PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97024
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

No to kogo z czarnych lubicie, ja z 1 sezonu lubilam mala sliczna blondyneczke ktora byla demonem. No i uczepila sie troszke Sama, a taki prawdziwy zly to koles ktory jest strachem. No i ten stwur ktory lubial zjadac energie z dzieci, strzyga czy jakos tak. 2 sezon jeszcze nie mial takiego potworka, chodz szkoda ze nie pokazali oni tego czarnego psa.

ocenił(a) serial na 8
miidniight

Nie da się ukryć, sezon 1 miał całą galerię fajnych potworków. Strach Na Wróble (choć nie tak fajny jak ten z Gotham City), szalony doktorek z "Asylum", Bloody Mary, Hook Man, Wendigo, ta popaprana rodzinka zabójców... ale i tak Meg rządzi. Opętana przez demona "mała, śliczna blondyneczka". Biorę dwie. Co do sezonu numer 2 - Klaun był w porządku, tak jak i Śmierć z pierwszego odcinka. Poczekajmy, może twórcy jeszcze nas czymś zaskoczą. Albo kimś:)

ocenił(a) serial na 10
wesker178

Klaun byl straszny, wogule ich nie lubie. Smierc mi sie bardzo podobala ale zero leku.

ocenił(a) serial na 8
miidniight

Jeśli chodziło Tobie w tym temacie o najbardziej przerażające diabelstwa występujące w serialu, to będzie ciężko. Żadnego z nich tak naprawdę się nie bałem, może za duży już jestem, aby się bać stworków z telewizorni... choć jest jeden wyjątek, ale to wolałbym z pewnych przyczyn zachować dla siebie:)

ocenił(a) serial na 10
wesker178

Dzieki ale te potworki co budza lek i mialy fajny klimat i byly dobrze ukazane jak dlamnie.

ocenił(a) serial na 8
miidniight

Jeśli chodzi o mnie to naprawdę przerażające monstra spotkać można jedynie w miasteczku Silent Hill... Raz grałem w dwójkę po ciemku i nie zauważyłem jak do pokoju weszli znajomi. O mało co nie dostałem zawału. Serio. A co do "Supernatural" - wydaje mi się, że potwory stanowią tu jedynie pewne tło, dodatek, usprawiedliwiają czyny braci. Bo jak wytłumaczyć fakt, że największe nemezis Winchesterów, Demon, został tak żałośnie zaprojektowany?
Świecące oczka? Please...

ocenił(a) serial na 8
wesker178

A jak wg ciebie powinien wyglądać demon w tym serialu? Wg mnie motyw z oczami może nie jest jakiś zaskakująco dobry ale jest spoko. Tu chodzi o to że demon może wbić się w tłum. Jesli uważasz że powinni gonić ulicami jakiegoś wielkiego skrzydlatego stwora to wiesz co: Please...

ocenił(a) serial na 10
ludwisiu

Ta motyw z oczami jest super.

ocenił(a) serial na 8
miidniight

No właśnie i o to tu chodzi my mamy zupełnie inne oczekiwania co do tego serialu. Własnie o tym mówiłem ty chciałbyś żeby wyglądał jak Hellboy, nie oceniam cię źle szanuję twą opinię lecz jak dla mnie to by było zbyt, jak sam to ująłeś "wyróżniające z tłumu". Dla mnie święcące oczęta jak narazie wystarczają (choć w przyszłości nie ukrywam chciałbym zobaczyć demona w pełnej krasie).

ocenił(a) serial na 9
ludwisiu

Ja najbardziej lubi Wendigo i Krwawą Mary.

ocenił(a) serial na 8
ludwisiu

Myślę, że nie powinieneś tak na serio traktować wszystkiego, co przeczytasz na tym forum. Szczególnie w moich odpowiedziach:) Hellboy to był przykład. Przykład genialnie (według mnie) zaprojektowanej postaci, próbki mistrzowskiego "designu" (cały czas mam na myśli komiks, bo film był... no był, i tyle o nim można powiedzieć). Chciałbym po prostu zobaczyć Demona i pomyśleć: kurde, faktycznie się postarali. Lubię być zaskakiwany. Ale skądinąd wiem, że należy szanować cudze zdanie, tak więc kwestię "świecących ocząt" uważam za zamkniętą.

ocenił(a) serial na 8
wesker178

Heh no może :D Ale tak rozmawiamy w ogóle nie na temat więc żeby autor tematu się nie obraził/a to piszę że najlepsze dla mnie monstra to Strach na wróble z Burkittsville i duch z 1x17 "Hell House". No i oczywiście najprawdziwszy potwór czyli Chevrolet Impala Deana rocznik 67. To dopiero potwór :D

ocenił(a) serial na 10
ludwisiu

Hehehe a niby czemu mam sie obrazac dobry temat i juz, zgadzam sie ze swiecace oczy narazie mi wystarczaja. Wydaje sie mi ze najlepsze chca zostawic na koniec, wiec gotowa jestem poczekac. Zobaczyc narazie prubki ich no a potem wszystko z dodatkiem ;)

ocenił(a) serial na 8
ludwisiu

Nie, nie uważam, że "powinni gonić ulicami jakiegoś wielkiego skrzydlatego stwora". To nie "Diablo". To, co oglądamy to nie prawdziwa postać Demona, jedynie "naczynie", dzięki któremu może komunikować się z Winchesterami, czy z kim tam chce. Świecące oczy "wyróżniają go z tłumu", ale według mnie to trochę za mało. Nie wiem, czy autorzy specjalnie trzymają nas w niepewności, czy też na nic lepszego ich nie stać. A jak według mnie powinien on wyglądać? To proste. Jak Hellboy.

ocenił(a) serial na 10
wesker178

Według mnie Hellboy, a demon to dwie różne rzeczy.A może demon, któryby opanował ciało małej dziewczynki też powinien być taki duży jak Hellboy??
Może poprostu w ludzkiej postaci ma większą moc??