PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97032
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Supernatural jest jednym z nielicznych, obecnie kręconych seriali który z sezonu na sezon nie spada w dół. O ile pierwszy sezon mnie zaintrygował, to drugi w zupełności zaskoczył i uwięził do końca emisji, oby jak najdłuższej. Fantastyczna gra Dean, rozkręcający się Sam(obecnie rozkręcony na maksa :P), genialnie role demonów(z wyjątkiem kilku, najbardziej cierpię nad utratą Ruby z trzeciego sezonu i zastąpieniu jej czarnowłosą Ruby-przepraszam za brak prawdziwych imion ale nie przypominam sobie a nie chcę mi się szukać :p). Od czasu do czasu wtrącony jest jakiś lekki i śmieszny odcinek, odbiegający od tematyki ale bez względu na wszystko kocham ten serial. Z utęsknieniem wyczekuję piątego sezonu!:) Pozdrawiam fanów.

ocenił(a) serial na 9
chubi89

Zgadzam się,z sezonu na sezon jest coraz lepiej. W przeciwieństwie do innych seriali SN nie schodzi na psy. Mam nadzieje, że wkrótce puszczą 5 sezon :) Dzień bez SN to dzień stracony :p

ocenił(a) serial na 10
chubi89

Zgadzam sie w 101%!
Z sezonu na sezon robi się coraz lepiej i mroczniej...
Nie tylko genialne role demonów, ale i aniołów ( mówiąc to głównie mam na myśli Castiela...)
Piekielnie dobre pomysły na wątki serialu i dialogi...świetne dialogi które wprost rozśmieszają x]Oby tak dalej...i oby 5 sezon był lepszy od 4...

chubi89

tez się totalnie wkręciłam. SN nie nudzi się jak wszystkie inne.
zgadzam się co do Sama i Deana. anioły i demony super. niestety też cierpię z powodu Ruby... wolę tą blond. no ale cóż. reszta wynagradza wszystko. pozdro:)

ocenił(a) serial na 10
chubi89

otóż to! SN z sezonu na sezon jest lepsze. taaak :) i to jest dowód na to, że ten serial jest niesamowity.

Goha24

Dokładnie tak! Najlepiej zacząć od paru odcinków 4ej serii, wciągnąc się, a dopiero potem zacząć od początku (jak ja:D). Bez tego, po paru pierwszych odcinkach moja przygoda z SPN pewnie by się skończyła, bo trochę ciężko było wyczuć ten klimat na początku. Na szczęście udało się to przebrnąć i dotrzeć do końca :D Robi się coraz lepiej, ja chcę już sezon 5!!

ocenił(a) serial na 6
__Daniel__

pierwsze odcinki może jakieś bardzo słabe nie były, jednak to co zaprezentowali nam w kolejnych jest po prostu mistrzostwem. :)

Jakie były wasze ulubione potwory z którymi przyszło się stawić do walki naszym bohaterom?
Jak dla mnie to: strzyga, dżin, ghule, Lilith(pod tą ostatnią postacią), Vendigo(bo to co pierwsze pamięta się zawsze :P), Alastair(szczególnie ten ostatni).

ocenił(a) serial na 10
chubi89

czesc wszystkim:)dawno mnie nie bylo na forum i mam pytanko,wie ktos moze czy i kiedy tvn wyemituje 3 sezon supernatural?z góry dziekuje i pozdrawiam;)

__Daniel__

1. sezon oglądałam na tvnie jeszcze jakoś w poniedziałki po 23. Faktycznie jakoś specjalnie mnie nie wciągnął. Czasami darowałam sobie jakiś odcinek... to było jakiś czas temu. Z 4 serią nie dałabym rady sobie odpuścić. 5 nie mogę się doczekać.

3 seria już była na tvn7. Jeśli będzie emitowana 4 to dopiero po wakacjach. Podejrzewam, że puszczą od 1 serii.
pozdr

ocenił(a) serial na 10
booska_b

Mogliby od 1sezonu puścić teraz w wakacje i od razu we wrześniu 4 sezon...było by bosssko.
Chociaż nie podejrzewam by TVN było tak wspaniałomyślne by wykupić 4 sezon -.- jak ktoś do Tewuenu wysłał mejla z prośbą to dostawał odpowiedź że propozycja zostanie przekazana dalej ale nic nie obiecują.

ocenił(a) serial na 10
zielonawariatka

Lepiej nie czekać na to, że polska telewizja puści dalsze sezony...Lepiej ściągać je sobie po angielsku i napisy osobno:-) Ciekawe co zrobią w 5 sezonie... Mam nadzieje, że Sam się opamięta albo kto woli Dean go sprowadzi na ziemie jak to robi zawsze...hehexD Nie mogę się doczekać już kolejnych odcinków!! Pozdro:**

ocenił(a) serial na 10
Karolcia15

ja też uważam, że nie warto czekać, bo nie sądzę, że tvn wykupi 4 serię. na pewno puszczą od 1 sezonu jeśli już ;d poza tym dubbing jest koszmarny. napisy są o niebo lepsze :)
10 września leci 1 epizod 5 sezonu ;ddd

ocenił(a) serial na 10
Goha24

o pomyłeczka. to znaczy nie dubbing, tylko lektor ;)

Goha24

lektor jest do du*py
Przecież tam jest tyle smaczków językowych ( każdym odcinku kilka), które
nawiązują do innych filmów, seriali, fanów, muzyki, samochodów itp :)
piękne to jest :)
Home sweet home :D

dawidrut

Filmy/seriale z lektorem to najgorsze co może być. Szlag mnie trafia, jak słyszę cała kwestię w oryginale, którą lektor sobie pomija i dodatkowo przetłumaczy zwięźle po swojemu (ja wiem, że to pewnie nie jego wersja, ale ogólnie tłumaczenia też wołają o pomstę do nieba). Oglądając w oryginale można właśnie te niuanse, humor (niejednokrotnie nieprzetłumaczalny, a najzabawnejszy) wyłapać. Nie wspomnę o szlifowaniu języka. I dodatkowo jakiś znudzony facet nie zagłusza Ci muzyki (która w przypadku tego serialu jest bardzo, bardzo dobra :D)