PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97027
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Witam. Wczoraj zacząłem oglądać serial, aby wypełnić wakacyjną pustkę w serialach i obejrzałem 2 odcinki.
Niby wszystko fajnie, ale bardzo przewidywanie i schematycznie.
Ktoś znika - poszukiwanie - walka 30s - koniec
Czy dalsze odcinki wyglądają w podobny sposób? Czy może są bardziej spektakularne zagadki i walki? Jest bardzo dużo
odcinków więc kolejne pytanie czy serial trzyma poziom czy ma słabsze sezony/odcinki?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi

ocenił(a) serial na 6
marcin15k

Pierwsze dwa sezony polegają głównie na tym, że każdy odcinek to taki mini horror, ale w tle cięgnie się wątek rodziny Winchesterów, wyjaśnienia śmierci ich matki, polowania na to co ją zabiło itp. Serial nie jest jednak schematyczny, każdy historia jest inna, choć oczywiście zdarzają się podobieństwa. W późniejszych sezonach wygląda to jednak zupełnie inaczej, w każdym sezonie jest jeden wątek przewodni i odpowiadając na twoje pytanie, czy są spektakularne zagadki i walki - tak są. Serial w świetny sposób (swój sposób) przedstawia wizję apokalipsy, Nieba, Piekła i Czyśćca, Aniołów. Pojawia się wiele ciekawych postaci. Odcinki przedstawiające mini horrory zdarzają się później bardzo rzadko. Zdarzają się czasem słabsze odcinki, ale jest ich bardzo niewiele. Osobiście uważam, że słaby był 7 sezon, ale trzeba przez niego po prostu przebrnąć, bo później już jest nieco lepiej, jednakże w okolicach 5 - 6 sezonu serial traci niestety poziom i mimo, że wciąż jest bardzo dobry, to już nie jest to samo.

ocenił(a) serial na 10
nnowecka94

No właśnie, pierwsze trzy sezony oglądało się świetnie, czwarty już trochę gorzej, a piąty i szósty to ja nie wiem. Utknęłam na początku szóstego i nie mogę ruszyć dalej.

nnowecka94

Moim zdaniem 7 sezon był zdecydowanie najgorszy
Jedyne co go ratowało to Lucek i Charlie

ocenił(a) serial na 7
marcin15k

Witam.
Jestem jakoś w środku drugiego sezonu i większość odcinków jak na razie właśnie tak wygląda. Wyjątkiem były odcinki pod koniec sezonu 1 i początku 2. Mimo to coraz lepiej się ogląda chyba dlatego, że coraz bardziej zna się historie i bohaterów.

ocenił(a) serial na 10
PanMasuo

Serial wciąga niesamowicie. Właśnie zacząłem oglądać 9 sezon. Czyli nocka z głowy jak to bywa przy Supernatural :) odcinek za odcinkiem. Wszystkim polecam oglądanie.

ocenił(a) serial na 10
kam23clv

haha widzę, że nie tylko ja robie takie maratony- jeden sezon jedna noc :D

użytkownik usunięty
Agaa_6

Jakik cudem toż jeden sezon to 15 godzin?

użytkownik usunięty

Jakim*

ocenił(a) serial na 10

ustalmy roboczo, że zaczynam po południu a kończę nad ranem...:)

użytkownik usunięty
Agaa_6

Też lubię seriale, ale cały sezon tej wielkości na jeden raz, grubo. :-)

ocenił(a) serial na 10
marcin15k

Dodają do wcześniejszych wypowiedzi: początkowe odcinki to znane dosyć legendy (np. Krwawa Mery)
Potem dopiero się to zmienia. (dla mnie pierwszy sezon to jeden z gorszych, perełki dopiero nadejdą.)

ocenił(a) serial na 9
marcin15k

Na samym początku serial ten może wydawać się nudny jednak potem jest rewelacyjny, moim zdaniem od 3 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
marcin15k

dla nie to się serial najbardziej zaczął podobać wraz z pojawieniem się Castiela, do tej był miłym zabijaczem czasu, ale teraz z tęsknoty za 10 sezonem to oglądam wywiady z bohaterami na YT żeby tylko dotrwać do października :)

ocenił(a) serial na 10
marcin15k

Nie, nie wyglądają tak. zależy o sprawy i odcinka, ale to tak nie wygląda. robi się dużo ciekawiej od drugiego sezonu, aczkolwiek pierwszy mi się bardzo podobał ;>

ocenił(a) serial na 8
marcin15k

Wydaje mi się, że większość seriali tak zaczyna: od schematu. Dopiero z czasem poznajemy charaktery postaci, pojawiają się nowe wątki.
Ja dotrwałam do 5 sezonu, bo odstręczyły mnie potem wątki anielsko-szatańskie (a po zmasakrowaniu Xeny i wrzuceniem do jej historii Gabrysia i ukrzyżowań - miałam tego wszystkiego już po zęby trzonowe). Teraz oglądam dla funu, bez większego przywiązania do postaci i największą frajdę sprawiają mi odcinki w których jest więcej gagów niż smętów, jak np odcinki z Tricksterem, który jest genialny :D

ocenił(a) serial na 10
diana6echo

Radze ci żebyś obejrzał więcej niż jeden czy dwa odcinki.Ja jak zaczęłam to oglądać to miałam takie samo zdanie co ty że to jest nudne i w kółko to samo się dzieje czyli polują zabijają i koniec ale pomyślałam jak zaczęłam już to oglądać to skończę i dobrze zrobiłam bo to jest najlepszy serial :) A poza tym 1 sezon bardzo się różni od reszty sezonów. I jak chcesz oglądać ten serial to lepiej nie wchodź na filmweb bo tu są same spoilery :)

ocenił(a) serial na 8
Madzik0_0

Obczaj schemat forum, bo chyba twój wpis dotyczy założyciela wątku a nie mnie :)

Madzik0_0

Wiesz , że odpowiadasz nie do założyciela tematu tylko do kogoś innego? Ktoś inny będzie miał powiadomienie, taka drobnostka, ale czasem warto się nad nią zastanowić.