PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97027
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

jestem z tym serialem od samego początku. raz bywało gorzej, raz lepiej. miałam chwile zwątpienia, były też takie, kiedy nie było dla mnie żadnego innego serialu poza tym. na nowy sezon czekałam z mieszanymi uczuciami.
nie jest źle, ale nie jest też zachwycająco. do tej pory moimi ulubionymi odcinkami był pilot i In the Beginning. reszta, to takie zapychanie widza byle czym. lubię komiczne elementy. lubię, kiedy winchesterowie zachowują się jak bracia. lubię castiela. ale na litość boską, chcę trochę prawdziwej akcji!
najnowszy odcinek nie wniósł nic nowego. kilka sekund śmiechu, kilka nawiązań do popkultury i i jedno wzruszające wyznanie. a gdzie reszta? przywykłam do pewnego poziomu. proszę mnie nie zawieźć, panie kripke. nie chcę musieć pomachać braciom na pożegnanie :|

i jeszcze jedno. naprawdę lubię supernatural. lubiłam też PB i MASH i kilka innych, dopóki kolejne sezony nie zabiły ich dla mnie. ciężko utrzymać poziom i czasem lepiej jest skończyć, kiedy jest się na szczycie. czekam na finał tego sezonu. mam nadzieję, że się nie zawiodę.

ocenił(a) serial na 10
zuzens

Co racja, to racja. Z serialem jest różnie. Ale w prawie każdym odcinku można znaleźć coś dla czego warto go obejrzeć. Dla mnie w całym serialu najfajniejszy jest stosunek braci do siebie. To jak Dean traktuje Sama. Zawsze jest coś w stylu:
- jestem starszy, wiec masz mnie słuchać,
- jestem starszy, więc mądrzejszy,
- jestem przystojniejszy, więc idź pogrzeb w laptopie
-itp.

użytkownik usunięty
zuzens

Owszem serial ma swoje mocniejsze i słabsze epizody.Jednakże moim zdaniem jak na ilość wyemitowanych odcinków SN nadal trzyma wysoki poziom,podczas gdy większe ''hity'' serialowe wypalają się często na 2,3 sezonie.
Zresztą,jak większość fanów wierze w umiejętności i fantazję Kripke.Według mnie nie da on SN szybko i boleśnie umrzeć.Oby,bo pomimo wad <a kto lub co ich nie ma?> uwielbiam ten serial,bez względu na wszelkie potknięcia.