PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97027
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Naczytałam się już wiele artykułów o tym, że odcinek mógł być lepszy.
Ja jako wielka fanka serialu pokochałam ten odcinek :) Oglądając go czuję się jak dziecko, które
wspomina dobre czasy - wspaniałe. Było zabawnie, miło i wzruszająco :) Jestem zachwycona, w
tym odcinku uchwycono wszystko to, co fani w serialu kochają - choćby “The two of us against
the world.” :) No i nie można zapomnieć o początku, kiedy Dean wrzuca strzelbę do bagażnika i
mówi: "We got work to do", a jak wiadomo - Sam powiedział to samo na końcu pierwszego
odcinka pierwszego sezonu naszego kochanego Supernatural. I wtedy się zaczęło ;)
"Carry on my wayward son" na końcu - łezka się w oku kręci. Spojrzenie braci to już nie było
spojrzenie Sama i Deana, tylko Jensena i Jareda, to dla nich również wielkie wydarzenie - 200
odcinków! :) Aaa no i nie zapominajmy o samulecie wiszącym na lusterku impali :)
Pomysł z przedstawieniem również mi się podobał, gdyż przedstawiał nasze uwielbienie do
supernatural - i nie mówię tu o piosenkach ale o podejściu tych dziewczyn do całego musicalu.
Widać było, że im zależy :)
Kocham ten serial z całego serca i tak jak mówiłam, jestem oczarowana, a jeśli serial
kiedykolwiek ma się skończyć (czego bym nie chciała), to chciałabym aby koniec był taki jak w
tym odcinku - bracia z uśmiechami na twarzach odjeżdżają w stronę zachodzącego słońca ^^

ocenił(a) serial na 9
Vamp_97

Są tu tacy, co mają podobne zdanie? :)

Vamp_97

Poczytaj sobie ten temat, a się przekonasz.
http://www.filmweb.pl/serial/Nie+z+tego+%C5%9Bwiata-2005-225833/discussion/10x5, 2540028

Ps.
"Warto rozmawiać"
Nie warto zakładać wtórnych tematów z dodatkiem "moja opinia" ;D

ocenił(a) serial na 9
evo_33

Tak wiem, czytałam ten temat :) Ale nie chciałam tam umieszczać mojego zdania, ponieważ zwyczajnie by zniknęło, parę osób może by przeczytało i tyle. Mam nadzieję, że tym tematem pokażę co powinniśmy w tym odcinku docenić a nie wciąż narzekać i że chociaż trochę więcej osób to przeczyta :)

ocenił(a) serial na 8
evo_33

Troszku się faktycznie "zagruzował" tamtem temat.

marian_85

Troszkę gruzu naleciało.... Ale to jest najlepsze.
Tutaj też usypujemy nowy kopczyk.

ocenił(a) serial na 8
evo_33

fakt

ocenił(a) serial na 9
Vamp_97

Zgadzam się z przedmówczynią i dodam jeszcze jedno o czym przypomina ten odcinek. Kochani Wincheterowie, a co z Adamem? To mimo wszystko wasz brat.. Bardzo nieładnie że go tak zostawili na pastwę losu, z Lucyferem... Rozumiem, że nie byli zżyci, ale litości, wieczne tortury, jednak niesmak pozostaje ;(

ocenił(a) serial na 8
Vamp_97

Im dłużej mysle o tym odcinku tym bardziej jestem nim zachwycona ( w tym naprawdę dobrymi piosenkami) - gdy serial się skończy to zdecydowanie obejrzę sobie go jeszcze raz ( a po mym kobiecym policzku spłynie #SingleManTear jak nic ) . Dodam, ze odcinek był tez o tym, że fandom to wcale nie jest "gwałt na kanonie", ale przede wszystkim manifestacja miłości do oryginału.

ocenił(a) serial na 9
marian_85

Zgadzam się :)

ocenił(a) serial na 9
Vamp_97

no i "road so far" się pojawia parę razy ale tłumaczenie to gubi ;)

ocenił(a) serial na 9
Vamp_97

Odcinek na plus, chociaż ... eh zawsze jakieś "ale" musi być

Czemu ta Marie się nie zdziwiła że oni przyjechali Impalą ? czemu tylko Becky wiedziała jak Sam i Dean wyglądają? (no chyba że Chuck pokazał jej zdięcia)

I troszkę ta piosenka Castiela nie pasowała.. taka lipna była ;/ Bobby się nie odzywał.. no i myślicie że Chuck się zakręci jeszcze w jakimś odcinku ? :)

a tu znalazłem taki update z piosenek Deana ;D https://www.youtube.com/watch?v=gWRMHZz9oaw

Vamp_97

Ta piosenka na końcu świetna, się łezki zebrały w oczach ale jak zobaczyłem że Dean i Sam tez je mają to stwierdziłem że jest to OK : D