PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97032
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Mam do was pytanie.Uwielbiam ten serial ale skończyłem na 5 sezonie.Czy opłaca się oglądać dalej ? Czy to nadal jest takie fajne ? Uwielbiam Deana i Sama i Castiela świetnie nawiązują do AC/DC Led Zepplin i ogólnie są tacy fajni,ten ich super samochód.Jak myślicie oglądać dalej ?

ocenił(a) serial na 8
awesomeone1

Już było tu wiele takich pytań ;)
Osobiście uważam, że warto oglądać dalej. Należy jednak potraktować kolejne sezony jako SEQUEL, zupełnie inną historię, nie jako kontynuację. Nastaw się, że jakość mimo wszystko trochę spadnie. Ale naprawdę warto. Choćby dla humoru i postaci, zwłaszcza Crowleya.

awesomeone1

Serial nie trzyma wcześniejszego poziomu, ale nadal jest dobry. Według mnie nadal jest lepszy niż wiele seriali już na 4-5 sezonie. Warto dalej oglądać, szczególnie jeśli lubisz postaci, bo one wcale nie stają się gorsze, wręcz przeciwnie. Nawet pojawia się jeszcze kilka świetnych.

Trollvis

Zgadzam się, dla przykładu w Pretty Little Liars podobały mi się jedynie 2 pierwsze sezony, później zaczęto się plątać i w ostateczności nic z tego nie wyszło. Obecnie wiedza na temat tego, kto jest A jest na takim samym poziomie jak 5 sezonów temu. W SPN przynajmniej co rusz wchodzą jakieś nowe wątki, bardzo podoba mi się pomysł ze znamieniem Kaina, a wcześniej z Jeźdźcami Apokalipsy. Niektóre rzeczywiście nietrafione, konkretnie 7 sezon był dla mnie kompletną pomyłką, później było już tylko lepiej. Podsumowując: WARTO :)

ocenił(a) serial na 10
awesomeone1

oglądaj serial rządzi

użytkownik usunięty
awesomeone1

Nie oglądaj. Nie warto, od szóstego mamy operę mydlaną dla nastolatek

ocenił(a) serial na 10
awesomeone1

A ja Ci powiem, że zależy od gustu! :) Ja polecam jak najbardziej, a ani oper mydlanych nie lubię, ani nastolatką już jakiś czas nie jestem :P Jak dla mnie dalsze sezony są świetne. Nie powiedziałabym, że to sequel. Tak samo możnaby określać wcześniejsze sezony. Po prostu skończyli jedną robotę i znalazła się następna, ale dalej to ci sami panowie, Dean nadal oddałby duszę za Sama, Samowi zawsze coś jest, a Castiel nadal jest tak samo życiowo nieogarnięty :D Tylko sytuacje się zmieniają, ale wszystko jest na miejscu, jak zawsze było :) Jak dla mnie nawet odwrotnie - dalsze sezony podobają mi się zdecydowanie bardziej niż pierwszy czy drugi :)

ocenił(a) serial na 8
Joanam1901

A czy sequel oznacza zmianę bohaterów? ;) Oryginalna historia była zaplanowana przez Erica Kripke na 5 sezonów i plan ten został wypełniony. Po 5 sezonach Kripke odszedł z Supernaturala. Nowe sezony naprawdę są sequelem; powrót Sama w ostatnich sekundach piątki jest ewidentnie doklejony, żeby usprawiedliwić kontynuację.