Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY cz. 2

użytkownik usunięty

Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.

Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:

- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 6
alien_2

ja myślę że ten eliksir który Elijah chciał dać Elenie pomoże Damonowi

ocenił(a) serial na 5
Vampirefan_2

Też mi to przez myśl przeszło, ale czy to też działa na wampiry? Przeca Danon jest jakby truposzkiem, tylko żywym.

biedroneczka_90_8

miało działac na doopelangera, a to też istota 'nienormalna' :)

Vampirefan_2

Może ten eliksir, a może coś z Klausem jak ktoś już pisał w którymś temacie, bo Klaus ma przecież te geny wilkołaka i wampira razem. To że coś wymyślą, jest pewne. Nie ukręcą przecież kurze złotych jajek;P

ocenił(a) serial na 6
Vampirefan_2

Eliksir właśnie działa na istoty supernaturalne, Elijah powiedział tak mówiąc, że pierścień nie zadziała.
Też tak sądzę, że ten eliksir wykorzystają, z tym, że on powoduje zmartwychwstanie.
A sądzę, że jeśli ktoś zmartwychwstanie to jako CZŁOWIEK.
W książce Damon staje się człowiekiem, może podchwycą ten pomysł.

ocenił(a) serial na 5
Twoflower

Nieee, błagam on nie może stać się człowiekiem, to by była katastrofa. Chociaż z drugiej strony Stefkowi żal by tyłeczek ścisnął, bo będąc człowiekiem Danon mógłby dać Elce, to jej zakichane normalne życie, ale mimo to uważam, że to gruuuuba przesada robić z niego śmiertelnika.

ocenił(a) serial na 6
biedroneczka_90_8

Ale z drugiej strony to może być coś na co czekają fani Deleny. Bo osobiście nie wierze, że póki Elena jest człowiekiem a Damon wampirem coś między nimi się zdarzy.

ocenił(a) serial na 5
Twoflower

Ja tam nie jestem zwolenniczką ich romansu, ale ona na niego poleci bez względu na stan skupienia. Niech no się tylko dowie, że go nasz wilczek nadgryzł, zaraz jej się oczka zaświecą, ona lubi takie akcje.

biedroneczka_90_8

Wtedy dopiero zda sobie sprawę ile tak naprawdę Damon dla niej znaczy.

ocenił(a) serial na 5
Kate123

A wtedy co Damon powinien zrobić? powiedzieć jej a spierniczaj mi stąd to Pierdzi Mączka.

Kat Graham : "Dali jej tak bezbronny punkt widzenia na wszystko, pozwolili jej pokazać swoje słabości i siłę i jestem bardzo zadowolona z kierunku, w który [Bonnie] się udała", mówi Kat. "W tym sezonie zobaczyliśmy część jej rodziny oraz [jej] związek... wszystko, co mogłabym wymarzyć dla Bonnie spełniło się w tym sezonie. Więc jestem taka podekscytowana, żeby po prostu ruszyć do przodu i zobaczyć co się wydarzy. Nawet tylko oglądając to, tylko jako członek widowni oglądający odcinek, gdy w nim występuję lub nie, to było tak wiele niesamowitych momentów dla wszystkich postaci, że czuję się z nimi całkowicie bezpieczna."
tak troche ta wypowiedz sugeruje jakby to bonnie miala zginac. nie uwazacie?

red_nails

ja to już nic nie wiem ;)
czekam do finału :)

ocenił(a) serial na 5
bliss6

Mogę się założyć, że tak nas zaskoczą, że nam gały z orbit powyłażą, oby pozytywnie.

biedroneczka_90_8

też na to liczę ;) i mam nadzieję, że bez "większych strat "

ocenił(a) serial na 5
bliss6

Jak dla mnie mogą poświęcić czarodziejkę z księżyca i wujcia/tatuśka dżona i będę zadowolniona.

biedroneczka_90_8

dodalabym jeszcze szeryfowa i szmatta.

ocenił(a) serial na 5
red_nails

No tak, jak ja mogłam zapomnieć o tych mośkach.

red_nails

Można to tak interpretować, tylko że równie dobrze mogła mieć na myśli te odcinki, w których po prostu Bonnie nie ma. A takich jest sporo.
No i nie można zapominać, że w tej chwili strata Bonnie dla całej zgrai byłaby bardzo bolesna, bo nie mają w zanadrzu innej czarownicy / czarownika. I sądzę, że jeszcze trochę będziemy musieli przecierpieć z Wielką Panią Czarownicą.

użytkownik usunięty
Evarini

Gdzieś przeczytałem, być może to była strona vampirediaries.pl, że Klaus bardzo się zainteresuje Stefanem. Jak myślicie jaki mógł by być charakter tego zainteresowania ?

ocenił(a) serial na 5

A ja dalej myślę, że Stef coś kombinejszyn z Klausem.

biedroneczka_90_8

W TVD wszystko się może zdarzyć :)

ocenił(a) serial na 5
Kate123

Nawet mały romans Stefano z Klausewiczem? Kolega napisał, że Pierwotniak "zainteresuje się" Męczydupą, nie wiadomo o co tu chodzi a biorąc pod uwagę bujna fantazję scenarzystów, to ho ho ho.

biedroneczka_90_8

To rzeczywiście dziwne, że Klaus ma się Stefkiem zainteresować. Ja jakoś nie widzę powodu :D

ocenił(a) serial na 5
Kate123

A może zaintrygowały go te jego zmarszczki na czole i też by takie chciał. Co to za Pierwotny bez zmarszczek?

użytkownik usunięty
Kate123

hmm ... może to Stefan zostanie złożony zamiast Jenny w ofierze

ocenił(a) serial na 5

Eee, nie wydaje mi się, przecież on musi jeszcze wybrać się na poszukiwanie lekarstwa dla brata. A tak z innej beczki czy na zwiastunie Jenna ma buziunie upaćkaną krwią, czy to tylko takie moje zwidy?

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Wierzysz w ten spoiler z tym lekarstwem ? Bo ja nie ... Pewnie Damonowi nic nie będzie bo Tyler jeszcze się nie przemienił w werewolf'a, a gdy Jules ugryzła Rose to była przemieniona.
Co do zwiastuna to muszę go jeszcze raz przeanalizować :).

użytkownik usunięty

Oczywiście, że będzie to poważne, w przeciwnym razie by tego nie robili...
Poza tym to co się wydarzyło Damonowi jest idealną okazją do wzmocenia relacji z Eleną jak i ze Stefanem.
Ja coś czuję, że lekarstwem dla niego nie będzie ani eliksir Elajży, ani krew Klausa, tylko.... krew doppelgangera ;]

użytkownik usunięty

Czytałaś spoilery na thevampirediaries.pl,że piszesz o tym lekarstwie dla Damona (krew sobowtóra) ?

użytkownik usunięty

Jakieś nowe są?
Tylko tak myślę, że skoro Elajża powiedział, że doppelganger jest istotą nadnaturalną (i nie działa na nią pierścień) a w tych spoilerach od proroka ;) było "Elena being a doppleganger has advantages they are unaware of" to tak mnie jakoś naszło na to. Pomyślcie, Stefan będzie szukał i szukał a Elenka wpadnie na to, żeby Damonek napił się jej krwi to może mu się polepszy i tadam, wielkie uzdrowienie ;]
Wiem, że to nierealne, ale pomarzyć zawsze można... Delena wtedy by się jeszcze bardziej umocniła.

Nie wpadłabym na to, ale kto wie? Scenarzyści mają bardzo bujną wyobraźnię i zaskakujące pomysły, więc... Może masz rację.
Oby tylko ich wyobraźnia nie okazała się tak bujna jak pani Smith po grzybkach.

użytkownik usunięty
Evarini

Mam nadzieję, że lekarstwem nie będzie krew Bonnie, nie chcę Balona xD

Ugh, ja też mam taką nadzieję. Balon nie może zaistnieć, nie ma mowy.

Evarini

Bonnie ma swojego Jera więc niech Damonowi da spokój.

ocenił(a) serial na 6
Evarini

Najwyraźniej wszyscy mają alergię na Balonika...
Łoprócz mnie;)
Ja jestem zdania, że lepszy rydz niż nic.
Biedny Damonek się zamęczy tym uganianiem za Elenką - tym bardziej, jeśli jej rzeczywiście przeznaczone życie wieczneXD
I skrawki ze stołu będzie chłopok zbierał...
Elcia nie puści Stefka, tak się uczepiła jak rzep psiego ogona...
Ma ktoś pęsetę? hihi

WhiteDemon

Ja bym już chyba wolała, żeby Damon został sam, niż był z Wielką Wiedźmą Bonnie. Zmarnowaliby takiego chłopa dla niej? To byłoby zwykłe marnotrawstwo xD

ocenił(a) serial na 6
Evarini

By się rozkręciła;)
Jeno by se łykła Duracella z dwie bateryjki...

ocenił(a) serial na 5
WhiteDemon

Ale jak Ty sobie ich związek wyobrażasz? Jej wiecznie krwawiący nos byłby ciągłą pokusą na Damona, chłopina namęczyłby się niesamowicie.

ocenił(a) serial na 6
biedroneczka_90_8

No właśnie to dobrze dla Damona, co i rusz świeża dostawa...
Nawet nie musiał by kiełków wystawiać, samo by leciałoXDXD

WhiteDemon

Jasne, Damonek mówi: "Pić mi się chce, poczaruj trochę" xD Bonnie odkręca kureczek, a Damon nadstawia dzióbek pod jej nosek xD
O nie, nie mam najmniejszej ochoty tego zobaczyć w serialu xD Moja wyobraźnia absolutnie mi wystarcza.

Evarini

istna sielanka :D

ocenił(a) serial na 6
Evarini

XDXD

ocenił(a) serial na 5
WhiteDemon

To fakt, miałby takie swoje prywatne źródełko, Stefano by mu pozazdrościł a Elka jaka by wnerwiona chodziła, ło ho ho.

ocenił(a) serial na 10

To by była myśl! Tylko Stefan wiele razy pił krew Eleny i niczego by nie zauważył?

martakamyk13

Ale Stefek nie był ugryziony przez wilkołaka. Jeśliby krew Elki miała być lekiem, to w normalnych warunkach "dodatkowe" jej właściwości by się nie objawiły.

użytkownik usunięty
martakamyk13

No ale co miał zauważyć? ;) Raz był poparzony w tej studni i Elenka mu dała krwi, ale przecież w tym wypadku zadziałałaby każda inna krew człowieka. Tu chodzi o ugryzienie przez wilkołaka.

użytkownik usunięty

Chyba nowych nie ma, ale w komentarzach coś tam czytałem :
"ejj widział ktoś te spoilery?:
- Ktoś powie "Nie mogę Cię stracić", ale tym razem to nie będzie Damon.
- Elena będąca doppleganger'em ma w zanadrzu rzeczy, o którym wrogowie nie wiedzą
- Szokująca rzecz, która stanie się w finale nie ma nic wspólnego z Deleną. Chociaż będzie dużo dużo scen z tą parą.
- To będzie krwawy finał, wszyscy, którzy przetrwają rytuał są w niebezpieczeńst wie.
- Klaus będzie torturował Katherine.

Jeżeli nie, to warto przeczytać. Daaje do myślenia "

użytkownik usunięty

- Ktoś powie "Nie mogę Cię stracić", ale tym razem to nie będzie Damon.
Damon został ugryziony przez wilkołaka, więc logicznym jest, iż Stefan zrobi wszystko w swojej mocy by pomóc bratu.
- Elena będąca dopplegangerem ma w zanadrzu rzeczy, o którym wrogowie nie wiedzą
Zapewne autor tej teorii oglądał serial "Buffy: The Vampire Slayer" w którym krew tytułowej bohaterki miała właściwości lecznice (w tym przypadku mogłoby chodzić o uleczenie ugryzienia Tylera).
- Szokująca rzecz, która stanie się w finale nie ma nic wspólnego z Deleną. Chociaż będzie dużo dużo scen z tą parą.
Wszelkie raporty z planu oraz zdjęcia promocyjne wykonane w godzinach wieczornych przedstawiają nikogo innego jak Damona i Elenę (stąd też informacja na temat dużej ilości scen z ich udziałem). Szokująca rzecz? W momencie kręcenia finału sezonu Joseph Morgan (Klaus) napisał na swoim twitterze o przelewie krwi będącym efektem działań Klausa oraz Elijaha.
- To będzie krwawy finał, wszyscy, którzy przetrwają rytuał są w niebezpieczeńst wie.
Rytuał będzie mieć miejsce w 2.21, a zatem PRZED odcinkiem finałowym. Epizody finałowe są ze swej natury szokujące, a w przypadku wampirzego serialu - ponadto krwawe.
- Klaus będzie torturował Katherine.
SPOILER! Klaus będzie również spał, nosił koszule oraz prawdopodobnie pił krew. Klaus obiecał Katherine tortury trwające przynajmniej 250 lat. Czego innego mamy się spodziewać?

użytkownik usunięty

Przecież to jest tłumaczenie tych spoilerów z poprzedniej strony.

To jest bardzo dobry pomysł :) Powiedzmy, że z Damonem jest już tak źle,że traci przytomność (Stefek w tym czasie szuka cudownego leku gdzieś na drugim końcu świata). Elena w akcie desperacji daje mu swoją krew i następuje cudowne uzdrowienie Damona :D