Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.
Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:
- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...
Pozdrawiam :)
No ja bym nie była tego taka pewna. Jeżeli wierzyć spoilerom to Damon będzie miał zwidy ze swojej przeszłości przez to ugryzienie - może odżyje uczucie do Kat... i dla odmiany w finale tego sezonu pocałuje Elenę myślą, że całuje Katherine ;P
Ale z tym całowaniem to już było, nie przypuszczam żeby scenarzyści się powtarzali.
No wiesz - ze scenarzystami nigdy nic nie wiadomo. Ja często widzę w serialach takie powtórki z rozrywki.
Też mam przeczucie że umrze Jenna, chociaż wolałabym aby została, nawet jako wampir. Z Caroline było podobnie-naiwna, głupiutka, ale po przemianie w wampira pokazała że ma potencjał. Podobnie może być z Jenną. Jest cicha, zrównoważona, ale jako wampir może pokazać się całkiem innej strony. Szkoda gdyby ją śmiecili bo była taką odskocznią od nadprzyrodzonych spraw, taką uroczą Jenną z własnym światem.
No tak, ale Elka jest szaleńczo zabujana w Stefano i nie pozwoli się tknąć Danonkowi, bo ona, to taka dziewica orleańska, oddana temu jedynemu .
A raczej miała dość naciskania Męczydupy i mu wygarnęła co czuje. Szkoda, że w takiej chwili potrafił tylko zmarszczyć czoło.
Cóż, zrobił to, co umie najlepiej, tonący brzytwy się chwyta, czymś musiał zaimponować.
"Pozatym Damon zrozumie, że Elena kocha Stefana, przyczym Katherine się zmieni i Damon będzie z Petrovą;)"
podziwiam tego kolesia który to wymyślił
to na 100% fake
Jeśli chodzi o ostatni odcinek to może zrobią coś w stylu:
1. Jenna umrze, a mężczyzną nad grobem jest Alaric. Chociaż śmierć Jenny była by chyba zbyt tragicznym wydarzeniem, zważywszy że ledwo dowiedziała się o świecie wampirów.
2. Elena przeżyje i jakimś cudem jeszcze nie zostanie wampirem
3. Damon przeżyje ugryzienie, ale stanie się hybrydą, jak Klaus
4. Stefan - znając go pewnie wybierze się na długi spacer aby wszystko przemyśleć;p
5. Jules- pewnie również umrze
6. Katherine umrze. Chociaż jest jedną z najlepszych postaci i szkoda by było...
Jednak pewnie okaże się że jest zupełnie na odwrót i jak zawsze czymś nas mocno zaskoczą ;)
Jeśli Jenna umrze to skomplikuje to trochę sytuację to znaczy, że ona jest prawnym opiekunem Eleny i Jeremiego oni nie są pełnoletni a jak wiadomo od tak John nie dostanie praw rodzicielskich po śmierci Jenny więc myślę, że jej śmierć by była skomplikowana i dodatkowe problemy, chociaż oglądając pamiętniki ma się wrażenie, że nie ważne kto umiera można wszystko zatuszować....
co do 3. punktu ale wyobraźnia poniosła cię ;)
co do tego pogrzebu:to może Carola Lockwoodowa wykorkuje, już w szpitalu nawet jest (ale czy jest taka kochana jak w spoilerach piszą :/?) chociaż obstawiałabym Jenny :( a szkoda by było tak ładnie reprezentuje się z Rickim
hmm.. chyba trzeba zacząć się godzić z myślą ,że uśmiercą Damona prędzej czy później..
Wydaje mi się,że to będzie jak w książce. Może to ugryzienie to pierwszy sygnał tego? Taka próba jak zareagują fani. No i oczywiście musi być mocny finał ;)
Nie wiem, tak mi się wydaje.
Właśnie przeczytałam, że wszystko ma się wyjaśnić wraz z końcówką 2 sezonu, czyli nie będziemy musieli czekać do września na to czy Danonek wykituje czy tez spektakularnie powróci do zdrówka. http://thevampirediaries.pl/nowosci,main,0,1,garsc_spoilerow_z_pamietnikow_wampi row_,153.html
ciekawe, ciekawe. jedna osoba bioraca w rytuale ma zginac? stawiam na jenne jednak to wydaje sie tak oczywiste, ze pewnie tworcy postawia na kogos innego. wolalabym zeby to byla jules. klaus moze jej urwac glowe i kozlowac nia jakby gral w kosza :D nie obraze sie ani troche ;) podobaja mi sie kwestie dotyczace damona. mam jednak nadzieje, ze jesli przezyje (musi!) to w 3 sezonie nie stanie sie stefkiem numer dwa.
To tylko jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że Damon przeżyje. I jak miło, że Stefcio raz dla odmiany ruszy swoją szanowną du.pę i sprubóje pomóc bratu.
Szczerze mówiąc nie przejęłabym się za bardzo śmiercią Jenny, ona jest mi dość obojętną postacią. Nawet chciałabym, żeby zginęła gdyby nie to, że Rick, Jeremy i Elena mogliby się tym załamać. Pierwszych dwóch lubię i nie chcę aby mieli depresję, a Elka pewnie zrobiłaby się jeszcze większą męczennicą odpowiedzialną za cały świat;p
No dokładnie, raz Stefan mógłby ruszyć tyłek i pomóc komuś rzeczywistości, a nie tylko gadać o pomaganiu. Wybaczcie fani Stefana, ale rozwaliło mnie totalnie jak Stefan zabrał Elenę na wycieczkę i kazał jej chodzić po ty górach, podczas gdy Damon ratował Tylera i Caroline, został ugryziony przez wilkołaka i w ogóle był w centrum niesienia pomocy. Ten Stefan jest coraz to gorszy :|
Ja czuję, że nie bez powodu to właśnie Damona wybrano na ofiarę wilkołaka.
Gdyby ugryziony został Stefan, to jeszcze bardziej wzmocniłoby to Stelenę ... :/
A tymczasem zagrożenie życia Damona pozwoli Elenie przejrzeć na oczy jak bardzo jest on dla niej ważny.
Stefan to porażka;)
Zapowiadano, że umrze ktoś z głównych i lubianych bohaterów serialu, a jego śmierć wzbudzi ogromne emocje. Niestety, ale chyba obstawiam, że to będzie Damon :( Czyja inna śmierć tak bardzo wpłynęłaby na widzów? Z drugiej jednak strony przyzwyczailiśmy się do tego, że zwroty akcji potrafią nieźle zaskoczyć, więc uratowanie Damona także jest jedną z możliwych opcji. Nie liczyłabym jednak na to tak bardzo :/
Bzdura. Gdyby go uśmiercili to nie mieliby po co kręcić następnego sezonu.
Poza tym kiedyś też tak straszyli śmiercią ważnego bohatera, która poruszy wszystkich widzów i tak dalej, wszyscy na to czekali, no i nic, śmierci nie było. I nagle wielkie zbiorowe ocknięcie nastało: Słuchajcie, to chyba chodziło o Masona xD
No i o ile pamiętam rzeczywiście tak było.
umrze zly damon a narodzi sie dobry (czytaj kolejna ciapa buła). jak cos takiego odwala i pozbawia go jego charakterku to chyba zwatpie w tworcow serialu. rozumiem, ze damon potrzebuje ocieplenia wizerunku by elena mogla go pokochac jednak nie robmy z niego kolejnego maslaka.
Ja to się obawiam, że zrobią z niego człowieka, bo po co by gadała o jego drodze ku człowieczeństwu, to będzie masakra.
ale jak? bonnie krwawiac zrobi male hokus pokus? to niby by mialo sens, bo ugryzienie przez wilkolaka jest smiertelne dla wampira, dla czlowieka zapewne nie. ja jednak rozpatruje ta droge ku czlowieczenstwie jako przemiane charakteru, osobowosci damona.
Tylko wiesz Damon jako człowiek może spełnić marzenia Eleny o normalnym życiu, dom, dzieci i te sprawy. Potem uśmiercą Damona, Elka zmieni się w wampira a wujko Stefko będzie wychowywał jak swoje rodzone.
Nie no on ma te swoje uzębienie, że się tak wyrażę ruchome, to może zostanie mu tak jak ma normalnie a nie wtedy gdy szama jakąś białogłowe.
Ja się zastanawiam czy ten eliksir który Elijah chciał dać Elenie uleczy Damona od ugryzienia wilkołaka
jeśli to Elijah znowu pomoże uratować Damona to ja chcę usłyszeć, że kolejny raz ratuje mu tyłek :D Mam nadzieję, że ciekawe koalicje wymyślą w 3 sezonie, bo możliwości jest sporo, jeszcze jak dojdą nowe postaci.
poplątanie z pomieszaniem..
no jestem bardzo ciekawa tej trójeczki.
ja to już nie wiem o co w tym wszystkim chodzi i jak to będzie :/
Nawiasem mówiąc, powalają mnie czasem te komenty z vampirediaries...
Wielkie oburzenie że Plec wyjechała z hasłem :"3 sezon rokiem Pierwotnych". i obawy że Stefan&Elena& Damon zejdą na drugi plan;)
To oczywiste, że tak się nie stanie, Plec tak jedynie określiła 3 sezon, ale cała akcja i tak kręcić się będzie wokół Salvatorów i Eleny, bo to oni są głównym trójkącikiemXD
O 2 sezonie też mówili wielce podczas przerwy wakacyjnej w trailerach że "Rok Kath" no i co?
Zamknęli ją w grobowcu i ale mi mecyje...
Chociaż ja oczywiście mam nadzieję, że Pierwotnych będzie dużoXD