Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY cz. 2

użytkownik usunięty

Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.

Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:

- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 6

oj tam nierealne, nie takie rzeczy w klanie działy się :D całkiem niezły pomysł, Elena może być nową goździkową tylko jeszcze o tym nie wie ;]

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Hm, rzeczywiście coś tam na buźce ma. Ale czyja to krew? Może Klausik sprowadził jej jakąś przekąskę ? Oby to nie był Alarick.. :o

ocenił(a) serial na 10

odnośnie tego, że ktoś powie" nie mogę Cię stracić" i to nie jest Damon tym razem, jestem za wersją , że to nie będzie Elena... tylko Kathrine niestety

użytkownik usunięty
nj1987

Ale pamiętajmy, że to są zmyślone spoilery. Gdyby jednak miałaby być to prawda to jakoś mi się to nie widzi... podejrzewam, że to "I can't lose you" mógłby powiedzieć Jer do Bonnie, ewentualnie Elena do Damona w moich marzeniach ;]

Ja myślę, że Elena mogłaby coś takiego powiedzieć. W końcu widziała co się stało z Rose i pewnie będzie myślała, że Damona czeka taki sam los. I to otworzy jej oczy. Zrozumie, że Damon naprawdę wiele dla niej znaczy i wiele dla niej zrobił.

ocenił(a) serial na 10

pamiętam, oczywiście że pamiętam ;-). jednak coś mi się wydaję, że zakładając możliwość prawdziwość spoilerów to zdanie odnosi się do sytuacji w jakiej znalazł się Damon i że teraz on coś takiego usłyszy. Pożyjemy zobaczymy. btw jakoś ciężko mi przełknąć, że to już końcówka sezonu...:(

nj1987

Też sądzę, że to może być Katherine mówiąca to do Damona. W końcu, w jakiś sposób, zależy jej pewnie na nim.
I mam nadzieję, że Alaric nie zostanie ruszony przez scenarzystów. Fajnie, że już jest sobą i wrócil i oby został w serialu na długo, bo to świetna postać i wcale nie musi być dopplegangerem/wampirem/wiedźmą/wilkołakiem, by zyskać sympatię ludzi. W sumie to ciągle liczę, że Jeremy przekręci się :D

Sawyer

zgadzam sie z Toba. bede zla jak usmierca alaricka. jest jedna z moich ulubionych postaci w pamietnikach.
dla mnie moze sie przekrecic bonnie (ale jej pewne nie rusza, bo jest jedyna wiedzma po stronie eleny i reszty), matt i szeryfowa. ta ostatnia dwojka jednak nie jest na tyle bliska widzom by ich smierc wywolala ataki placzu ( o ktorych wspominala plec). dlatego boje sie, ze moga ruszyc alaricka i jenne. to by bylo jak dla mnie zlym krokiem z ich strony.

Joseph Morgan: "Okay. Ludzie umrą. Ludzie, których kochamy, umrą. I pozwólcie, że wam powiem coś, czego chyba wcześniej nie powiedziałem: Klaus szczególnie zainteresuje się Stefanem Salvatore'em. To na pewno będzie miało miejsce. Ale uprzedzam, nie chodzi o zainteresowanie w sensie romantycznym, chociaż pojawiały się wzmianki, że w którymś momencie w Mystic Falls pojawi się homoseksualna postać i myślę, że tak powinno być. Ale nie o takie zainteresowanie mi chodzi. Ale coś na pewno będzie... się działo... pomiędzy tymi dwoma bohaterami"
a propos zainteresowania klausa stefanem.

ocenił(a) serial na 6
red_nails

CO TAKIEGO???
Mamo, już się boję;)
Tyż mój Klausio miał się kim zainteresować...
A może coś ze Stefka wyciągnie w końcu, jakąś iskręXD
Może tyn pomysł, że Stefan jest jakiś dziwny momentami ostatnio, ma swoje uzasadnienie...

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Ja się nie pogniewam, jeśli nasz Klausio weźmie go wreszcie w ostre obroty. Możecie wreszcie Stefcio będzie jakiś, a nie nijaki.

P.S. A propos szanownego pana Josepha - jak ci się podobała pewna scena prysznicowa w pierwszym odcinku BenHura?

ocenił(a) serial na 6
xena_4

A jak myślisz??
Zjadła bym go w całości;)
MRAU!! xd

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Hihi... Ja też. fajnie się wtedy patrzyło na...pewną część jego ciała :P W ogóle on tam często pojawiał się co najmniej półnagi (ku mojej radości).

A wracając do tematu - jakoś nie sądzę, by postanowił wziąć do spółki młodszego Salvatore'a. Chyba, że miałby w tym naprawdę jakiś cel.

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Może sobie w "niego wskoczy" niepostrzeżenie;) tak że nikt się nie skapnie nawet...
I znów zacznie mieszać, tym razem się nie zdradzając.
Ale właściwie po cholerę to nie wiemXd
Tak tylko wymyslam...
Bo niby rytuał ma się nie powieść, czyli znów miesiąc se miałby czekać?
Dobra, bez sensu;)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

E tam, wątpię. Za bardzo tęsknił za swoim ciałem (jakże seksownym) , by znów zamienić na coś innego.

ocenił(a) serial na 6
xena_4

A no tak, prawda li to;)

red_nails

Może Klaus będzie chciał mu zaproponować współpracę :D

red_nails

Umrą ludzie których kochamy? John, Matt, Bonnie i Stefan są w takim razie bezpieczni;P

Mam nadzieję, że Klaus wstąpi w Stefana i Stefan będzie zły i mroczny:P Jego romans z Eleną będzie musiał się skończyc, to oczywiste:D I Delena:D Ktoś będzie musiał Elenę pocieszyc po takiej traumie. Damon akurat wróci do zdrowia po ukąszeniu:D

alien_2

Taki scenariusz mi się podoba :D

alien_2

Dobry plan, aby się sprawdził:D

http://www.youtube.com/watch?v=6EEW-9NDM5k

Przewińcie do 1 minuty:P I nawet raz nie zakrwawiła z nosa:D

alien_2

Hah, najlepsze jest to, że ona miała wtedy 16 lat, a wszyscy chyba wiemy o słabości Akona do nieletnich xD

Sawyer

Sawyer, znalazłeś się! A już się zaczęłyśmy martwić ;)

Evarini

Ano xD Żyję jeszcze :D

Sawyer

Sawyer:P A już się zmartwiłam że porzuciłeś Pamiętniki wampirów;P

alien_2

Nie, oglądam oglądam xD I z forum też jeszcze nie znikam xD

ocenił(a) serial na 4
Sawyer

Ok, przewinęłam do tej minuty i co? Jakoś nie widzę tam nic ciekawego. Na co niby miałam zwrócić uwagę?

alien_2

o mamo nie wiedzialam nawet, ze ona brala udzial w teledysku do jednej z najgorszych piosenek swiata.

ocenił(a) serial na 4
red_nails

Ona brała udział w różnych teledyskach. Ilość jest spora.

użytkownik usunięty
xena_4

Lubię na nią patrzeć w cudzych teledyskach bo wygląda tam normalnie, naturalnie, wręcz ślicznie. A w swoich niestety - tragedia...

http://www.plejada.pl/3,47422,news,1,1,pamietniki-wampirow-2-damon-zostanie-usmi ercony,artykul.html
troche starych i odrobina nowych wiesci :)

ocenił(a) serial na 4
red_nails

Zaraz - oni sugerują, że jednak Damon umrze? Chyba im odbiło.

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Wczoraj miał miejsce kolejny Spoiler Chat, podczas którego Kristin Dos Santos z E!Online odpowiadała na pytania fanów. Wśród nich znalazły się odpowiedzi otyczące The Vampire Diaries.

Chcę czegoś o The Vampire Diaries, proszę.

Kto myśli, że Pierwotni są niesamowitym dodatkiem w tym sezonie? My. A także szefowa TVD Julie Plec, która powiedziała, że trzeci sezon został nazwany "Sezonem Pierwotnych". Tak więc, oczekujcie, że co najmniej jeden Pierwotny przeżyje krwawą łaźnię podczas ostatnich dwóch odcinków.

Czy w końcu wydarzy się coś między Damonem i Eleną w The Vampire Diaries?

"Coś" to takie szerokie pojęcie. Możemy zawęzić je do tego: między Damonem (Ian Somerhalder) i Eleną (Nina Dobrev) w pozostałych dwóch odcinkach wydarzy się coś czego fani oczekują. Wydarzy się też coś czego fani nie przewidują. Niejasne? Może. Ale założymy się, że jesteście bystrymi fanami TVD, którzy mają jakieś pomysły.

ocenił(a) serial na 10
fifi1516

No no, my fani TVD mamy już tyle scenariuszy, że to się w głowie nie mieści :O A znając tych geniuszy z TVD pewnie zaskoczą nas ot nową historią na którą nie wpadliśmy...

xena_4

Liczę na to, że nie... W takich chwilach naprawdę nie cierpię Julie! Tylko nam w głowach miesza.

Evarini

ona doskonale wie co robi :D

red_nails

Wiem, wiem, ale nie potrafię się na nią za to nie wkurzać xD

Evarini

mnie też wkurza kiedy tak pokręnie odpowiada na pytania :/

użytkownik usunięty
bliss6

Ale to akurat Kristin mówiła :P Ona też potrafi tak mącić w głowach...

a nie wiem już która ale jedna i druga mnie wnerwia ;)

xena_4

Wkurzają mnie takie spoilery. Nic konkretnego nie powiedzieli a wszyscy już snują domysły. Nie zabiją Damona. Nie urwą kurze złotych jajek. Kto będzie chciał oglądac 3 sezon jesli będzie składał się z Pierwotnych i Eleny ze Stefanem którzy zdobywaja kolejne szczyty i spacerują po lasach? Ona powiedziała że przynajmniej jeden Pierwotny musi przeżyc, wydaje mi się że jednego uśmiercą a skoro Elijah już jest dobry, to zabiją jego. Isobel tez zabili chwilę po tym jak zdążyła się nawrócic. Zabiją też Jennę. I to chyba już wszyscy, miały zginąc 3 osoby po przerwie, liczę że pierwsza była Isobel. Mam nadzieję, że nic nie zrobia Tylerowi i Caroline, bo to jeszcze nie jest rozwiązany wątek. Ona jeszcze musi zdązyc wdac się w romans;P Mogą jeszcze zabic katherine, bo już chyba nic nie wyciągną z tej postaci. Nie będzie już do niczego potrzebna. Chyba, że nagle zacznie romansowac z ktoryms Salvatorem, ale za dużo identycznych postaci w tym serialu, niech lepiej wprowadzą jakąs nową postac. I nie zabiją jej zbyt szybko/
Wracając jeszcze do Damona, tak podkręcają kwestię tego, że nie ma leku na to ugryzienie, że w końcu sami strzelą sobie w kolano. Damon będzie musiał zyc a będą musieli wymyślic naprawdę coś skomplikowanego na uratowanie go, że nikt nigdy na to nie wpadł. To nie może byc coś prostego jak krew sobowtóra czy coś, bo zaraz poświęcą 3 odcinki na żalami Eleny, że mogli uratowac Rose. Całe wakacje na to mają, bo nie rozwiążą tego chyba w 2 odcinkach.

xena_4

Nie ma w ogóle takiej opcji. To pewnie chwyt marketingowy ;)

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1736-spoilery-od-kristin
kolejna garsc wiesci :))

red_nails

przepraszam, że to tutaj dodaję (wgl nie z tematyką tematu) ale nie chce zaśmiecać forum, a ten demot jest tak niewyobrażalnie prawdziwy, szczególnie dla fanów Damona :D
http://demotywatory.pl/3028037/Jedno-spojrzenie

ocenił(a) serial na 4
gosiaa005

E tam. Na mnie to nie podziałało. Właśnie wracam do nauki.

gosiaa005

Na mnie podziałało, nie jest to moje ulubione zdjęcie ale oczy naprawdę ma hipnotyzujące;)

alien_2

Oj tak, dlatego lubię się wpatrywać w ekran swojej komórki xD Bo właśnie to zdjęcie mam na tapecie xD

gosiaa005

ja wlasnie mam 15 minutowa przerwe od nauki wiec moge sobie popatrzec ;)
a propos znalezisk internetowych zwiazanych z VD, wczoraj znalazlam kilka fajnych na kwejku (sa w tym trmacie "pytania dotyczące serialu cz. 2"). to mnie zwlaszcza rozbawilo http://www.kwejk.pl/obrazek/65958/iaaan.html
;)

red_nails

Też właśnie mam przerwę w nauce xD
Ten obrazek był super. Jeszcze a propos Iankowych oczek - http://img291.imageshack.us/i/67369eyeed.jpg/ xD

Evarini

jakby to powiedziala pani joanna krupa "jego oszy som hypnotizing" ;)))