PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13811
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Odcinek 112-Rewelacja

użytkownik usunięty

Chyba wszystko mi się w nim podobało,Piotr cały czas progres,Aleks świetny,cały odcinek ciekawy,Matuszak poniżający pracownika,Sztabiński jako mało inteligentny facet,Fido w odpowiedniej roli czy zajmująca się przesłuchaniem,nawet motyw że Policjanci przyjeżdżają do trupa,który okazuje się rany,Motyw z Rexa jak pies robi wszystko żeby buchnąć bułeczkę z kiełbasą.

ocenił(a) serial na 10

Kiedyś oglądałem regularnie ale teraz mam mało czasu i czasami zobacze jakiś odc. wiem że ostatnie epizody co widziałem to te co niby Tola zastrzeliła kogoś a wszyscy myśleli że Bartka.

Brakuje mi ekipy Bartek . Artur , Patryk jeszcze czasem Paweł dochodził , bo potem w Wadlewie chcieli zastąpić kolegów Bartkowi Wojtkiem i Ryśkiem.

użytkownik usunięty
ghf

ja od marca zacząłem oglądać niektóre sceny,od kwietnia zupełnie przestałem,i pod koniec sezonu tylko niektóre sceny widziałem tą bójkę w Wadlewie,Pawła z tym Darkiem,próbę gwałtu,i tą akcję z Bogumiłem,ale ogólnie w niektórych serialach na koniec sezonu,puszczam sobie kawałek ostatni bo większość seriali kończą w jakiś bardziej interesujący sposób.

Mam nadzieję że od września już na stałe nie będę oglądał,może zobaczę sobie pojedyncze sceny jakby w streszczeniach miałabyć jakaś bójka czy coś.

ocenił(a) serial na 10

Tak kiedyś serial był lepszy to i się oglądało.

użytkownik usunięty
ghf

przez ostatnie kilka lat głównie oglądałem dla zabawnych tekstów niektórych bohaterów jak Artur,Karol,Marian,Seweryn i paru innych,ale ileż można,za dużo żenad i tak pewnie z tych złych znowu zrobią durni,a bohaterowie udało nam się,znowu.

użytkownik usunięty
ghf

no następcy wielkiego kwadratu Pawła,Bartka,Patryka,Artura coraz to gorsi najpierw Radek miał chyba robić za nowego Artura a bawił mnie tak jak czekanie na autobus,Mikser miał chyba być nowym Pawłem trochę lepiej niż Radek jako następca Artura ale też szaleństwa nie było,Błażej to pewnie nowy Bartek ale i tutaj Bartek był bardziej przekonujący,Kaśka to pewnie nowy Patryk i również poza paroma tekstami słabo.

Kolejne pokolenie jeszcze gorzej Krystian jako nowy Artur gorzej chyba niż Radek,Dominik chyba jako jedyny zmiana na plus,a Fabian sztywniak i gbur że głowa mała.

ocenił(a) serial na 10

Z tych tasiemców to oglądam jeszcze czasem M jak Miłość ale to z przyzwyczajenia już bardziej.

użytkownik usunięty
ghf

ja właśnie PM oglądałem z przyzwyczajenia,ale któregoś dnia,mając oglądać kolejny odcinek prawie zwymiotowałem i doszedłem do wniosku to nie ma sensu,oglądać ponad 30 minut żenady,żeby usłyszeć parę zabawnych tekstów.

Nieraz się śmiałem z tych absurdów i porównywałem do Aleksa np że z Bromskim okazałoby się właśnie że Piersiówka uratowała mu życie,albo cudem przeżył,Rysiek od święta pracuje,a nikt nie ma pretensji i każdy może się zwalniać kiedy chce i wracać też kiedy chce.

użytkownik usunięty

no Nina ma zostać podkomisarzem i na łódzkiej komendzie będzie przełożoną grup śledczych.

ocenił(a) serial na 10

Ale czy będzie się pojawiać w serialu i skąd takie info.

użytkownik usunięty
ghf

tego właśnie nie wiem,napisali w gazecie świecie Seriali,że szykują się zmiany,Nina dostanie awans i będzie przełożoną grup śledczych,szczerze nie wiem co dokładnie znaczy to stanowisko,czy będzie jakby coś jak biuro spraw wewnętrznych czy jako jakiś szef zajmujący się konkretnie pracownikami z grupy śledczych,tego czy będzie się pojawiać również nie napisali.Najpierw myślałem że będzie dalej pracować z nimi i że jeśli faktycznie Lucyna wróci,będzie dość tłocznie,a wyjdzie na to że miałaby jakby kontrolować byłych kumpli z zespołu.

ocenił(a) serial na 10

No to ciekawie się zapowiada trzeba czekać na nowe informacje , ale tak naprawdę to spory Awans Niny.

użytkownik usunięty
ghf

wrobią z niej taką wredną służbistkę,co wszystkich będzie się czepiać,nawet spokojny Piotr powie o niej s....,a Rysiek będzie mu wtórował wyjątkowo wredne babsko.

użytkownik usunięty

oczywiście zrobią z niej,a nie wrobią.

ocenił(a) serial na 10

No tak zobaczymy jak będzie oby się pojawiła w serialu i mam też nadzieje że będzie też jakieś wspomnienie Michała i Ewy czy np ciała znaleźli.

użytkownik usunięty
ghf

tajemniczo o "Orliczach"napisali że widzowie być może dowiedzą się o ich dalszych losach.Ale byłoby tłocznie jakby przeżyli.

ocenił(a) serial na 10

Tak jak przeżyją to będzie przegięcie , ale coś przypuszczam że będą trzymać w niepewności i tylko uśmiercą Ewe a z Michałem będzie , że ciągle nie wiadomo.

użytkownik usunięty
ghf

ja myślę że to jednak taki chwyt marketingowy żeby przyciągnąć widzów,a jednak zginęli.Bo tak jak napisałem,nawet jakby jakimś cudem przeżyli,to nie ma dla nich miejsca w wydziale.

ocenił(a) serial na 10

Tak Tylko wtedy Alexowi by namieszali w głowie bo już się pogodził ze śmiercią kolejnego opiekuna.

użytkownik usunięty
ghf

nie tylko Aleksowi,ale innym bohaterom też,bo co Michał wraca na kierownicze stanowisko,albo zostaje szeregowym policjantem,kogo słuchać jego czy Piotra.

ocenił(a) serial na 10

A co do Brandtnera to są zarzuty że był zbyt spokojny nawet jak Rex rozrabiał to ten był uśmiechnięty , jego przeciwnicy choć jest ich mało zarzucają mu że jest za spokojny że czasem powinien okazać jakieś emocje , a okazuje je tylko kiedy pies jest w niebezpieczeństwie. Ja się z tym nie zgadzam i lubię ten stoicki spokój Alexa ( czasem ciężko pisać imię Brandtnera żeby ktoś nie skojarzył z naszym psiakiem).

użytkownik usunięty
ghf

no akurat policjant powinien mieć nerwy ze stali,dlatego zawsze imponował mi Chuck Norris w swoich filmach,nawet jak miał kogoś zabić robił miny jakby czekał na autobus.Piotr też jest niezbyt porywczy,chyba poza sprawami prywatnymi ze zmarłą ukochaną i Psem ręka mu nie drgnęła.

ocenił(a) serial na 10

Dziś na TVP seriale jeden z lepszych odc 8 serii jeden zawsze ginie ciekawy był temat tego odc i Orlicz też jak załatwił tego gościa.

użytkownik usunięty
ghf

to ten z ruletką?

ocenił(a) serial na 7

Tak to ten odcinek, zgadzam się z tym że był to jeden z lepszych odcinków 8 serii.

Świat Seriali coraz śmielej donosi że między Górskim a Lucyna będzie jakaś głębsza znajomość od 1 odcinka, zważywszy na fakt ze poprzedni sezon był raczej prowadzony w poważnej atmosferze, trudno mi sobie wyobrazić że nagle zwykłe wątki będą przepełnione romansowymi sytuacjami.

Choć równie ciekawe będzie to śledztwo w Szczytnie, chyba pierwszy raz akcja Alexa wykroczy poza Łódź.

użytkownik usunięty
MBIITF

tak jak pisałem wcześniej zważywszy na to że w tym serialu i chyba każdym było sporo romansów,na dodatek dwaj poprzedni komisarze byli przedstawieni jako tacy co sobie nie żałują,nie mam większych zastrzeżeń do potencjalnego związku między Piotrem a Lucyną,o ile będzie to pokazane lepiej niż podchody Marka i Michała w stosunku do Lucyny,i nie jako coś co będzie miało wpływ na profesjonalizm w pracy tej dwójki.

Jakby Piotr z Lucyną mieli się kłócić na komendzie,z powodów miłosnych to faktycznie żenada.

ocenił(a) serial na 10

Szkoda że dali do Alexa wątki romansowe , jeszcze Bromskiego zrozumie. Bo na Mosera też panny leciały w 2 serii miał romans z panią weterynarz a potem z tą psycholog przez którą zginął.
Brandtner podobał się kobietą ale nie miał żadnego romansu tylko małe flirty. Orlicza też wolałem takiego jakim był w sezonach 3-4 i 6 samotnika który ma dobre kontakty z współpracownikami ale pies jest najważniejszy , a wtych sezonach co romanse były nieco robili z Michała przygłupa nagle tracił swoje zalety i nawet kilka razy oberwał.

Hoffman też miał romans z Nikki ale po 8 sezonie z niego zrezygnowano a we Włoskich sezonach tylko Fabri coś tam miał z laborantką ale to krótki epizod.

użytkownik usunięty
ghf

dlatego właśnie perspektywa romansu Piotra i Lucyny mnie nie przeraża,co innego jakby serial był robiony bez żadnych romansów,a tutaj nagle zmiana,ale one były i to za dużo,takie totalne zapychacze które miałem wrażenie miały pokazać że młody,przystojny,wysportowany na dobrym stanowisku facet musi skakać z kwiatka na kwiatek,jakby nie mógł prowadzić ustabilizowanego życia.

No tak właśnie wczoraj trafiłem na ten odc co Nikki kłóci się z Hoffmanem,a potem są telefony jak to się przepraszają,tęsknią itd,zapachniało dziecinadą,jakby nie potrafili odróżnić pracy od spraw prywatnych,zachowanie Kutza świetne.

ocenił(a) serial na 10

Tak może ich romans będzie dobrze poprowadzony , u nas jednak najgorsze wątki romansowe były w 5 serii gdzie Michał miał aż 3 dziewczyny dobrze że potem nieco to złagodzili bo te relacje z Lucy z sezonu 7 ciężko nazwać romansem.

Ta scena o której piszesz to jak z telenoweli , całe szczęście że od 9 sezonu ich relacje były czysto przyjacielskie przez to nie było tak,ich scen.

użytkownik usunięty
ghf

tak pisało w gazecie albo internecie że przez jakiś czas Lucyna była z Michałem,to chyba żart,ich bycie razem,to jeden pocałunek na imprezie a wszyscy byli zaskoczeni,poza jakby byli razem,to dość szybko Michał się zainteresował inną.

Akurat motyw Michał i Lucyna od początku mi się nie podobał.Ta scena z Rexa przypominała mi żenady z innych seriali np kłótnie z Fali Zbrodni jak Szajba kłócił się z Izą,Czarną,Aleks niby o sprawy zawodowe,Marek z Baśką w Kryminalnych i mógłbym wymieniać dalej.

ocenił(a) serial na 10

Tak masz rację wiele jest takich przykładów gdzie te wątki romansowe są badziewne.

użytkownik usunięty
ghf

ale i tak chyba nic nie przebije Na Dobre i na złe gdzie lekarze kłócili się podczas operacji o sprawy miłosne,a inny lekarz ich uspakajał.Pełny profesjonalizm,w sensacyjnych,chyba nikt nie dostał kulki bo zamiast skupić się na podejrzanym,kłócił się o sprawy miłosne.Oni bardziej chyba na komendzie się kłócili niż w terenie,choć i tak zdarzały się jakieś spory.

ocenił(a) serial na 10

Takie sytuacje w serialach to dno.

użytkownik usunięty
ghf

przedstawiają lekarzy jak idiotów,którzy zamiast ratować pacjenta kłócą się o pierdoły,a policjantów również co nie widzą że śledztwo jest ważniejsze.

użytkownik usunięty
ghf

a z dwójki Hoffmann,Nikki Kuntza chyba z większym szacunkiem traktowała Nikki dobrze zauważyłem czy mi się wydaje?

ocenił(a) serial na 10

Tak początkowo Nikki bardziej go lubiła bo Hoffman mówił na niego w jednym odc głupi Kunzt ale potem się zakolegowali od 9 serii.

użytkownik usunięty
ghf

no to był chyba odc z 8 serii,gdzie Pies warczał na niego bo chciał Pizzę,ona jako tako,a Hoffmann głupkowaty śmiech.A jeśli chodzi pozostałych jakbyś miał stworzyć malutki ranking kogo pies najmniej szanował a kogo najbardziej to jakby wyglądał bo wydaje mi się że właśnie Kutza Pies najmniej szanuje,potem Christian,potem chyba Peter a Nikki i opiekunów szanował.

ocenił(a) serial na 10

Ciężko mi powiedzieć kogo pies nie szanował wydaje mi się że lubił wszystkich policjantów i nieraz dawał tego przykład , ale czasem robił im psikusy dla zabawy i śmiechu. Więc ciężko o taki Ranking.

użytkownik usunięty
ghf

no tak bardziej można powiedzieć,że Pies okazywał takiemu Kuntzowi sympatię przez te psikusy jak Aleks Rysiowi.

ocenił(a) serial na 10

Najwięcej psikusów rex robił jednak Christianowi.

użytkownik usunięty
ghf

drugi chyba Kuntz a trzeci Peter.Opiekunowie się bardziej opiekowali,a Nikki chyba niezbyt,bardziej go lubiła niż jakieś konkretne zabawy.

No Ale Pies też czuje z kim można "pożartować"podejrzewam że z Lorenzo się nie bawił,a ten Terzanim lubił się z nim bawić?

ocenił(a) serial na 10

Był przed Christianem jeszcze Stockinger który początkowo bał się Rexa ale potem go polubił jemu też pies robił psikusy , Stocki odszedł pod koniec 2 sezonu.

Lrenzo czasem się bawił ale było to na zasadzie odczep się , a Terzani często biegał z Rexem tylko Rivera się bawił.

użytkownik usunięty
ghf

tak widziałem zdjęcia z pierwszych serii i był jakiś inny policjant,na zdjęciach z Peterem i Moserem.

ocenił(a) serial na 10

Na jego postaci wzorowali Lucynę bo też początkowo była przeciwna Alexowi i nawet były podobne odc Ostatnia sprawa Stockiego i Lucyny tylko Lucy została.

użytkownik usunięty
ghf

Ale jego postać chyba słabiej oceniasz niż np Christiana,Kuntza,Petera i Nikki?

ocenił(a) serial na 10

Lubię go bardziej od Kuntza ten już zaczął mni8e irytować tymi swoimi statystykami ,a Stocki cały czas śmieszył. Nikki stawiam na równi z nim.

Już oficjalnie premiera 10 sezonu 2 września.

użytkownik usunięty
ghf

czyli najbardziej ulubiony z tych pracowników komendy nie wliczając opiekunów psa to na pierwszym miejscu Christian,na drugim Peter,na trzecim razem Nikki z Stockim a Kuntz na ostatnim piątym miejscu dobrze myślę?

A wiadomo czy Nina będzie występować i czym dokładnie się będzie zajmować?

ocenił(a) serial na 10

Tak lista współpracowników razem z Włoską serią
1 Christian
2 Peter
3 Morini
4 Stocki
5 Monteroso
6Nikki
7 Kuntz
8 Współpracownicy Terzaniego z 17 i 18 sezonu postacie słabe.

Na instagramie Nolbrzak dała zdjęcie z psem więc raczej wystąpi w tej serii.

użytkownik usunięty
ghf

ciężko mi oczywiście stworzyć taką listę skoro włoskich nie oglądałem,a Austriackich częściowo,w tym z Stockim żadnego,ale chyba Christian najbardziej mnie urzekł,był taki zabawny,wręcz rozkoszny,a ogólnie taki szybki i zwinny się wydawał,choć chimeryczny.

Jeśli miałbym wybrać kto drugi z trójki Peter,Nikki,Kuntz to ciężki wybór,a ten Morini to rozumiem pracował z Morenzo czy Riverą?

ocenił(a) serial na 10

Morini pracował z Lorenzo w sezonach 11-13 ale odszedł do Mediolanu jego miejsce zajął Alberto Monteroso pracował z Lorenzo przez 2 odc potem z Riverą i Terzanim. Morini to włoski Christian ale nie jakaś kiepska kopia jest zabawny i miły tylko Fabri go wykorzystuje wszystko co Fabri kupi to Morini za to płaci.

użytkownik usunięty
ghf

Monteroso ile odcinków z Terzanim pracował,bo Terzani miał ilu łącznie pomocników,dwóch poza nim na zasadzie jeden odszedł,drugi przyszedł?