PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 96676
6,7 11 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Kto zabija?

ocenił(a) serial na 9

Mam jedno pytanie, zastanawiam się, czemu w jednym odcinku (Bodajże "Ślepa wiara")
przedstawiony był Ponury Żniwiarz, jako ten, który przynosi śmierć, a już w innym odcinku, kiedy
Dean był nieprzytomny pojawiła się Kostucha i ni z tego ni z owego przejęła zadanie Żniwiarza. Czy
zostało to gdzieś sensownie wytłumaczone?

ocenił(a) serial na 9
Bartlomiejsz

O ile się nie mylę to jest to samo.

Bartlomiejsz

Tessa, która zabierała dziewczynkę pod postacią "klasycznej" kostuchy, Deanowi ukazywała się jako ładna dziewczyna w śpiączce po nieudanym usunięciu wyrostka robaczkowego, żeby go nie spłoszyć. Przecież Dean w tym odcinku zaglądał Samowi przez ramię do notatnika ich ojca, gdzie była uwaga, że Kostucha / Żniwiarz (Po angielsku jednoznacznie podpisana jako REAPER ) potrafi mamić swoje ofiary.
Trzeba dodać, że Tessa to jedyny ładny Żniwiarz. Reszta to panowie na emeryturze... no może poza Żniwiarzem, który pojawia się w dalszych odcinkach i ściga jedną bardzo ważną postać, ale to spoilery.
Żniwiarz ze "Ślepej wiary" miał zdecydowanie najbardziej odrażający wygląd, późniejsi żniwiarze wyglądali jak personel domu pogrzebowego, ale bez problemów z cerą ;)
Trzeba dodać, że żniwiarz to rodzaj anioła śmierci, tyle tylko, że podlegający nie Bogu, a Śmierci jako takiej i "Naturalnemu Porządkowi", którego łamanie niesie za sobą konsekwencje nie do przewidzenia.

ocenił(a) serial na 10
evo_33

Trzeba dodać, że Tessa to jedyny ładny Żniwiarz. Reszta to panowie na emeryturze... no może poza Żniwiarzem, który pojawia się w dalszych odcinkach i ściga jedną bardzo ważną postać, ale to spoilery.
Ale kogo sciga i co za zniwiarz? bo nie kojarze o co moze chodzic a ogladalem wszystkie sezony.

czaro2435

A Bobby i jego podróż za własnymi wspomnieniami ze współtowarzyszem Rufusem?

ocenił(a) serial na 10
evo_33

AA tak myslałem ze o niego chodzi ale chciałem sie upewnic czy czegos nie przegapiłem;)

czaro2435

czyli odcinek: 7x10 Death's Door

ocenił(a) serial na 10
Bartlomiejsz

Nie wiem czy oto ci chodzi ale jest więcej niż jeden żniwiarz. Każdy człowiek ma przypisanego jednego z góry, a każdemu żniwiarzowi przypada iluś tam ludzi.
Nie wiem, w którym momencie serialu jesteś ale SPOILER Śmierć jako taka jest tylko jedna.