PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122312
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 58

57: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele+%3A%29,2788424

Ploty o wszystkim i o niczym.
Uwaga, Spoilery z życia!

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Właśnie głupio mi było się upominać o zaległe posty... :p

I co, oglądasz? :)

Hmmm... zapytalabym o nicka, żeby zerknąć chociaż TOP, ale nie wiem czy wypada... :D

A w ogóle ja Ci się nie pochwalilam moim prezentem od Mikołaja :)
3x(28) Vichy Dercos Neogenic :D
Od pierwszego wcieram :))
A tobie co Mikołaj przyniósł? :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Twój: 53%

Oglądałam Mississipi w Ogniu - 82% miałam
Inferno - 63%

Druga w drugim pionie w znajomych :)

O, to fajnie. Daj znać o efektach za jakiś czas ;)
Co dostałam? Hmm pieniądze, skarpety, słodycze, kosmetyki, perfumy, kalendarz. Całkiem fajne prezenty.
Za to na urodziny dostałam komplet kremów, 3 lakiery do paznokci, tusz do rzęs i kredkę, wódkę xD i byłam zaproszona na kawę i do kina :)

To podsumowanie by zrobić :D Ale muszę jeszcze pranie skończyć.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Missisipi w ogniu: 53%, 1 znajomy: 7 (PM)
Inferno: 57%, 1 znajomy: 6

Tylko pamiętaj, że znajomi u Ciebie układają się procentowo, dla osób "obcych" - alfabetycznie :D

OK. Tylko muszę codziennie myć włosy,bo przetestowalam wczoraj, w sobotę, nie umylam wieczorem tylko drugą ampulke wtarlam i dzisiaj rano włosy były niewyjsciowe, czyli na tygodniu do pracy muszę myć. Ta sobota może być leniwa i odpoczynek :)

A twoje prezenty też podpasowaly? :)

Ja ostatecznie nie spisalam, bo w sumie zostawię te 3, nic nie będę wymyślać więcej.
Od 02.01 bierze tabletki i już 3 dni nie pali :))
Ja od jutra zaczynam ćwiczenia i hula hop. Ostatnio już przecież zaczęłam, ale ta ósemka mnie wstrzymała... :/

A włosy jak pisałam, po nałożeniu zmylam i od razu też umylam przez co wyplukalam prawie cały kolor, czyli efektu nie było, ledwo zauważalny :D

Może mniejsza gonitwa będzie, bo w tym roku to szał :D

Kuzwa no nie zrobiłam podsumowania... szlag... a laptop już wyłączony... wstyd. Ale zrobię, bo nie daruje sobie...
U Ciebie 2016 odbił się na filmach... Ale 2017 będzie dobry :))

A jeszcze co do zaległych postów... linki odsluchalas..? :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Pamiętałam o tym, sprawdziłam na wylogowanym profilu :)

Wydaje mi się, że spoko, chociaż nie kupowałam w tym roku aż tak dużo prezentów. Też perfumy, książka, suszarka, jakieś słodycze i kosmetyki..

Ćwiczenia... a co to takiego? xD
Nie no, poważnie. Muszę trochę zwolnić, bo padnę. Dzisiaj mi się w końcu udało do fryzjera iść, bo już byłam ślepa, tak mi włosy do oczu wchodziły...

A ja w końcu nie wiem czy się zdecyduję na tę szamponetkę czy nawet 2, bo jedna już raczej nie pokryje mi włosów. Jak coś, to chyba to będzie spontaniczna decyzja.

Czy ja wiem czy się odbił? Myślę, że i tak oglądam dużo więcej niż przeciętna osoba i to teoretycznie przy braku czasu :D Jeśli się na czymś odbił, to na pewno na serialach. Kiedyś byłam w stanie oglądać po kilka(naście) trwających i jeszcze nadrabiać całe sezony, a teraz nadrabiam raz na dwa-trzy tygodnie bieżące, których mam ze 3 i oglądam tylko Friends wieczorami... jestem w połowie 9 sezonu.
Chciałabym w tym roku częściej do kina chodzić, w poprzednich latach było spoko, ale mogłabym częściej :)

Nie pamiętam już nawet jakie linki, sorry :D Pewnie nie słuchałam, bo ja nie mam kiedy, laptop się wiesza i często nie mam internetu, ot tyle tylko żeby odpisać :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Póki co jeszcze nie cwiczylam :D

U mnie też niby z oglądaniem lepiej niż statystycznie, ale nie zadowala mnie to, czytanie tak samo... :/
W kinie ostatni raz byłam w Polsce... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Co do reszty - fajne te Twoje postanowienia, ilościowo w sam raz :)
U mnie stanęło na tym, że nie spisałam nic. Chociaż mam sporo planów w głowie, więc może jeszcze to przemyślę któregoś dnia.
I jak z tym paleniem? Rzuca?
Mnie też by się przydało + ćwiczenia i zdrowa dieta, bo organizm strasznie osłabiony :/

U mnie część planów i zmian trochę wymusi chyba życie, ale jeszcze nie wiem sama co o tym myśleć, to nawet nic nie mówię :)

A jak włosy? Kolor się jeszcze trzyma? Jaka w ogóle była reakcja?

ocenił(a) serial na 1
anulka88

I co do tortu na urodziny tematu... cóż, w tym roku będzie pięciolecie, więc może tego już upilnujemy :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

OK, no to u mnie to wygląda tak:

Sprawdzałam od 1 stycznia do 31 grudnia danego roku i po zaznaczeniu odświeżyć trzeba, bo inaczej pokazuje głupoty :D
Sprawdzam od 2013, bo mniej więcej wtedy zaczęłam rzetelnie oceniać, zresztą samo konto miałam od jesieni 2012, a temat powstał w grudniu :D

2013 - 254 filmy
2014 - 456 filmów :D
2015 - 144 filmy

2016 - 115 filmy

I tak nieźle... :) Zaraz policzę ile razy byłam w kinie :D

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

11 razy byłam w kinie - też nieźle :)

Slutty_Pumpkin

Hej hej, co tu tak cicho?

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Oj wiesz... czasu nie ma :)
Tym razem postaram się odpisać szybciej :D

Slutty_Pumpkin

Wiesz, że nie mam czasu to najpopularniejsza wymówka na świecie?:)

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Wiem, ale Ty akurat dobrze wiesz jak jest :) Napiszę Ci później (jak już się zabiorę za to xD) jaki miałam ciężki tydzień, to zrozumiesz...

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Ale tak myślę sobie, że chyba dopiszę do postanowień, żeby znów Ci częściej truć tyłek :P

Slutty_Pumpkin

Twoje trucie jest przyjemne, takze nie krepuj sie :)

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 6
Madame_7

gramy w króla ciszy i przegrałaś :*

Kejt__

Po wpisach widać, że podium zostało zapełnione :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

To już można przestać :D

Kejt__

Tak jest. Koniec zabawy dziewczyny możecie śmiało wychodzić z ukrycia. Kto tu został na tym forum oprócz nas, Dyni, Anulki? Marta też zaginęła w akcji?

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Chyba nikt więcej niestety :( Marta to w sumie nie wiem czemu nie wchodzi :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Dostała mnie na żywo, to nie ma motywacji już :P

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Czyli Twoja wina :>

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Trudno, mi pasuje :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Jak tam u Ciebie, "nowy rok nowa ja" czy bez takich szaleństw?

Kejt__

Coś Ty. Jakieś tam postanowienia mam, zeszłoroczne spełniłam nawet z nawiązką. Zmian by się chciało, coś w środku siedzi takiego,nie powiem :)
U Ciebie jak?

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

U mnie może nie tyle postanowienia ale mam trochę planów, ale to bardziej w związku z tym, że kończę studia niż nowym rokiem :)

Ło, to super że spełniłaś :D Ja miałam w zeszłym roku jedno i niestety później go gorzko pożałowałam.

Kejt__

Aż tak źle było? Mam nadzieję, że ułożyło się wszystko. Plany muszą być inaczej człowiek się snuje jak wiadomo co :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Najgorzej, nie jest lepiej ale po prostu skupiam się na innych rzeczach w życiu teraz :P

Wiadomo, ja lubię mieć zaplanowane :D

Kejt__

Pewnie się cieszysz, że zaraz koniec tej nauki :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Cieszę się ale dla mnie to raczej nie będzie koniec, później albo aplikacja albo studia podyplomowe. Ale chociaż będzie ta świadomość, że już coś mam :P

A z innej beczki zupełnie, urodziła mi się siostra dzisiaj rano xD

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Gratki :))

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Dzięki :P

Kejt__

Ooo, to gratuluję. Pojdziesz na spacer to beda pytac czy Twoje :)

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Dzięki :P No trochę dziwna sytuacja ^^

Madame_7

Czesc:) czy Ty oglądasz Wikingów? W 5 sezonie ma grać Jonathan Rhys Meyers. Jest już zdjęcie: )

alien_2

Oglądam cały czas. Udzielam się czasami na tamtym forum. Wiem, że on tam będzie już od dłuższego czasu :) Zastanawiałam się tylko kogo zagra. Obstawiałam nawet starszego Ivara, ale dziś właśnie informacja się pojawiła. Ktoś zastąpić Travella musi. Ty na bieżąco czy nie?

Madame_7

Jestem, dzisiaj obejrzałam ostatni odcinek, który był. On ma grac jakiegoś fanatycznego biskupa-mordercę, którzy robili odziały jak krzyżacy. Będzie fajnie:D
Ci synowie Ragnara są ciency jak siki komara. Ivar miał byc taki madafaka, a ciężko się go ogląda. Nie byłam jakąś wielką fanką Ragnara, który był w ostatnim swoim żywym sezonie, bo wydawał mi się przerysowany. Nie podobało mi się od momentu kiedy cpał z Chinką. Bjorn udał się scenarzystom. Miałam podobne nadzieje na pozostałych synów. Sigurda mogliby zabic już w kolejnej bitwie. Nie wnosi do serialu nic poza trójkątem miłosnym (z laską tak nieciekawą, że jestem w szoku, że którykolwiek ją chciał). Ten serial od jakiegos czasu cierpi na deficyt fajnych bab. Jest niezawodna Lagertha, ale Torvi, Astrid, Margrete, Judith, żona Rollo, Helga - to jakieś nieporozumienia.
Zaczęłam ostatnio czytac książki Elżbiety Cherezińskiej, mam za sobą Sagę Sigrun. Wiem, że są co najmniej 4 tomy. To jest pierwszy. Jest o Wikingach. I jest tam główny bohater z facetów - Regin. Boooże, od niego mógłby byc lepszy tylko młody Ragnar:D

alien_2

Ja obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek The last of kingdom również o Wikingach. Bardzo mi się spodobał, dobra choreografia walk, jak dawniej w Vikings.
Tak Ragnar był równia pochyła, kto wie może celowy zabieg by obrzydzić widzom i łatwiej będzie go pożegnać? Mnie tam go brakuje, ale pewnie Meyers zrekompensuje z nawiązką. Bjorn to w ogóle okropny w drugiej części sezonu. Jednak z synów to tylko on, Ivar i Ubbe są interesujący. Ubbe bardzo podobny do młodego Ragnara z wyglądu, miło popatrzeć.

Madame_7

Oglądałaś nowy odcinek? Kurczę szkoda, ze teraz trzeba czekać. Wyeliminowali moje najmniej lubiane osoby:) I Rhys Meyers jakie miał wejście, wykorzystał doświadczenie z Tudorów. Ciekawe co dalej z synami będzie.

alien_2

Tak właśnie skończyłam. O roli JRM wiem, że ma psuć plany Ivarowi, więc ten na pewno będzie przemierzał Anglię wzdłuż i wszerz. Aczkolwiek ja chcę oglądać nowo odkryte miejsca, także wątek Bjorna mnie interesuje.

Madame_7

Tak mi się średnio podoba, ze braci rozdziela bo żaden z nich nie ma takiej charyzmy żeby samemu ciągnąć serial. Moze Bjorn trochę ale pozostali to dodatek. A jak Ci się podoba koniec Sigurda? Dobrze zrobili:)

alien_2

Gdzieś wyczytałam,że aktor wstawiał zdjęcia z 5 sezonu. Brakować mi go nie będzie, był dziwnym Wikingiem delikatnie mówiąc. Auslugowaty taki. Dużo padło postaci w tym sezonie. Króla Egberta szkoda, bo nawet przed śmiercią był cwanym lisem, jego podarowanie ziemi było nic nie warte, nie był już królem. Także może Meyers wykosi ich wszystkich.

alien_2

Patrz sneek peek z 5 sezonu http://www.youtube.com/watch?v=rMZ8Xy_N5Ao
Jesteś w stanie dojrzeć czyj pogrzeb jest w Kattegath? Lageretta? Edit dojrzalam to Sigurd jednak. Aktor był na planie rzeczywiście żeby zagrać nieboszczyka. Ciekawe jak wpłynie to na Ivara.
JRM da czadu, oby się na nim serial skupił, jestem za. Już się doczekać nie mogę. Ciekawe kiedy premiera.

Madame_7

Witaj Madame :***

martusia_47

Hej :) Co u Ciebie? Gdzie Ty się podziewasz?

Madame_7

Stara bieda, wciąż w Warszawie ;)
Żal opowiadać w ogóle, lepiej napisz co u Ciebie :D

martusia_47

Trochę zmian jest, typu niezależność chociażby, a tak powoli wszystko do przodu się toczy. Ty jeszcze studiujesz czy już po?

Madame_7

Studia to zakazany temat w moich rozmowach hahaha ;) Niezależność, świetna sprawa, także chyba dobre zmiany nastały ;)

martusia_47

To przepraszam, nie wiedziałam temacie tabu. Tak, nawet bardzo dobre. Zobaczymy, co ten rok przyniesie :)