Mam jedno pytanie, zastanawiam się, czemu w jednym odcinku (Bodajże "Ślepa wiara")
przedstawiony był Ponury Żniwiarz, jako ten, który przynosi śmierć, a już w innym odcinku, kiedy
Dean był nieprzytomny pojawiła się Kostucha i ni z tego ni z owego przejęła zadanie Żniwiarza. Czy
zostało to gdzieś sensownie wytłumaczone?
Tessa, która zabierała dziewczynkę pod postacią "klasycznej" kostuchy, Deanowi ukazywała się jako ładna dziewczyna w śpiączce po nieudanym usunięciu wyrostka robaczkowego, żeby go nie spłoszyć. Przecież Dean w tym odcinku zaglądał Samowi przez ramię do notatnika ich ojca, gdzie była uwaga, że Kostucha / Żniwiarz (Po angielsku jednoznacznie podpisana jako REAPER ) potrafi mamić swoje ofiary.
Trzeba dodać, że Tessa to jedyny ładny Żniwiarz. Reszta to panowie na emeryturze... no może poza Żniwiarzem, który pojawia się w dalszych odcinkach i ściga jedną bardzo ważną postać, ale to spoilery.
Żniwiarz ze "Ślepej wiary" miał zdecydowanie najbardziej odrażający wygląd, późniejsi żniwiarze wyglądali jak personel domu pogrzebowego, ale bez problemów z cerą ;)
Trzeba dodać, że żniwiarz to rodzaj anioła śmierci, tyle tylko, że podlegający nie Bogu, a Śmierci jako takiej i "Naturalnemu Porządkowi", którego łamanie niesie za sobą konsekwencje nie do przewidzenia.
Trzeba dodać, że Tessa to jedyny ładny Żniwiarz. Reszta to panowie na emeryturze... no może poza Żniwiarzem, który pojawia się w dalszych odcinkach i ściga jedną bardzo ważną postać, ale to spoilery.
Ale kogo sciga i co za zniwiarz? bo nie kojarze o co moze chodzic a ogladalem wszystkie sezony.
AA tak myslałem ze o niego chodzi ale chciałem sie upewnic czy czegos nie przegapiłem;)