PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122068
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]

Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)

Truuskavka

No przecież oni już ślub planują ;)

Truuskavka

A jeszcze nie jest? :-P

ej, mam pytanko:
nie wiecie gdzie można znaleźć tą scenę z napisami polskimi, bo szukałam, szukałam ale... nic ;(
http://www.youtube.com/watch?v=ITeBsvdTiv8
a jeśli nie ma jeszcze w necie z napisami to mógłby mi to ktoś przetłumaczyć?
z góry dziękuje ;)
pozdrawiam ;)

Ananana

Nie wiem, gdzie można znaleźć.
D: Naprawdę myślisz, że Bonnie da sobie radę z Klausem?
S: Twierdzi, że jest w stanie zebrać na tyle mocy czarownic, żeby go zabić. Elijah uważał, że to zadziała, a... był pierwotnym, więc...
D: Musimy go jeszcze znaleźć.
S: No.
D: Nie mogłaby rzucić jakiegoś zaklęcia tropiącego?
S: Nie. Potrzebowałaby czegoś, co należy do Klausa. Wierz mi, już pytałem.
D: Myślisz, że ją zabił?
S: Katherine? Prawdopodobnie.
D: Nie, żeby sobie nie zasłużyła.
S: No.

Evarini

dzięki serdeczne ;)

Ananana

a nie wiecie czy były jeszcze jakaś scena z następnego odcinka pokazana? bo swego czasu zawsze dwie sceny dawali chyba? a ostatnio jakoś tak po jednej, no nie?

Ananana

Scena jest zawsze jedna, zwiastuny są dwa.

tak, wiem, ale zdawało mi się że kiedyś, jeszcze w pierwszym sezonie były po dwie sceny, dobra może się mylę ;P
dzięki za odpowiedź..

Ananana

A nie wiem bo jak zaczynałam pierwszy sezon oglądać to leciałam po kolei i na sceny czekać nie musiałam;)

Ananana

Do niedawna prawie nie oglądałam trailerów i sneak peeków przed odcinkiem, ale wydaje mi się, że rzeczywiście czasami były dwie sceny.

Ananana

Chciałbym już zobaczyć następny odcinek czyli - Last Dance. Myślicie że Elena wybierze droge wampira w tym sezonie ? Wydaje mi się że nie będzie miała wyjścia. Pozdrawiam

Nie wiadomo. Tytuł ostatniego odcinka może wiele na to wskazywać.

a jaki jest tytuł ostatniego odcinka? bo ja się orientuję tylko do 19... ;-)

Ananana

As I Lay Dying.

As I Lay Dying/ Kiedy leże umierając - ciekawe kogo to się tyczy. A tak po za tym to irytuje mnie Matt.

"A tak po za tym to irytuje mnie Matt."
Witamy w Kółku Przeciwników SzMatka;)

WhiteDemon

"SzMatka" jakie określenie ;-) Szkoda mi Caroline przez niego

no to co Matt zrobił w ostatnim odcinku było takie...takie...irytujące... zawsze był mi dość obojętny a teraz jest tak strasznie, strasznie wkurzajacy że.....

Ananana

nawet Damon jest lepszy. A Katherine to zwykła dziwka

no coś ty? ;)

Albo raczej - Ponieważ leżę umierając... Ciekawe czy to o Elenie... Zwyczajnie rozwiązaniem by było napić sie krwi wampira i iść pod nóż i tak by się obudziła po tym jako wampir.

Greg_Mar

W jednym wywiadzie było że jeśli ktoś ginie to nie znaczy ze nie wróci. Mi to właśnie do Eleny pasuje że stanie się wampirem.
Ale ja nie chce! ;D Niech jeszcze będzie ludziem ;D

Vikiii

Eeeee tam niech ją zmienią w wampira a ona weźmie wymorduje z głodu krwi całe Mistic Falls! Az Damonowi japa opadnie ze zdziwienia O!!! :-) Najpierw zje Klausa potem wszystkich po kolei :-) a jako ludź to ona nawet much nie może skrzywdzić :-0

Greg_Mar

Elijah'e zabiła ;D
Niech przemienia,ale później. Jeśli zakończą ten sezon przemianą to ja chyba padnę ;D
Z ciekawości nie wytrzymam ;P

Vikiii

Moim zdaniem to ona powinna się przemienić w Autobota :-) i walczyć z Deceptikonami :-p

Greg_Mar

Haha, Twoje myślenie jest genialne ;D

Vikiii

Hahahahaha :-P no baaaa :-P

Vikiii

Ludziem? :D

Tak ludziem ;D
Nie ma być człowiek :D

Vikiii

A to już rozumieć co mieć na myśl :P

Ja się bardzo cieszyć ;D

Greg_Mar

Nie którzy na tym forum totalne bzdury piszą i na dodatek nie umieją się wysławiać. ;)
Przemiana Eleny miała by swoje plusy i minusy jak to w życiu bywa. Osobiście nie chciał bym tego dla niej, a tak po za tym to scenarzyści i reżyserzy zrobili w tym serialu kawał dobrej roboty, książka L.J Smith jest niczym w porównaniu do fabuły serialu.;)

To czy scenarzyści zrobili "kawał" to jest jasne ale czy roboty to już można polemizować. Pamiętasz w którym roku odkryto Amerykę? A kto w serialu rzucił klątwę i w którym roku Klaus ją chciał ściągnąć?
Nie mniej serial faktycznie mimo przestrzałów jak ser szwajcarski jest ciekawa dzięki swoim postaciom i to jest największy plus serialu. A książka z tego co słyszałem jest słaba toteż dzięki Bogu z książką łączą ją tylko nazwiska głównych postaci, chociaż nazwisko Salvatore to zbyt dziwne im wyszło. No ale to jedyne co łączy tak na dobrą sprawę serial z książką.

Greg_Mar

Matko, Greg, zmień płytę...

Greg_Mar

Wydaje mi się że odkrycie Ameryki nie ma nic z tym wspólnego, bo Katherine jest z Bułgarii,a Klaus ścigał ją w Anglii, by złamać klątwę

Klątwę rzuconą przez?.... A Bułgaria Twoim zdaniem istniała w 1490?...

Greg_Mar

Rzucił ją jakiś szaman. A co do Bułgarii to : Bułgaria powstała w 681 roku z przerwami (konflikty o ziemię)

No właśnie jaki szaman?... A chcesz mapę Europy w 1490 stawiam Browara jak tam bedzie Bułgaria. Bo została ona podzielona na państwa feudalne w 14 wieku i podbita przez Węgrów (Warna gdzie zginął Warneńczyk w 1444 jest w Bułgarii) potem przez Turków. Bułgaria jako państwo odrodziła się dopiero w 1908.

Greg_Mar

"Bułgaria jako państwo odrodziła się dopiero w 1908." z tym się zgodze, Pewnie w serialu chodził o tereny Bułgarskie a nie o konkretne państwo. Myślę, że nikt by się nie zastanawiał nad jej istnieniem. A co do szamana to nie wiem konkretnie jaki on był i skąd pochodził.

Aztecki szaman. Aztekowie = Ameryka.
Podejrzewam, że chcieli zrobić to tak, że Klaus wie o jakiejś klątwie i ściga Katerinę, ale popieprzyli to, bo jak mógłby wiedzieć o klątwie azteckiej skoro Ameryka nie była jeszcze wtedy odkryta? xD Trochę się w tym pokręcili. Trochę bardzo.

Sawyer

Dzięki Sawyer za sprostowanie ; ). Ale podobno Aztecy przybyli do ameryki z jakieś mistycznej krainy - to nie musiało być w Ameryce.

A gdzie jeszcze mieszkali Aztekowie? :-p

Sawyer

No własnie :-)

No na upartego tak to można próbować interpretować. no ale prawda taka że scenarzyści zielonego pojęcia o Bułgarii nie mają wiedzieli że Nina jest z Bułgarii to wpisali Bułgaria 1490 i tyle, potem mogli dać scenę po Bułgarsku w której Nina mogła mówić w bułgarskim.
No a co do tego szamana to wiesz jaki to był szaman i dlaczego wspominałem o Ameryce w 1490?

Greg_Mar

W książkach to chyba z Rumunii była Katerina, ale nie dam sobie ręki uciąć, bo nie czytam takich shitów xD I nie wiem jak w książkach z klątwą było.

Sawyer

Sprawdziłem na wiki i okazuje się, że była Niemką :P
Stąd blond włosy chyba w książce, a że Ninę z Bułgarii obsadzili, to porobili zmiany xD

Sawyer

No bo Nina z Bułgarii to i mogli scenę jak po bułgarsku mówi :-) To Stefana mogli z Polski zrobić też by strzelił scenę po polsku :-P

Sawyer

No to też fajnie bo rumunia też powstała w 19 wieku :-P podobnie jak język Rumuński który jest sztucznym tworem i podobnie jak zmontowano Ukrainę itp, wszystko na potrzeby państwa Austo-Węgierskiego :-P

Greg_Mar

Dlatego książki i seriale do fikcja trzeba umieć to rozróżnić a nie szukać czy wszystko się zgadza jak w świecie realnym ;)

No sorry ale takich rzeczy już nie można wybaczać scenarzystom, no są jakieś granice. A bezkrytycyzm nie jest najlepszym podejściem nawet jak się lubi serial.
Niedługo to można będzie przymykać oczy jak ktoś nakręci film w którym to Polacy wywołali II wojnę światową i też będą sie tak tłumaczyć.