PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122068
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]

Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)

Uważam, że Bonnie może umrzeć, PRÓBUJĄC zabić Klausa. Najstarszy wampir świata nie może przecież umrzeć w pezeciągu 4 odcinków. Bardziej zastanawia mnie, jak długo Alaric będzie w posiadaniu Klausa? Hahaha, niezłe wyzwanie dla Matta Davisa ;) Mam nadzieję, że Rick nie umrze, bo będę naprawdę bardzo wkurzona.

Maureen1222

Ja nie mogłam ze śmiechu jak zobaczyłam te miny Ricka jako Klausa :D

Vikiii

Miałem to samo wyglądał jak granat - niewypał :-P

Maureen1222

Raczej Klaus w posiadaniu Alaricka :D
Matt na pewno się ucieszyl czytajac scenariusz:D

Przynajmniej wreszcie trochę więcej pogra, bo ostatnio Ernesto miał mało do roboty ;)
Ale też się bardzo zdenerwuję, jeśli mi go ukatrupią. Co to to nie.
Tylko że mam wrażenie, że Bonnie też nie zabiją. Jakoś nie sądzę, żeby Kat Graham tak rozgłaszała, że zginie ktoś z głównych postaci, jeśli to by miała być ona.
Za to coraz bardziej boję się o Katherine. Jej śmierci też nie chcę, bo bardzo urozmaica VD.

Evarini

Nie powiem, że bym płakała, gdyby Bonnie umarła. Śmierć Bonnie = zero Bamona = Maureen jest cała w skowronkach. Jej charakter ma jednak zbyt wiele potencjału, a poza tym Jeremek straciłby już trzecią dziewczynę (czy ten facet nie może zakochać się dla odmiany w kimś normalnym? Najpierw ćpunka zamieniona w wampira, potem 150+ wampirzyca, a teraz czarownica - geez!). Poza tym po tej je całej przemowie, że zginie za Elenę, jej śmierć byłaby trochę zbyt przewidywalna.

Maureen1222

No biedactffffffo z Jeremka :-P jak straci 3 dziewczynę to się chyba załamie i zakocha się w Damonie i będziemy mieli DamoJeremka albo Jeremkomona? :-pppppp

Powinni dla niej wynaleźć jakieś tampony donosowe :-P

Greg_Mar

Sama sobie może wyczarować, w końcu teraz wszystko potrafi xD

Nawet usunąć celulit????????????? Użes!

Greg_Mar

To najbardziej przydatne nie.? ; P

Vikiii

Jestem poskładana ludzieXDXDXD

Vikiii

Hehehehe :-p a ja słyszałem że prędzej da się ubić pradawnego niż pokonać celulita :-p

Greg_Mar

Jakie ty masz źródła.? :D
W takim razie niech do serialu wprowadzą cellulit to wtedy nikt nie będzie miał złudzeń że dobrze napisali że ten serial jest horrorem :P

Vikiii

Uffff przez 3 miechy po 2 godziny dziennie masowałem tyłek mojej byłej i ona nadal twierdziła że ten celulit tam jest... :-) no więc jeśli coś jest niezniszczalne i niewidzialne (bo ja go tam nie widziałem) to musi to być ten celulit... No chyba że mi tylko wmawiała bo mówiła że mam magiczne ręce a mój masaż ją przyprawia o ten tego... ooooorg :-ppp

Greg_Mar

Dobra..Moja wyobraźnia zaczyna zbyt świrować...:D
Ale co do tych głów to nie wiedziałeś tego dzięki twojej byłej nie.? ;P

Vikiii

Nie to moja własna dedukcja :-) moja droga Watsonko :-)

Greg_Mar

To dobrze ;D

Vikiii

A wiesz że jak się będziesz poruszała szybciej od światła to zaczniesz się cofać w czasie :-)
To niestety nie ja odkryłem ale Einstein :-)

Greg_Mar

Najpierw trzeba umieć poruszać się szybciej od światła. :D
Jak znajdziesz na to sposób to mi powiedz :p

Vikiii

Tachiony :-) one poruszają się szybciej od światła :-)
no i ludzka głupota bo jej żadne prawa fizyki nie ograniczają :-p

Greg_Mar

To mój stary kolega może się łatwo cofnąć w czasie :D
Jego głupota nie zna granic ;P

Vikiii

oooo ! to albo mamy wspólnego kolegę albo znamy co najmniej dwóch potencjalnych podróżników w czasie :-P

i tu wychodzi jaka z niej dupa wołowa ;)

red_nails

Ej, do czego to bo przerzuciło na drugą stronę?;)

do bonnie i jej zlego zastosowania mocy.
zamiast czarowac magiczne tampony tamujace krwawienie z nosa oraz cudowne pozbywanie sie cellulitu to ta ugania sie za jakimis starymi wampirami ;))))

red_nails

No ale podobno dziewczyny lubią brąz i starszych facetów :-P

Greg_Mar

z VD wynika, ze wybitnie leca na zywe trupy ;))

red_nails

Ale przecież Bonnie wampirów nie znosi bo uważa je za zło wcielone:P

red_nails

Znaczy się sugerujesz że mamy tu do czynienia z nekrofilią? !0_0!

Greg_Mar

mozna to tak interpretowac :D

red_nails

hmm ja tam nie patrzyłam może się pozbyła cellulitu :D

Vikiii

i to moze przez to tak jej cieknie z nosa? ;)

red_nails

Heh może. ;P
W ogóle ona jakaś taka nawiedzona jest ; D
Dobrze że nie zrobili że jest z Damonem.Ja bym się chyba zabiła wtedy ; P

Vikiii

w książce do tego dążono.
no ale nie ma co porownywac ksiazki z serialem :)

red_nails

Ja nie czytałam i jakoś mi się nie śpieszy.Serial mi się podoba a skoro tam jest inaczej to nie chce się rozczarować ;D

Vikiii

książka jest do bani ale czytałam ją ze względu na uwielbienie do serialu.
jedyne co w niej fajne to czasami zażyłe stosunki eleny z damonem :)

red_nails

Jak bym miała czytać to tylko watki z Deleną.Nie wytrzymałabym ;D

Vikiii

Czytałam opis książki na wikipedii, zakręcone jak dupka ślimaka, nie mam zamiaru tego czytac. Nie chce sie rozczarowac. Zmierzch też miał byc taka rewelacja a jedna wielka kupa. Zostanę przy serialu:D

alien_2

ja czytalam ze wzglegu na to, ze w jakims strzeszczeniu umieszczono cos o szalonym romansie eleny i damona. zaopatrzylam sie w ksiazki a tak kurde tylko kilka pocalunkow bylo :(
:D

red_nails

Dlatego ja nie chce się rozczarować ;P

alien_2

No to tak jak ja :D

Vikiii

ja zmierzchu ani filmu ani ksiazki nie ruszylam i jakos mnie nie ciagnie.

red_nails

Ja widziałam kawałek filmu i.....zasnęłam xd
Omg jakie to było beznadziejne.
Bella przez cały czas miała gębę otwartą nawet jak nic nie mówiła :D Takie to wszystko smętne było....
Tych 2 rzeczy nie da się porównać ;D

Vikiii

Ja widziałam 2 części:D Kuzynka zaprosila mnie na seans filmowy ale nie uprzedziła co będziemy oglądac. 2 częsci, prawie spałam a ta miała oczy jak 5 zł. Nie chciałam jej przykrości robic:P Prędzej przeczytałam fragment książki, lekko ponad 40 stron. Masakra. Nie czytajcie tego;P Powoduje nieodwracalne zmiany w mózgu a do tego straszna nuda.

alien_2

Dzięki za ostrzeżenie ;D

Vikiii

tez wezme sobie to do serca ;)

alien_2

Ja czytałam wszystkie i mózg mam nadal taki sam jak przed ;)
Prędzej można go sobie uszkodzić czytając książki PW, a przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie i w porę się wycofałam..
A KWN i Eclipse są nudne gdy zbyt długo trwają sceny głównej pary. Tak samo jak w przypadku naszego serialu;]

Może ja jestem jakaś porabana ale Harrego Pottera też przeczytałam tylko jedną częśc z którą męczyłam się miesiąc, bo wolałam czytac inne książki. Nie widziałam też Avatara. Może po prostu ze mną jest cos nie tak, ale ja uroku Zmierzchu nie jestem w stanie dostrzec.

alien_2

Ale ja nie jestem fanką Zmierzchu;) Przyznaję, byłam, ale gdy pojawiła się pierwsza część. W następnych miałam dość Belli i Edka,rzygać się chciało jak się ciumkali i gadali o swoich wiecznych problemach.. oglądałam tylko dla Jacoba i Volturi;)