Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY cz. 2

użytkownik usunięty

Pragnę powiadomić, iż pierwsza część naszego spoilerowego wątku osiągnęła maksymalną ilość postów. Tysięczna wiadomość należała do użytkowniczki Evarini ;) Kielich krwi Bonnie dla Ciebie :D
Tym samym zakładam drugą część tematu.
Zapraszam do dzielenia się informacjami o nadchodzących odcinkach.

Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli zwiastunów odcinka "The Last Day", którego premiera zapowiedziana jest na 28 kwietnia zapraszam w poniższe linki:

- krótki http://www.youtube.com/watch?v=FFQWzHLv7Hk&feature=playe...
- rozszerzony http://www.youtube.com/watch?v=92jypmdD9sk&feature=playe...

Pozdrawiam :)

biedroneczka_90_8

Hehe i kłocic się umie to zda na pewno;P Dobra ja idę zagłębiac się w ciekawy podręcznik napisany przez panią Hannę Gronkeiwicz Waltz bo jutro zaczynam zajęcia a za tydzień mam pierwsze koło. powodzenia wszystkim maturzystom jutro i w sumie do końca tygodnia też;) Napisz jutro Blush jak wrażenia po pierwszym dniu:D

ocenił(a) serial na 5
alien_2

He he powodzenia i miłej lektury. Ja też zaraz spadam, bo jutro 5.15 pobudka.

biedroneczka_90_8

o mamo. ja sobie pospie az godzine dluzej od Ciebie ;)

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Eeee standard, muszę jeszcze dojechać prawie 60 km. Teraz to przynajmniej mam normalnie praktyki, bo te nocki mnie trochę wykańczały.

biedroneczka_90_8

tez w trakcie praktyk? ;) mi zostaly jeszcze 3 dni do konca moich i bede miala nareszcie troszke luzniej w zyciu ;)

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Ja mam do połowy czerwca, jeszcze 2 oddziały przede mną, ale to co najgorsze już mam za sobą.

biedroneczka_90_8

no to jeszcze sobie popraktykujesz ;)

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Dobra trzeba spadać, jutro wpadnę Was pownerwiać ;) Dobrej nocki wszystkim życzę i powodzenia na maturach, kolosach i innych egzaminach.

użytkownik usunięty
alien_2

Dzięki :) Jasne, że napiszę :P
Też się zmywam, może poczytam jeszcze o zacnym Ferdydurke :P

użytkownik usunięty
biedroneczka_90_8

Oj bo się blushnę :P

Gdzieś w necie znalazłam opis odcinka 22, gdzie pisze "szeryf Forbes popełnia śmiertelny błąd starając się wszystkich ocalić", wiec może to ona zginie, a nie Damon, Jenna czy Jules.

GGosiAA

a moze przez jej blad zginie ktos inny?

red_nails

Mam nadzieję, że jednak szeryf Forbes zginie ;D

anka95

Też tak myślę, że pani szeryf może zginąć. Pewnie zacznie za bardzo kombinować i to się dla niej źle skończy

ocenił(a) serial na 5
red_nails

A może zginie Szmatt, w końcu z nią spiskuje.

biedroneczka_90_8

a niech oboje zgina :D

użytkownik usunięty
red_nails

Podejrzewam, że Caroline. Ja wiem, że tu ktoś pisał iż Caroline jest bezpieczna, ale ja takiego spoilera nie pamiętam i nadal biorę ją pod uwagę..

http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20110126221419/vampirediaries/images/7/75/ Endofseason2.jpg a widzieliście To? Znalazłam to na wikipedii strony ang o VD

użytkownik usunięty
anka95

Ludziom się nudzi ;)

ocenił(a) serial na 5

Oooo i maturzyści są też wśród nas, powodzenia, napiszcie jak Wam poszło i nie stresujcie się, bo nie warto.

biedroneczka_90_8

Polski pisemny nie był zły, najgorszy bo pierwszy. Ustny też nie był zły. Ja przeżyłam największy stres na ustnym angielskim, bo zdawałam rozszerzony i dostałam temat żeby opowiadac 10 minut o wypaleniu zawodowym. Straszna masakra. Ale poszło. Tydzień matur, a potem wolne, najdłuższe wakacje w życiu.

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Ja tam się najbardziej na biologii stresowałam, bo też rozszerzoną zdawałam. Ustne pikuś, polak i angol też w sumie. Ale fakt wakacje najdłuższe w życiu, no chyba, że po studiach na bezrobotne pójdę.

biedroneczka_90_8

ja zdawałam wszystko rozszerzone poza historią, czyli jeszcze polski, angielski i dodatkowo WOS. stresował mnie tylko angielski ustny. Dziwne było to, że w szkole historię zdawałam tylko ja, podobnie jak rozszerzony angielski więc siedziałam ja i 3 nauczycieli:D Tylko patrzyli aż skończę i juz patrzyli na mnie błagalnie:D

ocenił(a) serial na 5
alien_2

Oooo ja Cie, Ty i 3 nauczycieli, to musiało być stresujące, podziwiam.

biedroneczka_90_8

Ale ja ich wszystkich znałam, smiac mi się chciało bo znałam ich z lekcji a tutaj tacy poważni musieli byc i już skończyłam na historii pisac i sprawdzałam 5 razy w pan z fizyki cały czas na zegarek patrzył:D

użytkownik usunięty
alien_2

Ooo, podziwiam... mnie obowiązkowa matura z matematyki zniechęciła do wszystkiego. Nie jestem w niej dobra i stwierdziłam, że nie będę się niepotrzebnie obciążać innymi przedmiotami i rozszerzeniami skoro nie mam nawet gwarancji, że ją zdam. Bo jeśli chodzi o angielski i polski (pisemne) to nie ma opcji żebym ich nie zdała. Za dużo ćwiczyłam przez cały rok żeby zejść chociażby poniżej 60, no way :P

ja sie ciesze, ze nie mialam obowiazkowej matematyki, bo to by byl dla mnie koszmar.

ocenił(a) serial na 5

Jeśli te przedmioty są wystarczające aby dostać się na studia, to fakt, po co się niepotrzebnie stresować.

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem, czy już ktoś zamieścił tu fragment wypowiedzi Kristin Dos Santos, jeśli tak to przepraszam, że się powtarzam ;) Odpowiadała ona na to pytanie: Czy w końcu wydarzy się coś między Damonem i Eleną w The Vampire Diaries?

""Coś" to takie szerokie pojęcie. Możemy zawęzić je do tego: między Damonem (Ian Somerhalder) i Eleną (Nina Dobrev) w pozostałych dwóch odcinkach wydarzy się coś czego fani oczekują. Wydarzy się też coś czego fani nie przewidują. Niejasne? Może. Ale założymy się, że jesteście bystrymi fanami TVD, którzy mają jakieś pomysły."

Bardzo mnie to zaciekawiło i jeszcze bardziej nie mogę doczekac się kolejnego odcinka :)

rockowa_a

Czytałam to już, ale na stronie, mnie tez to zaciekawiło ;D

rockowa_a

Też to czytałam i bardzo mnie zainteresowała ta informacja :) Czyżbyśmy w końcu doczekali się Deleny? :D

Kate123

nie ma co sie nastawiac, bo jak juz wiemy w przypadku tego serialu nie ma niczego pewnego :)

red_nails

Dokładnie, tak jak z tym ugryzieniem Damona przez wilkołaka ;)

ocenił(a) serial na 10
Kate123

jednak zawsze jakaś mała szansa jest ;p chociaż też wydaje mi się że nie będzie to nic wielkiego ...

ocenił(a) serial na 5
rockowa_a

Szeryf postrzeli się śmiertelnie w mały palec u nogi i po krzyku.

biedroneczka_90_8

szkoda, ze zamiast jenny klaus nie wzial pod uwage szeryfowej do przemiany w wampira. to by bylo ciekawe. ona taka wojujaca z nimi mialaby sie stac jednym z nich.

ocenił(a) serial na 5
red_nails

No to by było ciekawe. I tyle lat starań jej rodziny poszłoby się... no wiesz co.

biedroneczka_90_8

wiem, wiem co ;)

Czytając o reglamentacji działalności gospodarczej zastanawiałam się nad jedną rzeczą, ciekawe jaką super piosenkę umieszczą jako tło sceny delenkowej w ostatnim odcinku:D Uwielbiam piosenki gdzie Damon całuje Elenę-Katherine i gdzie wyznaje miłośc Elenie, mogę ich słuchac w kółko. Mam nadzieję, że wybiorą jakąś odpowiednią piosenkę która będzie mi się kojarzyła z pocałunkiem Damona i Eleny, bo mam nadzieję że w końcu do tego dojdzie:D No mogę teraz isc dalej czytac

użytkownik usunięty
alien_2

Ja już wielokrotnie powtarzałam, że marzą mi się piosenki takie jak Counting Crows - Colorblind czy Aqualung - Strange and beautiful, ale z drugiej strony lepiej żeby mnie zaskoczyli równie piękną piosenką ;)

Miałaś iśc spac a nie doczytywac lektury i siedziec na forum:P Naprawdę lepiej ci się przyda wyspac.
A co do piosenek to dawno nie było takich że muszę je miec i słuchac słuchac. Ostatnio dopiero piosenka jak Tyler jest w szpitalu u mamy ale znudziła mi się po kilku razach;P A takie piosenki jak np Ashes and wine to mogłabym codziennie słuchac:D Colorblind nie może byc, dla mnie ta piosenka kojarzy się tylko ze Szkołą uwodzenia, nie będzie mi pasowała do Pamiętników. mam nadzieję, że nas zaskoczą, może byc jakiś cover, Enjoy the silence było bardzo udane:)
Śpij Blush bo jutro będziesz miała sajgon w głowie;P Wyspac się to podstwa:P Ja się do egzaminów wolę krócej pouczyc a wyspac jak człowiek ale to akurat wynika z mojego wrodzonego lenistwa:D

alien_2

Też już nad tym myślałam ;D Jeśli w ogóle dojdzie do tego pocałunku, to jestem ciekawa, czy pójdą w klimat dramatyczny (jako że Damon pewnie będzie wtedy teoretycznie umierał) czy bardziej 'romantyczny' i jak pod to dobiorą muzykę, nie mogę się doczekać :D Jeśli będzie to piosenka (a nie tylko linia muzyczna), to mam jedynie nadzieję, że z idealnie dobranym do chwili i całej delenowej historii tekstem.

ocenił(a) serial na 6
brawur

chyba pod dramatyczny

Vampirefan_2

Za wszystkich maturzystów oraz wszystkich innych zdających jakikolwiek egzaminy trzymam kciuki i życzę powodzenia :) !!

ocenił(a) serial na 10
Vampirefan_2

również wydaje mi się że będzie to bardziej klimat dramatyczny ...

rockowa_a

chciałabym tylko napisać coś odnośnie Matta, przecież on już zrozumiał, że Caroline nie jest potworem i chciał ją ostrzec więc może darujmy mu te życzenia śmierci:) żeby było jasne uwielbiam parę Caroline i Tyler<3

ocenił(a) serial na 5
euniceczar

Ja też bym chciała żeby Carolcia była z wilczkiem a Matta nie lubię od początku więc nie będę po nim płakać. Maturzyści, jak Wam dzisiaj poszło?

ocenił(a) serial na 10
biedroneczka_90_8

Blush to Ty też maturę w tym roku? Ja napisałam chyba nieźle, ale zobaczy się wyniki ^ ^.

użytkownik usunięty
AnneBoleyn1536

Ja już sama nie wiem:P Do klucza nigdy nie zaglądam, więc pożyję sobie w nieświadomości do końca czerwca ;) Czytanie ze zrozumieniem całkiem całkiem, natomiast jeśli chodzi o wypracowanie to nie będę zapeszać. Wzięłam Granicę, ale nie będę ściemniać, za dobrze tej książki nie znam ;) Miałam nadzieję, że może trafi się moja ukochana lektura "Ludzie Bezdomni", no ale niestety... ech, co ma być to będzie, choć nie powiem, że z polaka chciałam dostać chociaż 70 %, z próbnej miałam 68 %.
Jutro matematyka :o Błagam, żeby w otwartych było coś z prawdopodobieństwa ^^

ocenił(a) serial na 10

Ja nie pamiętałam zakończenia Granicy. Tak właśnie myślałam, że główny bohater to się chyba zabił, ale nie byłam pewna. I jakoś to obeszłam xD Chciałam, żeby była ''Zbrodnia i kara'', ale trudno. A prawdopodobieństwa nie umiem, więc lepiej nie. Zresztą czy ja w ogóle coś umiem z matmy? Chyba nie xD