PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.

bliss6

Lepiej tego nie można było ująć:))Choć długo do Damona nie docierało, że Kat to egoistka, która lubi bawić się ludźmi. Świetnie było pokazane w 1 odcinku drugiej serii jak najpierw Katherine mówi mu, że zawsze kochała Stefana, a niedługo potem Elena, że zawsze będzie kochać tylko Stefana.Jednego dnia obie kobiety jego życia mówią mu, że wolą jego brata! To się musiało zakończyć "wybuchem"::))

celia27

tak się właśnie zastanawiam w czym jest lepszy Stefano , że go obie wybrały ;) ?
No właśnie 02x01 do niego dotarło jaka to jest ta jego kochana Kati ;) (chociaż on to chyba wcześniej wiedział 01x14 tyle ,że nie dopuszczał takiej myśli do głowy, nieźle go skołowała ;))

ocenił(a) serial na 6
bliss6

Tak dla zgrywy;)
Wiadomo, że tak naprawdę wszystkie lecą na DamonaXD

WhiteDemon

dokladnie. przeciez kazdy o tym wie ;)

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

hehe
Właśnie ;P

Vikiii

bo my kobiety uwielbiamy drani ;)

ocenił(a) serial na 7
bliss6

Ale tylko tych przystojnych :D

Vikiii

hmm.. z tym czymś ;)

ocenił(a) serial na 7
bliss6

Musi być ideał ;D i właśnie..
Mieć to coś ;D

użytkownik usunięty
Vikiii

Z umięśnioną klatą, z kaloryferem Grega ;)

ocenił(a) serial na 7

Haha. mi wystarczy taka jak ma Damon ;P

użytkownik usunięty
Vikiii

cii.. niech chłopu jeszcze bardziej podskoczy samoocena :P
A my będziemy się podniecać klatą Damona :P

ocenił(a) serial na 7

Hehe okey ;D

bliss6

Już Ci mówię w czym Stef jest "lepszy" :D

Otóż Stefek nasz w niczym nie jest lepszy od brata. Po prostu miał szczęście trafić na dwie skrajnie różne kobiety, każdą w odpowiednim czasie. Najpierw na Kat, która lubiła drani lub po prostu charakternych gości, a taki Stefcio wtedy był (no w każdym razie nie był ciepłą kluchą i nudziarzem), podczas gdy Damon był wówczas niewinnym chłopaczkiem z dobrym serduchem, na dodatek zbyt uległym.
Później natomiast role się odwróciły, Stef stał się dobrym, ciepłym, łagodnym i troskliwym misiem, podczas gdy Damon zmienił się w (pozornie) nieczułego drania z charakterkiem i diabłem za skórą. I tu pojawia się Elenka, która jest przeciwieństwem Katherine, dlatego woli Stefana. Po prostu cholerny farciarz :D
Dlatego im bardziej Damon łagodnieje, tym 'łaskawszym' okiem Elena na niego patrzy. Ale ja nie chcę łagodnego Damona! Damon ma być Damon, ogień i żar! Od marszczenia czoła i zmartwionej miny jest Stefcio :)

Swoją drogą przypomniała mi się wymiana zdań braci z odc 1x22:
D: You have no sense of humour, Stefan. (prawda)
S: Actually, I just have no sense of Damon humour. (trudno się z tym nie zgodzić :D)
D: "I get it, I get it! I'm the better, hotter, superior choice..." (proste :D)
Ten irytujący uśmieszek Stefka, kiedy Damon nadstawia ucha... Zero polotu Stefan, zero.

użytkownik usunięty
brawur

Do Twojej wypowiedzi dodam tylko, że gdy Katherine wróciła do MF, jak twierdząc, do Stefana, okazało się, ze Stefan to ciepłe kluchy. Łaziła za nim i łaziła, aż w końcu zrezygnowała. I do kogo zaczęła się wdzięczyć? Do Damona, który zmienił się przez te wszystkie lata w faceta który ją kręci:P

Otóż to :D Szkoda, że Elena nie rezygnuje :D Skubana, uparta jest.

użytkownik usunięty
brawur

A może Stefcio rzeczywiście współpracuje z Klausikiem ? :D I to on podrzucił mu Alaricka ?? :D No dobra, jaja sobie robię, ale wyobraźcie sobie tą Delenową scenę:
D: You need to listen to me and prepare yourself for what I'm about to say.
Elena patrzy na niego zmartwiona.
D: Stefan... is working for Klaus. He was a liar from the beginning, Elena.
*chlast*

Dobre by to było, ale prawie identycznie było w True Blood :P
Więc może pozostańmy przy tym, że po prostu Damon jest lepszy i kropka xD

użytkownik usunięty
Evarini

No ale niestety teraz jestem bardziej wyczulona na Stefcia:P
Jeszcze jak ma go zjechać Damon, że słabo ochrania swoją dziewczynę.. :D

Stefan cicha woda ;) A może go Klaus rzeczywiście zauroczył w jakiś sposób hm..
fajnie by było oglądać Stefana w odmienionej roli :)

ocenił(a) serial na 7
brawur

I to jest wkurzające.Kiedy się ona złamie no.? ;D

Vikiii

Może jakby coś Damonowi zagrażał albo się stało, może wtedy by się coś ruszyło ?

ocenił(a) serial na 7
bliss6

On to potrafi się wpakować to może to zadziała ;P

brawur

otóż to :)

dagusia_bojar

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1543-spoilery-z-tv-guide-i-od-ausiello

ocenił(a) serial na 10
red_nails

Fani Deleny (w tym ja) chyba będą pozytywnie zaskoczeni nastęnym odcinkiem. Mam dla Was kilka spoilerów ;)

"The second major event is Damon pushing really hard for Elena's affections to the point that Stefan will seriously need to step his game up. Damon will rock this episode to the point that I might even trade my Team Stelena card in for a membership with the Delena group. It was that damn good. However, there were a few moments that will make the Bamon/Donnie fans squeal in joy, but I don't see anything happening there any time soon or ever."

"Is the episode good for all the Delena shippers? If you know what I mean"
it’s INCREDIBLE…again… last scene

"does damon cry again?!"
to tell u the truth, after watching Nina’s performance i really didn’t notice his reaction…and i think that im gonna have to watch it like 7 more times to get over it…. my heart was literally HURTING, because she is so amazing

"Ohh one last thing!! Are we going to hate Damon for whatever shenanigan he pulls this ep??"
ABSOLUTELY NOT… it’s going to be sooo shocking, but what happens after is gonna blow everyone’s minds

"Thanks for answering my question! Just one more please, I was wondering if anything important was talked about in the DB dance scene b\c if not, I'll prob. just skip it"
don’t skip it! seriously, katerina is SOOOO amazing, she can MOVE

Gah you're getting me over excited, this sounds like a DE heavy ep!! LOL thanks for doing this!!

"I was just wondering.. kinda lame question.. but DE share TWO dances right? A slow dance, and an upbeat one?? And should i be worried about DB scenes?"
i can’t say the amount of dances cause the episode i saw was longer than the one y’all will see, by a good like 15 minutes…so im not sure about that :S

"will the crying scene be good or bad for delena fans?"
it depends on what you consider good or bad…

I lied! I lied!! LOL.. last one for real xD you said the last scene is amazing.. is the amazing scene DE related?? It's after the slap scene right?
yup

"I have a question now!!
You said that the one you saw is probably a good fifteen minutes longer than the one that will air. That worries me. Do you think they'll cut out some important things or was their some unneeded stuff in the version you watched?
Sorry if I worded that funny.(':"

there are scenes that kind of drag, but in general, they only cut out a little bit, like when i saw the rough cut of masquarade they only cut down a little bit in each scene so you can’t really tell"

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

Dziękuję ci za dodanie ^ ^
my heart was literally HURTING, because she is so amazing....
<3

Maureen1222

Te spoilery mnie wykończą do piątku.
Jeśli rzeczywiście odcinek będzie pełen Deleny, to eksploduję z radości :D

ocenił(a) serial na 7
Evarini

To tak jak ja ;D
Jeszcze 2 dni..
Nie wytrzymam! Ja chcę Delene ^^

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Nie mogę się doczekać ^^. Problem tylko w tym, że moje oczekiwania są tak wysokie, że boję się, iż się zawiodę.

Spoiler to żaden i nie wiem, czy to stary wywiad, czy nowy, ale Ian tak ładnie ubrał w słowa całą prawdę o Stefanie, że muszę to tu zamieścić:

"I think what Elena will learn, is that even though he [Damon] is a diabolical jerk, Damon speaks the truth. He does not lie. And Stefan has lied to her. So Damon will win Elena over in that capacity. And who’s to say Stefan isn’t a little bit evil anyway? He definitely has some evil in him"

Maureen1222

Też nie mogę się doczekac, mam nadzieję że ten odcinek naprawdę będzie przepełniony Deleną:D I Ian ma rację, ciekawe za ile sezonów Elena dojdzie do takich wniosków

użytkownik usunięty
Maureen1222

O zgadzam się z tym w zupełności.

użytkownik usunięty
Maureen1222

Oo, dużo spoilerów, skąd one są?

"to tell u the truth, after watching Nina’s performance i really didn’t notice his reaction…"

Kurcze, ale jestem tego ciekawa... ponoć Ninka zagrała tą scenę fenomenalnie, nie mogę się doczekać...

ocenił(a) serial na 10

Pewna dziewczyna, która miała już okazję obejrzeć 18 odcinek, zamieściła je na swoim tumblr. Po chwili je usunęła, ale ktoś zdążył skopiować i wkleić na amerykańskie forum ;)

Ninka na pewno zagrała tę scenę fenomenalnie, wnioskuję już z tego krótkiego urywka ze zwiastunu. Zastanawia mnie tylko, kto musiał umrzeć, żeby płakała aż tak? Co, jeśli to Jeremy?

Maureen1222

moze jednak matt? i to z rak damona? dlatego dala mu w twarz?

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Oby Matt.
I tak nie widzę już dla niego przyszłości w TVD.

ocenił(a) serial na 7
red_nails

Chciałabym, aby to był Matt ale nie żeby to Damon go zabił..
Elena mogłaby mu tego długo nie wybaczyć
a tego bym nie zniosła :P

Vikiii

Wszystko zależy od okoliczności. Gdyby Matt z jakiegoś powodu był dla nich zagrożeniem, Elena by to zrozumiała i wybaczyła Damonowi. Chyba.

Evarini

dokladnie tez tak o tym mysle :))

ocenił(a) serial na 7
Evarini

właśnie pozostaje to chyba.Niech milutki Stefcio go zabije xd

użytkownik usunięty
Vikiii

Wiecie co, tego bym już NIE ZNIOSŁA.
Jak Stefek zabił Vicky to jakoś urazy do niego nie czuła...

ocenił(a) serial na 7

Nie będę mogła się na niczym skupić jutro :D

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Matt to zbyt oczywista oczywistość, poza tym Elena nie płakałaby o niego aż tak. Był jej przyjacielem, to prawda, ale bez przesady. Obstawiam kogoś z bliższego kręgu Eleny. Śmierć Matta z rąk Eleny oznaczałaby 10 kroków w tył w ich relacji, a biorąc pod uwagę spoilery, stanie się coś zupełnie odwrotnego, więc wątpię.

Maureen1222

ja mysle, ze zabija jenne i jeremiego. elena zostanie sama (nie ma jeaszcze 18stu lat) wiec damon zostanie jej prawnym opiekunem co znacznie zaciesni ich wiezi ;)))

red_nails

Ale jak mógłby zostać jej prawnym opiekunem? xD
Następny byłby wujek John, a potem jakiś ośrodek, bo Damon jest kompletnie obcą osobą.
Chyba, że znowu by kogoś zauroczali, bo ludzie w mieście raczej by zrozumieli przygarnięcie jej przez Salvatorów - więc problem mieliby tylko z urzędami :P

ocenił(a) serial na 10
Sawyer

Jenna będzie obecna w odcinku 19, więc się o nią chwilowo nie obawiam ;)

Sawyer

oj tam, oj tam. nie czepiaj sie juz tak ;) zrobia male hokus pokus i po sprawie ;)

ocenił(a) serial na 7
red_nails

Damon tatuś ;D
perfect :D

red_nails

Raczej nie zabiją Jera i Jenny, bo mowa jest o śmierci jednego głównego bohatera. Ale liczę na to, że ich oboje zostawią w spokoju.

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

Z rąk Eleny..czekaj nie ogarniam..xd