Sezon 10 jest ostatnim sezonem na 100% czy tak jak wczesniej tworcy czekaja na wyniki ogladalnosci w polowie sezonu i podejma decyzje co dalej ?
Obilo mi sie o uszy , ze ma to byc ostatni sezon , ale nie moge znalezc zadnej oficjalnej notki na ten temat , takze jezeli 10 bedzie faktycznie ostatni to podrzuccie jakis link do oficjalki .
Wydaje mi się, że będzie tak jak w przypadku sezonu 10, który potwierdzony został w lutym. Wiele osób twierdzi, że 10 będzie ostatni, ale są to tylko przypuszczenia fanów. Nie spotkałam się nigdzie z oficjalnymi informacjami na ten temat. Tak jak napisałeś, prawdopodobnie wezmą pod uwagę oglądalność i dopiero zdecydują.
Przedstawiciele stacji, w której puszczany jest serial powiedzieli, że tak długo jak będzie oglądalność, to Supernatural może mieć choćby i 20 sezonów. Z drugiej strony są jednak Jensen i Jared, którzy mogą chcieć rozwinąć swoją karierę. Zwłaszcza Jensen będzie tego chciał, więc mogą się nie zgodzić na podpisanie kontraktu na następne sezony.
Zapewne dowiemy się o ewentualnym przedłużeniu po rozpoczęciu nowego sezonu, póki co sprawa jest otwarta, choć jak dla mnie to pewnie będzie ostatni sezon. Nie bez powodu chcą na siłę wepchnąć spin-off.