PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122100
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Skończyłam :D Świetny odcinek.

Kate123

asdfgshdjfhgdsafghsjdfhgdsghjdhfgd

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Obejrzalam TO. BOZE, biedny, biedny Klaus.... Rycze...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ja jestem jakaś dziwna, ale w ogóle nie jest mi go szkoda. Wszystko przez niego samego, nie można oczekiwać zrozumienia od innych, skoro jest się takim ujem:P

To jesteśmy dziwne razem :D

użytkownik usunięty
Kate123

ufff :DD
Mi się go fajnie ogląda, ale to tyle. Zero współczucia, zero szans na odkupienie, przynajmniej na obecną chwilę.

:D
Dokładnie. Świetna postać, to trzeba przyznać, ale nawet przez chwilę nie było mi go żal. Sam sobie na to wszystko zapracował.

użytkownik usunięty
Kate123

yep, dokładnie.
http://31.media.tumblr.com/6523bc9af91fdc44e746f12eda5e7cc6/tumblr_mw6ngs8wXF1r7 y95eo5_250.gif :))))))

Właśnie, niech on nawet tak nie myśli :( Na bank nie jest taki jak Klaus. Bardzo polubiłam Hayley w TO :) W TVD mnie denerwowała.

użytkownik usunięty
Kate123

Też ją polubiłam :) W TVD zniszczyła plan Tylera, którego w tamtym momencie uwielbiałam całym sercem i ją od razu skreśliłam. Tutaj możemy ją zobaczyć z innej strony i cieszy mnie to. A pamiętam jak się dziwiłam, że wciskają ją do TO:D
Tak w ogóle to podobał mi się też Tyler w tym odcinku. Ma rację, Klaus odebrał mu wszystko, nic więc dziwnego, że skupił się teraz na zemście. Hayley było mi szkoda, ale patrząc z jego perspektywy, nie dziwię się niczemu. Podoba mi się, że postawili go w takim świetle, że przychodzi po swoje, prosto, żeby się zemścić i zrobi wszystko, żeby tak skrzywdzić Klausa, tak jak on skrzywdził jego. Obawiałam się trochę, że będzie cip.kowaty, ale było dobrze.

A teraz się cieszę, że jest w TO, bo TVD idzie na dno :P I do tego jej sceny z Elijah <333 Cudo :D
Tyler był świetny. Nie spodziewałam się, że zaprezentują go z tak brutalnej strony, ale akurat w TO jak najbardziej to mi pasuje. Bardzo mi było szkoda Hayley, tutaj naprawdę posunął się za daleko, ale można te jego działania w pewnym stopniu zrozumieć. Poza tym Hayley go zdradziła, so pewnie na niej w pewien sposób też chciał się zemścić.

ocenił(a) serial na 6

Ja ostatnio mam do niego uczucia, wszystko mu sie w miare ukladalo z rodzinka, jakies postepy byly,a tutaj znowu BUM,no nie.....
I jeszcze ten zwiastun, mam depresje....

użytkownik usunięty
byledopiatku

Zwiastuna nie widziałam. Tylko, że Klaus nie może liczyć na to, żeby go inaczej postrzegali, skoro sam sobie zapracował na taki wizerunek i nie robi nic żeby się zmienić w oczach Hayley chociażby. Nic dziwnego, że mu nie ufa i od razu uwierzyła Tylerowi, podłapała jego teorię. Tworzenie nowych hybryd dzięki dziecku byłoby bardzo w jego stylu, więc... Poza tym niech on nie powołuje się tak na tą rodzinę, skoro to przez niego się rozpadła- to Elijah przez wieki próbował tą rodzinę "utrzymać" i zjednoczyć, a wszystko co dostawał w zamian to kołki w serce i do trumny ;] i jeszcze ZAWSZE Klausowi to wybaczał.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ocenił(a) serial na 6

Mam do Kluski slabosc i nic nie moge z tym zrobic, jakos zawsze wolalam go od Elajzy, w TVD w pewnym momencie nie lubilam Klausa, a teraz mam reunion :D
Ja tez sie nie dziwie, ale tak czy siak mi go szkoda, zamknal sie w dziwnym swiecie i jest nieszczesliwy. Czy tworzenie hybryd dzieki dziecku byloby w jego stylu, tutaj nie umiem stwierdzic, ze tak, moglby miec taki plan, moze by mu przeszlo przez mysl, ale czy by to zrobil? Mysle, ze nie.... Ale pewnie sie okaze.

byledopiatku

Z tego co na razie widać Klaus jest zdolny do wszystkiego, so nie zdziwiłabym się, gdyby chciał w swoje gierki nawet dziecko wciągnąć. Zobaczymy w następnych odcinkach.

Zaczynam 1x10 :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Mysle, ze ojcem roku by nie zostal :D ale na pewno nie dalby go skrzywdzic, inna sprawa, ze sam moglby, on jest bardzo zaborczy, mi jakos go szkoda, a ja JM robi ta "mine" to juz wysiadam :)
Ooo dobrze Ci poszlo, kochasz juz na zaboj H i A? :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Joseph to mistrz :D

swoją drogą, myślicie, że Reb uległa Marcelowi i teraz odwróci się od Klausa?

Możliwe i wcale się jej nie dziwię. Co ma robić jak prośby nie skutkują i ciągle jest tak samo?

użytkownik usunięty
Kate123

Klaus powinien zostać sam jak palec. Elijah z Hayley (mówię tutaj na razie tylko o opiece), Rebekah też powinna się od niego odwrócić i mam nadzieję, że to zrobi. Klaus nie miałby nikogo, tak jak na to zasłużył.

ocenił(a) serial na 6

Na bank, juz po promo widac, ona czasem naprawde jest naiwna... Nie chce byc w jej skorze jak Kluska sie dowie :D

byledopiatku

Jest świetny, ale szkoda mi go nie jest :P
Tak, ale staram się jednak aż tak bardzo nie przywiązywać, bo później będę bardziej cierpieć :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Jestem w stanie to zrozumiec :D :D :D Nie wiem jakim cudem :D:D:D a tak powaznie to sie nie dziwie, ale dla mnie to juz nie jest bad boy, to jest bad men :D Ja zawsze mialam dziwny gust...

Masz juz ulubione sceny? Lubisz Thomasa?

użytkownik usunięty
byledopiatku

też mam do niego słabość, ale pod takim względem, że znów lubię go oglądać i mnie nie nudzi. Wrócił do Klausa z początków 3 sezonu i to mi się podoba. Taki Klaus + trochę wrażliwości (ekhm Camille :D) = mój ulubiony Klaus :D

ocenił(a) serial na 6

Niestety mnie poki co Camille sie nie podoba jako postac, sama w sobie, ma ladne sceny z Kluska, ale im nie shippuje, bo dla mnie to troche nie pasuje do Klausa, on potrzebuje babki z jajem. Poza tym motyw,najgorszy wampir ever i krucha ludzka dziewczyna w tym wypadku mi sie nie widzi. Ale jest duzy progres w porownaniu do Caro, bo jednak Cami jest o kilkanascie klas wyzej :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mi się własnie jako postać bardzo podoba:) Może shippować też nie shippuję, ale ich sceny są moimi [prawie] ulubionymi w TO, więc wiesz :D A Cami może wydaje się krucha, ale wydaje mi się, że dopiero zobaczymy, jak silną jest kobietą i zobaczymy to właśnie przy Klausie. ale nie mówię tu o wątku romantycznym.

ocenił(a) serial na 6

Silna to moze jest, ale dla mnie troche kalka z innych produkcji, scenki maja piekne, ale ona jako postac niewiele wnosi do fabuly,wprowadzili ja specjalnie dla Klausa, choc moje zdanie moze sie jeszcze zmienic. Zobaczymy w kazdym razie :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Basia, patrz, gifset ukazujący jak to Klaus ma w dupie Hayley i dziecko: http://frankenwolff.tumblr.com/post/66906460395/a-liar-a-manipulator-a-bastard-t hats-all-i-am

ocenił(a) serial na 6

O boze jaki piekny :) Obejrzalas TO?

użytkownik usunięty
byledopiatku

http://frankenwolff.tumblr.com/post/66907279155/standing-beside-the-noble-elijah -how-can-i-be
http://frankenwolff.tumblr.com/post/66947731293

Tak. Kocham Elajżę, ale gówno wie.. albo zwyczajnie się podlizuje Hayley. Hayley z kolei niech nie udaje, że Klaus przez sekundę nie okazał wobec niej troski, bo to zwyczajne kłamstwo. To pierwsza rzecz która mnie zdenerwowała w tym serialu;)

ocenił(a) serial na 6

O matko, w koncu ktos ma zdanie jak ja :D Tak mi bylo zal Kluski, w ostatnim odcinku tak ladnie wspolpracowali jak Elazja poprosil Klausa zeby nie zabijal wiedzmy to ten sie wycofal, Klaus sie bardzo zmartwil jak porwano Hayley i razem poszli ja odszukac, Kluska jak zwykle dzialal no i niestety sie rozczarowal na koniec. W kolejnym odcinku chyba dostanie lomot.. Juz wiem, ze nigdy nie bede shippowac Elajzy i Hayley, maja chemie, ale jednak nope. Poki co zawieszam shippowanie w TO :D

byledopiatku

Ja tylko tyle powiem w tej kwestii: tak, to prawda, że Klaus nie pozwoli KOMUŚ skrzywdzic jego rodziny. Ale SAM to robi. Już nawet nie pamiętam ile razy zasztyletował Elijah i Reb. Nie mówiąc już o tym jak ich traktuje. Elijah nie był przy tym, jak Klaus zajmował się Hayley. Nie mógł więc wiedziec co się działo. Na początku musiał go błagac, żeby zgodził się pomóc Hayley. Więc nic dziwnego, że założył, że Klaus się nią dobrze nie opiekował. Dziwię się jedynie Hayley, że temu nie zaprzeczyła, bo ona przecież wie jak było.

ocenił(a) serial na 6
Kate123

To samo napisalam wczoraj :D Ja sie z tym zgadzam, Kluska nie jest dobry, jest na samym poczatku swojej "podrozy", ja nie potepiam Elajzy, ale troche te zarzuty byly za szybkie. Klausa mi szkoda, po prostu, bo ja go zawsze wolalam. Na Hayley sie troche zawiodlam, choc tez rozumiem, ze moze miec obawy, no a Klaus raczej nie jest istota, ktora wyjasni wszystko przy herbatce :D Moim zdaniem najwiekszy zal do Klausa z nich wszystkich to moze miec Reb, choc ona znowoz jest strasznie infantylna i czasami jej nie rozumiem :D Bede wiczorkiem, dokonczymy :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Tak sobie podczytywałam waszą rozmowę, ale nie chciałam się wtrącać, żeby nie sprowokować kłótni. Ale jeju, jak ja nie znoszę podwójnych standardów w fandomie. W czym lepszy był Damon? Też mordował i robił świństwa,ale jak mu poleciała mu łezka i Elena go kopnęła w dupsko, to już wszyscy go żałowali, bo był samotny i niekochany. Poor baby. A przecież sytuacja między Klausem i Damonem jest bardzo podobna. Robią coś złego - wszyscy bohaterowie wypominają im to przez 4 sezony. Zrobią coś dobrego - nikt nie pamięta albo ignoruje. I choćby nie wiadomo jaką długą "podróż" przeszli, jak bardzo się zmienili, to i tak na końcu wyjdą na psychopatów. Kluska jest dopiero na samym początku, stara się, widać że ta skorupa powoli pęka, że wychodzi na zewnątrz ta mocno ukryta wrażliwość.. ale zaraz po tym jak okaże jakiekolwiek uczucia, to mu się znowu obrywa. "Widzę, że zaczynasz się przejmować, pozwól że przypomnę ci wszystkie występki których dokonałeś przez cały swój żywot. Jak widzisz nie ma możliwości, żebyś się zmienił i był lepszym człowiekiem". Klaus robi coś złego 5 minut później: "Klaus, jesteś okrutny, czy Ty kiedykolwiek myślisz o kimś innym niż o sobie??? Czy w ogóle obchodzi Cię Twoje dziecko???
Co do Elajży i Hayley to mam to samo, ten hug był ładny, myślałam że może jednak się przekonam, lecz niestety... Ale pasują do siebie, niech sobie hejtują Klausa i wychowują to dziecko razem.

ocenił(a) serial na 6

Ja sie nigdy nie klocie :D a w internecie to juz w ogole :D Po prostu zal mi Klausa, mam slabosc do takich postaci, on jest na samiutenikim poczatku "podrozy" :D Damon na poczatku byl gorszy, moim zdaniem, kompletnie nie szanowal swojej rodziny, Klaus z reszta jest troche inny, on jest strasznie zaborczy, boi sie utracic tych ktorych kocha, tyle, ze czesto chce ich zatrzymac sila. Bardzo niesprawiedliwie go ocenili, bo jakby nie bylo to jakby chcial dalej tworzyc hybrydy wzialby se Kaske, Silas to dla niego zaden przeciwnik :D:D:D Widzial, ze hybrydzia rodzina to niewypal, po prostu odstapil od tego pomyslu (co swoja droga troche dziwne po 1000 lat obsesji :D) Hayley to juz w ogole troche hipokrytka z niej, bo Klaus ja chroni, utrzymuje, zapewnia schronienie, mieli pare wspolnych scen, gdzie widac bylo nic porozumienia miedzy nimi, a teraz tak sie to wszysto popsulo. Ja rozumiem Elajze i go bardzo lubie, ma prawo nie miec zaufania do brata, ale moim skromnym zdaniem Elajza zawsze mial sie za tego lepszego brata, czul sie w obowiazku opiekowac Klausem, ale moim zdaniem to wynika wlasnie z tego, ze podswiadomie ma Kluske za gorszego. Nie oceniam tu negatywnie Elajzy, bo ciezko jest zrobic mu profil psychologiczny jak tak naprawde nie wie sie o nim za wiele, ale wedlug mnie tak troche jest.

użytkownik usunięty
byledopiatku

http://31.media.tumblr.com/tumblr_lpoxjnvYpK1qii6tmo1_250.gif

użytkownik usunięty

Klausa oglądamy od 2x20 bodajże, więc to nie jest początek. Fakt, to jest początek w TO, ale nie początek naszej "przygody" z Klausem. Damon się zaczął zmieniać w okolicach 1x11? Czyli 11 odcinków od jego pierwszego pojawienia się w serialu, a w Klausie tego jeszcze nie zauważyłam. Nie liczę kilku scen, w których miał łzy w oczach, bo po nich zachowywał się znowu tak samo, jak dawniej. Rozumiem, jest samotny, ma jakieś traumy z dzieciństwa przez Mikaela, ale nie widzę żadnego progresu od tych kilku sezonów. I nie widzę tutaj podwójnych standardów, bo jednak różnica jest, i to spora.

http://media.tumblr.com/tumblr_m82os29I1x1rn8vqo.gif

użytkownik usunięty
Kate123

Aduś, a widziałaś zwiastun do 1x08???

użytkownik usunięty
Kate123

nie widziałam, nie oglądam już w ogóle zwiastunów, bo wolę mieć niespodziankę :D

To powiem Ci tylko tyle, że jest na co czekać :D

użytkownik usunięty
Kate123

W tym tygodniu jest to rozdzierające serce wyznanie Sztefyna. Jestem ciekawa co on znowu wymyśli.

Kate123

http://media.tumblr.com/tumblr_mf0y1jq1Ua1qk7al8.gif

Kate123

Bluszek, jak Ci się podobał odcinek TO? :)

Kate123

http://31.media.tumblr.com/0f6c24692fe150603c4ec9b59fa1ec8d/tumblr_mw8dy5MiIZ1sm oiipo1_500.png
ILY :D

Kate123

Basia! :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Co jest? :D

byledopiatku

Pacz :D
REIGN spoilers http://bashandmary.tumblr.com/post/66943729179/more

ocenił(a) serial na 6
Kate123

OMG z ktorego to odcinka O.o?