Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.

użytkownik usunięty
Evarini

Z tego co dobrze rozumiem Kath mówi "Now I'm reconsider my alliance" czyli "teraz ponownie rozważam sojusz [z wami]", coś takiego.

No, właśnie. Możliwe. Ale nie chciało mi się tego odtwarzać 50 razy. Bo to jak powrót do najgorszych momentów na listeningu na 1 roku xD

użytkownik usunięty
Evarini

heh, muszę przyznać że czasem Ninka mówi niewyraźnie i może nie 50 ale z 5 razy trzeba powtórzyć żeby zrozumieć co tam gada :P

No, zdarza się jej mówić niewyraźnie. Ale praktycznie każdemu się zdarza. I wiadomo, że nie 50, tylko ja lubię przesadzać ;)

Evarini

Mi to się wydawało zawsze, że ona ma jakąś malutką wadę wymowy.
Akurat nie mówię o trailerach, bo tam wszystko tak jest zmontowane, że potem lepiej słychać w odcinku. :D

Sawyer

A może to tylko kanadyjski akcent się gdzieniegdzie uwidacznia xD

Evarini

Bonnie to jest w ogóle człowiek z misją. Od kiedy dowiedziała się że jest wiedźmą wszystko się kręci wokół tego, zachowuje się jak jej babcia, nawet się nie uśmiechnie. Za to bez przerwy popisuje się jaka to jest z niej silna czarownica i co potrafi. I cały czas tylko jej ta krew z nosa leci. Potrzebują wiedźmy więc Bonnie raczej nie uśmiercą, mogliby bo drażni mnie

użytkownik usunięty
alien_2

"I cały czas tylko jej ta krew z nosa leci." - rozbawiłaś mnie tym xD
Zgadzam się w 100 %. Ale tylko ze względu na Jera wolałabym żeby ją oszczędzili.

No, Jera byłoby żal, gdyby zabili Bonnie. Bo inaczej, pozostałyby im dwa wyjścia: Jer by się zabił z rozpaczy (a jednak wolałabym, żeby przeżył, bo go lubię) albo uznałby, że dla niego najlepszy jest celibat i poszedłby do zakonu.

użytkownik usunięty
dagusia_bojar

OMG! Zdjęcie Klausa i Elijaha z Katheriną w retrospekcjach! http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=75&pid=2080#top_display_ media

użytkownik usunięty

dobra, widzę że już ktoś załozył NOWY temat...

ocenił(a) serial na 6

Zajebiaszczo Klausik wygląda, co nie?
Bo że Elajdża to wiadomo samo przez się, hehe;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Inaczej go sobie wyobrażałam, ale też świetnie;)
Elajdża of kors zajebiaszczo :P I rzeczywiście "zmodyfikował uczesanie" ale ja mam nadzieję, że ten ostatni odcinek w którym brał udział nie zawiera retrospekcji i ...;)

ocenił(a) serial na 7

haha jakie włosy mają boskie :D.
styl Elijaha ; p

ocenił(a) serial na 6

Niby wygląda troszkę jak taki fircyk, szczerze - spodziewałam się, że z wyglądu będzie właśnie takie 'słodkie chłopię"...
Ale to musi być zmyła - inaczej wszystkie wampiry nie sikały by po nóżkach na sam dźwięk jego imieniaXD
W końcu to Najstarszy wampajer w TVD, czuję - że będzie z niego niezły asior;)

WhiteDemon

Średnio mi się podoba ten Klaus, inaczej go sobie wyobrażałam no ale wiedziałam że nie może wyglądac jak Victor z Underworlda bo tu dookoła same nastolatki a nagle Klaus 60 lat. Niech już i będzie ten, ale taki średniawy. Czuję że polubię bardziej Eljaha bo on wygląda bardziej dumnie i dostojnie niż jakiś tam tysiącletni nastolatek

ocenił(a) serial na 6
alien_2

"tysiącletni nastolatek"...
Jeszcze Ci ścierpnie skóra, jak odwali jakąś masakrę - zoboczyszXD
Staję przy swoim - że ten wygląd jest mylący;) jak maskujący kamuflaż...
Hehe.

WhiteDemon

A poza tym to jest zdjęcie z retrospekcji, więc teraz Klaus może wyglądać inaczej, mieć inną fryzurę itp. tak jak Elijah ma teraz inny fryz niż za tamtych czasów ;)

ocenił(a) serial na 6
brawur

No, dokładnie;)
Teraz pewnie będzie miał włoski postawione na żela, a Elenka pomyli go z dostawcą pizzy, YEAH! XD
Powie: "Masz chłopcze piątaka i sio mi tu!"
A ten: "Niespodzianka, laleczko - jestem Klaus i Ciebie właśnie po świecie szukam"XD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

- Aaa Stefaaaan!! Ratuj mój tyłek po raz setny!!
<Stefan nadbiega z zmarszczką na czole>
<Elena chwilę myśli>
- Ach, no przecież ja nie chcę być ratowana! Zabieraj mnie Klausie gdzie nas wiatr poniesie xD

ocenił(a) serial na 6

Hehe, genialneXD

Teraz uwaga DUŻY SPOILER:

http://static.wetpaint.me/vampire/ROOT/photos/tvdposterdie-1301694616.jpg

Oblukawszy czerwony napisik nad ramionkiem dziewczyny... - na moje Elenka kipnie na bankXD
Co myślicie Ludzie?

WhiteDemon

hmm może tak być skoro nawet trójca nie jest pewna w serialu...
a w trzecim sezonie" odrodzi się" wampirem?

WhiteDemon

może pojdą w stronę książki i zrobia z niej wampirka?
ogolnie nie podoba mi się ten plakat.

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Też mi się tak wydaje.
Elenka wampajeroską się stanie, hehe.
Co Ci się w plakaciku nie podoba?
Według mnie ślicznie dziołcha wyszła;)
I takie troszkę nawiązanie do Hamletowej Ofelii...
Te kwiatki i płynąca rzeka;)

WhiteDemon

kiecka mi sie nie podoba :D
wydaje mi sie, ze jednak kogos przemienia co wynika z tego spoilera:
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1490-spoiler-jenna

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Co Ty mówisz!
No dobra, widać mamy inszy gust - bo jak dla mnie kiecka boska&fajnioskaXD
Jeszcze ta czerwień, aa.
Czyli chyba jednak będzie Gilbertówna ostre ząbki mieć - ale jajca;)

WhiteDemon

Logicznie myśląc, to przemiana Eleny jest bardzo prawdopodobna. Tylko będziemy mieć większy problem z rozpoznaniem Kat i Eleny, jak obie będą wampirami xD

Evarini

no ale wtedy stefcio i damon nie bedą musieli jej chronic, problemy z pierwotnymi sie tym sposobem same rozwiaza. to by bylo chyba za proste rozwiazanie?

ocenił(a) serial na 7
red_nails

No poszliby na łatwiznę :D
Ja bym wolała żeby póki co Elena została człowiekiem.
Caroline na razie wystarczy ; )

Vikiii

nie wiem gdzie to umiescic wiec daje to tu. zabilo mnie to dzisiaj podczas przegladania kwejka :D
http://www.kwejk.pl/obrazek/32593/ian,somerhalder/status.html

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Haha, świetne;)

Evarini

No właśnie będzie trudno je rozróżnić.
Ciekawe kto jej użyczy krwi?,kto zabije?Jaka będzie po tej przemianie ?

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Caroline zdradzi swój sekret! Komu?

Zobacz: http://spoilery.bloog.pl

ocenił(a) serial na 8
dagusia_bojar

http://www.youtube.com/watch?v=u0KC8_VpkvY&feature=player_embedded
zapowiada się Delenka (MAM NADZIEJĘ)

WhiteDemon

Biorąc pod uwagę że każdy rodzi się po to żeby kiedyś umrzec to napis nic nie znaczy:D Po tym co czytałam wyżej sądzę że Elenkę zabiją pod koniec tego sezonu ale wróci jako wampir. tylko to trochę za szybko.Jak elena zostanie wampirem to rozwiąże się problem Klausa bo jemu zależy na człowieku, dlatego katherine nie nadaje się do tego całego hokus pokus. Chyba że potem cały kolejny sezon Klaus będzie gonił Elenę i jej rodzinę i wszyscy będą wszystkich bronic. Wolałabym żeby jednak Elena została jeszcze jakiś czas człowiekiem. Jeśli już musi zostac wampirem to niech Damon da jej krwi, to ich połączy na wieki:D

alien_2

No, ba, gdyby Damon uratował Elenę, a potem ona przypomniałaby sobie jego wyznanie, ach... Może przejrzałaby na oczka.

Evarini

Tylko ja wolałabym takie sceny trochę później. Nie chcę żeby ona za szybko była tym wampirem, bo w końcu tylko jenna i jeremy nie będą wampirami albo wiedźmami albo jeszcze bóg wie czym. Nie dośc że wszyscy wiedzą o wampirach (a taka tajemnica miała byc) to powoli miasteczko zmienia się w wioskę wampirów;P

ocenił(a) serial na 6
alien_2

No dla mnie to Klaus może ją sobie gonić nawet do połowy 3 sezonu.
Nie obrażę się;)
Kurcze, jednak wydawało mi się, że te 'born to die" nie kryje za sobą tej oczywistościXD
Bardziej prawdopodobna wydawałaby mi się śmierć Elenki.
Bo tak by wyszedł sucharekXD
Z kolei rzeczywiście, jeśli przestanie być istotą ludzką to dupa;)
Wszyscy stracą zainteresowanie...
No dobra, może i nie wszyscy;)
Ale Pierwotni tak.
E tam;)

WhiteDemon

tak sobie myślę o tym pogrzebie i może to Bonnie ? ale już sama nie wiem:/

ocenił(a) serial na 6
bliss6

Jestem złą babą ale wg mnie mogliby się pozbyć Matta, sorry.
Nie wnosi ni specjalnego do fabuły, w zasadzie przez cały 2 sezon nic specjalnego z nim się nie działo.
Obudzili go dopiero teraz, w ostatnim odcinku;)

użytkownik usunięty
bliss6

To nie może być Bonnie, skoro ma grać w finałowym odcinku..

Nie wiem, pewnie już była o tym mowa, ale ja ostatnio przypomniałam sobie, jak niepewna jest przyszłość Alarica po tym, jak oddał Johnowi pierścień...Nie byłoby dobrze, bo lubię bardzo gościa:((

użytkownik usunięty
celia27

Też się o niego martwię..

Coś mogą pociągnąc z tym pierścieniem, niech pozbędą się Matta. Alaric się wyrobił i już nie jest nudnym nauczycielem. Uwielbiam team Alaric i Damon:D Matt jak już ktoś pisał nie wnosi nic do fabuły, wygląda jak główna bohaterka Zmierzchu, cały czas ma zdziwienie na twarzy i otwarte usta. Caroline szybko sobie kogoś znajdzie, może pocieszy ją Stefan? Był odcinek że uwierzyłam że coś między nimi mogłoby byc bo Stefan się czuje za wszystkich odpowiedzialny, kto wie może tak się przejmie rolą że nie zauważy że nagle będzie coś z tego więcej. A tymczasem Damon pocieszy Elenę:D

alien_2

Alaric był na zdjęciach z pogrzebu, z tego co pamiętam.
Wcześniej o Matt'cie nie myślałem, ale teraz... w sumie to ma sens. Wie o wampirach, gada o nich z szeryf Forbes... Elena jest z nim w jakiś sposób związana emocjonalnie, więc to normalne, że płakałaby... No i jest niepotrzebny.
Fakt, załamałaby się Caroline... ale przeżyłaby to :P
Jak dla mnie mogą go zabijać.

Sawyer

Na TVLine.com pojawiła się informacja, prosto od Kat Graham, że rzeczywiście ktoś z "series regulars" zostanie zabity. Możemy wykluczyć Elenę, Damona, Stefana, Caroline, Bonnie chyba też
Matt wydaje się bardzo logiczny. Nie jest szczególnie istotną postacią, a teraz, jak się dowiedział o wampirach, stanowi problem. Elena na pewno by przeżyła, gdyby zginął, to pewne. A Caroline będzie miał kto pocieszać, bo jest Stefan i ma wrócić Tyler.

Evarini

Matt może umierać, bo jak umrze ktoś bliższy Elenie, to będzie cierpiała cały 3 sezon.

Sawyer

Dokładnie. A pocieszanie Caroline może przyniesie jakieś korzyści.
Chociaż pewnie nie ma co liczyć na Steroline...

Evarini

Pewnie nie. Stefek to po rozstaniu z Elenką zostałby zakonnikiem, zamieszkał gdzieś w klasztorze we Francji i pił krew owieczek z pastwiska nieopodal, cierpiąc przy tym za cały świat xD

Sawyer

A może załamie się i wróci do swojej mrocznej przeszłości i będzie napadał i zabijał?:D Nie wiem czy dobrze mi się zdaje ale ta wpadka z uzaleznieniem od krwi nie była pierwsza, bo Damon kiedy podstawiał mu krew mówił, że tym razem głód jest zbyt silny. Chodziło o to, że Stefan miał wcześniejsze wpadki czy mogło się odnosic ogólnie do początków? Jeśli Stefan miałby raz na jakiś czas miec takie wpadki to jego postac byłaby zdecydowanie ciekawsza. I Elena mogłaby się zblizyc do Damona. Stefan oczywiście potem jak piszesz miałby wyrzuty sumienia i biczowałby się w jakiejś ciemnej celi.