PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97027
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Czy da się jakoś nadrobić nie oglądnąć wszystkich odcinków?

Alexa1694

Niektórzy zalecają, rozpocząć oglądanie od 2-go sezonu, bo 1 jest schematyczny.
Inni twierdzą, że pierwszy sezon ma najlepszy klimat, chociaż stały wątek jest zepchnięty na trzeci plan, a odcinki to pojedyncze polowania, nie związane z sobą, ale dzięki nim pokazany jest charakter głównych postaci.
Wielu twierdzi, że serial powinien się skończyć na 5 sezonie, "bo tak było zaplanowane", chociaż twórcy nie wierząc w sukces serialu, ostateczny koniec mogli również przeprowadzić po 3 sezonie.
Wiele odcinków pozornie nie związanych z głównym wątkiem, pod koniec lub na początku ma jedno, dwa zdania najczęściej rzucone w rozmowie między braćmi, bardzo ważne dla zrozumienia dalszej akcji...
Więc aby w pełni docenić serial, który uzależnia - trzeba obejrzeć wszystko.

ocenił(a) serial na 8
Alexa1694

Da się. Ja zaczęłam oglądać serial od piątego odcinka od końca sezonu trzeciego, potem dooglądałam resztę trójki, skokami zobaczyłam pierwszy i drugi sezon, po czym zaliczyłam pierwsze odcinki pierwszego i środkowy trzeciego. Potem, gdy sezon czwarty zaczął się ukazywać, zaczęłam oglądać po kolei. Nie pogubiłam się wcale. Ale i prawda jest taka, że szkoda nie obejrzeć tego serialu w całości, bo frajda nie zawsze wypływa z intrygi głównej.

Alexa1694

W sumie to możesz spokojnie oglądać od 3 sezonu dopiero, a na upartego to nawet od 4.

ocenił(a) serial na 10
Alexa1694

ja jestem wielką fanką i obejrzałam ostatnio w ciągu 3 tygodni wszystkie 9 sezonów :)
więc proponuje oglądać od 1 sezonu . :)

ocenił(a) serial na 10
Alexa1694

A po pierwsze jeśli to twój pierwszy raz to se oglądnij od początku ;]