Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.
Jak Sylas w "Kodzie Da Vinci" xDDD
Ale myślę, że poz tym, że miał problemy, to już przez to przeszedł. Kontroluje to popijanie krwi i raczej nie wróci do tego. :P
podoba mi sie Twoja teoria spiskowa alien ;))
moglby stefcio stac sie krwioholikiem i oszukiwac elene. wtedy damon by stal sie dla niej oparciem w trudnych chwilach. wiadomo takie rzeczy zblizaja ;))))
wiem, że nie powtórzą. ale to był jedyny fragment gdzie Stefan mi się podobał, jak uroczo kłamał Elenie w 19 odcinku.
Mi się wydawał taki dziwny. Nie-Stefanowy, na hajpie.
Najlepsze było, jak zachowywał się później, w lesie xD Jak zwierzę xD
Nie no na pewno chodzi o to że ona w końcu umrze i będzie wampirkiem, ale niech nie przesadzą. Chciałabym zobaczyc jak Elena która tak wojowała żeby Stefan nie pił krwi wysysa torebki z banku krwi. Może już nie byc taka milutka i urocza. Jeśli ona zostanie wampirem to usuną katherine bo po co dwie identyczne wampirki? znowu by była cała akcja jak z Caroline, że robimy pierścionek, uczymy Elenę nowego życia, pewnie troche dramatu że ona się nie zestarzeje a jej rodzina tak. Po co nam to?:P Niech to odwlekają jak mogą;P Jedyny plus to byłoby, że Elena przypomni sobie wyznanie Damona.
"Biorąc pod uwagę że każdy rodzi się po to żeby kiedyś umrzec to napis nic nie znaczy:D "
W tym przypadku znaczy;) Niekoniecznie kryje się za tym przemiana w wampira, ale po prostu ofiara podczas rytuału.
wydaje mi sie, ze nie. bonnie jako wiedzma jest im potrzebna. poza tym chyba nie usmierca calej rodziny eleny?
Producenci podobno jakiś czas temu gadali o wprowadzaniu jakiejś Meredith. Nie wiem kto to, ale to postać z książki podobno, tak? Wiedźma?
To, że Bonnie i Jera nie ma w opisie nie musi nic oznaczać. Przecież nie w każdym odcinku są wszystkie główne postaci.
Meredith nie jest wiedźmą, jest człowiekiem. W książce jest cyniczną przyjaciółką Eleny, wyglądającą mniej więcej tak, jak serialowa Elena.
W jednym z komentarzy ktoś napisał "Taylor wraca, do przełamania klątwy potrzebny wilkołak, pełnia księżyca, Tyler jest w pewien sposób przyjacielem Eleny, być może się dla niej poświęci... Czy to nie brzmi Wam jakbyśmy mieli kolejnego kandydata na śmierć? "
Oby autor komentarza nie miał racji.. Odkąd Tyler zaprzyjaźnił się z Caroline baardzo go polubiłam...
Tyler i Elena nie są aż tak blisko, żeby się poświęcał. Zresztą, co mógłby zrobić? Przecież i tak trzeba go będzie zabić, bo potrzebny i wilkołak i doppleganger i wampir... i wiedźma.
Nie ma żadnego sensu w jego poświęcaniu się, bo niczego by to nie wniosło. Co niby miałby zrobić? Dać się zabić?
Żaden problem, sprowadzą sobie innego wilczka.
Boję się, że jedną z nich może być Katherine.
Jules pewnie też, bo Damon jej nie popuści.
John Gilbert odpadłby, bo Elena nie płakałaby za nim... miejmy nadzieje, ze jednak tak - zajmie miejsce Katherine. I ostatnia osoba to Matt/Jeremy/Bonnie/Jenna, ale sądzę, że Bonnie nie... bo Graham by tak otwarcie o tym nie mówiła :P
Usuną aż 3 osoby? Mogliby się pozbyc Matta, Johna i Isobel. Zgadzam się że może to jednak byc Katherine bo co więcej wyciągną z tej postaci? Romansu ze Stefanem nie będzie, z Damonem też nie, nic więcej się już od niej nie dowiedzą. Matt też się wypalił, z tej postaci nic nie będzie. Nie wiem kto z głównych bohaterów mógłby zginąc- jesli brac pod uwagę Stefana, Elenę i Damona to tylko Elena jest możliwa. Ona może zmienic się w wampira a bracia Salvatore ewentualnie tylko w zeschniętego rodzynka.
"Mogliby się pozbyc Matta, Johna i Isobel."
O, tak, tak, dokładnie tak;)
Byłoby najlepiej.
Każde inne zestawienie zdrażni mnie niepomiernieXD
To nie wiem kogo ma na myśli Bonnie mówiąc główny bohater, dla mnie główni to ta trójka. Może jeszcze Katherine? W tym serialu każdy wątek kończy się czyjąś śmiercią, Anna, Pearl, Vicky, Rose, Mason, doktor i jego syn Luka, babcia Bonnie- coś zaczynało się dziac i zaraz uśmiercali postac. Tyler wyjechał, ale jak wiadomo wróci. Na końcu pozabijają wszystkich i happy end będzie taki, że Elenka będzie wampirem i będą życ ze Stefanem długo i szczęśliwie. Damona też zabiją, prędzej czy później.
http://www.youtube.com/watch?v=Px4Q-1sLOd4&feature=player_embedded
moga zabic kat :/ na tym rozszerzonym promo widac, ze robi cos elenie wiec bracia moga sie na niej za to zemscic. jesli ja usmierca to bedzie to wielka pomylka.
Czyli jednak nie zrobią z Katherine Hanki Mostowiak:D Tak, niech będzie zła i mroczna. Ciekawe co kombinuje:D Może dogada się z Klausem
Ja uważam, że zabiją Katherine jako wampira i znajdą jakiś sposób, by mogła umrzeć także jako sobowtór.
Zginie też Jules- jako wilkołak. A jako człowiek albo Matt, albo szeryf Forbes
Jaki będzie efekt zdjęcia klątwy? Wampiry będą mogły chodzic w świetle słonecznym? Wilkołaki nie będą się przemieniac? Czemu ścigają się kto ma pierwszy zdjac klątwę- wilczki czy wampirki? Pamiętam że to było wyjaśnione w serialu ale nie pamiętam odcinka dokładnie
ej wlasnie jak to jest?:D
kto wie ?:D
ogladam teraz znow odcinki 2 sezonu ale mam tyle na glowie,
ze tylko patrze a nie slucham :D
Z tego co pamiętam po zdjęciu klątwy wilkołaki będą się mogły przemieniać kiedy zechcą, a nie - jak teraz - tylko podczas pełni księżyca.
Ale właśnie, cos mi nie pasuję: co to za różnica kto zdejmie klątwę?
Jak to co za różnica?
Pomijając ich osobiste pobudki, które zapewne niedługo poznamy, chciałabyś żeby wrogowie mieli nad tobą przewagę? Jeżeli wilkołaki przegrają, wampiry będą sobie chodzić po słoneczku nawet bez pierścienia, jeśli natomiast klątwy nie zdejmą wampiry, wilkołaki będą się przemieniać kiedy chcą i robić z wampirów potwory tak jak z Rose, nie tylko podczas pełni.
Dla wszystkich fanów DELENY:
- Damon gotów jest zrobić wszystko by zachowac Elenę przy życiu - twierdzi Plac. - Stefan jest w pewien sposób bardziej skłonny udzielić dziewczynie głosu w tej sprawie. Damonowi niekoniecznie podoba się to, co wypowiada Gillbert. Fakt, że nie jest przychylny temu, co mówi nie oznacza, iż jego działania nie są pełne uczuć do Eleny.
Stefan nie będzie musiał się zmierzyć tylko z tym, że jego dziewczyna może umrzeć ("Groźba, że Elena może nie dożyć swoich 18 urodzin zdecydowanie ich przytłacza", zdradza Plec), lecz również z faktem, że jego ukochana i brat coraz bardziej się do siebie zbliżają.
- Bliskość Eleny i Damona jest dużą przeszkodą dla związku Stefana i Eleny - mówi Plec. - Nie z uwagi na to jak Stefan się na to zapatruje, gdyż jest on w pełni świadom, że Damon pała uczuciem do Eleny. Decyzje podjęte przez Damona oraz jego działania dokonane w celu ochronienia Eleny odegrają znaczącą rolę z uwagi na to, że znajdują się one w bezpośrednim konflikcie z tym jak Stefan chciałby aby poradzono sobie z sytuacją. Stefan znajduje się w kłopotliwym położeniu, gdyż uczestniczy we wspaniałej, solidnej, pięknej historii miłosnej u boku Eleny. Z drugiej zaś strony z bratem łączy go niezwykle skomplikowana love story. Więc kiedy on z powodzeniem stara się osiągnąć obydwie relacje na jego drodze nie zabraknie problemów takich jak "Nie mogę skopać tyłka bratu z uwagi na to, że podrywa moją dziewczyn, nie tracąc przy tym z nim więzi. Nie zamierzam jednak pozwolić mu uganiać się za moją dziewczyną."
Damon mu sprzątnie dziewczynę sprzed nosa a ten będzie miał rozterkę czy jak go strzelę to nie będzie zbyt brutalnie? A może lepiej napisze SMSa gdzie wyrażę swoje niezadowolenie z powodu przystawiania się do mojej dziewczyny. Najlepiej w ogóle nie będę nic mówił żeby nikogo nie urazic, będę cierpiał w samotności i kontemplował nad niesprawiedliwością świata
ta...
ale przynajmniej będzie chciał zrobić to w odpowiedni sposób bo jak widać zależy mu i na bracie i na dziewczynie
A ja myślę o tych 3 martwych bohaterach... No i mamy Isobel.
Teraz czas na Katherine.
I ktoś z trójki Bonnie/Jeremy/Jenna - ze wskazaniem na tą pierwszą. Tzn. nie, że chciałbym jej śmierci - bo nie chciałbym i znowu zaczynam ją lubić - ale, że to najbardziej prawdopodobne po 02x17.
czyżby ten pogrzeb Matta 0:42??
http://www.youtube.com/watch?v=cuqKL3KQOq8&feature=player_embedded
Damon jest świetny w 0:43 :D
Haha Damon ;D
Scena z Mattem była w odcinku kiedy Caroline dla niego śpiewała, później przyszedł Jonas i zrobiło się gorąco ;)
Ja tam Riczka uwielbiam. Poza tym, Damon ma dwójkę przyjaciół tak naprawdę i gdyby zabili Alaricka, to została by mu już tylko Elena. A dość się już biedaczek nacierpiał i byłoby bardzo niedobrze, gdyby stracił kolejną bliską osobę.
Niestety wedlug mnie Alaric zginie, jak nie za tydzień to do konca sezonu na pewno.w końcu jest teraz Klausem a to jego chcą zabic. Zginie też katherine bo teraz śmierci życzą jej wszyscy. Biorę pod uwagę jeszcze Bonnie, bo ma zamiar przecież się poswięcic dla świata. Ja osobiście życzę sobie żeby to był matt, gnojek. Więc mam 4 kandydatów a tylko 2 miejsca do obsadzenia, bo Isobel już sama się sobą zajęla;D A co do jej naszyjnika- Elena będzie mogła go wykorzystac jak ją przemienią w wampira.
Co do naszyjnika mam wątpliwości. Odniosłam wrażenie, że te wszystkie naszyjniki i pierścienie działają tylko na konkretną osobę.
Pamiętacie, jak Lexi przyjechała i żartowała, że się zamieni ze Stefkiem swoim pierścionkiem, a on powiedział coś w rodzaju "Wiesz, że to tak nie działa". I to do Logana, że on nie może chodzić po słońcu.
Chociaż mogę się mylić. W sumie nigdy tego nie wyjaśnili do końca.
Też mi się tak wydaje od dłuższego czasu, że one są zrobione dla jednego konkretnego wampira. Lexi nie cierpiała Damona, a była dwa razy starsza i spokojnie mogłaby mu podwinąć pierścień.
Tak samo Rose, ale nie zrobiła tego, bo zaklęcie jest tak rzucone, że tylko jeden wampir może to nosić :D
SPOILER DUŻY...JAK KTOS NIE CHCE WIEDZIEĆ, CO PRAWDOPODOBNIE WYDARZY SIĘ Z ALARICKIEM
- NIE CZYTAJ!!!!
Tzn, teraz to już nie ma żadnej pewności kurcze, ale wydaje mi się, że Klaus powinien jednak w którymś odcinku opuścić ciało Alaricka.
W przeciwnym razie - po jaką cholerę twórcy TVD umieszczają spoilery tj. skrypty ze scenariuszy, w których Klaus gadał twarzą w twarz z naszym nauczycielem???
Bez sensu.
Oczywiście robią zmyłki, ale jeśli chodzi o skrypty to one były zawsze takie, jak podawali.
Prócz jakichś tam małych modyfikacji...
KONIEC SPOILERA.
To nie były skrypty prawdziwe, tylko testowe sceny.
Przecież była też rozmowa Andie z Damonem - jeszcze zanim ich Jenna przedstawiła - podczas relacji skądś i pytała go o komentarz, a on rzucił jakimś tekstem w swoim stylu. W serialu tego nie było, poznali się w inny sposób. Po prostu mają próbne teksty dla aktorów podczas castingów, ale nie mogą dać im prawdziwych, bo byłyby to spoilery, co nie? Przecież dając komuś czytać kwestie nie dajesz mu jednoznacznie roli :D