PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97027
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Czy 10 sezon będzie sezonem ostatnim?

ocenił(a) serial na 10
Anabelle09

oby tak bo 11 sezon to już byłą by przesada

TyrionLanister

Skoro 11 sezonów to przesada, to spójrz ile sezonów ma Doctor Who Classic :> Niech robią ile chcą, jeśli nadal mają pomysły.

Anabelle09

To możliwe, ale nie pewne. To zależy od oglądalności 10 sezonu i dowiemy się jak zwykle tak gdzieś w lutym.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
deathmaster

co gadaja o 11 sezonie

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Że są chętni do nakręcenia go, że to świetny pomysł i że jeśli stacja się zgodzi(zgadza się póki co), to nie mają nic przeciwko 11 sezonowi. Ale to już na pewno byłby ostatni.

ocenił(a) serial na 10
deathmaster

Czytałem,że podpisali kontrakt na 12 sezonów,ale to było 3 lata temu.

ocenił(a) serial na 10
wojtek1993_filmweb

To jest przesada miało by być 12 sezonów?

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Nie mogę znaleźć tej informacji, w każdym razie była ona na Supernatural.com.pl tylko trzeba szukać w starszych informacjach.

TyrionLanister

Sezonów będzie minimum 12, a wszystko zakończy się długometrażowym filmem w formie musicalu który na ekrany kin wejdzie najprawdopodobniej w 2017 roku. Tak przeczytałem w internecie.

spo

Ale wcześniej zostanie nagrana płyta z 12 kolędami, dedykowana 12 apostołom pt "Niesforny Łukasz"

evo_33

O tym nie słyszałem, zmyślasz.

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Tak Kuzwa! ma byc wiecej !

Anabelle09

Niemal jest pewność że będzie 11 sezon, o czym świadczy kilka spoilerów ze strony supernatural.com. Ale jeśli sezon 10 będzie tak mdły jak 9, to ciężko mi będzie się jeszcze czegoś spodziewać w 11. I tak 9 był mdły bo oprócz wątku znamienia Kaina była straszna kicha, totalnie popsute wątki niebios. Gadriel w Samie,Crowley i Kain nieco to uratowali, ale śmierci Malachiasza po za ekranem im nie wybaczę.

Czarny_Piotrus2013

Ja im Malachiasza też nie wybaczę oraz zmarnowania Abaddon, Bartłomieja ( prawie agent Smith, ale prawie robi różnicę) i pozbycia się Tessy.
Anioły, które w 4 sezonie prezentowały się fantastycznie jako armia bezwzględnych i niewzruszonych dupków, utraciły cały swój urok stając się stadem owiec, pod kierownictwem zbaraniałego, szczeniaczkowatego Castielka. Podkreśliły to takie "perełki" jak fan Metatrona i bibliotekarka Hannah.... ażeby nie było niejasności, werbalnie potwierdził to pierzasty krasnal w finale. Aż łza się kręci w oku z tęsknoty za Zachariaszem i Naomi. A tak pięknie spadali z nieba....Anielski honor dosłownie i w przenośni uratował jedynie Gadriel. Zwłaszcza w wersji Samo -Zeke'a czuło się resztki anielskiej mocy, ale z tą postacią też trzeba było się pożegnać.
Co mnie jeszcze wkurzyło? Ano to, że w 8 sezonie Castiel, nie był w stanie w żaden sposób połatać Sama, a w 9 przyszło mu to bez trudu i bez wyjaśnienia. Skończyło się na "Kopiącym Łosiu" na kozetce.
Może to i dobrze, że wątek znamienia Kaina, przeszedł tak "z cicha pęk", bez widowiskowych dramatów, co miało miejsce w przypadku samowych prób z poprzedniego sezonu, bo to było bardzo w stylu Deana.

Już wcześniej pisałam, że serial ma jeszcze duży potencjał. Cliffhanger zamykający 9 sezon daje możliwość nowego początku. Wszyscy się bardzo pozmieniali przez ten czas, a dzięki bagażowi doświadczeń ( czytaj: zramoleniu) są jeszcze bardziej interesujący - przynajmniej dla mnie. Jakby się dobrze postarać, to kolejne sezony mogą być świetne i do oglądania bez biadolenia: "o kurczaki to już 12 sezon blehh", tylko nowe postacie powinny się zagnieździć na stałe w fabule tak jak nasz ulubieniec Crowley zrobił to w 5 sezonie, a nie być tylko tanim mięsem armatnim (patrz: Malachiasz).

evo_33

Co ty tam wiesz, po prostu dużo piszesz, ale co Ty tam wiesz...

spo

od dawna wiem, że nic nie wiem :P

ocenił(a) serial na 10
Anabelle09

mam nadzieje !!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
Anabelle09

sorryyy ! mam nadzieje że będzie więcej sezonów oby był 11 !

Anabelle09

Mam nadzieję że 10 sezon nie będzie jeszcze ostatnim bo się uzależniłam troszeczkę od tego serialu ... :)

ania2012

Zdarza się :D

ocenił(a) serial na 8
Anabelle09

myślę, że żeby jakoś sensownie rozwiązać (albo i nie rozwiązywać) "sytuacji" Deana, potrzeba 11 sezonu. jeśli o mnie chodzi, to mają błogosławieństwo nawet na 20 sezonów :P Supernatural, obok Doktora i Once Upon A Time, to dla mnie serial, który może trwać i trwać, bo zwyczajnie, nie wyobrażam sobie, żeby go w pewnym momencie już nie było. no po prostu nie. a w tym momencie ponownie oglądam wszystkie sezony od nowa. jestem w połowie 3 i dziękuje Bogu, że to moje najdłuższe wakacje w życiu :D btw. polecam trochę powspominać te starsze sezony, zwłaszcza właśnie 3, wtedy patrzy się na to, co się stało z Deanem w ostatnim odcinku zupełnie inaczej. do mnie dopiero teraz dotarło, że to co się stało, to jest naprawdę coś strasznego, bo facet stał się tym, czego nienawidzi i czym gardzi, i przed czym myślał, że udało mu się uciec. ponowne obejrzenie końcówki odcinka "Dream a little dream of me" - wtedy zrozumiałam, że Dean tak NAPRAWDĘ jest w dupie :D

alice_ayres

No dla mnie to niestety to chyba najkrótsze wakacje, normalnie tak szybko mi zleciały :(

Myślę, że te 3 seriale, które wymieniłaś mają tak nieograniczone pomysły na materiał, że mogą trwać jeszcze długo, długo :) (np. taki DW trwa już 51 lat :) ).

ocenił(a) serial na 8
Anabelle09

Ja w październiku zaczynam pierwszy rok studiów, więc jestem dopiero w połowie :P Doctor Who jest fenomenem, każde wcielenie Doktora opowiada inną historię. No i jak coś takiego może się skończyć? :)

alice_ayres

Och, jak ci dobrze (przede mną chyba najtrudniejszy rok ;_;). Ja mam we wrześniu.

Ja w sumie na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie, by Doktor się skończył. Przecież to już jest ikoniczna postać w Wielkiej Brytanii.

Anabelle09

Mam nadzieję, że nie będą teo ciągnąć w nieskończoność, przynajmniej na takim poziomie jaki prezentują w ostatnich sezonach. Lubię chłopaków, a do serialu mam sentyment ale lepiej skończyć szybciej i na poziomie niż zniszczyć jednym sezonem lata pracy (Dexter!).