Bardzo dobry odcinek czwartego sezonu, powrót Dean'a, tylko nie podoba mi się nowe ciało Ruby, i anioł też dobry, Sam się nauczył korzystać ze swoich zdolności :), będzie dobry sezon.
Masz racje bardzo dobrze sie zapowiada.Dean będzie musiał uwierzyć w istnienie Boga.Nie mogę się doczekać następnych odcinków.
Panna z Hotelu to Ruby (Nieźle ubrana była) ... Ruby i Sam ????
Odc. bardzo dobry no i sezon zapowiada się ciekawie.
Brak mi słów żeby opisać jak genialny jest ten odcinek:)
Czeka nas niesamowity sezon:)
Jedyne co mi się nie podoba to nowa Ruby, dziewczyna jest bez wyrazu i ciężko się ją ogląda, nie podoba mi się też jak wypowiada swoje kwestie(jakaś wada wymowy czy co?):/ Będę tęsknić za Katie Cassidy:(
Ale poza tym jednym drobnym nieporozumieniem to serial przeszedł jakąś metamorfozę i już nic nie będzie takie samo w świecie Supernatural xD
Na wspomnienie zasługuje też nowa czołówka, jest taka mhroczna:D
No, no, no, zaczęło się świetnie, zobaczymy co będzie dalej:D ale Kripke mnie jeszcze nie zawiódł i wątpię czy jest w stanie to zrobić hehehe więc nie pozostaje nic innego jak tylko czekać na kolejne wspaniałości i zbierać szczenę z podłogi;)
Zgodzę się z wami sezon zaczyna się rewelacyjnie. Wszystko świetnie pomyślane, zagrane, niektóre teksty Deana mnie po prostu rozwaliły:) Po obejrzeniu zwiastuna 2 odcinka nie mogę się doczekać następnego piątku. Żeby każdy serial rozwijaj się z sezonu na sezon jak Supernatural, twórcy m.in. Prison Breaka powinni się uczyć od Kripke.
WOOOOOW
Chciałem aby Ruby uczyła Sama i tak jest.Szkoda,że ma inne ciałko a co do Anioła...chyba nikt z nas na to nie wpadł.Kapitalny pomysł.
Czekam na więcej i teraz małe...
UWAGA
McG, który tworzy Supernaturala robi Terminatora nowego.
Może jakieś lokacje czy ten zwiastowany przez jednego Demona z nowego odcinka koniec przybierze kształt dzięki scenografii z T4?
Marzenia ;)
Masz racje PB kompletnie zeszło na psy jeszcze pierwszy sezon mogłam oglądać ale następny były jak dla mnie nie przemyślane i tworzone tylko dla kasy.
A z Supernatural tak nie jest każdy odcinek jest dopracowane co do najmniejszego szczegółu,są zabawne teksty Deana.Wszystko jest przemyślane a co najważniejsze każdy sezon jest ze sobą powiązany w jakiś sposób no i niektóre odcinki z różnych sezonów są ze sobą powiązane.
motyw z ipodem był dobry jak Dean nie słyszał swojego Highway to hell z kasety :-) tylko jakieś gówno.
REWELACYJNY PIERWSZY ODCINEK!!!!!
wbilo mnie do fotela po prostu.
Najlepszy odcinek Supernatural chyba:)
Coś mi się wydaję że agenta FBI anioł wyciągnął z zaświatów, wróci stary znajomy demon ale Sam mu zrobi egzorcyzmy i Dean się dowie co on umie. A tych dziewczynek nie mogę rozkminić.
Mam prośbę Czy mógłby mi ktoś przesłać ten odcinek? Cholernie chce go obejrzeć a ściągam już od dwóch dni i jeszcze go nie mam :( Gdyby był ktoś tak miły niech się ze mną skontaktuje.
Z góry dziękuje
mam nadzieje ze wiesz jak sie sciaga z torrentow:P
http://thepiratebay.org/torrent/4403045/Supernatural_-_S04E01.Lazerus_Rizing.Eds hrinker.AVI
Ale po tych wszystkich komentarzach aż się doczekać nie mogę jak oglądnę ten odcinek.Ma ktoś może polskie napisy do tego, czy będę musiał po angielsku oglądać?
Ok,mam już napisy, ściągnąłem stąd:
http://napisy24.pl/?id=14802
Może komuś będą potrzebne.
Odcinek rewelacyjny! Najlepsza kontynuacja 2008 ! Akcja się rozkręca już po pierwszej scenie, wszystko jest jak dawniej, tylko jeszcze lepiej! Swietne teksty Dean'a, bardzo dobry nowy motyw przewodni, jak dla mnie najciekawszy z wszystkich sezonów. Nie moge sie doczekac nastepnych odcinkow!! Szkoda, ze Prison Break zszedl na psy, bo fajnie by bylo, gdyby byl tak dobry jak Supernatural.
zgadzam się, oby sezon utrzymał poziom pierwszego odcinka - byłoby fantastycznie
Zrobiliście mi takiego smaka na ten odcinek ,że az nie moge wytrzymać :D
A tu jeszcze nie mam go..wrr Narazie tylko początek zobaczyłam.Piosenka AC/DC na początku-bomba.
Ale dziś muszę cały obejrzeć.Zaraz po tym zdam relacje ;)
Powiem tyle. ARCYDZIEŁO !!!!!!!!!!!!! Oddałby wszystkie pieniądze za oglądnięcie całej serii od razu!!!!!
Świetny odcinek! Motyw a Aniołem- spodziewałam się wszystkiego tylko nie tego :) moce Sama- zapowiada się baaaardzo interesująco. Chyba będziemy mieli najlepszy jak do tej pory sezon ;)
Nareszcie obejrzałam i uważam ,że odcinek jest świetny.
Nie chce powtarzać tego co napisali moi poprzednicy więc dodam jedynie , że Kripke zrobił genialny serial.Bałam się ,że zabraknie mu pomysłów ,ale na szczęście mocno się myliłam.Już nie mogę się doczekać kolejnych odcinków.
Tak kazdy sezon wnosi wiele zmian, no i z 4 sezonem tez tak jest. Wsumie to zastanawialam sie kiedy pojawia sie jakies sily tak zwane dobra. Wiec pomys z aniolem podpasowal mi, chodz nie cieszy mie nowa twarz Rubi. To za to Sam wkoncu uzywa swojej mocy, ciekawe czy Dean tez jakas bedzie mial :)
Mnie też nowa twarz Ruby nie zachwyca.Szkoda że Cassidy już nie gra.Polubiłam ją.
Scena gdy pokazują się skrzydła anioła-genialna.Zresztą cały odcinek taki jest.
Wybaczcie nie potrafię powiedzieć złego słowa na SN :)
No po obejrzeniu 1 odcinka 4 sezonu jestem w szoku to będzie jak ktoś napisał najprawdopodobniej najlepszy sezon, ale mi i tak się wszystkie podobały teraz z niecierpliwością czekam na 2 odcinek jak z resztą większość z was
POZDRAWIAM i namawiam tych, co jeszcze w cale nie widzieli żadnego odcinka naprawdę warto oglądnąć ten serial oczywiście od 1 sezonu.
czytałam gdzieś że nie będzie żadnych nowych postaci na stałe - z powodu pieniędzy zrezygnowali przecież z Katie Cassidy - Więc albo Ruby będzie grała za każdym razem inna osoba - albo w jakiś sposób ograniczą jej role. Też bym wolała żeby Kate Cassidy wróciła. Ta nowa laska jest jakaś taka bez wyrazu.
Ja to troche nie rozumiem, przecież Supernatural to akurat świetny serial i dużo kasy twórcy na nim "koszą", więc dlaczego się ograniczają do 3-4 stałych postaci?
Bo The CW uważa, że lepiej wydać więcej kasy na "Plotkarę". Jak tak dalej pójdzie to Supernatural zejdzie po tym sezonie z ramówki, choć to zajebisty serial.
Ok, jeśli chodzi o kwestie budżetu serialu,to przeczytałam gdzieś, że jest on na ten sezon taki sam jak na poprzedni (nie biorąc pod uwage strajku itd.). Problem polega na tym, że serial kręcony jest w Kanadzie, a dolar ostatnio (ok,przez ostatnie pare lat ;) spada na wartości w stosunku do wszystkich zachodnich walut, więc kanadyjskiej pewnie też. No i koniec końców wychodzi na to, że kasy jest mniej.
A ja tu czegoś nie rozumiem: skoro laska z hotelu i laska z baru to Ruby to dlaczego w hotelu nie poznała Deana i dlaczego Sam pomylił jej imiona? A tak w ogóle to czwarty sezon zaczyna się naprawdę r e w e l a c y j n e:)
Wydaje mi sie,że Sam specjalnie pomylił jej imię ,aby Dean nie domyślił sie kim jest.Udawali według mnie.Ale potem gdy sie okazało że to Ruby to już zwątpiłam.Może weszła w inne ciało..Nie wiem :)
Też mialam takie wrażenie,że zrobił to specjalnie aby Dean nie zwrócił na nią większej uwagi.Mi się wydaje,że musiała wejść w inne ciało bo tamto było opentane przez Lilith(czy jak ona tam miała)a przecież nie można uratować osoby opentanej bez względu na to czy to śmiertelnik czy demon.Przynajmniej tak mi sie wydaje i tak sobie to tłumacze.
Moze inczej to sobie tłumczycie.
No to pierwszy odcinek 4 sezonu nieziemski
- Dean z misją od Boga - ciekawe jaką ?
- Sam rozwija moce
- czyzby misja Deana miła polegać na zgładzeniu Sama :?
Oj zapowiada się genialny sezon.
Masz racje nie mogę doczekać się kolejnych odcinków napewno będą tak samo genialne jak i ten ale również jak i poprzednie sezony.
myślę ze wtedy to jeszcze nie była Ruby - ale mogę się mylić - chyba obejrzę jeszcze raz dla pewności
Dziewczyna z pokoju Sama i ta z końca odcinka w kawiarni to ta sama osoba.
I oczywiście, że można uratować opętanego człowieka. Nie pamiętacie już YEDa i Johna (1x22), albo Meg i Sama (2x14)? Obaj wyszli z tego bez szwanku. A to, że Ruby musiała zmienić ciało można wytłumaczyć prosto: jak powiedziała Lilith, wysłała demonicę "daleko stąd", więc zanim Samowi udało ją się znaleźć/przywołać (bo podejrzewam, że tak się właśnie stało) minęło trochę czasu i ciało Ruby-blondyny nie nadawało się już do użytku (pamiętajmy, że została postrzelona w 3 sezonie przez Bobby'iego, więc ciało było już zniszczone) i nie mogła do niego wrócić. Voila.
Jestem pod mega totalnym wrażeniem! Kłaniam się w pas twórcom za stworzenie SN i ciągnięciu go na tak wysokim poziomie.
Zgadzam się co do Ruby.Przyzwyczailiśmy się do Katie,no ale co zrobić.Zresztą jak dla mnie to jedyna wada,więc przymykam na nią oko.Postać Castiela (i jego skrzydła oczywiście xD) jest fantastyczna.Nie mogę się doczekać,aż się dowiemy co to za misja od Boga ;) A i naturalnie czekam niecierpliwie na wspomnienia z piekła (bo te na początku odcinka zapowiadały się nieźle :D).
Supernatural rządzi! ot co!
Nie będzie wspomnień z piekła jak Dean sam mówił był w piekle było strasznie i w pewnej chwili znalazł się w trumnie 20 stóp pod ziemią. Jedyne wspomnienia to jak jest zawieszony na hakach a później trumna.
Zawieszenia na hakach było inspiracją chyba z filmów Hellraiser i Ukryty wymiar.
jak to nie będzie wspomnień z piekła? będą :) czytałam gdzieś, że będą przeplatane w odcinkach. A poza tym byłoby głupio (przynajmniej dla mnie), że wyciągnęli Deana z piekła, a nie wiadomo jak tam jest. Muszą pokazać jak tam było strasznie, a Dean nie pamięta wiele, bo pewnie Castiel maczał w tym palce i dlatego Dean pamięta jak miał bliskie spotkanie z ogarami piekielnymi i te haki.
jak dla mnie odcinek był super. Zwłaszcza pojawienie się anioła Castiela. Super motyw wymyślili.