PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121947
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 56

Poprzedni (55): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele+%3A%29,2766851

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Małpki też nie mam blisko. Ale myślę że będzie w Żabce :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Już nieważne to niżej, znalazłam, to Madame :P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Odpisałaś gdzieś jeszcze bo nie mogę się doliczyć xD?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Za szybko odpisujesz!

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie tym tonem!

Już Ci nic nie napiszę :/

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Bo ja to w statystykach mam!

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

To szybciej notuj.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Idę się myć bo dopiero do domu wróciłam, a o 4 pobudka :(

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Idź spółko, brudnych nie lubię ;)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Rekomendacja:

http://www.filmweb.pl/serial/Vinyl-2016-732398 81% 1 chce zobaczyć. Pomyślę ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie mam procentów :o

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://ksiegarniainternetowa.de/pl/ziemniaki-9788327413581 :D Ona nie jest taka tania :D Chociaz jest cienka, wiec cena za ksztalt i twarda oprawe :PP
Ta moze kiedys w przyszlosci kupie, ale ona jest w twardej oprawie a ja takich nie lubie... Mam kilka niestety, kotletowa tez jest przeciez twarda, ale ta ksiazka jest poza wszelkimi ramami :D Musialam ja miec po prostu :D
A te ziemniaki moze kiedys sie zdecyduje dla samego ksztaltu :D
Zwariowalam... :D Kupilam 4 ksiazki a raczej ksiazeczki kucharskie :D prawie 0,5 kg w sumie, czyli cieniutkie, za 4,12 euro :D :D :D
Dania z ziemniakow - kuchnia polska :D :D :D Dania jednogarnkowe, Zapiekanki, Kuchnia marokanska :D
Juz sie nie moge doczekac, zdradze Pauline na tydzien lub dwa niestety :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Co do pieczenia ciasta i opinii Twojej mamy.

Wiesz co? Ja byłam własnie pod dużym wrażeniem tego jak ona to wszystko ubija. U mnie się zawsze przesiewało mąkę, wszystko dodawało powoli na małych obrotach i dokładnie mieszało. Mało tego, przy ubijaniu liczy się nawet tępo i kierunek mieszania, nie powinno się kręcić raz w lewo, a raz w prawo, a z tego co widziałam, to ona w ogóle na to nie zwraca uwagi - wrzuca wszystko jak leci i na filmikach widać jeszcze, że w przelanym cieście są nieraz takie niewymieszane fragmenty mąki. I jej wychodzi co śmieszne. Chyba, że to taki montaż i efekt końcowy to nie jest wynik tego co pokazuje :D
Także może faktycznie weź pod uwagę opinię swojej mamy. Mnie trudno powiedzieć czemu mi nie wyrosło.

No to fajnie, że smakowo jest dobry, lubię właśnie taki mocno kawowy :) Ja w sumie planowałam zrobić dwustopniowy od początku ;)

Kupna krówka. Za słodkie, chyba jednak więcej nie zrobię w takiej postaci, bo mnie wczoraj po małym kawałku aż zemdliło. Po zmieszaniu z masłem herbatniki wyszły ciemne, ale są słodkie, więc kakao nic nie dało.

To czekam na ten Labirynt i trzymam kciuki za Jake'a, to go będziemy razem mogły oglądać :D

Tak się właśnie zastanawiałam jakie masz podejście do "kształtnych" książek. Według mnie wygląda uroczo :D taki ziemniaczek :D Z tego co pamiętam ona jest nie taka typowo twarda, tylko taka "puchata", miła w dotyku :D

Paulina się nie obrazi :D Też mi narobiłaś ochoty na książkę kucharską jakąś fajną, nigdy sobie żadnej nie kupiłam.

Ja myślę teraz o tym ciągle :D: http://www.mniammniam.com/Ciasto_inspirowane_batonikiem_Kinder_Country-21274p.ht ml
Ogólnie fajne przepisy, przeglądałam trochę.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

U mnie sie nie przesiewalo raczej, ale np. twarog zawsze mama sama mielila, nie kupowala gotowych, chociaz podobno mozna, ostatnio czytalam kotletowy poradnik o tych kubelkowych serach na co zwracac uwage jezeli chce sie z takiego skorzystac.
Ale ja przy serniku jak bede robic chyba jednak sobie zmiele, mam maszynke, wiec nie mam wymowki :P
Zawsze tez sie u mnie krecilo zgodnie z ruchem wskazowek zegara, nie to w jedna, to w druga :P
Wczoraj serio gdybym miala jajka to upieklabym trzeci (bo w sobote jeden a wczoraj drugi) biszkopt i sprawdzila. Ale ciast z baza biszkoptowa jest duzo, wiec przy kolejnej mozliwosci zrobie z tego samego przepisu, ale tak jak moja mama.
A Ty tez zrobilas z tego i lyzka i nie wyroslo??

Kusi mnie, ale nie bede jesc, poczekam na Mojego :D A on konczy o 16:30, zjemy obiad i ma dentyste, wiec dopiero az wieczorem sprobuje... :( :D Ale dobrze, szybki post zafunduje a raczej cwiczenie silnej woli :D Nie chce tez, zeby za totalnego obzartucha mnie uwazal... :D
Ja zaluje, ze taki niski... Ale jak bedzie dobry to na pewno bede do niego wracac i wtedy juz z 3 blatow :)

Wiesz... mozesz tez sama zrobic, ja ciagle jeszcze nie kupilam tej patelni a boje sie wziac ktorejs z domu, bo nie chce ryzykowac, ale jak tylko kupie to kolejne banoffee sprobuje zrobic z samodzielnie przyrzadzonej masy. http://kotlet.tv/kajmak-i-toffi-prosty-przepis/ tutaj roznice i co i jak laczyc w zaleznosci od nazwy masy :D

Ide teraz cwiczyc i krecic i ogladac :D Kurcze, dlugi ten film :D

Nie szkodzi, ja najbardziej lubie standardowe, miekkie :D

Ja nigdy bym sie nie posadzila o kupowanie takich ksiazek :D Sprawdze sobie te ksiazeczki, zawsze to cos innego, bo niby na kotlecie jest tez ogrom, zeby tylko kazdy wyprobowac to tez jednak trzeba czasu :D Ale ziemniaki, to wiadomo :D zapiekanki, dania jednogarnkowe uwielbiam, kotletowych oczywiscie jeszcze nie przetestowalam wszystkich, ale teraz zyczynam juz byc pazerna i chce wiecej :D A Maroko to ze wzgledu na kuchnie Mojego a i ogolnie arabska kuchnia jest dobra :) Sporo warzyw, fajne laczenia, czasami zaskakujace, wszelkie przyprawy, chociaz w tym to i tak prym wioda Indie :D
Tez moze sie skus na jakas taka mala, cienka? Albo jak ja juz sprawdze te moje to juz beda "sprawdzone" i bedziesz mogla kupic :D Mowie Ci, fajna sprawa :D

Fajnie wyglada :) Ale tez wydaje sie chyba na slodkie :D Moze bym wpisala na liste?? Kurcze takim sposobem nigdy jej nie skoncze i zapedze sie w taki sam rog jak z filmwebem czy polkami na LC :D :D :D Ale OK, wpisze :D

W ogole dzisiaj przymusowo zrobilam na sniadanie salatke :D Bo mialy byc babeczki jaglane, ale ja zrobilam z jeczmiennej, moze tu byl blad, bo nie byly sztywne i wszystko wymieszalam razem: "ciasto" kaszowe (kasza, pietruszka, siemie lniane), pomidor, ogorek (wiem, iwem, nie mozna laczyc :D), twarog, czarne oliwki, jogurt. Wiesz jakie dobre?? Jeny ja musze zaczac robic salatki, bo ja tak je lubie, jest ogorom mozliwosci, szybko, sycaco, w ogole, naj, naj, naj :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Z twarogiem u mnie różnie, jak był twaróg nieraz to się kręciło, a jak nie było, to jest taki kupny, ale jeden sprawdzony rodzaj :)

Nie pamiętam jak robiłam, ale raczej właśnie nie... bo chciałam jak Paulina, na szybko i liczyłam, że mi też jak jej będzie fajnie wychodzić. Jedynie co to tego kierunku mieszania pilnuję. Łyżką się u mnie nie miesza, tylko tak jak wcześniej pisałam - na najwolniejszych obrotach miksera, więc to też jest dosyć wolno.

No i jak? Smakowało? :)

A ja znowu jednak się przekonałam do banoffee. Już postawiłam na nim krzyżyk, ale prawda jest taka, że na drugi dzień było znacznie lepsze i do tego super się kroiło. Do gorzkiej kawki pycha. Do tego moi rodzice chwalą to ciasto, więc pewnie będę jeszcze z tym toffi i krówkami w przyszłości kombinować. Może uda mi się wymyślić jakiś odrobinę mniej słodki wariant.
http://i.imgur.com/Hx9Tw3n.jpg Tym razem się tak nie rozsypywało, ale za to bita śmietana mi się tak ładnie jak poprzednio nie uformowała.

Myślę właśnie o takiej deserowej książce ;) Albo sałatkowej. Taka "daniowa" mi się chyba póki co nie przyda. Ale jakbym się przekonała do takich, to i klasyczną bym sobie sprezentowała ;) Ostatnio już nawet byłam bliska kupienia. I wtedy co robiłam zdjęcie tej ziemniaczanej, to też po prostu oglądałam kulinarne.

To jakbyś coś fajnego, marokańskiego gotowała, to wrzucaj :) Lubię przyprawy ;)

Widziałem te jaglane babeczki, fajnie wyglądają. Ja nie jem pomidora, to ogólnie z niczym go nie łączę :P, ale faktycznie coś kojarzę teraz. Hmm... u mnie też zawsze łączą :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Strasznie twarde te biszkopty :D Kroje w trojkaty ten tort i trzeba klasc na boku, bo normalnie nie ukroisz :D Lyzeczka nie daje rady i sie miazdzy :D A ja nasaczylam troche te biszkopty, dolny w sumie jest calkiem w porzadku, ale ten gorny to troche kamienny :D :D :D Ale mimo wszystko smak jest dobry i cale ciasto juz z kremem i powidlami jest smaczne :)) Polecam, ja tez bede do niego wracac, ale z normalnym biszkoptem :D

Ojej, bardzo ladnie wyglada na tych ciemnych ciastkach! Ja mam ciastka, mam jeszcze jedna puszke toffi juz ugotowanego, bo ostatnio 2 gotowalam na raz :D Wiec kwestia bananow i smietany i moge robic, ale z banoffee poczekam na jakies goraco w sumie, wtedy mozna rozpuste zjesc na balkonie :D <3 Fajnie, ze rodzicom smakuje :)) Sprobuj sama zrobic, wtedy mozesz kontrolowac cukier :)

Desery, salatki tez jak najbardziej na tak :)) Ale to poki co kotletowe mi wystarcza :)
Klasyczna radzilabym jakas z polecenia, albo jakos sprawdzic czy przepisy sa dobre. Mi mama kiedys kupila w Biedronce (dla siebie tez jezeli chodzi o scislosc,kupila 2 takie same) Kuchnie Polska, maz mojej mamy tez bardzo lubi gotowac i ocenil ja jako "dziwna i niedorobiona", bo on juz bardzo duzo roznych ksiazek czy poradnikow przerobil a z ta jest ewidentnie cos nie tak, bo potrawy nie wychodza dobre. Ja zrobilam z niej jedna czy dwie rzeczy kiedys, nie bylam zachwycona, ale myslalam, ze to przez brak umiejetnosci, ale okazalo, ze ksiazka sama w sobie jest zla :D Dlatego "w ciemno" lepsza ksiazeczki, bo jezeli nawet okaza sie klapa to nie bedzie szkoda pieniedzy, bo tanie :D

OK :))

Moze z jaglanej wychodza babeczki a moze z jeczmiennej tez by wyszly gdybym zostawila do calkowitego wystudzenia, ale czasu nie mialam i wymieszalam wszystko, takze tez polecam :) Pomidora mozesz pominac, albo suszonego dodac, albo jakies inne warzywko, papryke, lubisz :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Bo tak jest jak właśnie oklapnie, twardnieje. Też taki miałam przy tym czekoladowym torcie. I przy pierwszej jamajce ;)

Będę myśleć. Wczoraj już zresztą patrzyłam na to 10minutowe toffi i inne :)

Może poszukam sobie jakiejś innej blogowej? Albo takiej z dobrymi ocenami ;) Zresztą nie chcę nic wymyślnego, proste rzeczy, żeby mieć jakąś alternatywę dla internetów. Myślę też o tym, żeby te sprawdzone zacząć sobie drukować i założyć taki zeszyt albo segregator. Jednak na papierze to coś innego niż na smartfonie ;)
To Twoja mama dobrze trafiła ;) Chociaż u mnie w domu tata też dużo gotuje i piecze ;) Wyspecjalizował się już w takich ciemnych chlebach i wszyscy chwalą. Lepsze niż z piekarni, mnóstwo ziaren. Też sobie takiego poszukam, haha :D

A z bulguru by nie wyszły? Albo kuskusu? Mi się wydaje, że to musi być taka drobna, kleista kasza. Właśnie jaglana pasuje, bo ona po ugotowaniu się tak zbryla, może w tym tkwi sekret stabilności tych babeczek. A wyglądały naprawdę super ;)

Ja wczoraj zrobiłam w końcu takie koperty z ciasta francuskiego z salami, żółtym serem i papryką. Dobre ;) Pędzelek się w końcu przydał :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja mam też zeszyt i kotletowe przepisuje, ale tylko te naprawdę dobre co obojgu nam bardzo smakowały, chociaż ostatnio trochę zaniedbalam... ze 2,3 przepisy muszę uzupełnić.
Mojej mamie też się zdarza gotować :D Ale oni oboje "starej daty" i tradycyjne obiady robią. Naleśniki, pierogi, mięsa, zupy,ale nawet one z tych klasyczniejszych i tradycyjnych.
Chleba podejrzewam nigdy nie piekli :p Ja chcę chleby, bułki, chałki poprobowac :-)

Nie wiem, podejrzewam wrócę do nich jak się dorobie jaglanej i w ciągu dnia a nie przed pracą Mojego ścigać się z czasem :D

Brzmi smacznie :-) Ciasto francuskie jadłam chyba tylko w formie słodkiej, drożdżówki itp. Ostatnio widziałam przepis, ale czas łączny był podany 12h :o pisałam Ci o tym :-) W aktualnym mieszkaniu nie będę się zabierać za takie rzeczy, nie mam miejsca za bardzo, zresztą i tak się cisne po szafkach z kuchennym dobytkuem :D Więc na początek kupiła bym sobie gotowe na pobrobowanie potraw a jak będę miała dużą kuchnię to zrobię :D Wtedy też będę miała dużo sprzętów :-)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Czy ta wypowiedź o ubijaniu jest o biszkopcie?

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Tak :)

Brzdąc w opałach - 53%
Naga broń: Z akt Wydziału Specjalnego - 54%, 3 znajomych: 5, 8, 9 <3
Naga broń 2 1/2: Kto obroni prezydenta? - 54%, 2 znajomych: 6 i 9
Dracula - wampiry bez zębów - 52%, 1 znajomy: 6

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Już mi napisała :D

Pooceniałam w ogóle jakieś starocie i się zdziwiłam, że dopiero teraz :P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

:p

Ja jedynie pierwszy widziałam kiedyś w tv, ale teraz to nawet nie pamiętam, więc nawet nie mogę i ciężko ocenić :p

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Nie wiem czy lubisz taki parodiowy trochę głupkowaty humor ale jeżeli tak to polecam z Lesliem Nielsenem te filmy :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

No właśnie nie bardzo... :p Nie lubię i nie widziałam nawet :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jej, dużo tego, wystraszyłam się wczoraj ilości i nie weszłam już na FW :D Zwykle to moje posty są takie długie :D

54% oprócz Kejt widziała jeszcze Marta - 7/10 <3 zresztą oceniła dzień przed Kejt
7/10 oprócz Kejt mam jeszcze 6<3, 3(MdM), 7(M), 9<3(White)
7/10 (i mam w komentarzu, że to był mój 900 film :P), oprócz Kejt jest 6<3, 7(M), 9<3(W)
7/10 oprócz Kejt jest 8/10(M), 8<3(W), 7(Immortal, której tu nie było chyba jeszcze dłużej niż White)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja tez czasami sie postaram :D :D :D

Zaczelam serial, 1x05 za mna :D Jest to stary serial... :D Ale dosyc smieszny :) Bruce mlodzienki :D :D :D No i na maly minus, kazdy odcinek to oddzielna historia... :PP Nie ma tego "ciagu" i napiecia :PP Ale moze szybko pojdzie :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

:D

No młodziutki ;) Oglądałam kilka odcinków pewnie i wydawał mi się zabawny. Wiesz, może połączenia między odcinkami nie ma, ale wydaje mi się, że ta relacja między bohaterami mimo wszystko będzie się zmieniać, tak jak to bywa w takich serialach ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie no na pewno, juz jest inna niz w pierwszym odcinku :P
Aktorka bardzo ladnie wyglada w tym serialu :)

Ide cwiczyc a pozniej ogladac :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Obydwoje fajnie wyglądali ;)

Też spadam, muszę się wyszykować ;)

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Rzeczywiście KC był w Tesco, kupiłam, dziękuję :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Zjedzone :D?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Teraz już tak :D Opinia na dole ;)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

W podpowiedziach wyświetla się sekcja o rabarbarze :) Chciałaś spróbować ;)
http://www.mniammniam.com/przepisy,przepisy_wedlug_glownych_skladnikow,rabarbar

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Mam na liscie te ucierane z rabarbarem - kotletowe :D Bardzo mnie ciekawi, bo wydaje sie proste i owoce sobie mozna zmieniac w zaleznosci od sezonu :)) W ogole moze z tym tez bym sie pospieszyla, bo nie wiem jak dlugo jeszcze bedzie rabarbar... Totalnie sie nie znam na sezonowosci warzyw i owocow... :/ Jak dlugo, kiedy, co i jak... :/

ocenił(a) serial na 9
anulka88

65% mialam
5 znajomych: 5 (PM), 8, 8, 8, 10. 1 znajoma chce zobaczyc.
Jednak za dlugi i ja nie lubie otwartych zakonczen... Takze poki co serduszka nie ma, ale aktor jak najbardziej ma szanse :)) Wciaz :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Labirynt - dałam 8/10 + komentarz do filmu: "Mocny, dobrze zagrany film. Trochę mnie koniec zirytował i rozczarował, ale i tak dam 8."
1 znajomy 8/10

Chociaż trudno tam w 100% mówić o otwartym zakończeniu. Prawda jest taka, że wszystko się wyjaśniło, a Jake w ostatniej scenie to słyszy :D Otwarte zakończenie z Jakiem to będzie w Zodiaku - chociaż tam film był na to skazany, bo to na faktach, więc nie mogli tej historii "domknąć". Mimo to polecam :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Moim zdaniem nie jest do konca jasne. bo za pierwszym razem pokiwal glowa a po drugim razie taki szok i zdziwienie w oczach i czarny ekran od razu, takze nie widac czy jednak sie przekonal czy tez wzial za przesluch.
No i tu niby robotnicy nie moga kopac, bo ziemia zmarznieta, snieg zreszta lezy a on tam z postrzalem, po "drinku" sobie gwizdze...? :D

Po serialu znowu zamierzam wiecej poogladac, bo teraz to w sumie tak srednio mi wyszlo :PP Moze cos mi sie trafi z nim w rekomendacjach a jak nie to znowu mozemy sie umowic, ze "Zodiak" obejrze na koncu maratonu :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No ale przez takie zakończenie film jest taki mroczny do samego końca. Gdyby ostatnią sceną była kopiąca koparka, to już takiego efektu by nie było, a tak widz wie, że on jednak usłyszał i widać to przerażenie w jego oczach. Wątpię, że by się po prostu odwrócił i stwierdził "a ch.uj zdaje mi się" :D, nie on. Przez cały film był dociekliwy. Teraz też by nie odpuścił. Choćby miał podgrzewać tę ziemię własnym oddechem, to by ją rozmroził :D
Wydaje mi się, że w takiej desperacji człowiek już nie odczuwa takiego bólu, to jest wola walki o życie, także rozumiem to akurat. Zresztą gwizdanie nie jest takie męczące. inaczej by było gdyby zaczął jakoś się tam szamotać, to byłoby mniej prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Te tiki mnie dosyc irytowaly u niego przez film :PP
Ale ogolnie role zagrane dobrze w filmie, film nie jest zly, ale mogliby przyspieszyc z pol godziny - a i tak wciaz by wyszlo ponad 2. No i jednak ja bym wolala cos pewnego na ten koniec, no takie wole :)
W sumie Rose tez gwizdala :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Rozumiem. Mnie też znowu aż tak chyba jednak nie zachwycił, miałam wątpliwości, ale właśnie przez grę aktorów dałam 8 ;) Może teraz dałabym 7? Możliwe, że tak.

A idź mi z nią i tą sceną :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Czemu nie lubisz tej sceny :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie przepadam za takimi ucieranymi. Tzn są dobre, takie typowe letnie ciasta, ale mnie by się nie chciało tego piec, już wolę latem świeże owoce pojeść :P
Sama nie wiem czy jest przez całe lato czy tylko maj-czerwiec, nie pamiętam. Nie lubiłam go nigdy za bardzo, bo ten cholerny zupo-kompot musiałam z niego jeść, więc byłam na rabarbar obrażona :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A jak bedzie dobre to tez sie nie dasz namowic? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Na takie ucierane? Nie bardzo. Nie przepadam za takimi to by mi się nawet nie opłacało. Chyba że dla kogoś bym je miała robić.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Najpierw niech ja je zrobie pozniej moge namawiac :D Moze bedzie obledne to mala foremke mozesz zrobic :D ahahhahaha :P

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dzisiaj biorę z Łodzi moją małą foremkę na mały torcik dla mamy ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

:-)
W ogóle na wp widziałam nagłówek, że jakaś kamienica się spaliła, chyba 6 osób nie żyje...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

KINDER COUNTRY :D

Ale mi się trafił post, można powiedzieć, że w temacie wątku naszego :D: http://www.filmweb.pl/person/Ian+Somerhalder-50991/discussion/Kinder+Country-260 7693

Czytałam ogólnie o tej reklamie i ludzie jej ponoć nienawidzą, a ja ją uwielbiam xD Zawsze mam zaciesz jak ją widzę :D

Kupiłam ;) Jeszcze nie jadłam, bo się wstępnie umówiłyśmy, że czekamy na siebie Anulka, nie wiem czy aktualne ;)
Za to dzisiaj jadłam Kinder bueno Dark, bardzo je lubię. Z tych trzech dostępnych w Polsce chyba najbardziej. A to White najmniej.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Kinder bueno też ma wersję ciastową :) Ale obawiam się, że to dopiero może być słodkie :)