Opóźnienia związane z emisją serialu w wyniku strajku scenarzystów w USA, to nie jedyna uciążliwość jakiej jesteśmy odbiorcami. Z tego co wiem, 3 sezon serialu został skrócony z 22 do 11 odcinków. Season finale zostanie wyemitowany 17 stycznia 2008, będzie to odcinek 3x11 Jus in Bello.
I choć sam uważam ten serial za wyjątkowy, to nie mogę się oprzeć wrażeniu, że 3 sezon nie utrzymuje poziomu poprzednich serii. Może nie odbiega jakoś znacznie, ale dla mnie jest wyraźnie słabszy, a przedstawione historie są płytsze i gorzej przemyślane.
Strajk scenarzystów, wyraźny spadek oglądalności serialu w Stanach (wyjściowo z 5 do ok 2,8mln) - wiele wskazuje na to że to KONIEC.
Szkoda, bo serial trwale zapisał się w mojej filmografii, umiejętnie połączył motywy, które w zasadzie każdy już kiedyś widział, ale zrobił to w taki sposób, że powstała zupełnie nowa jakość.
Tyle...
Dla mnie 3 seria jest tak samo dobra jak poprzednie. Przynajmniej więcej w niej wątków o zbliżającej się śmierci Deana. Sporo w niej jest również zdolności Sammiego. Cieszę się, że nie zostawili tego do rozstrzygnięcia w ostatnich kilku odcinkach tylko jest o tym motyw od samego początku. A jeśli chodzi o skrócenie serialu to lepiej podaj jakiś link do tych rewelacji, bo mi to trudno w to uwierzyć. A nie chcę żeby to okazało się prawdą. Mogliby zakończyć serial na 3 sezonie, ale nie w połowie serialu,bo to znacznie go pogorszy. Co mieli zaplanowane na 22 odcinków będą musieli skrócić do 11 i wyjdzie z tego lipa. A jeśli uśmiercą Deana to już będzie przegięcie. Zgadzam się z Tobą, że serial jest fajny i ma swój klimat. Dlatego szkoda, że chcą go skrócić. Widzę, że powieli los Prison Break,Kości czy Smallville. Ktoś pisał na filmwebie, że te seriale też chcą poskracać. Jak dla mnie to beznadzieja. I nie dziwię się, że spada oglądalność...bo kto chce czekać na kolejny odcinek miesiąc? W tej chwili zastanawiam się czy Zagubieni polecą w styczniu, bo na filmwebie była mowa, że mają 8 odcinków 4 sezonu, ale zastanawiają się czy wogóle je puszczą. Przez ten głupi strajk pokończą się fajne seriale, a szkoda bo jest na co popatrzeć. Szkoda, że przez ich fochy tracą na tym fani.
pozdrawiam
mam nadzieję że to nie prawda...wg mnie 3 sezon utrzymuje poziom wcześniejszych i szkoda by było go skrócić:(
Słyszałam o tym wczoraj ;// Aż mnie ogarnia furia bo cos takiego robic to już przesada. Szczerze mówiąc to mam w nosie inne seriale ale jeżeli skrócą Supernatural to będzie największa krzywda jaką mogą zrobić fanom tego serialu ;(( Jest coś co możemy zrobić? Jak ktoś wie czy są jakieś protesty w związku z tym albo petycje to niech pisze!
Proszę... Patrz i Płacz:
http://www.eonline.com/gossip/kristin/detail/index.jsp?uuid=8d2e3a06-9ad2-4acd-a 853-15a823fa47a8
Na bardzo fajnej polskiej stronce o serialu też już jest o tym wzmianka:
http://www.supernatural.com.pl
Ma rację z tym skróceniem....niestety inne seriale też ucierpiały..2 serię Heroes zakończyli na 11 odcinku z powodu tego strajku :/
Ci scenarzyści serca nie mają...:(
Ciekawe skąd bierzecie takie ciekawe informacje. :) Na oficjalnej stronie CW jest info że serial wraca 31.01.08 a wy już finałowy odcinek (3.11)będziecie widzieć 17.01 choć nawet nie było 3.10. Niech wam będzie. Poczekamy zobaczymy.