg.

wiatriwoda

Jak Barbara nieźle odegrała dziś swoją rolę, tak Wiga nie pozostała dłużna... Dobry odcinek dziś. Obie panie się nie znoszą, a zdjęcia zostawione celowo przez Barbarę dodatkowo tylko pogorszyły sytuację Pawła. Celowo pewno dała się sfotografować w takich momentach by jej zrobić po złości. Podoba mi się sposób w jaki rozmawiają Paweł i junior. Dojrzalej tak i w ogóle... nie to co dzieciaki Michała! Dziś to było przegięcie ze strony Władka czy który to tam. W czasach gdy selfie jest na tyle popularne młodzi gówniarze nie wiedzą co trzymają w rękach ;) Może przesadzam ale... Co do reszty to Beatka ok. Piotr też ze swoimi ojcowskimi radami. Jedynie Gośka cała w skowronkach z powodu głupiego kwiatka. Ale to norma. Pojawienie się Sandry też ok. Dziś mniej złej energii między nimi.

Mateusz15401

Z tymi zdjęciami było komiczne- jeden wiedział wszystko drugi nic- mądry i głupi trochę wyszło.

Temu drugiemu chodziło raczej o to , że nie wiedział , że to fotki z USG. Ale i tak rozmawiali porażająco:)

wiatriwoda

No tak, nie wiedział że to fotki z USG bo kto na co dzień wrzuca sb takie na FB ;)

Mateusz15401

Ale o FB nic nie było :)

wiatriwoda

No przecież nie o to mi chodzi... to taka lekka złośliwość tylko :P

Mateusz15401

AAa :)

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

Dokładnie, ten Antek ma chyba 13 lat i nie wie jak wyglądają zdjęcia USG?! Jego brat, Władek dużo inteligentniejszy i nawet mądrze pomyślał, żeby zachować info o tych fotkach dla siebie.

elmoo_filmweb

hahahah zdjęć USG nie rozpoznał? haha ;)))

ocenił(a) serial na 6
Vanessa100

W podstawówce uczą o takich rzeczach... no nic, tylko walnąć głową o ścianę.

wiatriwoda

A Miłoszowi jakby ktoś w pysk strzelił hah ;) Gdzieś mają jego talenta, niestety... Propozycja interesująca. Bliźniaki mogą się wygadać ciotce i wtedy bd bajzel. A ze sceny u tamtego gościa nie wiem nic prócz tego że Paweł i ten drugi ostrzegali go tylko. Ale co matka, jaka psychiczna to nie wiem nic bo mi moja własna przeszkodziła :P Co on tam powiedział im?

Mateusz15401

Hahaon twierdzi , że te wycinki nie od niego- ja wpadłem na pomysł , że wyglądało to dość wiarygodnie i może to ta matka to przyniosła im.

wiatriwoda

Aha, ok. No ona to już w tym sądzie zachowywała się dosyć dziwnie i może chce sama wymierzyć sprawiedliwości.

Mateusz15401

Bożenka i Ola niech do Playboya zapozują ;)

Vanessa100

Myślisz... od kalendarza się zaczyna xD

ocenił(a) serial na 3
Mateusz15401

Ciotce? Znaczy Beacie?

MarinaSamira

Zytce :)

ocenił(a) serial na 3
Mateusz15401

Zyta to jest ich macocha, a nie ciotka.

MarinaSamira

Oni nazywają ją ciotką, tak jak w czwartkowym odcinku. Beata przecież w ciąży nie jest.

wiatriwoda

Dobry odcinek na koniec tygodnia. Sporo z Pawłem , scena z Wigą fajna, jej ironiczność jest lepsza niż mdłości z pierwszych jej odcinków, Paweł niespecjalnie dziś wypadł, z Barbarą coś tam próbował , ona jak zawsze sobie poradziła, ale przynajmniej coś w tym wątki trochę bardziej dynamicznego. Fajna scena z Elą , która w takich okolicznościach się sprawdza.Beata i Piotr oczywiście o Ramonie, ale bez rewelacji, która za to dziś się popisała fajną sceną z Kobi, trochę ni z gruszki ni z pietruszki, ale przez to było zaskoczenie i scena przed domem z zoną i tym facetem , dobrze zagrana, całkiem przemyślana, wyszła fajnie. Dodała oczywiście trochę luzu Klanowi. Fajnie , że powróciła Graża bo dawno jej nie było , wyjazd i scena Kasią , trochę przygotowawcza , dobra scena z Kasią w mieszkaniu Leosi, fajny pomysł , by coś nowego wymyślić, młoda dobrze zagrała, jedynie co nie weszła do łazienki, a tam mogła Leosia leżeć. Końcówka już do przewidzenia jak pokazali jej dom , ale zagrała ten powrót bardzo dobrze, Dodatkowo Poldek i Graża tez coś tam mieli do zagrania , choćby w scenie na cmentarzu pewnie jeszcze w tym wątku coś tam będzie. Ponadto Miłosz i Bożenka o zdjęciach , dość nudne, podobnie scena z Olą , jedynie tej w tym warkoczu nad wyraz fajnie. Ale generalnie tydzień raczej na plus, mało zapychaczy trochę ciekawych wątków i nowych pomysłów, wypadałoby pokazać Ciocie Stasię bo jej po wakacjach nie było, podobnie oraz Moni i Feli -choć pokazano ich na ślubie przynajmniej, Maciek też zniknął -ale to dobrze akurat czy Zytę , ktorej też nie ma.

wiatriwoda

Tak, odcinek jak i kolejny tydzień w "Klanie" wypadł całkiem w porządku... może prócz jednego tam ale to nic. Ramona dziś pokazała na co ją stać, również aktorsko. Dawno nie słyszany motyw podczas jej malowania przed lustrem. Tęskno za Stasią i resztą tj. Moni, Feli ale jakoś na Zytkę nie czekam. Myślałem że Kaśka dziś wywinie orła na tych mokrych schodach ;) Z Leokadią ciekawiej... choroba postępuje. Wiga stanowcza i coraz lepiej jak na razie.

Mateusz15401

Z tym upadkiem ze schodów też tak myślałem , jak pokazali :)

Co do Leosi- scenarzyści zaliczyli sporą wpadkę i niekonsekwencje - poznała Grażę w skutek utraty pamięci i zagubienia, potem cały czas przez ponad rok nic nie wspomnieli, ona sama nie miała żadnych kłopotów , zdecydowanie wypadało to wspomnieć od czasu do czasu.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Leosia powinna była zostać w swoim domu, a cała rodzina - zamieszkać tam razem z nią.

MarinaSamira

Jakby była w takim stanie jak dziś pewnie, ale ponad rok kreowano ją na szaloną trochę emerytkę i dziś scenarzystów oświeciło :)

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

"Paweł niespecjalnie dziś wypadł"
Najlepszy tekst: "Miałem już żonę i lepszej nie znajdę".
Jakby to Wiga usłyszała, to by było...uuu...

MarinaSamira

Paweł dopiero teraz sobie o tym przypomniał, za raz jak owdowiał , nie miał większych wątpliwości, podobnie jak zdradzał Krysię.