Pewnie już było, ale cóż powtórzę..... pierwszy sezon absolutna magia - serial naprawdę odróżniał się od reszty klimatem i tak pięknie było aż do sezonu 5. Szkoda tylko, ze dla podtrzymywania publiki powstały kolejne sezony, które as po prostu słabe... fabuła jest słaba i dobra czy zła gra aktorów tego nie zmieni.
To jest bardzobardzo kwestia gustu. Jak na razie każda osoba, którą namówiłam do oglądania serialu, zniechęcała się na pierwszym sezonie. Musiałam ich wszystkich przemocą zmuszać do dobrnięcia do drugiego - dopiero wtedy się wciągali. W skrajnych przypadkach namawiałam do przeskoczenia pierwszego - skutkowało.
Mnie wciągnęło już w pierwszym sezonie, ale gdy poleciłam serial mojej mamie, skończyła po 13 odcinku i mówiła, że taki sobie ten serial. Bardzo mnie to zdziwiło, jeśli jednak jest sporo osób, którym pierwszy sezon nie przypadł do gustu, to może rzeczywiście coś w tym jest.
6 sezon był słaby ale miał swoje lepsze momenty. Jestem teraz w połowie 7 sezonu i czarno to widzę. Sknocili wątek z Eve, teraz Lewiatanowie są tacy... nijacy. Lovercraft przewraca się w grobie razem z Cthulhu...