Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.
Nie wiem, czy to już było, ale macie tu rozszerzone promo odcinka The Last Dance:
http://www.spoilery.bloog.pl/id,329181162,title,Pierwsze-promo-2x18-i-Nina-Dobre v-o-Katherine,index.html
Widziałam już to promo i uważam że odcinek będzie jeden z lepszych:D Damon tańczy i to jak:D Ktos pewnie znowu zginie. Sądzę że Alarica jednak zabiją, Klaus opuści jego ciało i znajdzie nowe. Albo Bonnie zamiast go zabijac wypędzi Klausa z jego ciała, przecież teraz ma takie super moce, że co to dla niej
Ale wiesz, akurat ta scena Klausa z Alarickiem była bardzo znacząca - nie jakiś podrywXD
Rozumiem, że nie dają dokładnie takich samych tekstów.
I zaznaczali, że to spoilery.
Jednak nawet jeśli jakaś scena znacząca - się troszkę różniła, to i tak się pojawiła;)
Przykładowo w odcinku z 1 sezonu, kiedy Damon zabrał Elenę do baru swej przyjaciółki.
I zaatakował go potem chłopak Lexi.
Tę scenę podali właśnie jako skrypt ze scenariusza - znalazła się w serialu.
Nie było tylko jednego zdania - bardzo konkretnego - jednak akurat ta kwestia - gdyby ją wsadzili wtedy do TVD byłaby wydumanaXD
Tylko mówię, jednej kwestii nie dali - reszta była...
Dlatego nie tracę nadziei;)
Na chwilę Pierwotny w ciele Alaricka - mega akcja - jednak na dłuższą metę byłoby to kompletnie bez sensu.
To po co tyle szumu z wyborem Klausa, wielotygodniowe czy nawet wielomiesięczne w sumie castingi jak na końcu Joseph miałby wystąpić tylko w retrospekcjach, a kwestie Klausa odbębni Mefju???
Suchar jak stąd do księżyca;)
W takim momencie nie rozpowszechnialiby scen ze scenariusza. Poszukaj filmów z castingów na yt, tam Somerhalder dostawał kwestie, których w serialu nie było. Np. twierdzi, że pojawił się w MF dla Eleny, a wszyscy wiemy, że wrócił po Katherine.
Ale które masz na myśli konkretnie, bo tero się sama pogubiłamXD
Chodzi mi o to, że Sawer przypomina, iż nie było sceny Andie z Damonem.
Mimo że w skryptach była.
Tylko mnie się właśnie wydaje, że to akurat nie była aż tak bardzo znacząca scena - ot, takie flirciarskie zapoznania się Damona i Andie.
SPOILER
Z kolei scena ze skryptu scenariusza Klaus&Alarick była moim zdaniem bardzo znacząca, gdyż dotyczyła "być albo nie być" Jenny...
Moim zdaniem kwestia życia i śmierci jednej z postaci która jest w TVD od początku - ma jednak większe znaczenie niż teksty Andie "chwilowej pocieszki Damona"XD
Więc obstawiam że ta scenka powinna się jednak znaleźć w serialu.
Ale to dywagacje moje bzdurne tylkoXD
"Przykładowo w odcinku z 1 sezonu, kiedy Damon zabrał Elenę do baru swej przyjaciółki.
I zaatakował go potem chłopak Lexi.
Tę scenę podali właśnie jako skrypt ze scenariusza - znalazła się w serialu.
Nie było tylko jednego zdania - bardzo konkretnego - jednak akurat ta kwestia - gdyby ją wsadzili wtedy do TVD byłaby wydumanaXD"
O to:P
Właśnie o to mi chodzi, White Demon. Skoro takiej nic nie znaczącej scenki nie dali w serialu, to TYM BARDZIEJ nie dadzą czegoś takiego. Takich spoilerów po prostu nie może być na castingach.
Scena z 18 odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=ITeBsvdTiv8&feature=player_embedded
No nie wytrzymam, oni jej żałują?! :o
może ktoś mniej więcej na polski streścić o czym oni rozmawiają w tej scenie podanej linkiem przed blush?
Alaric siedzi z Damonem:D Czyli Klaus cudownie opuści jego ciało bo wątpię że damon będzie wyskakiwał na drinka z Klausem. A co do filmiku- Damon kochał katherine prawie 150 lat, mógł udawac że już w ogóle mu na niej nie zależy, na pewno coś zostało. Myślę że ona jeszcze trochę pożyje więc Damon nie ma co płakac. Szkolnej miłości nie da się zapomniec a co dopiero taką co była obsesją 150 lat
Widzieliście plakacik? ;)
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=3&pid=2121#to p_display_media
niekoniecznie. Moim zdaniem może to być Klaus. Po prostu chciał się zobaczyć z Damonem. Widać na jednym ze zdjęć minę Damona. Nie wygląda tak jakby patrzył na swojego ziomka z drużyny.
teraz to się na prawdę wkurzyłam-czyli wynika z tego że Damon nadal będzie miał te włosy na Marka Mostowiaka? nieeee!!! Albo mi się wydawało albo w którymś z promo miał już normalną fryzurkę a'la początek pierwszego sezonu. Ale ze zdjęć wynika co innego :( Dlaczego oni go oszpecają? why? why?!
to jest chyba inspiracja nickiem carterem z backstreet boys. moze chlopak marzyl o byciu czlonkiem boysbandu i teraz przez fryzure to wszystkim pokazuje?:D
hehe to by go tłumaczyło;p
Ale tak poważnie no to kurka wodna takie celowe oszpecanie Damona powinno być zabronione. Chyba skrobnę jakoś petycję, zbiorę ludzi i zawalczymy o dawne włosy Damona.
Naprawdę go oszpecają. Nigdy nie myślałam, że to powiem, ale na TYCH zdjęciach Damon (Ian) mi się nie podoba..
Jeszcze ten żelik na włosach, mam nadzieję że poprawią to trochę i w serialu nie będzie to wyglądalo tak dramatycznie. Nie muszą mu tak starannie tych włosów ukladac, one same się dobrze ułozą bez żadnych lakierów, żeli, wosków itd. Lubię fryzurkę Damona z pierwszych odcinków 1 serii, potem też nie było źle ale kumulacja tragizmu to było kiedy Elena, Damon i Alaric pojechali do biura Isobel w poszukiwaniu informacji o klątwie. A potem jescze kiedy była akcja z mamą Caroline. Miałam nadzieję że te włosy już nie wrocą
No to napiszmy petycję ;d Wersja polska:
Do charakteryzatorów serialu The Vampire Diaries,
My, niżej podpisani zwracamy się z prośbą, aby Ian Somerhalder odzyskał swoją dawną fryzurę z pierwszego sezonu serialu. Uważamy, że z wyżelowane włosy upodabniają go do bohatera naszego rodzimego tasiemca, Marka Mostowiaka.
Jest to karygodne, gdyż Damon nie może być podobny do mieszkańca Grabiny!
Czy zdają sobie Państwo sprawę z ogromu tej sytuacji? Przebaczyliśmy metamorfozę na Ridża, Marka już nie odpuścimy ;)
Oczekujemy pozytywnego rozpatrzenia naszej sprawy, żywiąc nadzieje na to iż trzeci sezon przyniesie ze sobą dawne uczesanie Iana.
Z poważaniem
podpisy....
hahaha, dziewczyny umarłam :D:D napiszmy coś takiego, trochę się ekipa Pamiętników pośmieje, a może przy okazji rozpatrzą naszą prośbę pozytywnie :D
Ej, a może Ian chce mieć fryzurę na Marka Mostowiaka? Może razem z Paulem w przerwach między zdjęciami oglądają M jak miłość z angielskimi napisami i chlipią nad losem Mostowiaków? xD W końcu Ian chciał grać Stefana, to może próbuje złagodzić wizerunek Damona fryzurą a la Marek Mostowiak xD
Ja słyszałem - i nawet producenci o tym mówili - że nie mieli nikogo na Damona. Nikt się nie nadawał i byli załamani wręcz, a tutaj któregoś dnia zadzwonił do nich telefon i dowiedzieli się, że Ian Somerhalder jest zainteresowany rolą Damona.
I potem Plec mówiła, że jak wszedł na przesłuchanie, to od razu wiedziała, że to on. Damon.
I stwierdziła, że to ich najlepszy wybór do serialu, bo on po prostu jest taki jak Damon powinien być.
No ale nie zapominajmy, że dali mu chyba drugą szansę bo sam Ian wspominał, że o mało aby się nie spóźnił na casting i wypadł fatalnie bo nie był zbytnio przygotowany ;) Ale z pewnością jego urok i czar zadecydowały o tym,że jest idealnym Damonem :D
Dobrze że nie dostał roli Jacksona w TB, fuj :P Nie mogłabym patrzeć na niego w tak obleśnych scenach a potem jako fanatyka religijnego :D Nie nadawałby się, za to nadaje się idealnie do roli Damona:D
Nooo, Jason nie był dla niego xD
A tak Ryan Kwanten jest cholernie śmieszny, idealnie nadaje się na granie takiego idioty. To jedna z lepszych postaci TB głównie dzięki niemu xD
I tak samo Ian to Damon. Lepiej wybrać nie mogli :D Jest coś w tym, ze są role, do których aktorzy są stworzeni.
Dokładnie. Też sobie nie wyobrażam Iana jako Jasona. A Ryan naprawdę przekonująco go gra.
Chociaż chciałabym usłyszeć Iana zaciągającego jak wieśniak z Południa, oj tak :D
No zgadzam się, Ryan świetnie go gra ;) Ale i tak najbardziej uwielbiam - zaraz po Ericu - Laffayette'a ;)
O cicho, widzę że Hoyt ma sporo fanów i tutaj.
Też za nim przepadam;)
Zresztą ja za prawie wszystkimi w TB przepadam.
Tylko Billuś mnie wkulwia niemożebniXD
Tara, Sookie i Bill - najgorsze postacie. Do odstrzału.
Mamuśka Tary też.
Szkoda, że spieprzyli Sama pod koniec 3 sezonu, bo był w porządku.
Jeszcze co do fryzury Damona... Dla mnie wcale nie jest najgorsze to, że wygląda jak Mostowiak. Ostatecznie przecież Marek zmienił fryzurę na lepszą :D (miejmy nadzieję, że z naszym ulubieńcem będzie podobnie). Najgorsze jest to, że fryzura na Mostowiaka go postarza, i to bardzo.
Kurcze, Damon to przecież młody, góra 170 letni chłopak (czyli na ludzkie 25 lat, nie więcej, choć myślę, że ma ze 23) i w rozwichrzonej fryzurce, jak na początku pierwszego sezonu, wyglądał nie tylko super sexy itd. ale przede wszystkim młodo. I wciąż przypominał tego wesołego, niewinnego chłopaczka z retrospekcji. Teraz, kiedy upodabniają go do Marka, Damon całkowicie traci swój młodzieńczy i, jakby nie patrzeć, chłopięcy urok. Od jakiegoś czasu, patrząc na Damona wcale nie widzę naszego jurnego i zawadiackiego młodziana, tylko statecznego Iana po trzydziestce. Widzę po prostu Iana. Tak nie może być. Ja wiem, że Ian nie młodnieje, ale to cały czas fajny, przystojny facet, może dwie zmarszczki więcej niż dwa lata temu, ale nadal wygląda super. Więc zamiast na potrzeby serialu jeszcze odjąć mu lat (co nie byłoby wcale trudne) odpowiednim fryzem, to oni go postarzają (a jak wiemy, Damon jest wiecznym ogierem i z wyglądu nie ma prawa się starzeć ;)). Ja tego zupełnie nie kapuję.
Dla przypomnienia dwa filmiki z czasów jego świetności :D Za takim Damonem tęsknię.
http://www.youtube.com/watch?v=glqN2UnT-_o
http://www.youtube.com/watch?v=e_FATvpcQJQ&feature=related
w 100% sie zgadzam. wczoraj zaczelam na nowo ogladac pierszy sezon i damon wyglada tam duzo, duzo mlodziej. tak zawadiacko i uroczo ;) nie rozumiem zabiegu z fryzura na mostowiaka. przeciez wampiry sie nie starzeja wiec dlaczego stefek wyglada tak samo a domon jakby mu dodali 10lat? jeszcze jakby ta fryzura jakas ladna byla a to przeciez jest ulozenie na zaslonki w oknie, ktore nie ma prawa sie podobac.
Znam Twój ból, tak samo jestem oburzona, że nie umieją się Danielem (Elijah) zająć, coby wyglądał jak się patrzyXD
http://2.bp.blogspot.com/_3AigYL4b_Ks/THiFpY52BbI/AAAAAAAACO4/TE1zyQuGNxk/s1600/ gDANIELGILLIES.jpg
http://1.fwcdn.pl/ph/30/16/113016/58771.1.jpg
http://image.com.com/tv/images/processed/default/c1/1f/103586.jpg
http://www.superiorpics.com/daniel_gillies/pictures/Descent_FL6001197_picture.ht ml
A te moje ulubioneXD
http://www.hollywood.com/celebrity/1299362/Daniel_Gillies
Iana teraz tak samo, na M.M. z MjM robić - to skandal!
Miast wydobywać z tych facetów piękno, to je ukrywają...
Co za ludzie paskudniXD