PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

SPOILERY

ocenił(a) serial na 10

Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.

dagusia_bojar

Podobno w książce Stef i Elenka się zaręczyli albo mieli się zaręczyć, czy to prawda? Bo chodzą po wsi słuchy, że w serialu mogą zrobić coś podobnego, na dowód czego podaje się poniższe zdjęcie... (tak, wiem, że książka ma niewiele wspólnego z serialem :))
Mam jednak nadzieję, że to zdjęcie nie ma nic wspólnego z zaręczynami :D
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pid=2127#to p_display_media

brawur

Nie mam pojęcia, jak było w książkach, bo ledwo doszłam to tego, że Elena się dowiedziała, że Stefek jest wampirem, ale mam szczerą, ogromną nadzieję, że w serialu Stelena się nie zaręczy! To byłoby straszne. Powinni jak najszybciej się rozstać, a nie zaręczać.
I właściwie, to zdjęcie wiele nie mówi. Mam nadzieję, że ktoś ma tylko bujną wyobraźnię i rozsiewa ploty po necie.

ocenił(a) serial na 7
Evarini

Elena nie może być ze Stefanem.! Ich małżeństwo to by było już na maxa nudne..
Babcia i dziadek na bujanych fotelach ;D
Fuj.!
Delena ma być no.! ; P

brawur

tak w ksiazce sie zareczyli ale mimo to i tak elena miala kilka momentow z damonem ;]

red_nails

Oby w serialu było coś więcej, niż "kilka momentów" z Damonem ;)

Evarini

w ksiazce elena jest w bardziej zazylej relacji z damonem. nie moze mu sie oprzec mimo tego, ze jest ze stefanem. szkoda, ze tego nie ma w serialu. mam nadzieje, ze to nadrobia ;)

red_nails

Przed nami trzeci sezon. Nie sądzę aby zdecydowali się ciągnąć sielankę Stefana i Eleny jeszcze tyle odcinków. Musi być jakaś burza i jestem pewna, że doczekamy się Eleny i Damona razem :) Może będzie to chwilowe, może nie ale musimy się uzbroić w cierpliwość. Pewnie finał II sezonu zakończy się niejednoznacznie i to rozpocznie nowy rozdział w życiu bohaterów. Z wątkiem Deleny oczywiście :-)

użytkownik usunięty
brawur

What?? Wypluj te słowa :P Toż to będzie tragedia i serial będą oglądać tylko fani Steleny,których chyba zbyt wielu nie ma:P

ocenił(a) serial na 10

"Podobno w książce Stef i Elenka się zaręczyli albo mieli się zaręczyć, czy to prawda? Bo chodzą po wsi słuchy, że w serialu mogą zrobić coś podobnego, na dowód czego podaje się poniższe zdjęcie... (tak, wiem, że książka ma niewiele wspólnego z serialem :))
Mam jednak nadzieję, że to zdjęcie nie ma nic wspólnego z zaręczynami :D
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=last..."

Jako że siedzę mnóstwo czasu na zagranicznych forach, wiem, że ludzie spekulują, iż to jest zerwanie Steleny, a nie zaręczyny. Dajcie spokój, Elena ma tylko 17 lat - naprawdę chciałaby to zrobić? Przestałabym chyba oglądać serial, nie zniosę już dłużej tej pary zachowującej się jak stare małżeństwo. Krążą pogłoski, że Elena daje Damonowi w twarz za to, że a) wyznaje jej, że zauroczył ją w Rose, b) chce się poświęcić, by ją uratować. W takim wypadku Elena mogłaby zareagować impulsywnie i go uderzyć, a potem zacząć biadolić "Dlaczego mi to zrobiłeś, dlaczego?" lub "Nie możesz tego zrobić!". Wtedy Damon zapyta dlaczego, a ona odpowie, że za bardzo jej na nim zależy, Elena zacznie zastanawiać się nad swoimi uczuciami, a potem na tej niby, ehkm, romantycznej wycieczce ze Stefciem, będzie chciała mu to wyjaśnić. Hahaha, ok, skończmy marzyć. Damon dostaje w twarz zapewne z zupełnie innego, nieromantycznego powodu. Nie zmienia to jednak faktu, że Elena nie wygląda na szczęśliwą na tym fotosie; powiedziałabym wręcz, że na zakłopotaną (niech odmówi Stefowi, jeśli chodzi o zaręczyny), a ekspresja Stefa podobna jest do tej z 1x22, gdzie tak się upewniał, że uczucia Elki do Damona nie wykraczają poza przyjaźń, więc może teraz będzie podobnie ;)

użytkownik usunięty
Maureen1222

Nie, Damon zbyt poważnie zaczął tą rozmowę żeby powiedzieć po prostu "wymazałem ci z pamięci moje wyznanie".
Ja dalej obstawiam, że on jej mówi iż chce się dla niej poświęcić, ale mnie ten liść w twarz zmylił bo ja nie ogarniam dlaczego miałby dostać za to w twarz. Ja na miejscu Eleny bym wpadła w panikę i krzyczała żeby tego nie robił, ale żeby go uderzyć?
Ale nie liczmy na to, że dojdzie do jakiegoś wyznania ze strony Eleny bo wg. streszczenia 21 odcinka Stelena spędzi romantyczne chwile podejrzewając że jest to ich THE LAST DAY (czyli notabene tytuł odcinka)

niech to bedzie ostatni dzien dla steleny a nastepny niech bedzie nowym dla deleny :D

ocenił(a) serial na 10
red_nails

Hahahaha zgadzam się z blush niestety. Nawet jeśli coś wydarzy się między Deleną, to niestety Stefan ciągle widnieje na obrazku i uczucia do niego szybko nie znikną. Myślę, że pod koniec drugiego sezonu Elka ewentualnie zacznie zastanawiać się nad tym, co ją łączy z Damonem, a twórcy skupią się na tym w 3 sezonie.

Maureen1222

o ile sie skupia...

Maureen1222

Oby to była prawda i więcej scen Eleny&Damona, serial bez nich spada o 2 poziomy. Już nie pamiętam kiedy była ostatnia dobra taka scena??

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

Gdy Elena chciała się oddać Klausowi a potem pod grobowcem;) Czyli daaawno temu.

Jeszcze były dobre sceny w 2x13. Jak Damon żartował, że zabije Johna i jak Elena prosiła go, żeby nie zabijał Tylera.

Evarini

Ok, ale to nie było zbytnio gorące. Najlepsze były pod koniec 1 sezonu i na początku 2.

Madeleine_filmweb

No, wiadomo, ale nie możemy się spodziewać wiele więcej, dopóki Elenka nie zda sobie sprawy z tego, że Damonek jest lepszy ;)

Nie, później były przecież jeszcze Delenowskie sceny: jak pocieszała go po śmierci Rose, jak go powstrzymywała, żeby nie zabił Johna. Ale już dawno nie było niczego:((

ocenił(a) serial na 7
celia27

Brakuje mi scen Deleny;(

ocenił(a) serial na 7
red_nails

A ja się zgadzam z tobą ;P

Vikiii

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1535-spoilery-od-kristin

bliss6

Jak się czyta takie spoilery, to micha się cieszy :D Ja chcę piątek!

Evarini

to będzie ciekawy odc . ze względu na Delene :)
ja też chce ;)

bliss6

Bardzo ciekawy to mało powiedziane :) Wygląda na to, że będzie boski, przynajmniej sceny z Deleną :D

Evarini

a kiedy nie są boskie sceny Deleny ;)??
dopiero co marudziliśmy że ostatnio ich mało :D
ja to czekam tylko na nie ;) no i czasem na jakąś ciekawą walkę :)

bliss6

No, właściwie, każda scena Deleny jest co najmniej świetna ;)

Evarini

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1536-spoilery-the-last-dance-wedug-zap2i t
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1535-spoilery-od-kristin
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1537-isobel-powraca

co Wy na to wszystko?;)

red_nails

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1539-julie-plec-dla-ew
i jeszcze to.

red_nails

Widziałam już te spoilery. No, będzie się działo, to na pewno.
Ale bardzo niedobrze, że Liz wie o Damonie i Stefanie...

Evarini

i niestety nadal nie wiemy co bedzie z alarickiem.
liz moze zginac, bo wie za duzo.
ciekawe co stefcio w sobie dusi. czyzby jakis mroczny sekret, ktory rozdzieli nasza "slodka" pare na zawsze ? ;)

red_nails

O Riczka strasznie się boję. Jak mi go spróbują uśmiercić, to chyba naślę na nich ruską mafię, czy coś.
A wcale nie miała bym nic przeciwko rozstaniu Steleny, zupełnie nic :D

Evarini

tez sie boje, bo bardzo lubie ta postac. jak go usmierca to sie zdenerwuje mocno.
oj ja tez nie mam nic przeciwko temu. patrzenie na te przeslodzone scenki mnie irytuje. jak sobie przypomne jak udawali przez katherine, ze sie kloca i umowili sie gdy beda wypowiadac jakies kwestie to bedzie to oznaczac "kocham cie" to az mnie na wymioty zbiera.

red_nails

Mnie w nich irytuje to, że razem są okropnie nudni. I to, że Elena jest tak totalnie bezkrytyczna wobec Stefka.

ocenił(a) serial na 6
Evarini

A mnie już irytuje ta bezgraniczna wrogość wobec Stefka - nie mówię o Tobie, mam na myśli ogół luda;)
Gdyby Stelena nie była tak stateczna i nudna poniekąd - wówczas Dalena ine jawiła by się takim związkiem zakazanym i w ogóle jakąś super-hiper pociągającą relacjąXD

WhiteDemon

To racja xD Delena ma fanów, bo Stelena jest nudna. Ale autentycznie uważam, że Delena po prostu byłaby ciekawsza, nawet na dłuższą metę.
A ja Stefka lubię. Tylko że denerwuje mnie chwilami. I nie chcę, żeby był z Eleną.

ocenił(a) serial na 6
Evarini

Wiem, o co chodzi.
To oczywiste, że ekranowe "porządne i słodkie związki" nie mają wielu zwolenników, zwłaszcza gdy mamy do czynienia z parkami dobry wampir - dobry człowiekXD
Jedne mulisko;)

Evarini

racja sa nudi i wtedy moim zdaniem aktorzy graja strasznie slabo.

ocenił(a) serial na 6
red_nails

E, a może to tak właśnie ma wyglądać?
Jak Stare Dobre Małżeństwo? XD
By na zasadzie kontrastu sobie wyobrażać jak to ogniście, cool i zajebiście byłoby związanie Damona z Elenką? ;)
Spełniają swoje zadanie, bo tu każdy mruczy za Dalenką...i chyba o to chodzi, o to całe podkręcanie nastrojówXD

WhiteDemon

ale ja nie chce sobie tego wyobrazac. ja chce to ogladac :D

ocenił(a) serial na 6
red_nails

W końcu się doczekamy;) spoko loko.

WhiteDemon

a ja mysle, ze mozemy sie nie doczekac. dla scenarzystow jest oczywistoscia, ze prawie kazdy widz chce zobaczyc elene z damonem. tworcy lubia nas zaskakiwac wiec boje sie, ze nigdy nie dojdzie do polaczenia tej dwojki.

WhiteDemon

zakazana miłość bardziej kręci ;)
w każdym razie niezły z nich trójkącik :)

ocenił(a) serial na 6
bliss6

No wiadomo;)
Ale Dalena bez Steleny nie byłaby tak kręcąca...
Trochę kiepska sytuacja - gdyby jeszcze Stef okazał się gnojkiem, to miałoby to ręce i nogi. Jednak przez bite 39 odcinków nic takiego nie miało miejsca - a i sztuczne byłoby teraz zrobienie z niego kogoś kto oszukiwał np. Elenkę i wszystkich w ogół, i gdyby miał wyjść na skończoną mega szujęXD
Coby np. Elenka zwróciła się w stronę Damona, bo okazałby się tym "brylantem"XD
Ciężki orzech do zgryzienia...

WhiteDemon

ta zazdrość jednego i drugiego w oczach...
jednak Damon przechodzi gorsze męki niż Stefano .

ocenił(a) serial na 6
bliss6

No cóż. Musi cierpieć ktoś, by radować mógł się inny;)
Nie podzielą się dziewuchą jużXD
Dwa razy nie wejdą do rzeki tej samej...
Tak żle i tak niedobrze.

WhiteDemon

Nie ma to jak kochać w całym życiu dwie kobiety i mieć świadomość, że obie kochają twojego brata xD

Sawyer

to musi byc najlepsze uczucie pod sloncem ;)

ocenił(a) serial na 6
red_nails

Peszek - jak to mówią...
Za to Damon ma multum fanekXD które by go pocieszyły.
Na co mu Elenka, może chłopak przebierać ile wlezie;)
Za to biedny Stefek za swe nudziarstwo od 85% dostałby śrutem w tyłek...

Sawyer

jedna: pociągała go fizycznie i fascynowała tą całą tajemniczością,drapieżnością,"innością?"(nie wiem czy dobrze ujęłam;))
druga: z początku tym,że fizycznie przypominała pierwszą,ale potem po bliższym poznaniu tym, że była jej całkowitym przeciwieństwem..
I wpadł znów jak śliwka w kompot -jak to się mówi ;)