Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:22
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2290026

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ponawiam pytanie i w sumie tez zadaje :p
1. Czy ktos jest chetny, zeby zaczac ogladac "Statek"? (serial, "El Barco")
2. Ogladal juz ktos?
:)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

żeby nie było, że pytanie przeszło bez echa :D
1. Nie mam czasu na kolejny serial tym bardziej że nie jest na "liście" :D
2. Nie oglądałam.
:)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dzięki ;p
O łeee... niedobrze... ;p

Slutty_Pumpkin

-Finally, for TVD does Nadia make any sort of impression
-For me, no, she didn’t. I’m mildly curious, but that’s about it.

-do you think Silas makes a great villain so far and does he distinguish from Paul's performance on ripper Stefan or more of the same ?
-YES. I think Silas is a great villain because he is so sinister. Yes, there are definitely differences. If Paul Wesley was to do two scenes, one as Ripper!Stefan and one as Silas and the audience had to pick which was which character, they’d be able to without missing a beat.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Pozostaje jedynie się cieszyć, że Paul ma się jak wykazać. Gorzej jak nie polubię Silasa i będę go musiała hejtować ;/
No a Nadia? Cóż... laska Matta. Z tego nie mogło być nic dobrego :d

Slutty_Pumpkin

a jest cos co na starcie moze cię zniechęcic do niego?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Trudno mi powiedzieć. Może nie zaraz na starcie, ale z biegiem czasu... Może wcale nie być dla mnie zabawny. Może mnie irytować jego postępowanie. Może mi się nie spodobać sposób gry Paula. Wszystko jest możliwe przecież.

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Nadię pewnie zabiją jak każdą postać poboczną w intencji ratowania Eleny a Matt znowu będzie udawał, że nic się nie stało...

ocenił(a) serial na 1
HomeBird

A Elena powie wtedy Aaronowi (zapewne jej nowy sługus - studencka wersja Matt'a): "O nieeee, Mattowi zginęła dziewczyna, pociesz mnie Aaron, jestem taka wrażliwa" ;/

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Dzień dobry :D

3 Dni do TVD !!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

No więc za moment premiera 5 sezonu i nadchodzi czas na ciężkostrawne sceny z udziałem Damona i Eleny. A tak poza TVD to macie w planach jakieś inne seriale?. Ja zazwyczaj oglądam tylko jeden lub dwa seriale naraz (niewygodne to ściąganie z neta). Na jesień wyjątkowo planuję oglądać aż cztery: The Originals, The Tomorrow People, TVD i Draculę.

HomeBird

Niestety ja tych seriali trochę mam, ale muszę zredukować ilość tych, które będę mogła oglądać regularnie. Postaram się oglądać co tydzień How I met your mother, Hart of Dixie i może Supernatural.
Natomiast resztę, czyli Modern family, 2 broke girls, New girl, Nashville i Pamiętniki właśnie będę sobie oglądała gdy będę mieć trochę więcej czasu.

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Dobry wybór tych które będziesz oglądać co tydzień, bo będę Ci mogła truć o wszystkich 3 :D

Tęsknie za SPN :(( Jak przygotowuję te motywacyjne posty dla Kejt to entuzjazm mi rośnie :) poza tym, moja koleżanka już się doczekać nie może i jak tylko się widzimy to o tym mówi :D

Slutty_Pumpkin

Haha no faktycznie, wybrałam akurat te które i Ty oglądasz;D
http://pl.memgenerator.pl/mem-image/przypadek-nie-sadze-pl-ffffff-10 xDDD ;*

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Hahaha, ale wybrałaś mema :D
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/33676564.jpg

Slutty_Pumpkin

hahahahaha ;******

ocenił(a) serial na 1
HomeBird

Ja już Ci wspominałam, że też planuję Draculę :) Pytasz ogólnie czy o fantasy/sci-fi ? :D

Z takich, w których nie mam zaległości mam 4 seriale (prawie 5 licząc Hart of Dixie które nadrobię przed startem 3 sezonu). Ale z tych które oglądam jedynie Supernatural mogłoby Ci przypaść do gustu (gorąco polecam)
Z nowych planuję zacząć TO oczywiście i za jakiś czas zacznę Teen Wolf :)

Poza tym mam kilka do dokończenia, ale czekam jak opadnie to "pofinałowa" gorączka. Tu m.in Dexter i Breaking Bad.
Myślę też o rozpoczęciu Glee i PLL... i New Girl i The Crazy Ones i chyba doba ma tylko 24 godziny niestety :DDD Ale teraz jak nie mam już telewizji xD

Przed styczniem muszę też nadrobić Suits i zacząć Vikings, bo serial fajny ale za dużo czekania na kolejny sezon.

Myślę, że mogłabym Ci śmiało polecić Fringe. Nie ma męczących romansów, a parze głównych bohaterów naprawdę się kibicuje, bo są fajni :) Całkiem niezłe Sci-fi... 5 sezonów, 100 odcinków - 45 minut.

Slutty_Pumpkin

Nie zaczynaj PLL, dobrze Ci radzę ;DDD

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

A mnie tak "koleżanka od Supernatural" namawia... że wcale nie ma absurdów, że właśnie fajnie że akcja się komplikuje, że jest dreszczyk emocji... xd

Slutty_Pumpkin

Powiem Ci tak, 1 sezon jakoś przemęczyłam, 2 sezon był całkiem fajny i wciągnęłam się nawet. Niestety im dalej tym gorzej według mnie, sporo absurdów, mało wyjaśniają a tylko bardziej gmatwają wszystko, no i główne bohaterki to tępe dzidy xD Ale spróbuj, może Tobie się akurat spodoba ;D

ocenił(a) serial na 7
martusia_47

martusia ma racje, ostatni sezon to absurd na absurdzie... Nie warto. Masz tam 4 takie Eleny i marzysz, żeby w końcu umarły :P

ocenił(a) serial na 8
erzulie

Ło matko, elenowy czteropak? To chyba już wolę Modę na sukces :P

ocenił(a) serial na 5
erzulie

Nie no, Spencer jeszcze da się przeżyć, ale reszta faktycznie cholernie irytująca :D
Ja oglądam z przyzwyczajenia, ale nie polecam. Dużo absurdów, masa niedokończonych wątków, masa durnych postaci, w najnowszym sezonie nawet poznikały fajne postacie (czyt. takie na których można zawiesić oko :D) i zostały praktycznie same dziewczyny, a babiniec nie jest dobry nawet w serialu.

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Pytałem ogólnie. Sam poluję głównie właśnie na fantasy/scifi, choć jak wspomniałem oglądam mało seriali więc pewnie umyka mi większość ciekawych produkcji.

Nigdy nie oglądałem Supernatural, nadrobienie zaległości w przypadku tego serialu to byłoby heroiczne zadanie. Tym bardziej, że wygrzebanie w sieci odcinków minionych sezonów zabiera nieco czasu. Teraz linki szybko stają się nieaktualne ze względu na zgłaszanie naruszenia praw autorskich. Jeśli ściąga się na bieżąco to problemów w miarę nie ma ale na przykładzie Arrow przekonałem się jaka to mordęga nadrobić cały sezon po jakimś czasie (utknąłem na 10 odcinku). Torrentów nie używam bo czytałem już kilka artykułów o losowych akcjach wyłapywania takich osób, nawet w naszej małej Polsce.

Część z wymienionych przez ciebie seriali chętnie bym obejrzał no ale niestety za dużo roboty z grzebaniem po sieci, przerzucaniem potem tego na pendriva, konwersją formatu napisów na takie obsługiwane przez TV itd...

HomeBird

łał. Widzę ze naprawdę cenisz sobie rozrywkę przed telwizorem. Jak zacząlem oglądac TVD, to byly wyemitowane juz 3 sezony. Nadrobilem to ogladając online w kilka dni....ale jakbym mial kazdy odcinek sciągac, bawic się etc by tylko obejrzec na telewizorze, to juz bym odpuscil po jednym odcinku :D

ocenił(a) serial na 5
robb264

Ja wszystko oglądam online i przynajmniej nie mam zawalonego laptopa plikami - bo znając mnie to powrzucałabym do dziesięciu różnych folderów, zaśmieciła wszystkie możliwe dyski i zawaliła cały pulpit, więc jeśli chodzi o ściąganie to ja pasuję ;D Do tego dochodzi oszczędność czasu - same plusy ;p

rose_fw

mi tam nie zalezy na jakiejs super jakosci - wazna bardziej fabula. Od polowy sezonu ogladam z resztą TVD na yb na jednym kanale,gdzie dziewczyna wrzuca odcinki. Juz od razu mam komenty innych co do scen. Bardzo to lubię :d

ocenił(a) serial na 8
robb264

Dla mnie niestety wrażenia estetyczne są ważne. Jak już raz oglądało się w jakości HD to potem chce się więcej ;(

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Od razu mi się przypomina to: http://i1.zombiak.pl/2012/01/odbyt13276386151815.jpg

Tyle, że z tego wynika, że przynajmniej jeśli sugerować się komputerem, to jestem facetem :DDD
Na pulpicie mam 3 foldery - "skróty", "studia", "materiały" + kosz oczywiście :D
A wszystkie pliki na dysku zewnętrznym, żeby komputera nie zaśmiecać :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nareszcie ktoś kto mnie rozumie. Tak bardzo nienawidzę zaśmieconego pulpitu! A jak widzę, że ktoś ma nie opróżniony kosz to dostaję jakiegoś ataku normalnie :D
Chociaż ja mam trochę więcej folderów niż 3 :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja mam zawsze pusty kosz :D

Też to mam. Mam taką koleżankę... nie dość, że nie wiem po jaką cholerę ma na komputerze podział na 2 użytkowników (ona i brat), to jeszcze na obydwu są te same pliki... cały pulpit zawalony programami. Kiedyś wzięła przy mnie "zapisz na pulpicie" i 5 minut tego szukałyśmy na tym pulpicie. Myślałam, że ją zabiję. No i jej tłumaczę... weź usuń tego drugiego użytkownika, komputer Ci od tego tylko muli, weź pochowaj te pliki do folderów. Pokasuj te rozmazane zdjęcia... po cholerę ci to? Ale ona jest mądrzejsza.

Wkurzają mnie ludzie z bałaganem, a jeszcze bardziej tacy, co mi nie pozwalają go posprzątać :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

*kaszl* Marta *kaszl* Chociaż ona dała sobie opróżnić kosz. xD A było w nim kilka setek plików z tego co pamiętam xD

Kejt__

Oj już nie przesadzaj! ;DDDD
Jak u mnie byłaś, to by to chyba jeden plik, ale kiedyś owszem, miałam bardzoo dużo śmieci w koszu i jak powiedziałam o tm Kasi, to myślałam że mnie zje ;DDDD

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

Ano może, ale tak mi utkwiło, że miałaś tam niemożliwą ilość śmieci :D

Kejt__

To przed tym jak się dowiedziałaś, że to tak bardzo hejtujesz xD Wtedy co ten pulpit wstawiłam na LOC chyba co się tak miejscem kosza zdziwiłaś :D

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

Fakt, już pamiętam :D Kinga też miała zaje bany kosz, nie?

Kejt__

A nawet nie wiem, ale ona to nawet chyba nie wstawiała pulpitu xD xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Hahahah xD

Ja jeszcze mam alergię jak ktoś przy mnie palcuje płytę CD albo kładzie na stole tą skanowaną stroną... jak widzę zarysowaną płytę to dostaję dreszczy :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Samo czytanie tego wzbudza we mnie nieprzyjemne dreszcze, auuuć.

ocenił(a) serial na 8
robb264

Tak, wolę oglądać na nieco większym ekranie. Szczególnie, że mam laptopa z paskudnie odblaskową matrycą i patrzenie na nią jak w lustro to tortura. Do internetu się nada ale nie do seansu filmowego, a nie wiem kiedy będę mógł tego dziada zamienić na coś z matową matrycą.

Online nie oglądam, próbowałem swego czasu ale jakość takiego materiału jest lekko mówiąc wątpliwa, gorsza niż jakość SD po ściągnięciu pliku na dysk. Do tego wszędzie proszą o rejestrację a najlepiej w ogóle podanie numeru karty kredytowej i PIN'u.

Niestety ogólnie mam styczność z niewielką liczbą seriali więc jak już się czegoś uczepię to oglądam do końca nawet jeśli oznacza to przykrą konieczność patrzenia na Elenę i Damona.

ocenił(a) serial na 9
HomeBird

Internat, Buffy... polecam ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

The Crazy Ones :) W planach, ale jako zakończony serial ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jak mniemam chodzi o Kelly :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Też, ale to tylko jeden występ gościnny... ;p Za to główna rola S.M.Gellar :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Masz tutaj pewnego "przystojniaka" z PLL i zastanów się, czy naprawdę chcesz to oglądać :DD

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Keegan+Allen+2013+Winter+TCA+Tour+Day+7+Vkql3 fvqooXl.jpg
http://prettylittleliars.alloyentertainment.com/wp-content/blogs.dir/4/files/pll -new-years-resolutions-2012/toby-cavanaugh.jpg
http://cdn.clevver.com/video_thumbnails/A8-.540x302.jpeg

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

To akurat kwestia drugorzędna, bardziej mnie zniechęciła ta ilość lasek w tym serialu ;/ Rose wyżej napisała, że "babiniec" i to mnie raczej skutecznie odstraszyło przynajmniej na jakiś czas.

Zresztą teraz walczę z pokusą rozpoczecia od nowa SPN/rozpoczęcia Glee xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No kobiet to tam jest od cholery. I aktorsko też ten serial jakoś nie błyszczy, zwłaszcza Emily, czyli Elena2 xD
http://afterellen.mtvnimages.com/uploads/2013/03/Emily-sexy-2.jpg?quality=0.6
http://2.bp.blogspot.com/-xT9_AH-nv9Q/Ug_XKp0nxFI/AAAAAAAAGoM/Ut-wAdp1qxM/s1600/ 410+emily+1.PNG
http://afterellen.mtvnimages.com/uploads/2013/02/5_0.jpg?quality=0.6

ZAWSZE jedna mina :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

xDD

Wystarczyło napisać "Elena" i już nie chcę oglądać :D

Slutty_Pumpkin

hahahah widzę podałam wcześniej kiepskie argumenty ;D

ocenił(a) serial na 9
HomeBird

3 bieżące + zawsze jakiś zakończony :)