PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97032
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Problem

ocenił(a) serial na 5

Mogą być lekkie spojlery.

Problem z Supernatural jest taki że jest w cholerę potworów i każdy z tych potworów ma ludzką postać i różnią się tylko tym że inaczej się je zabija (Nawet smok jest w ludzkiej postaci. Rly?). Nie wiem jak innych ale mnie po 3 sezonach to zaczęło już nudzić a serial skończyłem w środku 8 bo nie chciałem się przymuszać z nadzieją że coś się zmieni. Żarty postaci przestały mnie już śmieszyć, kłótnie co odcinek były nie do zniesienia, Każda z ważniejszych postaci w tym serialu umarła tylko po to żeby się odrodzić by następnie znów umrzeć i znów się odrodzić. Sam i Dean zamiast na poważnie zabić Króla piekieł to nie wiadomo co robią, a Król piekieł też miał ze 20 okazji żeby ich zabić ale woli sobie z nimi porozmawiać. Na prawdę ciągną tak ten serial że to nieporozumienie.

ocenił(a) serial na 7
ArekMiszczemGarnkuf

Mnie ten serial znudzil ale bardziej zniechecil o ile dobrze pamietam po pierwszym sezonie. Zawsze to samo, jakas historyjka jakis problem i do konca odcinka zawsze wszystko konczy sie dobrze, jak w power rangers. Gdybym mial 16 lat to serial pewnie by mi sie podobal, jest strasznie "amerykansko mlodziezowy".

ocenił(a) serial na 8
herbatkowy

Serial zaczyna się motywem "potwór tygodnia", ale im dalej w las, tym jest tego mniej. W sezonach 4-5 stawka jest już przecież naprawdę wysoka, sytuacja braci w zasadzie beznadziejna, a potwory dawno zeszły już na dziesiąty plan. Sezon pierwszy jest najnudniejszy ze wszystkich.

Szczątkowy SPOILER dla tych, co nie widzieli:

A gdyby nie postanowiono przedłużać serialu na siłę i zostawiono fabułę tam, gdzie naprawdę miała się skończyć, to happy endu by w zasadzie nie było.

ocenił(a) serial na 8
Phea

PS. I nie powiedziałabym, że każdy odcinek kończy się dobrze. W tym serialu ginie więcej postaci, niż przeżywa. Winnych i niewinnych.

ocenił(a) serial na 7
Phea

Mowiac konczy sie dobrzy mialem na mysli "rozwiazuja problem".

ocenił(a) serial na 5
Phea

A jak ktoś ważniejszy ginie to od razu ożywiają.

ocenił(a) serial na 8
ArekMiszczemGarnkuf

Hmm, bo bez głównych bohaterów nie byłoby serialu? To niestety wymóg i słabość tego typu tasiemców. Jeśli bohaterowie zginą ostatecznie, skończy się serial. I na takiej śmierci miał się zresztą zakończyć sezon piąty.
Za to jeśli chodzi o pozostałe postaci, nie można być pewnym niczego. Padają jak muchy.

ArekMiszczemGarnkuf

Bez przesady, są 3 nietykalne postacie - Sam, Dean, Cas no i może tymczasowo Crowley ale on może w przyszłości zginać.
John, Bobby, Kevin nie byli ważni?

Phea

Mi 1 i 2 najbardziej sie podobaly. Pozniej to juz w zasadzie tylko....demony, demony, demony....ojej skinwalker....demony, demony...aniol, aniol,aniol. A takze - "Kochanie, jestem w serialach", "Kochanie, jestem aktorem", "Kochanie, jestem kowbojem", "Kochanie, zmniejszylem dzieciaki"....
Smierc bohaterow juz nie rusza w najmniejszym stopniu, chyba nawet zgonem Bobbika sie nie przejme....i te zroznicowane motywy potworow, jak na przyklad: zabijanie, zjadanie i zabijanie,tylko zjadanie.

ocenił(a) serial na 8
Sherlock91

Są dwa rodzaje fanów Supernaturala: ci, którzy kochają pierwszy sezon i ci, którzy go nie znoszą ;) Osobiście znam takich, których siłą i przemocą trzeba było przepychać do drugiego, a potem śmigali z odcinkami aż miło. Ja sama, gdy oglądałam serial za pierwszym razem, wolałam te epizody w starym stylu. Później odwróciło mi się o 180 stopni.

użytkownik usunięty
herbatkowy

Oho, no brawo oczerniać komuś serial po obejrzeniu jednego sezonu. Ręce opadają!

ocenił(a) serial na 7

Napisalem ze nie przypadl mi do gustu, a nie ze jest nie warty ogladania, jezeli to wedlug Ciebie jest oczernianie to dopiero rece opadaja.

użytkownik usunięty
herbatkowy

To jakim cudem 7/10? :D

ocenił(a) serial na 8
herbatkowy

To tak samo jak House. Mamy przypadek choroby, podejrzenie że to toczeń, pacjent prawie umiera i bum olśnienie Housa.
Ale mnie takie coś odpowiada. Wolałam pierwsze sezony z potworem tygodnia. Teraz mi się już nie chce oglądać.

ArekMiszczemGarnkuf

po tym jak Sean nagle wyszedl z piekla ot tak serial stracil wszystko. no bo niby K.... jak sie to stalo? tyle walki w yyy 3 sezonie? 4 chyba to bylo walka z jezdzcami apokaliopsy na sam koniec zamienil sie w diabla jako naczynie dla niego iii spadl do dziury ktorej nie da sie obejsc a w nasteopnym sezonie zyje. glupota