PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13811
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Odcinek 112-Rewelacja

użytkownik usunięty

Chyba wszystko mi się w nim podobało,Piotr cały czas progres,Aleks świetny,cały odcinek ciekawy,Matuszak poniżający pracownika,Sztabiński jako mało inteligentny facet,Fido w odpowiedniej roli czy zajmująca się przesłuchaniem,nawet motyw że Policjanci przyjeżdżają do trupa,który okazuje się rany,Motyw z Rexa jak pies robi wszystko żeby buchnąć bułeczkę z kiełbasą.

użytkownik usunięty
ghf

no 3 odcinek serii chyba przełożony o tydzień,więc trochę trzeba na Lucynę poczekać.

ocenił(a) serial na 10

No tak bo pokażą Opole przełozone z czerwca.

ocenił(a) serial na 10

Zwiastun pierwszego odc Słowackiej Wersji może być na pewno lepiej niż Bromski Majer wypada ale scena z wybuchem kiepska u nas to już lepiej wyglądało. https://www.youtube.com/watch?v=3rs1mmmOw-0

użytkownik usunięty
ghf

ten Słowacki Bromski wygląda jak on,ubiera się jak on,nawet głos ma jak on,a zwiastun bardzo przypomina 1 odc Aleksa.Czyli Serial nie będzie nazywał się Komisarz Rex tylko Rex?

ocenił(a) serial na 10

Choć z ocenami poczekajmy po emisji kilku odc ja posiadam markize więc obejrzę 1 odc. Tak serial będzie nazywał się tylko Rex ciekawe że twórcy Oryginału zgodzili się na takie imię psa.

użytkownik usunięty
ghf

dziwne w sumie że już któryś kraj powiela ten sam serial,jakby nie można było zrobić własnego serialu z Psem,własne wątki itd.

ocenił(a) serial na 10

Rosjanie tak mają bo był u nich serial Lord pies policyjny na podstawie Rexa i Muthar serial o rosyjskim psie Orginalny Rosyjski pomysł.

ocenił(a) serial na 10

Wczorajszy odc był fajny interakcja Piotra z psem świetna uśmiałem się z ich wspólnych scena , a ostatnia scena mnie rozwaliła. Niezła rola Ostrowskiej , ale i Deląg dobrze zagrał w kolekcjonerze lalek był nijaki a w tym odc był ok. Jego postac nie była jednoznaczna i lepiej przedstawiona niż w Rexie bo tam tego faceta lubić się nie dało.

użytkownik usunięty
ghf

wczorajszego nie widziałem,ale pierwszy nowej serii na swój sposób udany,choć tytuł negatywnie oceniam bo jakby nakierował widza na to kto maczał palce w wypadku dziecka,poza tym Matka swoimi tekstami jakby się wystawiła Policji,przecież większość winnych udaje świętych a nie wyskakuje negatywnymi opiniami wobec ofiar.

Na duży plus tamtego odcinka dziadek chłopca,fajna i szybka przemiana,najpierw typowy gbur co uważa że jest na specjalnych prawach,a potem widząc że może stracić żonę,a wnuk może umrzeć,chętny do pomocy,potrafił przeprosić,a na koniec desperacki krok.

Pozytywne zachowanie policjantów którzy odpuścili kwestię jego "ataku".

użytkownik usunięty
ghf

Raczej przykład na to jak z faceta który ma problem z wiernością zrobił się morderca.Jakoś wolę odc kiedy nie wiadomo od początku kto zabił,a tutaj właściwie jedyna wątpliwość to jak znajdą na niego dowody.

Spodziewałem się że to ten ochroniarz zabije tego szantażystę,Deląg fakt dobrze zagrał,dziwi mnie że Marta jakby "znika"w nowym sezonie tutaj jakiś epizod,poprzednio pojedyncze sceny,a za to sporo w terenie Ryśka,Leon długo czekał na fotkę na okładce.

ocenił(a) serial na 10

Tak ale ogólnie fajny odc Piotr i Alex mieli fajne wspólne sceny szkoda że na nast odc trzeba czekać aż do 23 września bo za tydzień Opole a chyba wcześniej go obejrzę.

W odc Kolekcjoner lalek Deląg nie uniknął porównania z Christophem Waltzem laureatem 2 Oscarów , który wtedy zaczynał i zagrał kapitalną rolę , więc Paweł na jego tle był bezbarwny ale w tym odc dobrze zagrał.

użytkownik usunięty
ghf

tak sobie myślę że skoro na razie okroili rolę Marty,to spokojnie mogliby stosować rotację w zespole,czyli czasami Marta by pomagała w śledztwie a czasami Nina,a Lucyna jeśli faktycznie wróci wraz z Rysiem i Piotrem na stałe.

ocenił(a) serial na 10

Ciekawe jak wróci Lucyna czy dostanie nowe ujęcie w czołówce , i czy ktoś wypadnie.

użytkownik usunięty
ghf

no jakby dali teraz to wszystko byłoby jasne,dziwi mnie że teraz ich naszło żeby dać Leona w czołówce,przecież on głownie pojawia się w podobnym wymiarze czasu,w sumie spodziewałem się że to rolę Niny już teraz będą ograniczać,żeby jakby widzów przygotować a Marta będzie dalej sporo,Nina bardzo fajnie zaczęła nowy sezon.

No jakby nie patrzeć to w teren dla więcej niż 3 osób miejsca nie ma,bo Pies jakby czwarty,no chyba że wyjątkowe akcje jak wtedy co była strzelanina,a i tak byli raptem we dwóch plus Pies.

ocenił(a) serial na 10

Nina da czadu dopiero w 3 odc ale nie chcę spoilerować.

ocenił(a) serial na 10

A tu masz 2 odc Włoskie kiedyś już tez ci jakieś wrzuciłem np z postrzeleniem Rexa. Pierwszy to ten w którym u nas Lucyna wróci https://www.youtube.com/watch?v=ibBBVDqjF6I a to 2 szkoła strachu https://www.youtube.com/watch?v=dJZe56Rc77w . A to kolejny smierć w delfinarium. https://www.youtube.com/watch?v=1JhnndizMJ0

użytkownik usunięty
ghf

tak to znalazłem wczoraj to co kiedyś mi wysłałeś,chodziło mi bardziej że jak będę miał coś oglądać to wolę te dwa odcinki wersja po polsku niż to po Słowacku,jednak to nie mecz że w innym języku da radę,a Słowacki wydaje się podobny do Polskiego ale jednak to inny język.

ocenił(a) serial na 10

Tak to teraz dałem ci Włoskie odc po Polsku 3 epizody.

użytkownik usunięty
ghf

udało mi się na razie oglądnąć pierwszy odcinek,przede wszystkim interesowało mnie nie tyle śledztwo co Fabri,czy faktycznie jest takim chamem,czy może bez tragedii.I ciężko powiedzieć,momentami wydawał się na swój sposób sympatyczny,dość chłodny w relacjach z psem,innymi ludźmi,taki playboy co kobiety za nim szaleją,coś tam głaskał Psa,chwalił,ale właśnie jakby musiał bo tak wypada a nie jak ci z Aleksa czy Austriackiej wersji co z takim uczuciem zajmowali się Psem.

Ale zapewne w innych odc gorzej Psa traktował,podobała mi się z wyglądu Policjantka co pomagała mu w sprawie,choć zachowała się trochę nieodpowiedzialnie z tym odwracaniem się tyłem wobec podejrzanego,wprawdzie był Fabri,Rex,jeszcze jeden policjant ale jednak.

ocenił(a) serial na 10

No i pewnie zauważyłeś że np Morini zwracał się do Fabriego na pan czyli stosunki bardziej oficjalne.

Właśnie ten sposób zwracania się do psa mi przeszkadzał bo masz rację on to robił z takiego przymusu a nie jak inni z chęci.

użytkownik usunięty
ghf

istotne jest właśnie że większość komisarzy Psa traktowało z "uczuciem",dlatego taki Fabri żeby zdobyć tytuł tego najmniej sympatycznego nawet nie musiał rzucać chamskich inwektyw,wystarczyło że Psa traktował jak taki zwykły szef,co chwali pracownika bo musi,trzyma na dystans.

Zarówno w Aleksie i Rexie także inni policjanci traktowali Psa wyjątkowo jak Pupilka,a prędzej ktoś kto nie jest opiekunem Psa może tłumaczyć,ze nie musi za nim przepadać,bo nie jest przecież właścicielem.

Myślę że dzisiaj zważywszy na to że nie ma "Aleksa"powinienem dwa pozostałe odcinki oglądnąć,więc już po 3 odcinkach z Lorenzo jakiś obraz jego postaci się wyłowi,szkoda że nie ma po Polsku żadnych z Riverą i Terzanim,ale może kiedyś się pojawią.

Już jego stosunek do kobiet wiele mówi,w obecności jednej zainteresowanej,telefonicznie bajeruje inną.

Fabri sprawiał wrażenie znudzonego,zmęczonego,zażenowanego,choć wydawał się dość sprawny w tym odcinku.

ocenił(a) serial na 10

Ale mnie dobił Fabrri 2 sprawami tym że wiecznie wykorzystywał Moriniego i kazał mu płacić za wszystko i to jego traktowanie tej laborantki Kati podrywał ją ale nie chciał się wiązać. A już skreślony był u mnie po tekście do Rexa cholerny pies ile on żre , przetłumaczyli po Polsku tylko ile on żre , ale jak coś rozumiem po Włosku i wiem że było cholerny.

ocenił(a) serial na 10
ghf

A to link do 2 Słowackiego odc wypadło gorzej niż u nas https://www.youtube.com/watch?v=5tCDu4oF06c

A wiem że odc z Riverą i Terzanim są na tym całym gryzoniu

użytkownik usunięty
ghf

to jednak odpuszczę,bo z tego co czytałem mieli się dobierać do tyłka,tym co korzystają z tego serwisu:)

ocenił(a) serial na 10

Ja z tego nie korzystam widziałem tylko 10 min dostępne tam fragmenty. Bez zalogowywania.

użytkownik usunięty
ghf

no raczej po rozmowie z Matką można się domyślić że to niezły lowelas co bajeruje kobiety.

ocenił(a) serial na 10

To nie był wcale taki lowelas bo oprócz Katji nie było żadnej kobiety.

użytkownik usunięty
ghf

no ale Matka trochę mnie "podpuściła" tym swoim gadaniem.To chyba o takiej Katji ktoś pisał na forum Rexa że taka piękna kobieta się za nim ugania a ten ją olewa.

użytkownik usunięty
ghf

oni chyba jednak trochę inaczej niż z Polską wersją.Bo ta atrakcyjna policjantka to jakby Lucyna,Fabri to Piotr,a w fabule jest powiedziane że znali się wcześniej,a Lucyna z Piotrem dopiero się poznają.Czy ta Policjantka pojawiała się wcześniej,albo w późniejszych odcinkach czy to był tylko jednorazowy występ?

ocenił(a) serial na 10

Ta Policjantka to tylko jednorazowy występ później o niej nie wspominali. Cały czas wszystko kręciło się wkoło tej Katji.

użytkownik usunięty
ghf

widziałem drugi z tych odcinków,ale chyba Youtube udostępnia wszystkie odcinki 12 serii po Polsku,a 12 seria to chyba pierwsza Włoska?-ten Morini wydaje się sympatyczny,a i Fabri zachował się sympatycznie jak Psa wysłał do odbicia zakładniczki.Ten Gori chyba bardziej gburowaty był na początku niż Lorenzo.

ocenił(a) serial na 10

Sezon 11 był pierwszym Włoskim sezonem , Fabri miał milsze chwilę ale to zdarzało się rzadko.

użytkownik usunięty
ghf

Momentami Fabri przypominał Gajewskiego z Gliny,tamten też zbyt wylewny nie był.

ocenił(a) serial na 10

Tak tylko w glinie psa nie było takie odnoszenie się do innych bym jeszcze zaakceptował ale te jego słowa do psa już nie.

użytkownik usunięty
ghf

Gajewski mnie rozbawił jak uderzył Artura a potem nawet zamiast go przeprosić,to częstował go papierosem,jakby powiedzieć przepraszam to było zbyt trudne.

ocenił(a) serial na 10

Tak mnie też to rozbawiło .

użytkownik usunięty
ghf

wydaje mi się ze Gajewski jakby miał Psa,to też niezbyt potrafiłbym z "uczuciem" go traktować,lubiłem tą postać,ale brakowało czasami serdecznych zachowań.

ocenił(a) serial na 10

Tak aktor grający Fabriego gra w nowym Włoskim serialu kryminalnym i tam jako surowy policjant bez psa jest ok więc moje uprzedzenie do niego jest przez to jego traktowanie psa.

użytkownik usunięty
ghf

choć głupie to z Morinim żeby tamten mówił mu "Pan",a ten mówi Moriniemu "ty",albo są na "ty",albo obaj zwracają się per "Pan".

ocenił(a) serial na 10

Tak potem Monteroso do Rivery i Terzaniego choć był starszy też mówił do nich na pan.

użytkownik usunięty
ghf

niektóre postacie chłodne w relacji zdobywały sympatię widzów,ale fakt w serialu gdzie Pies odgrywa tak ważną rolę ciężko o to bez dobrych relacji z Psem.

ocenił(a) serial na 10

Tak przecież to najważniejsze , taka ciekawostka 7 odc tego sezonu to ostatni mecz w Oryginale kończył 12 sezon i był 2 częściowy jego akcja działa się w Austrii podczas Euro 2008 , Fabri i Rex pomagali w śledztwie by odnaleźć morderce piłkarza , w dochodzeniu pomagał Kunz jestem ciekaw jak u nas wypadnie ten odc.

ocenił(a) serial na 10

Wazne info Podobnie jak w przypadku niedzielnych propozycji - "Dziewczyny ze Lwowa" i "Rolnik szuka żony", również "Komisarz Alex" będzie rozpoczynał się wcześniej. Od jutra premierowa emisja o godz. 20:15.

użytkownik usunięty
ghf

Dzięki za informację,bałem się że znów odwołają.

ocenił(a) serial na 10

Nie ma powodu by w tym tygodniu odwołali i już raczej do końca serii nie będzie . Sezon skończy się 2 grudnia.

użytkownik usunięty
ghf

masz może już informację czy Lucyna wróci na stałe i czy Nina po awansie będzie brała udział w akcjach?

ocenił(a) serial na 10

Z tego co wiem to Lucyna będzie na pewno w odc 4 i 5 , a jest już opis na świecie seriali 6 odc i jest owa że na akcję pojadą Rysiek i Piotr więc zobaczymy jak to będzie.

użytkownik usunięty
ghf

no sam się już trochę pogubiłem zwłaszcza jak oglądnąłem Włoski odpowiednik Rexa,tam niby mogło coś być między bohaterami,a jednak ona zniknęła.

ocenił(a) serial na 10

Wczorajszy odc bardzo mi się podobał było sporo akcji aktorsko też nieźle . Piotr a Lorenzo to 2 różne światy na korzyść Górskiego i Nina też dała czadu na końcu pewnie z tego ten awans. Nawet nie brakował mi w tym odc takiej postaci jak Morini. Najlepszy odc jak dotąd tego sezonu.

użytkownik usunięty
ghf

Komendant jak na wiekowego faceta też dobrze sobie poradził.To że komendant jest niewinny wiedziałem od razu,nie tylko że to byłby skandal,ale bez sensu zabił ukochaną i śpi w najlepsze.Najbardziej lubię jak dopiero pod koniec odcinka okazuje się kto jest zabójcą.

Z tymi strzelaninami to nawet śmieszne że aż 3 w jednym odcinku,praktycznie każdy podejrzany do nich strzelał.Chyba tylko Piotr miał wątpliwości wobec szefa,reszta Ryszard,Nina,Marta,Aleks byli pewni że są niewinni zwłaszcza Nina przyjęła zdecydowaną postawę.

No nawet chyba wczoraj źle policzyłem podejrzanych,bo bardziej pięciu było a nie czterech.

Rozbawił mnie ten sąsiad w efekcie pewnie dostałby mały wyrok,bo on tylko wkradał się do mieszkania,brał ciuchy,a strzelał do Policjantów jakby był mordercą.

Trochę podobnie jak z Delągiem ostatnio facet bał się że kochanka powie żonie i z tego strachu zabił dwie osoby.