PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97027
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Niedawno zacząłem oglądać pierwszy sezon i ogólnie serial mi się podoba ale zastanawia mnie jedna rzecz, czy Supernatural w późniejszych odcinkach się "rozkręca" ? bo póki co to odcinki są do siebie dość podobne pod względem schematu, mowie tu o tym, nowy odcinek->nowy demon do pokonania->poszukiwania->powstrzymanie->koniec odcinka, a kolejny już z zupełnie innej beczki. Chciałbym wiedzieć czy potem jest jakaś większa ciągłość fabuły na zasadzie koniec jednego odcinka jest zarazem początkiem kolejnego, a całość sprowadza się, np. do powstrzymania jakiegoś większego zła czy pokonania głównego antagonisty. Bo póki co odcinki pierwszego sezonu maja se sobą wspólne jedynie to ze gdzieś tam w tle bohaterowie starają się odnaleźć ojca ale ten watek zdaje się zgrywać drugi plan w stosunku do walki z nowymi demonami/potworami, które pojawiają się co odcinek. Tak więc czy cały serial jest to ciągła walka z nowymi siłami zła co odcinek, czy potem zaczyna się coś dziać grubszego, może jacyś nowi bohaterowie, poszerzenie duetu i nowe siły we wspólnej walce ze złem ?
P.S. W miarę możliwości proszę bez spoilerów które mogłyby popsuć zabawę :)

Alien366

Mogę Cię zapewnić, że dalsze sezony są o wiele lepsze, a odcinki są ze sobą powiązane. Nie chcę CI zdradzić fabuły, byś sam mógł się przekonać, wiec dodam tylko, że do tych pierwszych odcinków będą się odnosić odcinki innych sezonów. Miłego oglądania ;)

ocenił(a) serial na 7
Alien366

Pierwsze 2 sezony są takie jak opisujesz, że w tle coś się dzieje - jak w tej chwili, szukanie ojca, ale głównie co odcinek jest inna historia.
Potem będzie większa ciągłość fabularna między odcinkami. W ostatnich sezonach, 7, 8 i 9 motyw przewodni jest dość wyraźnie zarysowany - ale niestety, jakość serialu wtedy spadła. Ale i tak warto oglądać.
Miłego oglądania :)

ocenił(a) serial na 7
Alien366

mniej wiecej po polowie 2 sezonu zaczyna dziac sie ciekawiej, ja wlasnie zapoczatkowalem 4 sezon i jak na razie jest coraz lepiej i coraz ciekawiej :)

ocenił(a) serial na 6
Alien366

O ile w pierwszych dwóch sezonach są jakieś demony, ghule i duszki to zapewniam, że później będą walczyć z totalną elitą góry i dołu (a nawet i środka :-P).

ocenił(a) serial na 10
Alien366

"Rozkręca się" to mało powiedziane ;)

użytkownik usunięty
Alien366

Hohoho. Właśnie. Rozkręca to mało powiedziane. Człowieku ja musiałam sbie pisać streszczenie serialu tego napisać bo w 8-9 sezonie się pogubiłam :o

ocenił(a) serial na 10
Alien366

Uwierz mi rozkręca się i to bardzo! Zwłaszcza od 4 sezonu... :)