pojawily sie nowe odcinki, 5 sezonu, a nazwy to odcinek pierwszy:Współczucie dla diabła, odcinek drugi:Dobry Boże!, trzeci odcienk:Możesz być kim zechcesz, premiera bedzie 10, 17 i 24 wrzesnia 2009.
Ale to są już pewne informacje?? Bo słyszałam że dopiero mają być kręcone pierwsze odcinki...??
5x01 jest kręcone od 2 do 13 lipca, a oryginalny tytuł to Sympathy for the Devil
5x02 będzie kręcony od 15 do 24 lipca, a oryginalny tytuł to Good God, Y'All!
5x03 będzie kręcony od 24 lipca do 5 sierpnia, a oryginalny tytuł to Free to Be You and Me
tytuły odcinków mogą jeszcze ulec zmianie
Nowinki i małe spoilery...xD Muhahah xD
Potwierdzone został tytuły i daty emisji trzech pierwszych odcinków piątej serii. Wiemy także, kto napisał do nich scenariusz i kto jest wyreżyseruje.
5x01 Sympathy for the Devil
Data emisji 10 września 2009
Reżyseria: Robert Singer
Scenariusz: Eric Kripke
5x02 Good God, Y'All
Data emisji: 17 września 2009
Reżyseria: Philip Sgriccia
Scenariusz: Sera Gamble
5x03 Free to Be You and Me
Data emisji: 24 września 2009
Reżyseria: J. Miller Tobin
Scenariusz: Jeremy Carver
Oprócz tego pojawiła się informacja, kto wystąpi gościnnie w tych odcinkach:
5x01
Misha Collins (Castiel), Jim Beaver (Bobby), Mark Pellegrino (Lucyfer)
5x02
Misha Collins (Castiel), Julie McNiven (Anna)
5x03
Misha Collins (Castiel), Mark Pellegrino (Lucyfer)
Okazuje się, że do serialu powróci pewnie dawno już zapomniana przez niektórych postać.
Będzie to Ellen Harvelle, grana przez Samanthę Ferris.
Oto opinia, jaką wyraziła ta osoba na temat powrotu do Supernatural:
Niesamowicie się cieszę! Czuję, jakby nie było mnie tam od wieków, super będzie wrócić do chłopaków i serialowej ekipy. Choć nie powiem, będzie mi brakować Kima Mannersa. Jestem pewna, że bawi się gdzieś w innym wymiarze, patrzy na nas i myśli "biedaczki" z uśmiechem na twarzy.
I jeszcze kilka słów, o scenach, w których zagra:
Może pojawić się gdzieś sól... demon, bądź dwa... i mnóstwo innych piekielnie złowieszczych rzeczy. Mam nadzieję, że rozjaśniło wam to trochę.
Jak widać w sezonie piątym zobaczymy sporo nowych i starych twarzy. To jeszcze nie koniec. Twórcy poinformowali o kolejnej bardzo intrygującej postaci:
W serialu w roli epizodycznej pojawi się Rafał. Tak, to imię nie jest przypadkowe - będzie to oczywiście archanioł, jedna z najpotężniejszych istot we wszechświecie.
Kristin z E! Online potwierdza powrót postaci, o którym mówiliśmy już wcześniej. Wspomina też trochę o jej roli.
W piątym sezonie powróci też prorok Chuck. Na razie wiadomo tylko tyle, że będzie stał po stronie Winchesterów i pomagał im.
uwielbiam Chucka, uwielbiam Castiela, uwielbiam Annę ;D
Ellen też lubię, ale... jeśli pojawi się Jo i znowu będzie lecieć na Deana, to nie wiem. irytowała mnie ;D
nie chcę września, bo są wakacje, ale chcę wrzesień, bo SN i w końcu Lucek się nam pokaże xD
tak na marginesie
Castiel nie może się pojawiać "gościnnie", bo on należy do stałej obsady
no ja to wiem że Cass w stałej jest, ale tak pisało na supernatural.com.pl xD
wiecie, w 4 sezonie Cas nie pojawiał się w każdym odcinku. może dla niektórych to znaczy, że występuje gościnnie. Tym samym Bobby też. dla mnie to niezrozumiałe ;d
tzn w 4 sezonie Cas występował gościnnie, ale w 5 dołączy do stałej obsady. na plakacie promującym nowy sezon, jest wymieniony jako główny bohater ;)
Nie mogę się już doczekać !! :D Szkoda że będę za granicą jak będą go puszczać :(
Aaaaaaaaaaaaa nie mogę się doczekać!!!!!
ktoś się orientuje ile odcinków będzie miał 5 sezon???
przeczytajcie sobie ten artykuł...
http://blogs.trb.com/network/cwsource/2009/07/supernatural_shocks_and_surpri.htm l#more
ponoć Cas ma eksplodować...
tutaj ważniejsze spoilery
# Expect Lucifer to be the most likable character on screen -- not that we'll see him all the time. He's in episode one, episode three... and then we'll see.
# Ellen will be back! She'll be joining the ranks of Hunters -- including Rufus and Jo -- who come out of the woodwork to deal with this pesky apocalypse thing.
# Episode four calls back to the Croatoan virus, and takes place five year into the future. Innnnnteresting.
# Kripke's episode three teaser: "Dean takes Castiel to a whorehouse." Poing!
# The "rumor, myth, legend" of the COlt will return, according to Ben Edlund.
# I already tweeted this, but accorded to the gag reel, Jared really is exceedingly gassy!
http://supernatural.com.pl/viewtopic.php?t=2682 <- Dla nieceirpliwych pierwsze 5minut 01x05 z Comic Con
xD