Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY cz. 2

użytkownik usunięty

Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.

Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:

- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

http://www.youtube.com/watch?v=Qu6LamVUhTs&feature=player_embedded

Ian, Nina, Candice i Joseph gadają o Klausie, haha - nie mogę z CandiceXD
"On ma słodką i anielską buzię, ale nie wierzcie temu..."
Super, Candice też się Józio podoba, możemy przybić pionę.
Widzisz Greguś, A WIDZISZ??!!
Nie jestem sama;)
Słodziutki jest i koniec.
XDXD

WhiteDemon

Nie jesteś sama, absolutnie. Józio słodziak jest, no xD

ocenił(a) serial na 6
Evarini

No i tak ma być ;)

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1712-julie-plec-dla-tv-line

red_nails

czyli ten caly spoiler ktory uznalismy za fake a okazal sie prawdziwy w 100% sie potwierdzi? stefek wyruszy na poszukiwanie leku dla damona? "W tym samym momencie Stefan jest zdeterminowany do zrobienia wszystkiego co możliwe, aby uratować swojego brata. Nie może pozwolić mu teraz umrzeć".
cos dla "fanow" bonnie ;) pewnie krew sie bedzie lala strumieniami z jej nosa :D
"Panna Kat Graham będzie naprawdę wymiatać!"

red_nails

To się będzie działo w tych dwóch odcinkach. I w końcu Stefek zabierze się do roboty :D

Współpraca producentów ''The Vampire Diaries''-mówi Julie Plec- jest płynna, wiele rzeczy się zmienia. Szczególnie sezon trzeci będzie obfity w dramatyczne zwroty akcji. Bez wątpienia, ten sezon TVD został obdarzony zaskakującymi zwrotami akcji, których nikt się nie
spodziewał, który wywoła najwyższą ocenę serialu w sieci CW. Producenci stają na głowie, by trzeci sezon był jeszcze lepszy od dwóch poprzednich. Gwiazda "The Vampire Diaries" Ian Somerhalder tak mówi o Klausie ? "On jest za silny, za wielki
nawet jak na Damona'' Plec rozmawiała z Entertainment Weekly i ujawniła część tego, co zdarzy się na koniec sezonu, jak również niektóre pomysły mające wpływ na wydarzenia w trzecim sezonie. "Było coś, co chcieliśmy zrobić, lecz poczuliśmy ,że to bardzo ważny element naszej historii. Zaciąży on na całym nowym sezonie. Wiedzieliśmy jak chcemy zakończyć sezon drugi. " mówi Plec '' Rytuał ofiary i to, co się w trakcie niego wydarzy przybliża nas do końca, ale jest jeszcze więcej historii do opowiedzenia ".
Odcinek zdjęciowy "The Vampire Diaries" do przedostatniego odcinka " Słońce prawie wschodzi'' został zakończony.
Ze względu na to, jak wiele będzie się działo producenci nie mogą zdradzić wszystkich szczegółów. Jednak Plec uchyla rąbka tajemnicy. Powiedziała, że w finale, uczestniczyć będzie Damon (Ian Somerhalder) i Elena (Nina Dobrev), i to, co będzie się między nimi działo znajdzie swe odbicie w sezonie trzecim. "To co robimy -mówi Plec- sprawi,że sezon trzeci będzie hitem. Bohaterowie i ich uczucia
będą się zmieniali na naszych oczach " Plec kontynuuje . "Jesteśmy podekscytowani, bo przewidujemy ,że sezon trzeci przyciągnie przed telewizory jeszcze więcej fanów. Mamy tyle historii do opowiedzenia, na pewno nie na jeden sezon! Zamierzamy nie tylko zachować, lecz przede wszystkim przebić poprzednie dwa sezony ". Tak więc, wygląda na to,że możemy się spodziewać, kilku sezonów The Vampire Diaries, co jest niesamowite! Teraz jedyne, co możemy zrobić, to snuć przypuszczenia na temat tego,co wydarzy
się w najnowszym, trzecim sezonie.

red_nails

Super :D Czyli pewnie ostatni odcinek 2 sezonu będzie początkiem Deleny. Producenci musieli wymyślić coś szokującego, aby w końcu relacje Damona i Eleny się poprawiły. Myślę, że ta cała sprawa z ugryzieniem wilkołaka spowoduje, że Damon w końcu zda sobie sprawę ze swojej śmiertelności, że zmieni się wewnętrznie, uświadomi sobie jak wiele rzeczy zrobił źle. A Elena zda sobie sprawę, że Damon jest dla niej ważny i nie wyobraża sobie, żeby mógł zginąć. To będzie przełomowe wydarzenie w relacjach między nimi.

red_nails

"Powiedziała, że w finale, uczestniczyć będzie Damon (Ian Somerhalder) i Elena (Nina Dobrev), i to, co będzie się między nimi działo znajdzie swe odbicie w sezonie trzecim. "To co robimy -mówi Plec- sprawi,że sezon trzeci będzie hitem. Bohaterowie i ich uczucia
będą się zmieniali na naszych oczach " Plec kontynuuje . "Jesteśmy podekscytowani, bo przewidujemy ,że sezon trzeci przyciągnie przed telewizory jeszcze więcej fanów."

Mam nadzieję że to oznacza początek Deleny:D Może Elena naprawdę otworzy serce na Damona, zrozumie jego postępowanie i doceni jego poświęcenia. Przynajmniej tak bym chciała

ania__87

ja mysle, ze to bedzie dopiero sam poczatek dostrzegania przez elene w damonie kogos wiecej niz przyjaciela. pewnie w finale wydarzy sie wiele rzeczy, ktore sprawia, ze spojrzy na niego inaczej.

ocenił(a) serial na 10
ania__87

KOCHAM TO !!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
nj1987

Spoilery od pewnej osoby, która umieściła je na YT. Trzeba je traktować z przymróżeniem oka, choć wydają się całkiem wiarygodne. Ten użytkownik zamieszczał już spoilery o tym, że Damon zostanie ugryziony, więc...

1)Yes, a lot of 2x22 deals with the “unique” situations Damon and Elena both are in. 2)Yes there’s a scene of damon falling down to the ground in GWTW screening set. 3) Yes there are a lot of delena scenes

someone will say “i can’t loose you” but this time it won’t be damon

By the finale, Stefan has no right to be hurt. In fact whatever happens, its an accurate price for Stefan’s actions.

Klaus makes Elena watch as he takes everything she loves. John and Jeremy are at the funeral. Bonnie’s plan to kill Klaus won’t work

The shocking things that happen in the finale have nothing to do with Delena..though there’s a number of DE scenes

It’ll be a bloody finale. Everyone wbo survived the ritual is in danger. Klaus will torture Katherine

Unlike S1 finale were mostly everything goes right..in this one everything that can go wrong goes wrong

Betrayals! Dark dark dark things are coming to Mystic falls

The bad bloody things that happen in 2x22 have got NOTHING to do with Klaus

Elena being a doppleganger has advantages they are unaware of.

3 characters will die. Expect a more darker Elena after the ritual. The picnic in the stills isn’t what you think it is

There is a funeral in the very end of 2x21. And its for one of three characters who will not be back for season 3

If Klaus “revives” his werewolf side, he will be able to sire those of his own kind, slowly overrunning the supernatural world with his lackeys. That is one of the main things the main characters have to go against in season 3

Elena will always forgive Damon. No matter what he does, no matter who he kills, no matter how he acts, she will always forgive him
Klaus will stay. For quite a long time. Well at least till we meet rest of his family and especially his dad
The main terms for 2x22 are “fake happiness”, “death”, “sorrow” and “dishonesty”.
More than one person will die. Jenna, Alaric, Katherine, John, Liz, Matt. - out of those, three of them won’t survive till next season.
Maddox was way more powerful than 100witch-less Bonnie. Greta is WAY MORE powerful than Maddox

However Elena, John, Jeremy, Caroline, Matt and Stefan are attending the funeral. I doubt Elena would attend her own funeral

2x22 will in some ways mirror “Founders Day” and many things that happened in both seasons will blow up in characters faces.

You are terrified of Klaus already? Aww, and he is just getting started, you know. Next episode is all about him taking away the things elena cares and loves before the sacrifice. he is ultimate psycho and he will paint the town red next episode - a something that will have a huge impact on bloody events in the finale(which does not involve klaus)

Maureen1222

pogubiłam sie w tym spoilerze. pod koniec odcinka 21 ma być pogrzeb jednego z trzech bohaterów którzy juz nie wrócą w następnym sezonie. następnie jest napisane, ze w 22 odcinku jeremy i john są na pogrzebie. później znów jest wzmianka, ze w tym samym odcinku elena, john, jeremy, caroline i stefek uczestniczą w pogrzebie jednak jak pisze spoilerowiec ;) wątpi, ze elena weźmie udział we własnym pogrzebie. ile tych pogrzebów bedzie? cale odcinki poświecone pogrzebom? wiem, ze ma zginąć dużo osob ale sama plec powiedziała, ze 3 nie jest właściwa liczba ofiar. nigdy w pamiętnikach nie było pogrzebu żadnej uśmierconej osoby a tu nagle taka ich plaga ma nastąpić? ;)

ocenił(a) serial na 10
red_nails

Mówiłam, żeby traktować to z przymrużeniem oka ;) Niektóre rzeczy mogą okazać się prawdą, a inne nie. Podejrzewam, że osoby, które umrą to Ric, Jenna i Matt. Jeśli Alaric umrze, to chyba tego nie przeżyję :C

Maureen1222

tez sie zdenerwuje jak zabija alaricka. pewnie sie powyje jak to sie stanie. niech john oddaje mu pierscien i sam daje sie zabic.

Maureen1222

Ja też. Alaric nie może zginąć :(

Evarini

Tylko nie Alaric...

użytkownik usunięty
Kate123

Tak dziś rano myślałem że ten urywek z tym grobem to może tylko czyjeś wspomnienia, no i przy konstruowaniu takiego promo to wcisneli żeby ludzie pomyśleli że to będzie kogoś pogrzeb.

ocenił(a) serial na 5

O i Twoja myśl mi się bardzo podoba, takie wyjście z sytuacji by mi bardzo odpowiadało.

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Może to Bonnie będzie coś wspominać, pogrzeb babci ... nie wiem

predzej elena lub jeremy pogrzeb rodzicow.

użytkownik usunięty
red_nails

Też możliwe, no ale wtedy nie pasuje tam nagrobek z napisem Gilbert.

nie bez powodu pokazano ten nagrobek z nazwiskiem gilbert.

biedroneczka_90_8

Ja jednak myślę, że niestety ktoś zginie. Oby tylko to nie był Alaric.

ocenił(a) serial na 5
Kate123

Oby, ale wszystko jest możliwe, kto by wtedy Danonowi pomagał? Toż to jego jedyny przyjaciel, na którym może polegać, chociaż jak zrobią tak, że Damon kopyrtnie to mi już wszystko jedno.

biedroneczka_90_8

Alaric i Damon tworzą wspaniały zespół i po prostu nie mogą zginąć. Damona to nawet nie biorę pod uwagę, że zginie.

w pierwszych odcinkach jak Elena pisze w pamiętniku przy grobie rodziców też pokazany jest urywek grobu i wydaje mi się, że wygląda całkiem inaczej, więc to raczej żadne wspominki z pogrzebu Gillbertów.

red_nails

Wydaje mi się, że chodzi o ten sam pogrzeb. Dziwne by było, jakby nagle zrobili masę pogrzebów. Nawet jak znaleźli zwłoki Vicki albo jak umarła Sheila, nie pokazali pogrzebów.
Coraz bardziej się boję, że rzeczywiście zginie Jenna :( Na czyim jeszcze pogrzebie mogliby być Jeremy, John i Elena? Do tego jeszcze ten grób Gilbertów na trailerze...

Evarini

w ksiazce bylo tak, ze elena miala odprawiony pogrzeb po tym jak stala sie wampirem. w tym spoilerze jest wzmianka o czyms podobnym chociaz watpie, ze przemienia elene. coraz bardziej boje sie, ze to jednak jenna zginie. bardzo ja polubilam w ostatnych odcinkach.

ocenił(a) serial na 5
Evarini

A może Bonnie umrze ( podobno jej nos nieźle zakrwawi w przyszłym odcinku), nikt nie bierze pod uwagę śmierci Alarica. Mam nadzieję, że Jenna nie umrze i nie będzie wampirem.

biedroneczka_90_8

no wlasnie nikt nie bierze jego smierci pod uwage wiec tym bardziej sie boje, ze to jego usmierca. jeszcze nigdy nie zdarzylo sie tak by to co dla widza jest oczywiste stalo sie rzeczywistoscia (serialowa). zawsze zaskakuja.

ocenił(a) serial na 5
red_nails

3 to nie jest właściwa liczba, to może na 2 zgonach się zakończy a ten pogrzeb to może jakaś ściema.

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Pogrzeb odbędzie się na 100%. Trzy osoby mają być pochowane za jednym razem. Jeśli założymy, że zgon Isobel i udawana śmierć Bonnie się nie liczą, to wszystko ma sens. Błagam, niech Alaric nie umiera, grrrr.

Maureen1222

skad wiesz, ze trzy osoby zostana pochowane za jednym razem?

ocenił(a) serial na 10
red_nails

Czytałam spoiler na angielskim forum.

Maureen1222

teraz na innym forum przeczytalam, ze ma zginac bonnie. cytuje "Ja gdzies przeczytalam, ze zginie Bonnie, poniewaz do tej pory serial niczego nie nauczyl widzow a jej smierc ma nam pokazac wiernosc wobec bliskich".

ocenił(a) serial na 5
red_nails

A mogłaby umrzeć, ona jest taka zadufana w sobie, nic tylko ja muszę wszystkich uratować, ja mam potężną moc i to jej szpanowanie przed Jeremim. Laska trochę gra mi na nerwach. Ale przeczytałam, że w przyszłym odcinku ma wymiatać, więc może się wykrwawi i będzie spokój.

biedroneczka_90_8

Jeśli już ktoś ma umrzeć, to lepiej Bonnie niż powiedzmy Alaric czy Jenna. Tylko trochę szkoda Jeremiego, bo po kolejnej śmierci dziewczyny na której mu zależy, to pewnie już by się kompletnie załamał.

Kate123

zgadzam sie. wole smierc bonnie niz alaricka lub jenny. musze jednak przyznac, ze w trakcie jej udawanej smierci plakac mi sie chcialo mimo, ze zawsze twierdzilam, ze moga jej sie pozbyc z serialu.

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Jer jakoś to przeżyje a ona jest tak zakochana w sobie, że i tak kiedyś kopnęłaby go w tyłek.

ocenił(a) serial na 4
Maureen1222

Skądś ma te informacje, czy bawi się w proroka, ten gość od youtube'a?

użytkownik usunięty
Maureen1222

"3 characters will die. Expect a more darker Elena after the ritual."

To jakaś aluzja do tego, że zostanie wampirem?
Wiecie, ja już się nie odzywam, bo byłam taka pewna - nie tylko ja zresztą - że ten spoiler o ugryzieniu Damona przez wilkołaka i wyruszenie Stefcia po lekarstwo to bzdura, a tu proszę, Damon jest ranny a i wszystko wskazuje na to, że Stefan zacznie wreszcie działać...

Tylko skąd ten gość miałby takie informacje? Szpiegiem jest czy jak? ;)

ocenił(a) serial na 4

Właśnie mnie też to zastanawia.

ocenił(a) serial na 10
Maureen1222

"someone will say “i can’t loose you” but this time it won’t be damon " - znając życie nie powie tego Elena, ale Kathrine ...

ania__87

Tak, będzie Delena:D Ale pani producentka się rozgadała ostatnio, co chwilę niby cos ujawnia ale ciężko cokolwiek z tego zrozumiec lub domyslic się coś. Nadal nic nie wiadomo. Wiadomo, że Damon nie umrze. Skoro uczucia będą się zmieniac to Elena w końcu stwierdzi chociaż że kocha obu braci a nie tylko tego smerfa-Stefana

alien_2

Ja już chciałabym to zobaczyć, jak Elena zareaguje, gdy dowie się, że Damon został ugryziony przez wilkołaka. Widziała przecież co się działo z Rose i teraz może być podobnie

ocenił(a) serial na 5
Kate123

Żeby mu tylko nie powiedziała, że jest egoistą i pewnie specjalnie dał się dziabnąć aby zagrać na jej uczuciach. A i alien skąd wiesz, że Danonek nie umrze?

biedroneczka_90_8

Jak sobie wyobrażasz, że planują 3 sezon bez jednego z głównych bohaterów? Na czym skupiłby się 3 sezon? Pierwotni to mało, muszą byc jeszcze jakieś miłosne przerywniczki. Poza tym Plec mówi, że liczą na większą oglądalnośc a taka zapewni im tylko Damon:P Zobacz po forum ile osób ogląda serial dla Stefana a ile dla Damona, jeśli go teraz zabiją to będzie to strzał w kolano.
Póki co nie ma leku na ugryzienie wilkołaka, sądzisz że Damon jest tak głupi że sobie myśli- O zagram na uczuciach Eleny, dam się zabic:)

ania__87

Ko by nie chciał? pytanie czysto retoryczne:)
Ja bym bardzo chciała;)