Jakoś zawsze pomijałem ten serial , jednakże nie tak dawno wypatrzyłem go w wypozyczalni i stwierdizłem że można by spróbować i ... nie zawiodłem się.
Co prawda sezon 1 , bo tylko ten widziałem jak dotąd , miał dosłownie dwa słabe odcinki ale tak pozatym średnia ocen to ... sami popatrzcie :
Odc.1 - 7
Odc.2 - 6
Odc.3 - 8
odc.4 - 8
odc.5 - 3
odc.6 - 6
odc.7 - 7
odc.8 - 8
odc.9 - 9
odc.10 - 10
odc.11 - 8
odc.12 - 8
odc. 13 - 5
odc.14 - 6
odc.15 - 1
odc.16 - 9
odc.17 - 6
odc. 18- 7
odc.19 - 7
odc.20 - 10
odc.21 - 9
odc.22 - 8
Serial do tego stopnia mnie zachwycił ze psotanowiłem go nabyć na DVD, jednak wypadł ze sklepowych półek i załapłem się za głowę no bo jak to pół roku był i wcięło go ?! Hmm , dla niektórych najprostsze roziwązanie to ściągnąc z neta i wypalić na płytę za 1.20 ja natomiast wolę jeszcze się rozejrzeć bo może w końcu go wznowią w dystrybucji ?
Wracając do samego serialu , zachwyca w nim nie tylko genialny klimat , bardzo dobra gra aktorów ( czytam że Padeleckiemu zarzuca się że grać nie umie , co prawda , gra dosyć monotonnie , jednakże te jego
aktorstwo porusza się ruchem jednostajnie przyspieszonym ;) a serialowy ojciec Sama i Dena stylizowany jest na Georgea Clooneya z filmu "Od zmierzchu do świtu"). A propos filmów zdołaem wypatrzeć mnóstwo wpływów
począwszy od "Piatku 13" poprzez "Predatora" , "Candymana" , "Ring" , "Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną" aż do "Od zmierzchu do świtu" nawet utwór Tito i Tarantula w odcinku o wampirach się pojawił.
Zbliża się jesień kto lubi seriale z klimatem nie może przegapić tego tytułu , idealny na całonocny maraton , polecam !
Ocena sezonu 1 : 7.10
jakie 1.20 PLN ? Żeby wypalić 1 sezon trzeba mieć 2 PLN-y bo trzeba dwa DVD-ki :D
Pzdr.